Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- OLED TV topic
- Amazon Fire TV stick/box
- Házimozi belépő szinten
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Apple asztali gépek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- TCL LCD és LED TV-k
-
PROHARDVER!
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
félisten
Antec Performance 1M Black / Aventurine gyári oldal
Szellős, pofás ITX ház, kicsit eltúlzott mélységgel (424mm). Legfőbb előnye, hogy az alaplapi tálca a gépházon belül jobbra-balra tologatható, így lehet variálni a GPU és a CPU hűtő méreteivel.
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
félisten
Szerintem idle nem vészes; sokkal nagyobb gond, hogy általában pont ugyanolyan hosszúak a kábelei, mint egy belépő sima ATX tápnak... azt pakold aztán kompakt rendszerbe!
FSP-nek létezik moduláris modellje, de a kábelek ott is durván hosszúak. Az előnye, hogy egyszerűen tudsz utángyártottat hozzá venni, Neked megfelelő méretben.#64316 Rowon
TFX-nél is arra érdemes rámenni, amelyik idle halkabb.
Seasonic, beQuiet, talán a Silverstone tápjai tartoznak ide."Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
félisten
Egyedi a lap, szóval csak teljescserével szabadulsz, ami a családi viszonyaidat tekintve nem lenne egészséges.
AXP-X47, vagy IS-40X hűtőt szerezz be a procira, illetve cseréld le a 6600XT-t egy RTX 4060-ra.
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
félisten
[ Szerkesztve ]
-
-
félisten
Inter-technek vannak 100 wattos paneltápjai
Gép közelébe nem vinném őket. Se az LC Powert.
+Külföldön vannak jó gyártók, megéri ott is szétnézni, például:
[link]
Köhömm. Megvédeném az Inter-tech-et, mert abban igazad van, hogy valszeg' matricáznak ezerrel, de pl. a NAS pico tápjuk kísértetiesen hasonlít az általad ajánlott RGeek egyik termékére.
Véletlen lenne? Aligha."Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
félisten
válasz flashpointer #63954 üzenetére
Tény, a 4060 a legerősebb a felsoroltakból, egyúttal a legdrágább... és min. kéne mellé egy i7-8700, vagy 9700.
A 90 fokos fordítóról mindig megfeledkezem, jó cucc az.
-
félisten
válasz Nirvanus #63951 üzenetére
RTX 4060-nál a PCIE 6pin tápcsatlakozóval is számolnod kell, valamint a ház USB és audio portjaival is ütközhet. Szóval necces.
RTX A2000 12GB most kapható aprón, garival, és biztosan befér... érdemes megfontolni szvsz, +10% OC mindegyikben benne van.
RTX 3050 6GB szintén befér, de teljesítményre kevesebbet tud, mint a fentiek.[ Szerkesztve ]
-
félisten
-
félisten
-
félisten
válasz BalageK #63893 üzenetére
Ami nekem a CH160/170 szériával nem szimpi, az a csavarozás - nem toolless.
Szerintem meg pont a csavarozás a jó: a toolless alkatrészek elkophatnak/eltörhetnek, aztán rendelj helyettük újat, ha tudsz.
-
félisten
Fractal Design Era 2 immár kapható hazánkban is, egy erős, épphogy-nem-6számjegyű kezdéssel... én értem, hogy FD, meg minőség, meg minden, de ez azért túlzás.
-
félisten
válasz HUN_Sector #63681 üzenetére
Igen, a digitális kijelző előtt van edzett üveg.
-
félisten
válasz AxBattler #63479 üzenetére
DeepCool CH170 DIGITAL immár itthon is kapható a zöldeknél és a pirosaknál.
35k HUF, ami korrektnek tűnik, tekintve a kijelzőt, és a bevezető árat, ami valszeg' mérséklődni fog... persze a DH160 25k HUF-os árcéduláját nem fogja elérni.[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz TESCO-Zsömle #63620 üzenetére
Thermalright AXP90-X47 FULL
Asszem'."Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
félisten
Csemegére vágyóknak: JGINYUE B550I GAMING, HA-n kapható olcsóér'.
-
félisten
válasz flashpointer #63596 üzenetére
200k HUF felett?
Jó, oké, Asus ROG felár... de akkor is!"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
félisten
Ilyen SFX keretet honnan újítottatok?
-
félisten
-
félisten
válasz viperabácsi #63543 üzenetére
Attól függ, mennyi a becélzott cím gépigénye.
-
félisten
Elég nagy a valószínűsége... sajnos.
Illetve még akkor lehet jó, ha a júzernek 1-2 kiemelt címhez kell, és azok alatt elfogadhatóan teljesít; akkor érdemes lehet elhagyni a dGPU-t.
-
félisten
Én most kicsit átértékeltem a dolgokat: eddig azt mondtam, hogy megyek mATX-re, de szembesültem vele, hogy a mostani lapomat lassan 7 éve használom, és ha nem jönnének AMD APU-k, és a W11 váltás, akkor tkp. még néhány évig vígan ellennék vele.
Szóval lehet, hogy felmentek az árak, de ha a következő deszkával ugyanennyi évet kihúzok, akkor talán érdemes lehet újra belevágni ITX-be.
Mondjuk ha B850 chippel érkezik valami jól felszerelt - számomra kompromisszummentes - modell, 90k alatt (pl. B850I Aorus Pro).[ Szerkesztve ]
-
félisten
LC-Power LC-716MB Amplified_X - gyári oldal
Újabb kína-szökevény kasztni, Deepcool CH160-nál csak 50mm hosszabb vázzal, de teljes microATX támogatással.4db 120mm-es ventihellyel, USB-C csatlakozóval."Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
félisten
válasz Fox Mulder #63490 üzenetére
Körülbelül, csak ablak nélkül.
-
félisten
DeepCool CH170 DIGITAL - gyári oldal, Guru3D hír
Szellős, nem-éppen-kicsi (200*250*380), hasáb ház, fehér vagy fekete színben, digitális kijelzővel, 172mm-es cooler támogatással, rugalmas belső elrendezéssel.
Jonsbo C6 ITX-hez (202*266*295) képest magasabb, viszont sokkal jobban szerelhető, egyszerre látványos és visszafogott.
A 3-as PCIE takarónak köszönhetően akár keskenyebb mATX lapok beszerelhetőek.[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz HUN_Sector #63424 üzenetére
Én vennék, de inkább megvárom a B850-es lapokat, vagy a DeskMini X600 hazai megjelenését.
-
félisten
válasz Strezi #63419 üzenetére
Attól függ. Ha 1080p@60Hz/Low a cél, akkor 8700G elég.
Ha ennél többre vágysz, és budget gép a cél, akkor inkább AM4 (R5 5600, R7 5700, stb.) + valami dGPU (RTX 3060 12G, 4060 8G, vagy RX 6700XT).
-
félisten
Köszi, de csak német/angol/magyar nyelvű shopból rendelek!
#63405 zsoltee10
Szóval két legyet egy csapásra? Nem rossz... 6700-t ajánlom alulfeszelni, alapórajelen elég lehet neki 1V körüli kakaó.Már ez a 12k HUF-os i7 sincs meg, gyorsan elviszik... ki érti ezt?
[ Szerkesztve ]
-
-
félisten
válasz zsoltee10 #63391 üzenetére
i7-6700 - 17k, 20k HUF (Ezt venném.)
i7-7700 - 30k HUF
A különbség miatt megérheti, a sajátod meg elmegy 7-8k HUF-ért... egyébként platformcsere pl. AM4-re amúgyis időszerű lenne.[ Szerkesztve ]
-
félisten
-
félisten
Valaki keresett zsebre vágható, kijelzős mini PC-t... hát tessék:
MOREFINE M11 - 7", N200, 16GB, WiFi 7, BT 5.2, $399,-tól.[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz sasNAXO #63280 üzenetére
Én nyitott vagyok, számomra a 200mm alatti, 2db ventis Asus Mini, Giga Windforce, MSI Ventus modellek is elfogadhatóak (+ EVGA RTX 2060 SC FTW!), de itt egy kicsit megakadt a korty kávé.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz sasNAXO #63259 üzenetére
Az hogy felülről bővült a kínálat, az örömteli. Az, hogy alulról szűnik meg, az nagyon nem az.
+1, legrosszabb esetben marad a Chieftec BFX.[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz HUN_Sector #63253 üzenetére
HA-n találsz nyomtatós hirdetőt.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz rxmiss #63222 üzenetére
Valóban, erre a célra elég lett volna egy A520M-ITX/ac lap, 4300G APU-val... de néha annyira kevés a különbség (árban), hogy nem éri meg spórolni. B550 lappal legalább tényleg minden AM4 CPU-t tudsz használni, és akár OC-zni, nem leszel limitálva, ez hosszú távon jó dolog.
5800X3D-t amúgy sem vesz a júzer sima asztali használatra. Ha meg így is zavar a fölöslegesen nagy teljesítmény, akkor íbéjről cserélj egy Athlon 3000G-re, Athlon Gold 3150G(E)-re.
-
félisten
válasz HUN_Sector #63215 üzenetére
nincs kereső a topicban
Wut?"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
félisten
válasz HUN_Sector #63213 üzenetére
-
félisten
válasz Grave_444 #63156 üzenetére
Futó rendszer írta, meg egy csomó bejelentésben benne volt.
A vételárán kívül nem szeretnék érte fizetni.Egyébként az mekkora geciség, hogy elvileg ingyen lehetne W11-re upgrade-elni W10-ről, de mivel HW-hez (alaplap) kötött a W10 kulcs, és Gen7-es a rendszer, ezért mégsem.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
-
félisten
-
félisten
válasz HUN_Sector #63120 üzenetére
Pedig ennél érezhetően kisebb DIY PC-t nem fogsz találni, csak brand USSF gépeket (amiből van 45W TDP-s, és AM4-es modell is), vagy ASRock DeskMini (+Jupiter, + Mars) szerű cuccokat.
+
Shuttle-nek van dGPU-t fogadó mini PC-je: XH510G és XH510G2.
Előbbi EU-ból rendelhető, utóbbi itthon is kapható.[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz HUN_Sector #63116 üzenetére
Aprón találsz Antec ISK110 VESA-U3-t, vagy picoPPSU-s házakból elég nagy a választék.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
-
félisten
ASRock X600TM-ITX - gyári oldal, videocardz.com
Első Thin ITX AM5 lap, 6400MT DDR5 laptop memóriával, Intel hűtő felfogatással (gondolom s1700, de ezt nem írják le konkrétan sehol), 4+1+1 Power Phase dizájnnal, 65W-os APU/CPU támogatással, variálható hátsó csatlakozó kiosztással.
-
félisten
Minisforum MS-A1 - UK store, videocardz.com
Mini PC, cserélhető AM5 procival. Not bad."Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
félisten
válasz Crabface #63026 üzenetére
Csini lett! A belsejéről dobsz fel képet?
#63027 sasNAXO
Yocto+ az, amit el tudnék magamnak képzelni, viszont a specifikációiban van olyan pont, ami nem tiszta:
- a VGA riser-t gyárilag adják hozzá?
- a PSU: HDPlex 250W GaN AIO, vagy Meanwell UHP-200 / LSP-160... gondolom ezek nem járnak hozzá, de mi van, ha én picoPSU-t használnék?"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
félisten
válasz hszilard666 #63002 üzenetére
Régi szép idők.
Jab+.#63003Pista0001
Nem jó az irány.
Most a Rizsákkal az AMD szépen beelőzött, ill. divatba jött... hát meg is kérik az árát."Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
félisten
válasz HUN_Sector #62993 üzenetére
Jól. Az ilyen huncutságokat külön kell megvenni hozzá.
-
félisten
válasz AxBattler #62884 üzenetére
ASRock Deskmini bevezető áron rendelhető itthon, illetve valamivel olcsóbban külföldről.
-
félisten
válasz hszilard666 #62983 üzenetére
ITX rendszerbe sosem racionális beleugrani, csaxólok.
-
félisten
válasz hszilard666 #62980 üzenetére
Gyári oldalról összeválogatva ez a kombó $380 USD + szállítás, azaz jelenlegi árfolyamon közelíti a 180k HUF-ot. Nem rossz ajánlat, csak a VGA-dat ne felejtsd el lecserélni.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz HUN_Sector #62945 üzenetére
IS-30 akkor is f0$h, ha cseréled a ventit pl. egy Noctuára?
Más: valaki mintha keresett volna Deepcool CH160-at... nos, nekem most esett le, hogy immáron idehaza is könnyedén berendelhető, van ahol mindkét színben elérhető.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
AOOSTAR GEM12 / GEM12 Pro
1, 2, 3, 4
Oculink-es Ryzen miniPC, 2db PCIE M.2 csatlakozóval... csak a 2.5" helyet hiányolom.
Kb. ez lehet a jövő: gémereknek lehetősége van VGA-t csatlakoztatni PnP, mindenki másnak ott a fájdalommentes kockagép."Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
félisten
válasz HUN_Sector #62883 üzenetére
Akkor ez a videó Neked jött ki:
Huge Boost to Performance! ASRock DeskMini X600 Update - Robtech"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
félisten
válasz HUN_Sector #62881 üzenetére
Hát, ha aktuális, akkor ennél jobb ára nem lesz. Esetleg 8600G?
-
félisten
válasz HUN_Sector #62879 üzenetére
Mai dilemma: emagnál elektro kuponnal 108 lenne a 8700g
Attól függ, mit váltana, és mi vele a célod...
... meg hogy tudsz-e korrekt ITX deszkát venni hozzá?"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
félisten
Jonsbo T6 installation: Asus Dual EVO RTX 4060-as VGA-val jól megvalósítható, de az alaplap csatlakozóinak irtó kevés a hely, kb. muszály előre bekötni mindet.
-
félisten
válasz HUN_Sector #62823 üzenetére
Nem rossz, de nagyobb, mint a Jonsbo T8 Plus (fogantyús méretek):
163mm (W) *272mm (D) *282mm (H)"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
félisten
válasz laychi #62810 üzenetére
A gond az, hogy igazán kompakt micro ATX házban nem fog elférni együtt...
- a nagy cooler,
- a hosszú VGA,
- az ATX táp.Pl. Jonsbo V9 megfelelhetne, ha a tápot lecserélnéd egy moduláris SFX modellre.
Vagy a full fekete Z20 hasonít a Corsair házra."Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
félisten
-
félisten
Jonsbo T6 Black / Silver gyári oldal
Végre a hivatalos oldalakon is megjelent a modell; számomra az újdonság erejével hat, hogy a tápot külön lemezzel választják el a többi hardvertő dual chamber dizájnnal, mint pl. a C3 Plus-ban. Kábeleket el lehet ott rejteni, és SFX táp esetében talán egy 2x 2.5" meghajtó keret is elférhet a ház elejében!A belső elrendezés először nem tetszett, a Chieftec álló ITX házaira hasonlított, nem túl hatékony légáramlással a VGA felől - azonban itt a hátsó 120mm-es ventivel, és a perforált előlappal valszeg ' nem lesz gond a hőfokokkal! Előre ráadásul szerelhetünk egy plusz légkavarót 120-140mm méretben!
A fogantyú a tetején tetszőlegesen áthelyezhető, leszerelhető. VGA-ból maximum 215mm hosszú példányokat fogad, CPU hűtőből pedig max. 160mm magasakat.
Áráról nincs infóm, azonban érdemes megjegyezni, hogy C6 mATX házhoz képest elenyésző a méretkülönbség, nem biztos hogy megéri ITX vonalon :
C6: 202mm(W) * 266mm(D) * 295mm(H)
T6: 185mm(W) * 223mm(D) * 332mm(H)[ Szerkesztve ]
-
félisten
Igen, most olvasgatom az EVO-s tapasztalatokat, nem egy jól sikerült hűtés.
#62738 A.Winston
Ja, a régi hűtők nem értek hozzá a vRAM chipekhez, külön borda ragadt rájuk.
Mondjuk ahányféleképpen el lehet helyezni a memóriát a PCB-n, meg is értem, nem tudtak volna univerzális kialakítást tervezni.
1-1 nagyobb full réz süni talán elvinné a GDDR6-os modulokat is... de igazad van, jobb ha a gyártók saját bordáját moddolja az egyszeri júzer.
Noctua venti, Gelid paszta, réz lapok a vRAM-ra, stb."Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
félisten
Tényleg, 201mm jónak tűnik, de a WF 2x mostanság radar alatt maradt nekem, ill. nem olvastam túl jókat a hűtésről. Akkor már inkább az Asus Mini Evo, és a kb. +3cm.
-
félisten
válasz Pista0001 #62717 üzenetére
Nyilván nem kizárólag egy gyártó határozta meg a piacot, Raijintek Morpheus-ból még az előző generációs kártyákhoz érkeztek új bordák, de csak RTX3080-tól, RX6800-tól fölfelé, és 254mm hosszúságban.
Nem SFX kategória, pedig lenne benne potenciál.#62719 Mclovin
Milyen hosszú? 26cm? Az már sok.
RTX 4070 SUPER 12GB DUAL EVO 23cm hosszú, és 2.5 slot széles... közelít, de még mindig nem 18-19cm.#62721 Pista0001
Ja. Arctic-nak voltak 1 ventis modelljei, Zalman-nak egy átszabott procihűtője, illetve az ősidőkben Thermaltake-nek egy kis full réz bordája. De kábé ennyire emlékszem az SFF vonalból.[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz Crabface #62712 üzenetére
Nem rossz, de az a 2 slot széles hűtés nem tűnik valami acélosnak, jobb lenne egy Asus-féle 3 slot-os borda. Igazából a legtöbb 4070-es PCB alatta van a 200mm-nek, szóval akármelyik gyártó előállhatna egy kompakt modellel.
Azt sem értem, miért áldozott le az utángyártott, 3rd party VGA coolereknek... igen, rád nézek, Arctic Cooling!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Politika
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- OpenMediaVault
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Posta, csomagküldés
- Wise (ex-TransferWise)
- Horgász topik
- További aktív témák...
- Beszámítás! MSI MPG X570 GAMING EDGE WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Beszámítás! GIGABYTE Z270X Ultra GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- 16GB DDR4 memória (RAM) modulok (több típus)
- Beszámítás! ASUS ROG STRIX Z270-I GAMING WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Beszámítás! ASUS ROG STRIX B250F GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest