Hirdetés
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Renault, topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ck.
addikt
válasz
diablo1984 #36099 üzenetére
Nem csináltam semmit még, az olaj tavaly áprilisban volt cserélve, 7800 mérfölddel ezelőtt. Márciusra terveztem egy kis szervizt olajjal es szűrőkkel. Vezérlés mostanában nem lesz, nem időszerű.
Akkor rendelek egy szűrőt is pluszban. Ennek is olyan egyszerű cserélni, mint a sima Megane 1-nek? A jobb hátsó kerek mellett van alul? -
diablo1984
veterán
akár, ha nem tud elég benyát átpréselni magán! de nem csináltál olaj és szűrőcseréket megvételkor? mert ki tudja mennyi van bennük, filléres tétel az össz áruk és legalább tudod, hogy újak.....
én a lagunámról már a kezdeteknél tudtam, hogy átmeneti lesz nálam, de így is mindent lecseréltem rajta, össz olaj, szűrők, új szíjjal, minden! talpasokat műszaki miatt kellett, ne az sem nagy tétel volt.....
-
-=Tiger=-
tag
Ma voltam a szerelőmnél. A bal oldali kopogó hangot végül nem a hibás kormányösszekötő okozta. Eltört a spirálrugó...
Kiváncsi lennék akkor mit kaphatott az alufelni meg a lengéscsillapító... No mind1, ha esetleg valaki tud balos, kék-piros-zöld színjelzésű rugót akkor ne tartsa magában, akár két db is érdekel. Ha nincs akkor irány a bontó...
Más... bnőmnek szeretné(n)k egy alacsony fenntartású kis kocsit, mit javasoltok? Cliokat nézegettem, (2000-2005) de az a véleményem, hogy 500EFt-ig bezárólag csak az alja van. Mi a véleményetek? Nem egy szart szeretnék alá rakni, de mivel kezdő jogsis, megölni sem akarom, ha értitek mire célzok. Folytatnám a renault-os vonalat, ha lehet. Nyílván nem sürgős, elkapkodni nem akarom. Olyat szeretnék amibe én is szívesen beleülnék, egy sérült modellt sem tartok kizártnak, természetesen nem egy GTK-ost
-
vallas
őstag
Mivel elvitték a 14-s alufelnimet, én is keresek valami szép 15-s felnit a gépre max 40 ezerig, szóval,ha van eladó, akkor rakjátok csak fel ide is, ki tudja....
-
Hugo85
aktív tag
Nekem most lett újrafújva a motorháztető - nagyon meg volt már gyalázva kavics és madárszar ügyileg - és hozzácsaptam a fényezetlen tükrök színre fújását, de csak gyáriasan, nem telibe, csak a gyárilag is fényezett burkolat részt.
Díszlécet és kilincset csak akkor fújatnék színre, ha létezett olyan gyári verzióban, például az enyémen szerintem nem létezett. Nekem nagyon fura amikor a lökös fényezetlen részei is le vannak fújva utólag, olyan mintha ropira törték volna körben és kapott egy "fulltelibe" fényezést.
Mondjuk én a "tyunnying" krómvéget is leszedettem, az egész kiherélt (és rozsdás) középdob mentes kipufogórendszerrel együtt. Szerencsére nem volt kivágva a hátsó lökös, így nem maradt nyoma.
-
mycso
Topikgazda
Nem tudom, ezt láttátok-e már, de hátha valaki akar egy "JÓ TUNING" megane-t.
[link]Illetve kis beárazási problémám lenne, ha tudnátok segíteni, hogy mit mennyiért:
M2 jobb első (4, 5 ajtós és kombi):
- komplett ablakemelő szerkezet + motor, hibátlan
- ajtó üveg, hibátlan
- fekete, dci felíratos díszléc
- külső fekete, fényezett kilincs a hozzá tartozó belső mechanikával (zár?)
- ajtó komplett kábelkötege
- meg van egy fekete ajtó, jó fényezéssel, csak megrogyott ajtókerettel (záródik amúgy)Nem hirdetni akarok itt, csak tényleg az árak érdekelnének, hogy mi mennyit ér!
-
tresh
veterán
-
tresh
veterán
-
Ck.
addikt
válasz
diablo1984 #36084 üzenetére
Értem.
Több féle gyertya van ugye, több típus, eltérő pólus, iridium, xy, stb.
Nem nagyon vásároltam mostanában benzines autóhoz dolgokat, picit kezdő vagyok gyújtás téren...Ez jó lesz bele? Rendelhetem? A kompatbilitás ellenőrző szerint Megane II 1.6 16V-be oké.
[link] -
rob210
Topikgazda
Dög lenne, de ezt a méretet nem tenném alá semmi pénzért.
15" / 65 az ideális tart is meg komfort is van.
Havernak van 16" / 45 szokta szívni a fogát pl. Fekvőrendőrök nem a barátai.Viszont a fólián egyre jobban gondolkozom, mert sokat jelentene nyáron 2-3 fokot.
A lumarnak van is olyan árnyalata ami tetszik.Jó 15"-al kis sötétítéssel nagyon raj lenne a gépecske.
-
Ck.
addikt
válasz
diablo1984 #36080 üzenetére
Fogalmam sincs a gyertyák és a trafók korára, az autó december óta van nálam, mostanában akartam a gyújtás témával foglalkozni.
Ha teszem azt, először teszek bele 4 új gyertyát és kiderülne, hogy mégis vmelyik trafó rosszalkodik, akkor az hazavághatja a zsírúj gyertyákat is?
Ill. fordítva, a rossz gyertya is hazavághatja a zsírúj trafót? -
diablo1984
veterán
akár mindkettő lehet, mert a gyertyán keresztül tudja a hibát a gyújtótrafó is produkálni! könnyen ki tudod deríteni, veszel bele egy sor gyertyát! ha utána is csinálja, akkor trafó(de tudtommal a trafó kihagyni szokott, van hogy 3 hengerezik a gép meg ilyesmi)
mikori a gyertya benne?
-
Ck.
addikt
Srácok,
1-2 napja van egy néha, csakis magas fordulaton (3500-4000+) jelentkező időnkénti rángatás. Alacsony fordulaton, terhelésen semmi. Ez inkább gyertya vagy trafó gyanús dolog?
Lehet, hogy a hétvégén megejteném a dolgot. -
tresh
veterán
válasz
rob210 #36074 üzenetére
Most hogy zuglóba járok haza 2 hete én is csúnyákat anyázok a Bosnyáknál...pedig megcsinálták...jah nem
Jah és tavaly nyáron ott vágta szét valami szar a gumimat amikor ott hackelték azt a ki*be*aszott 3,62-es villamos megállókat...
jah a szaniteres témán rajta vagyok csak aki bent logisztikázik épp szabin van...
Hugo85: nyáron a 205/55R16 al is néha azt hittem hogy ott hagyom valahol az elejét pedig ez messze van a peres gumitól
-
_NCT
addikt
Köszi, bedobom oda is (ha lesz képem). A rajta lévő gumi sajnos kuka, el van kopva.
Hétvégén csinálok róla képet, mert vidéken van szüleimnél. Emlékeim szerint nincs szétcseszve, agyon karcolva, de majd beszélnek a képek, igazából csak az érdekelt hogy elmehet-e 45-50 körül. Annál kevesebbért nem akarom adni, 10-et akarok kapni darabjáért, mégha használt is.
-
_NCT
addikt
Sziasztok!
Lehet hogy már kérdeztem, de nem vagyok tisztában az árakkal: 17"-os Renault gyári alufelni (Kép illusztráció,de ugyanez a típus) megér 50.000 magyar mátyást? Ennyiért megszabadulnék tőle.
Hétvégén csinálok róla képeket, a nyári gumi még rajta van és nem is tervezem leszerelni, majd az új gazdája
-
Sgt. Chris
aktív tag
Próbálni én se próbáltam, de így képek alapján nagyon egyben van...aztán persze puding próbája az evés. Például én csodálkozom, hogy a Megane-om kormányoszlopa max.-ra felhúzva is alacsonyabban van, mint a tesóm Grande Puntóján, így eléri combomat... mondjuk nem zavar, de azt gondoltam, hogy nagyobb helyem lesz, erre mégse. Na ez nem panasz, mert szeretem, ha elöl és fent van az ülésem is, nem a kocsi végéből fogom a kormányt :-)
-
Ck.
addikt
Arra gondoltam, hogy nyáron otthon csinálnék az ótón egy megelőző szervizt, összes gyertya + trafó csere (ha addig még meglesz az autó és nem jön a helyébe vmi erős szörny, jelenleg erősen gondolkodok turbó benzines Megane-on, vagy T5-ös Volvon is, vagy még mindig a Bömbi...)
Elég sok variációt olvastam, tehát akkor ha jól értem, Sagem, Valeo tilos, Beru szabad. Esetleg más márka, ha ezt nem tudnék beszerezni? Gyertyákkal mi a helyzet? Hány pólusú és milyen márka?Sgt.Chris:
Nem próbáltam ugyan, de már én is gondolkodtam rajta, 1 miska körül elég jól felszereltet tudnék venni. Viszont elég sok panaszt hallottam, hogy elől oké, de a hátul ülőknek semmi lábfejtér nincs, nagyon alacsonyan vannak az első ülések, nem lehet elférni tőlük...aztán hogy igaz-e, vagy csak totalcar fikázás, azt már nem tudom. -
Sgt. Chris
aktív tag
[link] Jaj, de dobbant a szívem :-)
Nagyon vagánynak tűnik.... Csak a Megane-om meg ne tudja...
-
SZATA
senior tag
válasz
rob210 #36052 üzenetére
Köszi!
Ez lenne az?
A Váci úton több üveges van, nem tudod kicsit pontosítani!?(#36053) cellpeti:
Nemrég volt szó róla. -
cellpeti
nagyúr
Menet közbe az ajtóimnál zörög valami, nincs "csend" a kocsiban. Mitől lehet és hogy tudok ellene tenni?
-
SZATA
senior tag
Tudtok olyan helyet Bp-en, ahol vállalható minőségben csinálnak szélvédő cserét? Továbbra is agyalok a szélvédő kéder cseréjén, újraszigetelésén.
-
mycso
Topikgazda
válasz
cellpeti #36046 üzenetére
Megane 2?
Ha igen, akkor Koan meganeklubból.(#36044) rob210: teljesen patikatiszta az egész blokk, vadi új az alsó motorvédő. Sehol egy folyás vagy olajfolt. És mint írtam megnéztük aknán alulról-felülről-mindenhonnan, leállítva-alapjáraton-magas fordulaton és semmi. Én egyelőre feladtam, mert már nincs ötletem.
Majd valamikor megyek bakot cseréltetni, esetleg akkor átnézzük megint, hátha azóta már van valami nyom. -
cellpeti
nagyúr
Sziasztok!
Tudtok valakit ajánlani, aki kötne a Megane-ba tempomatot?
-
tresh
veterán
válasz
rob210 #36039 üzenetére
Nem, nem
Itt a hangsúly a verdán volt illetve a felszereltségen , én itthon ne veszek autót már lassna 5 éve nem vettem.. kintről behozom és ott azt kapom ami én szeretnék a pénzemért
Tiger.huhhhh: kereskedés oszd vissza 100-al amit ír , tuti valami törött borult gép ez is.. de maga az autó ha ilyet találnék kint jó áron ilyen felszereltséggel zokszó tenném bele a popóm kicsit megíratnám olyan 180Le -ra aztán igen csak gusztustalan alázó gép lenne a peros lápánál
-
törölt tag
Finom darab a beígértek alapján, csak a kinézete ne lenne ennyire...izé
(egyszerűen nem tetszik, nem tudom megszokni, nem ez a legjobban sikerült darabjuk) Az meg megint egy apróság, hogy vajon mi igaz a makulátlanságból, a kereskedő nem tulajdonos, csak viszont eladó...ha nem ért hozzá, az baj, ha ért a kocsikhoz, az még nagyobb baj. A felordító jeleket is hagyhatná, mert csak viccessé teszi a hirdetést. Minden esetre felszereltsége alapján kellemes darab, kiszolgálja a gazdáját.
-
Josi
aktív tag
Ha valaki véletlenül diesel Megane-t keresne:
Eladó egy klubos 2004.11.10.-i Megane Grandtour 1.5 DCi 100Le Auth. + Bordó (B76)
93.500 km ár 1.500.000,- ft
Ha valakit komolyan érdekel, akkor további részletek és az eladó elérhetősége privátban. -
tresh
veterán
[link] na ez már finom darab
-
Adonimus
senior tag
Sziasztok. Renault Megane Classic 1999-re milyen ET számú felnit érdemes venni? 14 colos van rajta, esetleg 16colost rá lehetne rakni? (4x100)
-
rob210
Topikgazda
Ha elégett olaj akkor biztos nem a tank felől jön. (azt tudom, hogy nincs AC-d azért is írtam, hogy benzinesem van, de pumpa van a tiedben is meg tisztító nyílás a tankon annak kell lennie.)
Ha égett olaj szag akkor a szellőzésen keresztül kell, hogy bejusson. De, hogy honnan jön az a kérdéses.
Meg így , hogy random és nem folyamatos elég gáz lesz megtalálni.Annyi még, hogy az olaj nem fogy a kocsiból?
Nem lehet, hogy valahol elszivárog ráég a blokkra időnként nagyobb,huzamosabb terhelésnél és olyankor érzed csak? -
mycso
Topikgazda
válasz
rob210 #36024 üzenetére
Ez inkább égett/elégett olaj/gázolaj szag. Szerintem nekem nincs AC-m.
Végignéztünk tényleg mindent üa, kipuff, levegő csövek. Alulról, felülről, mindenhonnan. Leállítva, alapjáraton, 3000-es fordulaton, de semmi, sehol semmi.
Végigpiszkáltuk az összes csatlakozási pontot, bilincset, lefogatót, minden szir-szart, de semmi. -
mycso
Topikgazda
Na ja, itt is van baj...
"égessenek el ha hazudok, Ford mondeo 2 literes benzines nem ,hogy nem tudott megelőzni de még többször le is gyorsultam, Opel Wectra 2 literes benzines porrá lett alázva minden helyzetben ott hagyta a megane az 1,4-es motorral-al, Honda Crx 1,6 16v ott maradt gyorsulásban és végsebességben is. Ford Fusion 1,6 16v már előzött tehát gyorsabb volt {én gonosz voltam}és nagyon ott hagytam még párszor próbálkozott de későb feladta."
Pozitív irányba is felesleges hazugságokat leírni.
-
-=Tiger=-
tag
Mi a véleményetek erről a darabról?
-
rob210
Topikgazda
-
Hugo85
aktív tag
válasz
rob210 #36011 üzenetére
Ha ABS-es kocsid van azért nagyon kell vigyázni nehogy kifogyjon a tartályból légtelenítés közben a cucc, mert ha az ABS kockád fellevegősödik azt vagy csak célműszerrel vagy nagyon sok szívással lehet légteleníteni újra
Emellett a túlnyomásos rendszerek tuti kitolják a rendszerből az összes fáradt folyadékot plusz kevesebbet "pazarolsz" el légtelenítéshez. Plusz nem pumpálod szénne a lábad, plusz 10 perc egy óra helyett.
Szóval szerintem megéri azt a 2-3-4 ezer forintot amennyi munkadíjat elkérnek érte, mert tuti jó lesz és nem úszol a végén a fáradt fékolajban, amit amúgy nem is tudom hová lehet leadni -
rob210
Topikgazda
-
Mágus2
Közösségépítő
válasz
gkawka #36008 üzenetére
Mindenképp ki kell cserélni. A fékfolyadék higroszkóp anyag, értsd: megköti, magába szívja a vizet. A kiegyenlítő tartály nem hermetikusan zár, mert akkor nem tudna megfelelően csökkenni benne a szint a fékbetétek kopásával. Ahogy minél több víz van a fékfolyadékban, úgy csökken a forráspontja. Ami azt eredményezi, hogy el lehet forralni a féknyergeknél a folyadékot a nyeregből és a csőből, nem csak baleset veszélyes, hanem életveszélyes is.
-
gkawka
tag
A TC mostani cikkében a karbantartásokról igencsak meglepett a következő mondat:
"a fékfolyadék ... az egyik legelhanyagoltabb karbantartási művelet. Kettő évenként cseréje javasolt."
Valamint: "A fékfolyadék cseréjét lehetőleg túlnyomásos technológiával kell végezni"
Én is azok közé tartozom, aki ezt a részét igencsak elhanyagolta a múltban. Néha ránéztem a tartályra, hogy nincs-e szemmel látható fékfolyadék fogyás, de ennyi.
Erről nektek mi a véleményetek, ismeretetek?
-
Ck.
addikt
Nem szeretem olvasni a népítéleteket, mert általában indulatból írják az emberek, sokszor pedig egyébként sincs semmi közük a valósághoz, ebben is van egy kis erősebb túlzás, viszont ír benne okos dolgokat is az ember Megane2-vel kapcsolatban: [link]
Pl. én a gyertyahézaghoz abszolút nem értettem, és az a rejtélyes zörgés nálam is megvan, eddig arról sem volt fogalmam honnan jön. Még itt se mertem a zörgést megkérdezni, úgysem tudtam volna körülírni honnan jön és mihez hasonlít.
Reggel tesztelem is a megoldást.
-
tresh
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
- Ezviz C6N beltéri kamera, 1080p, éjszakai látás 10m, motoros pásztázás 360 , mozgás érzékelés
- EZVIZ 4K biztonsági kamera, 10400mAh akkumulátor, vezeték nélküli, napelemes 1,4W, Wi-Fi 6
- EZVIZ CS-C3TN okosotthoni kamera 1080P 2.8MM
- EZVIZ C3 C3W Pro (4MP) CS-C3W Smart Home Kamera
- EZVIZ CS-EB8-4G-2K-PS(kit)
- Új és újszerű 17.3" Gamer, irodai, üzleti készülékek nagyon kedvező alkalmi áron Garanciával!
- 48 GB-os AMD Radeon PRO W7900
- Olcsó Notebook! Dell Latitude E6540! I7 4600U / 8GB DDR3 / 128GB SSD! / HD8790M
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i7-8GEN I 16GB I 256GB I 14" WQHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Super 6GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest