Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezetékes FEJhallgatók
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen széket vegyek?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Apple asztali gépek
-
PROHARDVER!
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
aktív tag
válasz sff-cucc #64477 üzenetére
Milyen jó is lenne több hasonló ház, csak a GPU-ra fókuszálás nélkül... sokaknak nincsen szükségük felső kategóriás GPU-ra, erős vagy csendes CPU hűtésre viszont igen, amihez 10L alatt egyszerűen nem lehet használható házat találni. Pedig szinte ugyanerre lenne szükség, csak nem szendvics kialakításban.
Egyébként szép konfig, bárcsak nekem is ilyen jól ment volna a kábelezés a G200-ban
[ Szerkesztve ]
-
Hanok
senior tag
válasz sff-cucc #64271 üzenetére
Régebben valahol láttam hasonló próbálkozást, elvileg megvalósítható, viszont nagyon bekorlátozza a VGA méretet. Tehát azt csak abban az esetben érdemes fontolóra venni ha CPU heavy-re szeretnéd a konfigot. Értelmes VGA nem fog beférni mellé a vastagsága miatt. Én egyébként még akkor gondolkoztam alternatívákon amikor a proci váltás már fájtalmas TDP növekedéssel járt volna..13. 14. gen Intel. De így hogy megjelent a 7800x3d/9800x3d egy darabig még nem kell aggódni a hűtés miatt ha játékra tervez az ember ilyen alacsony térfogat mellett.
[ Szerkesztve ]
-
-
mpierre
veterán
válasz sff-cucc #64120 üzenetére
Vga-ként - már ha nincs játékra való igény - megfelelő, de azért vannak gondjai a sztorinak. Gyaníthatóan driver, bár voltak olyan olvasmányaim is, ahol a hardveres megvalósítás - gyártótól függően - szenved problémáktól. Már ha igény a 10 bit és két gép van kötve a monitorra kvm switch nélkül, mint nálam. [link]
Pista0001: A TPU-nál található vga sorrendet szerint az RX 6400 alatt teljesít, de van benne AV1.
[ Szerkesztve ]
#### A hatalom nem egy jelvény vagy egy pisztoly. A hatalom az a hazugság: minduntalan hazudni, míg lassan az egész világ behódol neked. #### Eladó cuccok: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mpierre/index.html #### https://youtu.be/CRaOpLyIDpk
-
Crabface
senior tag
válasz sff-cucc #64119 üzenetére
Nekem a 600w VK ventije erősen nyekereg... Búgó csapágy hangja van alapjáraton. Van egy másik amiben noctua venti van annak még direktben van kötve a ventije és olyan szelzaj van mint a reptéren... Lehet mégis passzív megoldás kell.
"If you don't look back when you're walking away from your car, you bought the wrong one."
-
mpierre
veterán
válasz sff-cucc #64112 üzenetére
Az egy igen jó kis méretű vga. (Volt egy eladó HA-n majdnem elcsábultam rá, de maradt az Arc380. Már csak a hűtésének moddolhatóság tesztelése miatt.)
#### A hatalom nem egy jelvény vagy egy pisztoly. A hatalom az a hazugság: minduntalan hazudni, míg lassan az egész világ behódol neked. #### Eladó cuccok: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mpierre/index.html #### https://youtu.be/CRaOpLyIDpk
-
Vigneau
félisten
válasz sff-cucc #63501 üzenetére
Gondolom, ezért javasoltad:
Viszont az alsó venti némileg nagyobb részben felel a CPU borda átfúvásáért, mint a VGA-ért. Így bár valóban agyaltam anno azon a megoldáson is építés közben, amit később javasoltál, azonban valamelyik ujjam csak meg kellett harapnom...Te mondd azt, hogy rablótámadás, a te hangod mééélyebb... Blaaah...
-
Crabface
senior tag
válasz sff-cucc #63025 üzenetére
Itt vettem apron a cuccot. Tappal es riserrel (cobalt) egyutt.
Most sikerult osszeraknom a konfigot. Eszmeletlen a K39-hez kepest. Ez tenyleg Endgame haz. A tap szinte teljesen hangtalan, meg jatek kozben sem hallani.
Elvileg a ventirol a matricat le kell szedni ahhoz, hogy a Velka 3-ba beferjen.
Ezt sem megcafolni, sem alatamasztani nem tudom. A biztonsag kedveert, leszedtem, de lehet befert volna anelkul is. A kartya mar jo fel eve megvan, semmi panaszom ra, 1080p-ben mindent elvisz, tobbre egyelore nincs szuksegem. Hangja nemsok van, a cpu huto elnyomta eddig. Homersekletet nem neztem eddig, majd tesztelek valami komolyabb jatekkal vagy benchmarkkal.
[ Szerkesztve ]
"If you don't look back when you're walking away from your car, you bought the wrong one."
-
patyil
tag
válasz sff-cucc #60835 üzenetére
Köszi szépen a visszajelzést, sokat segített így hogy teljesen új vagyok az SFF világban. A másik odaláról azért nem csatoltam képet mert csak egy rövid 6600as kártyára volt keret egyenlőre, amit másik gépbe szánok majdm és elég bután néz ki benne [kép] ez pedig terv szerint a 4070sorozatból fog kapni egy passzentos karit, 2 slotos inno 3d van kinézve.
Jönni fogok friss képekkel és megfogadom a tanácsokat a szereléshez[ Szerkesztve ]
-
rxmiss
tag
válasz sff-cucc #60199 üzenetére
koszi, a csati helyre rajottem en is, de ha nem akarok oda semmit, viszont kene a sik felulet, meg vagyok love
es a 80x10-es ventik is jok az alaplap oldalan, de nekem pont a masik oldalon kellenenek, mert a halokartyak/transzkoder kartyak es meg sokan masok nem rajuk applikalt ventikkel jonnek.de hogy ne csak panaszkodjak, vannak elonyei is a haznak:
1.) tenyleg nem vekony anyagot hasznaltak, abszolut nem nyeklik-nyaklik a haz, siman kinezem belole h a monitor allhat rajta anelkul h a haz meghajolna.
2.) a festes minosege is jo, gondolom nem is siman fujtak, hanem inkabb valami mas eljarast hasznaltak
3.) az anyagmegmunkalas minosege is jo, szep az osszes kivagas es tetszik h sullyesztett feju mini imbuszok a csavarok, sokkal szebb, mint a hagyomanyos (philips/kereszthornyos/csillagcsavar). -
félisten
válasz sff-cucc #60026 üzenetére
Igazad van, itt a videón látszódnak a heatpipe-ok végei, ez tényleg normálisabb borda (elvileg félpasszív ventivel)... valamiért a Palit és Gainward modelljei jártak a fejemben, 3060-ra ott is ilyen került, 4060-ra viszont csak sima alu vatzak. Azért 4060Ti-re ők is megtalálták a rézcsövet.
[ Szerkesztve ]
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
stigma
addikt
válasz sff-cucc #59383 üzenetére
#59383sff-cucc : Apróról 10k-ért lehet most venni, ezért bestbuy szerintem. Nanoxia és más 120/140-es halk ventillátorom van pár, szóval az is pipa.
Netezős gép, integrált VGA-val használva (i3-8100 UHD Graphics 630) bőven elég bele, VGA vásárlás nem tervezett.
HDD-k lehet ne is kellenek bele majd, mert építek otthonra NAS-t így lehet felesleges is lesz.#59385PR0JECTNR56 : Köszi a gyors infót. Egyenlőre VGA nem lesz pluszban, így mint írtam Riser kábel nem kell, erősebb CPU sincs a pakliban, mert netezős konfig. Ha erősebb kellne akkor alaplap+CPU+ramcsere lenne szerintem.
Köszi az alternatívékat is hogy felsoroltad, így szerintem elég baráti áron tudok cserélni és helyhez jutni otthon, mert kb feleakkor az SSUPD mint a mostani NZXT.....Google Pixel 8 Pro / OPPO Watch X / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
PR0JECTNR56
addikt
-
gianni85
veterán
válasz sff-cucc #59070 üzenetére
Tölcsérrel használtam a noctua-t. Előtte a táp volt a leghangosabb, egy CM V550, szerencsére időben vissza tudtam vinni és elállni a vásárlástól. Az SF750-ben a venti se pörgött már fel, még úgy se, hogy fűtötte minden is a házban. Vga egy inno 4070 3x volt, jó darab, éppen befért.
Na de azt is visszavittem, és már ma átvehettem a nagyobb és olcsóbb Gainward Panther-t… na ez az Nr200-ban uv nélkül 60 fok kb még alacsonyabb venti fordulaton. Egyelőre még az NH-L9 van benne, nagyon nem fekszik neki ez a kialakítás, hangos és felmegy 80-85-re is a proci. Hétfőn jön egy Silentium Fera 5, azzal szerintem már meglesz terhelés alatt is a csend Sajnálom, hogy a kis méretben ez nem jött össze, de itt még uv/co se kell majd.sasNAXO
igen játékra gondoltam, este zavar a hang. Nap közben a tv még elnyomná. Mint mondtam xbox-hoz vagyok szokva az is benyal 150-200W-ot, de semmi hangja nincs.[ Szerkesztve ]
-
coccolino
aktív tag
válasz sff-cucc #58930 üzenetére
Köszönöm az összefoglalót
Sok véleményt meghalgattam, és tesztet elolvastam és végső soron ugyan erre jutottam, főként azért is, mert csak másodlagos háttértárnak kell adattárolásra.
Főként azért is nagyon fontos szempont a hő, mert az alaplap hátlapi foglalatába menne, amitől pár centire van csak a VGA hátlapja (TUF 3070) van, 0 légmozgással, nem szeretném ha bármit is megfőzne ott.Sok ajánlás jött, Tőled a Seagate Firecuda, van akinél laptopban megy 4x2gb Silicon Power 34A80 40 fok alatt, de a WD SN570 esetében is max 55 fok teszteken hűtés nélkül a hőmérséklet.
Puding próbája lesz
''I am the world bigest washed up SUPERSTAR!''
-
sasNAXO
aktív tag
válasz sff-cucc #58825 üzenetére
L12S felfelé fordított ventikkel kevésbé jól hűt, ha emlékezetem nem csal.
Viszont abban igazad van, hogy az SF széria hátulja/alja eléggé melegszik (30W terhelésnél is amúgy, érdekes), kérdés az mennyivel fűti a levegőt amit fentről az L12S beszív. Tehát, hogy az a magasabb hőmérsékletű levegő ront-e annyit, mintha megfordítod a ventit. Jó elméleti kérdés.
(Én amúgy tápventibe nem fújnék direkt meleget, de nincs vele tapasztalatom.)Eladó cuccok: Bq! Pure Rock LP, Sangoma A108E
-
Crabface
senior tag
válasz sff-cucc #58825 üzenetére
Nalam az SG13 az alabbiak szerint volt berendezve:
Elol 120-as viz, pull ventivel, sf750 lefele allo ventivel. Terheles nelkul az aio venti vegigtolta a levegot a hazon es a tapon keresztul tavozott a meleg. Terheles alatt a tap ventije csak segitett ezen.
Blower vga-val szuperek voltak igy a homersekletek. Open-air vgaval kicsit melegebb volt a tap reszen a haz.
Annyit jon szembe velem az sg13 manapsag, most mar tenyleg vissza koltozok abba...
-
L4D1K
őstag
válasz sff-cucc #58747 üzenetére
Van ráció abban amit mondasz. Mint írtam, még nem ez a végleges verzió és valószínűleg a ventilátort is cserélni fogom mert van egy fura morgása 40% felett.
Ház ventilátort alapvetően azért éreztem jó ötletnek, hogy legyen egy minimális nyomás a ház belsejében is. Az irányt azért tettem fújásra, mert meleg levegő felfelé irányítása valahogy természetesebbnek érződött.
# ANTAL Tuning #
-
Rick4
félisten
válasz sff-cucc #58189 üzenetére
Az előre összeépített mini gépek nem neked kell megérjék, hanem annak a körnek, akiknek legyártanak ilyenekből évi 40-50 millió darabot. Nekik vagy megéri vagy nem, lényegtelen, elkelt megvette, ki van fizetve! Őket a te érveid nem hatják meg, mert nem összerakható gépet akarnak. Szerintem a pc felhasználók 90%-a beérné egy ilyen mini géppel, beleértve engem is, de amíg mások ilyet vesznek, én nem, szóval megint kivétel vagyok.
Az tény, hogy a pc ipar haldoklik, mert a telefonok és a konzolok térhódítása mérhető, ahol vágni fognak, vagy simán csak megszüntetik a gyártást, az mindig a kevésbé eladható, kevéssé túlárazható cuccok lesznek.
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
Rick4
félisten
válasz sff-cucc #57672 üzenetére
es hat meg a 4.0-sok kozott sem volt olcsonak nevezheto.
Január 27-ei vásárlás:
KINGSTON - KC3000 PCIE 4.0 NVME M.2 SSD 512GB - SKC3000S/512G 27180ft volt, most 23170ft
7000-et ír és 4000-et olvas, hidd el, érezni, bár nyilván több más dologgal együtt egyben érezni.Pont ugyanennyibe kerül minden más is ebben a méretben, még egy sima sata3 is lehet 20-26 ezer között. Szóval ez az olcsó vagy nem olcsó az marhaság.
[ Szerkesztve ]
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
Rick4
félisten
válasz sff-cucc #57653 üzenetére
Tudok a problémáról, írtam is többször róla, sőt, már a proci vétel előtt is tudtam, de mint mindenben, itt is lebegtették, hogy majd lesz olyan széria, ahol ez már nem bug, hanem feature, és első sorban a 12. generációt írték ilyen meghajlósnak, az első tapasztalat után már megvettem a lefogató keretet, csak még nem ért ide.
-
Pista0001
addikt
válasz sff-cucc #57601 üzenetére
A ház eleje és alja perforált, a tetején 240-es radi lesz (előbb-utóbb, ez a mostani szerelés egyelőre kicsit elbizonytalanított ) 2 120-as ventivel. Mivel a radiról egyből kimegy a proci hője, remélhetőleg házszellőzés elég lesz az alaplapnak és a vga-nak. Majd plexicsíkokkal alul azt kell megoldani, hogy a táp kifújt levegője ne (vagy minimálisan) jusson vissza a házba, illetve a hátfal tetején a perforációt kell lezárnom, hogy a radi ventilátorai ne onnan szívjanak friss levegőt, hanem valóban átszellőztessék a házat.
-
Rick4
félisten
válasz sff-cucc #57503 üzenetére
Nem is ezzel lesz a baj, az elérhetetlensége csak másfelé viszi az irányt, a forrasztott i7-es procinál 51X51-es felfogatás van (és rajta egy kis "gagyi" PGA988-as hűtőcske, rajta a pici 50-es venti, és akkor már egyben cserélem) most kutakodtam utána, elvileg akár egy utólagos VGA hűtővel is meg tudom oldani ugyanazt.. Amennyit elszöszöltem az adapter kutatással, azalatt előbbre jutottam volna, ha rögtön komplett hűtőt keresek..
Firekeeper: Pedig nagyon fontos, hogy ne bentről keveredjen a venti elé meleg levegő, mert azzal már rontod a hűtés hatásfokát...
-
sasNAXO
aktív tag
válasz sff-cucc #57502 üzenetére
Valszeg az a Noctua jobb hang szempontból. Amikor próbáltam ezt a tölcsért akkor hangosabb volt mint egy saját szögletes verzió, cserébe mondjuk jobban hűtött (vagy csak rosszul mértem). Gondolom a Noctua az a "best of both worlds". Más kérdés, hogy a Blackridge nyert nálam végül.
#57501 Rick4: HA-n néz körül, többen vállalnak ilyet, van akik nagyon apró/részletes modelleket is szépen megcsinálnak. Amit mutattál az egy macerás modell, kelleni fog support ("tartó elem") hozzá, az meg még több anyag.
(Nekem egy Ender 3-mam van, szóval magamnak kinyomtatom ezeket, de nem vállalok bérgyártást. )#57503 sff-cucc: +1 a 3Dee-re, amíg a Boráros mellett voltak kolléga nyomtattatott náluk, ügyesek, jók.
[ Szerkesztve ]
Eladó cuccok: Bq! Pure Rock LP, Sangoma A108E
-
félisten
válasz sff-cucc #57197 üzenetére
Üdv a topikban, köszi a beszámolót!
Jó lett a Velka, CaseEnd-en már nézegettem, de nem tudnék Csájnából rendelni... melyik ez a szlovák cég, illetve van magyar/angol/német/stb. nyelvű webshopjuk?"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Microsoft Office és Office 365 topic
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- BestBuy topik
- TP-LINK routerek
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Autós topik
- Synology NAS
- Digitális Állampolgárság Program
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Politika