- Pár közelgő ASUS ProArt monitor a Las Vegas-i NAB Show-ról
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Több stúdió sem ajánlja a legújabb GeForce drivereket
- 128 GB-os, kétcsatornás G.Skill memóriakészlet, 8000 MHz-cel
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Megmentené a GPU-s PhysX-et a ZLUDA
- Milyen egeret válasszak?
-
PROHARDVER!
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Én már eldöntöttem: a következő háznál első lesz, hogy kivágom a PCIe slot-ok elválasztóit, mindig útban vannak a videó csatlakozóknak.
-
-
válasz
PR0JECTNR56 #65568 üzenetére
Frankó, kár hogy direkt nem cserélhető a ventije.
Mondjuk azt sem értem, hogy 180W TDP-re minek szenvednek 92mm-es ventivel, léteznek LP hűtők 120mm-es légkavarókkal. -
válasz
Kalacskepu #65547 üzenetére
Mire kell neked a húzott proci?
#65551 Kalacskepu
Az más. Oké. -
HA-ra felkerült egy teljesen újszerű SST-FT03-MINI, soha vissza nem térő alkalom.
-
Hát, a CPU-kra manapság ráírják, hogy 65W TDP, aztán terhelés alatt valahogy mégis felugrik 95W környékére 1-1mp erejéig.
1050Ti után VGA-ra azt hittem, már 100W alatt is használható kártyák lesznek, mindörökre... aztán itt is visszatértek a szörnyetegek. Ja, 200-250W között várom, de az is számít, hogy meddig marad passzív, illetve inkább az 50-70%-os terhelésen használnám.
#65519 Pista0001
Ja, főleg ha Platinum. Viszont páran már befürödtek hibás SF600-al. -
válasz
HUN_Sector #65516 üzenetére
-
Üdv!
Az új CPU-k, VGA-k éhségét látva elgondolkodtam a tápcserén (SF450 Gold van most a gépben), Ti melyiket vennétek az alábbi kettő közül?
Corsair SF600 Platinum
CM V850 SXF Gold -
válasz
viperabácsi #65481 üzenetére
Mi a nem jó egy DeskMiniben? Főleg egy Noctua-val...
-
válasz
HUN_Sector #65323 üzenetére
Alig kapni pár helyen, bevezető ár... egyébként ja.
-
válasz
rxmiss #65317 üzenetére
Grats hozzá, durva kis cucc!
az alaplap vagy kevesebb retegbol vagy sokkal vekonyabb retegekbol all, mint amikhez hozzaszoktam, nyeklik nyaklik. az atx csatlakozot felelmetes bedugni is es kihuzni is, tulsagosan szorul, a lap meg hajlik.
Mondjuk ez gáz... bár valszeg' ők nem tolják olyan régen az ipart, mint pl. a Gigabyte.Más: Jonsbo ITX hullám a mgyar boltokban... TK-0 51k HUF, T6 58k HUF!
-
válasz
viperabácsi #65271 üzenetére
Esetleg ránézhetnél JONSBO HX4170D-re is, 45.3mm magas, és kapható idehaza. Teszt.
-
válasz
TurboK0 #65235 üzenetére
Válogathat a júzer a fazonok között.
#65236 flashpointer
Fix hátlaphoz még nem volt szerencsém, lehet hogy jó dolog (több felhasználótól olvastam már), de én nem tulajdonítok neki nagy jelentőséget.
Realtek ALC897 Audio Codec-et látok mindkét modellnél, lásd a linkjeimet. -
válasz
TurboK0 #65232 üzenetére
B850M Steel Legend sokkal erősebb VRM-el rendelkezik, mint a Pro RS, és Realtek ALC1220 audio kodekje is jobb, mint a Realtek ALC897 + thermistor kábel köthető rá.
B850M Pro-A és Pro RS között viszont semmi különbséget nem látok...
-
Némileg offtopic, kompakt micro házak ajánlója... akinek nem kenyere, görgessen tovább.
Antec VCX100M RGB Elite - gyári dokumentum
Méretében a TT The Tower 100 babérjaira törő, nagyablakos mikró ház, 300mm-es mélységgel, oldalt elhelyezett csatlakozókkal, de USB-C nélkül. Hátránya, hogy a friss levegő nem tud hol beáramolni, hiába a sok kifelé fújó 120mm-es venti.Chieftec BS-20B-OP - gyári oldal
A Chieftec megirigyelte az újabb Optiplex MT gépek dizájnját, és tervezett belőle egy általános mikró ATX házat, 329 x 170 x 408mm méretben, melyen USB 3.2 Gen1 Type-C csatlakozót kapunk a megszokottakon kívül.
Teljes mATX lap és ATX táp mellett belefér egy slim ODD és 2x 3.5" HDD.
Ugyan az elő- és oldallapja rácsozott, de ventiből csak 1db 92mm-es helyezhető el hátulra, ill. 1db 80mm slim modell előre (kis barkácsolással az előlap mögé 2db 92mm, vagy akár 1db 92mm + 1db 120mm venti is elhelyezhetőnek tűnik). -
Asszem' megtaláltam az ideális budget AM5 mATX lapot a menekülésre:
ASRock B850M Pro-A#65169flashpointer
Alkalmasint jó lehet, de ott is megkérik az árát.
Valszeg' aprós árustól fogok venni amúgy... -
válasz
hegegabi80 #65142 üzenetére
Tényleg, ebbe belefér egy 244mm-es mATX lap mellett egy TFX táp?
Vagy a kettő együtt már sok? -
-
És tényleg. Rosszul emlékeztem... vagy gondoltam ennyire nem lehet rossz a helyzet.
-
válasz
FireKeeper #64970 üzenetére
Bizony. Sajnos a belépő kártyákra manapság sokszor csak 8 sávot terveznek, lásd RX6400 és 6500XT.
-
Jonsbo N10 Black / Silver gyári oldal
Jonsbo NV10 Black / Silver gyári oldal
+ Guru3D hírA gyártó legújabb kompakt szörnyecskéi, Flex táppal, tésztaszűrő oldallappal, fabetéttel. Az első változatba 2db gyári 40*15mm venti mögé 4db 2.5"-es merevlemezt szerelhetünk (ami furcsa, mivel a mai ITX lapok többségén 2db SATA port található), mígy a "V" jelű modellbe két slot szélességű, LP VGA helyezhető el.
Arra azért kíváncsi lennék, hogy a Flex táp rövidnek nem mondható kábeleit hogyan lehet összehajtogatni...
-
válasz
hegegabi80 #64699 üzenetére
Megy megint... lehet mérik az aktivitást?
-
válasz
hegegabi80 #64694 üzenetére
Ma megint nem megy... nem lesz ez jó, így minek járjak be?
-
válasz
hegegabi80 #64689 üzenetére
Yep, költségvetési szerv.
-
Banyek, a mai naptól tiltják a munkahelyi hálón a PH lapcsalád oldalait... bezzeg a vóklibsimédia elérhető maradt, a teremburáját!
-
válasz
viperabácsi #64631 üzenetére
+ #64632 zed1983
Ebben mi a hűdejó? Lesz vagy' 90k HUF, mire ideér, és semmi extrát nem tud felmutatni... bár legalább olcsóbb, mint a konkurensek termékei.Akkor már inkább emez: ASRock B850M PRO RS WIFI
-
válasz
BalageK #64576 üzenetére
RTX A2000-nél ~70%-al gyorsabb az . RTX2000 ADA
Ja. Már a 12GB-os RTX A2000-el lehet jókat játszani, de ez a RTX 4000 SFF ADA nagyon durva, ráadásul 20GB vRAM-al, ugyanúgy 70W fogyasztással.
Akinek van pénze lóvéra, hajtson fel egyet Ebay-en, tutira nem fog csalódni! -
válasz
Crabface #64525 üzenetére
Ha valahol még fel tudnál hajtani egy példányt, akkor az EOL Jonsbo U1 Plus lehet a megoldás, ami csak 11,2 liter, bár a szellőzése kérdőjeles.
Sokan megbuherálták a hátsó lemezét, és úgy már 2db 80mm-es ventit tudtak oda csavarozni... vagy az előlapjára vágtak egy 120-140mm-es ventihelyet.
-
ZEPHYR GeForce RTX 4070 Sakura Snow Black Mini-ITX
A nyári fehér változat után szabadon... -
Antec Performance 1M Black / Aventurine gyári oldal
Szellős, pofás ITX ház, kicsit eltúlzott mélységgel (424mm). Legfőbb előnye, hogy az alaplapi tálca a gépházon belül jobbra-balra tologatható, így lehet variálni a GPU és a CPU hűtő méreteivel.
-
Szerintem idle nem vészes; sokkal nagyobb gond, hogy általában pont ugyanolyan hosszúak a kábelei, mint egy belépő sima ATX tápnak... azt pakold aztán kompakt rendszerbe!
FSP-nek létezik moduláris modellje, de a kábelek ott is durván hosszúak. Az előnye, hogy egyszerűen tudsz utángyártottat hozzá venni, Neked megfelelő méretben.#64316 Rowon
TFX-nél is arra érdemes rámenni, amelyik idle halkabb.
Seasonic, beQuiet, talán a Silverstone tápjai tartoznak ide. -
Inter-technek vannak 100 wattos paneltápjai
Gép közelébe nem vinném őket. Se az LC Powert.
+Külföldön vannak jó gyártók, megéri ott is szétnézni, például:
[link]
Köhömm. Megvédeném az Inter-tech-et, mert abban igazad van, hogy valszeg' matricáznak ezerrel, de pl. a NAS pico tápjuk kísértetiesen hasonlít az általad ajánlott RGeek egyik termékére.
Véletlen lenne? Aligha. -
válasz
flashpointer #63954 üzenetére
Tény, a 4060 a legerősebb a felsoroltakból, egyúttal a legdrágább... és min. kéne mellé egy i7-8700, vagy 9700.
A 90 fokos fordítóról mindig megfeledkezem, jó cucc az.
-
válasz
Nirvanus #63951 üzenetére
RTX 4060-nál a PCIE 6pin tápcsatlakozóval is számolnod kell, valamint a ház USB és audio portjaival is ütközhet. Szóval necces.
RTX A2000 12GB most kapható aprón, garival, és biztosan befér... érdemes megfontolni szvsz, +10% OC mindegyikben benne van.
RTX 3050 6GB szintén befér, de teljesítményre kevesebbet tud, mint a fentiek. -
válasz
HUN_Sector #63681 üzenetére
Igen, a digitális kijelző előtt van edzett üveg.
-
-
válasz
TESCO-Zsömle #63620 üzenetére
Thermalright AXP90-X47 FULL
Asszem'. -
Csemegére vágyóknak: JGINYUE B550I GAMING, HA-n kapható olcsóér'.
-
válasz
flashpointer #63596 üzenetére
200k HUF felett?
Jó, oké, Asus ROG felár... de akkor is! -
Ilyen SFX keretet honnan újítottatok?
-
válasz
viperabácsi #63543 üzenetére
Attól függ, mennyi a becélzott cím gépigénye.
-
Én most kicsit átértékeltem a dolgokat: eddig azt mondtam, hogy megyek mATX-re, de szembesültem vele, hogy a mostani lapomat lassan 7 éve használom, és ha nem jönnének AMD APU-k, és a W11 váltás, akkor tkp. még néhány évig vígan ellennék vele.
Szóval lehet, hogy felmentek az árak, de ha a következő deszkával ugyanennyi évet kihúzok, akkor talán érdemes lehet újra belevágni ITX-be.
Mondjuk ha B850 chippel érkezik valami jól felszerelt - számomra kompromisszummentes - modell, 90k alatt (pl. B850I Aorus Pro). -
LC-Power LC-716MB Amplified_X - gyári oldal
Újabb kína-szökevény kasztni, Deepcool CH160-nál csak 50mm hosszabb vázzal, de teljes microATX támogatással.4db 120mm-es ventihellyel, USB-C csatlakozóval. -
válasz
Fox Mulder #63490 üzenetére
Körülbelül, csak ablak nélkül.
-
DeepCool CH170 DIGITAL - gyári oldal, Guru3D hír
Szellős, nem-éppen-kicsi (200*250*380), hasáb ház, fehér vagy fekete színben, digitális kijelzővel, 172mm-es cooler támogatással, rugalmas belső elrendezéssel.
Jonsbo C6 ITX-hez (202*266*295) képest magasabb, viszont sokkal jobban szerelhető, egyszerre látványos és visszafogott.
A 3-as PCIE takarónak köszönhetően akár keskenyebb mATX lapok beszerelhetőek. -
válasz
HUN_Sector #63424 üzenetére
Én vennék, de inkább megvárom a B850-es lapokat, vagy a DeskMini X600 hazai megjelenését.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Pár közelgő ASUS ProArt monitor a Las Vegas-i NAB Show-ról
- BestBuy topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- PlayStation 5
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Felhő alapú adattárolás (Dropbox, stb.)
- Milyen légkondit a lakásba?
- Több stúdió sem ajánlja a legújabb GeForce drivereket
- További aktív témák...
- MSI X570s Tomahawk max WiFi. Alza gari
- Crucial Ballistix RGB 4x8GB 3600Mhz CL16 Piros
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX Z590-E Gaming Wifi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Új - Thermalright V2 LGA1700 Contact Frame / Fekete színben
- BESZÁMÍTÁS! ASUS MAXIMUS VIII HERO Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- SAMSUNG DDR4 REG ECC 32GB 2400MHz RDIMM szerver RAM modulok, nettó 12991Ft+ÁFA, 1 év gar., több db
- Samsung Galaxy A04 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 27UL550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / AMD FreeSync
- iKing.Hu - Apple Macbook Pro 13 Touchbar M2 -2022 - Használt, karcmentes
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest