Hirdetés
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- A YouTube-ot is betiltják a gyereknél az ausztrálok
- Gyilkosságban és öncsonkításban akart segíteni a ChatGPT
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Zenelejátszó építése, a kiváló hangzásért
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Apple MacBook
- Nubia Red Magic Astra - táblajáték
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Home server / házi szerver építése
- Milyen notebookot vegyek?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Mini-ITX
Hirdetés
-
PROHARDVER!
Renault, topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
rob210
Topikgazda
Ezt most nem értem, csak a dieselekre vonatkozik, vagy a benzines euro 3-asokra is?
[link] -
Babetta-X
senior tag
válasz
Babetta-X #54096 üzenetére
Pontosítok, járó motornál lehúztam az izzítógyertyát és semmi nem történt a lámpával, ellenben ha a kuplungot megnyomom, picit megemelkedik a fordulat és már világít is a lámpa, aztán hol elalszik hol felgyullad. ...
Ezek szerint az izzítás része már jó. Ki is ment a hibakódok közül.
-
Babetta-X
senior tag
Sziasztok! Köszönöm szépen mindenkinek a segítséget, a vez.mű tengely jeladó cseréje megoldotta az indítási gondot.
Lenne egy másik kérdésem, az izzítás visszajelző folyamatosan világított, megnéztem egy-két izzító már nem volt a toppon. Nosza kicseréltem mind a négyet újra, a csatlakozókat bekontaktspraytem, összeraktam, tök jó minden, gondoltam én, de valamiért elég sűrűn random kigyullad, égve marad aztán elalszik az izzítás visszajelző. Mi lehet a gond? Kontakt hibára gyanakszom, de vajon a relayt is nézi? Mit érdemes megnézni? Válaszotokat előre is köszönöm.
-
hz0917
tag
válasz
orosziem81 #54091 üzenetére
Köszönöm a tippet a videókból sokat lehet tanulni, úgy látom egy kis odafigyeléssel menni fog.
-
footy
addikt
Sziasztok!
Laguna 3-mal mik a tapasztalatok? 2.0 DCI-vel nézegetem őket és van is egy automata váltós a közelemben.
Mennyire problémás az automatája? Aisin van benne? Van rá előírt gyári olajcsere intervallum?
Vannak a Laguna 3-nak gyenge pontjai? A közelemben lévő 2008-as évjárat, voltak gyermekbetegségei az ilyen korai évjáratoknak?
Ebben van kigészítő elektromos fűtés?köszi
-
orosziem81
tag
válasz
hz0917 #54079 üzenetére
Szia,
Ha van 1 csepp műszaki érzéked és jó sok barkácsolási vágyad, akkor önmagad 2-3 óra alatt max le tudod cserélni. A burkolat leszedéséről és magáról a döglött alkatrész cseréjéről is van írás, képek, video a neten.
Nem érdemes javító készletbe beruházni, ha mondjuk csak egy csúszka tört el. Lényegesen olcsóbb.
Azt javasolnám bontsd ki, nézd meg pontosan mi halt meg és azt rendeld be a jobb oldali, és a bal oldali ajtódhoz is, mert a bal is tuti meg fog halni valamikor és nem leszel alkatrész nélkül.Budapesten és környékén több cég is árul alkatrészeket ablakemelőkhöz, postáznak is!
Én az utóbbi 1 évben a Lagunámon 3 ajtóban is cseréltem ablakemelő alkatrészeket. Ahogy Te is írtad, előjel nélkül megmurdelt.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
-
gooool
őstag
Sziasztok!
Van valakinek érdemi élménye, tapasztalata Laguna 2 GT-vel? Ugye ez az ominózus híresen jó 2 literes turbós változat, 205 lóerővel.
Csak mert nagyon törpölök egy esztétikailag ugyan leharcolt, de mechanikusan elég jó állapotú példányon a kombi 1,9dCi helyett.
Kipróbáltam, embertelent lép így gyári kiépítésben is, de hát mint tudjuk bír ez sokkal többet is...Köszi!
-
hz0917
tag
Sziasztok!
Megane2 -m jobb első el.ablak minden előzetes figyelmeztetés nélkül "recsegve" mintha valami homok került volna bele, indult meg lefelé. 4-5 centi után vissza is emeltem ijedtembe.
Olvastam róla, hogy javító készletet lehet kapni hozzá, amibe minden van ami elszokott törni, romlani.
A kérdésem az, hogy hol és milyen gyártótól érdemes beszerezni. -
chuck91
tag
Sziasztok.
Egy Megane II vásárlás előtt állok és lenne néhány kérdésem. A hosszabb távok miatt mindenképpen dízelt szeretnék és két fajta jött a képbe az 1.5dci 86 és a 106 lóerős, a hozzá való alkatrészeket nézegetve a kettőstömegű lendkerék ami sokkal drágább a 106 lovasban , ezen kíivül van még valami illetve érdemes-e a 106 lovas?
A 2006-os utániakat nézem, ezekben csak azok a fejegységek tudják lejátszani a MP3-at amelyiknél rá van irva a felső részére? Illetve ha valami tudna adni egy felszereltségi listát a ph2-höz azt nagyon megköszönném, illetve bármi típus hiba amit még vásárlás előtt kilehet szűrni.
Üdv.
-
<Mateus>
tag
Sziasztok,
renault szervizt keresek, megbízhatót, lehetőleg nem lehúzósat és az sem baj ha ért hozzátudnátok javasolni, tapasztalatokat megosztani? kihez érdemes vinni, kihez nem érdemes. Első körben Budapesten kereseket
-
rob210
Topikgazda
válasz
ThodEE #54070 üzenetére
Ha minőségi termosztátot veszel akkor sokáig kibírja ha nem akkor viszont bármikor meghalhat.
Bár ahogy írod, hogy van némi lerakódás a csövekben, lehet, hogy a mostani is csak megszorult valami kosztól. Főzd ki lábasban ha teljesen nyitva hűsd le ha visszazár akkor jó ha nem akkor valóban gagyi volt.
-
ThodEE
őstag
Sziasztok!
Év elején cseréltem termosztátot és ma újra cserélni kellett, kivettem a régit és szoba hőmérsékleten is már 1-2mm nyitási hézag volt, új betesz, tökéletes a vízhőfok, csak az zavar hogy elég keveset bírt ki, ez van fogyasztói társadalom vagy van más ok is amivel a kedvére lehet tenni hogy tovább működjön?
Láttam minimális lerakódás van már a csövekben de nem piszkáltam mert tudom hogy ha megindul mind a fűtő radiban köt ki és most nincs kedvem cserélni -
FRENK1988
veterán
Kopott (vállas tárcsák és 30%os betétek) okozhatnak lassú menetben fekezesnel morgó hangot? Illetve fel-fel gyullado ABS piktogramot? Fekolaj nemrég lett cserélve
-
Tomi0703
addikt
Hali!
'04-es 1,9 dci (120) Laguna. Indítom, az olajjelző max alatt 1-gyel (csupa karika egy vonallal a végén). Majd mentem vele egy jó 30 km-t, leállítottam majd mikor indítottam írta, hogy kevés az olaj és kigyulladt a service. Újraindítottam, nagyjából egyenes terepen álltam. Majd beugrottam még valahova (kb fél óra volt), utána indítom, ugyanúgy max alatt 1-gyel az olajszint. Nívómat sajnos múltkor eltörtem, beszerzés alatt van egy másik így nem tudtam megnézni a szintet én magam.
Az olaj amúgy még mikor vettem akkor lett lecserélve, kb fél éve. Elf Evolution 900 SXR 5W-30 ment bele. 8500 km-t mentem vele azóta.
Ritka, hogy csinálja. Most az előbb is a fent említett hibát produkálta. 1 hete csinálta először. Közbe egyszer sem.Mi lehet a gond?
-
rob210
Topikgazda
válasz
nünüke1975 #54064 üzenetére
Na ennek utána járok hülyeséget nem akarok mondani, de tudtommal 2003 óta mindegyik renault 1.6 os okoskerekes.
Kivéve ezalól a daciák.
-
nünüke1975
aktív tag
válasz
eTrade #54062 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm az infót.Nagyon hajlok egy ilyen beszerzésére de a 100 Le jobb lenne mert abba nincs okoskerék úgy tudom.
Az a gond hogy a környékemen nincs eladó.A legközelebbi pedig 350km.Annyit azért nem mennék kétszer a hítel miatt.Szivesen olvasnék még további infót.
Nagyon körbe akarom járni a témát. -
eTrade
tag
válasz
nünüke1975 #54051 üzenetére
Nemrég vettem használtan (par hónapja), de szívesen leírom az eddigieket.
Pozitív:
Jóval csendesebbnek hallom a motorhangot, pörgetve persze van hangja, de azért még mindig halkabb.
Sokkal gyorsabban indul meg a kocsi, bár az előző motor 1.4-es 16 szelepes (95 LE) volt, így ez nem igazán mérvadó.
A 6 sebességes váltója precízebb, mint az előző 5 sebességese, bár nekem azzal sem volt komoly gondom.
Kocsiban ülve, pontosabban érzem a méreteit, mint a régi 1-es Megane-t... mármint a kocsinak az elejét, oldalát, hátulját, pedig az előzőt 4 évig vezettem. (bar ez lehet szubjektív)
Úthibákat kevésbbé érezni bent, de a keresztirányú "akadályokat" pl. fekvőrendőrt, vasúti átkelőt jobban. (Talán mert keskenyebbek és ballonosabbak voltak a régi "14-es kerekei)
Negatív:
Ahogy már valaki le is írta, városban nem valami takarékos, nekem az utóbbi 2 ezer km átlagfogyasztása (60% város, 40% országút) 7.9 Lett... igaz ebben van pár nagyobb dugó.
Digit klíma egyszer már megviccelt, egyszeruen nem fújta az utastérbe a levegőt (valami blokkolta az útját)... azóta ismét jó.
Kilátás nem annyira jó mint az 1-es Megane-ból... bár ez nagyon sok új kocsira igaz.
Ha eszembe jut még valami, akkor majd leírom.
-
AttyVin
aktív tag
válasz
rob210 #54060 üzenetére
Nagyjából én is ezt érzem.
Egy hagyományos bowdenessel sokkal finomabban adagolható a gáz és jobban érezhető/követhető a motor reakciója is. (Analóg vs. digitális módon rögzített zene - LP vs. CD/MP3, stb.)Visszatérve a sötétedés-érzékelőre, vagy egy órája néztem, "megjavult" (pedig napnak háttal, fa alatt álltam meg). Újabb fura eset a "odaátról"....
-
rob210
Topikgazda
válasz
FRENK1988 #54058 üzenetére
Ne akard.
De nem is lehet.Fedcompot kellene cseréli hozzá.
Mellesleg a bowdenes gázpedál sokkal finomabban adagolható, egyszerűbb, én nem is értem az elektromos létjogosultságát.Laggol, van benne elektronika ami bármikor megmakacsolhatja magát, és még a fedcomp is letilt ha van vele valami.
-
FRENK1988
veterán
Az én bowdenes gazpedalomat át lehet szerelni elektromosra?
-
AttyVin
aktív tag
válasz
salieri. #54056 üzenetére
Az is benne van, de azért valami technika is kell hozzá.
Országúton simán megyek 5,7 körül, de nem a város a terepe ennek a kocsinak.
Ráadásul úgy érzem, hogy az "elektromos gázpedál" beállítása/algoritmusa/vezérlése/érzékenysége sem a legjobb, legalábbis évek óta nem "áll rá a lábam" rendesen.
Persze a Renault ár/értékbe ez is valahol beletartozik (mondom úgy, hogy +25 éve a saját kocsi mindig az volt, a munkahelyi meg mindenféle, Wartburgtól a Citroën-ig).
-
AttyVin
aktív tag
válasz
rob210 #54053 üzenetére
Nálunk a Fluence-ban K4M van, de szerintem a váltó sokkal elcseszetebb, mint az említett Classic-ban (régebben olyanunk is volt).
Illetve az áttételezése elég vacak a kocsi tömegéhez képest, meg nagyon hiányzik egy 6. fokozat.
Így hangosabb, gyakran jobban kell pörgetni és persze a fogyasztása is rosszabb, mint elvárható lenne, pedig én sem versenyzésre használom.... -
AttyVin
aktív tag
válasz
rob210 #54052 üzenetére
Gondoltam rá, csak egyelőre nem tudom, melyik az, mert a manual-ban nemigen található róla semmi.
Illetve ez."Bizonyos berendezéseket a motortéri biztosítékdobozban C elhelyezkedő biztosíték véd.
Mivel ehhez nehéz hozzáférni, javasoljuk, a biztosítékcsere érdekében forduljon márkaszervizhez."Délután majd megpróbálok arra is ránézni...
-
rob210
Topikgazda
válasz
salieri. #54045 üzenetére
Helyes így igaz minden amit leírtál szórol szóra.
Kivévr az, hogy szerintem egy fluence ben is élhető ez a motor. Hiszen a váltó lényegesen más lett rajta.
Illetve az okoskerék is sokat javít a menetdinamikán.
Cserébe több a meghibásodási lehetőség.Ennek ellenére a k4m szerintem a mai napig egy megbízható jó motor, versenyezni nem ez kell, de napi használatra best buy.
-
-
eTrade
tag
válasz
nünüke1975 #54044 üzenetére
Nekem pont 1.6-os 110 pacis Grandtour Megane 3-asom van, nem egy versenygép, de azért megy.
Én azt vettem észre, hogy az ereje pörgetve jön meg... és nem ötödik és hatodik fokozatról kell kigyorsítani. -
AttyVin
aktív tag
Ma reggel egy bosszantó dolog történt (Fluence 2012).
A garázsból való kiállás után a sötétedés-érzékelő nem kapcsolja ki a fényszórót (illetve nem áll át menetfényre), pedig verőfényes napsütés van.
Többszöri "napfényes" újraindítás után is ugyanaz a helyzet.Szokott az meghibásodni?
Vagy a menetfény elektronikája miatt nem megy?
Esetleg valami tapasztalat, ötlet?Köszönettel.
-
gabx76
senior tag
válasz
nünüke1975 #54047 üzenetére
Azt se felejtsd el, hogy az M3 nehezebb az 1-esnél. Elektronikájától nem kell tartani, ha jó trafók vannak benne.
-
rob210
Topikgazda
válasz
AttyVin #54029 üzenetére
Mi köze a törököknek a Megane I es szériájához?
A törökök a Megane II sedan verziójával kezdték el a gyártást és a fluenccel folytatták.
Megane classic / estate csak Franciaországban és Spanyolországban készült
Egyébként igen szerintem is egy igen jól sikerült kocsi, mert kényelmes, biztonságos, de nem agyon extrázott, így kevesebb a meghibásodás lehetősége mint pl. a II-esnél, mert ott már van ami el tud romlani. -
Babetta-X
senior tag
válasz
forceberg #53575 üzenetére
Köszönöm még egyszer mindenkinek a kicsit régebbi választ, holnap jön az ismerősöm, mert már mindig csinálja ezt az indítás problémát, de semmi más baja nincsen. Berendeltem egy vezérműtengely jeladót, meglátjuk sikerre viszi-e a dolgot. Nagyon nagy szívás kicserélni? Ahogy nézem ebben a clioban amúgy sincs túl sok hely szerelni sajnos.
-
AttyVin
aktív tag
válasz
rob210 #54027 üzenetére
Azért is kérdeztem, mert van egy pont hasonló korú Mégane I/2-es még a családban (K4M Energy, 1.6), hasonló 60/40-es használattal.
Nincs vele különösebb gond (rozsda nincs, "kopóalkatrészek" cseréje azért kellett, stb.), pedig komolyabban nincs már karbantartva és kinn áll esőben-hóban.
Elment +200.000-et 20.000 ezres "olajperiódusokkal" (+ vezérléscsere 100.000 km-enként).
Közben olajfogyasztás folyamatosan 0, a benzinfogyasztás stabil, 6,4-6,5 körül..
Lehet, hogy egy különösen jó szériát raktak össze akkoriban a derék török "rabszolgák"? -
Gombinyó
őstag
Új, garanciás Renaultot hol érdemes szervizelni? Állítólag már törvény van rá, hogy nem csak márkaszervizbe lehet vinni azért, hogy megmaradjon a garancia. Nyilván otthon vagy a sarki szervizben nem cseréltethetek olajat, ez tiszta. Van ezekről a szervizekről valami lista?
-
rob210
Topikgazda
válasz
AttyVin #54025 üzenetére
Ha valóban 60/40 akkor a 15ezer még tartható, de a gyári ciklust felejtsd el.
Az kb. meseszerű és arról szól, hogy beindítod az autót és 30ezer kilométerig meg se áll.Nem életszerű.
Én 10e ként cserélem és cserébe a 17 éves autóm nem csipegeti az olajat indul megy nem hagy cserben.Ez most nem azt jelenti, hogy ha épp 11ezernél cserélem le akkor már mély depresszióba zuhanok, de igyekszem tartani a 10ezres periódust, már olyankor is jelentősen látszik a leengedett olajon az elhasználódás.
-
rob210
Topikgazda
Az, hogy pályára nem való, ha sokat mész vele pályán akár napi rendszerességgel, akkor nem fogja szeretni.
Ha városba veszed meg országútra és néha elmész vele nyaralni akkor az teljesen rendben van, de ha nagyobbakat mész és pályán használod a kocsit inkább akkor "én" kizárt, hogy ilyet vennék.A pörgetést egyébként nem a pályára értettem.
-
rob210
Topikgazda
Ha nem versenyezni veszed akkor jó konstrukció, ezerszer jobb mint a 0.9 es TCe ami sorra halódik megfele
Persze ezt is láttam már jópárat szétrúgva.
Egyszóval varrógép motor ez is, de ha ésszel hajtod akkor egésszen megbízható és takarékos kis motor a clióba szerintem elég.
Ha sokat gyorsulsz vele, meg pörgeted a pályán akkor szvsz boritékolom neked az élettartamát. -
lajo
senior tag
Sziasztok,
Az 1.2 TCE 100 motorról mik a vélemények/tapasztalatok? (Clio 3)
-
rob210
Topikgazda
válasz
orosziem81 #54014 üzenetére
Na mi lett a rugóiddal?
-
bobace
addikt
Sziasztok!
Clio II 1.2 16V-be (D4F) milyen motorolajat javasoltok/mi a gyári?
Köszi! -
Nemrég voltam megnézni gy 1.5-öst, de úgy rezonált alapjáraton, hogy ihaj! Aztán gázadásra abbahagyta.
Azon nyilván más a rögzítés, de lehet, hogy azon is csak ennyi lenne a gáz? Ezen kívül csak a motor túl kalapáló hangja volt a bajom vele... Jól ment, kettőstömegűt nem hallottam csattanni. -
just
aktív tag
A zselés teljesen megoldotta a rezonanciát, kb 2hete észleltem hogy bedurvult. Ilyen volt.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
Tényleg, azt hiszem itt még nem kérdeztem...
Szóval, tud valaki Baranyában, egy megbízható és főleg hozzáértő szerelőt ajánlani?
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
Amit írtam is, hogy itt vannak, csak cserélni kellene végre már...A felső már cserélve lett, de az csak egy picit szól bele, hogy jobb/kevesebb legyen a rezonancia. A zselés a főmeghatározó (jobb oldalt) meg az alsó tartó (bal oldalt).
Kódszámuk: 546190005R_(alsó tartó) 112100004R és 112105736R felső tartó száma ugyanaz. A 36R végződésűvel lehet rendelni, de a 04R (ami jelenleg is a motorban van) kapja meg a vásárló.
Mittomén, hogy működik ez a kódszámozás a rönónál....
Új hozzászólás Aktív témák
- Parfüm topik
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Mobil flották
- Horgász topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- További aktív témák...
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
- iScooter i9 2022 használt (olvass leírást!)
- Terrán Synus resistor korall alapcserép (2 raklap) 550 Ft/db
- iENYRID Aokda A1 (Új) elektromos roller eladó
- Új Samsung Sony LG LiitoKala 18650 21700 25R 30Q 35E 40T VTC6 M50 M58T 50E Li-Ion akkucellák
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080 8GB Rampage SHIVA ADATA 600W
- Realme 7i 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
- Xiaomi Redmi 9 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával