- Akciókamerák
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Leszámol a saját Linux disztribúciójával az Intel
- Apple asztali gépek
- OLED monitor topik
- Hogy is néznek ki a gépeink?
-
PROHARDVER!
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
emiki6
veterán
RM200 TG - Peerless Assassin 10 SE - MSI B450i Gaming plus AC
Befér e vajon?Tapasztalatok redditről
- I just returned the PA120 SE White version. I have a Asrock b550 ITX mobo and with the cooler installed it just touched the glass (barley)
- Paired with gigabyte b550i, and it "sorta" fits. The PA120SE will be touching the glass. Also, it will force a gap in the top left corner of my TG panel,
- I have an asrock b550 amd board and got the SE version. Mines touches the glass but barley. (Also PA120SE)
- Valakinek MSI B450i Gaming Plus Max Wifi -vel befért a Fuma 2 éppencsak az üveg érintése nélkül.Namost, szerintetek beférene e az MSI b450i - PA120se kombó?
-
sasNAXO
aktív tag
válasz
AxBattler #63896 üzenetére
...dehogy ment tönkre, csak az M3 menetet átalakították UNC 6-32 menetre véletlenül, amikor kicsit erősebben tekerték be a rossz csavart. "De hát belement az."
Vagy fordítva, amikor M3 csavar van az UNC 6-32-es alaplapi lefogatókban és lötyög és fel se tűnt előző tulajnak
A toolles talán hülye biztosabb, de ugyanúgy nem vandál biztos. És akkor a kínai QC lottó még mellé kérdéses mindig.Bocs, de ezek a használt házas szépségek jutottak eszembe erről a témáról.
-
BalageK
tag
válasz
AxBattler #63894 üzenetére
Ez nézőpont kérdése. Még sosem volt gondom - nem kopott el semmi és nem is törött el semmi, sem NR200-nál, sem H2O-nál (és nem egy - egy járt a kezeim között). De olvastam hirdetést H2O vonatkozásában, ami letört pöcökkel volt árulva. Na de a csavarok is elnyalódnak, fejek elkopnak, csillagból imbusz lesz etc. Preferencia. Kinek mi. Én rühellem a csavarokat. Ezért is írtam úgy, hogy "nekem"
-
BalageK
tag
válasz
emiki6 #63891 üzenetére
A CH170 érdekes ház - és mivel csak mesh, nincs TG, talán jobbnak is tűnik.
Ami nekem a CH160/170 szériával nem szimpi, az a csavarozás - nem toolless.
Illetve a front (avagy oldal) panel belső kábelezése nagy GPU esetén azért nem egyszerű első ránézésre.
De a 170-et ki fogom próbálni magam is. -
Crabface
senior tag
SSD upgrade
-
emiki6
veterán
Bújtam az aprót, hogy a 16x15-os tápomra 15x14-es altarnatívát találjak, aztán pofánvert, mikor megláttam egy 750-es platina tápot 30-ért.
(persze nem kell annyi watt, de hát ez volt jó áron...)
Ezzel a ch160/170 opció lesz, valamint a shiny snake g300 és g400 is (bár utóbbiak hozzáférhetetlenek. Taobaoról szoktatok rendelni?
).
-
BalageK
tag
válasz
HUN_Sector #63888 üzenetére
NR200(P) - jogos, ezért is használok inkább slim-eket fent is - sok hely marad. Push-pin-eket meg megoldja Alex 3D nyomtatása.
Szerencsére a net tele van mindenféle nyomtatható mod-okkal ehhez a házhoz.De nem reklámozni akarom ezt a házat - ezt megtették helyettem mások, és jobban :-)
-
HUN_Sector
őstag
Én is a Tinkercad mellett teszem le a voksomat. Az nekem is érthető, pedig nem vagyok egy nagy tervezőzseni.
Professzionálisabb felhasználásban közel áll hozzá a Shapr3d, szintén kvázi egyszerűen elsajátítható és ingyenes.
A Freecad és a Blender felejtős. Még alépésről lépésre youtube videóknál is elakad az emberek többsége.
Az NR200(P) esetében arra figyelni kell, hogy az alaplapok hűtőbordái, csatlaskozói nem egységesek. Énnekem pl fentre nem ment már ventilátor a 2x4 pin felőli oldalra, mert a z590 alaplapon ott csatlakozók és bordák voltak kiépítve. (Na meg a házba rakva nem lehetett kivenni a csatlakozóból a kábelt, mert egy csipesz sem fért be a cpu csati füléhez)
Szóval bárki bármilyen házat is választ, ezt szintúgy figyelembe kell vennie. -
emiki6
veterán
válasz
rxmiss #63884 üzenetére
CH160-ba is biztos befér a macho, de a TU150-be is. Igazából ezekből olyan lenne jó, ami fekvőtálcás és keskeny, mint a q34. Szerintem.
BalageK Nincsen baj a 7600XT-vel. A baj avval van, hogy a 6xxx kicsit túlárazott, a 7xxx meg nagyon túlárazott. Reméljük a 8xxx jobb áron lesz, mint a 7.
Hivatalosan 220-as vga fér be a q34-be, picit több, ha kikerül a hdd keret. Gyakorlatolag meg 245 mm lehetett talán az 5600xt, persze lutri volt amúgy, hogy befér e, a weboldal szerint csak 231 hosszú. De hát 25 centi mély a ház, a kártya meg faltól falig tud érni.
-
BalageK
tag
-
rxmiss
aktív tag
válasz
emiki6 #63872 üzenetére
rovid atx tappal meg jo lehet a ch160, nekem a ref 6800 igazibol a modularis atx tapbol kilogo mazzagok miatt nem fert el.
a huto nalam egy id cooling se-207-trx black, de az 'csak' 157mm papiron, mig szinten papiron a ch160 172mm-t tamogat. -
emiki6
veterán
válasz
BalageK #63882 üzenetére
Asszem hagyom inkább az egészet a fenébe, nem ér annyit.
Talán behúzok majd egy TU150-et, ha felkerül használtan, de igazából legjobb, ha inkább elengedem ezt a hosszú VGA dolgot és megvárom hogy sül ki pl a 8600XT.
Procihűtőt cserélni igazából nem akarok, az PC identitásának része, hogy a mITX lapra rá van téve egy hr-02 macho. Agymenés és ettől jó. Meg a fekvőtálca is ilyen dolog, hogy a hűtő forgatónyomatéka nem húzza a lapot. Aztán lehet majd a következő gépet NR200 jellegre rakom össze.Na, de hogy valami jópofa is legyen. Ezt az imént linkeltem, ekkor állt össze az am4 - mITX, akkor még VGA nélkül, mert épp kriptoság volt.
Tavaly novemberben kapott egy vga-t (msi 5600xt mech oc, ki lett centizve.), arról ph-ra asszem nem tettem képet, szóval itt van:
Ez meg a mostani upgrade 6600XT-re, az kicsit rövidebb, nincs már kicentizve.
Lian li pc-q34
-
BalageK
tag
válasz
emiki6 #63879 üzenetére
Kell a kábelekkel is kicsit mókolni, a bracket-et nyomtatni kell, de tudom ajánlani. Jó, olcsó, rugalmas ... de a 158mm hűtőért nem szavatolok :-) Az állítólag 157mm befér az elméleti max 155mm ellenére. Bár lehet, hogy a TG miatt 155 és a mesh oldallap többet enged (ez mondjuk biztos). És olcsó, újként is. Sok sikert! :-)
-
emiki6
veterán
válasz
BalageK #63875 üzenetére
Az túl tágasnak tűnik.
Nagyon a TU150 felé hajlok, többen erőltettek már bele ATX tápot, mondjuk azok 150x140-esek voltak, az enyém meg 160x150, de biztosan megoldható valahogy.
Az egyik mód a destruktív modding: [link] Talán ez is úgy lett rögzítve: [link]
A másik mód, hogy kivesznek 2 venticsavart és felcsavarják az előlapra (viszont ha hosszú a táp, akkor összeérhet a VGA-val). [link] -
TurboK0
tag
válasz
rxmiss #63870 üzenetére
Nem feltétlen arról van szó hogy hangos, lehet hogy pl. olyan frekvencián sípol ami jobban zavar mint egy azonos decibel hangerejű más venti. Egyébként meg ha két szobával arrébb sípol egy tekercs egy tápban azt már meghallom, szóval szükség lesz arra a noctua swap-ra.
De az is lehet hogy két 120mm ventit teszek rá, hogy a kártya alatt lévő ssd-t is fújják.
-
Vigneau
félisten
válasz
sasNAXO #63793 üzenetére
A tervezéshez melyik programot használtad? Erre jó lehet a Blender is? Arra gondoltam, hogy ha majd engedné az időm, akkor megtervezném a hátsó zárólapot és az SFX táp belső rögzítését. Már ha nem bonyolult ezen a szinten a 3D tervezés.
Ellenkező esetben marad a perforált lemez, acéllemez hajlítgatás és fúrás.
-
emiki6
veterán
válasz
BalageK #63871 üzenetére
Szétnéztem hardveraprón mik vannak most.
-Fractal desing Define Nano S -be elvileg monden elfér, De idióta helyen van a táp.
- Lian Li TU150 csak sfx pátot enged, de állítólag bele lehet mókolni az atx-et is valahogy.A CH160 azt írja, hogy csak sfx táp mellett fér el a nagy vga, nem tudom atx táppal megoldható lenne e.
Az NR200 is sfx tápot kér.
A Q58-ba meg nem fér be a procihűtő sajnos. -
BalageK
tag
válasz
emiki6 #63869 üzenetére
Szerintem a lentebb linkelt DC CH160 is jó lehet, de ami biztosan az, az pl. a jó öreg CM NR200 (P-s és nem P-s) - hivatolasn egy 155mm magas cooler a max, ami bele tud férni, de a mostanim is 157mm..... LL Q58 is jó lenne, de a hűtő magassága erősen limitált. Gondolom a GPU esetén nem csak a hossz érdekes? Kevés erős és 2 slot-os kártya van a jelenlegiek között. A felsorolt házakba 2 slot-nál szélesebb GPU-k is mehetnek.
-
emiki6
veterán
Mely nem drága házakba fér be egy 158 mm-es cpu cooler, egy 3 ventis VGA (tehát legalább 30 cm) és egy ATX táp? Fekvő tálca előny és a pci toldót is szeretném megúszni. Méret nyilván nem számít, csak m-itx legyen és előny, ha minél kompaktabb.
Seasonic G-450 a táp, ami 16 x 15 x 8.6 cm.Most ugye ez van, de VGA-ban limitál, jobb elrendezés lehetne, ha a PSU a fron panelen lenne a CPU cooler előtt és nem az alaplapi tálca alatt.
Sfx táp kéne mi? Meg alacsonyabb CPU cooler...
-
TurboK0
tag
Rendeltem egy x8x4x4 elosztót. Az alaplapon van x8x4x4 beállítás, meglátjuk hogy mit tud. Így lesz 3db 3x4 nvme slot, plusz egy negyedik ami csak 3x2-es.
Ha működik rendesen akkor viszont elgondolkozok egy 4060 Low Profile kártyán, olcsóbb lenne mint egy komplett új AM5 szett. AM5 lapot csak azért néztem mert 2x olyan erős az iGPU és van +1 m.2 slot, de ezzel az elosztóval az extra m.2 slot nem annyira fontos, a pcie4 sebesség és NPU meg nem érdekel.
-
HUN_Sector
őstag
Na meg is jött.
Szerintem még ma délután átpattintom a gyerek C6-osának tartalmát ebbe.
Kap mellé egy vízhűtést, vagy egy torony léghűtést, meg ebbe már a levetett 4060 háromventis kártyám is bele fog neki férni
-
Amúgy, helytakarékos ITX HTPC-be ha jobb áron lesz, akkor valamelyik 4 terás Crucial meghajtót fogom venni, talán a P3-at. Olvasni jóvanazúgy.
-
sasNAXO
aktív tag
Én erre azt tudom mondani, hogy itt aprón nagyon jó áron lehetett többször is leselejtezett több terás enterprise sdd-khez jutni, ami egyrészt már megvan, másrészt meg valszeg túl fogja éli az újabb m.2-ket is.
Főleg pl. egy 4TB-s MLC-s SM883...
Úgyhogy szerintem van még létjogosultsága a sima sata csatinak.
Nyilván van olyan ház ahova nem fér be 2,5" meghajtó, és amikor egy alaplap hátuljára lehet rakni akár kettő m.2-t is, meg előre egyet, az egy nagyon-nagyon jó dolog.
De én kérem szépen a sata csatijaimat.Szerencsére a B550 lapjaimon van két m.2 és négy sata, úgyhogy elvagyok egy darabig, nagyobb teljesítmény meg nem kell nekem most.
-
TurboK0
tag
Egyébként láttam olyan elosztót is, hogy x16 slotból csinál egy x8 (fizikailag x16) slotot, és van rajta mellé két m.2. Tehát x8x4x4 módban megy.
https://de.aliexpress.com/item/1005004960392271.htmlAlacsony profilú kártyát lehet bele tenni natívan, teljes méretű kártyával viszont kell hosszabbító, és gondolom úgy csak álló kártyás házakban használható.
Habár van pár alacsony profilú 4060 kártya, 40 centis sípoló ventikkel.Kíváncsi vagyok milyen szörnyszülött lenne, ha a fenti kártyára tennénk egy pl. Gigabyte 4060 low profile kártyát, arra meg 3db Noctua 40mm ventit hogy csendesebb legyen. Az egész lógna az elosztón, és így lenne 3-5 m.2 slot a gépben attól függően hogy mennyi van az alaplapon.
-
TurboK0
tag
Attól függ hogy hogy van bekötve, ha teljesen önálló fizikailag akkor max abból lehet gond hogy a kártya visszanyom a slotba egy kis kakaót. De ez nem 12 pines 600 wattos kártya tehát nem nagyon sül meg, még akkor is ha Asus.
Egyébként ha megsül akkor gariba cserélteted, aztán megy rá vissza a backup.MATX lapokon manapság még mindig ott tartunk hogy 2 slot az átlag és nagy ritkán van egy harmadik is, szóval ez nem egy rossz megoldás extra slotra.
-
sasNAXO
aktív tag
Az adatsín fizikailag külön van (linkelt teszt elején vannak pcb fotók, szépen látszik), a 3.3V a kérdés, mert az is jöhet közvetlen a pcie x16 csatiból, vagy a kártya is szolgáltathatja (8pin 12V-t konvertálva). Ha az valahogy a vga-tól függ és amiatt megsül az ssd, akkor persze vitte magával, de a tippem az lenne hogy pcie csati lesz az ssd áramforrás, tehát ha a kotlott vga mellett elindul a gép, akkor szerintem az ssd működni fog.
...aztán ha nem, akkor majd valaki témában jártasabb kijavít. -
sb
veterán
válasz
Pista0001 #63854 üzenetére
Sztem lapfüggő, de ha megy akkor gondolom ez a mód sem marad ki. Viszont amikor én próbálkoztam hasonlóval, vagy akár csak a meglévő csatik közötti sávhasználat beállítással, elég negatív tapasztalataim voltak. Volt bios amiből kihagyták, volt amiben benne volt de nem ment még slotok között sem a sávok átkonfigurálása.
Cserébe meg volt automatikus jó példám is: 200GE-re mindenhol X2 sávot írtak az M2 slotra (B450/550), de mivel dvga helyett az X16-ba is SSD-t tettem, így hozzányúlás nélkül X4-ben ment az M2 csati is. Cserébe állítgatni ott se nagyon sikerült direktben.
-
TurboK0
tag
Lehet volt már:
https://www.techpowerup.com/review/asus-geforce-rtx-4060-ti-dual-with-m-2-slot/39.html
videokártya, natívan csak x8 pcie sávot használ, ezért tákoltak a hátára egy m.2 slotot. Ha az alaplap kezeli a pcie bifurcation-t, akkor így ki lehet tölteni a nem használt sávokat egy teljes sebességű m.2 slottal.annyi bibi van csak hogy a m.2 slot fejjel lefelé van, tehát ha hűtőbordás ssd-t nem kezel. Ami önmagában nem gond mert a videokártya aktívan hűti a meghajtót, de sajnos van olyan ssd ami gyárilag bordával jön, és ha leszereled ugrik a gari (szerencsésen sikerült pont olyat vennem).
meg ezzel az erővel igazán tehettek volna 2x m.2 slotot a kártyára hogy meglegyen mind a 16 pcie csatorna.
-
sasNAXO
aktív tag
Az NCASE M2 Round Silver rendelhetővé vált most este.
175 USD + sarcok, 10 USD-vel drágább mint a fekete. -
sff-cucc
csendes tag
válasz
HUN_Sector #63828 üzenetére
Most nekem is kikerult egy hasonlo. Hosszu ido utan, pihentetem a szeretett noctuarizalt 2060-asom.
Ehhez az alkatreszhez voltam eddig a leghusegesebb, mert jo, pici, halk... es megis csak en moddoltam, tisztogattam, vigyaztam ra. Most a dobozaban pihen, nem tudom meg mi legyen a sorsa.
-
mpierre
veterán
válasz
FireKeeper #63848 üzenetére
Teljesen jogos.
De már mégis, az igazi gémer nem adja alább.
Hanok: Valóban, az sokat javított ezen a kérdésen és már 5800X3D se volt erőtlen ezen a téren. De vga még mindig marad, mint kérdés. Egyre többet puszilnak be delejből, hogy meglegyen az eye candy.
rxmiss: Biztos voltam benne, hogy lehet valamit varázsolni ezen a téren is. De ehhez nem értek. Nekem ez nem plug&play.
-
rxmiss
aktív tag
válasz
mpierre #63840 üzenetére
lelovom a poent, meg akkor is, ha off kicsit: az alaplapomon van tobb slimsas csati, ami tud x8 pcie-t, de felkonfigolhato x4x4-nek is. es ugy szepen megeszi a ket db m.2-t a megfelelo atalakitoval
igazibol sokkal jobb helyuk lenne az alaplapon, csakhogy az orias socket tul sok helyet foglal.
valaha lehet lesz blogbejegyzes v valami belole, mert nyilvan pcie kartyat is bekotottem vele, stb -
mpierre
veterán
válasz
FireKeeper #63842 üzenetére
Gémer mini gép. Ez még mindig nehezen összeegyeztethető. Ahhoz kell bivaly proci + b@szó vga. A'meg sok elvezetendő hővel jár....
-
sasNAXO
aktív tag
válasz
FireKeeper #63842 üzenetére
Kinek mi. Van akinek az számít, hogy fehér legyen (és túlárazott
).
-
HookR
addikt
Thor TETRA S és TETRA R - thor-zone.com / Youtube
-
mpierre
veterán
A sata szerintem is érthető elvárás. Egy 4 terrás m2 nem épp olcsó mulatság. Ugyanakkor az is tény, hogy itx gépbe max egy db 2,5-es 1 terrás kerül nálam, ha nem melóra van a gép.
Azért a gép mögött turkálni, mire találok egy usb-c dugaszt... Vagy lehet usb hub-ot rakni az asztalra.
Minden azon múlik, hogy kinek, mi a fontos. -
HookR
addikt
válasz
mpierre #63835 üzenetére
Én morcos lennék, ha nem lenne rajta alapból legalább 2db SATA csatlakozó (függetlenül attól, hogy M.2-es bővítőkártyával pótolható).
A hátlapi kivezetések közt is van 2db Thunderbolt 4-es USB Type-C csati, ami Thunderbolt eszközökkel 40Gbps-re, míg USB4-gyel 20 Gbps-re képes. -
-
Vigneau
félisten
válasz
FireKeeper #63827 üzenetére
Sajnos, a futárhoz nem vagyok otthonülős fajta, ezért is volt külön beszerzőm, aki már járatos volt az AliExpress és eBay bizniszekben.
Legutóbb is az Amazon rendelésem a szomszéd kapta meg. Aztán vagy letagadja, vagy odaadja. Bár üzenetet kaptam a GLS-től, de akkor is...
-
rxmiss
aktív tag
nem volt, de ezt majd kibeszelhetjuk a leghutes topikban.
ugyi a vapor chamber elonye pont az h kis feluleten keletkezo hot nagy feluleten tud elosztani hatekonyan, ami ilyen hatalmas feluletu procik eseten kevesbe szempont, mint asztali prociknal, de itt is fontos, bar leginkabb a 'hotspot'-ok miatt es az esetlegesen gagyi paszta/forrasztas+heatspreader kombo miatt. -
FireKeeper
nagyúr
válasz
Vigneau #63815 üzenetére
semmi expertség nem kell hozzá, olyan mint bármilyen webshop, közvetlen kártyával tudsz fizetni, vagy google pay-el, annyi csak hogy nyilván lassabb a szállítás. illetve futár hozza, nincs csomagpontos opció, szóval akkor jó ha otthon tudsz maradni amikor jön a csomag vagy valaki átveszi neked.
szerk: bocsi rossz hsz-re válaszoltam, aliexpress/ebay témában írom ezt.
-
Crabface
senior tag
válasz
HUN_Sector #63817 üzenetére
Tekerem, mint Armstrong a biciklit...
-
Crabface
senior tag
Tudom ez nem aprós csoport, de itt nagyobb az esély a sikerre...
Van valakinek 1660ti/super egyventis kiadásban amitől megválna?
-
Vigneau
félisten
válasz
Pista0001 #63814 üzenetére
Remek kis hűtő, emlékszem rá. Abban az időben a Scythe-tól nekem Big Shuriken-em és Mine-om volt, most pedig egy Mugen 5 figyel az Asszony gépében.
Sajnos, jelenleg LGA1200 - idővel esetleg LGA1700 - a felhasználási terület. Ezért is nézegettem a Thermalright Silver Soul 110-et, amennyiben továbbra is toronyban gondolkodom az esetleges modding után. Vagy ott van még a már bevált SI-100, csak az is szürkeimport lenne.
Viszont ha nem piszkálok semmit, akkor az IS-50X V3 után jöhet valamelyik 67mm-es Low Profile hűtő a korábban említett trióból. Természetesen 25mm-es ventivel.
-
Pista0001
addikt
válasz
Vigneau #63809 üzenetére
Ha annyi helyet fel tudsz szabadítani, Scythe Ninja Minit keress aprón. Passzív hűtésre optimalizált, ha a házban van áramlás, akkor jobb esetben nem is kell rá venti, rosszabb esetben csak nagyobb terhelésen kell bekapcsoljon. 2 ventilátorhoz való rögzítődrót jár hozzá, 1 80-ashoz és egy 92-eshez. Gyárilag 1 darab 80-as ventit adtak mellé.
Ha szerencséd van, és megvan minden tartozéka, akkor AMD fronton szerintem tuti jó mindenre is, mert a 754-gyel behozott gyári keretet használja, ami ugyan sokat változott idővel (754/939 2 csavaros, AM2-től 4 csavaros, AM4-től már nem keret, 2 darabból áll, stb), de karmok mérete és pozíciója szerintem nem változott. Ha a processzor magassága változott, ahhoz hozzá lehet állítani, mert 3 fokozatban állítható a leszorító erő.
Intel fronton rosszabb a helyzet. Itt is a gyári rendszereket használja, a gyári csomag 478-ra és 775-re jó, külön lehetett venni olyat, amin a műanyag pöckök elcsúsztathatóak, így 775-ön kívül 115x és 1366 kompatibilis is, illetve talán volt külön 2011-hez való is, de 1200 és 1700 szerintem már nem jött ki a régi Ninkákhoz, az újabbakra meg nem biztos, hogy ugyanúgy kell a rögzítést felszerelni.
"Ős" Ninjám volt, egy rev B-m, meg a Mini, utóbbi megvan még mindig. Szerencsém volt, bár használtan vettem, megvolt minden tartozéka, és az 115x/1366 rögzítés is kapható volt még.
-
Vigneau
félisten
válasz
mpierre #63810 üzenetére
A Thermalright SI-100 BLACK miatt sokat lógtam az oldalukon, ott szúrtam ki. Viszont kár, hogy az NB nem csinál PWM verziót. A másik alternatíva a Noctua NF-A6x25 PWM lett volna, csak a színüket én sem szeretem annyira.
Az SI-100 is Amazon beszerzés egy Barátom által, de azok nem mindig olcsók. Sajnos az AliExpress és eBay beszerző forrásom leállt, én pedig nem vagyok expert külföldről vásároló...
-
mpierre
veterán
válasz
Vigneau #63808 üzenetére
Nem is tudtam, hogy a TR csinál kis ventiekt is. Mondjuk sose néztem rá...
Emiatt csak a Noiseblocker BlackSilentPro 60mm (PR-2)-höz volt szerencsém. Csak 3 pines van belőle, de 5V körülről indul a forgás.
Szerk.: Ha van még plusz 8 mm hely: Thermalright Assassin King 90 A Silver Soul 110-t még sose láttam idehaza.
-
Vigneau
félisten
válasz
sasNAXO #63801 üzenetére
Amennyire sikerült kiméricskélnem a CM Elite 110-et, az SSD-t át lehetne rakni a VGA melletti SSD tartóra. Az tető alatti SSD tartóra rá lehetne rakni valami rögzítővel az SFX tápot. Azonban ehhez le kellene zárni valami rácsozattal az ATX táp rését és rárakni egy 220V-os aljzatot, amit az SFX táppal összekötnék, mint pl. a Kolink Satellite-ban.
Kb. 11.5-12.5cm belmagasság maradna így, ami pl. egy Thermalright Silver Soul 110-nek bőven elegendő lenne, csak nem egyszerű beszerezni. Már ha torony CPU hűtőben gondolkodnék. Vagy marad minden a régiben és a korábban említett Low Profile trióból egy példány olcsón befutna.
-
Vigneau
félisten
válasz
mpierre #63807 üzenetére
Valami hasonló gondolat formálódott bennem is.
Sok alternatívát nem igazán találtam. Amennyiben idővel összejön, akkor majd a Thermalright TL-B6B-nek szavazok bizalmat.
-
Vigneau
félisten
válasz
Crabface #63803 üzenetére
Köszönöm szépen mindkettőtöknek a megerősítést!
Ami miatt pedig kérdeztem. Íme az említett 60mmx130mm-es hely az I/O shield jobb és az SFX táp bal széle között:
Valamint az SSD helyzet - előtte:illetve utána:
A kép bal szélén jól látható a felszabadult hely a 2db 60mm-es ventinek.
-
rxmiss
aktív tag
roh@dt vezerhangya!
mindegy, ugysem szerettem a ch160-at...
-
sasNAXO
aktív tag
válasz
Vigneau #63800 üzenetére
Ja én úgy gondoltam, hogy hátulról a 3D nyomtatott műanyag és mellé valami rögzítés, ami akár lehet egy szintén 3D nyomtatott kis keret is, ami a felső lemezhez rögzítene a tápot. Csak ezt jó nagy macera lenne megtervezni.
Az meg már végképp overengineering lenne, ha ennek a keretnek az oldalára lehetne valahogy rögzíteni az SSD-t, ami eddig felül volt...
(Én ezért is adtam el, sose volt vége a tervezésnek és igazából nem használtam ki.)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ASRock B550 PG Velocita + Ryzen 5 3600 + 32GB (4x8GB) DDR4 3600Mhz CL18
- 3 hónapos Asus Rog Strix X670E-F Gaming wifi AkciÓÓ!
- Kingston FURY Beast 64GB (2x32GB) DDR4 3200MHz KF432C16BB/32
- ASUS ROG STRIX Z790-H GAMING WIFI Alaplap - Garancia: 2027.01-15.-ig - BeszámítOK!
- Kingston Fury Beast DDR5 6000 CL36 EXPO/XMP 32 GB (2x16 GB) kit
- Dell Latitude 5495 Full HD IPS Ryzen 5 pro 2500u Radeon Vega Mobile Gfx i5-8350u verő Bp MPL Foxpost
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Honor Pad X8a 64GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest