Hirdetés
- Bluetooth hangszórók
- Autós kamerák
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen TV-t vegyek?
- GeForce RTX 5060 Ti: Ha az ár jó, minden jó (lenne)
- Riasztó topik
-
PROHARDVER!
Renault, topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Piftuka
veterán
válasz
Jimmy8 #97143 üzenetére
"Hát ma elmerültem a hazai használtautó vásárlás pöcegödrében
Elmentem megnézni a Lagunát (2012 utániak közül ez a középső ársávban mozgott, tehát nem az alsó polcról szemezgettem). Gratulálok a kereskedőnek, mert fotózni azt tud."
Mi is hasonló tapasztalatot szereztünk.Például egy még vizes, frissen mosott, borús időben fotózott, a fotókon szép, metal bordónak látszó, "hibátlan" fényezés, a helyszínen a rendkívül kifakult, matt, már-már rózsaszínbe hajló - valódi - arcát mutatta.
Ráadásul leeső tükörbúrával, szanaszét repedt, már ragacsossá változott ajtógumitömítésekkel, egyik oldalon már elhagyott tetősín tartó papuccsal, és hasonló esztétikai hiányosságokkal.
Volt egy 2010-es Renault Espace is, ami elég korrekt autó külcsín, és forma szempontjából is. (Persze a franciák és az olaszok ehhez mindig értettek.)
Sajnos 2.0 dCi motor volt benne, így nem is nagyon merültünk el a megtekintésében.
Van még pár másik, amit szeretnénk megtekinteni. -
rob210
Topikgazda
válasz
Jimmy8 #97150 üzenetére
Szerintem egy megane 3/3 azaz 2014/2015 ös példány egy 1.5 dcivel nagyon jó kocsi.
A 2.0dci és az 1.6dci szinte ugyan az a motor, a vezcsere 400e körül mozog (anyag+munka)
Ha megane 3ban van az 1.6dci ott ki kell venni a motort.
Ha lagunában a 2.0 dci ott nem. Szélesebb nagyobb a laguna tehát jobban szerelhető.
De, ha kell a hely a lagunát is veheted 1.5dci-vel.
Nem rally autó, de azért normálisan húzza maga után azt a kasztnit is.
Az 1.5 vezcseréje sokkal olcsóbb értsd úgy, hogy 130e munkával együtt. -
norbert1998
nagyúr
válasz
Jimmy8 #97150 üzenetére
1. Alapvetően nincs neki tudtommal, de be tud csörrenni egy idő után. Akkor egy lyan kétszáz pénz acseréje mindenestől elvileg.
2. Az 1.6 dCi a 2.0 kistesoja, dee állitolag egy picivel kevésbé megbizható.
3. Az 1.5 dCi illyen 2010 utáni évjáratokban, adblue nélkül szinte megbizhatóségi bajnok a franciáknál. Ha egy picit számit azért a menetdinamika, akkor azért inkább a nagyobbak felé mennék, de ha abszoút nem érdekel, az 1.5 is tökéletes választás lesz. Ezek vannak annyira jó motorok, hogy a gazda többet számit az elmúlt években, mint a konkrét tipus. -
diablo1984
veterán
válasz
Jimmy8 #97143 üzenetére
Hát nem egyszerű, sosem volt az. Én focus mk3 kombi benzinest kerestem, de jót, jó áron nem találtam, majd mikor nyaralni mentünk, akkor rászűrtem a kombi, benzines, kis kilóméteres autókra, akkor raktak fel Vácon(Debrecen mellett lakom) egy Megane 3as kombit, útban nyaralni megnéztük, volt hibája, de nem vészes, 120ezer sem volt benne, leelőlegeztem, nyaralás utáni héten felvonatoztam és elhoztam. Azóta csak a vezérléscsere "komplikáció" volt, ami szerelő hiba lehetett, így mire csendes lett a vezérkés, 4kiló fölöttbe fájt, pár apróságot kellett rá venni(kalaptartó-hiányzozt, balos tükör-törött tükörház miatt), olajcserék 10ezrenként és ennyi. 2. műszakit vette csont nélkül, indul, megy, megáll, tökéletes. Majd hamarosan megkapja előre az új komplett féket+fékfolyadékot, és remélhetőleg a következő 2,5év is ilyen probléma mentes lesz!
Ami a lényeg, szét kell nézni más típusok között is és adott esetben a drágább egyedek lehet megérik a felárat(az én megane 3asom is a felső árszegmensből volt, ami a focusok között a 2x ennyit futottak alja lett volna) -
diablo1984
veterán
-
mycso
Topikgazda
válasz
Jimmy8 #97079 üzenetére
Én annó szintén megane 2 után váltottam laguna 3 gt 4control-ra..
Elkell menni kipróbálni, szeintem a laguna a mehgane-hez képest keményebb és feszesebb, de abszolut nem kényelmetlen.
Nekem gyári 18-as (225/45r18) kerék volt rajta, azzal teljesen jól használható.
Illetve egy pár évet használtam 245/35r20-al,na az már odafigyelősebb, de nekem az sem tűnt kényelmetlennek. -
Sirus86
aktív tag
válasz
Jimmy8 #97081 üzenetére
Nekunk ezert is van 2-es Kangonk, az olyan, mint egy hajo, foleg terhelve, nem nagyon zavaro az utak hibaja. Igaz az utakon zavarja a fobb izomautosokat, mert nagy es lomha auto. Conti premium nyarigumikkal rendkivul kenylemes volt akar 800-1000 km-es utak utan is. Kiszalltunk es kesz, mert magasan ulsz, es nem fekszel benne. Most Uniroyallal mar nem annyira, de meg mindig sokkal kenylemesebb nekunk, mint sok mas utazoauto. Szoval erdemes a gumikat is nezni (marka, kisebb,de ballonosabb meret, es 5 ev utan bekemenyedik, repedezik) , illetve ha a gyorsasag, dinamika nem szamit, akkor a Kangoot, Scenicet, Escpacet is kiprobalni.
Amugy a Laguna szerintem nagyon jo auto, csak hajra-hajra
-
szebe
addikt
válasz
Jimmy8 #96676 üzenetére
Ahol a kínai fejegységeket "garanciával" adják, ott ezt keményen be is árazzák. Ami nekem került a 3-asba, azt a hazai helyek 2-3x áron adják/adták. Akkor már inkább valami "márkásabb".
Én a csoportadmin autovillamosságissal szereltettem. A 3-asban mondjuk nem is standard 2 DIN hely van, szóval neki se álltam volna magam. -
Jimmy8
senior tag
válasz
Jimmy8 #96437 üzenetére
Sziasztok!
Nem igazán érkezett válasz a korábbi kérdésemre, így ideírnám a jövőnek:
Igen, azon a gyári számon fut az előtét ellenállás, amit kéreztem.
Amennyiben kétség van: a "zöld" kell a manuális klímáshoz, az alu hűtőbordás a digit klímához van.
A csere viszont nagyobb bontást igényel mint gondoltam: levettem a műszerfal takaró fedelet a gázpedálnál, onnan már látom a két csavart, amit ki kellene csavarnom, de szerinten bontanom kellene a gázpedált is, és ott van a másik csatlakozó is, ami sokkal mélyebbre megy, ahhoz szerintem a valahol a rádió, vagy az alatta lévő tároló rekesz felöl kellene hozzáférnem. No ezért nem kezdtem neki (hely és idő hiányában), így szerintem elviszem egy autóvillamosságishoz. -
tycon
tag
válasz
Jimmy8 #96052 üzenetére
Nem nagyon bízom én ezekben a nyomatékosdiban. Általában megzsírozom a csavart. Meghúzták nekem a Ladán a kerékcsavarokat nyomatékra állított légkulccsal. Addig kalapáltatta, mikor leszedtem a kúp domborulat be lett simítva a fékdobig. Úgyhogy van 25-ig nyomatékkulcsom, de előfordul, hogy felülbírálom. És egy galád vagyok, nemigen cserélek csavart újra, csak ha elveszett. Bizonyos esetekben igen. A gömbcsuklóhoz meg adnak.
-
válasz
Jimmy8 #95686 üzenetére
Ne ködlámpát nézz, hanem a helyére tehető DRL-t.
Az elhelyezésre is más szabályok vonatkoznak.
(ez az én véleményem, hogy a ködlámpa nekem nem szükséges)
Nekem a Lagunán így van megoldva. A Laguna 3-on a ködlámpa pozíciója megfelel a DRL pozíciós előírásoknak is. + rendesen van bekötve, gyújtásra felkapcsol, de a helyzetjelző lekapcsolja.
Van ködlámpa + DRL kombó, de drága.
+ a bekötést is meg kell oldani, nem csak annyi, hogy simán beszereled.Ez kombináltban jópofának tűnik: [link]
-
Jimmy8
senior tag
válasz
Jimmy8 #93329 üzenetére
Új fejlemény Clio motortartó bak ügyében (azért válaszolok magamnak, hogy követhető legyen)
Sikerült szereznem egy keveset futott Clio-ból egy nagyon jó állapotú gyári motortartó bakot. Beépítettem és .... szinte van egy új autónk. Minden rezgés megszűnt, olyan amilyennek lennie kell egy autónak. Az előzményben jelzett utángyártott bak meg megy a.... csak sajnálom, mert egy szinte új bak, csak éppen a rezgéscsillapítása nem megfelelő. Nem is értem miért gyártanak ilyen minőséget, illetve hogyan lehet ilyet forgalmazni (bármilyen gyártmányú is volt a dobozban).
-
rob210
Topikgazda
válasz
Jimmy8 #93128 üzenetére
Két féle meyle van a tömör gumi és a zselés.
Meg kéne nézni, hogy ez melyik.
Ha az alját benyomkodva puha zselés érzete van, akkor csak pöcs a szerelőd és nem tehermentesítette a bakot. Azaz rosszul pozicionálta.
Ha tömör gumi akkor viszont át vagy b@szarintva, mert az drága is meg sz@r is. -
zsola400
aktív tag
válasz
Jimmy8 #92837 üzenetére
A menet közben villogó motorhiba lampa égéskimaradásra utal 1 v. több hengerben, hibakód is ezt írja, ebbe az irányba kéne keresni. Gyertya, trafó miatt lehet, felső holtponti jeladó nem. Az égéskimaradás hiba nem csak a gyújtás kör hibája miatt lehet, mechanikus hibák, szelepek nem zárnak, befecskendezés stb.
-
norbert1998
nagyúr
válasz
Jimmy8 #91678 üzenetére
Menésben szerintem össze sem hasonlítható a szíó és a turbós. A turbós karaktere eleve sokkal teltebb, gyárilag már a pincéből is tol, és a szívó variáns csúcsnyomatékát szerintem ez kb 1500-6000 között túlteljesíti folyamatosan, ahogy a teljesítmény is szerintem 2500-tól végig 140 lóerő felett van 6000-ig, ellenben a szívóval, ami kb a tartománya felén tud talán 100 fölé menni.
Érdekesség a "köz" számára:
Az RS225 turbóval, mivel az nagyobb, más a geometria, később kezd el tolni az autó, 2000 helyett kb inkább 2500 körül kezdi el kitekerni maga alól a bolygót -
rob210
Topikgazda
válasz
Jimmy8 #90943 üzenetére
Kuplung 140ezer ebben benne van a munkahenger , a szimeringek, a váltóolaj, a tisztítószerek, a munka.
Azaz ez egy teljes csere luk szettel.A termosztát már zűrösebb ügy 11.ezertől 32ezerig van termosztát tehát azt tudni kéne mi került be.
Fagyálló milyen került be. (Teljes csere vagy rátöltés lefejtés volt) de olyan 40e körül áll meg minőségi termosztáttal. -
johnny576
csendes tag
-
LamerGyuri
senior tag
válasz
Jimmy8 #85186 üzenetére
Csak bontóban vettem eddig kédergumit, lehet találni jó állapotút. Ilyeneket személyesen szoktam elhozni, mert ha mégsem felel meg az állapota, ott helyben adnak jobbat-másikat.
Ja igen; Clio-Thalia hűtőrács feletti kéder profilja egy az egyben ugyanaz, mint a Thalia csomagtartó fedél kéderé
-
zeon.hu
nagyúr
válasz
Jimmy8 #83480 üzenetére
Jajj...
Esetleg az égő tartó nem jön ki?
Akkor a búra maradna a helyén és ott talán befér a kezem.
(Főleg időhiány miatt kéne gyorsabb megoldás. Általában hétfőn megyek, pénteken/szombaton jövök, vagy ha itthon is alszom, az reggel/nappal pár óra és rohanás megint.)Youtube link lenne?
-
mycso
Topikgazda
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- AKCIÓ! ASUS ROG Strix G513IE 15 Gamer notebook - R7 4800H 16GB RAM 512GB SSD RTX 3050Ti 4GB WIN
- Honor Magic7 Lite 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! MSI Ventus 3X RTX 4070Super 12GB GDDR6X Videokártya!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest