Hirdetés
-
PROHARDVER!
Motoros topik

Hirdetni a Hardveraprón lehet, nem a topikban!
Országos motoros rendezvények
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pocee
senior tag
válasz
fattyu
üzenetére
látom Te is úgy értelmezed ahogy szeretnéd,de nem erről van szó,valaki írta,hogy a bizti öv elő van írva a sisak is és egyszer lehet a felszerelés is és a sebességkorlát is,gondolom ennyit fel tudsz azért fogni,tehát ha TARTSUK be a felszerelést,és ha nem megszóljuk a másikat akkor hagy szóljam meg joggal a gyorshajtót,de nem akarom érted! mert én sem tartom be mindig a kresszt,de nem is szólok meg másokat.
Asszem az is benne van a kresszben hogy úgy vezess,hogy egy váratlan szituációt is meg tudj oldani.
Szó nem volt róla hol lép le a gyerek zebrán vagy máshol,te nem zebrán szeretnéd látni,jössz 130 lakottterületen lelép a gyerek Te elcsapod és Te vagy felháborodva?fura
és azon is felvagy háborodva hogy hasítasz 160al és feljön a traktor mert a parasztbácsi simsonhoz szokott és esélye sincs Téged megbecsülni.na mindegy...
kettő:nem neked szólt amit írtam nem is akartam feszültséget,akinek szólt már le is írtam,hogy neki sem kellett volna reagálnom és sorry. -
Pocee
senior tag
válasz
Daywalker
üzenetére
dede,nálam is csak szerettem volna egy sarkos példát állítani,hogy nincs ruhád azzal Magadat,eszetlenül meg másokat és sztem sokkal gázabb,amúgy azon a parasztozáson akadtam fent,de nem is kellett volna,csak fáradtság,stressz,az ember magára vesz mindent,szóval nem vagyok vitatkozós és nem is akarok tovább ezen témázni,kell a védőfelszerelés,de mert valakinek nincs attól még lehet normális ember...de ezt sztem Te is így gondolod.
-
lujo10
aktív tag
válasz
csongi
üzenetére
Ez igaz is, csak az idő, csak az idő, na az ne lenne olyan hosszú

Erről eszembe jutott az, amikor egyik Erdélyi barangolásunk alkalmával egy nagyon vendégszerető családnál (az egyik cimborám távoli rokonai egy csendes kis faluban) volt szerencsénk elkölteni az ebédet. Kaja után kiültünk a tornácra és a háziakkal beszélgettünk (ők már kicsit túl a 70-nen) erről-arról, már nem emlékszem pontosan miről is volt éppen szó, de valószínű a szerepekről, amikor megszólalt az öreg "Nálunk a nagy dolgokban én, a kis dolgokban az asszony dönt", rövid hallgatást követően pedig hozzátette "Ebben a házban még soha nem történtek nagy dolgok". -
vlevi
nagyúr
válasz
Jakab66[hun]
üzenetére
Szerintem kicsit túlreagáltad az itt a fórumon leírtakat. Két végletről beszélgetünk, az egyik a pólóban papucsban motorozás, a másik pedig a többszázezres felszerelés. Az igazság a kettő között van valahol. Én is nyálcsorgatva nézegetem a louis catalgusban az 500€-ba kerülő rukka kabátot, nadrágot, de aztán inkább megveszem a helyi bótban a töredékébe kerülő shoxosat, ami majdnem olyan jó. Csak nincs benne húszféle vízálló szellőző tökömtudja réteg, meg rukka embléma, ezért sokkal kevesebbe kerül. De ugyanúgy van benne térdvédő, csípőprotektor, gerincvédő (amit rögtön kidobok, mert az van külön).
Sisak, csizma hasonló dolog. A legolcsóbbat értelemszerűen nem szabad megvenni, de egy bizonyos árszint fölött már korántsincs egyenes arányban az árnövekedés a nyújtott szolgáltatásokkal. Mondjuk ez nem csak motorosruházatra igaz, hanem mindenre."Mz pannónia"
Hát ja. Motorok azok is, meg szép is jó is, már amikor megy
Féreértés ne essék, nem ócsárolni akarom ezeket a motorokat, de mivel az én műszaki érzékem a nullához közelít, jobban szeretem az olyan motort, amit este betolok a garázsba, reggel pedg elfordítom a kulcsot és beindul...
Persze, ha lenne egy kis érzékem hozzá, vagy legalább érdekelne a dolog, akkor valószínűleg a bütykölés örömét látnám a dologban és nem a "faszérnemmegymármegint" szívást, de ahogy utaltam rá, én nem ilyen vagyok. -
válasz
Jakab66[hun]
üzenetére
Ha egy motoros társaságban előjön a szó Simson, MZ, Pannónia...stb. motoroktól, és valaki azt mondja: "ne viccelj már, azok nem motorok", akkor már tudod is, hogy egy divatmotorossal állsz szemben. Tapasztalat...

-
Jakab66[hun]
senior tag
válasz
boogie84
üzenetére
Ezzel teljesen egyet értek. Csak nagyon zavaró tud lenni, amikor lenézik az embert. Utoljára a kunfehértói motoros találkozón voltam, és másról nem szólt, csak a vagánykodás, kinek van több zseton. Nem is kell mondanom, hogy nem szereztem új barátokat azon a napon. A felvonulás tetszett, de kár volt 3 rugót pazarolni arra, hogy bemehessek egy rakás önelégült barom közé.
Természetesen, aki ott volt, és úgy érzi jogtalan vele szemben a vádaskodásom, attól bocsánatot kérek, és idén megpróbálok velük találkozni!

-
boogie84
veterán
válasz
Jakab66[hun]
üzenetére
Bár nem ismerem a történetet, de nem hinném h a márkájára utaltak, sokkal inkább a védelmi funkciójára. Ha a márkára mondja azt amit, hát akkor tényleg egy szánalmas ember.
Lényeg a védelem. Mindenki úgy oldja meg ahogy tudja. Nyilván a pénztárcától függően.Am meg úgyis megdöglik az ember a fél millás felszerelésében is ha bután megy és a tempó miatt, vagy a hülyesége miatt becsúszik a bibi. Aztán verheti a nyálát a ruhájára.
-
Jakab66[hun]
senior tag
válasz
[lAyCsI]
üzenetére
2 műtét, fél évig 2 naponta gipszcsere + röntgen. Mégis vissza mentem az erdőszélre endúrózni 100ezres bukó, meg 100ezres ruha nélkül.

Többieknek: Amit írtam, hogy 300ezer ruházatra, azért írtam, mert ha nem költesz rá legalább 200 ezret, ugyan úgy lenéz a többi motoros. Voltam több találkozón, felvonuláson. Nagy többségben másról nem szól a dolog, csak hogy kinek van több pénze. Na pont ezért szarom le a lenéző stílusú beképzelt emberek mondandóját. "jajj ilyen ruhában hogy mersz motorra ülni" Úgy hogy bátor vagyok barátom. És ha meghalok? Hiányozni fogok neked?
Szóval részemről ennyi. Amire van pénzem, megveszem. Ha nem érzem magam biztonságban, féltem a bőröm, lassítok.
Kérdés?
szerk: Mondom ezt úgy, hogy azóta van 1-2 védőeszközöm. De még emlékszek a régi időkre, mikor a pénztelenség miatt nem tartoztam a motorosok közé...
-
lujo10
aktív tag
-
.mf
veterán
válasz
ujskodas
üzenetére
Olajat mondjuk Autotéka2000, esetleg szűrőt is onnan, de akár guglival rá is kereshetsz a típusra. De van, hogy a különbség csak párszáz. Nekem amikor a váltót javították a Proptechben, motorolajat is kellett benne cserélniük, s alig párszáz eltérés volt a legjobb árhoz képest (ők azért nagyobb mennyiséget használnak, nagyobb kiszereléssel, úgy könnyebb).
F1DO, mekkora az, az első alapján azt hittem, hogy valami nagyobbfajta pocketbike

A dizájn eléggé emlékeztet pár motorra... leginkább 2003-06 CBR600RR-re
A minőségre majd kíváncsi leszek, de nem baj, ha van egy kicsivel nagyobb választék, ha már az indiai és kínai olcsó kisköbösök továbbra sem akarnak eljutni ide (remélem ez már el fog). -
ujskodas
tag
válasz
alvaro
üzenetére
Bicajjal 74 Km/h a csúcsom. Lejtőn. Sisak, kesztyű nélkül el nem indulnék. (országúti versenykerékpár)
Dolgozni, gyereket hordani meg sima itthoni öltözet, se sisak, se kesztyű, se sebesség.Olajat, és olajszűrőt, valamimt levegőszűrőt hol érdemes mostanság rendelni? Márkaszervízben jó drága.
-
alvaro
senior tag
Motoron mindig beöltözök. Biciklin... hát nem. Általában nem gond az én olvasatomban. Azért volt helyzet, ahol nem tudtam nem arra gondolni, hogy ez nem az a helyzet, amikor esni kéne. A fedélzeti tanúsága szerint 55-tel zúgtam haza, lefele Gúttamásiból. De nem hogy sisak meg protektorok, még póló se volt rajtam

-
csongi
veterán
Aki teheti üljön vasra, itt a déli megyékben isteni motoros idő van, én már túl vagyok az első 50km-en

-
Djuree
félisten
utólag persze okos az ember, majd ha esek egy olyat lehet én is máshogy fogom gondolni, de ha rajtam múlik nem fogok. én viselek kesztyűt bicajozáshoz, ujjatlan bicóskesztyűt, azért az kell, márcsak azért is mert egy 30-40km-es etapon szétmegy a tenyerem a jó kátyús utaktól
de amúgy térdvédő se ártana 
sisakot mondjuk nem veszek fel, tuti kiröhögnének itt a cégnél. akkorát csak nem esek tán.azért nem megyek olyan lassan, hogy azért legyen veszélyes, bicóval egy 20-as mondjuk, az pont jó tempó, se lassú se gyors.
-
Daywalker
addikt
válasz
KoVee84
üzenetére
Nem tom emléxel-e tavaly, kawa lime party, együtt mentünk...volt vagy 35 fok és én akkor is bőrben toltam. Máskor is így tolom, ha nincs pályanap, akkor is. Ez nem álszentség. Van alatta egy jó aláöltöző és ennyi. Amióta megvan a komplett felszerelés, azóta egyszer sem mentem ki anélkül, hőmérséklettől függetlenül.
No offense, de a nem "megyek ki mert fejemre esik a tégla" duma a legrosszabb, amivel jönni szoktak az emberek.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
.mf
veterán
válasz
Djuree
üzenetére
"te bicajra is felveszel sisakot meg minden védőruhát?"
Már megint ezzel jössz, már megint Djurulsz... Aztán nehogy essél, és vinnyoghass kórházban bőrátültetéssel...
Bringára én sem szoktam beöltözni, de most télen, legutóbbi bringázásaim egyikén egy olyat estem hegyről lefelé jövet - komolyabb bajom nem lett, de néhány helyen (tenyerek, térd) elég lejött a bőr, pár még mai napig is látszik, pedig November végén volt. Tipikus olyan, hogyha valami (bármi) kesztyű, térdet fedő cucc lett volna rajtam, röhögve felkelnék úgy, hogy szinte semmi bajom. Ezek után elgondolkoztam azon, hogy legalább valami bőrkesztyűt rendszeresítek bringára, de talán akár még valami vékony kabátot vagy hálós protektoros cuccot is (nem a krosszos kemény páncél, hanem mondjuk FF Action shirt jellegűt). Hetekig szívtam miatta, mert a tenyeremről egy nagyobb darab bőr szakadt le, és lassan gyógyult - s mivel a kezét-tenyerét sokat használja az ember, elég sokat volt irritálva. Komolyan mondom, sokkal rosszabb volt, mint a legnagyobb motoros esésem, amiben a vállam ficamodott ki, pedig az sokkal nagyobb esés volt.
"inkább figyelek 2x annyira, meg megyek fele olyan gyorsan."
S ez megoldja? Az esetek egy részében tőled függetlenül van baj. Azokra a fele sebesség (ami akár már önmagában is balesetveszélyes) sem megoldás.
-
KoVee84
senior tag
válasz
[lAyCsI]
üzenetére
Ebben semmi nincs. Sípályán az elsők között voltam tizenpár éve, aki sisakban snowboardozott, ma meg már alig látsz embert sapkában. Minden ember máshol húzza meg a határt a saját biztonságával kapcsolatban, de a pólóban motorozás nekem még belefér. De ezen nem veszünk össze

-
Djuree
félisten
válasz
fattyu
üzenetére
hát igen, ezek ilyen kis hülye hibák, bárkivel megeshetnek, meg a többi is, sokmindent nem lehet kivédeni. de közlekedni meg muszáj, főleg motorozni

szerencsére nem bp.-en lakok, ott más lenne a helyzet. itt kisvárosban elvagyok így is hogy vigyázok magamra, nincs nagy forgalom. -
fattyu
veterán
válasz
Djuree
üzenetére
a bal könyököm az én hibám volt. ráfékeztem avarra.
A jobb az cserbenhagyásos gázolás gyakorlatilag. Rajtam keresztül fordult jobbra kicsit. Csak a sávja mellett védett biciklisáv volt. Nem zavarta.
Motor: 1: sóder a körforgalomban. Nem vetttem észre ( színben faszán ment az aszfalthoz ) uantkozó arccal 25el rádöntök majd bamba fejjel felkelek a fűben.
2: beszúrtam kanyarban két kocsi közé, nem kellett volna összezártak ( rég volt fiatal voltam és hülye )
3: gyanutlanul megyek ( egyenesen 70el a 70es táblánál) mikor józsef kivág a szembe sáv dugóból a záróvonalon át és jön szembe. Pánikfék meg a decemberi 1 fok, a gumik vesztettek a tapadásért való harcban.Peches vagyok úgy tűnik

-
Djuree
félisten
válasz
fattyu
üzenetére
mit csinálsz te magaddal?
mazochista vagy?
szerencsére én még nem estem semmivel komolyabbat, habár nem is megyek gyorsan semmivel, inkább elindulok hamarabb ahova megyek.
mondjuk 1 hete majdnem estem bicajjal, ahogy kanyarodtam lent hagytam a pedált és felakadt rá a bicó, nem sokon múlott
mondjuk hülye hiba volt tőlem, amatőr hiba, csak éppen elbambultam. -
Djuree
félisten
válasz
[lAyCsI]
üzenetére
miért? te bicajra is felveszel sisakot meg minden védőruhát? na ugye. pedig azzal is ugyanúgy elcsaphatnak vagy rádeshet egy olajfinomító vagy akármi. ne legyünk már hülyék se azért
átesünk a ló túlsó oldalára, ami néha még rosszabb lehet...persze első a biztonság, de azért van határa is...én szeretek kényelmesen motorozni. inkább figyelek 2x annyira, meg megyek fele olyan gyorsan. -
canniball
nagyúr
Visszatérve a riasztós témához: ezeknél a pageres kütyüknél nekem szúrja a szemem a távirányító; nincs esetleg olyan ami ugyanígy működik de telefonos alkalmazással tartja a kapcsolatot?
-
-
[lAyCsI]
addikt
válasz
csabyka666
üzenetére
XL-es a kupám, de azért kösz

kicsit sajog érte a szivem ha ez megnyugtat
-
fattyu
veterán
válasz
csabyka666
üzenetére
olyan hosszú féktávokat veszek hogy ihaj. és én voltam aki pár hete az index mellett kardoskodott. Én mindenhez mindig indexelek. Én nagyon igyekszem tudatni a környezetemmel hogy mire készülök mert én is ezt várom az autósoktól...
( asszonyt először vittem tegnap a kawán és azt nem mondta hogy cefetül élvezte volna de azt igen hogy nagyon megnyugtatónak találta a figyelést az indexelést meg a féktávokat... )
A simson is jobb mint az autó

Djuree: én hármat pereceltem eddig. 1 volt az én hibám. ebből kettő volt városon belül... és egy sem volt 70kmh felett... Én inkább büdös vagyok, de egyiket sem szívesen csináltam volna meg pólóban...
-
Djuree
félisten
válasz
KoVee84
üzenetére
én is simán megyek pólóban ha arról van szó. nyáron du. 2-kor 35 fokban, a kutya sincs az utcákon, szép lassan 80-as tempóval eldöcögök. nincs ebben semmi. én bevállalom, sokat mentem így, soha nem volt semmi belőle. habár azt hozzá kell tenni hogy nem főutakon megyek így, hanem kis mellékutakon, ahol 100km alatt látok 10 kocsit kb.
nyáron általában csak aláöltöző + gerincvédő kombóban tolom az ipart (nadrágot mindig felveszem). persze ha hegyekbe megyek akkor rendesen felöltözök. -
-
válasz
fattyu
üzenetére
Ezen el lehetne vitatkozni évekig. Autóval (mivel a Simsonnal ugyebár nem lehet) én is dinamikusan közlekedek, de csak annyira, hogy ezzel másokat ne tévesszek meg. Nem szeretek úgy beesni egy kereszteződéshez, hogy az utolsó utáni pillanatban fékezek. Én meg tudok állni akkor is, de hátha ezzel másokat besz*ratok, és már meg is van a baj. Ahogy ezt te is írtad, "padkára kapta a kormányt". Ez nem történik meg, ha nem fékezel rövidet.
No, én nem oktatok senkit, nektek sokkal, de sokkal több tapasztalatotok van, én ugyanis, csak az autós "élményeimből" indultam ki. És az is igaz, hogy a mazsola sofőrök legalább annyira rosszak, mint a vagánykodók, ez nem kétséges!Azt várom, mikor kerül elő, hogy "mit akar itt a hülyegyerek, Simsonnal ne magyarázzon", pedig ez csak felfogás kérdése.
-
KoVee84
senior tag
válasz
fattyu
üzenetére
Szerintem az ég világon semmi nincs abban, ha valaki pólóban motorozik. Városban én is simán elmotorozok póló, rövidgatya, kesztyű, sityak és motoroscipő kombóban, annak ellenére, hogy estem már közúton.
Persze benne van, hogy ha így esel, akkor azért az jobban tud fájni, de ennyi erővel akkor ki sem megyek otthonról gyalog sem, mert a járdán is elüthetnek. Ne legyünk már ennyire álszentek...
-
[lAyCsI]
addikt
válasz
csabyka666
üzenetére
pont ilyen kupakot akartam anno amikor cseréltem... nagyon bejött a fényezése és hát ugye SHOEI

-
fattyu
veterán
válasz
csabyka666
üzenetére
figy. 200ból öltöztem fel sisakkal együtt. ( a motorom közelebb a fél misihez mint az egyhez... )
nagyjából városban megyek.
Az hogy körúton vácin ilyen helyeken nem 70 hanem 90-100 őszintén kinek okozol bármit vele? ugyanannál a lámpánál állok meg. ( teszem hozzá tegnap padkára kapta félre a kormányt a mögöttem jövő balek mert megálltam a pirosnál.... csatt mögöttem nézem miafasz kiszáll kérdi eltalált-e aszitte még átmegyek.... Mondom nem bazmeg piros lett nem megyek át... )
Sosem egykerekezek, 5-6 ezernél elváltom városban ( a13ból ) az idei szezonban van benne már 600km.
Mindent betartok minden elsőbbséget megadok, le is mondok jobbkézben sem hiszem azt hogy megadják.
A sebességeket nem, de ez nem is 160 városban... Ne legyek már ettől közellenség.Az meg hogy odakünn a 90 helyett megszalad ha senki sincs a környéken. Hagyjuk már...
-
Ajjaj, ekkora lavinát nem akartam elindítani a kérdésemmel. De ha már így alakult...
Addig egyetértek az elhangzottakkal, hogy kell a zárt ruházat, és mindegy, hogy milyen motorról beszélünk. Azzal már nem értek egyet, hogy van az a réteg, akik arra verik magukat, hogy az ilyen-olyan többszázezres ruhákban feszegetnek, a többmilliós motorjaikon, aztán egy év alatt mennek a motorral kemény 1000 kilométert. Nevetségesek! Még a kis Simsonommal is többet megyek annál!
Azzal sem értek egyet, hogy nem tartják be a sebességhatárokat, de én már csak ilyen maradi gyerek vagyok. Autóval is mehetnék 160 körül mindenhol, de mégse teszem, 90-100 körül elközlekedek...és ha megveszem a nagyobb motort, akkor sem fogok megőrülni. Bár az is igaz, hogy nem versenymotort fogok venni.Fura, de ha motoros társaságba kerülök, akkor nagyrészt arról megy a duma, hogy ki mennyit egykerekezett, meg ki hogyan száguldozott - persze közúton. Ezt valahogy nem teljesen értem.
-
vendingo
veterán
Én ha városba megyek és látom hogy valaki tilosba készül átmenni előttem, akkor ráhúzok egy kicsit a gázra, vagy kuplungolok és úgy húzok egy nagyot a gázra. Ilyenkor visszalépnek a járdára és a fal mellé lapulnak.
Az én kipufogóm is hangos, és éppen ezek miatt a szituk miatt, csak hogy tudják hogy jövök.
Amúgy városba nem nagyon szoktam száguldozni, főleg azért mert rettentő hangos vagyok. Próbálok szolidan eljutni a-ból b-be. Ha rendőr, babakocsis, vagy kávézó felé közelítek, akkor próbálok a leghalkabb lenni, esetleg behúzott kuplunggal elgurulni. Nem szeretek feltűnősködni, illetve másokat zavarni (kivétel amikor egy csapat koleszos lány áll a buszmegállóba, ilyenkor egyet vissza aztán morgás/durrogás
).Tavaly volt egy srác a városunkban akire konkrétan hajtóvadászat volt. Az volt a mániája, hogy gagyi tescos HD dobbal 2-es tőgázon közlekedett, de leginkább csak a kávézók parkok környékén. Ha volt rá lehetősége, akkor egy keréken. Én megfogadtam, ha legközelebb kerózni látom, akkor hirtelen lelépek az úttestre és végignézem hogyan nyalja végig az aszfaltot, utána meg meglincselem a tömeggel.
Amennyire utálta az egész város, a mentősök/rendőrök se siettek volna érte..mf: Csak városba menetelkor nem szoktam teljesen beöltözni. Kabát/kesztyű mindig van rajtam.
A városba ritkán megyek 3 km-nél hosszabb távon, 90%-ban csak melózni járok motorral városon belül.
A melóhelyem 3 utcával odébb van, addig tuti nem fogok nyáron fullra beöltözni, majd melóba visszaöltözni.
A tb fizetésről inkább ne beszéljünk, mert vállalkozóként nem keveset fizetek az államnak, arról nem is beszélve, hogy szerintem 8 éve nem éltem TB nyújtotta lehetőségekkel.
A munkából kiesés baromira nem érint, van ki dolgozzon helyettem.Jakab66[hun]: Ez a 300 ezres duma kicsit sántít. Nekem kabát: 25k, gatya 25k, csizma: 50K, kesztyű: 15k, sisak 110K. Ez nem a legalapabb motoros ruházat, de nem is egy fullos bőrruha mégse került 300-ba még úgy se, hogy a sisakom több mint 100k volt. A legolcsóbban új cuccokból 100 ezerből simán kijön egy komplett ruházat sisakkal együtt.
-
.mf
veterán
válasz
vendingo
üzenetére
"Rendszeresen motorozok rövid gatyába, sportcipőbe de nem érzem magam magamutogatónak. Kávézóig gyakran gurulok kávézni, a kipufogóm is hangos. Ha fellöknek a forgalomba, összetöröm magam, megégeti a lábam a kipuff, az nem tartozik senkire az ég világon, ezért ne minősítsen engem senki.
Ez ugyan olyan, mintha valaki nem köti be az övet a kocsiba. Vessen magára, aki így cselekszik.
A motoros ruha nincs a kreszbe előírva, de ha törvény is lenne rá, akkor is csak a rendőrre tartozna és rám ha ruha nélkül megyek."Hagyjuk ezt a szemellenzős, demagóg dumát.
1.) Felelőtlenség. Saját jól felfogott érdeked a védőfelszerelés. Jobb esetben ezt mindenki legkésőbb az első pár esés után megtanulja... Egyszer elcsúsztam taknyos úton 50-60-nal -- jobb vállam kificamodott, de a bőröm sértetlen volt, szinte semmi külsérelmi nyom nem volt, azon kívül, hogy egy kicsit piros.
2.) Másra is tartozik. Közös TB-ből fizetik (fizetjük) a kezelésed. Meg ne tudd, hogy mennyibe kerül. Egyszer már egy mentős ismerősöm felsorolta néhány tipikus eset költségeit, nem akartam elhinni, úgy röpködtek a hét számjegyek, néhány még nyolcba is belekóstolt.
3.) Egy időre a munkából is kiesel - esetleg a rokonok is, akik járnak hozzád látogatni a kórházba.
Én a fenti esetnél egy fél hétig nem dolgoztam, utána még egy hétig pedig csak otthonról. Ha nem lett volna rajtam a cucc, egy adag bőr a karomról, oldalalmról, vállamról, hátamról lejött volna, ahogy ott csúsztam mondjuk 6-8 métert. A ruha visszaugrasztotta egyből a vállam, nélküle valószínűleg a sokkal fájdalmasabb és rosszabb oldalt rögzüléses ficam lett volna, talán még ilyen-olyan törés is. Tehát simán két-három-négy hétig kimaradtam volna munkából.
4.) A biztonsági öv pedig kötelező. Ott még az is bejön, hogy egy nem-bekötött az ütközéskor ide-oda repülhet, és a szabályosan, bekötve utazóknak is okozhat még súlyos (akár halálos) sérüléseket.Jakab66[hun] "Van akinek telik még 300ezer ruhára, és van akinek nem. Ettől függetlenül, lehet, hogy a szegényebb "farmeros-sportcipős paraszt" ugyan úgy szereti, becsüli a motorját, és imádja a kanyarokat"
Ez nagyon rossz duma. Nem csak 300k-s kengurubőr raccsing ruhák vannak, 100-ért is kapni újan teljes bőrt; s olcsóbban is lehet csak bőrkabát + térdvédő, vagy még olcsóbban kordura, már 25k-ért is láttam új protektoros kabátot - pár tank benzin...). Nálam a teljes védőfelszerelés téma kijött kb. 200k-ből, sisak, kétrészes bőr, kesztyű, csizma, gerincvédő, térdvédő.
csabyka666 "Én is megmaradok az egyszerű motorozásnál. Nem mondom, hogy egy komolyabb ruházat nem férne rám, de abból kiindulva, hogy az utakat nem versenypályának használom (nincs is hozzá olyan motorom), talán kisebb eséllyel vágódok el."
A fenti esetem nem versenypályás tempó volt; teljesen váratlan volt, hogy két hete tartó nagy szárazságban egy olyan részre futok, ahol a lejtő + kanyarban épp szemerkélt egy kis eső és kialakult rajtam az a csúszós takony réteg -- én se gondoltam volna, hogy így tud csúszni. Csúsztam én már el ennél is kisebb tempóban, mindkettő kanyarban nemrég befejezett munkálatok miatt volt, egyiknél a már nem igazán látványosan, de még mindig ott lévő homokon úgy fordult ki a segge alólam, hogy csak pislogtam; a másiknál pedig nem volt kint a tábla, hogy az utat felmarták és a sódert / törmeléket is otthagyták.
-
fattyu
veterán
válasz
csabyka666
üzenetére
De ezt halál komolyan gondolom. Vácin belső sávban ne kelljen már gyalogosra számítanom.
Arról már nem is beszélek hogy nincs az a hallássérült nyugger aki nincs tisztában azzal hogy jövök.Mentségemre így vettem de ezt a dobot oltári nehéz nem hallani.
-
válasz
fattyu
üzenetére
Azzal legyünk tisztában, hogy a gyerekek, és az idősek nem tudják, mi az a KRESZ, és mennek, amerre látnak! Nap mint nap látni olyat, hogy a mamóka elindul a négyes útkereszteződésen keresztül, húzza maga után a kis szekerét, és az nem érdekli, hogy ezzel mekkora bajt csinálhat! Ha szólnak neki, akkor még ő sértődik meg! Jön "az időset senki sem tiszteli" szöveg.
Szóval akinek van jogosítványa, bizony neki kell gondolkodnia az említett emberek helyett is!
Ugye azt nem mondod komolyan, hogy te csak a zebránál figyelsz arra, hogy gyalogos lép eléd, és ahol nincs zebra, ott a maximális megengedett sebességgel mész?
-
fattyu
veterán
mi van veled ember?
A takarásból elém lép nem gyalogosátkelő helyen valaki féktávon belül, azt ha túléli még meg el is verem mert összetört miatta a motorom. Gondolkodjál már.Igen zebrát úgy közelítek hogy vagy belátom és ellenőrzöm van e valaki, vagy 30 és megállok ha nekifutásból vetődik is be. De vazzeg ne lépjen már ki elém egy gyerek ahol semmi keresnivalója és főleg ne jöjjön már apuka hogy a én hibám...
Nem volt valami ilyen lincselős izé a tvbe pár éve? Ahol mindenki egyként ítélte el az ( amugy feleslegesen ) önbíráskodó tömeget mert ugye a kirohanó gyerek volt a szabálytalan, plusz nem is lett baja.
Eszerint jó magyar szokás szerint másképp van értelmezve ha érintett vagy? Csapjad tarkón a gyereket ha olyan helyen megy ahol nem kéne és máris nem lesz ilyen. Nekem a kutyáim nem lépnek le padkáról engedély nélkül... Oldjuk már meg hogy a gyerek tisztában van vele az aszfalton ha nem csíkos akkor nem neki van igaza és mit keres ott? Pláne eszetlenül kilépve.

-
Integra
titán
lehet, hogy hülye vagyok... de számomra erről szól az utcai motorozás.. lehet, hogy egy nap beledöglöm, de ezért tanulok..
-
Daywalker
addikt
Miért is kéne? Nem értelek egészen. Ha a gyereked takarásból lép ki 1 méterre egy 50-nel haladó autó/motor elé, akkor mindegy, hogy 50-nel vagy 65-tel megy. Ha több méter a táv, akkor más. Minden relatív. De még mindig nem értem. Én menjek meztelenül a motoron, mert te a gyerekedet nem tartottad kordában és hagytad kilépni az úttestre? Mert ez ugyanúgy a te felelősséged is. De hogy a fenébe jön ez ide? Itt az "önvédelmi" dolgokról volt szó.
Egyébként a gyorshajtásról annyit, hogy autóval mindig betartom (BP-en az éjszakát leszámítva aki tud gyorshajtani, az tényleg ámokfutó
- de máshol sem szoktam neki tolni, egyrészt drága a benzin, másrészt nem kérek csekket), motorral előfordul, hogy kicsit gyorsabban haladok (főleg pályán, városban elcsordogálok), de kb. annyival, hogy ne legyen belőle csekk (persze volt rá példa, hogy elgurult a gyógyszer, de kinél nem? - ja bocs, ezek szerint nálad sosem). -
-
stifi
senior tag
engem például nem zavar sem az úszódresszes motoros, sem a café racer, sem a ghost rider féle - egészen addig amíg bennem és a környezetemben nem tesz kárt. mindenki azt csinál amit akar, egészen addig amíg nincs a terhemre.
az említett szélsőséges példánál maradva (hogy átmegy a gyerekemen a paraszt) valószínűleg ha megtörténne, helyben meggyilkolnám az illetőt, amúgy meg le se szarom hogy naponta több százan repesztenek el mellettem 150-nel a városban (autó, motor tökmindegy).. attól hogy felemelem a szemöldököm, ez még nem fog megváltozni, inkább igyekszem figyelni és túlélni..ha meg elcsap egy idióta annak ellenére hogy én odafigyelek, akkor:
"mellberúglak, szíved megáll
én vagyok a steven seagal"![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Daywalker
addikt
válasz
csabyka666
üzenetére
Ugyan...szerintem a Simó jó gép, régen odaadtam volna vmelyik szervemet érte.

-
Pocee
senior tag
válasz
Daywalker
üzenetére
mintahogy az is elővan írva,hogy adott úton mennyivel lehet menni de a magadfajta "paraszt" gondolom be is tartja,és majd amikor a gyerekem kilép takarásból és keresztül mész rajta Téged megvéd a bőrruhád és őt mi védi meg a sebességet be nem tartóktól?
vagy Te mindenhol betartod,mert akkor már bocsánatot is kértem...Te viszont nem tetted meg hanem kimagyaráztad...
ha nem inged ne vedd magadra... -
vlevi
nagyúr
válasz
Daywalker
üzenetére
"Lehet nagyon jó ruhákat kapni "normális motorozáshoz" olcsón, ami nem kerül háromszázba, még a töredékébe sem!"
Jól beszélsz!
Tudom, hogy nem összehasonlítási alap, de amikor egy plázában egy utcai cipőért, farmerért elkérnek huszon-harminc-negyvenezer forintokat (nem mintha vennék), akkor egy motoros ruhára sem szabad sajnálni a pénzt. Persze nem ész nélkül venni a legdrágábbat, csak összehasonlításképp írtam.Csizmán nem érdemes spórolni, abból meg kell nézni nagyon sokfélét, ami véd is, lehetőleg tényleg vízálló, és ha túrázósabb az ember, akkor járni is lehet benne. Persze, ha használtba aprópénzért van valami, akkor az jó dolog, és, ha tényleg használható, akkor az mégjobb.
A többi ruhanemű (sisak, kabát, nadrág), hát egy árszinten belül olyan hatalmas különbségek nincsenek. -
zsolt19900
őstag
aki ért az autóvillamossághoz gondolom Ő azért be tudja szerelni nekem....
-
stifi
senior tag
válasz
Daywalker
üzenetére
én szeretek pólóban motorozni (hozzáteszem, a múltkorinál nagyobb távokon MÁR nem szoktam, de előtte egy nyarat végigmotoroztam pólóban), csavargatja a bimbóid a szél meg minden..
végül az változtatta meg a hozzáállásom, hogy full felszerelésben elütöttek, és csak a ruha miatt nem lett semmi bajom.. aztán meg ugye a kecskeméti perec, ahol kiderült hogy hiába a ruha, ha nem elég jó minőségű..
szóval jó pólóban motorozni, de már én sem szoktam...(#18228) zsolt19900: nekem 2 hónapot ment a riasztó anélkül hogy a motorra néztem volna.. utána még be is indult, de már erősen gödhös hangokat adott, aztán pár hétig még állt de akkor már csak kikapcsolni tudtam a riasztót, elindítani nem.. szerintem korrekt!
-
-
stifi
senior tag
válasz
Daywalker
üzenetére
azért emlékszel hogy én is rövidnaci/póló/sportcipő kombóban mentem a nagykerbe előadásra, ahol találkoztunk.. faszom öltözzön 500 méterre birodalmi rohamosztagosnak, sétálni meg lusta voltam

(más kérdés, hogy haza már beöltözve mentem, a ruhám ott volt, de csak annyit akartam mondani hogy lehet akiket Te láttál, azok sem viszik a ruhátlan motorozást túlzásba, csak épp láttad őket...) -
zsolt19900
őstag
nagyon gondolkozom a pageren, nekem sincsen egy nagyon menő gépem ugye...(de itt megdőlni látszik, mi menő mi nem
)... és tényleg jobb érzés, hogy szinte mindig kapcsolatban vagyok a motorral, és fogom kifutok ha van valami stb. stb. ennyit megér az az összeg -én 23k ért láttam most akciósan- amennyibe kerül, és gondolom motorról motorra lehet vinni amennyiben új paripát vesz az emberfia 
mennyire kell félni amúgy, hogy leeszi az akkut? gondolom a jelet ahogy továbbítja, figyeli a mocit eszik valamennyi áramocskát
-
Daywalker
addikt
válasz
csabyka666
üzenetére
Mondjuk simsonra ráülni vmi vagyány sportuccban
Ehh...
No, de máris többet tettél azzal, hogy legalább ezeket megvetted, mint a rövidnadrággal. Felőlem 45 fok is lehet, akkor is felveszem a bőrt. Tavaly is így tettem, előtte is, meg előtte is...idén is így fogok. Egyszerűen az a helyzet, ha most ezek nélkül ülök motorra, nagyon rossz érzésem van, mintha az autóban nem kapcsolnék övet (emléxem mikor csináltam a motorjogsit, akkor is mindig övet akartam kapcsolni reflexből amikor ráültem
). Szóval én csak ezért sem tudom elképzelni, hogy milyen normál utcai ruhában tolni (pedig én is farmerral tanultam meg sima kabáttal (ősz volt), de volt sisak, kesztyű, csizma már akkor. -
válasz
Daywalker
üzenetére
Az én ruhavásárom a következőképpen nézett ki. Használtba vettem 3000-ért (nem hülyéskedek, 3000 forintért) egy "motoros" bőrkabátot, és hozzá egy bőrnadrágot, majd ezután 8000-ért egy Uvex bukót (ez most már csereérett), 2500-ért egy pár Uvex kesztyűt, 10.000-ért egy pár térdvédőt, és 8000-ért egy pár csizmát. A csizmát csak addig hordtam, amíg letettem a jogsit - erre nem vagyok büszke, és a motoron tényleg jó, de 40 fokban nem túl kellemes egész nap abban sétálni... A többi cuccot mindig, minden körülmények között felveszem, pedig egyelőre még egy csak Simsonon "vagánykodok", most van tervben a szintlépés.
Ezzel csak azt akartam mondani, hogy mindegy, mekkora motor, nem lehet félvállról venni a biztonságot, de én ennyit áldoztam rá, és úgy érzem, elég jól kigazdálkodtam.
Tehát alig több, mint 30.000-ből felruháztam magam, és többet most nem is nagyon akarok költeni. A sisakot megveszem, és annyi!A világ pénzét el lehetne költeni csak a ruhákra, és akkor még motor sincs alattam...de ezt ti is tudjátok.
-
Daywalker
addikt
válasz
csabyka666
üzenetére
Ne haragudj, de te is és Jakab elvtárs is tévedésben vagytok. Senki sem mondott olyat, hogy aki sportcipőben-farmerban motorozott, az nem szereti a motorját meg nem szeret motorozni. Sőt, felőlem mindenki azt csinál amit akar, de ne próbáljátok megindokolni az igazatokat olyan szélsőséges példákkal, mint a 300 ezres ruha. Lehet nagyon jó ruhákat kapni "normális motorozáshoz" olcsón, ami nem kerül háromszázba, még a töredékébe sem! Még egy shoxos bőrkabát is jobb (amivel amúgy semmi baj sincs, próbáltam és majdnem vettem is), mint a biokabát, azaz a saját bőröd. De cordura is bőven megteszi. Én sem vagyok eleresztve, hogy vegyek egy Alpinestarts racccsing replika ruhát, de mégis összekuporgattam egy bőr szettre (amit csak két részben tudtam megvenni) a saját érdekemben.
A normális motorozás alatt egyébként mit értesz? Nem kell gyorsan menni és térdkoptatón fordulni ahhoz, hogy beszopj egy szituációt - főleg ezeken a hányadék utakon, ahol csoda, hogy csak ennyien perecelnek. Sőt, még csak nem is neked kell lenned a hibásnak, akármennyire is szabályosan mész és "normálisan motorozol". Lásd stifi és yoda balesetét, egyik sem az ő hibájukból volt. Szóval ezen tessék kicsit elgondolkodni, és mondom ezt tényleg mindenféle rosszindulat nélkül, segítő szándékkal. A ruha olcsóbb, mint a saját bőröd. Ennyi és nem több. A sportcipős dolgot meg nem bántásnak szántam, hanem átvitt értelemben gondoltam, de most most már értitek mire gondolok, remélem...aki nem inge, ne vegye magára persze. Ennyit a témáról részemről. -
válasz
Jakab66[hun]
üzenetére

-
stifi
senior tag
pontosan így van, én is mindig úgy parkolok hogy a pager hatótávján belül legyek. volt már hogy oda kellett menni, egyszer egy 6 éves kissrác ült a vinnyogó motoron, és nem tudta hogy szálljon le ijedtében..
mivel erősebb voltam, lerúgtam a motorról és megruháztam a földön, egy életre megtanultaaz erkélyről néztem végig, nagy nehezen csak leszállt és elszaladt, de a lábnyoma még most is látszik az ülésen
-
Jakab66[hun]
senior tag
válasz
csabyka666
üzenetére
Sajnos most nem telik rá. Jogosítvány fontosabb, most arra megy el a pénz. Viszont azért köszönöm a kedvességet.

-
Topiccsendőr
addikt
válasz
yodamastah
üzenetére
Ebbol gep lesz szezonra

-
válasz
Jakab66[hun]
üzenetére
Én is megmaradok az egyszerű motorozásnál. Nem mondom, hogy egy komolyabb ruházat nem férne rám, de abból kiindulva, hogy az utakat nem versenypályának használom (nincs is hozzá olyan motorom), talán kisebb eséllyel vágódok el.
A sisakot irányáron tettem fel. Ha komolyan érdekel, keress meg privátban, és megegyezünk!
-
Jakab66[hun]
senior tag
válasz
csabyka666
üzenetére
Ezt én is így gondolom. Van akinek telik még 300ezer ruhára, és van akinek nem. Ettől függetlenül, lehet, hogy a szegényebb "farmeros-sportcipős paraszt" ugyan úgy szereti, becsüli a motorját, és imádja a kanyarokat.
Nagyon szép a bukó amit árulsz! Ha lenne pénzem....
-
Daywalker
addikt
válasz
vendingo
üzenetére
Neked nincs ezres gixxered, szóval nem tartozol a körbe

Végülis..mondjuk az öv elő van írva, ellentétben a ruházattal, ami egyébként szintén kötelező lesz nemsokára. Csak idő kérdése. Azért az sem véletlen, hogy zárt magasszárú lábbeli, hosszúnadrág, zárt felsőruházat és kesztyű nélkül vizsgázni sem engednek.
De mint máskor is mondtam, mindenki úgy rakatja a seggéről a lábára a bőrt, ahogyan akarja - de azért véleményem az lehet (ami olyan mint a segglyuk, mint tudjuk
), ha már az én TB-mből IS fizetik... -
A magamutogató divatmotorosokat nevezzük inkább ostobáknak, attól függetlenül, hogy milyen ruhában ül fel a motorra.
De nehogymár a felszerelés mutassa meg, hogy valaki milyen ember... -
vendingo
veterán
válasz
Daywalker
üzenetére
Rendszeresen motorozok rövid gatyába, sportcipőbe de nem érzem magam magamutogatónak. Kávézóig gyakran gurulok kávézni, a kipufogóm is hangos. Ha fellöknek a forgalomba, összetöröm magam, megégeti a lábam a kipuff, az nem tartozik senkire az ég világon, ezért ne minősítsen engem senki.
Ez ugyan olyan, mintha valaki nem köti be az övet a kocsiba. Vessen magára, aki így cselekszik.
A motoros ruha nincs a kreszbe előírva, de ha törvény is lenne rá, akkor is csak a rendőrre tartozna és rám ha ruha nélkül megyek. -
Daywalker
addikt
válasz
csabyka666
üzenetére
Igen, igazad van, sértés volt a parasztokra nézve

Azok a tipikusan a hangos kipufogós, magamutogatós, kávézóig elgurulok az ezres gixxerrel típusok. Aztán majd ha elborul vagy fellökik a pesti fogalomban, majd a motor alá szorul a bokája vagy ráesik a forró kipuff, akkor lesz sírás.
-
-
vendingo
veterán
Nálunk ma 19 fok volt, holnap is hasonló melegre lehet számítani, de sajna csak 15.-én áll forgalomba a motorom és akkor lesz rá biztosítás is.

-
Ramius
őstag
No, a motorom ma esett át a tavaszi nagytakarításon
Új olaj, hátsó fékbetét, tiszta levegőszűrő.
És persze végre sikerült venni egy kétrészes Berik ruhát, szóval akármilyen borús, hűvös idő volt, én bizony mentem egy keveset
-
Akit érdekel egy Shoei XR-1000, az jelezze felém!
-
yodamastah
őstag
Na most utalt a biztosító
Kezdjük a motorépítést 
-
canniball
nagyúr
válasz
vendingo
üzenetére
"A magyar ember irigy a másikra."
Az irigység és a köcsögség két külön dolog. Én is kissé irigykedve tekintek azokra akik pipec gépen ülnek, ugyanakkor eszembe nem jutna más paripáját piszkálni, pláne nem kárt tenni benne csak azért mert micsoda dolog az hogy neki fussa rá nekem meg nem.A riasztó tekintetében F1DO kolléga kivette a számból a szót.

"A legjobb riasztó hang."
Ez nagyon ütős!
-
vendingo
veterán
-
F1DO
senior tag
válasz
vendingo
üzenetére
Hááát, a radarosnál szerintem sok a téves / vak riasztás lehetősége, bejelezhet kutyára, macskára, stb. amik azért előszeretettel szokták körbeszagolgatni, pláne körbehugyozni a motort.
Dőlésérzékelősnél egyértelmű a téma: Megmozdították a motort.
Plusz abban sem hiszek, hogy a hangos riasztás önmagában elég. Nem elég, mert le se szarják a járókelők ha csipog valami. Az a tuti ha nálad - ami könnyen lehet hallótávolságon kívül - azonnal jelződik az esemény (pageres riasztókulcson) és azonnal / minél hamarabb ki tudsz menni a motorodhoz megnézni, hogy mi a szitu.Bár általában nem értenek hozzá, valójában iszonyat könnyű kárt tenni egy motorban, révén csomó részét nem fedi el semmi a külvilágtól.
Könnyen nekimehet egy kerékpáros, vagy nekitolathat egy autó és tegyük fel az amúgy véletlen okozó fel sem tudja állítani a motort mert nem bírja a súlyát, nem tudja hogy kell, stb stb. de bármi más esetben az a legjobb, ha azonnal értesülsz a történésekről.
A távolról beavatkozás lehetősége meg szintén olyan funkció ami számtalan esetben indokolt lehet.
(Azért megnézném én azt a pageres riasztót ahol 5 Km-ert írtak távirányító hatótávra...)
Új hozzászólás Aktív témák
Rokon topikok:
• Robogó, kismotor
• Nagyrobogósok baráti topikja
• Elektromos autók - motorok
- Fizetős szoftverek ingyen vagy kedvezményesen
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Motoros topic
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Alkoholista nevelde
- Hisense LCD és LED TV-k
- Kuponkunyeráló
- Arc Raiders
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 256GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3503
- ASTRO A50 WIRELESS HEADSET + BASE STATION 4th gen. fejhallgató
- Xiaomi TV Box S 4k 2gen 6 hónap Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- PNY XLR8 CS3140 M.2 NVMe 4.Gen 1TB SSD
- iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4052, 94% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

a kis szemét, tudja hogy azt pedig nem hagyhatom úgyse 

de amúgy térdvédő se ártana