Hirdetés
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- A YouTube-ot is betiltják a gyereknél az ausztrálok
- Gyilkosságban és öncsonkításban akart segíteni a ChatGPT
- Zenelejátszó építése, a kiváló hangzásért
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Apple MacBook
- Nubia Red Magic Astra - táblajáték
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Home server / házi szerver építése
- Milyen notebookot vegyek?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Mini-ITX
- Kompakt vízhűtés
Hirdetés
-
PROHARDVER!
Renault, topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Laraxior
titán
Nem tudnátok nekem rákeresni a szelepfedél tömítésre? Istennek nem találok sehol az én motoromhoz, csak másik motorkódhoz, vagy egész szelepfedelet veszek egy vagyonért
L7X 731 a motorkódom
Unix, Bárdinál néztem. -
tresh
veterán
rob: egy pár kérdés hátha van ötlet esetleg tapasztalat
Lényeg megane 1 ph2 be van gyönyörű bőr varrott 3 küllős kormány.. kérdés az lenne a légzsák csati illetve vezérlő megegyezhető lehet e?
A másik hogy a ph2 hátsó lámpája ha jól néztem csak kinézetbe változott,szóval elvileg azt gond nélkül tudnám cserélni( a régin jobb hátsón van egy 2-3 cm repedés és feltételezem hogy ez őszi idő nem fog tetszeni neki és ha már cserélem ph2 jét tenném bele
)
-
AMD Power
titán
A régi Fluence eleje jobb volt. Ezt is ugyan úgy eltolták mint a Koleos elejét.
-
tresh
veterán
A sebesség függő: az adott tempódhoz állítja a lapátok sebességét pl bekapcsolod egyes fokozatba és haladsz majd ha megállsz jóval ritkában töröl felezi az időt. Az eső érzékelős pedig a szélvédőn lévő eső cseppekre kapcsolja be automatikusan a törlőlapátokat. Előbbi nem tudom hogy opciós e de az esőérékelős az mindenképp az illetve gondolom a legmagasabb felszereltségeknél már alap
-
SZATA
senior tag
Az a lényeg kiderült mi a gond, most már okosabbak vagyunk ezzel is. Biztos érzékelte, h csökken az akkufeszültség és vmi "szabotázsnak" gondolhatta.
Én holnap viszem a Cliot szervizbe a nem indulás miatt, ami szerencsére azóta nem jött elő.
Az ablaktörlős dolgon én is meglepődtem tegnap, pedig előtte nap olvastam pont. A sebességérzékelős az autó sebességét érzékeli és ahhoz mérten állít (mint a rádió)? Ez alapfunkció, vagy csak opcionális mert a könyvből nem derült ki egyértelműen. Az esőérzékelő az egy másik extra?
-
mycso
Topikgazda
Most néztem a hahun azt a bézst, amit linkeltél. Elég pofásan néz ki, no meg digit klíma, gyári alukerék, tempomat, félbőr, stb. .... nekem bejön.
Ghandi: vaterán volt nemrég bal első dobbetét első része, ajtóstul, valami 3k körül adták.
Vagy komplett utángyártott dobbetétet tudsz venni, valami 4-5k körül (én így tettem, bár nekem a gyári szét volt verve kissé, így kapóra jött).
Egyébként nagyon nehéz találni valóban. -
tresh
veterán
válasz
rob210 #12079 üzenetére
Hát ha jól tudom az az optimális ha a középelektróda szigetelőcsúcsának hőmérséklete 500 és 850 °C között van, és elvileg minden gyártó az adott motortípushoz "fejleszti", ajánl meg egy adott típust. Én semmi kép nem tennék magasabb hő elvezetéssel bíró gyertyát a szak irodalom szerint se ajánlatos, ez egy nagyon jó leírás. Mi lenne a probléma forrása? Mert lehet nem a gyertyákkal van a gond
Ghandi: hát én csak a bontó opciót tudom mondani és várni ha nem akarsz a kereskedésnek egy vagyont ott hagyni.. vagy esetleg Hasznaltauton fent lévő bontásra kínált darabból kialkudni
-
Ghandi
aktív tag
Sziasztok!
Volt egy éredekes problémám,amire nem talltam választ,mégpedig az hogy ha esőben megyek utána nehezen vagy egyáltalán nem indul az autó.Biztos voltam benne hogy valami beázik,csak nem tudtam mi.Hétvégén kiégett a vezetőoldali fényszoróizzóm,ki kelett cserélni.Ismeretem már a műveletet,az anyós oldalit már cseréltem.Szóval a kereket kitekertem,keresem a müanyag ajtót de hopp nincsen,sőt a lámpán lévő műanyag izzótakaró dugó sincs! Kicseréltem az izzót és duck tape ragasztószalaggal alapsan leragasztottam a lyukat a doblemezen.Azóta már mentem esőben és semmi baj sincs az indítással.
Voltam bontóban,kaptam a lámpára való izzófedő dugót,de a doblemezben lévő leszedhető ajtót nem kaptamA bontós szerint ez egy elég kelendő dolog,ha ujonnan rendelném meg szalonban akkor kb 12ezer lenne,csak az ajtó!!!
Na szóval egy ilyen múanyag ajtóra lenne szükségem,a balosra azaz a vezető oldalira.
Nem tudna valaki ilyet? -
rob210
Topikgazda
-
FerNandor
őstag
én sajnos nem tudom, azok milyenek, de ez a váltó nekem k*rvára tetszik. baromi kicsi úton jár, ha ránézel, alig lehet megmondani, hogy 4-ben van vagy 3-ban és nagyon jó passzentosan veszi be a sebességeket, kb becuppan és abszolút nem lehet rajta érezni semmi, tehát, ha elveszem a gázt, nem ugrál stb. áll mint a horgonyzott vasrúd
ezt a mi clionk után mondom (jc5-ös váltó) meg a thalia 65lovas dci-t is ismerem.most másra kell az összes pénzem, de jövöre lecserélem majd a váltóban is az olajat. lehet, hogy akkor jobb lesz még ettöl is.
ma kicsit megkergettem (kell kiégetni a kormot, ugye
) nagyon tud menni
-
_NCT
addikt
válasz
rob210 #12073 üzenetére
Döntöen varos lesz,de hosszutavon kell az auto,szoval nem art ha van benne tartalek,nem 1 hetre veszem. Nemtom 940es autobol mennyit engednek, de hetvegen megnezem azt a bezs belsöst. Ha 880ert odaadjak elhozom. Remelem nem veszik meg elolem megint...
Minden 1.6 mellett szol,ahogy neztem nem eszik sokkal tobbet mint az 1.4. 7.5 a varosi asszem...
-
_NCT
addikt
Nem akarom én hogy ugráljon, elég ha megvan a dinamizmus. Mondok egy példát, családban 1.2 TCE 100 lovas Clio Grandtour 110-nél még egész szépen húz 4-ben 130-ig.
Igazából ehhez képest lennék kíváncsi az 1.4 teljesítményére akár. Sajnos használtautó vásárlásnál nemhiszem h megengedik h megnézzem hogy és mit megy a gép
-
tresh
veterán
Nem elkeserítés képen de azért 110 ről semelyik 1.6os se fog szépen húzni
Mármint ha arra gondolsz hogy rálépsz a gázra és megugrik az max egy 1.9 td nek megy..ekkor a tempóhoz nyomaték kell ami a benzinesek többségébe nem igen van
De az tény hogy az 1.4 es nél azért jóval könnyebben ugrik meg ekkora tempónál.
-
_NCT
addikt
Megane II-nél 1.6 és 1.4 között van hatalmas nagy érezhető különbség? Dinamikus előzésre gondolok itt pl, városban nem is annyira száguldozok, de városon kívül jó lenne, ha 110-nél még húzna szépen. 1.4-esek sokkal gyakoribbak mint 1.6-os.
-
AMD Power
titán
Közös turbómotort fejleszt a Daimler és a Renault-Nissan
Végre egy jó hír!
-
tresh
veterán
válasz
rob210 #12060 üzenetére
Azt tudtam igen de azért szerintem ezek hasznos kis apróságok ami azért meglepő egy ilyen kategóriába pl egy 3 v. 4 -es golfba nem hiszem hogy van/volt ilyen
Minden esetre meglepődtem mert okos ötlet
szerk: ráraktam meló helyen a srácoknál a töltőre az aksit hát a jó indulat volt már csak benne
remélem azért 6 óráig csak fel tölt egy db-ig aztán majd otthon estére felrakom
-
tresh
veterán
Tegnap ismét rácsodálkoztam milyen extrák vannak a kocsimba
ha eső van és megy az első ablaktörlőlapátom majd épp tolattam be az autó pedig automatikusan bekapcsolta a hátsó törlő lapátom hogy szépen kilássak
kicsit meglepődtem azt hittem én kapcsoltam be véletlen de nem.. kicsit fura hogy ilyen cuccok vannak benne 98-as létére
szerk: bár ma reggel az én f_szságom miatt lemerült az aksi bika kábel nem volt asszonyéknál szal elbattyogtam a kútra potom 5 ropiért vettem(kb 500ftér) pedig otthon vagy 4 db is van sebaj
-
FerNandor
őstag
itt a német dacia reklám
mondjuk már régóta nem vetítik.
státuszszimbólum azoknak, akiknek nem kell státuszszimbólum
[link] -
AMD Power
titán
Az ember azt hinné,hogy a Lotus segít majd be és nem a Caterham.
A Caterham nyújtana segítséget a Renault Alpine fejlesztésében és gyártásában
-
Laraxior
titán
Én a legközelebbihez "vittem" toltam át
Szerencsémre mindkét alkalommal a munkahelyemen halt le, onnan meg csak 100m a szerelőm, aki nem only Renault, hanem bármi, de az egész cég autóit hozzá visszük, megbízható, fasza szerelő, most is nála van vezérléscserén.
Laptop megmondja a mi a baja pikkpakk. Az meg bármelyik autószerelőnek van -
Laraxior
titán
főtengely jeladó esetlegesen.
Velem is eljátszotta kétszer a Laguna. Másodszorra kikapták a csatlakozót, aztán odaforrasztották a picsába. Méganenál felsőholtponti jeladó is lehet, bár nem tudom hogy a kettő nem egy és ugyanaz-e. De ez is Renault betegség, ahogy a trafó
idegesítő jelenség az biztos. munkatársam pölö félévente befújja WD40-el, mert neki is volt ilyen gondja, kézzel hozzá lehet férni, max a levegőszűrőt kell lekapni.
de én síkhülye vagyok az autókhoz, csak jelzem, hogy találkoztam már ilyen problémával -
SZATA
senior tag
Hi!
Alig indult ma este a Cliom. Már vasárnap jelentkeztek az első jelek, de ma durvább lett.
Tekeri rendesen, de nem akarja elkapni. Vasárnap másodszorra indult el egy pár másodperc tekerés után, ma harmadszorra és hosszabb tekerés után. Hétfőn és ma délelőtt is többször simán indult és vasárnap előtt sem csinált még ilyet.
Májusban volt motorolaj, szűrő, szíj csere + ellenőrzés, gyertya hézag állítás.Mi lehet a baja? (Clio II ph2 1.2 16V)
-
rob210
Topikgazda
Na ma meglett a kompresszió mérés gyerekek tapsoljatok
Mert hihetetlen eredmény született.
Innentől mindenki azt mond a xadóra amit akar nekem bizonyított. -
AMD Power
titán
-
AMD Power
titán
Amúgy teljes mértékben igazatok van. Tényleg csak akkor érdemes új autót venni ha az ember tényleg tele van és megteheti.
Sajnos a nagy autóbarátok mint pl én túl "értékelik/gondolják" ezt az autó kérdést. Mondjuk én már gyógyuló félben vagyok ez ügyben. Meg kell értenünk ,hogy az autó csak egy eszköz arra,hogy A --> B elvigyen. Semmi több. Hányan beleestek abba (főleg nálunk Mo-n) ,hogy az autó presztízs stb stb.... Amivel nem is lenne baj ha tulajok megtehetnék. De nálunk a nagy része el van tévedve. Ilyenkor jön a meg b hitel meg a franc se tudja mi.... persze az autó fél év múlva egy roncs ,mert az olajcserére nincs meg a pénz. Sőt lásd sok hülye gyerek... begurul az A6-al a kútra azt 3000Ft tankol.
-
Füge007
senior tag
válasz
rob210 #12039 üzenetére
Nekem az új autónak nincs varázsa. Rég rájöttem, hogy ez csak egy darab vas, meg műanyag ami elvisz A-B pontba, semmi több. Túlságosan ragaszkodunk a tárgyakhoz, és egyre kevésbé az emberekhez, lásd Iphone 5 mizéria. Nekem egy használt verda ha jól megy teljesen jó, a mostani kocsimat is 2 évesen vettem, az akkori tulaj kb. 2 millát veszített ( itt értendő a vételár, és a hitelből adódó veszteség ) 2 év alatt. Az nekem min. 10 búvárút, és minimum 120 merülés élménye
Ha nyerek a lottón, majd veszek új kocsit
-
-
rob210
Topikgazda
válasz
Füge007 #12037 üzenetére
Nekem pont a puritánsága tetszik.
Persze egy bézs II-es meganba jobban beleülnék
Minőségibb ehhez kétség nem fér.
De a Dacia varázsa abban van, hogy új autó.
Te járatod be te használod, te karcolod össze, nálad eszi le elöszőr a gyerek az ülést(már ha engeded a kocsiba enni)
-
tresh
veterán
Azért jól meg kell vizsgálni azt a gépet is,de tény hogy képek alapján megnyerő de én már csak az élőben látottak alapján döntenék...viszont az tény hogy gyönyörű beltere van az a szín világ
AMD Power: kövez meg de ez a beltér még mindig unalmas vw koppintás számomra pedig a külső tényleg jó irányba halad
-
AMD Power
titán
Biztos vele van a baj de engem ezek a Daciak lenyűgöztek...
-
_NCT
addikt
Köszi a válaszokat. Nem munkásautó lenne, simán csak rohangálós autó. Mindenki azt mondta eddig jobbnak, remélem nem kaparintják meg előbb
AMD Power: nekem is az, fél éve nincs társasági életem, csak a spórolás,spórolás, spórolás....
-
-
_NCT
addikt
Erről mi a véleményetek? Jelenleg őt néztem ki vagy őt.
Csak még fizetést meg kell várni
-
tresh
veterán
válasz
rob210 #12020 üzenetére
Nekem biztos egy ilyen gyönyörűségem lesz,imádom. Főleg ha fater egyszer eladja az övét én rögtön lecsapok rá..(majd teszek fel róla képet hogy néz ki ).Ha nem, ennyi pénzért nem ilyen autóba ülni vétek...
FRENK1988: Kollégámnak ez a motor duruzsol az espace-ben lassan 260ekm nél jár de még sose panaszkodott klímával városba 8 körül eljár..én is vezetem nagyon jól mozgatja a gépet..de a kinti import kocsik 1.9dci je ami 136 LE vagy a 2.0 dci 150 paripával is hibátlan motor..mivel Common rail rendszerüek kicsit több oda figyelést igényel..pl minőségi olaj 10en ként..és néha napján kicsit meg kell kergetni őket hogy a részecskeszűrőből "ki kormólja" azt a sok piszkot amit a városban tötyörögve összeszed. Fateré lassan 4 vagy 5 éve van meg motorhoz olajon,vezérlésen és mivel apám is mindent szeret cserélni így a kuplung volt cseréve de ennyi utóbbi is csak azért hogy meg legyen a tudat hogy tuti mindent kicserélt..persze azért evvel a kocsikkal is vannak francia balgaságok szerelés terén de én azt mondom hogy ilyen kategóriába az egyik ha nem a legjobb vétel..csak nagyon utánuk kell járni minden téren
-
SZATA
senior tag
válasz
Nordik #12006 üzenetére
Milyen időközönként vagy km után kell a váltóban olajat cserélni? (Clio II ph2 1.2 16V)
AMD Power:
Milyen tünetei voltak a kuplung problémának, elfogyásnak.
Az enyémben még csak 75e Km van (hihetően), de nem vagyok vele túl elégedett. Jó, hogy nem egy VW váltó / kuplung, de a 21 éves kopott kuplungú Golf2 jobban tetszett, bár ebben a motor karakterisztikája is közrejátszott. -
tresh
veterán
válasz
AMD Power #12009 üzenetére
Clioból (1-es) csak az 1.4 energy nekem az volt imádtam az egy zsebrakéta volt, ha nem kezdet volna rohadni a küszöb akkor ma is itt állna (illetve a szervó hiánya) de hát 91 -es vas volt viszont cimborám akkori 1.4es 16szelepes seatját (2004-es) lemostam vele
Az az 1.4-es energy blokk is kimegy a világból.. Viszont Nordik én nem adnám el hajtanám addig még szolgál és ha majd beadja az unalmast vagy nagyobb probléma jön elő akkor kell eladni, addig nincs értelme.. amennyit a nagy többség a cserére szánna és megtehetne csak rosszabb kocsiba ülhetne mint ami most van alatta...
-
FerNandor
őstag
na ez egy szép Megane, erre is vigyáztak, úgy tünik.
bár azt nem értem, hogy-hogy német a fedcomp, magyarországan helyeztek forgalomba ilyet is?
Új hozzászólás Aktív témák
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Zenelejátszó építése, a kiváló hangzásért
- Formula-1
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Xbox Series X|S
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Elemlámpa, zseblámpa
- További aktív témák...
- Mapei Keracolor fugázó anyag eladó több színben is (bontott)
- Új Samsung Sony LG LiitoKala 18650 21700 25R 30Q 35E 40T VTC6 M50 M58T 50E Li-Ion akkucellák
- ÚJ, USB-C-s / elemes, rádiós (RF), wifis (Tuya, SmartLife, stb.), programozható okostermosztát
- iScooter i9 2022 használt (olvass leírást!)
- Li-Ion 18650 cellák, Samsung, LG, stb. Akku pakkok készítése!
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
- 0% THM részletfizetés, beszámítás! Gamer PC, notebook, konzol, Apple termék, hardver KAMATMENTESEN!
- Asus ZenBook Duo UX8406 -14" 3K OLED 120Hz Érintő - Ultra 7 155H - 16GB - 1TB - Win11- 3 év garancia
- LG 27GR83Q-B - 27" IPS / QHD 2K / 240Hz & 1ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync / DisplayHDR 400
- Apple iPhone 12 64GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával