Hirdetés
- CES 2026: az üzleti mellett a gamer szegmensben is újít az MSI
- CES 2026: felfrissült CPU-hűtők és két pihekönnyű egér a be quiet! gondozásában
- CES 2026: nagyon szeretné kézikonzolokban látni a Panther Lake-et az Intel
- Aktiválható a DLSS 4.5 az új GeForce driverrel
- CES 2026: nagy újítást hoz az érkező AMD EPYC
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- E-book olvasók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- OLED monitor topic
- CES 2026: valóságos képkockagenerálók lesznek a modernebb GeForce-ok tavasszal
- Milyen notebookot vegyek?
-
PROHARDVER!
Renault, topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
LamerGyuri
senior tag
válasz
rob210
üzenetére
Osztom; TYC gané.
Csatlakoztatáskor egy érintkező belecsúszott a lámpába, még jó, hogy befértek az ujjaim kitolni, majd az első eső alkalmával az egyik lámpa beázott, mert szarul ragasztották össze a gyárban. Védősapka nem gumi, hanem csak valami puha műanyag, bajonettzárak tessék-lássék módon kidolgozva; csoda, hogy megállnak benne a cuccok. -
LamerGyuri
senior tag
válasz
Directors
üzenetére
Igen, az a gyári, bár én a kovácséktól nem vennék semmit
Cseréled, közben ellenőrzöd a házát, ha kell, kipucolod, gumigyűrűt tegyél újat (elméletileg a dobozban lesz).
Ráadod a gyújtást, vársz, míg elalszanak a lámpák (nyilván 3 nem fog)
Leveszed a gyújtást
Ráadod a gyújtást, indítózol, és mehetsz is -
LamerGyuri
senior tag
válasz
norbert1998
üzenetére
Én így döntöttem, te másképp; jól van ez így. Peace
A közös, hogy Renault - “Passion for life"
-
LamerGyuri
senior tag
válasz
norbert1998
üzenetére
Milyen leírást? Én nem látok itt semmit
#91957 South Velen: Nekem az Eneos nem jött be, olyan hangos volt a motor, mintha egy csepp olaj sem lett volna benne, 1 hét után lecseréltem. Kizárólag Elf-et használok.
-
LamerGyuri
senior tag
válasz
norbert1998
üzenetére
Ugyan már; akinek Renault-ja van, rossz ember nem lehet
-
LamerGyuri
senior tag
válasz
norbert1998
üzenetére
Márpedig ott nincs semmi
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
nyomorult fészbúknak még az írmagja is tiltva van
; onnan linkelted mi? akkor inkább nem nézem meg 
-
LamerGyuri
senior tag
válasz
norbert1998
üzenetére
Egy képet azért tolhatnál
-
LamerGyuri
senior tag
válasz
V.Stryker
üzenetére
A meleg idő beköszöntével jön elő a hiba? Hehe, Dacia betegség, Duster is, meg kb. bármelyik típus is érintett lehet.
Nem mondom meg, mi a baja
öcsémmel rájöttünk fél év teszt után, mert úgysem hiszed el te sem, a Dacia fórumon is kb. leszarták, mikor kérdeztem; ott amúgy is csak az a téma, kinek eszik a gyári adat felénél is kevesebbet a sza....izé, az autója.
-
LamerGyuri
senior tag
Még 30.-án jártam Robinál:
és ezért nagyon kikaptam:
Ma orvosoltam a bajt
-
LamerGyuri
senior tag
válasz
rob210
üzenetére
12-20%-os ki-megtartott gázpedál lenyomásnál jelentkezik a dolog, és a szonda értékének változásával hullámzik a fordulatszám. Nagyobb mértékű (30-40%) pedálnyomásra a hullámzás megszűnik, felengedve a gázt majdnem leáll az autó, de gazda szerint néha le is áll.
Saccra félmeleg motor, 10-12 perces járó motor során hibát nem dobott semmit. Motortérben én nem füleltem, belülről pedig nem hallatszott semmi
-
LamerGyuri
senior tag
válasz
sesomaru1989
üzenetére
-
LamerGyuri
senior tag
válasz
Kronos3000
üzenetére
LED-es a cucc, ritka hiba, ha kiégett a dióda nálad.
-
LamerGyuri
senior tag
Az óracsoport tesztmódja arra szolgál, hogy a műszereid képesek-e a 2 végállásba kitérni, valamint a tesztjele(ke)t megkapva tartományon belül mindig ugyanazt az értéket jelzik.
Hogy a teszt után mit jelez, az előzmények ismeretében irreleváns.
Tessék, itt egy újabb: elemet cseréltél a kisrádiódban, de véletlenül használtat tettél bele. erre elviszed a szervizbe, hogy szar a rádió, alig szól.
Annyit sem tettél meg, hogy legalább azt a nyomorult érzékelő csatlakozót ellenőrizd a szivattyúnál, nem került-e valami szutyok bele, mikor össze lett rakva, és emiatt kontaktos lett; helyette teljesen ráfeszültél az óracsoportra. Miért nem cseréled le?
Kapni bontottat vagy újat könnyedén
Innentől boldogulj egyedül, ezt a témát én is elengedtem.
Peace
-
LamerGyuri
senior tag
-
LamerGyuri
senior tag
Most komolyan.
Ne értsd félre, de ez már kb olyan, mintha olvasnál, de nem akarod felfogni, amit leírunk neked.
Kicserélték a szivattyút, aztán a visszaépítéskor vagy elb..ták, vagy rosszul rakták vissza a szintjelzőt.
Pont.
Ennyi a hiba.
Teljesen felesleges dologgal kísérletezgetsz; kb. mintha a villanyt szeretnéd felkapcsolni, de a csapot nyitogatod helyette a konyhában. -
LamerGyuri
senior tag
Jön valaki szombaton Velencére a francia autós talira?
-
LamerGyuri
senior tag
válasz
hdanesz
üzenetére
Hát menj el, nézd meg, lehet, nem alkuképes. Élőben szebb a fényezés, a kép nem adja vissza. Fényezés nem hibátlan, használati karcok látszanak. Gumi kínai, de nem alsópolcos, viszont a felnik nincsenek összebaszva. Beltér nincs lelakva, de használták, mert a B oszlopon az öv mellett össze van karcolva (gyűrű?) a műanyag. Meg annak a sárga matricának a felirata is érdekelne, mi van rajta
Motortérről nincs kép, az még sokat elárul. Alá kell feküdni, körbenézni, hideg motorral próbakört menni. Szerivzkönyv tényleg van-e, és nem csak a gari végéig vezetett. Ha bizonytalan vagy, kérdezd meg, elviheted-e szervizbe állapotfelmérésre, Debrecenben van egy csomó hely. -
LamerGyuri
senior tag
válasz
salieri.
üzenetére
Belseje Clio 2, ha nem volt törött, ez sem rozsdál, de szerintem az 1.2-es motor elég csirke, max városi cirkálónak jó. 1.4 16V-vel viszont nagyon keveset vettek meg, ritka.
Típushibák meg csak a szokásos Clio-Thalia: hátsó rugók, fűtőradiátor, kontakthibák, hervadt motortartó bakok.....stb. Kb. semmi új, amit még nem tudnál
-
LamerGyuri
senior tag
válasz
tordaitibi
üzenetére
Az az aljzat nem telefontöltésre való: pendrive, microSD kártyaolvasó és hasonlók. 500mA terhelhetőséggel, hogy az általad is elkövetett, hasonló "user error" miatt ne égjen szénné a rádió

Peace
Neked a szivargyújtós töltőaljzatok lesznek a barátaid, ott általában 1-2 amper már van, ami elég töltésre. -
LamerGyuri
senior tag
válasz
Mezga Aladár
üzenetére
...mert 4.-ben 190-nél nem merted tovább nyomni?
-
LamerGyuri
senior tag
válasz
angyalpc2
üzenetére
Amikor én cseréltettem, akkor még elérhető volt az UV szűrős (valamint a hangszigetelt és a sima színezett) is. Megmondtam a szélvédősnek, nekem UV-s KELL, még a számát is összekutyáztam neki. Az lett
A logo nem kerülhet rá, mert már nem a gyárnak-gyárba szállítják.
A kéder szélvédőse válogatja. Nekem még jó volt, visszament az eredeti. Ha neked sem cserélik, később azt te is tudod magadnak.
Kevesen polírozzák jól, és sokat nem is lehet. Ha sok a mikrokarcod, kb. a fele eltűnik, viszont a mélyebbek megmaradnak, sokkal zavaróbb lesz, mint a mostani homogén állapot. -
LamerGyuri
senior tag
válasz
hogyaza
üzenetére
Ugyanígy jártam egy hónappal ezelőtt; a vízszintes állítás műanyag csavarja elfáradt-kettérepedt (ez van az irányjelző égő mögött kívül). Még egyelőre nem tudom, hogy javítható-e. Van egy donorom, de egyszerűen nem volt időm még ránézni.
Ha függőlegesen mozog a tiéd, akkor a másik műanyag csavarod tört el.
Félek tőle, hogy ebből új lámpatest lesz...
-
LamerGyuri
senior tag
válasz
rob210
üzenetére
Már kisgyerekként tudtuk, hogy a 16V mit jelent, itt meg ki is van emelve sárga színnel
Vannak pedig fiatalok, akik olyan szinten vágják a típusokat, a régieket is!, hogy az állam leesik autóstalikon. Ezekbe a szerkesztőségekbe meg pár éve még az újság vagy cikkíráshoz sem értő emberek kerülnek; nemhogy az autókról lenne fogalmuk.
Az első tulajról sokat elárul a lefűzött összes számla és a keményfedeles Haynes könyv
-
LamerGyuri
senior tag
Ha eddig mentél, most már nem mindegy?
Mondjuk, ha elszakad ettől, akkor ja, nagyobb bajt is tud csinálni, ha bekeveredik a másik szíjhoz.
A főtengely tárcsán szerintem egy sorral kijjebb van a szíj; épp az a 3mm hiányzik a megvilágított részből, hogy biztosra mondjam.
Robi véleménye azért kell, mert ezzel vagy így jártál eddig is, vagy valamiért kiugrott egy sorral. -
LamerGyuri
senior tag
Jó irány: a fejegységben levő végfok rövidzár, polaritás, túlvezérlés és túlmelegedés védelemmel rendelkezik.
Húzd le a jobb hangszórót, indítással együtt induljon a rádió; ha ekkor a bal első szól, akkor már le is szűkítetted a hiba oldalát, amit okozhat egy zárlatosra megégett hangszórócséve is, nem csak vezeték. De ezt már akkor tudod mérni. Ha nincs ellenállása a hangszórónak, akkor kuka. Ha van, akkor valahol vezeték. -
LamerGyuri
senior tag
Az mitől van-lehet, hogy nyitni akár pár méterről is tudom az autót, zárni viszont csak közelről, akkor is összevissza integetve, hogy végre lezárjon?
Elemet már cseréltem, nem oldotta meg. 1 gombos a cucc. -
LamerGyuri
senior tag
Ezt sosem értettem egyébként, hogy valaki vesz egy autót, aztán otthon észreveszi, hogy ez is szar, meg az is szar, és jön kiskutyaszemekkel a típus topikjába, hogy lécci-lécci-lécciiii...
...aztán lehet, hogy én vagyok rosszul összerakva
-
LamerGyuri
senior tag
válasz
Kronos3000
üzenetére
Az, a gyártószalagon beépítve. Mennyi idős a cucc?
-
LamerGyuri
senior tag
válasz
angyalpc2
üzenetére
Catcar...haggyukmáá....
Itthon egy csomó cuccot sosem forgalmaztak. A lengyeleknél vagy a törököknél olyan gyári kiegészítőket találni, hogy eszem-faxom megáll. Allegro-n vettem GYÁRI küszöbvédőt a Talicshoz, amit se előtte, se azóta nem láttam sehol, a cikkszámra pedig nulla találata van a guglinak.
-
LamerGyuri
senior tag
válasz
diablo1984
üzenetére
Mert túl magas a két elkó, és nem férne be; bár a cseréjük szilárdtestre, nem túl előnyös a hangminőség szempontjából. Nem ismerem az áramkört; ha szerencséd van, csak a 3,5-es kivezetés felé szűrnek.
-
LamerGyuri
senior tag
válasz
Xantomas
üzenetére
Elméletileg így van:
- kikapcsolod a rádiót
- a 2-es és 5-ös gombot egyszerre nyomd be, és tartsd benyomva, majd kapcsold be a készüléket
- gombokat elengedheted, várj 2 percet, amíg bekéri a kódot
- írd be a kódot
- először a kontinens választás, ezt hosszú enterrel validáld
- ezután számok jelentik a típust:
0: Off (azaz nem változtat semmit)
2: Clio (vagy hasonló)
3: Megane (vagy hasonló)
4: Laguna (vagy hasonló)
5: Safrane (vagy hasonló)
- hosszú enterrel validáld
- ezután a hátsó hangszóró on/off beállítás
- rövid enter, és végeztél -
LamerGyuri
senior tag
válasz
LamerGyuri
üzenetére
Kormányszervó fémcsövén felfelé áll egy érzékelő, annak a csatija; és igen, közel 180°-ban fordul lefelé a kötegbe
-
LamerGyuri
senior tag
válasz
lsebestyen
üzenetére
-
LamerGyuri
senior tag
válasz
rob210
üzenetére
Ez ilyen sajnos. Elektronikai eszköz, elögregszik és egyszercsak faszságokat csinál. "Hidegen" kimérve jó, megkapja a villanyt, onnantól véletlengenerátorrá változik. 3 érzékelőm volt ilyen vicceskedő, szereztek pár ősz hajszálat. És bár Ford, de öcsém 1,5 évig szívott egy levegő-üzemanyag keverék előállítási hibával, mire meglett a ludas elektromos kütyü.
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Google Pixel topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- MIUI / HyperOS topik
- Arc Raiders
- Amazfit T-Rex 3 Pro – világítós dínó
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- E-book olvasók
- További aktív témák...
- Nagyon szép, fehér Jura Impressa J5 automata kávéfőző profi cappuccino fejjel
- Eladó új, hibátlan állapotú, EGYSZER SEM HASZNÁLT ASUSINSEARCH OF INCREDIBLE EXTERNAL SLIMDVD-RW SDR
- Új! AKRacing Premium Master gamer szék
- Xiaomi Mijia Smart Socket Plug kínai WIFI-set keresek
- Saeco Intelia Deluxe (HD8904) automata kávéfőző cappuccino fejjel
- Dell Latitude 7330 i7-1255U 16GB 1TB 400nites legjobb kijelző! 1 év garancia
- HIBÁTLAN iPhone 12 mini 64GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2036
- ELADNÁD IPHONE KÉSZŰLÉKED? ADD EL A MOBILESHARKNAK GYORSAN ÉS BIZTONSÁGOSAN!
- Lenovo T14 Thinkpad Gen3 WUXGA IPS i5-1245U vPro 10mag 16GB 512GB Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- Xiaomi 14 512GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
még az írmagja is tiltva van.

öcsémmel rájöttünk fél év teszt után, mert úgysem hiszed el te sem, a Dacia fórumon is kb. leszarták, mikor kérdeztem; ott amúgy is csak az a téma, kinek eszik a gyári adat felénél is kevesebbet a sza....izé, az autója.
aztaQ

Ekkora hibát...