Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Samsung LCD és LED TV-k
- Projektor topic
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- SSD kibeszélő
- Milyen egeret válasszak?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
-
PROHARDVER!
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
HookR
addikt
Asus ROG Strix X870-I Gaming WiFi hivatalos oldal - [link]
- AM5▌www.thunderbolts.info | youtube.com/ThunderboltsProject ▌16personalities.com▐
-
PTM
aktív tag
válasz sasNAXO #63198 üzenetére
Nem is tudtam, hogy létezik már M2, de valószínű én is rendelek egyet a simából, plusz IO takaróelemet, mert nekem elég a bekapcsológomb az alján. Ez is elfér szépen a polcon, és az A4 H2O-hoz képest tetszik, hogy elég nagy léghűtőket is tudok bele tenni, nem feltétlenül kell riser sem a videokártyához.
A grater talán még szimpatikusabb lenne kívülről, de nekem nem oké, hogy a hátulján van a bekapcsológomb.
[ Szerkesztve ]
-
TurboK0
tag
MSI MS-CF10 LGA1700 DDR5 itx lapka:
https://www.techpowerup.com/325815/msi-introduces-new-ms-cf10-mini-itx-motherboardKíváncsi vagyok mennyi áramot fogyaszt. NAS-ra lehet jó lenne, mivel van rajta gyárilag 3db 2.5GbE RJ45, illetve 2x HDMI és 2x Displayport. Meghajtónak nincs elég port, de arra meg jó a PCIE slot mert alaplapi 3x2.5GbE mellett nem kell tenni rá külön hálókártyát.
De mini asztali gépnek is jó lenne a sok port miatt, illetve mert nincs rajta fél méteres VRM borda. Persze a 250W Intel procikat biztos nem kezelné, de nem is arra való.
[ Szerkesztve ]
-
sasNAXO
aktív tag
Ha esetleg valakit érdekel, az Ncase M2 Grater/sajtreszelő kiadásból lett fekete verzió is.
Illetve, felkerült a sima ezüst M2 is a kínálatba, de ebből még nincs rendelhető készlet.
Valamint, úgy néz ki, lett egy új kiadás is, M2 Split néven, de ez sem rendelhető még.
[ Szerkesztve ]
Eladó cuccok: Bq! Pure Rock LP, Sangoma A108E
-
Pista0001
addikt
Hosszas vívódás után vettem végül Jonsbo A4-et, de a "nagyvas" végül visszakerült a Kolink Rocket Heavy-be. Sajnos az SFX-L Silverstone a borzasztó merev szalagkábeleivel nem igazán kompatibilis az A4-gyel. Na mindegy, a retró gépre ráfért egy modernebb "ruha", így végre kaphat normális videokártyát.
-
veterán
Radxa Rock 5 ITX (ARM) és Asrock N100DC-ITX (X64) lapok összehasonlítása: [link] Egy kicsit kilóg a témából, bár ITX lap mindkettő, de SoC kivitelben. Jelenleg én is egy ilyen N100-as procival szerelt gépről írok, nem szerverként használom, hanem sima hétköznapi feladatokra és így is megfelelő a teljesítménye.
[ Szerkesztve ]
Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.
-
Horvi
őstag
válasz zolika15 #63186 üzenetére
Köszi szépen, akkor lehet én összeszerelésnél benéztem valamit mert mintha úgy láttam volna, hogy a kártya(3070 XC3 Ultra Gaming) ami nekem van nem fér el rendesen 2,25 slotos módban.
Akkor majd megpróbálom átszereni hátha mégis elfér és simán csak bamba voltam
Neked amúgy melyik XC3 volt? Illetve simán elfért vagy le kellett szedni azt a műanyag keretet a ventikről?[ Szerkesztve ]
Hello darkness, my old friend...
-
zolika15
tag
Szia, nekem ugyan ez volt a hűtésem t1-ben, én úgy oldottam meg hogy a gpu oldalt 2,25 slotos módban szereltem össze, akkor marad 68mm a cpu hűtésnek 62 a BR plusz a 15mm venti emiatt könnyen elfér az a drót darab is ott, illetve nem lesz szél zaj sem az oldallap közelsége miatt. (és a 3070 xc3 is elfér a gpu oldalon)
Zoli
-
Horvi
őstag
Sziasztok,
Kéne egy kis segítség/ötletelés cpu hűtőventi felszerelésben. A ház egy FormD T1 2.5 a hűtő egy black ridge, amire raktam egy P12 slim ventit mert csak az fér. A hűtőhöz adtak ilyen venti lefogató drótot viszont a drót hozzáér a ház oldalához. Ugyan fel lehet rakni az oldalát a háznak de kinyomja egy kicsit, illetve ha felpörög jobban a venti akkor azért rezeg tőle az oldalfal. Ezt a drótot akarnám kiváltani valami értelmes megoldással(a kötegelőt hanyagolnám ).
Valakinek van ötlete mivel lehetne megoldani a dolgot?
Köszi!Hello darkness, my old friend...
-
sasNAXO
aktív tag
válasz rxmiss #63183 üzenetére
Anno váltottam 3600X-ről 3900X-re, az is hatalmas élmény volt.
Végül eladtam mert nem használtam ki, illetve, a két CCD miatt, valami 6-8W -tal magasabb volt az alapfogyasztás, mert a két magcsoportot összekötő logika mindig fogyaszt.Eladó cuccok: Bq! Pure Rock LP, Sangoma A108E
-
rxmiss
tag
a boldogsag maga: upgreditisz kezelese legozassal
asrock b350 itx kapott vegre egy hasznalt 3950x-et sima ryzen 1700 helyett, 2x32G ecc DDR4-2933-at (3200-on hajtja magatol, stabilan) 2x8G helyett, igy gyakorlatilag ki van maxolva a platform. egy sokeves corsair sf450gold viszi oket, egy is55 a huto megforditott ventivel (a noctua l9a helyett, a proci eco modban megy (65W), mindez egy igencsak klasszikus sugo sg05-ben . az egyetlen uj komponens a 4060 lesz, az valtja az eddigi vega56nano-t.semmi tul kulonleges, de megis nagyon jol esett.
-
Pista0001
addikt
válasz Patice #63180 üzenetére
Így csináltam én is. Volt egy saját 7 Home licenszem, azt még 7-esként vittem át egy másik gépre (telefonálós módszer), majd 10-esként egy harmadikra. Csak beléptem az MS fiókkal, megkérdezte, hogy mostantól ezen a gépen használom-e, klikk az igenre, és kész. Több brand gépes/laptopos 7-es és 8/8.1 licenszt is frissítettem 10-re, hozzárendeltem MS fiókhoz, és aztán a nagy része ment másik gépre, az egyik lett frissítve 11-re.
[ Szerkesztve ]
-
sasNAXO
aktív tag
válasz PROTRON #63179 üzenetére
Volt az elején egy időszak amikor laptopból a hdd caddy-t kivettem, picit visszaraktam a dvd-t mert kellett és W10 közölte, hogy megszűnt az aktiválás...mondanom sem kell akkor ment vissza a 8.1, aminek akkoriban nem volt ilyen gondja (annak ugye volt sok más).
-
PROTRON
addikt
válasz HUN_Sector #63177 üzenetére
Höhh....én úgy tudtam hogy már vagy 10 éve a win10 mindig is valami hardverhez regisztrálja magát, úgy tudtam hogy háttértár+alaplap kombinációjához és ha valamelyiket cseréled akkor azért ellenőrzi hogy még mindig ugyanaz a gép-e...de ezek szerint korábban csak beképzeltem amit 1 hónapja aktiváltak...
Asszem tényleg ideje egy win10 reinstallnak a fő munkaállomáson így 4 év után.Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
Vigneau
félisten
válasz HUN_Sector #63177 üzenetére
Windows 11 telepítéshez használtam 10-es retail kulcsot. Az alaplapot Intel Gen4-ről Gen10-re cseréltem. Kb. bő egy hónapja történt. Nálam is vacakolt az aktiválással, annak ellenére, hogy ki lehetett választani az alkatrész csere opciót. Többszöri újraindítás után végül csak kiírta a rendszer, hogy aktiválva digitálisan.
Te mondd azt, hogy rablótámadás, a te hangod mééélyebb... Blaaah...
-
PROTRON
addikt
válasz HUN_Sector #63163 üzenetére
Azt is megpróbáltátok hogy win10-et rendelni hozzá MS fiókhoz, átvinni másik gépre, majd átrakni win11-re?
Engem érdekel hogyan tudom majd megoldani a saját gépeimmel...
[ Szerkesztve ]
Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
PROTRON
addikt
válasz Grave_444 #63147 üzenetére
Nekem csak annyi a meglátásom, hogy egyből cserélném a procit, mert cégnél a HP AIO-ban a 6100 a paramétereihez képest gyengén muzsikált, valami nem akart összeállni abban a rendszerben, de egy életre elvette a kedvem a 6100-astól...a 7100-ról meg sok rosszat olvastam, szal vagy 6500, vagy 7400 felettire cserélném.
Amúgy ha a Lenovo moduláris AIO szettjében lenne 24" 1920-as felbontású monitor, már a teljes céges gépparkot ilyen gépek adnák.
Legalább is sokáig csak Full HD felbontású monitort lehetett ebbe a koncepcióban szerezni elérhető áron, az meg kössz...de melóra nem oké.
Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
HUN_Sector
őstag
no meg is jött az in win b1, már csak el kéne ballagnom érte az alzaboxba
-
veterán
válasz Dr.Adonisz #63170 üzenetére
Nálunk a cégnél szerintem pont Linux szerveren fut az SAP, de ejtsük is a témát, mert ez az ITX topik.
[ Szerkesztve ]
-
sasNAXO
aktív tag
válasz Dr.Adonisz #63170 üzenetére
Ez egy hosszú és bonyolult témakör, picit tyúk vagy tojás; SW mellett HW driver támogatás is befigyel (helló realtek nic a Deskmini X300-amban) - nyilván ez a HW vendor sara, de usert ezt nem érdekli, használni akarja a gépet és kész (és a vendort se amúgy, vonja a vállát és kész - 5%-ra minek adjon supportot/extended supportot?).
-
Crabface
senior tag
válasz Dr.Adonisz #63167 üzenetére
Winfos...
Here we go again..."If you don't look back when you're walking away from your car, you bought the wrong one."
-
Dr.Adonisz
tag
Sajnos ez jogos. Jó példa erre ha jól tudom az S.A.P. néven futó vállalatirányitás rendszer is. Ha ezeket a progikat legalább wine v bármi más segítségével futtathatóvá tennék akár szerveren is, a mai -urambocsá pár éves pc-k még pár év(tized)ig simán használhatóak lennének.
Elvis Király volt, nem természetes halállal halt.Ez gyanús. Jimmy Király volt, nála is rásegítettek.Ez már félelmetes. Jackson Király volt, és ő sem önszántából ment el. Jó lenne ha engem már védenének. Mobilon: 70/50-24-999 Mail: dradonisz@gmail.com
-
Dapro
senior tag
hi, bár nem mini itx de van egy bitfenix prodigy M házam még régről ami hiányos (no első panel), koszos , meg hát ronda is de akinek kellene vmi nas projectre vagy ilyesmi, tábla csokiért vihető, személyesen 11ker.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz Dr.Adonisz #63167 üzenetére
Kérlek, ne winfosozz. Nem lehet minden Windowsos szoftvert Linux alatt futtatni, van, amire a Wine, a VM, vagy akármi más is alkalmatlan. Ha teljesen felcserélhető lenne a kettő rendszer, akkor a Linux asztali részesedése nem most érte volna el a ~4,5%-ot, hanem már évtizedekkel ezelőtt.
-
Dr.Adonisz
tag
válasz hoffman_ #63166 üzenetére
Linux Mint. Grafikus felület, minimális gépigény segèsprogival meg akár winfos kompatibilis progi is fel tehető alá .Pár apróság kicsit másképp van min a winfosnál de az megszokható
Elvis Király volt, nem természetes halállal halt.Ez gyanús. Jimmy Király volt, nála is rásegítettek.Ez már félelmetes. Jackson Király volt, és ő sem önszántából ment el. Jó lenne ha engem már védenének. Mobilon: 70/50-24-999 Mail: dradonisz@gmail.com
-
Pista0001
addikt
válasz HUN_Sector #63163 üzenetére
11-gyel még nem próbáltam, 10-et vittem át párat, pár éve még 7-et is.
[ Szerkesztve ]
-
Grave_444
nagyúr
válasz hegegabi80 #63160 üzenetére
Igen, szerintem úgy megoldható.
AxBattler
Én sem és a cégek sem fognak brand gépparkkal vagy olyan laptopokkal, amikhez járt. -
veterán
válasz hegegabi80 #63160 üzenetére
Igen, feltelepíthető. Windows alatt Rufussal kiírt telepítővel ki lehet kerülni a Win11 hülyeségét.
Nálam egyelőre úgy néz ki, hogy a Windows 10 lesz az utolsó Windows, mindenhol már Linuxra váltottam. Egyedül a fő gépemben hagytam meg egy második SSD-n a Windows 10-et, ha valami oknál fogva szükségem lenne egy csak Windowsra megírt programra.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz Grave_444 #63156 üzenetére
Futó rendszer írta, meg egy csomó bejelentésben benne volt.
A vételárán kívül nem szeretnék érte fizetni.Egyébként az mekkora geciség, hogy elvileg ingyen lehetne W11-re upgrade-elni W10-ről, de mivel HW-hez (alaplap) kötött a W10 kulcs, és Gen7-es a rendszer, ezért mégsem.
[ Szerkesztve ]
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
Grave_444
nagyúr
válasz AxBattler #63155 üzenetére
Kérdés hogy szeretted volna telepíteni. Bootolható eszközről kiírta, hogy nem kompatibilis, vagy futó rendszerről próbáltad? Utóbbi esetben nem csodálom.
Egyébként ez még úgyis változik, de csomó portál megírta, hogy fizetős verzióban még évekig használható marad a Win10 is. [link]
Ha szeretnéd feldobom a 6. gen laptopomra próbaképp a 11-et.zed1983
PC-Max -
félisten
-
veterán
válasz flashpointer #63151 üzenetére
Ekkora fasságot. Gondolom valami speciális szoftver lehet, amit nem tudnak (akarnak?) Linuxra portolni. Biztosan azon is vígan elfutna, amíg a gép ki nem rohad alóla.
[ Szerkesztve ]
-
Grave_444
nagyúr
válasz flashpointer #63151 üzenetére
2028-2029-ig is kitolhatják a Win10-et, valószínűleg fizetős konstrukcióban.
Még mindig olcsóbb és egyszerűbb, mint indokolatlanul gépeket cserélni.
Nálam még kb a fele géppark 8. gen előtti, mert vagy én vagy az ügyfél nem szeretne váltani.Minden esetre ár/értékben baromi jók ezek a kis gépek.
Amire otthon kell arra tökéletesen megfelel, főleg NVME ssd-vel.[ Szerkesztve ]
-
félisten
-
Grave_444
nagyúr
Egy két hazai webshopban, nagykerben egész jó áron hozzá lehet jutni ilyen kis gépekhez.
Ez ma jött hírlevélben például. -
sasNAXO
aktív tag
válasz HUN_Sector #63145 üzenetére
Nagyon komoly, van paneltáp csatlakozónak hely a hátuljában, csak nincs kifúrva.
Merthogy én is rendeltem egyet.Eladó cuccok: Bq! Pure Rock LP, Sangoma A108E
-
HUN_Sector
őstag
-
sasNAXO
aktív tag
Itt egy hosszú angol cikk, amit nem olvastam el. Ők jókat szoktak írni, de kb. fél éves a cikk, annyi idő alatt azért sok minden fejlődik: What I learned from using a Raspberry Pi 5 as my main computer for two weeks | Ars Technica
Szerintem arról nincs értelme váltanod. Természetesen kísérletezési célból nyugodtan, de szerintem nem éri meg ha váltasz.Ez így volt, van és lesz is még egy darabig, bár ahogy jönnek az egyre gyakoribb arm-os dolgok, szép lassan haladunk előre (picit olyan mint amikor jött be az x64, más kérdés hogy itt nem látszik hogy végeleges váltás lenne majd).
-
veterán
válasz sasNAXO #63141 üzenetére
Igen, megnéztem reggel az egyik kedvenc csatornámon az összehasonlítást. [link] Egészen véletlenül van egy N100-zal szerelt gépem itthon. Valamennyivel erősebb az N100, de többet is fogyaszt. Szerintem megtartom és használom, kár lenne váltanom, de még majd meglátom.
ARM-re állítólag a Linuxos szoftverek is korlátozottabban állnak rendelkezésre, mint 64 bitre.Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.
-
zed1983
őstag
válasz HUN_Sector #63138 üzenetére
AMD vonalon mozgok, de azért köszi
YouTube Tech csatornám : https://www.youtube.com/channel/UCXIipIK2bjjaB38G1zKNi_w
-
veterán
Üdv,
ARM processzoros miniPC-je vagy miniITX SOC lapja van-e valakinek? Mennyire éri meg ilyenben gondolkodni?Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.
-
sasNAXO
aktív tag
válasz HUN_Sector #63131 üzenetére
Megválaszoltad a saját "kérdésedet".
A 100W-os fogyaszás (pl. 3400G/5700G + jófajta memóriák) egy 150W-os tápnak több, mint a 200W-os tápnak és már a venti fokozat más.
...és igen, mint 1st gen Chopin tulaj, a 150W-os tud hangos lenni, pl. terhelés után, amikor már a CPU venti lement, még mindig teper a táp venti. Valahogy az nem állt vissza utána (oké, sose vártam rá órákat, cseréltem noctuára ).Szerk.: Az jutott még az eszembe, hogy az új Chopinnál ahova magasabb CPU hűtő fér, más a matek a levegő terén is, hiszen nagyobb a hely, nagyobb hűtő fér, míg a korábbinál kisebb helyen keringett a meleg(ebb?) levegő, ami miatt még melegebb lehetett a táp.
[ Szerkesztve ]
-
zed1983
őstag
válasz HUN_Sector #63132 üzenetére
Azért is kérdeztem, mert rendeltem belőle
YouTube Tech csatornám : https://www.youtube.com/channel/UCXIipIK2bjjaB38G1zKNi_w
-
HUN_Sector
őstag
válasz zed1983 #63130 üzenetére
Semmi hangja nincs a tápnak. Ezért sem értem hogy miért cserélte boldog boldogtalan a korábbi 150 wattos chopin tápventijét noctuára. Mellettem van a gép és játék közben is csak a cpu venti susogását hallani (cpu kakaó felvétel max 88 watt közben, szóval talán 100 wattot eszik az egész konfig. 150-160-on lehet más lenne a leányzó fekvése)
-
zed1983
őstag
válasz HUN_Sector #63116 üzenetére
Az inWin B1-ben ugyan az a 200W-os táp van, mint a Chopin max-ban, ha jól néztem az oldalukon?
Mennyire hangos?
-
sff-cucc
csendes tag
válasz Fox Mulder #63104 üzenetére
Szerintem nincs baj ha telespammeled a forumot kepekkel - tenyleges build-ekrol alig van anyag itt, foleg nem ugy hogy meg latszik is a beltartalom.
Mivel ennek a gephaznak a lathato oldala teljesen zart, igy a videkoratyabol a fuggoleges bordazat miatt a hazban marad es felfele szall a levego. Emiatt en megforditanam a gephazbeli ventilatort es a procihuton levot is, hogy hatulrol, kozvetlenul a hazon kivulrol szivja be a frisset es az egeszet vigye ki az elulso. Jelenleg minden forro ho ami a videokartyabol kijon, az kozvetlenul a procihutobe van terelve.[ Szerkesztve ]
-
PROTRON
addikt
válasz rxmiss #63127 üzenetére
Faja, nagyon.
BTW van a "kártyaPC"-knek is külön totyikja, de az is gyakorlatilag szellemház. Persze ha épp arra téved valaki szívesen veheti ha belinkeled oda ezt s szösszenetet.
-
rxmiss
tag
tudom h off, de a minipc topik meg egyben kaphato kicsi gepekrol szol, ugyhogy ott is offtopik lenne
a lattepanda mu hatuljat gyarilag ket plexiszerusegbol allo lap mereviti, tettem a ketto koze tavtartot (nejlon anya) igy tudok a tuloldalarol is csavarozni. kapott a pcie x4 kabel egy rogzitest nagyobb tavtartokkal es a low profile kartya is extra kettot, hogy legyen tartasa. amig nem nyomtatunk neki hazat vagy allvanyt, addig igy hasznalom
abszolut nem ez lesz a dolga, de win alatt mediajatszonak szamomra megdobbentoen jol helytall wifin nas-rol mozizunk rajta estenkent es tokeletes, fullhd bd rip-ek is hasitanak. sajat meghajtorol pedig 80Mbps-es 4k60fps-t is gyonyoruen jatssza.[ Szerkesztve ]
-
sb
veterán
Összességében sztem nem is drágák. Én inkább az olcsósított, nagyobb mITX-be nyomorított mATX-ben gondolkodom de még ott is ár függvényében merültek fel a mini PC-k. Egy "rendes" mITX konfignak meg rendes felára van még azon felül is.
Sajnos az mITX szvsz minden vonatkozásban nehezített pálya. -
Hanok
senior tag
Jonsbo TK-0 ha esetleg valakinek még nem jött volna szembe a youtube-on..
Persze a liter/építhető hardver arány nem a legjobb a 23cm-es VGA-val de szerintem pofásra sikeredett. -
Pista0001
addikt
válasz HUN_Sector #63120 üzenetére
Szabvány létezik, csak nem kapták fel szélesebb körben. Az Intel NUC 4×4 hüvelykes alaplapjai pl, de csak pár modellhez van aftermarket ház, csak az Intel gyárt alaplapot. Ott a Mini-STX, az is kisebb, mint a Mini-ITX, azt meg szinte(?) csak az Asrock gyárt. ITX is van Nano és Pico is, konzumer piacra szerintem nem is készült sosem ekkora alaplap, talán ipari cuccok voltak/vannak. Szóval, ahogy kezdtem, szabvány van, népszerűség nincs.
-
félisten
válasz HUN_Sector #63120 üzenetére
Pedig ennél érezhetően kisebb DIY PC-t nem fogsz találni, csak brand USSF gépeket (amiből van 45W TDP-s, és AM4-es modell is), vagy ASRock DeskMini (+Jupiter, + Mars) szerű cuccokat.
+
Shuttle-nek van dGPU-t fogadó mini PC-je: XH510G és XH510G2.
Előbbi EU-ból rendelhető, utóbbi itthon is kapható.[ Szerkesztve ]
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
senior tag
Ez is egy megoldás:
-
HUN_Sector
őstag
A mini pc építése nem élvezetes, pattinthatsz bele egy sodimm ramot meg egy ssd-t. Kéne jönni egy újabb szabványnak az ITX alá (a dtx rétegtermék).
Na meg ha ott tönkremegy valami, az kuka az egész gépre nézve.
A melegedés pedig egy harmadik ellen indok. Hát még a zaj. (unokahugomnak kb 10 éve vettünk egy ilyet, olyan volt mint egy hajszárító, tapintásra a melegedés és hallásra a zaj is)És ha még emellett szépet is akar az ember, hajaj!
Irigylem azokat, akiknek megvan vagy a kézügyessége, felszerelése, vagy a technikai tudása mind fúrni-vágni-faragni, mind a 3d nyomatáshoz. Ott tényleg csak a csillagos ég a határ.
Biztos csinálnék egy 14 cm-es előlapi ventivel szerelt keskeny, a 17*17-et éppen csak átlépő, beépített 150 wattos psu-val (kapható külön az eredeti chopin tápja). De én ehhez művészetileg hülye vagyok[ Szerkesztve ]
-
veterán
KártyaPC-k esetleg MiniPC-k? Az utóbbiak között már elég combosak is vannak, cserébe drágák, mint állat.
-
sasNAXO
aktív tag
Lenovo Tiny?
Benne egy single slot modos RTX A2000.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
Aprón találsz Antec ISK110 VESA-U3-t, vagy picoPPSU-s házakból elég nagy a választék.
[ Szerkesztve ]
-
HUN_Sector
őstag
Biztos velem van a baj, de a szememben már a Chopin is nagy Még kisebb gépházat akarok!
-
senior tag
Deepcool bemutatott a Computexen egy SFX tápot ami valamikor a közeljövőben megjelenik de lehet, hogy az embargó miatt ezt sem fogják nálunk forgalmazni, ha valakit érdekel a link alatt megtalálható a bemutató.
-
veterán
válasz Fox Mulder #63111 üzenetére
De igazad van! Ez a festés dolog jó ötlet.
-
senior tag
válasz viperabácsi #63112 üzenetére
Igen, arra is gondoltam, van itthon hasonló fóliám, és akkor csak a látható részeit csinálnám meg, lehet nekiugrok, de mivel a vga is fekete-fehér lehet hagyom a fenébe már kezdi megszokni a szemem
-
viperabácsi
addikt
válasz Fox Mulder #63111 üzenetére
Autó fóliával , meg tudod most is csinálni , mert az le szedhető róéa , ha kell
Az Űr veszélyes hely , főleg , ha a két füled között van !
-
senior tag
-
senior tag
válasz Grave_444 #63107 üzenetére
Nem hiszem, egy 2060 van benne de nem a 2 slotos, hanem a 2.8-as ( legalábbis a kártya leírása szerint) Asus Dual RTX 2060 06G, de ha sima 2 slotos kártya menne bele akkor a slim 12-es simán, csak át kell akkor lyukasztanod az alsó porszűrőt, és gyárilag kialakított furat sincs neki de mivel négyzetrácsos az alja is így az nem nagy gond.
-
sasNAXO
aktív tag
Ez a fórom nagyon szereti a kis gépekről a képeket!
-
veterán
válasz Fox Mulder #63099 üzenetére
Fehér: [link] Csak drága, mint az állat...
-
Grave_444
nagyúr
Jól néz ki. Szerintem az ilyen képekkel nem offolsz, sőt.
A kártya alá beférne normál 25mm vastag ventilátor, hogy látod?[ Szerkesztve ]
-
senior tag
válasz flashpointer #63105 üzenetére
Elférne, de ha valaki tervez ilyen házat akkor sima SFX-et ajánlanék neki, főleg ha a táp kábelei ilyenek mint az EVGA GA sorozatnak, nehezen hajlanak, merevek, a 24 pin kábelről le kellett szednem a gyári zsugor borítást és a kötegelőt mert nem hajlott úgy ahogy kellett volna. Az előlapi, jelen esetben "oldallapi" csatlakozók kábelei is indokolatlanul hosszúak, ezek a táp alá vannak betuszkolva, tehát kell a hely.
Néztem a Loki sorozatot, de csak 850W Platinum-ban van fehér és 100E-t nekem nem ér meg. -
flashpointer
őstag
sfx-l nem fer el? asusnak van jo feher tapja.
-
senior tag
-
HookR
addikt
'Mondtam, hogy befér. Add vissza söröm!' - reddit.com
▌www.thunderbolts.info | youtube.com/ThunderboltsProject ▌16personalities.com▐
-
Grave_444
nagyúr
válasz Fox Mulder #63097 üzenetére
Amiről szokás, belseje levett oldallappal például.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Digitális Állampolgárság Program
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- EA Sports WRC '23
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- PlayStation 5
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- Asszociációs játék. :)
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest