- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
-
PROHARDVER!
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
PROTRON
addikt
válasz
Crabface #65803 üzenetére
Attól még cicergés, coil whine simán lehet, az én HDplex-em sajna nem néma, csak csendes, de vagy 5-6 éves és használt piacon vettem, talán első generációs 250W-os.
De a korábban használt normál mean-well 120W tápegységem alap cicergéséhez képest még az is ég és föld... -
Hanok
senior tag
válasz
Crabface #65762 üzenetére
persze ha nem szempont a méret akkor sima liba..
Én már ekkorába biztos nem tudnék lakni..A velka 3 meg annyira kompromisszumos ha pl. játékra is kell a gép hogy azért az nagyon a másik véglet..persze ha elég a 4060 és elviseled hogy minden venti süvít akkor remek kis kocka..
-
echterion
nagyúr
válasz
Crabface #65263 üzenetére
Ilyen kihívás nálam is van / lesz. Nagyon olcsón vettem egy Zotac GTX 1080 ArcticStorm kártyát, így vizezni fogom a kis P200a-t. Hát, van kihívás, mert a budget minimális, a meglévő cuccaimból szeretném összerakni, némi kiegészítéssel, amit feltétlen venni kellett: pumpa+tartály, csövek meg két 90 fokos fitting (ezek összesen kerültek 22ezerbe). Ha szerencsém van, a hétvégén már össze tudom rakni, már csak a csövekre meg a fittingre várok. Két 120-as, 45mm-es radi lesz a rendszerben remélem, elég lesz a vga + R5 2600 kombóra.
-
válasz
Crabface #64902 üzenetére
Nem tudom mert kb. 6 év után most vettem megint tápot, meg nem is MO-n élek.
Mondjuk én a használtpiacról vásárolok inkább, ehavi szerzemények:
be quiet! Straight Power E9 480W Gold, ATX, moduláris - 24€ (homeserverbe)Ezek közül megy az egyik majd az új PC-be (iTek Evoke / Inter-Tech IM-1 ház, hogy témához is vágó legyen), még nem tudtam dönteni melyik lesz.
Thermaltake Toughpower SFX Gold 450W Premium Edition - 67€ (ezen még van 5 év gar a 7-ből)
bequiet! SFX-L 500 Watt Modular 80+ Gold - 80€ (ez bontatlan de nincs gar) -
rxmiss
tag
válasz
Crabface #64680 üzenetére
a maglev nyert, toronymagasan
siman megtaplalva oket egy venticsatlakozorol max fordulaton a delta volt messze a legkellemesebb hangu es legcsendesebb.
kiszedtem a yate loon-t, levagtam ma madzagjat (mert a delta csatlakozok nelkul es nagyon rovid kivezetesekkel erkezett), raforrasztottam a y.l. drotjat a deltara, kapott szepen zsugorcsovet, visszavezettem ugyanott, ahol az eredeti ment. a venticsavarokat is le kellett cserelnem, a delta a szokasos onmetszo venticsavarral ment fel, mint amiket pl a 12cm-es hazventikhez is hasznalunk.
csend van! hatalmas kulonbseg h a ryzen 3950x+nv4060lp kombo igy mar szinte hangtalan uresjaratban, mig eddig a 8345L tapventije folyton zajongott, egy eleg kellemetlen hangszinnel. most boldogsag vanszoval ha valaki hangosnak talalja az enhance enp-8345l tapot, a gyogyir a delta AUB0412VD-00.
innen volt az otlet:[caselabs]
-
Hanok
senior tag
válasz
Crabface #64842 üzenetére
Jól néz ki, amúgy ezzel a TR hűtővel ha lenne egy hosszabb VGA akkor beleférne? Vagy ütközne a radival?
#64843AxBattler:
Ha van 3D nyomtatási lehetőség még lehet kulturáltabbá tenni a dolgokat...Mondjuk nekem gyanús hogy az alsó képen hogy fér be egy 25 vastag venti...amikor ezt csináltam pont azt számolgattam hogy sehogy sem tudnék oda berakni egy ilyet..De úgy látszik hogy vannak még csodák...vagy az a táp valahogy el van mókolva a gyári átalakítóhoz képest. -
válasz
Crabface #64832 üzenetére
Hát ez szemre nem egy Asrock N100M hátulja (N100-nak nincs ilyen aláfogatása az tuti
), meg a weboldalán sem látszik ilyesmi de lehet hogy tévedek.
Szerk: ja értem hogy a tiéd ilyen, rendben, az a fenti az nem
Kemény az alsó borítás, noice! -
barnam_
nagyúr
válasz
Crabface #64783 üzenetére
A RAM lesz az... ráengedtem egy Memtest86+-ot, pár perc után már dobálta is a hibákat.
Csak nem értem, hogy miért nem kék halál, fagyás vagy újraindulás a jelenség.Visszaraktam 6000-re, egyelőre 44 perce megy hiba nélkül.
#64784 HUN_Sector: köszi neked is a választ
Igazából úgy voltam vele, hogy ha már engedi a RAM tuningot, legalább próbáljam ki -
viperabácsi
addikt
válasz
Crabface #64778 üzenetére
Akkor már inkább tőle a zsír új garis
innen ez :ASUS RTX4060 - DUAL-RTX4060-O8G-EVO 133700 Ft
De lehet ki várom az RTX 5060 at -
Hanok
senior tag
válasz
Crabface #64780 üzenetére
jaaa...akkor vissza szívom a hőmérsékletekre tett megjegyzésemet.
Valamiért benéztem hogy ez egy 4070.. De ha az lenne akkor valószínűleg inkább a 90-100 fokos hotspot-ról írtál volna..Nem ezekről a kellemes értékekről..
Az a víz kérdés az SG-ben mindig is mozgatta a fantáziámat..VIDA SLIM 120-al szemezgettem még régebben hogy rárakom a T30-at és akkor még hely is mard mindennek hátrafelé, csak aztán az ára megakadályozott ebben, meg az időtállósága is ennyi pénzért. Mondjuk szerényebb wattot is kell hűtenem így még elvagyok nélküle..
-
-
Vigneau
félisten
válasz
Crabface #64769 üzenetére
Akkor ez most egy kisebb rejtély a jelek szerint. Itt az összehasonlító.
-
Vigneau
félisten
válasz
Crabface #64764 üzenetére
A V2-ről tudtam, arra a verzióra hajazva kidobtak egy V3 RX 6600-at is.
Valami turpisság azért akad, csak a lényege rejtély: az eredeti Dual PCB-je rövidebb, az EVO-é hosszabb. Pici változást felülről látok a bordán, de ez már részletkérdés.
-
cucka
addikt
válasz
Crabface #64760 üzenetére
Semmi baj az evo-val, csak egy kompakt méretű kártya, a sima dual "normál" nagy méretű.
Nyilván a hűtési teljesítmény is ezt tükrözi, a kompakt hűtőborda és a kis ventillátor ennyit tud. Finggal nem lehet tojást festeni.Nekem 4070super van, a sima dual 5 centivel hosszabb, vagy másfél centivel magasabb, és vastagabb is. Űrtartalomra szerintem majdnem 2x az evo-hoz képest.
Dizájnra nagyon hasonlóak, fényképen könnyű összekeverni a kettőt.
-
sb
veterán
válasz
Crabface #64753 üzenetére
Most megnéztem jobban a teszteket, azért átlag cpu-knál viszonylag nagy a visszaesés ahhozképest, hogy mennyire jól megy nagyobb cpu-kkal. Belépő/alsó szintre így kicsit kevésbé csillog annyira mint amennyire elsőre tűnt.
A másik pont a fogyasztás, load alatt szerintem jól sikerült, idle még levihető a fogyasztás, de light load (CB-n van ablakhúzogatós teszt) playback, több monitornál megugrik. Ez lehet, hogy csak nekem van beakadva, de kis ITX-ek építésénél rászoktam, hogy próbálok az idle közeli állapotokra figyelni.
De összességében így is nagyot léptek előre és a hendikeppes előző gen után ez egy tényleg teljesen versenyképes cucc, gyakorlatilag mindenben. Pluszt is ad, ha ez az 1-2 apróság nem lenne akkor meg gyakorlatilag kb. minden paraméterben előzné a nagyokat nyersen.
-
flashpointer
őstag
válasz
Crabface #64618 üzenetére
detto amit sas ir, van egy rendszer meg egy tarolo driveom, minden mas fapadoson ketto hely van. De amugy ha valaki meggyoz hogy erdemes befektetni a ketszer annyiba kerulo X870i-be (pedig ez a gigabyte ice nagyon szepen nez ki)OC UV nemerdekel, adatot nem mozgatok, kartyam pcie4-es, meg vagy a hetezres szeriaig biztos nem cserelem, szoval pcie 5 folosleges, de meg az ssd-re 4 is.
-
HUN_Sector
őstag
válasz
Crabface #64525 üzenetére
18 literes. Deepcool CH160
Oázis computersnél ~25000ftHidd el, elég kicsi. Van belőle egy itthon. Toronyhűtőset nem kapsz 10 liter alatt, azt engedd el. Vagy ha tudsz, akkor mini toronyhűtőt és ugrik a vga mert amorf az egész ház.
Ám: A kis hűtőkkel iszonyat szopás tud lenni, főleg ha a vízhűtés sem opció és apró légkeverővel kell a procit lehűteni.
-
válasz
Esetleg Shiny Snake G200? [link] Bár 12.8L, de léghűtővel simán hűtőm a 9950X-et benne (Phantom Spirit 120 SE), 160mm-es hűtő fér bele. Én is rengeteget vadásztam 10L alatt ilyen házra (nagy toronyhűtő kompatibilitás), de nem igazán találtam jobbat
Német Amazonon 96 euró szállítással, fehérben is van.
-
BalageK
tag
-
válasz
Ha valahol még fel tudnál hajtani egy példányt, akkor az EOL Jonsbo U1 Plus lehet a megoldás, ami csak 11,2 liter, bár a szellőzése kérdőjeles.
Sokan megbuherálták a hátsó lemezét, és úgy már 2db 80mm-es ventit tudtak oda csavarozni... vagy az előlapjára vágtak egy 120-140mm-es ventihelyet.
-
flashpointer
őstag
válasz
ha riser nelkul kell akko gondolom lesz benne vga. Van olyan egyaltalan? a cheftec bt-06 eleg kompakt de azis 10,5 ; 4060 belemegy, kisebb szerintem csak riserrel lesz, max ilyen sugo szeru megoldas hogy a tap a cpu huto felett/ helyett van.
-
hoffman_
nagyúr
válasz
Crabface #64262 üzenetére
szerintem valahol itt a limit, nekem a 4070S köszöni jól van, a Ghost-ban, talán még egy 4080S lenne igazán a határon. csak ezért nem bajlódtam SF750 vadászattal, mert kb az SF600 az, ahol a ház limitje van. de 600W-al gyakorlatilag mindig kiszolgálható minden AAA játék, vagy 8c/16t workload.
-
Hanok
senior tag
válasz
Crabface #64231 üzenetére
Volt egy perverz gondolatom [Vida 120 Slim] -el kapcsolatban de aztán lefújtam ezt a projektet mert sikerült optimálisan kihűteni a IS-67XT-vel meg a plusz vetivel az oldalán a mostani setup-ot. (RTX4070/Ryzen 7600) Valahogy nem érzem biztos alapnak a vizezést.. Persze ha új intelem lenne például akkor biztos rákényszerülnék az AIO-ra.
Egyébként a legújabb heppem ez volt..Egész sokat számít...Még ha nem is szép.
De a mesh alatt úgy sem látszik.
-
rxmiss
tag
válasz
Crabface #64165 üzenetére
hat lassuk csak... biztosan olcso lesz
meg flex-szel is vannak pl 4.3l es azalatti hazak pl aliexpress-en, szoval biztosan megoldhato akkor is, ha nem magad tervezed/gyartod.
A07 Mini ITX
M100 mini (single slot!)
LLW v40 itx (ez talan a legigeretesebb hdplex-hez, egyebkent is valami varazslatos sajat tappal ajanlgatjak)az a24-v5-ben (ami kb 5 liter) 'lotyog' a hdplex250 es hutobol is befer akar a 67mm magas is, szoval lehetne belole faragni
-
BalageK
tag
-
Vigneau
félisten
válasz
Crabface #63803 üzenetére
Köszönöm szépen mindkettőtöknek a megerősítést!
Ami miatt pedig kérdeztem. Íme az említett 60mmx130mm-es hely az I/O shield jobb és az SFX táp bal széle között:
Valamint az SSD helyzet - előtte:illetve utána:
A kép bal szélén jól látható a felszabadult hely a 2db 60mm-es ventinek.
-
Dapro
senior tag
válasz
Crabface #63238 üzenetére
ja mondom enyém is évek óta ugyvan, most beraktam 2 kabelre azért na
egy kép hőmérsékletről, hogy mire gondolok. haz nr200p@flashpointer: ez a jöv év eleje csak pletyka vagy fix?
-
válasz
Crabface #63026 üzenetére
Csini lett! A belsejéről dobsz fel képet?
#63027 sasNAXO
Yocto+ az, amit el tudnék magamnak képzelni, viszont a specifikációiban van olyan pont, ami nem tiszta:
- a VGA riser-t gyárilag adják hozzá?
- a PSU: HDPlex 250W GaN AIO, vagy Meanwell UHP-200 / LSP-160... gondolom ezek nem járnak hozzá, de mi van, ha én picoPSU-t használnék? -
sff-cucc
csendes tag
válasz
Crabface #63012 üzenetére
Nekem is Velka 3-am van, szinten v2 ahol meg megvolt a szebb es vastagabb elolap.
Imadom, meg tapintasra is eleg premium erzete van, de nagyon patentul egybetartja az egeszet es a nem modularis Enhance VK tap konkretan hangtalan. En meg 3 eve szereztem amikor egy szlovakiai oldalrol direkt lehetett rendelni. Sajnos ma mar a Velkase termekek kikerultek a kinalatbol. Neked honnan sikerult beszerezned?En meg egy 2060-as Gigabyte videokartyaval hasznalom amivel boven elvagyok, de ezt a 4060 Solo-t nagyon ajanljak. Elvileg a ventirol a matricat le kell szedni ahhoz, hogy a Velka 3-ba beferjen. Amugy mik a tapasztalatok igy elsokezbol ezzel a gpu-val kapcsolatban, foleg homerseklet es hang szempontjabol?
Majd legyszi tedd fel a kepeket ha megtortent a koltozes
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Linux Mint
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- LEGO klub
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Autóhifi
- Milyen NAS-t vegyek?
- PlayStation 5
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- További aktív témák...
- GIGABYTE B550 AORUS MASTER Alaplap
- Eladó félkonfig!!! Asus H110M-K és i5 6400 CPU!!! Beszámítok!!!
- RITKASÁG !! ASUS P5QL-M DELUXE/WIFI-AP /Xeon Bios /Xeon X5470 /2X4GB DDR2 /Thermaltake Hűtő
- 2x8 GB / 1600 MHz DDR3 RAM Párok: Kingston HyperX - Corsair Vengeance - Hikisemi
- Kingston KF560C32RSAK2-32 - DDR5-6000Mhz - DualChannel CL32 - 32GB - Led
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad 330S-15IKB - i5-8G I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- iKing.Hu - Motorola Edge 50 Ultra - Nordic Wood - Használt, karcmentes
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged