- A jövőben egy új foglalat több CPU-generációt is kiszolgál majd az Intelnél
- iPad topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen nyomtatót vegyek?
- Windows 11: miért nem vált mindenki?
- Apple MacBook
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Androidos fejegységek
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
-Skylake-
üzenetére
Nem sok köze a nagy enternek a lokalizációhoz. Az ún. 101 gombos billentyűzeteken a 90-es években nagy enter volt, semmi extra a lokalizációnak, csak a backslash volt vagy a jobb shift mellett (ritkább), vagy, ahogy korábban írták, a backspace mellett. Ez a layout, ahogy már említve volt, az IBM AT-tól származik.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
De, te beszéltél az ANSI enterről. Az az egysoros.
"Szokjál át te valami másra."
Részemről ez megesett az elmúlt két évben, többször is. Mármint az ISO vagy ANSI tökmindegy volt előtte is, tehát nem egy-egy billentyűről, hanem gyökeresen eltérő kiosztásokról/gombelrendezésekről/gombszámokról beszélek;
65% -> 65% Arisu -> 40% Alice -> 40% osztott columnar stagger (30 évnyi row stagger után) -> 40% osztott sculpted keywell
A lépések közt napok volt a már relatíve komfortossá válás (pontosabban a 65% -> 65% Arisu között annyi sem, gyakorlatilag azonnal ment, mert nem voltak brutálisan rossz beidegződések – pl. rossz kézzel nyúlni bizonyos gombok után), és az első napos botladozást már a második napon drasztikus javulás követte. Csak használni kell.
Megfelelő programozhatóság mellett szerintem nem egy nagy was ist das. Anélkül persze halál.
-
-Skylake-
addikt
"A szemellenzőt azért vedd le néha, hátha kitágul a világ..."
ez vicces abban a kontextusban, hogy az ansi (egysoros enter) A billentyuzet kiosztas, es a tobbi szar jott utana a lokalizacio miatt lol. szoval kezdjuk ott, hogy az enter alapvetoen egysoros es vannak ettol eltero kiosztasok, mint pl a magyar.
"és melléütök"
hat ez ugye nem a szegeny ansi enter hibaja.
-
csibe1
veterán
"Mit kezdjek vele, hogy nem láttam meg ilyet. Majd ha lesz jó bill ilyen enterrel akkor majd látunk."
Elég szűk a látóköröd.
Kinek mi a jó, nézőpont kérdése.
"Marharépa.. mert a keskeny enterrel mi a baj? "
Baromarcú... az a bajom, hogy nem tetszik, nem ezt szoktam meg, és melléütök az általad meg az itteni csetszoba által hájpolt sok tízezres, szerintetek hű de jónak tartott vékony Enteres vackokon.

A szemellenzőt azért vedd le néha, hátha kitágul a világ...
Amúgy semmi gond.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Mi? Nintendo Entertainment System és Commodore 64?
Hogy jönnek a korábbi kérdésedre adott válaszomhoz a 8BitDo dolgai?
Az a fajta enter egy relic az IBM AT időkből, nem ISO. Felfoghatod modified ANSI-nak, mert az "\-t" egy sorral feljebb költözteti, félbevágva a 2u széles backspace-t. Ilyennel legfeljebb vintage IBM billencset veszel (nem olcsón) vagy olyan kukaszökevényt, amit fentebb linkeltél.
-
Csandi
addikt
Nincs katyvasz, egy z betű maradt le. Vesztes helyett vesztesz. Ennyit érhettél volna magadtól is.
Mit kezdjek vele, hogy nem láttam meg ilyet. Majd ha lesz jó bill ilyen enterrel akkor majd látunk. Amit linkeltél említésre sem méltó. Marharépa.. mert a keskeny enterrel mi a baj? 1cm hiány annyira zavaró, nem működik az ujjad?
-
csibe1
veterán
Akkor a harmadik mondattól légy oly szíves újraírni a hsz-t, mert elég katyvaszos lett.

Az, hogy nem láttál az elég szomorú, mert nem 1 éve léteznek ilyen Enterrel szerelt billentyűzetek.
Ja, persze lehet az itt ajánlott hiperszuper soktízezres cuccok között, ahol csak vékony Enter van, mert valami marharépa kitalálta.

-
djsilas
tag
Mi a vélemény a Cherry Streamről, mióta használod? Enyém mikor megjött, az első gondolatom az volt, hogy uhh, ez jó nehéz, és talán a doboz is nagyobb, mint az átlagos. Kibontottam, ott volt az a szép fekete csomagolás rajta.... áhh mondom, ez olyan szépnek tűnik, hogy vissza is csomagoltam, nem is bontottam ki tovább
Ettől persze a régi billentyűzetem nem lett jobb, sajnálom használatba venni az újat... 
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Pedig még egy csomó felesleges gomb is van rajta.

Amúgy ez erősen a billencs szoftverének a kérdése. Pl. az egy dolog, hogy vígan-vígan elvagyok 38-46 gombbal, és most már nem is kell több (baromi kényelmes, hogy szó szerint mindent is elérek úgy, hogy a kezem fixen a home rowon van, és maximum 1 gombnyi távolságra kell kinyúlni ujjakkal, függetlenül attól, hogy milyen karaktert, speciális karaktert, írásjelet, funkciót vagy makrót akarok aktiválni), de ha a hardver mögött nem lenne egy betonerős szoftveres háttér (QMK firmware, és annak VIA/Vial GUI-jai, KMK vagy ZMK forkja vagy Keychronnál/Lemokeynél a Keychron/Lemokey Launcher webes app), akkor én is a hátam közepére kívánnám még a 60 gombos motyókat is.
A 65 már oké, ott ez már nem annyira kulcsfontosságú.
-
Kansas
addikt
válasz
Synthwave
üzenetére
After Hoursnak törzsvásárlója leszek lassan, holott nekem kb. az egyetlen problémám amit a mechanikus billentyűzet megold, az az NKRO... rohadtul idegesít, mikor előjön...

De persze, az egyéb gondok 99%-a az "evés közben jön meg az étvágy" problémaköre, mindig "csak még egy picit" legyen jobban az ízlésemre szabva... igazából a mostani Keychron V6 Max ISO HU + Kailh Speed Pro Heavy Berry switchek + Keychron ISO HU PBT kupakszett, a switcheken kívül minden az AH-tól(a switchek direktben Keychron-tól) setup kielégíti minden szükségletemet a világ végéig, vagy amíg el nem romlik.
Csak az a qrva hangya a fülemben, amit nem kis részben épp te tettél bele... az mindig új igényekkel áll elő.
ps.: Jó a K10 Pro-m is, de jobban bejön a V6 Max gasket mountja és hát a K10 összeveszett egy bögre teával is... bár az össze-vissza RGB-zésen kívül komoly baja nem lett, csak rusnyán néz ki ha bekapcsolom a világítást... anno ezért kerestem rá black ink switcheket meg full takaró keycap szettet... aztán V6 Max lett belőle.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Mondom, bele lehet tenni a milliókat a nem megtérülő gyártásba. Szerintem lennének, akik örülnének neki, csak a pénztárcád nem. A magyar piac a lepkefingnak a lepkefingja méretű. Főleg, hogy a hazai vásárlók átlagban valami rendkívüli csőlátással rendelkeznek. Márkahűség régi, amúgy túlárazott fosok felé, bármi új elvetése, csak két szín létezik; meg lehet kérdezni a magyar kereskedőket, hogy mi a véleményük.
Annak kell örülni, hogy legalább azok az alternatívák vannak, amiket a #75-ben írtam. Mert pár évvel ezelőttig még ezek sem voltak. Plusz lehet küldeni a hálálkodó virágcsokrot az After Hours csapatának, mert a Keyhcron miattuk nyitott a magyarok felé. Na, nekik sem ingyen volt.
"Ha rajtam múlik, szükségtelen dolgokra nem fordítok energiát, inkább elolvasok még pár könyvet a felszabaduló időben."
Nem bántásként írom, de mégis méltatlankodsz egy fórumon a valós kép szélesebb látószögű ismeretének hiányában. Ez hol hasznos?

-
Kansas
addikt
válasz
Synthwave
üzenetére
"Vagy lehet várni a sült galambra az ég felé hörögve, de az nem túl hasznos időtöltés."
Nálunk sokkal kisebb piacokat is jobban kiszolgálnak, nem kis részben mert b@szunk kiállni magunkért, inkább alkalmazkodunk az amerikaiakhoz. Mert "nem egy nagy was ist das"... ja, hiába van igény, ha nem képviseled, akkor a büdös életben nem lesz kiszolgálva. Ugyebár néma gyereknek...,De lehet hogy csak nem vagyok eléggé millennial és még kevésbé zoomer. Én még többségében analóg világban nőttem föl, lediplomáztam már, mire az okostelefon egyáltalán megjelent.
Ha rajtam múlik, szükségtelen dolgokra nem fordítok energiát, inkább elolvasok még pár könyvet a felszabaduló időben. -
Synthwave
HÁZIGAZDA
Amúgy én is 41 vagyok, 30 éve PC user. Kompakt formátumokat kb. csak 2020 óta használok, a szétprogramozás cirka 3 éve megy, és az ebből fakadó, ultrakompaktra váltás cirka 1 éves sztori. Nem volt erőszak, ahogy megerőltető sem. Érdekelt, kipróbáltam, adtam neki valós esélyt, aztán bejött. Örömébódottá.
Mondjuk abból a szempontból nem, hogy a 25 éve áhított sculpted keywell felé nyitva sajna eljutottam arra a pontra, hogy amit kitaláltam abszolút ideálisnak, olyat egyáltalán nem lehet kapni, tehát rám vár a megtervezése, majd megépítése, a CAD + forrasztás pedig teljesen terra incognita.

"Ez b+ a mai világ, "
Nem. Ez az álomvilág. Az előbb leírtam, hogy miért. Amúgy meg a tényleges többséget abszolút nem érdeklik ezek a dolgok, bemennek a TESCO-ba, és leveszik a polcról az első e-hulladékot. Illetve az is igaz, hogy tanulási folyamatot azok szokták csak túldramatizálni, akik még soha nem vették rá a fáradságot, és nem is akarják. Ahogy írtam, nem egy nagy was ist das, ha nem vagy egy totális farönk.
Mindenesetre a fentebbi posztban leírtam a lehetőségeket. Vannak bőven.
-
Csandi
addikt
Én sem ültem le bemagolni a gombok helyét, magától jött a sok használattól. Amúgy előző cégnél is ahol voltam, 20 éves kortól 50 ig akárkit láttam gépelni vakon nyomta, fiúk is lányok is. Szerintem az kb. a digitális analfabéta nagymama kateg aki ezt nem tudja vagy aki építész, autószerelő stb. és nem használ gépet annyit és hobbiból sem.
ANSI billem volt mindig is, a céges laptop ISO. Rohadtul nem érdekel a diffi, mindkettőt ugyanúgy tudom használni, konkrétan 2 gombnyi különbségről beszélünk, aki ebből ügyet csinál nem tudom, hogy jutott el oda, hogy számítógépet tudjon használni egyedül. ANSI-ból viszont nagyobb és jobb a választék (illetve nekem mivel gaming a fő profil, ezért a nagy bal shiftet preferálom).
Nekem nem szopat a saját billem semmiben, pont annyi gomb van rajta amennyi kell. Ezzel sokan mások is így vannak.
A cégek pedig biztos hülyék és ahelyett, hogy egy olyan terméket árulnának amit sokan vesznek inkább egy olyat csinálnak amit csak néhányan, mert szeretik ha kevesebb a profit.
Vagy az is lehet, hogy amit a többség igényének hiszel az valójában a kissebbség.
-
Kansas
addikt
"egereknel az erzekelo tipusatol kezdve a kabel meglete/nemlete/milyensegen keresztul a csuszotalpak anyaga, merete es az ala jol passzolo egeralatetekig, a kapcsolok tipusa, elettartama, sulyozhato egerek hogyanja, stb stb. ilyesmire gondolok."
És ezekből melyik fontos a gamereken kívül bárkinek? Talán az egéralátét, esetleg a wireless üzemidő... bár a használat(pl precizitás) szempontjából minőségibb alátétek gyalázatosan kevés időt bírnak ki, nálam legalább is, nagyon szedik a kézről a faggyút, pár hónap alatt nagyon ótvar állapotba bírnak kerülni, még ha tisztítja is az ember rendszeresen. -
Kansas
addikt
Én meg 45 éves vagyok, lassan 35 éve használok billentyűzetet, eleinte ANSI-t mert nem volt más, ASCII-kódokkal ékezetezve(DOS alatt, ott nincs kiosztás, csak kódlap).
És hát qrvára nem voltam rászorulva, hogy fejből fújjam a billentyűket, vagy vakon gépeljek, így nem is pazaroltam időt egyikre sem.
Nekem és az emberek többségének nincs olyan problémája, amit a te billentyűzeted megoldana, akkor minek szopassam magam vele?
Ez b+ a mai világ, hogy az 1-2-3-5% igényei fontosabbak a többségénél...
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
"Ja persze, nektek mára feliratok elsődleges funkciója lényegtelen, csak esztétikum szempontjából számít, mi van a billentyűkön... az is csak akkor ha használaton kívül van, mert ugye használat közben vétek ránézni... "
Elég jól leírtad.
(Bár nem vétek, csak teljesen felesleges. A képernyőt köll bámulni. )A dolog szépsége, hogy senki sincs semmire rákényszerítve. Van választási lehetőség.
Lehet kapni HU ISO kiosztással dolgokat, igaz, az ettől elszakadni képtelenség BRUTÁLISAN lemészárolja a minőségi opciókat – meg egyáltalán az egész kínálatot, amiből válogatni lehet. Érthető okokból. Ennek az ellenkezőjét elvárni a rögvalóságtól való elszakadottság, abszolút irreális, de bárki beletehet milliókat, hogy meglegyen a megfelelő tooling és alapanyag a gyártáshoz. Hogy megtérül-e majd a befektetés, az már egy másik lapra tartozik.
Alternatívaként ott vannak a Signature Plastics, vaskos SA-P Flex és DSA-P Flex dye-sub PBT készletei, amik top shelf cuccok, de ezt az áruk is tükrözi, illetve csak két profil.
Vagy lehet az XMI-től rendelni abszolút korrekt dye-sub PBT kupakokat, Cherry profillal. A remek kitting (lefedettség; sokféle kupak van benne különböző billentyűzetformátumokhoz – például többféle szélességű spacebarok az osztott space-eket használó motyókhoz stb.) és a postával cirka 25 000-es ár messze a legjobb ár/érték arányú opcióvá avanzsálja, viszont csak Cherry, és fehér vagy bézs alapszín. Meg nem feltétlenül webshopból kosárba teszem sztori.
Aztán vannak még a Keychronnak is külön megvásárolható HU ISO szettjei, OEM vagy Cherry profillal (nem sok, de ez van). Ezek sem rosszak, viszont érezhető a visszalépés a fentiekhez képest, plusz a kitting sem valami fényes az ár tükrében, de beggars can't be choosers.
Persze a fényáteresztést el kell felejteni ezeknél.
Vagy vannak a hulladék minőségű Ventaris készletek 5-6000 forintért. Szerintem még annyit sem érnek. Ilyen szintű inkonzisztenciát a karakterezésnél elég ritkán lát az ember (ez a karakter ilyen vastag, az meg olyan, ez a karakter itt van, az meg ott, ez kisbetűs, az nagybetűs – szóval igazán gyönyörű), és a kittingről sem írsz hőseposzt.
Korábban a Glorious és a Ducky is árult magyar kupakokat. Színvonalra kb. Ventaris, csak jobb feliratozással, de még szegényebb kittinggel, szóval ezek sem a rohanok érte a boltba kategória – plusz egy ideje el is tűntek.
A Keychronnak már elég sok billencse kapható HU ISO-val, és akad köztük olyan is, ami nem átvilágítós tejfölödobozokkal, hanem dye-sub PBT-vel jön. Illetve a Varmilónak is vannak – nem átvilágított – dye-sub PBT-s modelljei a hazai piacra, kellemes minőséggel. Ha pedig elég csak az ISO, nem feltétlenül kell magyarnak is lennie, akkor azért már jelentős mértékben kitágul a piac. Persze az ANSI-é még így is tágasabb lesz jóval.
Meg akár meg is lehet tanulni vakon gépelni. Nem egy nagy was ist das, főleg, hogy egy rakás ingyenes webapp van már rá (ahol akár a haladásodat is nyomon tudod követni) és kinyílik a világ fennmaradó 99,9 százaléka.
Egy-két hónapig napi 15-20 perc már csodákra képes.Vagy lehet várni a sült galambra az ég felé hörögve, de az nem túl hasznos időtöltés.

-
Kansas
addikt
válasz
Synthwave
üzenetére
Igen, te meg még másik 2-3 tucat billentyűzetmániás az országban(igen, sarkítok, lehet hogy megvagytok pár százan is). Egészségetekre, én inkább létező problémáimra keresek megoldást, köszi. Nekem a 100%-os billentyűzet mérete egyáltalán nem okoz semmiféle problémát, és erős a gyanűm, hogy az emberek minősített többsége szintén így van ezzel.
"egyszer ütve í, nyomva tartva shift" Mondatot meg kis í-vel kezdjük, ugyi? Vagy arra van valami jó kis ötujjas kombó? Ennyi erővel vehetnél két gombos billentyűzetet is, aztán mehet a Morse...
" komplett ISO piac egy kalap alá terelve miniszkuláris az amerikaihoz képest" - ezt erősen kétlem, már csak a lakosság-számok miatt is. Közép- és Dél-Amerika Brazíliát kivéve ISO-t használ(és a brazilok se ANSI-t), Kanada egy része is, Afrika ex-gyarmati(UK-FR kapcsolódású) része szintén... nagyságrendi eltérés aligha van ISO és ANSI elterjedtsége közt.
Ne álljunk neki plíz n+1-edszer annak a vitának, hogy a billentyűzetb*zik igényei megegyeznek-e vagy sem az átlagos számítógép-használókéval, és ha nem akkor melyik idomuljon melyikhez... ha eddig nem sikerült zöld ágra vergődnünk ebben a kérdésben, ne pazaroljunk rá további erőfeszítést.
-
egereknel az erzekelo tipusatol kezdve a kabel meglete/nemlete/milyensegen keresztul a csuszotalpak anyaga, merete es az ala jol passzolo egeralatetekig, a kapcsolok tipusa, elettartama, sulyozhato egerek hogyanja, stb stb. ilyesmire gondolok. ha nem lennenek bugyrai, nem lennenek olyan hosszuak a topikok.
de azt is el tudom fogadni, ha szerinted nincs kulonbseg ket 5060ti kozott, max hutes szempontjabol. vagy ha nem erdekel, hogy adott nevleges teljesitmenyu kartya igazibol milyen teljesitmeny-felveteli csucsokat produkal, melyik mennyit eszik pcie-rol es a tapcsatirol, mitol coilwhine-os az egyik es a masik miert nem, miert tuningolhatoak egyesek jobban vagy mik azok a beallitasok, ahol jelentos homersekletcsokkenest erhetsz el minimalis teljesitmenyveszteseg aran, melyik erzekenyebb a pcie verziora (savszelre) vagy muszaj legyen rebar, stb. ilyesmire gondolok bugyrok alatt. meg amikor kiderul, hogy lehetseges 'atepiteni' oket
-
Csandi
addikt
Nekem aztán mindegy mi van ráírva, 28 éves vagyok, kb. 25 éve használok billt, aki ennyi idő alatt nem tanulta meg, hogy mi hol van az vessen magára. Nem nyűglődök én semmivel. Sőt barátnőm előző billjén feliratmentes volt mert azzal jött, tetszett neki ahogy kinéz.
Hagyományos ANSI kiosztásom és feliratozásom van, split spacebarral:

Nincsenek ráírva az ékezetes betűk? Na bumm, mindent pontosan úgy ír mintha rá lenne, tehát így:

Kivéve ugye amit fent említettünk ANSI vs ISO-t, vagyis a Ű-m az enter felett van, hosszú í pedig natívan ANSI-n nincs tehát AltGr+J és AltGr+I (í, Í)
Ja és egyik se vagyok abból amit írtál. Szimpla gamer vagyok, munkám meg pénzügyben van, ahol még numpadot sem használok hanem a felső számokkal írok számokat, a céges laptop billjén.
-
Kansas
addikt
A billentyűzetek kiosztása nagyon ajánlott, hogy megfeleljen a feliratozásnak. Az emberek többsége nem vakon gépel(tipikusan mert semmi szüksége rá), nem mindenki gép-/cikkíró vagy programozó(bár gyanítom közülük is jó arányban időnként rászorulnak a feliratra spéci karaktereknél), és bár a '90-es évek elején billentyűzet-kínálat híján divatosak voltak a 3M és egyéb gyártmányú matricál, mára azért azon túl illene tudni lépni, szvsz elég cikik.
Ha a felirat nem számítana, akkor nem nyűglődnétek ti se double-shot PBT kupakokkal, hanem mindenki venne feliratmentest, oszt' jó napot!
Ja persze, nektek mára feliratok elsődleges funkciója lényegtelen, csak esztétikum szempontjából számít, mi van a billentyűkön... az is csak akkor ha használaton kívül van, mert ugye használat közben vétek ránézni...
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
46 gombos billentyűzettel abból élek, hogy állandóan magyar nyelven pötyögök (mondjuk az más kérdés, hogy ez se nem ISO, se nem ANSI). Egyébként négyet ritkán használok, szóval tulajdonképpen 42-vel is pont ugyanúgy működne a dolog, de ha teljes funkciós Vial van flashelve a billencsre, akkor 38-ig le tudok menni. Alatta már tényleg körülményes a sok ékezetes karakter miatt, a combo funkció meg nem nagy lieblingem.
DE/AU/svájc(/spanyol/francia/Nordic/olasz stb.) ugyanúgy ISO, mint a magyar. Ugyanannyi gomb, ugyanott. Az ANSI-n eggyel van kevesebb, és a komplett ISO piac egy kalap alá terelve miniszkuláris az amerikaihoz képest.
Illetve a normálisabb bilencseknél ott van még – egyebek mellett – a mod tap is, szóval még gombkombinációk sem kellenek. Egyszeri leütésre x, nyomva tartásra y. Jelen esetben egyszer ütve í, nyomva tartva shift.
-
Kansas
addikt
Mára a videokártyáknak nincsenek bugyrai, custom kártya sose volt, max custom hűtő, ami az esetek 99%-ában rosszabb megoldás, mint a gyári, és nem csak a garivesztés miatt. Tuningpotenciált a gyártók teljesen kiölték belőlük, nem nagyon van hova ásni.
A procihűtés bugyrai is baromi sekélyek, meg se közelítik a billentyűzetek fülvájatait, RAM dettó, igazából az alaplapnak érdemes egyedül komolyabban utánanézni, de annak is csak akkor, ha spéci igényeid vannak.De mesélk, milyen munkás feature-ei/paraméterei vannak az egereknek? Nekem érdemben csak az ideális fogástípus jut eszembe a DPI mellett, azért az nem valami mély...
-
Csandi
addikt
Mi köze az ABC méretének ahhoz, hogy ANSI vagy ISO enter. Az ű betű kerül csak odébb, az enter bal oldala helyett az enter fölé.
A nagy shift miatt vesztesz egy hosszú í-t az tény, de az meg AltGr + J. De most az enter kérdésében irreleváns, hogy mi történik a bill másik oldalán.

Vagy esetleg kevered a feliratozást a kiosztással? Azt tudod, hogy mindegy mi van egy gombra írva fizikailag mivel azt fogja írni amit a windowsban kiválasztott bill nyelved mond neki vagy amit manuálisan ráprogramozol az adott bill adott gombj(ai)ára ha olyanod van amivel ezt megteheted. -
Kansas
addikt
Hja, 26 betűs ABC-vel könnyű... a magyar az a kettős/hármas betűket nem számítva is 35 tagú, de mi le vagyunk szarva a gyártók által - és nem csak a 92,5 milliós német nyelvterülethez(DE+AU) képest, de a 9 milliós svájcihoz képest is...
És ne gyere nekem a layerekkel pls. a legtöbb ember az alap billenytűkombókat se képes/hajlandó megtanulni a Ctrl-C/Ctrl-V/Alt-Ctrl-Del-en túl.Lassan tényleg ott tartunk/tarthatnánk, hogy ha mindenáron sok egyforma billentyűzetet akarnak a gyártók gyártani, akkor átállnak az OLED-es keycap-ekre, amikre aztán olyan layout-ot raksz, amilyent akarsz.
Vagy... nincsenek esetleg kiadva 3D printerhez keycap sablonok valahol? már egyre többeknek vagy van otthon, vagy van a közelben bérnyomtató... ja, de vannak
-
lehet inkabb az a helyzet, hogy aki maganak rak ossze gepet, az egyebkent is utananez a legtobb komponensnek. 10 evvel ezelott, amikor a kinalat sokkal kisebb volt minosegi billencsekbol, en is csak vettem valamit. ma mar a klaviatura is kicsi bongeszessel jaro valasztas, aminek ugyanugy vannak melysegesen mely bugyrai, mint a videokartyaknak vagy a procihutesnek.
na, ezekbe a bugyrokba Synthwave bejaratos, ne sertodj meg ra, ha probalja felnyitni a szemet azoknak, akik nem is tudjak, mennyi mas opcio van.
nem is kell h magadnak rakj ossze gepet, eleg ha dolgozol rajta, maris fontos mit tud a bill.
szerintem az egerek is hasonlo valtozason mentek at, az is eleg elhanyagolt tema volt (kiveve aki munkara (vagy komoly jatekra
) hasznalta. -
icon
senior tag
1. ettől még akkor sem dobnék hátast, ha tükörjég lenne alattam, evickéltem előtte, fogok is utána, meg megismerkedek még olyan izmokkal, amikről nem tudtam hogy vannak
2. ritkán iszok teát, de ez kevés lesz ahhoz, hogy bármit félrenyeljek...
3. max az árától lehetne félrenyelni, de már lassan az lesz a divat, hogy minden is mocskosul drága, vagy az lesz... -
Synthwave
HÁZIGAZDA
Szerintem is egyszerűbb a lét ANSI-val, több szempontból is. A legjobb meg, ha a hüvelykujjad alatt van.

-----------------------------------------------------------
(#42) csibe1: "addig mindig lesz kereslet az ilyen irreális árú vackokra."
Azért van az a billentyűzet, amiért kicsengetnék 500 dollárt (sőt, többet is), ha lenne erre keret. Több is.
-
sittes79
addikt
Hol a röhögős fejecske?
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Ennyi.
A Venom 60 HE-nél egyedül a split spacebart, esetleg a lépcsős capslockot hiányolom (de van osztott backspace + mások örömére van 7u széles spacebaros verziója is a sztenderd 6,25u-son kívül). Meg a 2,4 GHz hiányát (játszósba nekem már csak olyan kell, amit sokkal egyszerűbb ide-oda pakolgatni, és nem kell semmit kábellel machinálni, legfeljebb csak töltéskor), de valamit valamiért.
Meg akkor Tofu helyett valamelyik Frog Mini Leggerát. Inkább a gummy O-ring mountosat. Ezek sem olyan drágák.

-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
Hieronymus
üzenetére
Dehogy ennyi.
CNC? Alap dolog a fémházas cuccoknál, már a 100 dolláros árszinten is.
Van egyáltalán olyan, nem egyedileg gyártott fémcucc, ami nem CNC marással készül?
A megmunkálás, illetve felületkezelés fajtája/minősége ugyan változhat, viszont egy szint felett már exponenciálisan nő a költség a kapott minőséghez képest, amit csak nagyon kevesek tudnak ténylegesen értékelni, és erősen vithatható, hogy "megéri-e", még a kellően kifinomult ízlésűek esetében is. Ne ringassuk magunkat álomvilágba...Tray mountot meg már annyiért sem akar egy jobb érzésű user, ha választhat mást. Vagy nem valami 60 százalékos, "univerzális" (szélesebb kompatibilitású) készülékházat vesz külön, amibe aztán többféle, más forrásokból szerzett NYÁK-ot rakhat (csak hogy az egyik legismertebbet említsem: Tofu60 Redux; többféle színben és felületi kezeléssel (festés, e-coating, eloxálás), CNC, most épp 48 dollár az eredeti 60 helyett, mehet bele akár Wooting 60HE NYÁK is, ami analógban az arany sztenderd, de akad jóval olcsóbban is zsír opció, a magam részéről tuti ezt venném bele).
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
A piacon kettő, azaz kettő féle olyan kupakszett létezik, ami ténylegesen, 100 százalékban doubleshot PBT.
1) A GMK MTNU profilos készletei, kiegészítő kitek nélkül jellemzően 50-70 000 forintos áron, és gyakran out of stock. Igen nehéz és körülményes a gyártása, azért is ennyi. Cserébe top minőség, és valóban azt veszed, ami az adatlapon van.
2) Egyes Leopold billentyűzetek gyári kupakjai, amiket nem lehet külön megvásárolni.
Ráadás, hogy ezek közül egyik sem fényáteresztő (mely tulajdonság – mármint a fény áteresztése – alapból idő előtt hard capeli az elérhető minőség plafonját, de ez más lapra tartozik).
Szóval két raklap banánunk is van rá, plusz egy talicskányi dinnye.
-
csibe1
veterán
válasz
Hieronymus
üzenetére
"Drága megoldás, de a vásárlók büszkék lehetnek rá."
Mire is lehetnek büszkék?

A minőségéhez képest rendesen túlárazott, háromnegyedes billentyűzetre?
Ez kb majdnem ugyanaz, mint az I am rich app, amit 1000 dodóért adtak.
Villogni a fogalmatlan hülyék előtt biztos befutó.
Húúúú, mert ez milyen drága volt; akkor ez biztos nagyon jó is.
Aztán lehet, hogy nem is...Amíg vannak olyanok akiknek több a pénze, mint az esze, meg akik csak a bárakármi árával akarnak villogni; addig mindig lesz kereslet az ilyen irreális árú vackokra.
-
Az áron nem kell csodálkozni.
Ez konkrétan kézműves termék. A cikk burkoltan tartalmazza az információt. CNC.
Gondolom előkalkuláció készült mekkora áron mennyi példányt lehet értékesíteni. A tömegtermelésben előállítás sohasem lenne rentábilis.
Maradt az egyedi gyártás. Drága megoldás, de a vásárlók büszkék lehetnek rá.Ennyi.
-
VS461
tag
Igen, erről beszélek.
Synthwave: a “van rá egy raklap banánunk, hogy…” nekem nem hangzik utánanézésnek, inkább előítéletnek, ha előzetes tapasztalatokon alapszik is. De, ahogy gondolod.
kisfurko: nem érdekel a szegény gyártó. Tökéletes termék nincs, pláne, ami mindenkinek az. A szakmai sajtónak pedig kötelessége megírni, ha az adott termék nem hozza a gyártói ígéreteket. Egy objektív teszt elvégzése után, amire a PH-n is sor szokott kerülni. Nekem jobban tetszik, ahogyan pl Bog akár szarkasztikusan leírja egy teszt végén, hogy egy telefon nem üti meg a szintet, mert látom mögötte az elvégzett munkát. A “van rá egy raklap banánunk, hogy…” mögött nem látom ezt, és lehet, h Synthwave ujjaiban van itt a fórumon a legtöbb wpm, nekem arrogánsnak érződött ez a cikk tőle, amit én inkább nem olvasnék, mert ebből van egyre több a neten. Az már nyilván az én döntésem, hogy olvasok-e tovább a PH-n, vagy nem, ha ilyen tartalomból lesz egyre több.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
"az autósteszteket, mert azok az egyik legszarabbak a médiában."
Azért a Harry's Garage class act. Nagy kedvenc, főleg a hosszú túrák. The man's living the dream.
Jason Camissát és Chris Harrist is szeressük. A Jay Leno's Garage-nek is vannak érdekes epizódjai.
Meg a régi Top Gear túrákat/kihívásokat, az eredeti trióval, bár ez lassan már old schoolnak számít, és nem is igazán "teszt". Esetleg Regular Car Reviews.

Igaz, ezek közül egyik sem klasszikus értelemben vett review média, mert vagy nagyban épít a "teszter" személyiségére/az érdekes szituációra és/vagy veterán autókról szól, nem a legújabb, tömeggyártott modellekről – az nem köt le. Meg úgy általában véve a négykerekűek sem, ~2000ish után. De addig viszont love 'n lyfe, főleg a '80-as/'90-es évek japán/nyugati mérnöki csodái és a veterán izomautók. És a Bertone koncepciók. Oh yes. Bury me with a Carabo.
Amúgy köszi.
-
tibaimp
nagyúr
Tipikus Razer, az árazása is....
-
wolfman
veterán
Hová tűntek a numpadok? És a nem mechanikus bill.ek? És a nem mechanikus, numpados, ledes bill.ek?
-
-Skylake-
addikt
en vegtelenszer belealltam mar Synthwave-be mert neha strokeot kapok a kifejezesktol amiket hasznal, de szerintem onmagaban tekintsuk ajandeknak es koszonjuk meg ezt a cikket, en ezt siman meg se irtam volna. minel kevesebb ember tud ennek az 500euros ajtotamasznak a letezeserol, annal jobb.
-
Ójajj... báncsák a szegény gyártót, aki át akarja durván verni az embereket... jajj, de trágár ez a médijja... mennyivel jobb lenne, ha menne tovább a csendes, formailag megfelelő, n+1., gyártó által írt, leközölt "objektív" hazudozás...
És igen, egy autós médiumnak is kötelessége lenne közölni, hogy bizony ezért, meg ezért a pénzért ez egy fos... csak annyi hatalmuk van, hogy akkor nem lenne több teszt. Jó is, hogy felhoztad az autósteszteket, mert azok az egyik legszarabbak a médiában.
Én örülök, hogy ebben az álobjektív világban van még bátor ember, aki nyíltan felvállalja a véleményét. Nem is lenne bajom, ha a szakmai tartalmát firtattad volna. -
Synthwave
HÁZIGAZDA
Amit te mondasz, ahhoz nem kell semmilyen "újságírás". Gyártói press relase copy-paste, oszt kész. Ha üres marketing rizsát akarsz olvasni, első osztályú módszer.
A cikk szakmailag pedig pontos, nem randomra hasra ütögetés. Ha valamivel nem vagyok képben (hírnél), akkor is több forrásból utánanézek, mire leírom, mert elemi szinten irritál a gondolat, hogy hülyeségeket publikáljak, és pláne nem írok mellé személyes gondolatokat.
-
-Skylake-
addikt
pont akkora kalap szarnak tunik mint barmelyik nagy szamtech gyarto billentyuzete. az mondjuk egyertelmu, hogy ezzel a razer lett a top 1 legszarabb ar-ertek aranyu bill a teljes piacon. szoval ha ez nem is a legjobb kombo...de attol meg top 1 az top 1.
-
.LnB
titán
Kéne egy olyan, hogy Razer+Logitech logo is lenne rajta. Mondjuk egy kolllab. Szerintem az 1000€-t is megérne. Simán.
-
Lenry
félisten
nem tudom mikor kezdted a Totalcart olvasni, de ők a hősidőkben pontosan ilyenek voltak.
közismert tény, hogy a Vályi Pista úgy (is) került a TC látóterébe, hogy ő szerzett Szlovákiából VAG tesztautókat, mert a Winklerék valamelyik tesztje után a Porsche Hungária nem volt hajlandó adni.
és ez 20 évvel ezelőtti sztori. -
VS461
tag
A szerzőnek:
Végigpörgettem a cikket és a hozzászólásokat. Mostanában mondhatni, szokásom belekötni a címadásokba, ebből a szempontból szerintem esik a színvonal a 15+ évvel ezelőttihez képest. A fórumé is; amikor regisztráltam, akkor emlékeim szerint kifejezetten kívánatos volt kerülni az irces rövidítéshalmokat, nem beszélve a trágárságról - ez sincs már így. Amiért pedig belekötök, az főleg a mai média, a mai hírportálok általános színvonalához való lesüllyedés - a PH nekem mindig is egyfajta safe haven volt, ahol kulturált, józan, csendes a környezet, eltekintve az Intel-AMD-összecsapásoktól a fórumon időnként. Néha. Általában. Gyakran
. Ez pedig már tűnőben van. Tudom, vehetem a kalapom is,, csak azzal én is veszítek, meg ti is - amennyiben az olvasókból, a megjelenésszámból éltek meg, mint kiadó, cég, akármi.Az viszont új szint, hogy egy bizonyos termékről leadott hírben a szerző eleve megfogalmaz egy saját, nem annyira pozitív véleményt a kialakításról, minőségről, árról. Amiket leírtál, az kommentbe való maximum, hírbe nem. Vagy - készíts róla tesztet, mert abban van helye minőségi aggályoknak, ott ki lehet deríteni, hogy a gyémánt valójában csiszolt üveg.
És nem, nem vagyok újságíró, de anno megtanították pl. a hír fogalmát, még általános iskolában, második osztályban (boomer-e vagyok?), amely szerint abban például nincs magánvéleménynek helye.
Egy példa: a gyári sajtóközlemény alapján a Totalcar úgy írná meg az új VW iD 11 piacra dobásáról szóló hírt, hogy: “… a nagyobb akkumulátoros változat hatótávolsága WLTP szerint 640 kilométer, bár úgyis csak a felét fogja tudni, ide a rozsdás bökőt! Az akciós téli csomaggal is vigyázni kell, biztosan valamilyen noname kínai abronccsal fogják odaadni, amelyik a garázsban állva is csúszik. A modell bevezető ára 35 ezer euró, de ennyi pénzért inkább két…” Te egy ilyen cikk után, a VW importőre helyében mennyi idő alatt tiltanád ki a TC minden munkatársát egész Európában, minden VW-rendezvényről, és milyen pert akasztanál a kiadó nyakába? Ez ugyanis egy TikTok-böfögés lenne, nem újságírás, ugyanakkor alkalmas a márka negatív színben feltüntetésére egy jókora nyilvánosság előtt, mindenféle bizonyíték, teszt, összehasonlítás nélkül.
Sokszor olyan vagy, mintha egyszerre írnál hírt és kommentet, de a kettő nem fér össze, így ez egyáltalán nem tűnik annak az IT-alapvetésnek, amely profizmussal régen a PH megjelent.
Aztán lehet, hogy hagyom az egészet, mert eljárt felettem is az idő, visszapörgetni úgysem lehet, sipákolni a régi, jó dolgokról meg kinevetni való boomerség. Take it, keep it, skip it, whatever you want.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
Synthwave
üzenetére
"Egy fullos kit (de egyébként akár kupakonként, egyesével is össze tudod válogatni, hogy mi kell) vámmal, ÁFÁ-val cirka 60-70 pénz körül mozog.
Pontosítok. Egy fullos kit, ha jellemzően nincs benne spacebar, novelties vagy egyéb kiegészítő minikészlet.
Kivéve a direkt a profil népszerűsítése végett nemrégiben készített, egyébként kellemes alaplefedettségű DCS Intro Beige <3 és DCS Intro WoB (White on Black) szetteket. Azok meglehetnek 35-40-ből. És annyiért aggyadmánide, detegnappls.-----------------------------------------------------------------------------------------
(#2) Csandi: Egen. Amikor először megláttam, fel is nyihogtam. Főleg, hogy még azt sem tudták eldönteni, hogy milyen jubileum, merthogy nem a Boomslangé, az biztos...
-----------------------------------------------------------------------------------------
(#13) csibe1: Nem kényszeríti őket senki arra, hogy minden létező metrika szerint kétszer különbet vegyenek fele ennyiért, érted. Inkább igyák azt a pálinkát, akkor aztán biztos nem fog fájni.
-----------------------------------------------------------------------------------------
(#14) Taranti: Az az.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Taranti
senior tag
A cikkből kimaradt, de azért kerül ennyibe, mert van benne RAM....
-
csibe1
veterán
Valahogy így.
Valakinek ez a legutolsó dolog amire az idejét pazarolná, néha meg azért játszana is; valami jó meg minőségi, és egyedi vagy kis szériás cuccon.
Amíg összerakná meg, utánaolvasna; addig másból egy óra alatt összehozná a billentyűzet+összeállítás+ az ember bérének a tízszeresét.
Van az a réteg akinek ez még a napi zsebpénzének tizedét sem karcolja meg,
nekik ez nem tétel. -
csibe1
veterán
válasz
zsirfecske
üzenetére
Erre gondoltál? "Rejtély."
Tényleg?

-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
zsirfecske
üzenetére
Azért van odabiggyesztve a mondatba a "például". Írhattam volna mást is, ami tényleg megér 500 eurót.
----------------------------------------------------------------------
(#5) cucka: Ezt pont nekik szánták. Témában laikus, nem is akar tájékozódni, de a pénz nem számít. El is fog fogyni a készletről, nem kell emiatt aggódni.

Ha már annyira mainstreamet akarsz prémiumban, vegyél inkább egy Keychron Q1 HE Copper Editiont ugyanennyiért. Dupla gasket mount, wireless (BT is), open source QMK firmware, játszi könnyedséggel szétszedhető/összerakható, és legalább valami valamennyire indokolja is az árat, tekintve, hogy az egész készülékház vörösrézből van (az nagyon nem olcsó).
"mi a a Geon Raw HE kapcsoló"
Az egyik legjobb (ha nem A legjobb) analóg kapcsoló jelenleg. De kb. bármi (az utolsó rugóig és szerszámig), ami Geon/Geonworks, az top vagy legalább topközeli cucc lesz.
"meg a DCS kupakszett"
A Signature Plastics saját profilja. Picit alacsonyabb Cherry-ként lehet értelmezni, szuperrücsis doubleshot ABS-ből vagy dye-sub PBT-ből (illetve akad még átlátszó ABS-polikarbonát is). Egy fullos kit (de egyébként akár kupakonként, egyesével is össze tudod válogatni, hogy mi kell) vámmal, ÁFÁ-val cirka 60-70 pénz körül mozog.
50 éves amerikai cég, top gyártó, a billencses világ egyik sarokköve, plusz nekik köszönhető a rendkívül népszerű SA és DSA profil (meg a G20) is, és számtalan, legendás kupakkészlet/színtéma van a tarsolyukban. Klasszikus Gorton Modified betűtípus, ha éppen nem egy blank (nincs a billentyűsapkákon feliratozás) pakkal nézel farkasszemet, és semmi fényáteresztés (hacsak nem az átlátszó – és blank – készleteket csekkolod).
Minőségben nem nagyon van feljebb, és játszani átalában a nem túl magas profilokat szokták preferálni a legtöbben, ezért DCS.
"hogy milyen anyagból értemes plate-et építeni"
(Vágatni.)
Egyéni preferencia, de analóghoz/játszani általában merevebbet szokás használni ("plántáltabb" érzés, de a produkált hangot is nagyban befolyásolja az anyaga, és a vastagsága is – a flex cut/nem flex cut (perforációk a plate-en, amik a ruganyosságot hívatottak növelni) dologba most ne menjünk bele). Az FR4 sem rossz ebből a szempontból, de ha már fokozni akarják a bőven fokozhatót, egy sárgaréz/vörösréz, szénszálas vagy ne adj isten titán (ha már annyira ki akarunk lógni a sorból) igazán beleférhetett volna az árba. Vagy mindkettő, mindhárom, mindnégy...
Az FR4 egyébként egy meglehetősen semleges akusztikájú, közepesen merev műanyag, ebből készülnek a nyomtatott áramköri lapok is.
A tray mountról meg azt kell tudni, hogy a legolcsóbb konstrukciók ismertetőjegye, eléggé inkonzisztens hangot produkál és merev, de nem is nagyon lehet rugalmasabbá tenni (O-gyűrűs tuninggal kicsit lehet rajta szépíteni, de ez egy másik történet). 100 dolláros motyóban sem akar ilyet látni az ember, nemhogy ötször ennyiért.
Funkcionális szempontból biztos király játszani a Razer, de ha nagyjából képben vagy a billekkel, akkor a fejedet fogod tőle. Ha nincs kedv "legózni", akkor is találhatsz olyat, ami mellett ez mosolyogtató. Kérd a sötétebbik (szintén masszívan túlárazott) cinkházzal azt a Wootingot, érted, még így is csomó pénz a zsebedben marad.
------------------------------------------------------------------
(#8) cucka: "Szerintem meg azoknak a lenézéséről szól, akik megveszik ezt."
Nem. Ez a gyártónak pajkosan átadott bohócsipka.
Ha valakiket lenézek, azoknak nem írok rendszeres jelleggel szakmailag helytálló Háború és Békéket, sem cikkben, sem pedig fórumon (gyakorta teljesen feleslegesen, ugyibár, de ez már az én keresztem).
De azért nájsz, hogy a segítő szándékú infóhegyet személyes sértésnek éled meg. De mindenki önmagából indul ki...
-
cucka
addikt
válasz
zsirfecske
üzenetére
Szerintem meg azoknak a lenézéséről szól, akik megveszik ezt.
És arról, hogy a buta gazdagokkal szemben a szerző hozzáértő, billentyűzetből diplomázott a műegyetemen, és szakértője a csillapító gumigyűrűknek meg a kupak fröccsöntési techológiáknak.Ez hozzászólásnak jó a billentyűzet topikba, nem cikknek.
-
Lenry
félisten
válasz
zsirfecske
üzenetére
nem a gazdag hozzá nem értők a célközönség szerintem
a gyártónak viszont igen. ha volna ennyi pénzem, amit billentyűzetre akarnék költeni, valószínűleg előbb vennék egy ilyet (értenek-hozzá-én-meg-nem alapon), mint összelegózzak valamit, amihez nem értek, tehát valószínűleg rosszul csinálnám.
persze nyilván soha nem költenék ennyi billentyűzetre. amikor a mostani cherry streamet megvettem valami 15k-ért, az is fájt
-
zsirfecske
addikt
jó, de egy szakmai oldalon nem a gazdag hozzá nem értők a célközönség szerintem

alapvető igazság, hogy az asus, corsair, razer stb gamer márkák billentyűzetei és egerei a létező legrosszabb ár/értéket képviselik, szóval ez a záró mondat igazából ennek szól, részemről is joggal.
-
cucka
addikt
Nem is értjük, hogy miért nem például két (azaz kettő), Venom 60 HE nyomtatott áramköri lappal, Geon Raw HE kapcsolókkal, sárgaréz vagy szénszálas plate-tel és Signature Plastics DCS kupaszettel szerelt, gummy O-ring mountos Geonworks Frog Mini Leggerát veszünk ennyiért. Rejtély.
Segítek megoldani.
Nekem fogalmam sincs, mi a Geon Raw HE kapcsoló (Az jó? Mitől Raw? Milyen a nem-raw kapcsoló?
) , meg a DCS kupakszett, meg hogy milyen anyagból értemes plate-et építeni. És hogy őszinte legyek, nem is nagyon érdekel.
A Razer márkát viszont ismerem.Döbbenet, kapaszkodjatok meg, képzeljétek el, hogy vannak emberek, akiknek nem a billentyűzet a fő hobbijuk, viszont gazdagok.
-
JulianSinulf
őstag
Szavam elállt. Vagy inkább az agyam megállt.
Rejtély. Az biztos. A kérdés, hogy ki akarja megoldani.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Mármint ki miért nyeli félre. Ugye.

Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Crimson Desert
- Gyúrósok ide!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- A jövőben egy új foglalat több CPU-generációt is kiszolgál majd az Intelnél
- iPad topik
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Tőzsde és gazdaság
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Óra topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- ASUS GeForce RTX 4070 DUAL 12GB GDDR6X OC
- ASUS TUF A14 (2024) Ryzen AI 9 370HX / RTX 4060 / 32GB / 1TB / dobozos, megkímélt
- XPS 9530 15.6" FHD+ IPS i7-13700H RTX 4050 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Asus Zenbook 14-OLED-,2.8K - Ultra 7 155H,16GB/1TB SSD-Garancia!
- Dell Latitude 5490 14", HD,i5-8350U,8GB,256GB SSD,WIN11
- 153 - Lenovo LOQ (15IRX9) - Intel Core i5-13450HX, RTX 4060 (ELKELT)
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Tavaszi RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
- SK Hynix PC811 2TB PCI-E 4.0 x4 nvme SSD 7000/6500MB/s
- Vegyes , 3 db memoria egyben vihető, teszteletlen.
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest