- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Több stúdió sem ajánlja a legújabb GeForce drivereket
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Megmentené a GPU-s PhysX-et a ZLUDA
- Milyen egeret válasszak?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- TCL LCD és LED TV-k
- OLED monitor topic
-
PROHARDVER!
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
wd.taz
aktív tag
-
sb
veterán
válasz
Vigneau #65238 üzenetére
Az igen.
Néztem hogy fért be a vga, de megtaláltam az előző hsz-t.@TurboK0
- ASUS, ezért kurva drága és valószínűleg hamar tönkre is megy.
Ezen jót röhögtem.Kezdhetted volna ezzel a hsz-t.
Nekem az USB-k valahogy kevésbé hiányoznak, szinte nem is használom őket. M.2 se musthave, inkább csak úgy rakok be egy marékkal a gépbe, hogy ha már van szabad port akkor miért ne... de ha már valamit, akkor ezt szoktam nézni. Viszont ebből egész sok lapot látok amibe belemegy PCIe foglalástól függően 3-4-5db-is akár.Más:
Fan-psu (te ajánlottad) és ATX-SFX adapterekről tudok, de pl. TFX vonalra is tudtok ajánlani valami ilyesmit készen? TFX tápot más helyre berakni... vagy barkács? -
Hanok
senior tag
válasz
Vigneau #64939 üzenetére
Én már kétszer is vettem, mert bár mindkét alaplapom Asrock volt de az intel A-s header-el volt szerelve az AMD-s meg B-vel. Szóval platform váltásnál bajban voltam. Amúgy teljesen korrektül működik az AliExpress-es, és gyorsan meg is jön pár száz forint.
Keresgéltem normális 90 fokos 24pin-es táp csatit is de azt azért az Aliról nem mertem bevállalni. -
Pöttön
őstag
válasz
Vigneau #64710 üzenetére
Ne is mond, öcsémnek most raktam össze az atx masináját, jonsbo d41-be.
Ott a táp alatt van lehetőség 2db 3,5 hdd-re, ami kellett is neki.
És hát igencsak meg kellett szenvednem a táp kábeleivel hogy minden elférjen.
A Jonsbo mérnökei tényleg mint ha úgy gondolkodnának, hogy nem kell egyáltalán kábel a gépbe...
Ettől független marha jó márka, nekem is van 2db d31-es matx gépem az itx-em mellett, hasonló kábel rendezési problémákkal. -
Black&White
addikt
válasz
Vigneau #64276 üzenetére
Közben én is összedobtam a gépet, a válaszra visszatérve 4800-on elindult a rendszer.
Furcsa egy állatfaj ez a lap, (Topton N17) az biztos...
A BIOS-ban szinte minden hülyeségre van opció, de pl. EXPO/XMP-re nincs lehetőség, ahogy feszültséget állítani sem tudok.
Amúgy gyors, fluid a rendszer -
sb
veterán
válasz
Vigneau #64152 üzenetére
Én is keresgéltem ilyesmit anno, az a gond, hogy legtöbbször vastagabb a nyakrész mint a bal/jobbos kábeleknél. Itt van pl. felfelé mutató kábel is de ránézésre ez is elég magas. Toldókból 90 fokosat inkább lehet talán alacsonyabb méretűt találni.
Vagy van itt egy extra (és drága) megoldás is, de nem tudom ez mennyire jó. Ez csak úgy szembe jött anno.
-
emiki6
veterán
válasz
Vigneau #64124 üzenetére
Mostmár én is sokat gondolkoztam ezen. Az én ötletem az, hogy fogsz egy mezei tápkábelt és késsel lefaragod a csatlakozó kábel oldali részéről a felesleget (az erek szigetelése lehetőleg ne sérüljön). Utána az ereket már bármely irányba hajthatod.
A másik meg hogyha az aljazba illeszkedő rész túl hosszú, akkor talán abból is lehet faragni.Persze utána méretre vágod és teszel rá egy lengőaljzatot, hogy hosszabbítóvá váljon a mezei tápkábel.
Bevallom, mostmár érdekel, hogy ez mennyire lenne jó ötlet, akár meg is próbálhatnék csinálni neked egyet.
-
-
TomiLi
addikt
válasz
Vigneau #64140 üzenetére
Oh! Nem te vagy a vak, hanem én a figyelmetlen!
Az a baj az Up Angle-lel, hogy akárhol kerestem (ahogy te is) mind magasabbak, mint a left/right.
Ennél az eladónál van mindenféle kialakítású, és még méretezve is vannak a vezetékek.
Ahogy nézem az UP Angle-nek (T5) a kiálló része 24,5mm! Ránézésre ugyanaz, mint a Tiéd.
Néztem házakat is, de ott inkább a Left/Right az alapfelszerelés. Az Asus AP201-nél van Up angle, de az szintén olyan magas, mint a Tiéd. (ránézésre)
Ilyen kéne Neked (?), de ezt csak pár oldalon találtam meg, amik vagy nem szolgálnak ki magánszemélyeket és/vagy nagyon messze vannak. Ráadásul nem is látom, hogy mi a másik vége a vezetéknek. (YC-12L-2 néven fut és csak 4,5mm-rel alacsonyabb, mint amit fentebb linkeltem aliexpressről) -
TomiLi
addikt
válasz
Vigneau #64138 üzenetére
Nekem is az szokott a problémám lenni, hogy tudom mit akarok, de nem tudom milyen elnevezéssel keressem...
De amit linkeltem, az akár jó is lehetne Neked? Eddig rendeltem már vagy 5db-ot, nekem mind megérkezett rendben. Jó minőségű, nincs vele probléma, napi használatban van kettő is. -
trog
tag
válasz
Vigneau #64077 üzenetére
Én is gondolkodtam ilyesmikben, nem nagyon találtam kis méretben. Ha hajlandó vagy házi barkácsra jófogásról beszerezhetsz konvektorokon lévő védőpanelt amit megvágsz, pár ezerért már lehet találni, vagy az otthoni konvektor hátulját megbontani ha az van nálad
, vagy akár ezt, nekem ezek az ötleteim voltak eddig amik 5-8ks keretbe belefértek. Kis flexelést meg utánajárást igényel, cserébe nem kell 20-30kt rákölteni egy nagy lemez megvásárlására.
[link]
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
Vigneau #63815 üzenetére
semmi expertség nem kell hozzá, olyan mint bármilyen webshop, közvetlen kártyával tudsz fizetni, vagy google pay-el, annyi csak hogy nyilván lassabb a szállítás. illetve futár hozza, nincs csomagpontos opció, szóval akkor jó ha otthon tudsz maradni amikor jön a csomag vagy valaki átveszi neked.
szerk: bocsi rossz hsz-re válaszoltam, aliexpress/ebay témában írom ezt.
-
Pista0001
addikt
válasz
Vigneau #63809 üzenetére
Ha annyi helyet fel tudsz szabadítani, Scythe Ninja Minit keress aprón. Passzív hűtésre optimalizált, ha a házban van áramlás, akkor jobb esetben nem is kell rá venti, rosszabb esetben csak nagyobb terhelésen kell bekapcsoljon. 2 ventilátorhoz való rögzítődrót jár hozzá, 1 80-ashoz és egy 92-eshez. Gyárilag 1 darab 80-as ventit adtak mellé.
Ha szerencséd van, és megvan minden tartozéka, akkor AMD fronton szerintem tuti jó mindenre is, mert a 754-gyel behozott gyári keretet használja, ami ugyan sokat változott idővel (754/939 2 csavaros, AM2-től 4 csavaros, AM4-től már nem keret, 2 darabból áll, stb), de karmok mérete és pozíciója szerintem nem változott. Ha a processzor magassága változott, ahhoz hozzá lehet állítani, mert 3 fokozatban állítható a leszorító erő.
Intel fronton rosszabb a helyzet. Itt is a gyári rendszereket használja, a gyári csomag 478-ra és 775-re jó, külön lehetett venni olyat, amin a műanyag pöckök elcsúsztathatóak, így 775-ön kívül 115x és 1366 kompatibilis is, illetve talán volt külön 2011-hez való is, de 1200 és 1700 szerintem már nem jött ki a régi Ninkákhoz, az újabbakra meg nem biztos, hogy ugyanúgy kell a rögzítést felszerelni.
"Ős" Ninjám volt, egy rev B-m, meg a Mini, utóbbi megvan még mindig. Szerencsém volt, bár használtan vettem, megvolt minden tartozéka, és az 115x/1366 rögzítés is kapható volt még.
-
mpierre
veterán
válasz
Vigneau #63808 üzenetére
Nem is tudtam, hogy a TR csinál kis ventiekt is. Mondjuk sose néztem rá...
Emiatt csak a Noiseblocker BlackSilentPro 60mm (PR-2)-höz volt szerencsém. Csak 3 pines van belőle, de 5V körülről indul a forgás.
Szerk.: Ha van még plusz 8 mm hely: Thermalright Assassin King 90 A Silver Soul 110-t még sose láttam idehaza.
-
sasNAXO
aktív tag
válasz
Vigneau #63800 üzenetére
Ja én úgy gondoltam, hogy hátulról a 3D nyomtatott műanyag és mellé valami rögzítés, ami akár lehet egy szintén 3D nyomtatott kis keret is, ami a felső lemezhez rögzítene a tápot. Csak ezt jó nagy macera lenne megtervezni.
Az meg már végképp overengineering lenne, ha ennek a keretnek az oldalára lehetne valahogy rögzíteni az SSD-t, ami eddig felül volt...
(Én ezért is adtam el, sose volt vége a tervezésnek és igazából nem használtam ki.)
-
sasNAXO
aktív tag
válasz
Vigneau #63795 üzenetére
Ebben az volt a limit, hogy mivel műanyag, nem tart úgy mint egy vas, emiatt van alul a táp, ugyanis ha jól emlékszem van ott egy fém párkány aminek nekitámaszkodott az SFX táp és akkor nem csak a műanyag tartotta a táp (és kábelek) súlyát.
Rég volt. Talán még megvan a modell, ha kell.#63794 mpierre:
Sima ATX táp esetén teljesen jó megoldás, de nekem SFX volt benne. Még az előlapot is újra akartam tervezni, hogy van 2 centivel rövidebb legyen. -
Vigneau
félisten
válasz
Vigneau #62632 üzenetére
Időközben megérett az újabb modding a Cooler Master Elite 110-re:
Némi flexelés után meglett a hely a 21.8cm-nél hosszabb VGA-nak egy 5.5cmx16cm-es bevágásnak köszönhetően.
A 24.1cm-es XFX RX 6600 már koppra befér, bár a gyártó igazán spórolhatott volna 1-1.5cm-et a ventilátorok kávájából. Egy 23cm-es VGA könnyebben elférne.
Így viszont ki kellett iktatni a 2 első USB-t és alul kurtítani az előlapi panel keretén.Egy kis kábelmenedzsmentet is sikerült végül összehozni.
A végeredmény pedig egész jó összképet adott.
Az SFX táp modding engem is gondolkodóba ejtett, azonban az egyedi kábelek legyártatásával már nem akarok szórakozni. Igaz, akkor lenne lehetőségem egy torony CPU hűtőre is. Így legalább vadászhatok majd a jövőben az AN600, AXP120-X67, IS-67-XT trió valamelyikére.
-
Vigneau
félisten
válasz
Vigneau #61687 üzenetére
Kivettem pár napja a felső ventilátort, átforgattam a gyári keretre a két SSD-t felülre. Akár egy kisebb kereszt levegő átmozgatást tudnék csinálni az I/O shield és az SFX táp közötti 70mm x 130mm helyre egymás alá berakott két 60mm-es ventilátorral.
Már ha van értelme... Van valakinek tapasztalata a 60mm-es ventilátorokkal? Mert ha nem rossz ötlet, akkor valami jobb PWM páros után néznék Thermalright vagy Noctua vonalon.
-
Vigneau
félisten
válasz
Vigneau #63561 üzenetére
Megelégeltem, hogy közel egy hónap elteltével sem nagyon látom a hazai kínálatban elterjedni a Jonsbo C6-ITX-et. Így tegnap elengedtem egy levelet a szolnoki WinCity-nek, amire meg is kaptam ma a választ:
"Az Ön által keresett házzal kapcsolatban egyeztettünk a Jonsbo disztribútorunkkal. Ezt a típust nem tervezik hazánkban forgalomba hozni, így nem tudunk a beszerzésében segíteni. Az a néhány cég, aki értékesíti, nagy valószínűséggel külföldi forrásból szerzi be a terméket."
Szóval ma szerintem rendelhetem is meg Bólyból...
-
TurboK0
tag
válasz
Vigneau #63567 üzenetére
Ha áttolod akkor van ott hely. Jobban nem tudom lefotózni anélkül hogy kikapcsolnám. Én olyan 12-3mm-re saccolom a RAM nyák szélétől (a memórián amit használok, kb 1-2 mm-re lóg ki a borda a nyáktól).
Annyi bibi van, hogy a táp tartó foglalatába kisebb csavar megy bele, ami a sín foglalatánál kisebb. Így jelenleg annyi van, hogy a táp tartót használom anyaként, tehát az szorítja oda a sínt amin lóg az egész.
Ha a C6 ITX-et használod, akkor szerintem értelmesebb a hátsó venti foglalatra tenni az egészet, és akkor hosszabb GPU is kényelmesen elfér. Habár akkor meg az alaplap 24pin kábelét kéne a CPU borda és a GPU között elvezetni, ahol ömlene rá a forró levegő. Meg úgy ATX táp tuti nem megy bele, csak SFX.
-
Vigneau
félisten
válasz
Vigneau #63474 üzenetére
Ma kiszúrtam Merlinék kínálatában. Ezek szerint megérkezett...
-
sff-cucc
csendes tag
-
HookR
addikt
válasz
Vigneau #63271 üzenetére
(M**iComp) Macera, mert vissza kell juttatni Bp.-re és a gép, amiből kikerül, napi használatban van. Szóval addig vagy a tápot kell helyettesíteni, vagy átmenteni róla a fontos dolgokat.
Ezzel szemben az áll, ha magam próbálok a ventivel valamit kezdeni, rossz esetben cserélni (egy Noctua A9x14 pörgettyű alsó hangon 7e Ft).Ezért kérdeztem van-e ezzel tapasztalat? Nem tudom melyik kezembe harapjak.
Mondjuk ha azt nézzük, hogy kacérkodom a gondolattal, hogy olykor-olykor nagyobb fogyasztású dVGA kerülne bele, akkor ahhoz meg illene nagyobb teljesítményű táp. -> (1.) Új tápot vásárol. (2.) Régit gariztat, majd elad. -
-
válasz
Vigneau #62657 üzenetére
Az hogy tetszik? Vettem egy 4600G-t. Azt vettem észre, hogy iszonyatosan fárasztja a szemem az APU... lehet ez csak nálam probléma, de az 5700 XT-nél ilyen nem volt. Már szerintem új kártyát nem veszek mostanában, de ha vennék, akkor max ilyen 7600 erősségűt és méretűt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- PlayStation 5
- BestBuy topik
- I Have No Mouth, and I Must Scream teszt
- Nintendo Switch 2
- MWC 2025: Előrendelhető a Nothing Phone (3a)
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Több stúdió sem ajánlja a legújabb GeForce drivereket
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- További aktív témák...
- iKing.Hu - Honor Magic 5 Pro 5G - Használt, újszerű állapotban, ajándék tokkal!
- BESZÁMÍTÁS! Nintendo Switch Lite 32GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B650M R5 7600 32GB DDR5 1TB SSD RX 6800 16GB NZXT H7 Elite GIGABYTE AORUS 850W
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 980 PRO NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- DELL PowerEdge R730xd 26SFF rack szerver - 2xE5-2680v3 (24c/48t, 2.5/3.3GHz), 64GB RAM, 10G, H730p
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest