Hirdetés
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- A YouTube-ot is betiltják a gyereknél az ausztrálok
- Gyilkosságban és öncsonkításban akart segíteni a ChatGPT
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Hobby elektronika
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Zenelejátszó építése, a kiváló hangzásért
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Apple MacBook
- Nubia Red Magic Astra - táblajáték
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Home server / házi szerver építése
- Milyen notebookot vegyek?
Hirdetés
-
PROHARDVER!
Renault, topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
rob210
Topikgazda
-
Norb175
csendes tag
válasz
rob210 #66097 üzenetére
A bal külső féltengelycsonk lett már cserélve 2 éve, de a kattogás maradt ( a váltó közelében), sokat csökkent akkor , most viszont 1 hónapja egyre erősebben érződik és ráz is. A lemezfelni ET45 , gumi 195/55 R15, stab.pálca jó ( 2 éve az is cserélve lett ), felemelve , leengedve, kitekerve nem látok semmit , hogy beleérne ...
Arra is gondoltam, hogy a kormányrúd jobban kifordítja, de mindkét irányban ugyanannyit forog a kormánykerék. -
Norb175
csendes tag
Üdv Urak !
Hibajelenség :
Megane II 2004 1.6, JH3 váltó ; balra kanyarodásnál alászedve (indulás) most már nagyon erős kattogó hang a bal féltengely felől , de csak bal irányban ! kb. 100-110-es tempónál már érzem a rázást is.
Cseréltem bontottra , de a hibajelenség megmaradt ... átcserélgetem a saját tengelyre a bontott belsőt, a bontottra a saját külsőt , meg keresztbe-kasba, ugyan az a hibajelenség
( jobbra fordulva meg jó, semmi hang
)
- Nyíregyháza vonzáskörzetében tudtok e szakembert, aki vállal féltengely felújítást
- vagy marad az újthx
-
maxatesz
tag
Sziasztok! Van egy Renault Megane 1- es 1.4 16V.
Mivel a generátor csapagyas lett így lecserèltem egy felújjítottra.Azt tapasztaltam hogy a Stop ès Töltès lámpa random felgyullad egy- egy pillanatra.Találkozott valaki már ezzel a jelensèggel? -
mdav88
aktív tag
Kicseréltem ma a jobb féltengelyt, meg a lengéscsillapítóimat. A csillapítók elég elhasználtak voltak, a féltengely viszont azon felül, hogy a gumiharang már engedte picit az olajat, szemrevételezve nem volt problémás a tripod.... Milyennek kell lennie, hogy rázza a kormányt?
Egyelőre még nem tudtam tesztelni, mert a másik oldalon még ki kell cserélje ma szimeringet és kiszedni az önindítót, de holnap teszt....
-
Azt esetleg tudja valaki, hogy a vezetőülésben lévő kapcsoló hová van felfogatva?
Mert az enyém most kicsit szabadabban mozog, mint kellene, és nem találom hol lehetett.
(Clio 2, három ajtós, szóval eléggé bonyolult az ülés)
Valószínűleg az övbekötés figyelmeztető is azért csipogott néha olyankor is, amikor már kiszálltam az autóból.
Ennek a kapcsolónak egyébként mi a hivatalos megnevezése? Próbáltam rákeresni, de nem volt igazán találat, a "driver seat switch"-reA vezető oldali ülés alatt szokott lenni az a kis tárolórekesz?
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
599599 most pontosan itt áll a számláló, teljesen véletlenül alakult így, ahogy megálltam vele, tehát még (már csak) 401 km kell a hatszázezerhez. Nyár végére meglesz!
Mostanában biztos nem ülök bele, mert egy rakás dolgom lesz külföldön és nyilván a másikkal megyek.
Az én lageszom elképesztő, több, mint 1 hét után is úgy indul, mintha 5 perce raktam volna le és mindenkit leakar tolni a pályáról. megküldtem nagyon Pécs és Baja, majd vissza között, nem tagadom.
De azt hallottam a városba érve most, hogy jobb hátul megint valami elkezdett huppogni, csak elég göröngyös betonon hallani egyelőre, nem hiszem, hogy micsoda elcseszett futóműve van ennek, helyesebben, micsoda elcseszett utakon kell járni, ami miatt ez lesz. Szerdán már meg is nézik (öcsém viszi) rendelni sem kell semmit egy egész raktáron van itthon futómű alkatrészekből (is). De tényleg, ami futómű, abból minden van, kivéve féknyereg meg dugattyú.
-
polonic
félisten
Megvolt a tavaszi nagytakarítás. Alvázmosás. Kívül-belül takarítás. Belül minden ápolóvel átkenve. Gumikéderek is lekenve. Felnik lepucolva.
Az új nyári papucsok is felkerültek.Igaz, azóta már mentem vele. Kicsit poros lett, meg pár bogár öngyilkos lett a lökhárítón.
Robi! Bekerülhetnék ezzel a képpel az összefoglalóba?
Grand Scénic III - 1,6 dci - 2013
-
Jaded
őstag
válasz
gixxergabi #66075 üzenetére
Én is gondolkoztam már rajta, de sajnos nem tudom napokra letámasztani az autót (vagy csak nagyon körülményes) és picit messze is lenne. Ettől függetlenül egyszer lehet, hogy meglátogatnám.
(#66076) vmk
Én is hallottam már jókat, múltkor alkatrészt kerestem, írtam nekik egy e-mailt a bajomról, azóta is válaszolnak. A kecskemétiek válaszoltak, pedig ők tényleg gyökerek.Egyébként egyelőre csak a futóművet szeretném átnézetni, valami nem kóser vele
-
Bass
addikt
Sziasztok megane 2-höz keresnék mechanikus tükröt utas oldalra tea19 színben,de eddig csak elektromosba találtam. Kérdésem hogy az elektromos házába bele lehet rakni a mechanikus tükröt aminek a háza és hátlapja törött?
-
femiki
tag
Tudnátok olyanban segíteni, hogy hol lehet beszerezni motorháztető hangszigetelést?
-
Gombinyó
őstag
válasz
GrooveHero #66071 üzenetére
Is, majd a vizesgyurma, utána ipa és amikor annyira szennyeződés mentes, hogy magától lecsúszik róla a mikroszálas, akkor mehet fel a Fusso. Én el szoktam vele szöszölni vagy 3-4 órát, de így hónapokig tart.
-
Gombinyó
őstag
válasz
GrooveHero #66069 üzenetére
Van külön, de a dark is ugyanolyan jó a világos autóra. A lényeg inkább a jó előkészület.
-
eTrade
tag
válasz
mdav88 #66060 üzenetére
Youtube szerelős videókkal azért óvatosan, mert elég sok olyan felvétel van fent ahol nem igazán szakszerű a szerelés, vagy maga a sorrend rossz.
Nemrég a Megane 3-as kocsimból kiszedtem a rádiót (kód miatt) és az első videóban rossz oldalról feszítette le a kesztyűtartó feletti műanyag burkolatot... sok anyázás után (nem akart lejönni) megnéztem egy másik videót és úgy simán lejött a burkolat. -
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
GrooveHero #66063 üzenetére
Kösz, de nem kell vele sokat szórakozni, csak le/át kell törölni
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
-
mdav88
aktív tag
válasz
rob210 #66044 üzenetére
No, esete megálmodtam, megveszem, írtam is az egyiknek hogy expressz posta helyett küldje simával, úgy kb 45 fontban megáll a mutatvány. (ha kell esetleg valakinek most jelezze)
Ám lenne két kérdésem, az egyik gányolós:
Mivel csak a gumi van elválva, nincs erre technika, hogy legalább ideiglenesen visszaragasszam, ne szakadjon tovább, stb.A másik, ha már megrendelem az eszközt, akkor szívesene veszem a gyakorlati tanácsokat, bár a youtubon van csillió szerelős video.
-
Jaded
őstag
Jó reggelt az Uraknak!
Van esetleg köztetek szolnoki vagy Szolnok környékbeli? Ha van, tudna esetleg nekem ajánlani jó szakit? Szükségem lenne egy megbízható szerelőre, aki ért is picit a Renaultokhoz és rá bízhatnám a kocsim.
-
rob210
Topikgazda
válasz
molnarpeter #66053 üzenetére
Szavadon foglak.
-
atosan
veterán
válasz
molnarpeter #66055 üzenetére
Köszi, akkor nekiesek az Ebaynek. Szoktam onnon kütyüzni, de autóhoz való dolgokban eddig nem gondolkodtam.
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
forceberg #66054 üzenetére
Az a tapasztalatom, hogy ha lejár a buyer protection, vissza kell kérni a pénzt és kész, aztán újra rendelni. Ez még régen alakult ki, mikor a PayPal még nem védett fél évig.
Nem hallottam még ilyen jellegű problémát, hogy eltűnt volna a pénz félúton
Olyan volt, hogy paypal egyenlegre jött vissza, és onnan kellett költeni, nem kártyáról.
-
válasz
molnarpeter #66053 üzenetére
Az ázsiai cuccokkal az a baj, hogy néha tényleg hónapok, mire megérkezik a csomag.
Nekem pl. az endoszkóp kamera nem jött meg, már több, mint két hónapos rendelés.
Persze, írtam az eladónak, elvileg deladott a héten egy másikat.
Csak hát így buktam most azt, hogy olajcserekor be akartam nézni a motorba
A kommunikáció sem gáz, angolul mind tud levelezni.A totál bebiztosítás sem 100%, én buktam el már 9e Ft-ot, mert a paypal váltig állította, hogy keressem a bankomon a pénzt, mert ők visszautalták... a bank semmit sem kapott.
De összességében megéri rendelgeni. -
mycso
Topikgazda
válasz
rob210 #66044 üzenetére
Pedig érdemes. Nagyon sok minőségi cuccot össze lehet vásárolni az itthoni legolcsóbb ár töredékéért.
Az apró, itthon beszerezhetetlen, vagy horror árú cuccoktól kezdve (pl. Patentok, emelő gumipogácsák, ledek, elektromos csatlakozók, stb...) a komolyabbakig.
Csak, ahogy előttem írták, meg kell találni a megfelelő eladót.
-
törölt tag
Clio2 ph2-nek vannak gyerekbetegségei vagy ugyanaz, mint a Megane1 ph2-nek is van?
-
-
mdav88
aktív tag
válasz
rob210 #66038 üzenetére
Igen, az csak gumi. Sajna a kép nem biztos hogy visszaadja,
Hutchinson a gyári, ezt kb 20k-ért lehet a Zsu-tól venni, vagy ebayről kb ennyiért van gyári is szállítással....
Csakhát egy valag lóvét kifizettem ennek a cseréjére, nyilván nem esik jól újra, és senki meg nem térití.... Lehet rendelek egy szerszámot kb 15 forint, és megcsinálom magam.
-
rob210
Topikgazda
válasz
mdav88 #66036 üzenetére
Az a felhajlás nem a szilent fém pereme csak a vulkanizált gumi?
Mert akkor valóban szétszakadt és az anyaghiba.
Én eddig hutchinsont és spidant szereltem, nem volt velük gond.Egyszer futottam rá nagy cumira orosziem laguna 2 esével, de ott a híddal volt a baj mint kiderült 2 szilent is járt a hídban.
27-35e között van a szerelése. -
mdav88
aktív tag
válasz
rob210 #66035 üzenetére
Én nem vagyok szerelő, de nem látok a permen sérülést, csak a gumit látom elválva a fém faltól.
Ismerem magát a szerszámot, de hogy azzal húzta-e be, vagy sem, passz.Visszatérve a kérdésre, mit szabadna venni, mert mindenki a gyárira esküszik, a többivel nincs túl sok jó tapasztalat. Milyen összeg a cseréje?
-
mdav88
aktív tag
válasz
rob210 #66033 üzenetére
Latom, hogy nincs rendben, ezt speciel nem en csinaltam, celszerszam hijan, hanem a helyi ismeros szerelo. A modjat ne kerdezd.
Amig nem emeltem meg nyilvan nem latszott....
Elkepzelheto, hogy ezzel felkeresnelek. Mennyire horror a munkadij? mit szabad a helyere venni?(bardi kinalatbol) mivel garanciaban fogjak cserelni valoszinuleg, igy ez lenne a kezenfekvo.
-
rob210
Topikgazda
-
Johni5
őstag
Sziasztok!
Espace III 2.0 16V benzin Kulcsot elfordítom,semmi nem történik.Piros jelzőlámpa folyamatosan világít.
Akku nem lehet,mert vadi új.Tudom,diagra kéne tenni,de szerelő az sehol..Lassan költöznöm kéne,de mindenki Május eleje..Kéne egy drága szerelő,már az is jó nekem. -
rob210
Topikgazda
válasz
LamerGyuri #66023 üzenetére
Nekem bentvan a "gépműhely" a kocsiba ezért van annyin amennyin meg elől hátul ugyan azon az értéken.
Igaz nem is pattog el a kanyarokban
Az a majd 200 kiló szerszám sokat dob a stabilitáson és csak 0.4 et a figyasztáson. -
LamerGyuri
senior tag
Ez a guminyomás para minden tavasszal előjön?
Tökmindegy, milyennek "látszik". Ha a váltóméret és a súlyindex be van tartva a gumiabroncsnál, akkor a gyári érték a mérvadó. -0,0/+0,1.
Pont.
Szerintem
Egyébként meg tőlem mindenki annyit fúj bele, amennyit akar -
roli1979
csendes tag
Szerintem inkább a gumitól függ, h mennyire kell nyomni... az a táblácska a gyárilag szerelt gumiabroncsra vonatkozik.. némelyik gumin rajt van az érték, h meddig kell pumpálni. 3-4 tized eltérés már sok, és sokkal jobban kopik a gumi
-
mycso
Topikgazda
válasz
GrooveHero #66012 üzenetére
-
Tomi0703
addikt
-
mdav88
aktív tag
válasz
rob210 #66000 üzenetére
Köszi az eddigi segítséget.
Más: rendeltem egy féltengelyt a kormányrázásom elmulasztása érdekében, egész pontosan ezt.
Viszont a képen szereplő helyett más típusút küldtek, ami úgy tűnik egyéként kompatibilis, és az skf is ilyet csinál vkjc 1220 néven:
A gyári az ebay hirdetés képén szereplőre hasonlít leginkább... rekamáljak, vagy simán csak építsem be?
-
válasz
GrooveHero #66012 üzenetére
De az...
Motortól és váltótól is függ, mi az előírás.
M9Ra és M9Rb esetén:
225/45 R 18 95 W
Elől: 2.3/2.5
hátul: 2.0/2.1 -
polonic
félisten
válasz
GrooveHero #66008 üzenetére
Az autón a tanksapkán vagy első ajtónál benne vannak a noymásértékek. Vagy még a kézikönyvben is.
A szerint kell beállítani. -
GrooveHero
addikt
Üdv. Csak egy gyors kérdés még mindig Laguna 3-hoz. Mekkora legyen a nyomás a gumikban? Máshol neten 35 PSI-t írnak, ez olyan 2.4bar. Ha fújom az összeset 2.5-re (225/45 R18) akkor gondolom nagy baj nem lehet, ugye?
Köszi előre is a választ. -
polonic
félisten
Üzemanyagszűrőnél is purflux, igaz?
Az 1,6 dci-hez milyen kell? Vízérzékelős? És hol található egy 13-as grand scenicben?
Új hozzászólás Aktív témák
- LG 27GP850P-B - 27" NANO IPS - 2560x1440 - 180Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDR 400
- AKCIÓ! EZÜST! RITKASÁG! Surface Pro 11 Qualcomm Snapdragon X Elite 16GB 512GB OLED 120Hz Gar!
- Gamer PC- Számítógép! Csere-Beszámítás! I3 10100F / RTX 2060 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Dell latitude, precision, xps, magyar világítós billentyűzetek eladóak
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56