Hirdetés
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- A YouTube-ot is betiltják a gyereknél az ausztrálok
- Gyilkosságban és öncsonkításban akart segíteni a ChatGPT
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Zenelejátszó építése, a kiváló hangzásért
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Apple MacBook
- Nubia Red Magic Astra - táblajáték
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Home server / házi szerver építése
- Milyen notebookot vegyek?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Mini-ITX
Hirdetés
-
PROHARDVER!
Renault, topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
A 20-as kerék mindenképp szabálytalan(18-as felett semmit sem ír a szervizprogi), de ettől még lehet jó méretben mindkettő, ha mondjuk az egyik egy kicsit lefelé, a másik pedig egy kicsit felfelé tér el az alaptól.
Az 1.5-ös Laguna 3-ra a program szerint is feltehető 195/60R16 és a 215/55R17 között is van 28mm.
-
rob210
Topikgazda
válasz
Kronos3000 #78093 üzenetére
Nézd meg a nyomásszabályzó szelepnél olajos-e?
Ha nem akkor el kell kezdeni keresni a szivárgás, helyét.
Ha a kormánymű ereszt az baj. -
rob210
Topikgazda
válasz
MC Pite #78092 üzenetére
Nem nincs párja!
Mint írtam egyoldalas csatlakozó.
Tegyük tisztába a dolgokat, mert így csak összekavarodni fog.Legelterjedtebb csatlakozó típusok.
Kétoldalas ehhez való a csőfogó, ahol mind a két oldalt egymással szemben van egy benyomható négyzetes oldószem.
Van az egyoldalas csatlakozó, ez az amivel nem boldogult, ezen csak egyoldalt van oldó szem.
Illetve van a rugós bilincs ami két kis fül lyen van a vízcsöveken is, csak üzemanyag csövek esetében jóval kisebbAz összes többi csatlakozó, vagy más márka gyártmánya, vagy házi mókolás.
Ilyen pl. az aba bilincs és társai.Renaultban nincs más fajta csatlakozó.
Ahogy már írtam, csavarhúzó benyom lehúz ennyi.
-
Kronos3000
senior tag
5000km-en kb; 0.5 dl szervo olaj fogyás, kezdjek el készülni valami hibára, vagy ez még belefér? Sehol nem látni semmilyen olaj folyásra utaló nyomot.
(Az autó megvásárlása után fel kellett töltenem, mert a szint sem látszott, de működött.) (Thalia 2003 14. 16v) -
mycso
Topikgazda
No, méregettem - számolgattam picit. (nyári időszak)
225/45R18 - olyan 6.2 - 6.4 l/100km az átlag
245/35R20 - olyan 6.9 - 7.1 l/100km az átlagEzek alapján, 16 vagy 17-es kerékkel valóban simán hozható a 6l alatti átlagfogyi.
-
rob210
Topikgazda
válasz
karesz1978 #78079 üzenetére
Ok akkor abból densot vegyél a feltöltésire 5 litert ír.
Ebben azért nem lennék biztos, és mivel úgy is eszegetni fogja, vegyél 6 litertelf sti 10w40 sn
-
rob210
Topikgazda
válasz
karesz1978 #78077 üzenetére
Na akkor jogosan csodálkozom, hogy milyen gyertyákat akarsz cserélni?
illetve ez gyártásra mikori? mert 97 ben szerintem még 1es rafic volt de annak a gyártását 94 ben fejezték be és 2001 ben jött a 2 es trafic.
1 es traficba 10w40 et ír az okos.
-
Most BPR6EZ került be (kijöttek egyben a trafók szerencsére). Úgy látom a gyári inkább átlagos minőségű (41k km).
Tanítottak vmit a vezmódosító cseréje után (2 hónappal), egy kb két hétig nem rángatott hidegen (hazafelé melóból meleg időben, mert reggel sose tette). Most picit megint csinálja, de egyelőre passzolom.
-
rob210
Topikgazda
válasz
lsebestyen #78063 üzenetére
Silencio xtrem
-
rob210
Topikgazda
válasz
karesz1978 #78070 üzenetére
2.5 diesel?
-
karesz1978
tag
Sziasztok! Most fogok vásárolni egy 1997es Renault Trafic platós kistehert, saját építkezéshez, kissebb fuvarokra.
Azonnal viszem olajcserére, ki milyen olajat javasol bele? Hány liter a gyári érték? 2499cm3 55kw motor. S8US758
Gyertya?
Köszönöm. Esetleg valakinek javítási könyve van ehhez?
Köszi -
KTU
addikt
-
Marvinyo
aktív tag
Béna kérdés következik, mert nem értek hozzá, de igyekszem tanulni:
A motortérben mekkora hőmérséklet uralkodik? A légbeömlő cső elszakadt a motorhoz. (levegőcső?szívócső?)
Ismerős szerint bármilyen barkácsboltban fellelhető PVC csővel helyettesíthető. Én ezeket néztem, de 40-60 fokot írnak, mint maximális üzemi hőmérséklet. Na, már most lehet én vagyok teljesen inkompetens, de a motortérben nem nagyobb ennél a hőmérséklet normális használat mellett? Nem kockázatos / veszélyes ilyet betenni?
Mégane 1, Ph2, 2001
-
Nordik
őstag
válasz
LamerGyuri #78066 üzenetére
Igen tudom, hogy akkor rendbe volt. Ez az alapjárati enyhe rangatas maradt amit te is tapasztaltal. Azzal még lehet visszamegyek, hogy mit gondolnak róla. A lényeg, hogy most nem áll le.
Valami biztos elment, én is ilyenre tudok gondolni, hogy újra tanítottak ezt azt.
-
Nordik
őstag
válasz
Nordik #77903 üzenetére
Múltkor panaszkodtam, hogy leáll az autó indítás után kicsivel illetve nem megy dadog stb. Lehúzott vezérműtengely jeladóval vagy szolenoid szelepet ha lehuztam működött.
Ma elvittem egy helyi francia autó szervizbe ahol megcsinálták. Most úgy néz ki jó. A probléma az volt valami olyasmit mondtak, hogy egyrészt volt tárolt hiba másrészt megzavarodott az agya.
nemtudom végülis mit csináltak vele.
-
Sziasztok, rendeltem egy ilyen kipufogotartot, de felrakasnal el is szakadt az egyik lyuk, ami tartana a kipufogot.
Milyen markabol rendeljek? -
polonic
félisten
Ablaktörlőből is gyári Renault-t vettem. Fogalmam sincs ki gyártja nekik. De nagyon jó. Az előző gyárit 5,5 évesen cseréltem le.
-
rob210
Topikgazda
válasz
lsebestyen #78059 üzenetére
Próba üzemben nálam sajna megbukott mind a két autón. Pedig még azt hiszem ajánlottam is valakinek
de már nem. A verson már cserélve, a meganon még fent, de már úton a valeo szett.
-
Smith Ügynök
tag
válasz
lsebestyen #78059 üzenetére
Megkérdezhetem hogy hol lehet olyat kapni és mennyiért vesztegetik?
Én Bosoko-t használok, de nem annyira vagyok vele megelégedve. -
lsebestyen
addikt
Estét. Itt azt hiszem többen is használnak SCT lapátot. Egy octaviara raktam fel az aero flat lapátot, de az anyós oldalán egy sávban nem illeszkedik a szélvédőhöz álló helyzetben. Nyugtassatok meg, hogy menet közben van annyi leszorító ereje, hogy hozzá fog érni, és nem hagy ki egy sávot.
Méret az jó.
-
rob210
Topikgazda
válasz
nünüke1975 #78044 üzenetére
Trw, spidan
-
Benir8
senior tag
Megane II Grandtour 1.6 16V
Felpörgetem 5 ezer fordulat fölé, ekkor kigyulladt a sárga villás kulcs és Elecronic fault-ot ír ki az óracsoporton. Pár perccel később megszűnik a hiba. Mitől van ez? -
KTU
addikt
válasz
nünüke1975 #78049 üzenetére
-
Josi
aktív tag
válasz
nünüke1975 #78049 üzenetére
Mit türelmetlenkedsz? majd jön Rob210 és megmondja.
-
nünüke1975
aktív tag
Erre valaki?
-
polonic
félisten
válasz
MC Pite #78047 üzenetére
Ez jó kérdés. Nem emlékszem már, milyen volt a gyári pollenszűrő. Ez a harmadik Mann, amit használok. A bűzt nagyon jól megfogja. Persze nem tökéletes, de nagyon jól szűr.
Igazából a klíma automata üzemmódban megy szinte mindig. Nem keveslem a befújt levegőmennyiségét így. Néha szoktam a ventilátor fordulatot magasabbra tenni. -
Kos 7
tag
Sziasztok!
Most lesz aktualis az evi szervizem, eddig nem futtattam meg itt a kerdest, de kivancsi vagyok hogy nektek mik a bevalt markak?
Levego, olaj, pollenszurok?
Vezerles szettbol van ajanlott? -
nünüke1975
aktív tag
Sziasztok
Megane 3 2010. Milyen kormánygömbfejet ajánlotok?
-
Jaded
őstag
válasz
Smith Ügynök #78042 üzenetére
Persze, az autó is jól vizsgázott. Azért a négy gyerek nem tudom mit élhetett át
-
Jaded
őstag
válasz
Smith Ügynök #78039 üzenetére
Inkább mákja volt, hogy volt annyi lélekjelenléte, hogy inkább a futót kapja telibe
-
Smith Ügynök
tag
Scenic törésteszt
Jól vizsgázott a kis rönyó
[link] -
FRENK1988
veterán
Szaisztok
Scenic I-hez milyen kerekcsavar kell? Úgy gondolom lecserélem a kerékőrt míg nem járom meg -
longwild
aktív tag
Sziasztok!
1.5dci, 106LE, 80e km
Auto elejet a gyari lámpatestek felujitasa miatt lebontottam. A felujitasrol majd referalok.
Egy lendulettel cserelem az uzemanyag szurot is, mert itt jol hozzaferheto + a szokasos eves levego, pollen, olajszuro es olaj stb...Kérdések:
- mennyire erdemes EGR-t piszkalni, tisztitani?
- mennyire erdemes az EGR elotti fem csovet is takaritani?
- az auto elejet szetrobbantva mit erdemes meg atnezni, kicserelni?Koszonom!
-
rob210
Topikgazda
válasz
LamerGyuri #78034 üzenetére
Pont ezért van nekem is heko, mert ormótlannak ítéltem a szatunát.
-
rob210
Topikgazda
válasz
prandris #78031 üzenetére
Én BGA-t is tettem már be nem volt vele gond.
Azért a gyárit szoktam preferálni.
Ha olcsót akarsz kérdezd meg őket. -
prandris
tag
-
válasz
Kronos3000 #78026 üzenetére
Pontosan mikori gyártású a cucc? Tizeniksz éve dolgoztam ott, lehet én keltettem először életre.
-
zeon.hu
nagyúr
Ablakra légterelőt honnan érdemes venni/rendelni?
Grand Scenic, első ablakokra kellene. -
Kronos3000
senior tag
válasz
Kronos3000 #78023 üzenetére
Végül sikerült kikötni az egészet, volt fixen beleforrasztva 6 vezeték, méregettem gyújtáson és nélküle, meg a nyáklapon a bekötések alapján 3 kapcsoló reléhez tartoztak. Így meg lett a hiba forrás is az egyik relé nagyon melegedett, sütés közeli állapotban volt azonnal ahogy áram alá került. 1-2 összekötve lett gyújtás,3-6-ra lett önindító,a 4-5 még nem tudom mi,egyenlőre bent hagytam minden működik így is, gyújtás nélkül nincs bennük szufla, gyújtással mindkettő 12v-os, hétvégén az egészet szét kell bontanom úgy is mert eszméletlen mennyiségű össze-vissza szigetelő szalagozott vezetékkel volt az egész megoldva, az egészet rendbe kell raknom. Ilyent sem csináltam még elsőre kissé pánikba estem, amikor a parkolóba nem indult ismét, (eszembe jutott hogy szarfrancia,amihez semmi köze csak egy hibás relé,17-évesen) aztán itthon hideg fejjel könnyebben ment már, meg persze szerszám, műszer egyebek is itt vannak.
-
Kronos3000
senior tag
válasz
Kronos3000 #78022 üzenetére
-
Kronos3000
senior tag
-
KTU
addikt
válasz
Kronos3000 #78020 üzenetére
CAESAR CT-215UR autóriasztó + rablásgátló. Beszerelési útmutató.
Azok direkt feketék. -
Kronos3000
senior tag
Nem a kulcs a hiba.Kihívtam jobb híján az autó klubot,mert egyik non-stop elektromos és riasztós sem ért rá.Kimérte hogy a riasztó dobozában van a hiba,aztán ő valamit összezárt így el lehetett indítani,és haza tudtam jönni.A riasztóban van auto immo funkció is gondolom ez a része a hibás,mert minden más riasztás működik.A riasztó beszerelés számlája használatija is megvan,de a bekötést sehol sem találom,pedig az kellene hogy kikössem a rendszerből.A típus : Ceasar 215u
sak fekete vezeték megy bele, nem egyszerű.
-
KTU
addikt
válasz
Kronos3000 #78018 üzenetére
Kulcsot megcsináltattad már azóta.
Szerintem DonThomasino Kecskemétről nem hiszem hogy elindul.
-
Kronos3000
senior tag
válasz
DonThomasino #78017 üzenetére
Csepel plazanal lerobbantam, vagy riaszto vagy az imo egyik kulcsal sem megy önindito teker gyujtas nincs help.Thalia 1.4 16v (2003)
-
DonThomasino
veterán
Erre senki?
[link] -
kisbago
aktív tag
válasz
molnarpeter #78012 üzenetére
Az lesz
-
Jimmy8
senior tag
válasz
molnarpeter #78012 üzenetére
Én is arra gondoltam, csak érdekelne a technikája, hogy a tükörlap egyben maradjon
-
kisbago
aktív tag
Sziasztok valaki járt már úgy hogy inditás után azt írta ki a kocsi 'befecskendezést ellenőrizni' utána rangatott a kocsi erő nem volt benne. Leállítottam utána indítás után vissza jött az erő és rángatni se rángatott. Egy éves Renault Megane 1.3 tce 13000km.
-
Benir8
senior tag
válasz
rob210 #78007 üzenetére
Hát ez rossz hír. 1-es Megane-be olcsón megúszható.
23 ezer ftér van Profi 4 Bt.-be, csak nincs készleten. Ez lenne a gyári? -
rob210
Topikgazda
válasz
Benir8 #78004 üzenetére
Csere. vagy van aki már megmókolta.
De ahhoz szét kell vágni a "konzervdobozt" és lehegeszteni a rugóacélt, mert eltört és azért kattog. A durva az, hogy bontott nem nagyon van és lutri is.
Az új utángyártott pedig 18.600.-
A renaulttos árat, meg ki se írom, mert arra szokta mindenki azt mondani, hogy akkor így kattogva megy majd a bontóba. -
prandris
tag
Találkozott már esetleg valaki olyannal, hogy a vvt szolenoid csatlakozójában olaj van? Mintha a két tüske tövéből jönne, legalábbis szerintem csak onnan szivároghat fel valahogy. A motor teljesen tiszta, a csatlakozó körül is. Legelőször nagyon sok olaj volt benne, kitakarítottam rá pár napra ismét volt benne egy kevés. Lehetséges ez?
-
mycso
Topikgazda
válasz
MC Pite #77996 üzenetére
Lakásban a hideg fények engem is zavarnak, nem is használok már ilyet, mert rosszul vagyok tőle.
Autóban viszont a hidegebb fényt preferálom. Lehetséges, hogy sötétben vizes burkolaton valamivel rosszabbak, de én elvagyok velük és összességében jobbnak érzem.A gyári xenon után (ami nemtom milyen volt) bepattintottam ezt: [link] , ezzel nagyságrendekkel jobban láttam (nyilván a gyári már X éves izzó volt.).
Most a lámpafelújítás után rászántam magam az osram-ra [link] , hát nem mondanám, hogy megérte az árát...sőt inkább csalódottnak érzem magam. (főleg az árához mérten)
Új hozzászólás Aktív témák
- Parfüm topik
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Mobil flották
- Horgász topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G7 - i7-10GEN I 16GB I 512GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Xbox Ultimate előfizetések
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700K / RTX 2060 6GB / 32GB DDR4 / 500 SSD
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max