Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
-
PROHARDVER!
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
PR0JECTNR56
addikt
-
Hanok
senior tag
válasz zed1983 #63296 üzenetére
Arctis Nova 1-em van nem azt mondom hogy penge de szerintem nem vészes a helyzet...Nem zúg és nem recseg, de ha nagyon érzékeny vagy ezekre a dolgokra akkor kicsit feljebb kell tornászni sajnos a keretet és be kell vállalni a B650E PG-ITX WiFi-t..
Én mondjuk főleg így nyáron szeretem a -CO-t..sokat dob 11 literben a hőmérsékleten..De persze ez csak az én szempontom..#63291sb:
Ramból megcélzom a 7000+-t
Azt a Gear2-es beállítást én még körbejárnám mielőtt beruházol egy ilyen kit-re.
Bár tapasztalatom nincs de többnyire azt olvasom mindenhol hogy nem nagyon megy stabilan, vagy ha megy is akkor inkább a prémium deszkákban..Plusz sokszor még csak nem is szembetűnően gyorsabb mint a 6000/CL30 vagy 6400/CL32..Cserébe beállítani egy emberöltő Zen topicban erről sokat megy a diskurzus..Szerintem majd nézz be oda.[ Szerkesztve ]
-
mpierre
veterán
válasz zed1983 #63297 üzenetére
Ha az akg hd 142 közepesnek számít, akkor meg t1om fülelni.
#### A hatalom nem egy jelvény vagy egy pisztoly. A hatalom az a hazugság: minduntalan hazudni, míg lassan az egész világ behódol neked. #### Eladó cuccok: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mpierre/index.html #### https://youtu.be/CRaOpLyIDpk
-
zed1983
őstag
válasz mpierre #63290 üzenetére
Elég sok lapon használják még ezt az egységet, azért léphetnének már egy szintet, de gondolom az a 200Ft különbözet is számít..
A lényeg, hogy egy közepes fülessel szépen szóljon minden rész, ne zúgjon és ne recsegjen.
YouTube Tech csatornám : https://www.youtube.com/channel/UCXIipIK2bjjaB38G1zKNi_w
-
zed1983
őstag
-
mpierre
veterán
Valaki szólt, hogy kimaradt egy apró rész a pinkesítésből. Megoldottam :
Van még pár apróság, amit javítani kell, de így még kevesebb maradt az eredeti színéből.#### A hatalom nem egy jelvény vagy egy pisztoly. A hatalom az a hazugság: minduntalan hazudni, míg lassan az egész világ behódol neked. #### Eladó cuccok: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mpierre/index.html #### https://youtu.be/CRaOpLyIDpk
-
sb
veterán
válasz HUN_Sector #63249 üzenetére
Én a Phenom II (unlockolt) X4 + talán GTX 460 óta lefelé fejlesztek csak.
A dvga már ott is uv-s volt de a proci még oc-vel ment és ott untam meg a hűtési mizériákat, sokkal egyszerűbb 65-95 + 75-125, max 150W-ig hűteni a konfigot. Mármint hangtalanul, és terhelve is szinte ugyanúgy. Nagyon ventivezérlés se kellett hozzá. Azóta mATX a lap+ház is nálam, akkor még az sem volt nagyon divat.
Onnantól oc helyett uv-s i5-2500, i5-6400, Ryzen 2600, 2700, 5600G jött. Dvga-ban talán 1050, uv-s RX 470, majd iGPU.Tápban minőségibb típusokból általában 450-520 közötti volt de mindig lefelé kerestem onnantól. Dvga-val 180, nagyon max 250W-os terhelésig, anélkül meg 120W-ig minden overkill, alul a hatásfok miatt rosszabbak a nagyobbak. Full terhelve meg kényelmes volt nekik az 50% körüli load szintén hangtalanul. A gond az, hogy 400 vagy az alatti tápokat már nehéz volt felhajtani. (kis HTPC, szerver meg első kitérők után paneltáp azóta is)
Idle fogyasztásban meg szintén a Phenom lehetett 60, vagy 80W? Előtte C2D, C2Q 80-100W. Azóta az is 35-45W tartomány. Érdekes lenne kiszámolni mennyit hoz csak ez 10+ év alatt. A drágább hw ára szinte biztos összejött.
On: C6 ITX-ről van már vmi review, vagy egyáltalán kapható már valahol? Ofc. mATX-et nyomorítanék bele , ezért érdekelnének a pontos méretek, lehetőségek.
Úgy néz ki 5600G-ről 8600G lesz most a befutó, első körben Asrock B650M HDV lappal. Ramból megcélzom a 7000+-t, meglátjuk... -
mpierre
veterán
válasz zed1983 #63282 üzenetére
Az Asrock B660M-Itx/AC-n ugyanez a integrált csoda van. Egy Scythe sdar-2100 + Overnight Sensation (diy) hangdobozokon keresztül nem feltétlen vállalhatatlan.
Bár pont mostanában készülök kiiktatni , mert az alc 1220-assal szerelt X299 Taichi Xe jobb dinamikát produkál ugyanazon a hangerőn. Ezt csak az sdar vu metere alapján mondom, mert szerintem nem hallom a különbséget.
Amúgy mit várnál tőle?
#### A hatalom nem egy jelvény vagy egy pisztoly. A hatalom az a hazugság: minduntalan hazudni, míg lassan az egész világ behódol neked. #### Eladó cuccok: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mpierre/index.html #### https://youtu.be/CRaOpLyIDpk
-
mpierre
veterán
válasz rxmiss #63276 üzenetére
Ja. Azt én is megtaláltam. Azért írtam, hogy gold. Arról persze semmi nincs a neten. Tényleg roger mester nem rendelkezik infóval ilyesmiről?
HUN_Sector: Táppal nincs tapasztalatom, de a Technics Sa-Dx930 ventijét már cseréltem egy noiseblockerre. Azt forrasztani kellett volna, így kábelvágás lett a vége, majd söndörgetés, szigetelés és dupla zsugorcsövezés. Szerencsére a korábbi yateloon (a'sszem) összes adata fent volt a neten.
[ Szerkesztve ]
-
Hanok
senior tag
-
Vigneau
félisten
válasz sasNAXO #63283 üzenetére
Nekem pl. a Ti verzió van ebből a szériából. UV-val szépen meg lehet szelidíteni. Jelenleg a CM Elite 110-ben tesz szolgálatot. Bánom is, hogy ebben a méretben a 3. 3050-ről maradtam le az elmúlt negyedévben.
Te mondd azt, hogy rablótámadás, a te hangod mééélyebb... Blaaah...
-
zed1983
őstag
Sziasztok!
Használ itt valaki Asrock A620i Lightning ITX lapot?
Milyen az integrált hangkártya? Nem gagyi az Alc897?YouTube Tech csatornám : https://www.youtube.com/channel/UCXIipIK2bjjaB38G1zKNi_w
-
félisten
válasz sasNAXO #63280 üzenetére
Én nyitott vagyok, számomra a 200mm alatti, 2db ventis Asus Mini, Giga Windforce, MSI Ventus modellek is elfogadhatóak (+ EVGA RTX 2060 SC FTW!), de itt egy kicsit megakadt a korty kávé.
[ Szerkesztve ]
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
félisten
[ Szerkesztve ]
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
HookR
addikt
válasz HUN_Sector #63277 üzenetére
Éppenséggel ezen ott vigyorog a ventilátor csatlakozó, csak ugye 2 pin-es, így mégsem plug&pray.
▌www.thunderbolts.info | youtube.com/ThunderboltsProject ▌16personalities.com▐
-
mpierre
veterán
Sff-en érdemes körbenézni, hátha valaki már cserélt ventilátort az sf450 gold-ban.
-
-
TurboK0
tag
Én egy régebbi corsair tápban cseréltem ventit, ott 2 gond volt: egyrészt a 14cm venti valójában csak 13.5cm, kellett 3d nyomtatni neki adaptert, amivel együtt már csak úgy fért be a 25mm venti hogy kicsit feszül/dudorodik. A másik gond az, hogy a gyártók egy része teljesen másmilyen fesszel hajtják a ventiket hogy még véletlenül se tudd cserélni; lehet hogy olyan feszen eléri a csúcsot amin egy szabvány venti még be se kapcsol, vagy olyan feszen kapcsol be amin normál venti már csúcsra ját, ilyesmi. Olyan is van pl. Corsair Platinum tápokban hogy PWM-es a venti, csak a pin kiosztás más (azt még szerencsére át lehet piszkálni a dugóból forrasztás nélkül).
Ez sajnos táponként más és más, utána kell keresni minden esetben hogy valakinek sikerült-e már.Én úgy oldottam meg hogy volt valami 4 pines corsair link csati a tápon, aminek a csatlakozásait lekapartam a nyákról és ráforrasztottam a venti 3 tűjét, így a hozzá járó csatlakozóval tudtam alaplapról vezérelni.
Olyat is láttam már hogy valaki egyszerűen fúrt egy extra lukat a fém kimenetre és azon kivezette a táp kábelét.Noctuánál lehet kapni ilyen gyorscsatlakozót ami arra van kitalálva hogy akármilyen kimenetre rá lehessen kötni a ventijüket, nem tudom hogy mennyire használható, de ha van rá pénzed megérhet egy próbát. Egyébként meg legjobb barátod a forrasztópáka.
Ja, meg velem volt már olyan hogy PWM venti sima feszültség vezérelt tűn egyszerűen magától lekapcsolt 1 perc után mert a PWM lábon nem kapott jelet, és azt úgy értelmezte hogy 0%-ra lett téve. Tehát ehhez lehet a 3-pines venti a jobb, de ez megint olyan hogy utána kell nézned hogy a táp milyen.
Van olyan SFX táp ami csak 80x15mm ventit használ, Noctuának meg olyan ventije nincs is.
[ Szerkesztve ]
-
HookR
addikt
válasz Vigneau #63271 üzenetére
(M**iComp) Macera, mert vissza kell juttatni Bp.-re és a gép, amiből kikerül, napi használatban van. Szóval addig vagy a tápot kell helyettesíteni, vagy átmenteni róla a fontos dolgokat.
Ezzel szemben az áll, ha magam próbálok a ventivel valamit kezdeni, rossz esetben cserélni (egy Noctua A9x14 pörgettyű alsó hangon 7e Ft).Ezért kérdeztem van-e ezzel tapasztalat? Nem tudom melyik kezembe harapjak.
Mondjuk ha azt nézzük, hogy kacérkodom a gondolattal, hogy olykor-olykor nagyobb fogyasztású dVGA kerülne bele, akkor ahhoz meg illene nagyobb teljesítményű táp. -> (1.) Új tápot vásárol. (2.) Régit gariztat, majd elad.[ Szerkesztve ]
-
Pista0001
addikt
válasz TurboK0 #63268 üzenetére
Az öreg Mac pro-m is 130 wattot eszik idle, pedig csak 4C8T Xeon, HD5770 és 3×3,5" vinyó van benne... Meg 1000 wattos táp, aminek a hatásfok görbéjéről az előbb írtál.
Az azonos architektúrájú, szintén 4C8T "kis" Xeonos ITX SF450 gold táppal, R7 250-nel kifacsarva is kevesebbet eszik, mint az idle, pedig nem sokkal gyengébb, ha egyáltalán gyengébb valamivel...
-
TurboK0
tag
válasz flashpointer #63257 üzenetére
450W táp fele annyiba kerül mint egy 1000W táp és pl. egy APU-s gépbe egyáltalán nem kell több, még akkor sem ha később teszel bele GPU-t (valami középkategóriásat).
Meg 1000W+ tápnál a teljesítmény görbe annyival magasabban van hogy alacsony fogyasztásnál, ahol a gép ideje 99%-at tölti, ott 5-20W-al többet szívhat egy 450W táphoz képest. Persze ez minimális összeg, de napi 24 órás működésnél már +10kWh a villanyszámlán, és ha azon múlik hogy elérjük a mágikus 210kWh havi határt (ahonnan felfelé 5x annyiba kerül az áram) akkor már nem is annyira mindegy.
Nálam ezen (is) múlt, úgy kellett átépíteni mindent hogy letornásszam 240kWh átalányt, anélkül most 2x annyi villanyszámlát kellett volna fizetnem. Annyi bibi volt vele csak hogy amennyivel lejjebb toltam a villanyszámlát, annyival drágább lett a Digi amióta felvásárolta a magyar állam. De legalább drágább nem lett a rezsi. Kurva jó ez az ország.
-
rxmiss
tag
en most keszulok leszerelni a nagygepet itthon. idle 150W
csak mivel bongeszesre es netezesre is ezt hasznalom, akkor is megeszik 200-220W-ot, mikozben a korabban vett latte panda ugyanezt megoldja 9-15W-bol. egy egyszeru asphalt9 is 300W tartomanyban mozog, nem azert, mert meg van hajtva, hanem csak ennyi az 'aktiv' allapot. davinci exportalas 4k60fps 470W es akkor az meg messze nem a teljes terheles, csak a davinci ingyenes keptelen kihasznalni ennyi magot.korabban kellett a nagygep itthoni munkahoz, de mar a cegnel is osszeraktam erre alkalmas vasakat, szoval ennek mennie kell. amikor futnak rajta a vm-ek es forgatok, akkor 420W is megvan, pedig a videokartya nem is csinal semmit.
mennie kell, mert amikor egy heten tobb napot is itthonrol dolgozom, mar meglatszik a villanyszamlan.es az egeszet egy direkt ebbe vasarolt fractal ion-560p viszi roccenes nelkul. valoszinuleg egyszerre szorosfankkal es y-cruncherrel ki lehetne akasztani, de nem az a feladat
[ Szerkesztve ]
-
HookR
addikt
válasz sasNAXO #63262 üzenetére
Nekem is van egy Corsair SF450 Gold.
Nagyobb terhelésen, azaz jobban felpörögve a ventilátora huhogó/kattogó hangot ad. Egyértelműen a műanyag lapátkerék ér hozzá valamihez, mert azt fogpiszkálóval közepén, finoman, forgás közben megtámasztva (effektíve centrírozva) elmúlik. És ha jól csinálom, akkor pár percre úgy is marad támasztás nélkül is. Lehet csak kiszáradt a kenése?
Hónap végén jár le a 7 év garancia.
Kérdés: Szerintetek visszaküldjem gariztatni? Mi a tapasztalat ilyen esetben?▌www.thunderbolts.info | youtube.com/ThunderboltsProject ▌16personalities.com▐
-
sasNAXO
aktív tag
válasz AxBattler #63260 üzenetére
Nekem van a családban egy gépben egy Corsair SF 450, még a gold, de imádtam azt, bakker egy Ryzen 3900X és egy GTX 1080 elment róla. Na azt el nem adom. Mielőtt bekerült a helyére vagy egy évig tartalékban állt már korábban is. Egyszerűen olyan jó áron vettem hogy azóta nem láttam olyan olcsón és úgy döntöttem nem éri meg eladni.
Eladó cuccok: Bq! Pure Rock LP, Sangoma A108E
-
félisten
válasz sasNAXO #63259 üzenetére
Az hogy felülről bővült a kínálat, az örömteli. Az, hogy alulról szűnik meg, az nagyon nem az.
+1, legrosszabb esetben marad a Chieftec BFX.[ Szerkesztve ]
-
sasNAXO
aktív tag
Nem mindenkinek kell óriási teljesítmény és amikor max. 100W-ot eszik az egész konfig, akkor nem mindegy, hogy egy 450W vagy egy 750W van mellette.
Az hogy felülről bővült a kínálat, az örömteli. Az, hogy alulról szűnik meg, az nagyon nem az. Picit olyan mint az ITX lapok, bár ott van még majdnem alja, csak az is arany árban...Eladó cuccok: Bq! Pure Rock LP, Sangoma A108E
-
Pista0001
addikt
Félreértés ne essék, nem az a baj, hogy van nagy, hanem hogy csak az van. 450-600 wattos kategóriában is szükség van gold/platinum tápokra, amik félpasszívan működnek.
-
flashpointer
őstag
legjobb dolog az sfx tapokkal ami tortenhetett hogy par eve vegre van 750 ; 1000+ -os platinum, csucskonfigot is elvisz majdnem passzivan, komolyan valaki azt hianyolja hogy 2000-en porgettyuzzon a 90-es venti?
-
TurboK0
tag
válasz HUN_Sector #63253 üzenetére
A gond az hogy manapság már nem is nagyon adnak ki minőségi 450W tápokat. Tavaly nem láttam olyan SFX tápot bemutatón ami nem volt minimum 750W, de a legtöbb új cucc már inkább 850W meg 1000W.
-
félisten
válasz HUN_Sector #63253 üzenetére
HA-n találsz nyomtatós hirdetőt.
[ Szerkesztve ]
-
HUN_Sector
őstag
Kicsit más téma: Van köztetek olyan akinek van 3D nyomtatója? Egy felfogatókeret kéne raknom a thermaltake axp90-x47 full bordájára (agyamra megy a 92mm-es venti sivítása), de csak emiatt nem vennék egy nyomtatót
[link]
Van olyan aki tudna segíteni? -
Pista0001
addikt
Én is ïgy vagyok ezzel, kellenek a 450-600 wattos tápok, a gépek nagy részébe nem kell 750+...
Pár hónapja vettem egy kifutó SF450-et. Nem kellett igazán, de jó áron volt, és belefért. Azóta találtam neki konfigot, és már bánom, hogy nem vettem 2-t vagy 3-at...
-
veterán
Nálam a 7800 XT-vel sem evett többet a gép 300 wattnál, de az is már inkább stressz tesztnél jött elő. Játék közben 1080p-n 60 Hz vertical sync kb. ~160-170W a teljes rendszer.
Tudom, nem 1080p-re való kártya, azért is adtam el.
[ Szerkesztve ]
Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.
-
HUN_Sector
őstag
Azért a túlnyomó többség gépe az életben nem eszik 500 wattot. Ezek csak néhány nagyobb radeon és nvidia szörnyeteg miatt szükségesek.
(Átlag feletti jóska gépei: egy jó kis 4060 eszik 115 wattot, ez 11700 125-öt, minden más alig, peak értékben megáll 270-nél. Egy 7700 most már tud 130-140 között is, meg egy 3060 225 wattot, 350-400 között tetőzik)
Mindenhol zöldítünk, de azért izomból toljuk az energiazabáló kártyákat.De jó is volt amikor bejöttek a maxwell kártyák. 70w +
Kidühöngtem magam.
-
Pista0001
addikt
válasz PR0JECTNR56 #63246 üzenetére
Azért az előző szériában értelmesebb teljesítményűek voltak...
-
PR0JECTNR56
addikt
válasz zed1983 #63244 üzenetére
Most érkezett az SF széria folytatása, ez az aktuális trió belőle.
[ Szerkesztve ]
-
-
sasNAXO
aktív tag
Na várjunk, most mi melegszik durván, a 3080 (duh), vagy a kábel olyan meleg hogy nem tudod megfogni? Esetleg a PSU oldalon a közös csatlakozónál kezd valami olvadni?
Ha utóbbi kettő, akkor igen, jó lenne két kábellel bekötnöd.
Egyébként valszeg bírja a 750-es kábele, az nem olcsó kínai vacak.#63240 Crabface: Szerintem meg GPU deshroudot neki és 25mm ventiket alá, NR200P-ben elég sok hely van hozzá...
Eladó cuccok: Bq! Pure Rock LP, Sangoma A108E
-
Dapro
senior tag
válasz Crabface #63238 üzenetére
ja mondom enyém is évek óta ugyvan, most beraktam 2 kabelre azért na
egy kép hőmérsékletről, hogy mire gondolok. haz nr200p@flashpointer: ez a jöv év eleje csak pletyka vagy fix?
[ Szerkesztve ]
-
Dapro
senior tag
válasz mpierre #63235 üzenetére
ja találtam is egy kábelt, ugyanúgy izzik
azon filózom mire cseréljem, azért 3080 elég erős, szóval nem biztos , hogy akarok most erősebbet viszont jóval hűvösebb kell. és akkor már lehet nem is adom el a formd t1(v1.1)-em amit hirdetek hanem visszaköltözök bele ha új vga lenne.
mit ajánlotok? asszem abba 2.5 slot a max -
mpierre
veterán
Ettől nem melegszik pluszba.
Amúgy ha kábel, akkor HA-n keresgélj a tápegység tartozékok közt. A kolléga bármilyen modu kábelt, akármilyen hosszban legyárt.
-
Dapro
senior tag
hi, ti 2--3x 2x8 vga kábellel kötitek be gpu-t? most jöttem rá így pár év után , hogy a 3080anamat 2x "2x8" vga kabellel kene bekötnöm , és mivel sff ház igy nem is tudom hely lett volna-e neki. igy
bár nemtudom emiatt lehet e h durván melegszik, de sztem előbb gyulladna fel, minthogy siman emiatt melegedjenés az a király, hogy nincs másik kábelem (ha volt akkor kidobtam ) , vagyis van, de a corsair sf750hez speckó kell (type4) .
van esetleg itt valakinek egy felesleges bpn?
[ Szerkesztve ]
-
HookR
addikt
válasz TESCO-Zsömle #63230 üzenetére
Az NCASE M2 az új DAN C4, vegyél olyat!
-
TESCO-Zsömle
félisten
No, hát -én- azóta is várom a DAN C4-est, de makacsul nem akarja feltámadni magát, pedig sokan ülnek a barlang előtt... Megjegyzem, azóta még jobb lett, csak nincs.
[ Szerkesztve ]
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
mpierre
veterán
válasz flashpointer #63227 üzenetére
Tök "véletlenül". De már így marad. Ebből kell főznöm.
-
Gergello
addikt
válasz flashpointer #63227 üzenetére
-
mpierre
veterán
Nos, közben lassan haladok a Jonsbo a4 pinkesítésével.
Ez itt éppen 3 réteg motip akril. A vga burkolata, meg a ház külső oldal már kész. Most jön az újabb maszkolás és a durvább pink (erika vörös) felhordása. Szokásomhoz híven lassan haladok.
Ja! és aki alaplapi bordát akar lefújni, az gondolja át kétszer. Vagy nagyon erősen, minden kis résre odafigyelve maszkoljon.#### A hatalom nem egy jelvény vagy egy pisztoly. A hatalom az a hazugság: minduntalan hazudni, míg lassan az egész világ behódol neked. #### Eladó cuccok: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mpierre/index.html #### https://youtu.be/CRaOpLyIDpk
-
félisten
válasz rxmiss #63222 üzenetére
Valóban, erre a célra elég lett volna egy A520M-ITX/ac lap, 4300G APU-val... de néha annyira kevés a különbség (árban), hogy nem éri meg spórolni. B550 lappal legalább tényleg minden AM4 CPU-t tudsz használni, és akár OC-zni, nem leszel limitálva, ez hosszú távon jó dolog.
5800X3D-t amúgy sem vesz a júzer sima asztali használatra. Ha meg így is zavar a fölöslegesen nagy teljesítmény, akkor íbéjről cserélj egy Athlon 3000G-re, Athlon Gold 3150G(E)-re.
-
Pista0001
addikt
válasz rxmiss #63222 üzenetére
Nálam 5600g van az egyikben gyakorlatilag csak filmezni és netezni. Mini-box Pico-PSU 160-XT táplálja 120 W-os kockával. Úgy ahogy van teljesen overkill, de kb ez volt a legértelmesebb alternatíva, főleg mert egy rendes vga-val és táppal rendes házban egyből játékra alkalmas géppé fejleszthető. Korábban egy Kabinit használtam erre a célra, az pont erre való. Sajnos meghalt, pedig mivel nem 4K-zok, elég lenne most is.
-
rxmiss
tag
válasz AxBattler #63221 üzenetére
hogy on is legyek: az asrock b550itx lapomba vettem ebay-rol openbox ryzen 5300g processzort, mert olcso volt es nagyon kivancsi voltam mit tud.
meglepoen jo. kapott 2x8G 3200-as memoriat es eddig csak siman desktop-nak hasznaltam bongeszes, video nezegetes (4k 60fps h.265 100Mbps) es szuper. egy hdplex200 acdc es egy 150W dcatx viszi, szoval az egeszet a szokasos APU gephazakba be lehetne passzirozni.
viszont - es ez a sajat hulyesegem - ugy erzem 'elvesztegetem' a jo kis alaplapot, hiszen lehetne benne akar egy 5800x3d is. ehhez inkabb valami a320 v a520-szeru alaplap passzolna, ha lenne olcson, foleg itx meretben. akkor meg mar miert nem inkabb egy deskmini. az itx-es elet nehez -
rxmiss
tag
-
mpierre
veterán
válasz HUN_Sector #63215 üzenetére
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz HUN_Sector #63215 üzenetére
nincs kereső a topicban
Wut?"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
félisten
válasz HUN_Sector #63213 üzenetére
-
HUN_Sector
őstag
Tovább gondolták Jonsboék az N2-t. Olcsóbb Matx alaplapokhoz nem is rossz ez a Jonsbo N4 gépház
PCI, pci expressz, 2 slotos lp vga, lp cpu hűtő, jó szellőzés, tetszetős.
[link] -
Pista0001
addikt
válasz flashpointer #63205 üzenetére
Nagyobb, mint a Bitfenix Prodigy? Vagy az már nincs?
-
rxmiss
tag
mar majdnem offtopik, akkora
a szurke-fekete-narancs majdnem bejon. -
veterán
A dizájnja is elég ótvar, de legalább gondolom aranyáron mérik, mert In Win.
Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.
-
HookR
addikt
válasz zed1983 #63201 üzenetére
AMD reportedly delays B840 and B850 motherboards to early 2025 — only X870 and X870E will launch in September - tomshardware.com
"The new B850 and B840 release date also confirms why there have been very few (if any) B850 or B840 chipset motherboards displayed at Gamescom 2024. With a
The release date is set for 2025, and AMD's partners are most likely waiting to showcase their new B850 and B840 motherboards at CES 2025."[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PlayStation 5
- Path of Exile 2
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- Samsung LCD és LED TV-k
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- HÁZIMOZI / HIFI / TV beárazás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Projektor topic
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- További aktív témák...
- Beszámítás! MSI H81M-E33 Alaplap H81 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Gigabyte GA-Q77M-D2H rev:1.0 LGA 1155 alaplap
- Beszámítás! MSI Z370 GAMING M5 Z370 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Beszámítás! ASUS Z97-AR Z97 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- MSI alaplap
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest