Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Samsung LCD és LED TV-k
- Projektor topic
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- SSD kibeszélő
- Milyen egeret válasszak?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Gaming notebook topik
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
-
PROHARDVER!
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
barnam_
nagyúr
Informatív videó, köszi a linket!
Igen sajnos ezt a Terránál meg a Ridge-nél is írják, hogy az oldallap mellett lévő ventilátor extra zajjal jár. Ezért is jobb a Noctua L12S vagy a korábban említett Black Ridge, mert a borda alatt van, így halkabb.Majd meglátom mennyire lesz hangos játék közben, mondjuk jellemzően úgyis fejhallgatóval játszom így nem zavar.
De ha mégis, akkor Noctua NF-A12x15 vagy Silverstone Air Slimmer 120 -t teszek rá, ezekről jókat olvastam. Utóbbi valószínűleg hangosabb, de elég nagy légszállítást ír.[ Szerkesztve ]
-
sff-cucc
csendes tag
Az aio-k amugy is kb csak 3-4 evig jok allitolag, utana romlik a teljesitmenyuk. Meg 120mm-nel meg tenyleg nem adnak elonyt egy 47mm vagy afolotti leghutessel szemben.
Viszont eszembe jutott valami (ezt mondjuk lehet te meg is tudod erositeni/cafolni) hogy az SG13-ban vajon lehet-e betenni az alaplap melle elore egy fektetett flex-atx tapot? Vagy akar fent a plafonra a 3.5-os HDD helyett? Elvileg az 8-9cm szeles. Valahogy kell kivezetes ott amerre a 40mm-es ventilatorja nez - de ha igen, akkor az rengeteg helyet szabaditana fel a procihutonek.
[ Szerkesztve ]
-
sb
veterán
Csak célzom... aztán max mellémegy.
Értsd: van egy próbakitem, 6000-es ami elvileg tudhat 7000+ -t (ebben van 10 perc keresgélésem fórumokban), meg egy 7000-es, amit igen olcsón sikerült beszerezni. Szóval se nagy felárat nem ér nekem, sem hosszú állítgatást amit írtál, ha ez lesz akkor goto 6000 (vagy amit az IF/MC bír és annyi).Egyrészt "rá vagyok szokva", eddig is 4000/2000 ill. 4200/2100-on ment 1:1-ben a 4650G-m, 5600G-m. De ez csak azért volt mert viszonylag egyszerű volt belőni: megfelelő chip, az APU-k jól bírják az ilyen tuningot, setupot meg találtam gyorsan jót (CB fórum pl.) amivel kb. 4-5 körből megvolt a beállítás. Ja és jó lap bios... volt anno amivel állítgattam jobbra-balra de sehogy nem volt stabil, ráadásul minden minimális szar állításra jöhetett a bios reset. Akkor rövid sz***s után nem is foglalkoztam vele, majd jött egy olyan bios amivel a fenti, 4-5x 10 perc állítgatással megvolt a végeredmény.
Tesztek alapján amúgy nincs sok előnye valóban, tisztán grafika oldalról sem mondjuk egy 6000/6400 szinkron vs 7000-8000 aszinkron beállításnak... szóval ez tényleg inkább passzió, az meg addig érdekes amíg jópofa. Szenvedni nem fogok vele.
@TurboK0
Köszi, ez nem rossz. Egyelőre csak a szokásos tapogatózás ház ügyben, nincs eldöntve mi legyen csak érdekel mit bírhat pontos méretekben a C6 ITX. ATX táppal is volt némi reményem ránézésre (persze csak elbarkácsolva középről a tápot), de jobban utánaszámolva ez tök esélytelen, 43mm a ram, alatta slot+lap+távtartók. Az ATX táp 150mm a ház pedig 202mm. Kívülről. És még rátenni se kéne direktben a tápot a ramra.
Akkor lehet, hogy más lesz az irány... vagy mégis átgondolom az SFX-et. (Amúgy a C6 ITX-ben az SFX felfogatás ránézésre nem tűnt középen lévőnek, csak az ATX. De csak kép alapján, szemre mondom.) -
zed1983
őstag
-
HUN_Sector
őstag
Áh, 170 wattal öngyilkosság lenne. A 65-84 wattos cpu-k mennek 120-130 wattal teljes terhelésen. A 170 menne 300-zal minimum. Mi hűtené azt le? Leolvadna a processzor.
ITX-ben esélytelen, atx/matx-ben sem a legtöbb vízhűtés, sem a toronyhűtések többsége nem bírna el vele. Még a 170W total is kínkeserves kazán lenne[ Szerkesztve ]
-
phulee
tag
Azért van élet 210mm alatt is, 4060/Ti-t simán kapsz és már a küszöbön vannak a 4070-ek is. Persze utóbbiak esetében még sok tapasztalat nincs a hűtésekről.
Nyilván ide való, ezért is tettem OFF-ba. Csak szomorúan állapítottam meg, hogy erre nem tudok a C6-ról átköltözni bármennyire is tetszik.
-
Pista0001
addikt
Hát igen. Az Asusnak volt valamikor 2. vagy 3. gen. körül már 40e-s ITX lapja is, ahhoz képest a mostani akár 80-100e is "rendben van", a fizetésekhez mérten Magyarországon nem lett szignifikánsan drágább (azok alapján, amit otthonról hallok).
A sulinet az esetek nagy részében arra volt jó, hogy ipari hulladékot sózzanak hozzá nem értőkre.
Az egész szám. tech. egy fájdalmas hobbi. Ami egy jó korszak - talán aranykor bizonyos szempontból - volt, az a 2., 3., 4. meg talán még a 6., 7. gen. Volt igazi középkategória. Bár az i5-ök relatív drágák voltak (bár korábbi még 1 generációval, a 36e forintos P55-be 50e volt a Lynnfield i5!), sima egy VGA_s tuningmentes géphez voltak olcsó mATX alaplapok, és ami a legfontosabb, akkoriban még volt valódi középkategóriás, olcsón jó teljesítményt nyújtó VGA. Emellett a procit és a deszkát egyszer kellett megvenned, egy Ivy vagy Sandy kb 2-3 éve kezdett ténylegesen elfogyni. Persze aki 6., 7. gen-t vett, az szarabbul járt, mert az is.
#62838rxmiss
Az az NFC ház durva#62841hoffman_
Ha itthon körülnézek, én is jellemzően ITX-et látok. Egy "gamer", egy filmes, egy nas, még két integrált procis a polcon. Ja meg egy félretró "gamer". De van brand USDT is. Amúgy nagyjából ugyanazt írtuk le. Kivéve a YT szcéna, azt nem vágom, Bacsis retrós videoit nézem csak.[ Szerkesztve ]
-
TurboK0
tag
Jonsbo C6 is tökéletesen jó lenne ezzel a téglával, csak lehetne 2-3 centivel magasabb/szélesebb/hosszabb és jobban szerelhető. A MM C26/C28 pont a szerelhetőségben van fényévekkel előbbre, csak kár hogy pont nem jó a mérete számomra (30cm hosszú bőven elég lenne, ebben a kategóriában már bőven van jó videókártya is).
-
TurboK0
tag
Jó tudni hogy minőségi cucc.
Sajnos nekem pont nem jó, a C24/C25 ITX, a C26-ba csak 130mm hűtő fér, a C28 meg túl hosszú hogy a polcon elférjen. Pedig szerelhetőségben és hűtésben úgy néz ki hogy pont tökéletes lenne, tápot lehet minden irányba csavarni, és van elég venti slot minden oldalán.Ha a C26 olyan széles lenne mint a C28, akkor tökéletes lenne még az ára ellenére is.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
Igen, most olvasgatom az EVO-s tapasztalatokat, nem egy jól sikerült hűtés.
#62738 A.Winston
Ja, a régi hűtők nem értek hozzá a vRAM chipekhez, külön borda ragadt rájuk.
Mondjuk ahányféleképpen el lehet helyezni a memóriát a PCB-n, meg is értem, nem tudtak volna univerzális kialakítást tervezni.
1-1 nagyobb full réz süni talán elvinné a GDDR6-os modulokat is... de igazad van, jobb ha a gyártók saját bordáját moddolja az egyszeri júzer.
Noctua venti, Gelid paszta, réz lapok a vRAM-ra, stb."Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
félisten
Tényleg, 201mm jónak tűnik, de a WF 2x mostanság radar alatt maradt nekem, ill. nem olvastam túl jókat a hűtésről. Akkor már inkább az Asus Mini Evo, és a kb. +3cm.
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
phulee
tag
A VGA mindig szűk keresztmetszet ennél a háznál. Az saját igényeimet elég jól behatárolva, a jelenlegi kínálatból vagy RTX 4060 lesz vagy RX 6700 XT lesz a befutó. Előbbi azért szimpi, mert egyrészt nagyon pici, másrészt durván jók a tesztjei. Ráadásul most láttam garisat az aprón elég kedvező áron. Ezzel az általad felvetett probléma, bár jogos és valós, máris megoldást nyert.
-
sff-cucc
csendes tag
A +2 hocso nem rossz, de mi ertelme volt megmagasitani? Nem vagyok szakerto, jar tisztan a magasitas barmi elonnyel hutes szempontjabol? Max annyi hogy 44-es ramok is elfernek alatta amit amugy is kitakar.
Egy dologra jo - ha valakinek olyan haza van ahol elfer ez a huto, az tuti hogy a 33mm-es alacsonyabb RAM-okat hasznalnek es ugy befer ala egy 25mm-es ventilator. -
phulee
tag
Félreérthető voltam, nem cél a teljes csendesség, illetve nem reális. Pusztán a lehetőségekhez mérten.
ATX fel sem merült éppen ezért, csakis STX. Így is sakkozni kell a hellyel, főleg a pocihűtés miatt.Köszönöm a videókat, BQ-ről néztem már jópárat. Mivel Amazon-ról rendelkel Sl-100 Black-et, ezért az ingyenes szállításhoz éppen annyi hiányzik, mint egy NF-P12 R1300 ára, szóval berendelem...
-
félisten
A12 jónak tűnik 950-1000 rpm-ig, míg a P12 800-850rpm-ig.
BQ Silent Wings Pro 4 viszont meglepően korrekt.#61840 TurboK0
Én találtam 120mm -> 3.5"/2.5" átalakítót és az aljára szereltem az SSD-t...
Hol/milyet találtál? Ilyen lehet nekem is kellene.[ Szerkesztve ]
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
PROTRON
addikt
Te több mint 1 secet gondolkodtál azon hogy megtartsd azt a közösített heatspreadert? Nálam kérdés nem volt hogy azonnal landolt vissza az alaplapi dobozba, rajta van még a gyárilag letakart thermal padocska...kéred? occóé' eladó.
Pedig A2000 hűvös, nyugodtan bírta volna a szaunát, de azért a média markecba is csak a szlogenért jártunk...
Most a másik irodai gépbe 970 EVO Plus került, na az már megfő, oda kellett rendes bordázott borda...
Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
PROTRON
addikt
Nem csak hogy heatpipoes az a VRM hűtés, de még kicsi ventit is kapott a weblap szerint.
A nagyobbik gond, hogy az a csipszet szétfogja fűteni a gen 4-es, eleve melegedős SSD-ket, de legalább milyen jó hogy van a hátlapon is SSD slot mind a két példánynál.
Csak ugye melyik van direktbe bekötve a CPU-hoz, az azért nem mind1 egy "Z"-s alaplapnál, munkaállomásnál. Meg melyik ház kompatibilis hátulsó oldali SSD-vel.Bezzeg a H570m-itx/AC-nél még megtudták oldani, hogy szemből egymás mellett legyen a 2 SSD és csak az egyik alatt legyen csípős csipsz.
Mert így hogy alatta ott a csipszet, így tényleg problémás az SSD azzal a kis bordával együtt is.
A milyen SSD-t vegyekj totyikban épp panaszkodott egy kollega, hogy hiába van borda az SSD-jén az ugyanilyen elrendezésű mITX alaplap esetén egy NRP200 házban (== nincs elülről hátrafele szellőztetés), a 970 EVO Plus SSD-jén a controller rendesen 80 fokon tetőzik...most kicsit átalakította(kivette a termal pad egyrészét), beesett 65 fok alá és megugrottak az FPS-ei gamelésben is, mert a meleg SSD miatt az egész rendszer kissé throttlingolt neki.[ Szerkesztve ]
Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
Vigneau
félisten
Igen, a táp közelsége csak egy szempontból lehet - hasznosan - érdekes (lásd az esetemben a Cooler Master Elite 110-nél tapasztaltakat). Amennyiben forog a ventilátora, az a ház belseje felé, a proci irányába néz és a CPU hűtő ventije pull-ra van állítva.
Rendben van. Köszi szépen!
Te mondd azt, hogy rablótámadás, a te hangod mééélyebb... Blaaah...
-
Vigneau
félisten
Jól van, majd meglátod, mire jutsz. Egyelőre még nem kezdtem el komolyabban pásztázni az aprót, jó ár esetén biztosan elcsábulnék. Visszaolvasva elég impresszív eredményeid lettek az IS-67-XT-vel. Szvsz az ARCTIC P12 Max-szal sem vallana szégyent.
Az IS-50X V3 sem hazai. Nem volt elérhető, amikor kellett volna, így maradt az AliExpress az egyik Kedves Barátom segítségével.
-
Vigneau
félisten
Az előbbi sokáig volt is fent HA-n, de akkor még nem gondoltam, hogy közben beesik egy SFX táp. Most bő 100mm helyem van CPU hűtő számára. Pár lehetőség akad, ahogy elnéztem. Az általad is említett első duón felül még ott lehet a teljesség igénye nélkül a DeepCool AN600 vagy a Thermalright AXP120-XT is.
Először így raktam be a ventiket előre.
Aztán jött a felismerés, hogy - inkább - az SSD (de azért a felső venti se volt szerencsés helyen) miatt a háznak vagy az eleje, vagy a teteje nem pattan be a helyére.
Neki szerencséje volt, nekem pechem.
Köszönöm szépen a kedves szavakat!
Mclovin:
Tízórai tükörtojássütés közben jól lemaradtam, beelőztél. Ilyen az, ha valaki sokáig szöszöl a szerkesztgetésekkel, képbeillesztéssel.[ Szerkesztve ]
-
hoffman_
nagyúr
köszi szépen. igen, teljesen jó kártya ez. és mm pontosan befér, nincs másik kártya a piacon (talán jön egy PNY még), ami úgy befér, hogy fölé megy egy 80-92mm venti.
ez a riser meg egy vicc, én nem tudom mit gondoltak. az Mk2-be olyan szépet raktak.#61224, sasNAXO
van, de amibe ez a spine került... uhh.
igen, voltak ők már mindenhogy. néha, például 1-2 hónapja is, promóztak új házat instán. nagy kamusnak tűnnek mostanra nekem. kiárusítást tartottak, mert jön a csőd, de én nem tudtam venni tőlük egy darab oldallapot az elcseszett, megkarcolt, leharcolt minták közül, ami biztos volt a polcon pár darab. aztán mégse húzták le a rolót, aztán megint baj van. nem értem én már. ezt a házat imádom, ha az illesztési hibákat az Mk4-re megcsinálták volna T1 szintre, meg hozzácsapnak 3mm-t széltében, tökéletes időtálló ház. de nem, inkább megálmodták a Raw-nak keresztelt szemetet, aztán eltűntek.[ Szerkesztve ]
"The time you enjoy wasting is not wasted time."
-
félisten
Pofás cucc, anno nézegettem sárga színben, de aztán megjelent itthon a Jonsbo T8 Plus, ami effektíve ugyanez, csak belefér a 250mm-es VGA.
[ Szerkesztve ]
-
zed1983
őstag
Most már látom, köszönöm
Neked ASRock B650i van?
Tekercs nyafogast hallható? Két RoG B650e-i lapot küldtem vissza emiatt, nem akartam tápot is cserélni, Redditen olvastam, hogy valakinek az megoldotta a problémát..YouTube Tech csatornám : https://www.youtube.com/channel/UCXIipIK2bjjaB38G1zKNi_w
-
hoffman_
nagyúr
az X3, éppen befért, ha egy miliméterrel nagyobb, nem tudom becsúsztatni. vállalható kompromisszum pont, nekem mindenképp. halkabb is, mint a deshroud EVGA, ez meglepett. szerintem ennél erősebb vasat nem nagyon lehet a Ghost-ba rakni, tophat nélkül. egy TiS vagy egy 4080S alulfeszelve még talán elmegy benne, de szerintem az már hangos/meleg lenne zavaróan.
#61139, HookR
igaz, úgy gondoltam, hogy a két 'As' betűs. csak az MSI bénázik realtekkel.[ Szerkesztve ]
"The time you enjoy wasting is not wasted time."
-
hoffman_
nagyúr
nem főne meg, így fut 4070 Super a Ghost S1-ben.
ha esetleg meggondolnád magad : )"The time you enjoy wasting is not wasted time."
-
HookR
addikt
Most lám csak, hogy ez az alaplap még formálisan nem tette tiszteletét a topikban.
Hallatlan illetlenség! Skandalum!
=================================================
ASRock B650I Lightning WiFi hivatalos oldal - [link]
- AM5
=================================================▌www.thunderbolts.info | youtube.com/ThunderboltsProject ▌16personalities.com▐
-
Mclovin
senior tag
Érdekes a helyzet, ez biztos. Phanteks t30-nál légszállításban nincsen nagyon jobb opció tudtommal, szóval, ott felesleges is variálni.
Építettem kb. egy hónapja egy barátomnak egy SG13 Mesh-be egy PC-t. Ryzen r5 3600x + Sapphire Rx6700. Neki egy AIO volt a procin (EKWB DRGB), radin két ventivel. Először exhaust-ra állítva mindkét venti a radin, nem volt rózsás a helyzet. Táp venti szintén felfelé nézett, ez tűnt a logikusnak nekem is elsőre. Reddit postok alapján megcseréltem a tápot és a radin található ventiket is intake-re és a CPU 8-10 fokkal terhelés alatt úgy, hogy VGA hőfokok nem változtak. Ezért is javasoltam korábban egy kis variálást, de akkor nálad más a helyzet.
Amit még sok SG13 build esetén láttam, hogy egy slim 92mm-s ventit exhaust 'belógatnak' a táp mellett.
-
Mclovin
senior tag
Egyre szebb build, gratulálok. A jobb airflow érdekében nem gondolkodtál a következőn?
- PSU fordítva, tehát a venti lefelé néz és szívja meleg levegőt kifelé
- Első venti 'intake'. Nagyon picik a mesh előlapon a lyukak szerintem, nehezen szökik a meleg. Így elvileg jobb cpu hőmérséklet és picit rosszabb a vrm hőmérséklet. -
félisten
Nem gondoltam volna, hogy ennyit számít a 120mm-nél nagyobb venti, és még jól is néz ki! Jó döntés volt!
A zsúfoltság nem emiatt alakult ki, a vastag kábelkötegek tehetnek erről - utángyártott, ugye? SF450-hez nekem gyárilag lapos kábelek jártak, nem járnál jobban azokkal?"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
L4D1K
őstag
Hali! Köszi a leírást!
Van nálam használaton kívül BQ silent wings 2 vagy 3 (már nem tudom). 120x25mm. Ha gondolod szívesen odadom tesztelni. Nálam a black ridge-n silent wings 4 pro van max sebesegre állítva. Ha gondolod küldök privátban értékeket. Illetve szívesen összehasonlítanám a 15mm-es Noctuaval.
# ANTAL Tuning #
-
Hanok
senior tag
Lett egy kis időm végre babrálni az összerakással, így a napokban délutánonként szereltem meg tesztelgettem. Azért kihívás volt minden mellett így az intel után ismerkedni ezzel az AMD vonallal de nagyjából ami a tesztek miatt fontos volt azt kimatekoztam. (azt hiszem )
Kicsit darkos lett szegény, nem dobja fel a Noctua fosbarna színe..
Az USB kivezetést nem tudtam berakni az L-alakú csatival a barom állatja befelé fordította a pöckös felét a csatinak Rendelhetek másikat..
És akkor a konklúzió számomra a két hűtő között: Ryzen 7600 / IS-67 vs. L12S
Nem csináltam szintetikus teszteteket mert számomra inkább a hétköznapi használat a fontos, ha nem játszom tegye hűvösen és hangtalanul a dolgát, játékoknál meg elviselhető zaj és hőmérséklet mellett működjön a hosszútáv. Tehát az eredményeim nem reprezentatívak inkább csak tapasztalat.
Procit belőttem manuálisan is a 65W-os határra tuti ami tuti, hiába nem X-es. Minden más korlátozás off.
A VGA nem hozott mást mint a régi konfigba 60-fok környékén mozgott most is.
Noctua NH-L12S a gyári setup-al 900rpm ami az i5-el is volt: 70-74C
ID Cooling IS-67 Gyári venti 1100rpm: 58-60C
ID Cooling IS-67 Gyári venti 900rpm: 60-63C
ID Cooling IS-67 Noctua 15-ös venti 900rpm : 60-63C
ID Cooling IS-67 Noctua 15-ös venti 1100rpm :59-61C
ID Cooling IS-67 Noctua (S12A) 25-ös venti 900rpm: 65-67CSajnos jobb 25-ös ventim nem volt itthon aminek van is rendes nyomása is, úgy látszik a légmennyiség most ide nem volt elég vagy csak a kevesebb légrés nem tetszett neki nem tudom. Az én végső döntésem hogy marad az IS-67, ez számomra elég egyértelmű lett.
A gyári venti egy kicsit hangoska magas fordulaton a Noctuához képest 900-1000-ig elviselhető, itt még majd elgondolkozom hogy egy A12-x15-re lecseréljem vagy se. Kicsit húzós most az ára. Illetve még egy A12x25-re kiváncsi lennék...Viszont amivel semmit nem tudok kezdeni az az IDLE hőmérséklet..Egyszerűen ha egy kicsit is befűt nem megy 50c alá ami bosszantó, még turkálok majd a neten milyen megoldások lehetnek tjmax 65 -40mv mellett sem történik semmi a hőmérsékletekkel, fixen az 50-60 között mozog terheléstől függően. Illetve ezen a lapon a második SSD-met csak a lap aljára tudom rakni az azért egy 15 fokkal melegebb így mint volt. 35-ről felszaladt 50-re, szegény kicsit klausztrofób lett. Szerintetek létezik bármilyen borda ami befér a lap és a ház közé? Nyilván még ez is üzemi hőmérséklet csak nem szeretek 5-el kezdődő számokat látni a HWmonitoron IDLE.. Bocsi ha hosszú lett
-
sff-cucc
csendes tag
Majd kerunk kepeket - ezt a 4070-et ebbe a hazba teremtettek.
Emellett kivancsi vagyok hogy az IS-67 mennyiben lesz mas mint a Noctua. Nyilvan a cpu mas, szoval a kettot nem lehet osszehasonlitani, hacsak nincs mindketto kiprobalva a Ryzen-en, de kivancsi vagyok mi lesz a benyomas. -
sff-cucc
csendes tag
Ez tenyleg szuper lett. Minden ilyen kis optimalizacioval az ember csak megjobban ertekeli a masinajat es itt van ebbol jo par.
Viszont emlekszem pl a Dan A4-SFX eseteben a tapok hatso fele mindig meleg volt tapintasra meg kis terheles alatt is amikor nem is forgott a ventilator (egy 2060-assal sose tudtam az SF600 platinumot forgasra birni). Ennel a haznal pedig mindig eszembe jut, hogy ha itt is meleg a hata, esetleg nem futi fel a levegot amit az alatta levo huto besziv?Ez azt a gondolatot szulte, hogy vajon javitana (vagy rontana) barmit is ha a tapot lefele forditva es a processzor huton levo ventilatort megforditva - abbol (a kivett hatlap okozta jaraton) felefele fujatnank a levegot amit igy a (lehetoseg szerint forgo) tap beszivna es hatul kiengedne?
Vagy ha nem forog a tap, akar maradhatna igy minden csak azt megforditva (azaz igy nem a melegebb hatoldalat mutatva) lehetne-e megjobban javitani a procihomersekleten? Nyilvan mindez csak elmelet. -
PROTRON
addikt
Persze hogy változott a huzat iránya.
Ha felfele fúj, akkor még ha passzív is a venti legalább majdnem szabad utat enged a levegőnek. Ha lefele akkor viszont az alap beállításodban nincs neki rendes kiútja így belül cirkulálhat, tehát erre gondolni kell és úgy kell kialakítani a viszonyokat, ugye alapjáraton melegednek a tápegységben az elemek, így pl az is természetes módon elfele szívja a friss levegőt.
A kérdés hogy "rosszabb volt" úgy érted az SSD-nek?Ez a lap továbbra sem borda, hanem hőelvezető lap. Csak hogy mivel nem borda, nincsenek "lamellái", nem tudja rendesen átadni a hőt a levegőnek. Mind1 hogy 1 vagy 2 SSD van alatta. Igen, abban is igazad van hogy a csipset hűtője is átad neki hőt.
Simán benne van hogy tervezési hiba miatt nem képes leadni úgy a hőt mint ahogy gondolod.Amúgy nálunk kicsit másabb az eset, csak gen3-as SSD került bele, így az nem működik a gen4-es slotban, tehát a távolabbiba került asszem.
-
PROTRON
addikt
Szerk.:
Jól látom a fotókon hogy a tápegység nem szívja ki a házból a ráfújt meleg levegőt?
Tehát a meleg levegő neki megy a táp aljának aztán belül cirkulál?Bocsi, de nem egyértelmű...kipróbáltad hogy a venti lefele fúj?
Mi lenne ha arra a csipsetre külön ráraknál egy olcsóbb mezei kis bordát, elsőre csak sima gap-paddal, az SSD-re meg menne a cpu légáram és lehagyni az alaplaphoz kapott hőlapot?
Nem hagynám hűtés nélkül a csipsetet a Te esetedben, mert ott egy VGA ami fűt.
[ Szerkesztve ]
-
-
PROTRON
addikt
Szép kis konfig lesz az.
Megtennéd hogy majd a procit rendesen meghajtva felraksz egy grafikont, hogy ellenőrizhessem a hűtési teljesítményét az én 10600k-mon lévő hűtőnek? köszi.Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
hszilard666
veterán
Huu, combos kis konfig lesz gratu!
Kérhetünk képet majd a kész masináról? Ha jól tudom SG13 ból 2 féle van, a solid front paneles és a hálós. Melyiket választottad? 3060 at sikerült emberi áron megcsípni? Hónapok óta keresek ilyen GPU-t de MSRP közel sehol sem találok.
Keresek Apple Watch S1 S2 S3 Silver Steel 42 MM es eszközt.
-
Mercutio_
félisten
Ha tudod küldd vissza, és vegyél táp nélküli Lite verziót abba olyan (SFX) tápot raksz, amilyet szeretnél.
mrbig25: Ez az ST30SF csak ránézésre hasonlít a Be quite! SFX Power 300W-ra, vagy...
[ Szerkesztve ]
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- EA Sports WRC '23
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- PlayStation 5
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- Asszociációs játék. :)
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Gumi és felni topik
- További aktív témák...
- Eladó 64GB (2x32GB) DDR4 3200MHz SK Hynix memória - eladva, értékelésre vár
- Beszámítás! GIGABYTE Z270X Ultra GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Beszámítás! MSI H81M-E33 Alaplap H81 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Beszámítás! MSI Z370 GAMING M5 Z370 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- MSI alaplap
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest