Hirdetés
- Milyen egeret válasszak?
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- CES 2026: felcsavarta az AI-t az AMD, de örülhetnek a játékosok is
- Apple asztali gépek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- ASUS ROG Ally
- Milyen videókártyát?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- 2026 a GDDR6-os VGA-k éve lesz?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
-
PROHARDVER!
Renault, topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Morales72
csendes tag
válasz
üzenetére
Találtam egy eladó Mégane Grandtour 2.0 Privilege 135LE-s példányt. 2004/12, 240 ezer km van benne, 750 ezerért kínálja a tulajdonos. Lehet, hogy jobban járnék egy ilyen frissebb modellel. Megnézem, hogy mit kell ezekről az autókról tudni, de beszéljetek le róla, ha mellényúlás lenne...
-
Mukucs
senior tag
Valakinek “elfekvőben” egy Clio II höz való kormánytávvezérlő adaptere esetleg?

-
Gabady
aktív tag
válasz
rob210
üzenetére
Megy a klíma, működik, hideget is fúj meg minden, - szal dugulás szerintem nincs. nyomás is alapjáraton 17-18 bar és ha megszalad a nyomás, akkor leold, illetve élőadatban látom az aktuális nyomás értékeket. úgyhogy szerintem a nyomákapcsoló is jó...
Ezért gondolok első körben a kompresszorban található kis szolenoidra... -
Gabady
aktív tag
Helló,
A klímám fordulaton lekapcsol. Diagolva a járgányt nem ír hibát, viszont fordulaton(kb 3000rpm) 20 bar fölé szalad a nyomás, és ekkor lekapcsol a kompresszor.
Lehet ilyen nyomáshatároló szolenoid szelepet venni a kompresszorba, vagycsak valami csatlakozó bajság lehet ?
Esetleg cikkszámot tudtok ? -
Morales72
csendes tag
válasz
üzenetére
A felső holtpont jeladóra nem is gyanakodtam, pedig a nehézkes indítás miatt kellett volna. Nézelődni fogok, hátha találok valahol egy normális darabot, amiben még van élet. De nehéz ügy. Meglátjuk.
A fórum egyébként nagyon jó, rengeteg hasznos infót találtam, ahogy beleolvastam (vagy 100 hozzászólásba).
Csak így tovább! És még egyszer köszönöm a tippeket! -
-
rolio1
tag
válasz
CactuS
üzenetére
Nekem is 2-es van, kis sérüléssel vettem. Itt ez a kék, én ebből vettem első lököst és je ülést.
twingo 2 bontás -
törölt tag
válasz
Morales72
üzenetére
Ez felső holtpont jeladó hiba illetve szinte biztos, hogy koszos fojtószelep is, ha viszont sokáig jártak vele így akkor teleokádta a katalizátort is és az is idő előtt tönkremegy. Meg ilyen hozzáállással az autó többi része is nevetséges lehetett. Felesleges vele foglalkozni, mert természetesen alkudni nem lehet úgy se, pláne nem annyit amennyit ér. Az a kocsi max 300-at érhetett vagy még annyit se. Neppernél ilyen árú autókat húzós megvenni, mert ugye ő hozzáadja az összes munkáját vele meg a hasznát és a végeredmény az, hogy egy 200-300 ezret érő szart akar eladni 500-ért vagy felette, mert neki az annyiba jön ki munka+haszon díjjal. Ettől függetlenül lehet nézni más neppernél is, de nem kell meglepődni, ha mindig valami hulladékba botlik az ember, kéz alól nagyobb az esélye a jobbaknak, de ez sem feltétlen igaz ha trehány tulaja volt.
-
Bass
addikt
válasz
eTrade
üzenetére
Szia még nem mert hétközbe nem érek rá megcsinálni,megvettem a gyári fojtoszelep tömitést amit szombaton cserélek ,remélem addig az újra huzatott első kárpitjaim is elkészülnek és azzal együtt meg tudom csinálni,addig nem tudok klímázni se mert akkor voot már 3000 is az alapjáratom 😃Most azt nyomozom hogy van e a kocsiba hőmérséklet kijelzés.
-
Morales72
csendes tag
válasz
üzenetére
Szia Fehér Farkas!
Köszönöm a választ.
Megnéztem a Mégane-t, és valóban lehúzás lett volna a dologból. Az autóért 700 ezret kért volna a nepper a telepre belépve, pedig a hahu-n még 600 ezer volt az ára egy órával korábban, amikor kinyomtattam az adatlapot. Mert frissen műszakizott az autó, és a klímát is felújította 69 ezerért, mondta az ember...
Nos, a frissen műszakizott autó akksija le volt merülve, benzin pedig egy csepp sem volt benne. Szereztek mindkettőt, de nem akart beindulni. Aztán sokadjára összejött, de az alapjárat 500 körül maradt, az autó pedig állandóan lefulladt. A motor remegett, mint a kolozsvári kocsonyában a béka. Az ember elkezdte a hideg motort pörgetni 4-5 ezres fordulaton. Mondtam neki, hogy ne bántsa, ez nem fog rajta segíteni. Dehogynem, mondta ő, sőt, meg kell járatni, és jól meg kell hajtani, aztán rendbe fog jönni, ez nagyon jó autó... Igen, ezt már hallottam.
A motor próbálta tartani az 500-as fordulatot, de amikor gázt adtam, megint leállt, és alig akart beindulni. Az már csak a hab a tortán, hogy amikor beleültem az ülésbe, a seggem a padlólemezen koppant.
Leállítottam az autót és elköszöntem.
Nem volt egy jó élmény, de egyébként nagyjából erre számítottam. Nem tettem le róla, hogy ha találok egy jó 1.6-os Mégane-t (köszönöm a tippet!), akkor teszek még egy próbát. De nem neppernél, az biztos.
Még egyszer köszönöm a választ!
-
MC Pite
veterán
válasz
CactuS
üzenetére
Egy agyonszenzorozott, kettőstömegűs GDI szívó benzines sem sokkal megbízhatóbb mint a turbós.
Plusz turbósból is vannak egyszerűbbek (meg akár szívócsőbefecskendezésesek is ha ritka is, pl 0.9 TCe).
Pl prince motornál (pl DS3) sem a turbó a problémás, hanem a koksz és részben emiatt hamarabb nyúló vezérműlánc; a turbó elég strapabíró benne (a szívóhoz képest ahol ez a kéthiba nem jellemző).Hétköznapokon munkába a nagy forgalommal haladva (azaz használt idő 98%ban) kevesebbet eszik mint egy annyi erőt felvonultató szívó (1.2 tce/1.6 thp)... és a jobban sikerült változatoknál elég mókás is lesz vele az autó. Cserébe ha esetleg fel kell újítani egy százasért, 3-5 év alatt megspórolta az ember benzinben ezt. Amikor meg játszol, annyit eszik mint egy olyan nyomatékos/erős szívó.
Ez olyan mintha a hibridtől az akku miatt félne az ember (2 cella munkadíjjal kb annyi mint egy olcsóbb turbó felújítás).

Steven: Köszi; azt nem vágom mennyire b...a el a rugózást, irányíthatóságot, fogyasztást a 225/45 a 205/50-hez képest. Mivel 7"on szélesebb, azonos átmérő meleltt is több a gumi husa (hogy en kössenek bele a ballos kifejezésbe ha már /45) elékpzelhető hogy nem igazán ront rajta, csak a fogyasztáson...
Több gumi van ebbena méretben és jóval olcsóbb is (ez a 17es 'sztenderd' méret a kompaktokon, a 205ös meg ritka és 40-60 ezerrel drágább a szett ebből).
Meglepő (vagy súly alapján annyira nem is) módon nálam se nagyon van különbség a 16 és 17 között. Kolléga szerint akinek 15ös van, a 15 és 16 között van érdemi különbség (16-17 között kb 1kg, 15-16 között 3-4kg). -
Mukucs
senior tag
Sracok! Clio 2/1 es 2/2 hatso lampaja ugyanaz a meret/csatlakozas?
Koszi!!!
-
-
válasz
rob210
üzenetére
Ennyire ritka a Twingo II bontás? Vagy mivel nem volt alapáron az autóban, így ennyire sokan keresik? Sajna az egyik RSnél pont fixek az ülések, így akkor azt lehet passzolom.

rsf: szívóbenzin és hybrid van és lesz a családban, később meg villany. A turbós gépek olyanok, mint a DSG-s autók. Tök jó dolog, amíg a cég fizeti a szerviz és javítási költségeit és nem én.
-
MC Pite
veterán
Féloff:
17es kerékkel vettem a Megane-t, gondoltam nagy ez itthonra, meg drága is a gumi 205/50 méretben.
Vettem 16os kereket; igaz, a PremiumContact 6elvileg nem a legkényelmesebb gumi, de komfortban szinte semmit nem hozott (20,7kg a 4mm-es Sportcontactal a 17es, 20,0 az új 16os szett).Felmerült, hogy nyárinak esetleg 225/45 R17es papucsokat húzzak rá, mert jóval olcsóbb mint a 205/50; kérdés van- vele tapasztalat. Picikével még akkor is nehezebbnek gondolnám ha ebből már nem kell peremvédős, és talán már széles is egy kicsit - van ezzel valakinek tapasztalat mennyire szereti az autó?

Fehér Farkas: "Ezekbe a motorokba meg még nem nagyon tud lerakódni semmi így tisztítóhatástól sem várhatunk semmi javulást. " - erre mondtam, hogy de; kevésbé mint a GDI-k de ezek az MPI-k is lerakódnak. Az a különbség, hogy melyik mennyire, az elhanyagolhatótól addig hogy nem zárnak rendesen a szelepek, akár nem is indul.
Nem tudom mit állítottam még, meg hogy jön ide placebo, én a mérésekben bízok. Saját autóknál kb 200k, cégeseknél kb 90k km vezetett tankolásból."Normalis állapotú auton észrevehetetlen előnye van."
Így van, egy tanktól meg főleg nem veszel észre semmit. De nyilván addig normális állapotú amíg ezért teszel. Lukolilos/Auchanös üzemanyggal már nem sokáig lesz ugynailyen, míg adalékkal (utólagos vagy úgy tankolod) ez az állapot tovább fenntartható.
5-10000km-enként egy kikormolás még a normális állapotúakon is javít már. Nekem a simánál kb 3, az adalékolt használatnál kb 1-1,5 decit hozott az intenzív pályázás/hegymenetek; azaz kevesebb volt a javulás/dzsuva kikormolás előtt, amikor folyamatosan vpowerrel használtam.
Azt én sosem állítottam, hogy egyszeri 40 liternyi az előírtnál jobban adalékolt benzin bármilyen csodát tesz, ne keverjük a szezont a fazonnal
. Azt sem állítottam hogy ez megéri/könnyen forintosítható 
-
törölt tag
válasz
MC Pite
üzenetére
Te mar ebbe beleszamoltad a szar olajat meg az anyatetu vezetést. En pedig normálisan használt autóról beszelek.
Normalis állapotú auton észrevehetetlen előnye van. Szar autó meg meghalal mindent, nem csak az adalékot. Figyelembe kellene venni a placebot, meg a termekert kiadott penzt ami ferditi az itelokepesseget. Nem vagyok ezeknek ellene, de tul sokat belehallucinalnak.Ami bizonyitottan er is valamit azokról meg tudnak itt mesélni páran, de nem sok ilyen termek van. Meg egyebkent is elkanyarodott a téma, mert itt prémium kontra sima benzinrol volt szo, nem az utólagos bugyborekolasrol. Es a prémium benya nem csodaszer tovabbra sem, de kétségtelenül minimális előnye van.
-
rsf
senior tag
válasz
CactuS
üzenetére
Jól írta Rob..
Ha a henger térben vannak lerakódások azok szép lassan épülnek le.
A DPF is jobban tisztul ezáltal észre sem veszi..
Nekem bejött a spuri. És a környezetemben is másoknak.
De ismerek olyat aki nem próbálja ki, és azt mondja, hogy gagyi magyar cucc az OMV biztos sokkal jobbat kever a prémiumába. De kb. 5-6 tank után jött el a javulás.
Szóval a döntés mindenkinek a sajátja.
Üdv. -
Utólag egyébként ez nem okozhat gondod? Mármint, hogy mondjuk egy motort 10 évig használtak, ahogy, tele van lerakódással, majd hirtelen kap valami adalékot + prémium benzint + még meg is forgatják. Amikor lejön a lerakódás az nem okozhat problémákat? Ehhez a részéhez már hülye vagyok, bocs, ha kapitális baromság, de érdekel a dolog.

-
rsf
senior tag
válasz
MC Pite
üzenetére
Faternak a szelepek rakódtak le a nagypapás stílus miatt. Nem zártak rendesen a kipufogó oldalon.
Aztán egy spuris lengyel út meggyógyította a kocsit. 1.2 benzines 16V
Pedig egy szerelő a hengerfej leszerelését javasolta, mert olyan nagy volt a veszteség...
Küldeni kell a kocsit azt jóvan..
Én normál Mol-os gázolajat tankolok rózsaszin spurival 4 éve ebből 2,5év már a megane3.
Sokat javult a kocsi menetteljesítménye és fogyasztása.
Üdv. -
Skacok, azt esetleg tudja valaki, hogy Twingo II esetében, átszerelhető a fix hátsó ülésváltozat helyére a tolósínes darab? Szemezek az egyik példánnyal, digitklímát kért bele az első tulaj, de ezt a praktikus dolgot meg nem.
-
MC Pite
veterán
válasz
üzenetére
Nem a fenéket nem tud lerakódni! Csak kevesebb cucc rakódik, mert többet öblögeti a permet.
K*rvára el tudnak lustulni autók szar olaj+olcsó benzin+nagypapás üzemben vezetve!
Sőt, mikor bő fél évig csak adalékolt benzint tankoltam, még akkor is volt, csak a szokásosnál kevesebb lerakódás. Pár éve Wynns egr cleaner spré a szívóágba (légszűrőtől jövő csövet le, és beadagolgatni a fojtószelepnél)+Petrol Extreme Cleaner a tankba hosszabb autópályás/alpesi etap előtt azt had szóljon. Mindig van egy kis javulás utána (évente kétszer csinálom).Előző cégnél volt 3 Focusunk, két 1.6 101 lovas, meg a könyvelőnek is egy. Egyszer a könyvelőével mentünk külföldre beüzemelni, és sírt a szánk, hogy baszki, cucokkal Csehország távolabbi fele nem lesz ezzel nagy poén úgy hogy sietnünk kellene. (Városon belül mentem vele párszor, tutira vettem hogy 1.4es, plusz a kollégák is.)
Kint lett gyanús, elővettük a forgalmit, és nézd, ez is ugyanaz az 1.6os.
Itthon visszaadás után a közölte a tulajdonosa, hogy nem tudja mit csináltunk az autójával, de köszöni, mert sokkal jobban megy, és később kiderült jobban is fogyaszt.
Vagy benzines C4 1.6 16V110, ugyanazzal a motorral mint a Xara Picassom, amivel érezhetően jobban kellett volna mennie, de sokkal lustább volt az enyémnél. Bulgária oda-vissza 4 fővel megkpakolva, végig adalékolt naftát tankoltunk, nem cirógattam a pedált, plusz áttoltam a Transzfogarasi hágón is visszafelé - és már hazafelé is érezhetően erősebb volt, később igazolódott, hogy a fogyasztás is javult (szintén spritmonitorozott a srác). -
harry
veterán
Igen kb. ez érdekelt, hogy ez csak a tudatomnak segít, vagy a kocsinak is
Ha rosszabb nem lesz, akkor negyedévente hosszabb utazásnál belefér, talán még segít is, anyagilag ez szintén elviselhető. -
törölt tag
válasz
molnarpeter
üzenetére
Számolgattam én is, de azért csak-csak kifogy a tank 4 hónap alatt. A sima benya meg 6 hónapot bír. Én inkább csak elvből tankolom a 100-ast, mert hát pénzbe gyakorlatilag nem kerül ilyen felhasználással, az autómat meg szeretem. Még ha nem is pont úgy ahogy az itteni autó fanatikusok.
Erősebb viszont biztosan nem lett, eleve a 10:1 kompresszió nem is tud mit kezdeni 95 feletti oktánszámmal. Ezekbe a motorokba meg még nem nagyon tud lerakódni semmi így tisztítóhatástól sem várhatunk semmi javulást. Jobb a szaga ha ez valakinek előny.
-
MC Pite
veterán
Persze. Erősebb az a motor nem lesz tőle, de vagy benzinnel vagy külön adalékkal néha (főleg pályázás előtt) érdemes kezelni. Első autóm értékelte a százast, a második nem, csak chippelés után. A Meganennál nem vettem észre difit, szerintem ennek sincs addig meg az előgyújtástáblázata(?).
Vpower95 ahol van (tescos és kis kutaknál általában nincs) a legoptimálisabb.
Anyagi részét nem firtatnám, mennyit ér hogy kevesebb legyen a dzsuva? Vagy hogy hosszútávon ezt használva kevésbé rakódik le/lustul (több autóban tesztelve, sajátban kb 200.000 tankolást logolva)? Referencia egy 2*700 km-es osztrák etap ezek használata után nálam. Előző autómnál a sok kicsi dologgal benyás Picassok között első helyen voltam spritmonitoron. -
törölt tag
Ha tisztító hatás kell akkor a százas, de ehhez ki kellene fogyasztani a tankot igazából addig amíg kivilágít a sárga lámpa. Még akkor is marad benne 13 liter körül. Aztán teletolni a százassal és menni vele.
Én az égvilágon semmit nem vettem észre. Amúgy folyamatosan százassal megyek. Egyszer egy év után próbaképp nyomtam bele 95-öt, de nem éreztem gyengébbnek. De amúgy végig százassal használom. -
MC Pite
veterán
válasz
gixxergabi
üzenetére
Az én könyvembe nincs benne, hm. Zseb az ülés hátulján, rések az elválasztóhálónak, kilépővilágítás és egyéb luxus dolgok viszont vannak, ami az autóban nincs. De legalább végre megvan hova rögzítsem az övet döntött támlánál

Közben meg letörtem a középső övről a határoló pöcköt

[kép] -
MC Pite
veterán
válasz
gixxergabi
üzenetére
Köszi szépen!
Létezik hogy ezt is kiolcsósították facelift/alacsonyabb-közepes (limited) felszereltségel? (mint pl kilépővilágítás, hűthető kesztyűtartó, stb.
Két... aljzat/pici luk van a csomagtérajtó és a tetőkárpit találkozásánál is; ide lehet rögzíteni árnyékolót aminél van?harry: Jobban adalékolt, stabilabb az EVO (vagy Shell vagy OMV jobbi naftája, a kagylósnál van 95ösből is jobban adalékolt). Nyugodtan toljad neki ha hosszabb útra mentek; injektortisztítót/Spuri vagy a jobbik naftát időnként (2-4000km) vagy hosszabb utak előtt érdemes használni. Meg persze érdemes normális olajat is használni, hogy minél kevesebb koksz legyen (minimum A3/B4, vagy A5/B5-ös olaj).
-
Bass
addikt
Sziasztok előfordulhat hogy nincs a kocsiban külső hőmérséklet mérő? 2005 grandtour manuál klíma,manuál tükör de a törött tükörnél amivel vettem meg volt a szenzor helye ,van új tükör de nem találok csatit a kocsiba?
-
harry
veterán
Holnap utazunk nagyobb távot, pár száz km javarészt autópályán, már emiatt is, de amúgy is kéne tankolnom (negyed alatt lehet a tank, nem tudom pontosan), utoljára Lukoilnál töltöttem bele ~25l 95-ös benzint, holnap ezelőtt még egy ~50-80km táv vár rám.
Kérdés: érdemes néha valamilyen prémium üzemanyagot tankolni, esetleg idősebb motornál gyakrabban? Ez 'minőségibb benzinkutat' jelöl, magasabb oktánszámot, vagy más hozzáadott adalékokat? Avagy érdemes-e pl. most rátankolnom egy MOL Evo Plus 100-at, esetleg mást, vagy ahhoz érdemes lenne jobban kiüríteni a tankot, vagy nincs értelme? Esetleg maradjon 95-ös benzin, de máshonnan...? -
törölt tag
Jah kb. ennyibe kerülnek. Ha csak feltölteted akkor 12-15-20 ezer kb. a gáz mennyiségétől erősen függ. Ha kérsz előtte nyomáspróbát az plusz pénz, de az csak a nagyobb szivárgást adja ki. Kicsi elillanások feltárására már az UV-s gáz kell amit megnéznek lámpával stb. az drágább már. Az úgy már duplája is lehet. Aztán ha javítani kell akkor az már külön az alkatrész+javítási költség.
-
harry
veterán
válasz
üzenetére
Mármint merre előrébb, utastér, pollenszűrő, klíma befújt levegő, külvilág, vagy pont fordítva? Kültér, pollenszűrő, klíma beszívó rész, beltér?
Találtam a kerületben egy szervizt ahol klímás árakat is láttam, itt 22k a nyomáspróba, fertőtlenítés, töltés link Viszont ha szivárgásra gyanakszom, akkor jól értem, hogy +20k a diagnosztika / feltárás, + nem tudom mennyi az esetleges alkatrész + szerelés költsége, vagyis számoljak egy legalább 42k + tényleges szereléssel?

-
jano6220
tag
válasz
LamerGyuri
üzenetére
De nekem hátúl van az antenna gyárilag.
-
MC Pite
veterán
Hőmérőt is megkeresném és letakarítanám...
Más: Ki tudja M3 kombinál a csomagtérpadló, izé, szóval az a szövetes kemény lap - annak az ülések felöli részén alul mire van egy műanyag 'aljzat'? Olyan, mint ami fogja a felhajtott ülőlapokat (azoknak a fém tartóit).
Olyan, mintha nem csak a kalaptartó elrejtésére lenne ott lehetőség, hanem valahova lehetne még rögzíteni, vagy valamit oda lehtene rakni hogy ne legyen törés a felületben ülésdöntés után. -
shifty!
senior tag
Én is pont a múlt héten mentem klímáshoz, a Fehér útra vittem Ficsor autóházba, kedd reggel bevittem, péntek reggel hívtak hogy vihetem, szerintem korrektek voltak.
Kiderült, hogy egy szelep (
) nyitva maradt, ott engedte el a munkaközeget...Olajjal, klímagázzal, munkadíjjal 20 kampóorrú mátyáskirály volt a történet M2 1.5 dCi-n.
-
harry
veterán
Ha amúgy is akarok klíma karbantartást, érdemes megvárnom vele a pollenszűrő cserét? Nem szívesen nyomatnám át rajta a büdös levegőt.
Illetve ha már téma, érdemes klímára specializálódott helyre vinni a kocsit (nem tudom, hogy eleve csak ilyen van-e, vagy egy átlag szerviz is foglalkozhat ilyesmivel)? Pl. én ide terveztem menni (Stefi mester), ismerősöm korábban oda hordta, s itt van a kerületben.
Tisztítást + töltést mindenképp kérnék, meg akkor már egy állapotfelmérést, van-e gond valamerre. -
nünüke1975
aktív tag
válasz
molnarpeter
üzenetére
Valami olaj szerűséget tettek bele
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
nünüke1975
üzenetére
Ha tettek bele festéket, uv lámpával is meg lehet nézni, hol jön ki.
Gáz és olaj a minimum, de néha tesznek uv reagens folyadékot is, hogy látszódjon, hol ereszt a rendszer

-
rsf
senior tag
válasz
nünüke1975
üzenetére
Gondoltam arra is. Mondjuk mintha gyengébb lenne mint tavaly, de azért elég hideg a jobb oldal. Jónak mondanám..
Amúgy télen is észrevettem, hogy hidegebbet fúj arra az oldalra kikapcsolt klímánál. Sajnos télen elég kevésszer kapcsoltam be a klímát.. MIndig Off-on volt..
Hogy töltötték a gázt?
Csak rátöltöttek vagy rendesen lefejtették elötte? -
rsf
senior tag
Sziasztok.
Megane3 két zónás digit klíma.
Az a jelenség, hogy a vezető oldalára jóval melegebbet fúj, mint az anyós üllés felé azonos beálított hőfok mellett.
Már azt hittem, hogy nem hűt rendesen, mert alig volt hideg a felém fújt levegő aztán amikor átnyúltam a másik befújóhoz akkor meg lefagyott a kezem..
Hol keressem a problémát?
Köszi. -
rob210
Topikgazda
válasz
LamerGyuri
üzenetére
Rádiónál nézd meg, hogy a hátulja nem testel-e le amikor betolod.
A kapcsolóhoz meg nen kell semmi leírás csak a led.
A többit simán megoldod.
-
törölt tag
Az AF nem tudom pontosan mit jelent, de motorolajtól kezdve hidraulikán át fagyállóig mindenre ráírják, így különösebben nagy jelentősége nem lehet.
A benzinesedbe az SXR900 5W30 kell. Az FE is jó bele, de az alapvetően részecskeszűrő kímélés miatt, meg az EGR által visszavezetett szutyok miatt kell amiből a tiedbe egyik sincs, így csak kidobott pénz.Szűrőből Purflux, Hengst, Filtron jó márka. A Mann is az, de kivettük a listából mivel néhány embernél 1-2 milis eltérés volt és nagyon nehezen ment be a helyére. Nekem mondjuk minden szűrőm Mann és nem volt gondom velük.
-
törölt tag
válasz
Morales72
üzenetére
A Megane1 ph2 az jó ötlet. Motorból mindenképp 1.6 16V legyen. Ha nagyobb távokat is akarsz menni felejtsd el az 1.4-et. Nagyon jó motor az is, de csak közlekedőedénynek helyileg.
600 ezerért nem tudom milyen állapotban van, mert azért már nagyon gyönyörűnek kell lennie, 400 körül is kapni olyat amire kicsit kell költeni és utána világból kimegy. 600-ért valami nagyon patika állapotúnak kell lennie vagy lehúzásnak. Klíma szintén legyen benne, ha sokat autóztok. Én mondjuk magasabb felszereltségűt keresnék, ha a hosszú utazás is lényeges, az Alizé az pont az alja.A füstölés beindítás után az nem normális, az olyan kereskedőket a bánatba ott kell hagyni. Vagy olajat füstölt vagy brutálisan túldúsított valami hiba miatt, de olyankor már a katalizátor is a végét járja ha úgy használták sokáig.
Típushibából nincs hiány, de a nagy része otthon/átlagos szerelővel is megcsináltatható olcsón és nagy részük nem szokott előjönni egyszerre vagy már valaki előtte megcsinálta.
[link]
[link] -
LamerGyuri
senior tag
válasz
jano6220
üzenetére
Jobbos A-oszlop takaró, műszerfal felső rész, ha nem vékony a kézfejed, akkor jobbos napellenző, mennyezeti világítás. Aztán már csak be kell fűzögetni a helyére.
Ilyenkor érdemes betenni a magas hangszórókat, és ledesíteni a rádió kijelző világítást, ha már egyszer bontva van.

Rádióval küzdök én is: amíg nincs a helyén, fasza minden, mihelyst betolom, a jel fele elveszik. Nem jövök rá egyszerűen, mi lehet a baja.
Bárkinek ötlet: ablakemelő kapcsolók ledesítésére leírás vagy link valakinek? Lécci-lécciiii

-
Sziasztok!
Egy újabb kérdés merült fel a sok pénzt felemésztő Scenic II autóm esetében.
Rég óta küzdök az elektromos kézifékkel. Most arra jutott a szerelőm, hogy kikötötte a kázifék kapcsolót, azaz csak automatán húzza be és engedi ki. Így nem hallani a kattogó hangot a kocsi hátuljánál behúzott állapotban.
Amikor viszont rádugom a csatlakozót a kapcsolóra és azzaé húzom be a kéziféket, olyankor minden alkalommal folyamatos kattogó hangot hallat hátulról.
Mekkora esély van arra, hogy a kapcsoló kicserélése megoldja ezt a problémát? -
jano6220
tag
Sziasztok!
Adott egy clio 2/2 ,rádió antenna vége levágva vólt ahogy vettem kocsit és rákötve hagyományos rádió antenna csatlakozó.A rádió nagyon gyengén fogja a vágás miat a jelet.Szereztem komplett antenna kábelt bontott gyárit ami végig teljessen ép.Kérdésem azlenne, mennyire bonyolúlt kicserélni a kábelt.?
-
harry
veterán
válasz
rob210
üzenetére
Oksa

Szuro: ahol irnak meretet, ott 176*80mm szerepel / konkret beallitott autohoz javasoljak
Mas: egy ilyen kellemes kopogo hangot hallok en is, talan inkabb balrol (onnan biztos, de ugye ott ulok...), talan akkor ha kanyarodaskor gazt adok / indulok. Egyenes indulasnal nem figyeltem fel ilyesmire, gaz nelkuli kanyarodasban most nem vagyok biztos, de akkor talan nem (avagy nem pusztan a nagymerteku kanyarodas az okat). Itt is a motortaro bakokkal lesz gond? Vagyis azokkal amugy is, erezni, hogy gazadasnal mozog a valto, motor (talan a kelletenel jobban, tekintve, hogy eleg kis meretu).
-
harry
veterán
Köszi!
Olaj: csak furcsállom, hogy ha beállítom a kocsi típusát, egyáltalán nem listáz Elf olajakat, csak Liqui moly-t, és Mannol-t, de mindenhol azt olvasom, hogy Elf-et érdemes venni, s itt korábban is a Evolution 900 SXR-t javasolták, marad az akkor.Kulcs: ebben az tetszett, hogy van 10mm-es vége is, igaz kétlem, hogy sokat használnám. Sajna jó ideje nem láttam ott nyomatékkulcsot, de figyelem : \
Többi szűrőre vélemény? Vagy szinte mindegy?
-
Morales72
csendes tag
Sziasztok!
Előre is elnézést a kisregényért.
Korábban volt egy Ranult 9-m, amit nagyon szerettem az összes bajával együtt (és sok volt neki). Után a gép két Opelt dobott, egy A Vectrát és egy G Astrát. Utóbbit motorhibásan kaptam egy barátomtól ingyen. Négy évig zabálta az olajat, most pedig elfüstöltek a gyűrűk. A motorgenerált nem vállaltam be, eladtam. Soha nem szerettem, halál kényelmetlen és fapad volt, de közlekedőedénynek elment.
Mivel az autó ingyen volt, egy szót sem szólhatok. Viszont most autó nélkül maradt a család, és 600k körül kell találnom valamit, ami kibír rögtön idén augusztusban egy észak-olaszországi túrát. Nem Opelt keresek.
Mivel emlékeztem, mennyire jó volt az R9 (amikor ment), és mivel másfél hónapnyi nemalvás és kutatás után belebotlottam a Megane-ba, mint lehetőségbe (titkos tipp kevés pénzzel rendelkező, használt autó után kutatóknak), most azon gondolkozok, hogy veszek egyet. Jókat olvastam róla, és elég megbízható autónak tűnik.
A kiszemelt példány egy 1.4 16V Alize, 2003/5. Pont 600k az irányára, ma megyek megnézni. 220k km van az órában, a fotók és a leírás alapján megkímélt állapotban van.
Amikor elkezdtem megnézni, hogy milyen típushibákra lehet számítani a Megane-nál, egyből kijött a trafó, a belső szellőztető és a felső holtponti jeladó. Ez utóbbi hozott ide a fórumra.
Pár hete már megnéztem egy másik Megane-t, de az a beindítás után, aztán még hosszú percekig és folyamatosan füstölt. A kereskedő szerint az nem volt abnormális füst. Viszont kék volt, és ontotta magából a kipufogó. A kereskedő dühösen közölte velem, hogy csak jól meg kell hajtani, majd bepattant a gépbe, és elviharzott. Füstöt okádva. Nem vártam meg, hogy visszaérjen, inkább passzoltam.
Akkor kicsit el is ment a kedvem, mert hirtelen nem volt másik példány a közelben, és rátudtam, hogy ennyi pénzért nem fogok tudni venni olyan autót, amiben nincs elhasználva a motor...
Most viszont újra nekifutnék a dolognak, ezért szeretnék kérni tanácsot, hogy mire figyeljek oda a vásárlásakor. Szervizben is át fogom nézetni, de egy kis jó tanács rám fér.
Minden tippet előre köszönök!
-
MC Pite
veterán
C4: nem a tiedbe való, spéci dpf-es renaultos előírás.
C3/C4 szintén nem pont a tiedba való (bár akár A3/B4-et tudó C3asokkal is használható).A két ACEA A5/B5 Reanult RN0700 minősítéses (ez való a tiedbe) között szerintem a beszerzési forrás a különbség; a webshop listázza mindkettőt, majd a juzer választ. Passz, hogy szokták-e hamisítani, kockázatosabb-e az olcsóbb.
Ettől olcsóbb egy Kingtony bitfej, ami normálisabb, mert van esélyed nyomatékra húzni (ha van nyomatékkulcsod; ha meg még nincs, Lidl/Aldit érdemes figyelni emiatt).
-
harry
veterán
Itt a két olaj között mi a különbség? Árban +1k, illetve van egy /AF a név mögött: link1 link2. Vagy hasonlóan: link3, link4
Mit jelent ez a /AF, érdemesebb azt venni? Illetve az említettek közül melyik jobb, az EVO900, vagy a Fulltech? Megane 1, 1.4benzin, 16V.Illetve emellett még az alábbiakat gondoltam beszerezni a művelethez:
Olajleeresztő csavar tömítéssel + 8mm négyszögkulcs link1, link2
Olajszűrő link (Bár meglep, hogy Mann nincs az ajánlott listában az összefoglalóban - legyen inkább Filtron, Purflux? Nekem mindegy, nem tétel, jót szeretnék)
Légszűrő link (Még Filtron-on belül is elég sokféle van, ugyan miért?)
Pollenszűrő link (Ahogy néztem, nem sokkal drágább az aktív szenes, akkor meg miért ne)
Üzemanyagszűrő: link (szintén, Bosch helyett inkább egy olcsóbb Filtron? Nem tudom amúgy mennyire fontos / körülményes cserélni, nem ragaszkodom hozzá mindenképp, de ismét csak nem egy komoly tétel, gondoltam nem árthat). -
drk88
senior tag
Sziasztok,
Clio 2es hiba jelenseg:
Allo helyzetbol
valo indulaskor
femes kopogo/kattogo hang hirtelen indulaskor. Menet kozben semmi hiba jelenseg. Feltengely csuklok es komplett elso futomu novemberben lett
cserelve mindket oldalon. Amikor km alapjan mar cseresek lehetnek: feltengely, kuplung, valto vagy kormanymu kb ezek nem
voltak
eddig sosem cserelve. -
törölt tag
-
mdav88
aktív tag
Hogyan erdemes a kuplungot legteleniteni? Nincs egyontetu step by step utmutato, en pedig tok kivancsi lennek...😀
-
válasz
üzenetére
Amit reggel linkeltél képeket, abból a bal oldali Megane I, a jobb oldali pedig Clio/Thalia felni (mondjuk ez rájuk is van írva
)Szóval a plusz felnijeid Cliora valók, de gondolom felmegy a Megane-ra is (nekem a Clion van Megane I felni)
A felni külső szélén egyébként benne kellene lennie a méreteknek, meg a gyártónak (Michelin)
A fent lévő felnijeid meg nem hiszem hogy a hűtés miatt különböznének
Bass: kipufogó környékén valami hővédő lemez esetleg?
Nekem is lenne kérdésem, még mindig a Clio II első rugó: az alsó rugótányérba keresek olyan gumibetétet, amibe belül a rugó, mert a régi eléggé viseltes már, de a nagy alkatrészforgalmazóknál nem találtam

-
Bass
addikt
Sziasztok
Mi zöröghet a motortérben/motorban? Olyan mint ha valami lemezek vagy mi lehet. -
törölt tag
Itt vannak a képek. Ez az első felnim [link] és ez a hátsó felnim. [link]
Nekem ez csak most tűnt fel, hogy az elsők és a hátsók nem egyformák. Gondolom elől azért van több lyuk rajta, mert kell a hűtés a tárcsának? Szóval ezek a gyári felnijei?És ezek vannak pluszban [link], ezek akkor melyik Renault gyári felnijei? Vagy lehet ez 3rd party felni?
Ezek sokkal szebben néznek ki, de annyit nem ér, hogy én átrakassam az 6 ezer pénz. Eszembe sincs. Akkor max ha keresnék alufelnit, de eszembe sincs, mert nem érdekel meg mert azok nehezebbek is és épp elég gyenge az autó, nem kell még rá nehezebb felni is.Való igaz amik rajta vannak azokat a Sátán tervezhette meg, csak is valami sötét gonosz erő tevékenysége formálhatta olyanra amilyen. Istenem kérlek ments meg minket ettől a vizuális katasztrófától amit a csigazabálók ránk szabadítottak, kérlek adj irgalmat és megváltást, az Atya, a Fiú és a Szent Lélek nevében, Ámen!
Köszönöm Uram, hogy feltaláltad a hetedik napon a dísztárcsát! -
MC Pite
veterán
nOvOp: Ha deszt/ioncserélt/bidesztvíz nincs otthon és úgyis veszel valamit, akkor mehet bele ugyanolyan (G12), de G13at (narancssárga) is mehet bele, az még tutibb. De ha még vannak nyílás az akkun, akkor vizet (is) vegyél, és azt is ellenőrizd ha már a motortérnél jársz.
Ahogy rob említette azért nézz körbe, hogy csak kijött a levegő, azért csökkent a szint, vagy valahol szökik (bár ennyi idő alatt ha csak ennyi, az első valószínűbb).
rob210: Köszi!
-
nOvOp
senior tag
válasz
molnarpeter
üzenetére
Köszönöm!
-
nOvOp
senior tag
válasz
molnarpeter
üzenetére
Ok, köszi. És akkor télen ellenőriztessem a fagypontját? Vagy a pótlás nem hígítja annyira?
Új hozzászólás Aktív témák
- Microsoft Office és Office 365 topic
- Samsung kuponkunyeráló
- Fotók, videók mobillal
- Milyen egeret válasszak?
- Spórolós topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- Ingatlanos topic!
- CES 2026: felcsavarta az AI-t az AMD, de örülhetnek a játékosok is
- Apple asztali gépek
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3133, 95% Akkumulátor
- Dell 14 Latitude 5430 FHD IPS i5-1245U vPro 4.4Ghz 10mag 16GB 512GB Intel Iris XE Win11 LTE Garancia
- BESZÁMÍTÁS! Asus H370 i5 9600K 16GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD GTX 1050 Ti 4GB Rampage SHIVA 400W
- AZONNAL KÉSZLETRŐL! AMD Ryzen 7 9800X3D 64GB 6000MHz RAM 2TB Gen4 SSD RTX 5090 32GB GDDR7 1200W
- Dell Latitude 7420 Core i7-1185 G7, 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar, szép állapot
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

. Azt sem állítottam hogy ez megéri/könnyen forintosítható 

mycso