- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
- Házi hangfal építés
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Melyik tápegységet vegyem?
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
-
PROHARDVER!
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
consono
nagyúr
válasz
hegegabi80 #65694 üzenetére
Nem akarnak az emberek erőművet, az tiszta, de 4K 60fps-t meg akarnak az új játékokban, a fizikát meg nem lehet átverni
Ráadásul most csíkszélesség váltás sem volt az új generációknál, csak wattban feljebb menve tudták növelni a játékokban a teljesítményt észrevehető módon...
-
Pista0001
addikt
válasz
hegegabi80 #65694 üzenetére
Egyrészt az igp-k valóban igen jó teljesítményre képesek, és valamilyen szinten megértem a gyártókat, de szerintem is kellenek kis teljesítményű vga-k. Ha nem is annyira, mint a HDxxxx belépő szintek, vagy az azt megelőző korszak SE, LE meg SESE (!) kártyái, de a max 75 watt, max 17 cm hossz szerintem is valós igény LP-ben. Sőt, max 50 watt se lenne rossz néha... Ja, meg ne legyenek szénné butítva!
-
Pista0001
addikt
válasz
hegegabi80 #65688 üzenetére
RX6xxx-ből is van lejjebb a 6500-nál, van 6400 és 6300 is.
-
válasz
hegegabi80 #65688 üzenetére
75W TDP keretet sajna elfelejtették, legfeljebb Quadro kártyáknál divat mostanában.
-
válasz
hegegabi80 #65142 üzenetére
Tényleg, ebbe belefér egy 244mm-es mATX lap mellett egy TFX táp?
Vagy a kettő együtt már sok? -
válasz
hegegabi80 #65134 üzenetére
Ez milyen gépház a képen?
-
flashpointer
őstag
válasz
hegegabi80 #65134 üzenetére
thermalright 9015w, 6 euroval a legolcsobbak egyike : )
-
mpierre
veterán
válasz
hegegabi80 #65006 üzenetére
El kellene bírnia vele. Gold sf450 visz 6600xt + 5700x + custom víz + 3 hdd + rakat usb biz-b@sz gépet.
-
Crabface
senior tag
válasz
hegegabi80 #65006 üzenetére
Elbirja. Negyszazas noname tappal is hasznaltam olyan kartyat.
-
Grave_444
nagyúr
válasz
hegegabi80 #64703 üzenetére
Nyugi, nálatok nem én szórakozok.
-
válasz
hegegabi80 #64699 üzenetére
Megy megint... lehet mérik az aktivitást?
-
Francia91
veterán
válasz
hegegabi80 #64699 üzenetére
Nálam megy a PH és sokminden a céges gépen, itt bent szoktam rendelni eBay-ről és Ali-ról is
-
válasz
hegegabi80 #64694 üzenetére
Ma megint nem megy... nem lesz ez jó, így minek járjak be?
-
dugo_
veterán
válasz
hegegabi80 #64694 üzenetére
Állítsd át Magyarországra a célországot és forintra a devizát.
-
válasz
hegegabi80 #64689 üzenetére
Yep, költségvetési szerv.
-
flashpointer
őstag
válasz
hegegabi80 #64173 üzenetére
-
flashpointer
őstag
válasz
hegegabi80 #64164 üzenetére
Hat a ssupd meshlicious haz pont erre van kitalalva, sfx tapegyseggel atx-lap is befer es joval kisebb mint a VR3 mikozben ugyanolyan layout.
-
HUN_Sector
őstag
válasz
hegegabi80 #64167 üzenetére
Ha nem támasztod alá a távtartókkal a lapot, ott simán lesz repedés, vagy törés (ha zárlat talán nem is). Nem viccből vannak.
Függőleges helyzetben so-so.Az IO rész viszont nagyobb az MATX-nél nem?
-
HUN_Sector
őstag
válasz
hegegabi80 #64164 üzenetére
Fixek a távtartó helyek és nincs alternatív kifúrva.
Új furatokat kell készítened, akkor valószínű belefér. Bár nincs neki(k) lemez, ahova tehetnéd őket.
talán le kell venned azt az ssd tartó fémfület, ami ha szegecselt, az nehezebb lesz.
-
HUN_Sector
őstag
válasz
hegegabi80 #63325 üzenetére
Ahogy lentebb is írták, Ducky one mini 3
Nem tudom megszokni a 0 hiányát és a funkciógomb létét, de már marad, drága volt.
Na, Chopinhoz nem jó. Egyébként nagyon faszán összeillik, de a chopin mesh pont belelóg. Így ma reggel újraterveztem, most nyomtatom az új tartót. Megemeltem egy mm-el (így elvileg még jók kell hogy legyünk, meg lejjebb és beljebb vittem 6-6 milliméterrel a ramok fölé. A karokon a bújtató gombok hosszát meg megnöveltem 1-1 milliméterrel a jobb ragaszkodás érdekében.
Egyébként most fent van a radiátoron a 12 cm-es acrctic ventim, a mesh panel a gépházra csak rá van téve. Sokkal sokkal sokkal halkabb mint a 92mm-es thermaltake és a hőfokok 5 fokkal alcsonyabbak. Szóval ezt várom majd élesben is. Egy kiló pla csak a chopin teszthez lett rendelve, úgyhogy nem adom fel
Kb 2 óra és jön a 2. teszt. -
viperabácsi
addikt
válasz
hegegabi80 #63325 üzenetére
Gyanítom DUCKY
-
Grave_444
nagyúr
válasz
hegegabi80 #63160 üzenetére
Igen, szerintem úgy megoldható.
AxBattler
Én sem és a cégek sem fognak brand gépparkkal vagy olyan laptopokkal, amikhez járt. -
válasz
hegegabi80 #63160 üzenetére
Igen, feltelepíthető. Windows alatt Rufussal kiírt telepítővel ki lehet kerülni a Win11 hülyeségét.
Nálam egyelőre úgy néz ki, hogy a Windows 10 lesz az utolsó Windows, mindenhol már Linuxra váltottam. Egyedül a fő gépemben hagytam meg egy második SSD-n a Windows 10-et, ha valami oknál fogva szükségem lenne egy csak Windowsra megírt programra.
-
TomiLi
addikt
válasz
hegegabi80 #62606 üzenetére
Nekem is nagyon tetszik, és rögtön be is indult a fantáziám...
Valami ilyesmi megoldás lehet, amit említesz.
Én is alkalmaztam a házamnál ilyen távtartókat. (amit a legós vágyakozás előtt azért már illene befejeznem...) -
mpierre
veterán
válasz
hegegabi80 #62472 üzenetére
Nekem ez van hozzá nyomtatva: [link] Többféle változat is van.
-
Pista0001
addikt
válasz
hegegabi80 #62472 üzenetére
Igen, és elég sokféleképpen lehet eltolni a 120-ast.
-
Pista0001
addikt
válasz
hegegabi80 #62470 üzenetére
-
Crabface
senior tag
válasz
hegegabi80 #62090 üzenetére
Azert kell elforditani, mert akkor befer egy 12cm-es venti az elolapra, egyvonalban a procihutovel.
-
válasz
az sfx tápot minek kell elfordítva beszerelni
Nem kell, használhatsz adaptert. -
Pista0001
addikt
válasz
Meg nem foglal helyet az aljzat. Meg házon belül pont annyi kábel lehet, amennyi kell. Ha aljzat van, táptól függően van, hogy el sem ér ameddig kellene, más esetben győzd elhajtogatni erre-arra.
-
Vigneau
félisten
válasz
hegegabi80 #61957 üzenetére
Nincs kizárva, de valahogy csak belepasszíroznám.
Már csak az a kérdés, mikor jelenik meg nálunk és milyen áron. Szívesen átraknám az Asszonyom Kolink Satellite-jának csapott mATX beltartalmát.
-
válasz
hegegabi80 #61945 üzenetére
+ #61946 Vigneau
Ja, mint a Kolink Satellite-ba, ide is elfér egy kicsit szélesebb lap (200-210mm), ha SFX tápot rak bele az ember. Az a gond, hogy manapság inkább csak Intel vonalon lehet ilyen deszkákat felhajtani, pl. ASRock B760M-HDV/M.2.
AM5-ből a legkeskenyebb (211mm) az MSI PRO A620M-E és PRO B650M-E. -
phulee
tag
válasz
hegegabi80 #61802 üzenetére
Kösz, hogy megosztottad a tapasztalatod. Többen is írtátok, hogy elég csendesnek mondható. Nem tűnik tényleg rossz vételnek.
-
sasNAXO
aktív tag
válasz
hegegabi80 #61455 üzenetére
Én pont ilyen "elfér az" megfontolásból rendeltem egyet.
4 centis noctua amúgy is van itthon tarcsiba szintén, úgyhogy ha még hangos is lenne, megoldom...ennyiért ez kb. ajándék, főleg egy hónap garival. -
tlac
nagyúr
válasz
hegegabi80 #61455 üzenetére
inkább seasonic tfx-et vegyél
azok tényleg halkak, amíg nincsenek agyon használva
(több 300W-os is megfordult nálam, amik közel újak voltak, tényleg némák voltak
amik már régebbiek, ott ciripel a táp ha ki volt kapcsolva a gép, de nem áramtalanítva, viszont a ventik még ezekben is egészen halkak voltak) -
mpierre
veterán
válasz
hegegabi80 #61374 üzenetére
Ha azt narancssárgával megfőzött kétféle z20 házat meglátja a fiam, akkor gyanítom, hogy a Lian-li tu150wx-től búcsút kell vennünk. Hajjaj.
Az épített nas-nak pedig továbbra is ellenállok.....
......valahogy.
-
válasz
hegegabi80 #61374 üzenetére
Valóban jó a Z20, de nekem a 382mm-es mélység már sok lenne, inkább a C6-ot választanám, ha már mATX.
-
Vigneau
félisten
válasz
hegegabi80 #61350 üzenetére
Cinebench R23 alatt 71°C volt a maximum az i5-10400-nál. Anno ez a venti felállás a Cooler Master Elite 110-ben 8°C-ot hozott a konyhára. Kb. 10-15mm hely van legalább a két venti között.
Gondoltam SFX tápra is, de elsőre nem akartam elkótyavetyélni a 750W-os Phanteks-et.
-
válasz
hegegabi80 #61288 üzenetére
V9-ről mindig megfeledkezek, pedig mutatós... viszont a C6 közelebb áll az ITX házakhoz!
-
Pista0001
addikt
válasz
hegegabi80 #61214 üzenetére
Valamikor AM3 időkben vettem amúgy utoljára MSI alaplapot, azután DFI lett, még mielőtt kivonultak volna a piacról. Ez volt az első ITX alaplapom, egy DFI LanParty MI P55-T36. Megvan a mai napig, Lian Li PC-Q07 házban van, Xeon L3426 van benne 2×4 giga rammal, r7 250-nel és egy Goodram Iridium 240-es ssd-vel. Azóta csak Asrock lapot vettem, 1 QC5000-ITX/PH-t 2016-ban, 1-1 B550M-ITX/AC-t tavaly és idén. Valamikor 2020-21. körül vettem MSI 1050ti lp vgat, más MSI-m csak egy régi 775-ös mATX lap van kukázott gépből. Mondjuk így Asus is van, egy 462-es barebone és egy szintén 462-es ATX alaplap.
-
zed1983
őstag
válasz
hegegabi80 #61154 üzenetére
A miénket nem tesszük, de az asszony már kíván a sok csereberétől
-
aszamóca
aktív tag
válasz
hegegabi80 #61031 üzenetére
Igen , új elemeket gondoltam vásárolni. Igazából én 12400-as procit 690-790-es Ashrock vagy Assus alaplapot meg 6000-s DDR5 memóriára gondoltam egy 500-as FSP táppal. Nem tudom ez mennyire lenne jó ötlet.
-
sasNAXO
aktív tag
válasz
hegegabi80 #60850 üzenetére
Egész jó, nem néma, de sokkal hangosabbra számítottam. Mondjuk csak 1080p alatt használtam. Rég nézegettem hozzá a számokat, de azt hiszem picit éppen az RX 580 alatt volt? Csak cserébe jóval kevesebb fogyasztással. Szóval ja, kevesebb hő, hang és majdnem annyi teljesítmény mint a kicsi 580 (elméletileg, mert nekem nem volt olyan és nem tudom összehasonlítani, csak amit neten találtam és ha jól emlékszem!
).
Aprón volt fent hirdetve. Úgy értem az árválkodást, hogy vártam hogy valaki csapjon már le rá, vagy egy hétig, de nem tette senki és akkor ráírtam én hogy viszem.
-
HUN_Sector
őstag
válasz
hegegabi80 #60795 üzenetére
kívánságod parancs
Még rajta van a fólia, egyelőre első teszt. Még az asztal polcát fel tudtam rakni fölé, ott elfér az alaplap doboza meg pár apróság.
A szerelése rémes. Legyen erről elég ennyi
Két hátlap van, az egyiket nem is tudom felrakni, mert az alaplapom alján lévő kompozit keret az egyik akasztótüskéhez ütközik és nem menne a távtartóba. Lecsavarozni meg nem merem, okkal van rajta gyárilag. (Nem oszt, nem szoroz a hiánya, hdd-t tartana, de nincs)
A kábelmenedzsmenthez vékony, elég flexibilis kábelek kellenek. Az én Chieftecem szenvedős volt. Kb minden csatlakozó fordítva lett volna jó. De ha a psu-t fordítva rakom be, akkor nem lefele, hanem a gépház belsejébe fújná a meleg levegőt. Azt inkább nem.
A tetején a 120-as aio-t úgy kellett befeszegetni.
Minden szerelés miatt le kell szedni a tetejét, az oldalait. Ebből kifolyólag mikor láttam, hogy a külső hátlapon lévő 12 cm-es ventit nem kötöttem be, inkább lecsavaroztam róla azt is.Így jelenleg csak az AIO venti van benne. Lehet lecserélem egy fokkal halkabbra, van itthon pár non-rgb. Teszt fél óra BG3 után: 60 fok peak, 45 fokon ment az ellenőrzés pilanatában. Ez a c6-ban 91/65 C volt.
Szóval eddig egy ventivel is jóval hűvösebb.
-
mpierre
veterán
válasz
Nekem a hangok azt mondják...
-
PROTRON
addikt
válasz
Ugyan dehogy...csak valahogy túl sokan jönnek velünk szemben a sztrádán...
-
Crabface
senior tag
válasz
Huh apám, hogy mennyi őrölt ember van ebben a topicban.
Dehogyis... Itt mindenki normális csak én vagyok helikopter.
-
HUN_Sector
őstag
válasz
hegegabi80 #60789 üzenetére
Lidlben volt ez az asztal kb fél éve, akkor vettem.
Nekem az a lényeg, hogy a tükrös cpu hűtőm lássam végre. NR200P-ben sajnos a lenti ventik miatt nem volt jó a hűtési teljesítmény, fentre szerelve meg elégedetlen voltam a hőfokokkal. Most megnézem ezt a 26,6*26,6*∞cm méretű csodát
-
HUN_Sector
őstag
válasz
hegegabi80 #60745 üzenetére
Alulra a kettő 120-as szerintem nem fér be, hivatalosan 120 és 140-es furathely van rajta. Ha jól emlékszem, akkor méretileg is pár mm a híja hogy a kettő egymás mellett beférjen.
-
válasz
hegegabi80 #60593 üzenetére
Notebook vinyót én ma már nem vennék. Szerver minőségű ssd apróról 2 tb méretben 25 péz / db. Aztán az csendben is van meg nem is fűt annyira.
-
tlac
nagyúr
válasz
hegegabi80 #60593 üzenetére
Én is javaslom a noti vinyót, nekem is az van m ár régen.
de azokon nem lehet elférni
nagyobb méretűből nincs választék, meg smr-esek -
HUN_Sector
őstag
válasz
hegegabi80 #59411 üzenetére
Igen, látszani fog az erezet. Még dolgoznom kell kicsit rajta, vágni bele szellőzőket, festés, majd alá szúnyogháló porfogónak
-
HUN_Sector
őstag
válasz
hegegabi80 #59087 üzenetére
92x15 a cpu, 92x25 a hátsó. Mivel a kettő bracket (fém kar) ami a cpu hűtőt tartja a 15mm-re van méretezve, nem csereszabatos sajnos.
-
HUN_Sector
őstag
válasz
hegegabi80 #59084 üzenetére
92 mm * 15 mm-es. Sajnos ebben a méretben nincs slim amivel megcserélhetném. 120mm * 15 mm-es nem fér be az alaplap bordái miatt, maximum toronyban, de az meg nekem nem tetszik.
-
HUN_Sector
őstag
válasz
hegegabi80 #59082 üzenetére
Azt nem próbáltam még. Sajnos feljebb nem tudom már állítani, így a vrm részt pont nem éri el, nem tudná hűteni. A kiszívott levegő kb 50 fokos, így az nem túl meleg.
Még az egyik fenti 120-as forgásirányát meg tudnám változtatni, hogy az fentről a vrm-et hűtse, s akkor a hátsó 92-es ki tudná fújni a meleg levegőt, de a légáramlat miatt félek, hogy a cpu meg telibe kapná a lefele fújt meleget.Mris megint ott vagyunk, hogy a ház nem ideális erre a feladatra
-
Francia91
veterán
válasz
hegegabi80 #58990 üzenetére
Talán, határeset, de ilyen slim Arctic ventivel már volt sok dolgom, teljesen jók, halkak és tartósak
-
Francia91
veterán
válasz
hegegabi80 #58799 üzenetére
A HDD még a 2020-ban épített Ryzen gépemből van. Sok GoPro videó anyag ezen van tárolva, a telefonjaim, fotói és videói, és még sok korábbi videoanyagom. Erre szükségem van
Kábelekre még rá fogok szánni egy napot -
Francia91
veterán
válasz
hegegabi80 #58760 üzenetére
Azért választottam ezt a Big Shuriken 3-as hűtőt, mert egészen jól lefedi a légáramlat majdnem az egész alaplapot, kb minden kap a hűtésből
-
RazoR
veterán
válasz
hegegabi80 #58433 üzenetére
Én is sokat agyaltam, hogy legyen e újra ATX de mivel házcsere után (NR200P->Meshify 2 Mini->O11 Air Mini) adott volt a lehetőség és nagyon jó áron sikerül hozzájutnom a Strixhez megléptem a cserét. Régi vágyam volt egy ilyen lap csak ITX-ben nagyon drága és nem is lehet már kapni 1200-as foglalattal.
-
Rick4
félisten
válasz
hegegabi80 #58356 üzenetére
Én se egy világégésnek fogtam fel, már az elején is írtam, hogy nem hinném, hogy ilyesmin szőröznek..
-
HookR
addikt
válasz
hegegabi80 #58272 üzenetére
Igen, gondoltam is rá, hogy most már valaki csapjon a kezemre mielőtt tele lesz a totyik a nyugalom megzavarására alkalmas posztokkal!
-
Grave_444
nagyúr
válasz
hegegabi80 #58270 üzenetére
Igen, sok a szép köztük.
A gyári oldalon néha megtévesztőek a képek az rgb stb miatt, érdemes felhasználók által készített fotókat is keresni. -
Grave_444
nagyúr
válasz
hegegabi80 #58265 üzenetére
V9 masszívabb, azért vastagabb anyagból készült és nem lyukacsos mindenhol. Amúgy hasonló kategória, teljesen elégedett vagyok vele. Régen a Cooltek/Jonsbo U2 is ugyanilyen minőségi volt.
-
Grave_444
nagyúr
válasz
hegegabi80 #58263 üzenetére
Köszi.
Maga a kártya ott is jól teljesített az alsó ventilátorok miatt, most ugye van elöl is egy pluszban, illetve felülre-hátra is nagyobbak férnek és teljesen szellős az egész.
Szóval összességében sokkal jobb igen, a V9-nél. Oda nehezebb lett volna nagy procihűtőt keresni.Így halkabb is lett, terhelésen is minimális a zajszint.
14-es hűtők 5-600rpm-en mennek load, kártya is minimum fordulaton 1200-on 60-65 fok körül megáll. Ebbe majd tervezek 3 ventis Gaming X / Suprim / TUF vgat.
(4090 is befér a házba.)
-
törölt tag
válasz
hegegabi80 #58184 üzenetére
igaz lehet. a felar max a pcie kabel lenne, raadasul adott esetben akar tobb is (ha ki akarnad hasznalni teljesen az alaplapot). viszont a CPU-huto magassaganak novelesevel jobban none a terfogata, szoval ha ez is fontos, akkor 'csak' pl egy 240-es vizesblokknak kene benne helyet talalni. vagy pedig a tapot is behozod a pcie slotok feletti 'holt' terbe es akkor a tap magassaga miatt mar egesz jo leghutok kozott valogathatsz. az alaplap mogott meg akkor csak a pcie kartya(k) laknak meg esetleg a meghajtok.
-
Crabface
senior tag
válasz
hegegabi80 #58133 üzenetére
Gyakorlatilag minden egyes nem 6literes szendvicsnél valaki ezt beírja... "pár centi és lehetne matx"
-
PROTRON
addikt
válasz
hegegabi80 #57407 üzenetére
Köszi hogy behoztad ezt a topicba.
Rá is kerestem a gyártóra, hátha ennek a toronyhűtőnek van egy nagyobb, 14 cm, csendesebb ventivel szerelt változata, azonnal meg is vettem volna, de sajna nincs.De ahogy keresgéltem belefutottam a másik, XBox S killer PC számára GPU hűtléshez egységbe: [link]
Ha nem lenne szempont a csendesség, akkor ezzel a hűtővel ami usa-ban 100 dodó, + nemzetközi szállítás, simán meg lehetne oldani hogy 2,7 literbe beleférjen egy 6-8 magos cpu-val szerelt mini itx alaplap, 3060 TI mini VGA ezzel a hűtéssel szerelve...
Csak hát a 8000-12.000-es fordulatszám a 50 - 58 dBA az nem épp baráti a nappaliba. xD
Innen gondolom hogy a pumpa csendessége sem volt szempont, hisz úgy is ott a venti ami mindenkit leüvölt.
Kérdés hogy hátha noctua ventire cserélve is működne, bár kétlem, mert ilyenkor a radi felépítését is úgy tervezik, hogy az adott ventilátor lesz mögötte. -
Grave_444
nagyúr
válasz
hegegabi80 #57407 üzenetére
Nem baj, nem aprózom el inkább.
Aerocool Hexform. Olcsó, gagyi, de tudja, ami nekem kell.
-
Grave_444
nagyúr
válasz
hegegabi80 #57354 üzenetére
Atlas túl nagy, Noctua elférne végül is, de kérdés mennyivel jobb egy Jonsbo CR1400-nál.
Crabface
Ez tetszik, talán elférne, de Aliexpressen beszerezhető csak, ahogy látom és nem olcsó.Azt nem írtam LGA1700-ra tenném, a jelenlegi sem támogatja, de 1366-ot igen, ami szélesebb foglalat, így megoldottam.
Kérdés ezek mennyivel hűtenek jobban egy 150-155mm magas 12cm-es ventilátorral rendelkező toronyhűtőnél. Gépház cserét is fontolgatom miatta.
Zamma
A kis méret miatt gondoltam nincs 120-as alternatíva.Köszi, átnézem őket.
-
viperabácsi
addikt
válasz
hegegabi80 #57333 üzenetére
Nagyon bejön , sikerűlt azt is HA-ról 12 k ért megszerezni , így nem volt kérdés hogy Ő lesz.
-
válasz
hegegabi80 #57324 üzenetére
Még ha valami normálisabb tápot csomagolnának bele...
-
tlac
nagyúr
válasz
hegegabi80 #57248 üzenetére
ugyan, az openwrt-nek alapból kicsi a gépigénye
még az 1gb-os pendrive is sok
procinál jó ha tud aes-t is ha futtatnál rajta valami olyan cuccot, amihez kell a titkosítás, pl. vpn -
tlac
nagyúr
válasz
hegegabi80 #57246 üzenetére
igen, de a vinyóról megy az openwrt (annak nem kell se sok hely, se sávszélesség)
pendrive-ról viszont egyszerűbb futtatni, meg frissíteni, csak az ronda -
Grave_444
nagyúr
válasz
hegegabi80 #57025 üzenetére
Képeket mindenképp készíts róla.
Igazából ha van 4db hosszabb csavarod és nem sajnálod a táp hűtőrácsot simán megfogatható.
Úgy a tápkábelnek is bőven marad hely, mert az SFX helyére illeszkedik. -
Grave_444
nagyúr
válasz
hegegabi80 #57023 üzenetére
Normál "nagy" mATX lap is gond nélkül elfér.
ATX táppal trükközni kell a felfogatás miatt. -
Ispy
nagyúr
válasz
hegegabi80 #57020 üzenetére
Ó, dehogynem, az első "itx" házam, ahol tényleg van kábel management, olyan igazi fajta.
-
mpierre
veterán
válasz
hegegabi80 #56957 üzenetére
Már érzem a nyomást...
-
Grave_444
nagyúr
válasz
hegegabi80 #56939 üzenetére
Köszönöm.
Azt hiszem kapható külön is ez a ventilátor, de itt maga a hűtő teteje is RGB-s.
Maxon természetesen hangos, Be Quiet Pure Wings 2 92mm halkabb.
Nálam ez max 40%-on teker, úgy teljesen halk 1200rpm körül.
4 hőcsöves hűtés, nem olyan rossz egyébként. -
sasNAXO
aktív tag
válasz
hegegabi80 #56768 üzenetére
Xpenology a "nem gyári" synology rendszer megnevezése, volt hozzá külföldi fórum, ott aztán minden infó fent van. Nem kellett érte fizetni sok éve, gondolom most sem. (Valami ilyesmi volt, hogy a synology rendszer sok open source dologra épített és ezt használták ki asszem.)
Nem minden HW-re ment fel viszont, meg az elején volt amit macera volt bekonfigolni, de ha egyszer sikerült, akkor mintha egy synology nasod lett volna, töredék áráért. Nekem anno HP Microserveren volt. Mondjuk a rendszerfrissítésekből megvolt mit volt szabad felrakni, meg mit nem, mert utána nem ment....lassan gépelek.
-
Rick4
félisten
válasz
Ez egy összetettebb kérdés, a synologyban a szoftver ér valamit, a hardver a töredékét éri annak, amiért egy készüléket megvehetsz, ez van megkerülve, egy pendrive vagy kicsi ssd bootol, ami eredetileg is ugyanígy működik, onnantól tölt be a lemezről a szoftver. Xpenology a projekt neve, keress rá, itt is van topikja, bár én az eredetire járok, mert ott értelmes diskurálás folyik...
A syno szoft elég intuitív módon, gyakorlatilag katitngatással eléri mindazt, amit egy egyszerűnek nevezhető nas szoftveren sok utánaolvasással, fórumozással végül ssh-n telepítgetve kell megcsinálni, másik nagy előnye, hogy a hardverigénye más hasonló rendszerknek a töredéke, ha az embernek valami normálisabb gépe van otthon, akkor még virtualizálni is tudja, azaz futtatsz otthon a windows alatt egy vmware-t, virtualboxot, abban fut a syno szoftver, és minden funkciója működik, külön ip-n eléred a hálózat többi eleméről, stb stb..
-
válasz
Nekem volt OpenMediaVault-os custom NAS és jelenleg Synology.
Synology nagyon jó. Up-to-date és kb plug and play. Nem cserélném már vissza. A fogyasztása pedig kb 2w idle-ben, maxon mondjuk 13w (két 3.5 lemezzel) -
Rick4
félisten
válasz
hegegabi80 #56748 üzenetére
Ilyen itthon épített nasokat 11 éve használok, van itthon asrock q1900b lap, 2x8GB rammal és egy 2TB-os vinyóval okos hosszabbítóval, valósban 11-12W-ot eszik, a másik szerverem asrock j4105B, 2x8GB rammal és egy 6TB-os vinyóval 13W-ot eszik, próbáltam ugyanezt i7-6700-as procival, asrock h110m-itx lappal, van erő, de feleslegesen, így ki is került, az 17w-ot eszik, persze ez idle fogyi, egy olyan rendszernél, amit én használok, elég nehéz ezeket csúcson járatni, probéltam még a kis itx-es kontron ktxm87-itx lappal is, az is 16-17w körül elvolt.
én a synology rendszerét használom az általam épített gépen, torrent, féjlszerver, médiaszerver, kamera megfigyelő központ, meg amit csak akarsz, azt fogja tudni, nálunk pl közös mappákat használunk, a d meghajtó a nasban van, felcsatolt mappaként funkcionál, sőt, még a letöltés se az SSd-re érkezik, hanem az is a nas egyik mappájába megy. Annak idején még 2012-ben én voltam itt a ph-n az első, aki elkezdte használni, akkor még hp microserveren, csak aztán az lett, ami lenni szokott, saját hardverből ugyanolyan teljesítménnyel jóval olcsóbban, vagy ugyanannyiért jóval erősebb teljesítményt lehetett összerakni, úgyhogy ment a microserver is, pár kör harvderksérlet után a jó kis asrock q1900b lett, már 2012 óta megy, igaz mostmár csak backup funkciót tölt be, és napi 15 percre kell bekapcsolnia, a j4105 látja el a fő feladatot, de a régi a mai napig hibátlan, sose volt vele baj. Paneltáp, 60W-os adapter, és egy röccenés sincs.
Kell egy pendrive, vagy mint nálam egy kis 20Gb-os SSD, balena etcher image kiírás, bootolás, utána már csak a webes felületen 5-6 katt, és indul a móka.
Persze ez csak egy opció, van mindenféle ingyenes nas szoftver, de még egy widows is meg tudja oldani amit kell, végig kell próbálgatni pár próba telepítéssel, neked melyik hozza az elvártat a leginkább kézreálló kezelhetőséggel.
Ez annyira bő téma, hogy itt nehéz lenne offolás nélkül átbeszélni, általánosan, és mindnek külön is megvan a maga topicja, javaslom olvasgass itt- ott a végső döntés előtt. -
Danex
addikt
válasz
Unraid, TruenasScale, első valamivel egyszerűbb, különböző méretű hddvel folyamatosan bővíthető, de cserébe fizetős (lifetime), trunas ingyenes, de kicsit komolyabb, nehezebb illetve ott előre be kell szerezni az azonos méretű lemezeket.
-
tlac
nagyúr
válasz
én openwrt használok ilyen célokra (open source router firmware)
több, mint tizenéven keresztül futtattam routereken ilyeneket, plusz rákötve egy adattárolót, amin ment a torrent, meg megosztás
teljesítménye nem lesz túl nagy, de cserébe szinte nulla fogyasztása vande most legutóbb kezdtem építeni inkább pc-s itx alapon egy ilyen gépet, ugyanerre a célra
fogyasztás valamivel nagyobb, de főleg üresjáratban megy, kb. 20W, de ha kell ott van a nagyobb teljesítmény isMSI-Z87I
4590T
2x4GB low profile ddr3
ID-Cooling IS-30
Chieftec IX-01B-OP + Chieftec CDP-120ITX
WD30EFRX
[kép] [kép] [kép] [kép] [kép] [kép] -
tlac
nagyúr
válasz
hegegabi80 #56742 üzenetére
ez Kínából jött, nyomkövetés alapján is
aztán itthon az Express One hozta ki, nem jött rá extra vámkezelési díj sem -
Rick4
félisten
válasz
hegegabi80 #56739 üzenetére
-
Vigneau
félisten
válasz
hegegabi80 #56498 üzenetére
Igen, jó vétel volt ez az Arctic Freezer 33 Duo a maga kompakt, 150mm-es magasságával. Viszont álmomban nem gondoltam volna, hogy a lap CPU foglalata ennyire közel lesz a ház oldalához és némi fejfájást okozhat majd a ház belső tápkábele.
A Cooler Master Elite 110-nél viszont szerettem, hogy fordítva is berakhattam a tápegységet. A Cooler Master GeminII M4-re szívóként raktam a ventit, felette volt a tápegység kifelé szívó ventije. Ezzel a húzással 8°C-ot nyertem anno a hagyományos elhelyezéshez képest.
A fordított helyzethez kell majd egy Feleségmentes nap...
-
Vigneau
félisten
válasz
hegegabi80 #56480 üzenetére
Ez volt a korábbi felállás. Kb. ugyanazt hozza mindkét megoldás Cinebench R20 alatt: 65-70°C körül alakul a CPU hőmérséklete.
A levedlett XFX RX 6600-am van benne egy i5-4670K mellett.Ideiglenesen fordítva rögzíteni egyelőre nem volt ötletem, hogy miként oldjam meg gusztán. Sajnos így is elég sok időt elszöszöltem vele, mire nagyjából úgy nézett ki, ahogy megálmodtam.
-
Vigneau
félisten
válasz
hegegabi80 #56416 üzenetére
Így van, pontosan.
Amikor a CM Elite 110-ben volt a konfig, akkor elől volt a gyári helyen egy 12-es venti, a GeminII M4 ventije inverzbe volt állítva - a lap felől szívott - és felette volt a táp ventije, ami kiszívta a meleget. Így nyertem 8°C-ot ahhoz képest, mint mikor a venti lefelé fújt a lapra és a táp ventije felfelé nézett (a gyári beállítás szerint).
Hasonló gondolatom lett volna a Satellite esetében is. Valójában megfordítanám a levegő irányát. Egy NF-S12B fújna be hátulról az NF-P12/Freezer 33/NF-S12B trióra, amiről a fordítva berakott táp ventije vinné ki a meleg levegőt a házon kívülre.
Normál esetben viszont a táp elölről szív és el van szeparálva a "küzdőtértől". Az NF-P12/Freezer 33/NF-S12B trió által megdolgozott levegő pedig távozna a házból a másik NF-S12B-n keresztül.
Ez a két alternatíva áll egymással szemben. Az elsőhöz 4 lyukat kellene fúrnom a táp rögzítő keretébe, vele párhuzamosan pedig a ház belső merevítő keretébe. Mindkét esetben az egyik NF-S12B kérdéses, hogy elfér-e, de a számításaim szerint igen. A CM Elite 110-ben pl. 7mm volt a táp és a GeminII ventijei között. Nem okozott se turbulenciát, se interferenciát.
-
Vigneau
félisten
válasz
hegegabi80 #56414 üzenetére
Titkon bíztam benne, hogy Te is feltűnsz, ahogy visszaolvastam a topikban.
Én egy Arctic Freezer 33 eSport Duo-t fogok beleszuszakolni, egy Cooler Master GeminII M4-et nyugdíjazok vele. A jelek szerint a másik irányba indultam el. Kíváncsi lettem volna, hogy volt-e, aki esetleg megfordította a tápegységet és vele együtt a levegő áramlási irányát.
-
válasz
hegegabi80 #56386 üzenetére
Tényleg!
Jók az arányai, és az SFX táp támogatás, de a porszűrők teljes hiánya miatt szerintem nem vállalnám be, és az akril lapok időtállóságáról sem vagyok meggyőződve. -
freelanced
addikt
válasz
hegegabi80 #55931 üzenetére
Köszönöm, igazából sikerült megtudni ami érdekelt, meg közben egy másik topikban is kisegítettek, de azért jó tudni
-
válasz
hegegabi80 #55733 üzenetére
Majd adnak ki hozzá egy BIOS-t ami tönkreteszi
Szerintem itt épeszű ember hónapokig nem fog megvenni ennyiért PC-t. Az új Ryzen CPU sem dob annyit, szerintem, ami megérné. De mivel majd kivonják a régieket, majd csak az újak lesznek, akkor meg, ha kell, akkor meg fogja venni az ember. Bár szerintem ami itt az országban történik, az emberek azt fogják csak megvenni, ami feltétlenül szükséges. Mint az új iPhone 14 Pro(sarcasm).
-
válasz
hegegabi80 #55673 üzenetére
Igen, ilyen fordító kellene, vagy valamilyen nagyon lapos kábel, hogy a VGA magasságához már ne adjon hozzá.
-
Grave_444
nagyúr
válasz
hegegabi80 #55651 üzenetére
5V 3pin az ARGB, 12V 4pin RGB csatlakozó. Alaplap manualjában le szokták írni hány W-al terhelhető vagy LED esetén milyen fajtából hány méter.
-
Rick4
félisten
válasz
hegegabi80 #55649 üzenetére
Ledszalagot led vezérlőre kellene kötni...
-
Grave_444
nagyúr
válasz
hegegabi80 #55619 üzenetére
Pont, hogy a 6400-6500-nál nagyon sokat számít, mivel alapból szűk a sávszélesség.
Speed®
Most mondjuk ez nagyon jó áron van kivételesen. Gigabyte Z590I VISION D
Aprón sincs nagyon használt cucc. -
Speed®
titán
válasz
hegegabi80 #55627 üzenetére
Persze, hogy nem, a 60 is csak úgy emészthető, ha hozzáteszem, hogy 40ért ment el a Strix B450-I, (2+ éve ~ennyiért jött..). Alapvetően a passzív chipset és a 2.5Gb LAN, amit elengedtem ezzel, minden másban viszont több ugye az X570, remélem hosszútávon igazolja, hogy jó döntés volt.
Ja, AFBR, a drótos ventirögzítést nem erőltettem, kis hajlítgatás megoldaná, de a gumis távtartós verzió szimpibb. Mod más téren volt, lévén rev.1., csiszolnom kellett, hogy elférjen, de fél perc alatt megvolt, emiatt nem szereztem új szettet..
Szerencsére az 5700G még ACOC mellett sem esik komfortzónán kívülre, tud annyira csendes lenni, hogy ne akarjak jobbat, marad -
válasz
hegegabi80 #55621 üzenetére
Igen 5600G/5700G jól hangzik, de jelenleg elég a 3400G is.
Nyilván a 70k HUF-os RX6400 alternatívájaként írtam... -
válasz
hegegabi80 #55619 üzenetére
Hát nem tudom, boltban még mindig 70k HUF fölött van az ára, aprón meg ennél kevesebbért mennek az RX 6500XT-k. Lehet megérné inkább upgrade-elned 5600G/5700G-re.
Pedig egy 50k-s árcédulát el tudnék viselni...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Dell Latitude E7270 - i7-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo ThinkCentre M910q Mini PC / i7 7gen/8GB RAM/240GB M2 SSD/12 hónap jótállással
- Használt Intel procik - Core 2 - Dual Core
- BESZÁMÍTÁS! ASUS Z97-A Z97 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged