- TCL LCD és LED TV-k
- Video digitalizálás
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Almás felhangokat pendít meg a Cougar legújabb, E-ATX-es háza
- Házimozi belépő szinten
-
PROHARDVER!
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
flashpointer #65099 üzenetére
nekem mondjuk pont egy intel modullal volt jelszint problémám, de gondolom ebben Mediatek van, én viszont Qualcommra váltottam.
na meg elég nagy pozitívum hogy raktak rá 2pines hőmérséklet szenzor headert, aki egyedi vízhűtésben gondolkozik, annak ez hatalmas plusz.
de jah, 220 elég horror egy B-chipsetes lapért.
-
Paxker315
addikt
válasz
Grave_444 #65068 üzenetére
kellemes meglepetésként ért az Asrock B850i PG Lightning árképzése. És valóban jó csomagnak tűnik azért az árért.
-
PROTRON
addikt
válasz
HUN_Sector #65090 üzenetére
Ez a lehetőség mindig is adott volt a gépészetet végzett embereknek, korábban is nagyjából ennyiért bárki összetudta válogatni az alkatrészeket, 2 hetet elpöcsölt a pontos beállítással, beszabályozással, azt uccu neki...
Tapasztalat mert egyik ismerős így csinált a társasházi lakása kisebbik szobájából műhelyet, kis 300W-os motorral szerelt, de rendes egyetemes esztergával, meg ilyen szabad vázas CNC-vel...
Persze rakott köré burkolatot...
Az eszterga és a csiszoló hangereje miatt volt hogy átkopogtak hozzá a szomszédok az újépítésű (2009) társasház másik emeletéről.De nem jelentették fel a kerületi jegyzőnél, pedig a társasházi törvény nagyon durván lekorlátozza hogy "lakás célú társasházi ingatlan"-ban milyen típusú üzleti tevékenységet szabad egyáltalán végezni, a bejelentésről nem is beszélve.
Pl üzletszerűen hegeszteni tilos, még akkor is, hogy ha az elektromos hálózat elbírja...elvileg eszterga műhelyet is tilos.
Nincs külön leírva hogy "tilos háromfázisú eszközöket üzemeltetni", csak maga "megmunkáló gépek" típusai meg az "üzleti tevékenység" típusai tiltottak.[ Szerkesztve ]
-
PROTRON
addikt
Azt azért a választott alaplap esetén érdemes felmérni, hogy az alaplapi csipszet az SSD alatt van-e?
Van-e neki saját bordája ami tud szellőzni?
Az Asrock az utóbbi időben beállt a nem túl jó trendbe és egy erősebb SSD-t használva szerintem a felhasználói élményen is megérződik hogy melegszik az a csipszet...
Valamint az USB-C lehetőség mindenképp elvárt manapság... -
sasNAXO
aktív tag
válasz
HUN_Sector #65092 üzenetére
Az a 18 centi Y tengely nekünk még nagyon kevés lesz.
Persze van hozzá expansion kit amivel lehet duplázni, meg aztán lehet jó áron 6061-es blokkokat venni és eldarálni a többségét. Amúgy van aprón CNC-s hirdetés (nem próbáltam még), lehet az jobban megéri.Hangra meg gondolom fémfúró/dremel hangja lehet...nem nappaliba való valszeg.
[ Szerkesztve ]
-
coccolino
aktív tag
válasz
vtommy #65093 üzenetére
Személyes vélemény, és tapasztalat, de nem lepődök meg, szerintem az egyik legtúlárazottabb átlag alatti márka ez az NZXT, még egy Akyga házat is jobban "szerettem" szerelni mint bármelyik marketing csodát
A builded viszont kifejezetten csinos, és letisztult, nem értem miért nem csinálnak ITX méretre is FE kártyát, nagy feldobja a belteret
-
válasz
Grave_444 #65089 üzenetére
Egyetértek, itt a korábbi h210i buildem, még push pullban extra ventivel a GPU alatt/psu felett is közel megfulladt minden. Az ssd-m konstans 70 fok volt idle-ben is, a 3070 undervolt nélkül 98C hotspotolt. FormD-ban konkrét minden 30%-al hidegebb, úgy, hogy a ház harmadakkora.
Ettől függetlenül felhasználóbarát kis kuckó a h210.
[ Szerkesztve ]
-
HUN_Sector
őstag
válasz
flashpointer #65091 üzenetére
Nem tudom mennyire lehet hangos.
Azt hiszem ez az a gép: [link] -
flashpointer
őstag
válasz
HUN_Sector #65090 üzenetére
hat a forgacsolas az sose lesz olyan mint egy nyomtato, egyszeruen olyan hangos hogy sok helyen alapbol kizart, meg valami hangcsillapitott burkolatban is.
-
Grave_444
nagyúr
válasz
vtommy #65088 üzenetére
Szvsz nem egy jó ház ilyen szempontból. Lehetne legalább 3 slot a kártyának, hogy ne fulladjon meg. Az előlap sem mesh, az ilyenek felett már eljárt az idő.
A tapasztalattal és az igényeim ismeretével olyan jó házakat tudnék magamnak tervezni.
Kár, hogy eddig egy gyártónál sem volt nekem telitalálat.[ Szerkesztve ]
-
Nem láttam említve a h210-et, én is épp egy ilyennel kezdtem.
Ez azért a könnyebb ITX házikók közé tartozik, és rengeteg infó van róla. A táp itt függeni fog attól, hogy milyen videokártyát használsz. Azt tudni kell, hogy a h210-ben az ATX táp teljesen kitölti a gpu alatti részt, és alapjáraton a GPU-nak kb 2 centi van hagyva a légáramlásához. SFX/L táppal kicsit szellősebbé tehető a ház. Egyébként szerintem egyik esetben sem vészes a szitu, főleg, ha előre pattintasz 2 ventit még.
[ Szerkesztve ]
-
ququ
lelkes újonc
-
ququ
lelkes újonc
válasz
HUN_Sector #65083 üzenetére
köszi akkor rámegyek a b550re, 5600os proci menne bele, arról jókat olvastam, köszi a tanácsokat, ha van még bármi ötlet örömmel veszem (nzxt 210 a ház, ez már megvan
)
-
Szia,
Tapasztalatból írom, mint valaki aki ITX-szel kezdte az egész PC építős karrierjét. Ez a vonal sajnos nem a 'legolcsóbb' kereséséről szól, és erősen ajánlott kerülni ilyen ideológiával. Elég rákeresni egy használható gold rated ITX tápra, az elfogadható egyedek 30e-nél kezdődnek használtan. Tisztában vagyok vele, hogy mindenkinek vannak limitei, azzal is, hogy a PC építés nem csak az aktuális high-end trendekről szól, illetve valóban csalogató tud az ITX lenni a maga esztétikájával és praktikusságával, de több hónap tervezgetés, fórumozás és utánajárás után is sok tízezer minusszal a hátam mögött vagyok, amiket csak azért 'dobtam ki', mert pont nem fért el, nem volt kompatibilis, mégsem kellett stb. Egy midtowernél is előjöhetnek ilyen gondok, de az ITX építésnél exponenciálisan megnő a problémák száma. Továbbá van egy pont, vagy inkább budget az ITX-nél ami alatt egyébként ezerszer jobban megéri venni egy jó használt gamer laptopot. -
HUN_Sector
őstag
Az elmúlt hónapokban kifutottak a b450-es lapok sajnos, azok még normális árban voltak. Legközelebb azok ár/érték arányához azonban találni még jó lapot. Szánd rá azt a kevés felárat és 55-ért inkább válassz egy b550-es chipsetet, az ellenben már tudja a pci expressz 4.0-t is.
[link]
Hidd el, olcsó húsnak híg a leve.persze 8000 ft-tal drágábban már ott van az am5 és a 620-as chipset... de hát az meg megint nem az igazi, kissé fapados, drágább a ram, nincs még igazán jó ár/értékű proci...
[link][ Szerkesztve ]
-
-
ququ
lelkes újonc
HUN_Sector, flashpointer, köszi a válaszokat,
erről mit gondoltok? [link] ASRock A520M-ITX/AC Alaplap
ez lenne a legolcsóbb, bár egy alza kommentben azt írják nem fért bele a ryzen proci gyári hűtő (ez egyébként egy hangos venti?)
vagy a következő ez [link] GIGABYTE A520I AC Alaplapteljesen vakon vagyok, 20 éve nem raktam össze pc-t
-
HUN_Sector
őstag
szerintem amíg az am4 kifut és az am5 lecseng, már be fogják mutatni az am6-ot.
Szóval egy jó am4 egy 5. genes X procival, 32 GB rammal mindenre is elég lesz még nagyon sokáig, ráadásul elbír egy felső-közepes kártyát.
(csak én vagyok apu hajhász, hogy kergessem a legújabb grafikus cpu-kat, ti ne tegyétek) -
layman
csendes tag
Nem tudom mennyire javasolt ez a lap, de 42500-ért valakinek megérheti:
https://www.alza.hu/asrock-b760m-itx-d4-wifi-bazar-d12794101.htm -
flashpointer
őstag
ha a koltseghatekonysag fontos akkor azt ne ebben a meretben keresd, tap es alaplap is felaras, hazakrol nem is beszelve. Amugy legolcsobb asrock a620i vagy hasonlo gigabyte olyan 150 euro, de akkor mar nem sokkal tobbert van B-s lap ami jobban megerheti. Meg ahogy a tobbiek irtak AM4 es platformbol s ossze lehet hozni egy eros kozepest, csak aztan ha valamit fejlesztenel akkor uj kell mindenbol.
-
ququ
lelkes újonc
válasz
FireKeeper #65067 üzenetére
FireKeeper, Grave_444,
köszi, és M5ből mi lenne az ajánlott alaplap? ár-értékben, 50 alatt valahol -
rxmiss
tag
válasz
mpierre #65070 üzenetére
hacsak nem egy Fractal Design Ridge
szerk: csiga vagyok[ Szerkesztve ]
-
Nirvanus
aktív tag
2025-öt ezennel megnyitom.
-
FireKeeper
nagyúr
az AM4 egy jó platform, költséghatékony, és teljesítményben is elegendő lehet egy darabig de azért azt észben kell tartani hogy kifutott, nem lesz hozzá fejlesztés, szóval ha az a teljesítmény, amit a jelenlegi csúcs (5950X vagy 5800X3D játékra) kínál, nem elég, vagy csak szimplán jövőtálló platformot akarsz akkor már AM5-ben érdemes gondolkozni.
-
ququ
lelkes újonc
sziasztok, miniITX alaplapból melyik az ajánlott M4 procihoz (vagy jobban megéri már az M5?)
-
Pista0001
addikt
válasz
HUN_Sector #65062 üzenetére
2 féle TR rögzítés van, a kisebb hűtőké más, mint a nagyobbaké. 2 TR-em van, AXP90-ből X36 és X53, AXP120-X67 és egy AIO. utóbbi 2 rögzítése megegyezik, meg a két AXP90-é is egyforma, de nem kompatibilisek a másik kettővel. Az AXP120 helyére került az AIO, előbbit az x53 helyére akartam felszerelni, de inkább hagytam, mert ki kellett volna szednem hozzá a lapot, hogy a rögzítést lecseréljem rajta, ahhoz meg nem volt kedvem.
Inkább tlacnak szól a válasz, hogy az AXP90-X47-ből ne induljon ki, a Machoé szinte biztosan a másik megoldás.
-
rxmiss
tag
azert en ennel egy picivel korultekintobben csinaltam
az enhance enp-8345l ventije egy Yate Loon D40BM-12C amirol a honlapjuk szerint annyit tudunk h 7500 rpm-ig megy fel, 9.0 cfm 33dB zaj mellett.
azert batorkodtam lecserelni egy Delta AUB0412VD-00-ra, mert az pedig szinten a gyarto specifikacioja alapjan max 7500 rpm, 9.56 cfm 26.5 dB mellett.
es bar a legszallitas magaban szinten nem elegseges feltetele a cserenek (fontos lenne azert tudni a hidrosztatikus nyomast is) de legalabb nem tunik gyengenek.a masik opcio az, ha nem hasznalod a tapot teljes terhelesen, ebben az esetben elegseges lehet a kisebb legaramlas, de hogy pontosan mennyivel, azt leginkabb meresekkel lehetne kisakkozni.
-
tlac
nagyúr
válasz
vtommy #65059 üzenetére
köszi a választ, nem ismertem, hogy hogyan van ez am5-nél
lga1200-ról ugranék majd és migrálnám a thermalright macho 120-amat majd valahogyén is majd szeretnék majd blackplate-et használni ha létezik hozzá
(régen, még 10 évvel ezelőtt ingyen is kaptam egy inteleset a thermalright-tól)[ Szerkesztve ]
-
Felé megy az alaplapinak. Egyébként tuti megsértenéd vele a PCB-t. Csak a gyári AM5 felfogatót kell leszedni, a backplate-et nem.
90%-ban ami postokat láttam, kb senki nem használta, szóval lehet rögzíteni backplate nélkül is. Én felraktam, mert nem okozott gondot, a szűkös helyen kívül, amúgy meg minden + stabilitás jól jön. -
tlac
nagyúr
válasz
AxBattler #65056 üzenetére
értelek, igen jó áron van, amit linkeltél, de nem véletlenül emeltem ki a pci-e 5.0-t
amit te mutattál, abban nem lehet videokártyát tenniviszont a testvérébe már lehet, ott van egy 4.0-s foglalat 100-ért
ASROCK DeskMeet X600[ Szerkesztve ]
-
tlac
nagyúr
válasz
vtommy #65047 üzenetére
XP90-x47: Nem olyan vészes a rögzítése, mint írták, de nem voltam elájulva. Redditen kb mindenki kidobja a gyári backplate-et, utána pedig panaszkodnak, hogy a kilógó csavar felsérti a risert. Egyébként backplate nélkül hajlít is a lapon a hűtő, hiába az AM5 plate elég combos.
Backplate-tel viszont, konkrétan 0 hézag marad a videokártyának a riseren felül.
hogy van is ez a blackplate dolog am5-nél?
ami az alaplapon van gyárilag azt le kell szedni és annak a helyére megy a thermalright-os?
vagy elfér felette?
lehet úgy is rögzíteni a hűtőt, hogy nem kötelező használni a thermalright blackplate-et? -
válasz
zed1983 #65052 üzenetére
- a lapodból hallasz CW-t?
Nincs CW, ki is kapcsoltam a ventiket 1 percre Argus Monitorban, totál hangtalan.- újraindításnál nincs VGA gond, mint nekem a riser miatt?
Semmilyen problémát nem tapasztaltam VGA fronton. (Bár ez a Cobalt riser híresen stabil ilyen szempontból, 3 év alatt soha semmi bajom nem volt vele.)Cinebench teszt. Egész jó ez az AXP90 X47.
A lényeg, hogy semmit nem értek az AMD-hez, így vaktában próbálgatom.
Gyári curve + 95C temp limitnél már szinte azonnal elérte a 95C-t.-30 Curve Optimizer Magnitude az alábbi számokat produkálta.
Kérdés, hogy mennyire stabil, de CB alatt nem volt crash. Jöhet a Prime.[ Szerkesztve ]
-
válasz
zolika15 #65049 üzenetére
Sajna nem fog úgy működni, a V1.1 formd-ban kizárólag 2 setup oldható meg, vagy ide esik az alaplap, vagy 3 slotban építem meg. Esetleg kihagyom a ház IO felőli fedőjét, de úgy elég fapados lenne. A 2.1 talán tudná már ezt, ott ugyebár nem kötött a hátsó plate. Cserébe fele ilyen stabil az egész.
-
sasNAXO
aktív tag
válasz
vtommy #65047 üzenetére
Nekem tetszik!
Durva, hogy mennyire útban van az AXP90 backplate...Amúgy viccesen kicsi a kártya, a Zotac 4070 Twin Edge-et juttatja eszembe:
Zotac 4070 Twin Edge making my dan a4 sfx look big. : r/sffpc -
El is készült a gép, megosztanám a tapasztalatokat.
AXP90-x47: Nem olyan vészes a rögzítése, mint írták, de nem voltam elájulva. Redditen kb mindenki kidobja a gyári backplate-et, utána pedig panaszkodnak, hogy a kilógó csavar felsérti a risert. Egyébként backplate nélkül hajlít is a lapon a hűtő, hiába az AM5 plate elég combos.
Backplate-tel viszont, konkrétan 0 hézag marad a videokártyának a riseren felül. Ha anno Hoffman_ kolléga nem lett volna nagyvonalú és mellékelt volna egy Louqe risert a T1 mellé, most igen nagy gondban lettem volna. Itt ugyanis szépen el tudtam vezetni a lane-eket a fennmaradó hézagokon.Az anyákat erősen ajánlott valamivel 'leszigetelni', mivel felsértik a GPU backplate-et. Én ezt Kapton szalaggal oldottam meg, elvégre mégiscsak melegszik ez a rész.
Kövezzetek meg, de a ramnál form over functiont választottam, a 6000Mhz CL30 iskola helyett 6400Mhz CL38 irányba mentem, mivel csak ebben volt elérhető ez a brutál szép Crucial ram:
Szerintem magáért beszél, SFF heaven.
SF1000:
Nem vagyok elájulva, ez a GEN5 csati már előre paráztat.
Megfordították az aljzatokat a tápon.
Totál átgondolatlan húzás. Full eröltetnem kellett mindent, hogy beálljon irányba, a 40%-al kisebb csatik pedig előszeretettel mozogtak ki a helyükről. Ez így komoly gond lesz. (Khm elolvadó aljzatok.) És nem csak a 12VHPWR hajlamos olvadni, hanem az ahhoz tartozó PCIe aljzat is, ami nincs jól csatlakoztatva.Ezt leszámítva szerintem nem lett rossz a cable management:
(Kicsit olyan mint a sentinelek a Matrixban)
A gyárilag mellékelt tápkábel konkrétan 30%-al vastagabb, mint a T1-ben lévő belső adapterkábel. Ez bennem komoly kételyeket vet fel, tekintve, hogy az 1kW feltételezem, hogy valóban nagyobb kábelátmérőt igényel. (Nyilván, ha van komponens ami fel is veszi.) Nyilván ez az ITX-nél gyakori jelenség, remélhetőleg bírni fogják ezek a kábelek is. [SF1000] [T1 adapter]
Egyebekben odáig jutottam, hogy van post screenem (Abszolút elsőre!), és a BIOS mindent lát. Ma Win install és teszt.
Az elkészült mű:
Egyébként simán tehettem volna egy nagyobb coolert, tekintve, hogy 2 slot mode-ban építettem meg, de most ezt dobta a gép. Sajna csak spekulálni tudok, hogy milyen VGA-m lesz, így egyelőre marad így, aztán bízok benne, hogy elégnek bizonyul az X47 és nem kell hamarosan megint szétbombázni.
[ Szerkesztve ]
-
Vigneau
félisten
Ha valakinek épp szüksége van rá, van fent két fehér (1-1db SP750 és SP850) Lian Li SFX táp a HA-n.
-
zed1983
őstag
válasz
flashpointer #65042 üzenetére
Nem
Legalább is az enyém néma! hála istennek -
Rövidesen startol az új ITX projekt..
Érdekesség, hogy a V1.1 FormD-ba fogom építeni, továbbra sem kedveltem meg a 2.1-et, így azt apukám örökli.
Végül az SF1000-re esett a választás; overkill, de +1 tápra mindenképpen szükség volt, eladni bármikor el lehet, és így legalább bármilyen combosabb jövőbeni hardvert vinni fog.
VGA upgrade sajnos nem lesz, marad a 3070, amíg nem tudok valamilyen csodánál fogva egy founder's kártyát szerezni az új szériákból. -
-
sb
veterán
válasz
HUN_Sector #65000 üzenetére
Már szembe jött valahol az eredmény. Brutál és kéne. Mondjuk azt nem tudom mire ha nem játszom.
Viszont még Strix Pointból is alig van elérhető modell, az AMD hozza ugyanazt amit évek óta. Szerintem amúgy vinnék minta cukrot azt is. Ezt meg vélhetően tényleg WS-ként fogják tucatszámra vinni. A várható 2-2.5k(?) usd-s ár ellenére is. -
-
válasz
coccolino #65033 üzenetére
Nem az a lényeg, hogy Noctua, hanem a ventilátor típusa és a tulajdonságai, amiken gyári alapállapotban működik. A táp saját magának vezérli a ventilátort, ezt egy Noctuával nem valószínű, hogy meg tudod csinálni. Alaplapról pedig lehet, hogy nem fogod tudni úgy vezérelni, hogy egyszerre halk is legyen, meg azért levegőt is mozgasson. Én igazából erre gondoltam.
[ Szerkesztve ]
-
sasNAXO
aktív tag
Metalfish S3 aliról.
-
coccolino
aktív tag
válasz
sasNAXO #65025 üzenetére
zed1983: egyetértünk, racionálisan kevés szól mellette, főleg a profi NUC gépek mellett, egyetlen egy dolog hajt, alapvetően megvannak már a cuccok hozzá (alaplap kb.
) és egyfajta kihívás, hogy egyszer kiagyaljak és összerakjak egy ilyet
sasNAXO: minőségében csak jót olvastam az Enchance tápokról, de tegnap pont belefutottam az Overtek összehasonlításába, ahol a Silverstonennal vetik össze, ha az updatelt tápjuk csak fele olyan hangos mint az előd, akkor meg is oldódott a vergődésem
Ahogy látom a táp a szűk keresztemtszet, vagy választom a passzív vonalat a HD Plexxel, és agyonventizem a házat valahogy egy kicentizett és undervoltolt összeállítással
Grat a képeken szereplő buildért, nagyon tetszik a letisztult és szép építésMinél jobban belefolyok ebbe a témába, még mindig az az érzésem, hogy jelentős piaci rés tátong valaki előtt akinek van kreativitása és tudása egy egyedi házat legyártani, ami jól néz ki és egyedi megoldásai vannak (pl. olyan mesh ház ahova vmi patentel bárhova, és bármilyen széles venti berakható igényesen)
-
sasNAXO
aktív tag
válasz
coccolino #65018 üzenetére
Az nVidia profi vonaláról használtan érdemes vásárolni, pl. volt hogy 50K körül ment az A2000, ami RTX 3050 - 3060 között van, és pcie slotban 70W-ból elvan.
Az RTX 4000 SFF Ada most a csúcs ha jól tudom ebben a kategóriában, meg is kérik érte az árát. Gondolom idővel majd esik azért.4060 nem egy nagyon kajáló kártya, szerencsére azzal egész jól lehet kicsi gépet tervezni.
Meg merem kockáztatni egy hdplex gan is elbírná főleg egy kis UV mellett.
Szerk.: és igen, kell neki szellőzési lehetőség ahogy kolléga is írja.Enhance tápokkal az van, hogy általában a forgalmazó által moddoltak, a gyári venti meg hangos és kész. Volt egyszer nálam egy próbából, és az hangos volt, bár az akkori pulse kártya is hangos volt ami mellette volt.
[kép] [kép]
Amit linkeltem állítólag egy vadi új változat, amibe gyárilag némább tápot rakott a gyártó, én azt gondolom az jó lehet.Nem ugrik be hirtelen semmi ami ITX, rámenne vesa mountra és dedikált vga-s.
Egy egy slot modos A2000-es belemehet egy Lenovo Tiny-ba, amire aztán (elméletileg) mehet vesa tartó, de annak nagyon lesz hangja (főleg pl. Hogwarts Legacy közben).
((Amúgy azt kell mondjam szépen nézett ki rajta, kár hogy laggolt néha. [kép] [kép] ))[ Szerkesztve ]
-
TurboK0
tag
válasz
flashpointer #65017 üzenetére
HD Plex táppal csak óvatosan, azt olvastam róla hogy rettenetesen felmelegszik rajta a hűtőborda, ilyen 70-80 fokra...
-
zed1983
őstag
válasz
FireKeeper #65008 üzenetére
Részletesen pár hozzászólással fentebb írt probléma miatt.
Röviden:
Bekapcsoláskor van kép és hibátlanul megy minden, viszont az újraindítás nem sikerül, csak fekete képernyő van és az alaplap pos ledje VGA fehéren világít.Riser nélkül nincs ilyen gond.
Az adatlapomon van a konfig. A házban PCIE 4.0 kábel van. -
coccolino
aktív tag
válasz
flashpointer #65020 üzenetére
tudom, hogy van lehetőség NUC-ra, és vanna állatok is, de egyelőre maradok a 2,5 órát szitkozódós, előtte heteket, hónapokat agyalós, tervezős, összeszerelős vonalon
-
flashpointer
őstag
válasz
coccolino #65018 üzenetére
Ja meg amugy akkor mar komplett minipc, pl Zotac magnus one, ettol nem lesz kisebb barkacsolva se, ha meg ez is nagy akkor a laptopGPU sori 4070-ig
-
coccolino
aktív tag
válasz
flashpointer #65017 üzenetére
ebben teljesen igazad van, és egyet is értek
a prioritás nagyjából hang>méret>teljesítmény (780m iGPU-val már próbálkoztam, egyelőre kevés, így egy 2060 teljesítménye jó lenne alapvetően)
-
coccolino
aktív tag
válasz
sasNAXO #65016 üzenetére
Mivel az SF750 is 75e volt, azt mondom ez nagyjából az általad megosztott Enchant táp ára az ingerküszöb, az ADA 4000 a maga 700e+-os árával már jelentősen megugorja ezt, akkor is ha nagyon adná
GPU-ból vagy pl. egy Zotac Solo 4060, esetleg Gigabyte 4060 LP amit belőttem, kérdés, hogy az 5xxx vonalon lesznek-e ilyen irányú fejlesztések
DAN A4 nekem nem igazán jön be kinézetre, habár tudom, hogy nagyon jó ház, de ilyen az ízlés
Teszteken/fórumokon megosztó ezeknek az Enchance tápoknak a hangja, lehet noob kérdés, de tapasztalat alapján mennyivel zavaróbb esetleg mint pl. egy SF750-nek ami teszem azt majd, hogy sok esetben passzív (i5 14400, 32GB DDR5, 1db m2.sata, meg egy fent említett GPU-t figyelembe véve)
Leginkább a VESA mount lenne a cél, de ez dedikált GPU-val úgy gondolom nagyon kompromisszumos/lehetetlee, az alapterület csökkentése már egy irány, viszont ha a Flex ATX egy élhető irány szerintetek, akkor mindenképp a teljes méret csökkentése a cél az alapterületen felül (pl. Velka 3)
-
flashpointer
őstag
válasz
coccolino #65014 üzenetére
At is lehet csoportositani a terfogatot, pl egy HD plex az biztos teljesen nema, cserebe akkora vagy nagyobb teglad van a konnektorbol mint egy SFX tap.
Amugy ne tevesszenek meg a meno jutubos minibuildek, kapalszar az osszes ha mellette kell ulni, persze a cinematic videoknal nem jon at hogy egy repter melle koltoztel. -
sasNAXO
aktív tag
válasz
"Megéri a méret miatt..?": Mit érsz el a kisebb mérettel? Mi a cél?
Hacsak a méretcsökkentés a lényeg ("a méretcsökkentés miatt"), akkor általában nem a megéri a kérdés, hanem a pénztárca, avagy mennyit akarsz rákölteni.
Pl. vannak elég combos prémium opciók Flex ATX-ből is, és rendelhetők is:
Enhance ENP-7660L-OVT - 600W Modular Flex ATX 1U Platinum power supply – OvertekAz SFX tápok kényelmesebbek olyan szempontból, hogy sokkal könnyebben beszerezhetők, és cserélhetők ha szükséges. És terhelés alatt a venti is sokkal halkabb tud lenni (fajtája válogatja, lásd utolsó pár tucat hsz-t).
Én onnan indulnék ki a helyedben, hogy milyen VGA-t szeretnél bele - annak a teljesítménye erős megkötés. Ha az le van szűkítve, akkor nézd meg, mit tudsz köré építeni. (Azért A4-H2O-ba nagy kártya fér.)
Ha meg mondjuk az elfoglalt alapterület csökkentése a cél, akkor olyan házak irányába elmenni, pl. Meshlicious meg ilyenek. (Velka 7 is ilyen ugye, azért ezt a kategóriát hoztam.)
-
BalageK
tag
válasz
Ha a pénz nem számít, ADA 4000 + copper HS + Noctua + shunt mod "jó" megoldás lehet. A táp.... na igen. De mondjuk az ADA 2000 / 4000 70-75W, CPU meg amennyi, egy 500W PSU nem fog csapágyasra hajtódni, és a Noctua fan mod nem tűnik rossz megoldásnak. De itt már azért komolykásabb összegekről van szó. Velka 7 vs H2O? Lehet inkább az eredeti DAN A4-et nézném. De mindez "IMHO".
-
coccolino
aktív tag
Sziasztok,
Jelenleg egy A4-H2O + SF750 kombót használok, mindkettőt nagyon szeretem, főként a tápot, viszont jó ideje nem hagy nyugodni egy méretcsökkentés, ellenben nem mindenáron
A Velka 3 méret szimpatikus, főleg, hogy akár 175mm-ig elfér benne GPU, viszont a Flex ATX-től, főként a hangja miatt kicsit tartok (tudom lehet cserélni Noctuara, de egy 60e-s tápot nem berhelnék csak a downsizing miatt)
Dedikált GPU-t mindenképp szeretnék (és itt megint csak hang aggaszt, mert egy egyventis GPU hangja még uV mellett is lehet idegesítőbb, mint egy tápnak), így a fentiek fényébe a Velka 7 tűnik a legracionálisabb választásnak, szimpi még a Seadamaged SE mini, meg Totoro Mofang 2, de úgy tűnik mindkettő elég nehezen kapható
Megéri a méret miatt a felár az Velka 7 esetében szerintetek, vagy ha igazi előrelépést akarok, akkor a 3-as lenne az igazi? Vagy esetleg van másik joker ház is?
-
rxmiss
tag
válasz
FireKeeper #64995 üzenetére
minimalis kiegeszites: amig nem pl 5.0-s ssd-ket teszel bele atalakitoval, ami az esetek 99.9%-ban valoszinu. vagy 400Gbps-es mellanox kartyat
-
Mclovin
senior tag
válasz
viperabácsi #65011 üzenetére
Nincsen, csak speaker header van, de nem találom a 'csipogót'.
-
Mclovin
senior tag
Akkor azt mondja meg valaki, hogy az én RMA-ban kapott új, '2024' SF750-em miért nem bootol be (bekapcsol, ventik pörögnek de nincsen vga jel) az adatlapomon lévő konfiggal? Amit próbáltam eddig:
- csak egy ram stick-el
- CMOS clear
- kipróbáltam az összes VGA és CPU kábellel és porttal amit adtak a táphozTermészetesen a backup EVGA ATX táppal minden okés és indul a gép.
Amit kipróbálhatnék:
- másik gépre rákötve
- riser kábel nélkül
- Biosban a PCI-e autora van állítva, ezt esetleg állítsam 3.0-ra?Bárkinek, bármi ötlete mi lehet még a probléma forrása?
-
mpierre
veterán
válasz
hegegabi80 #65006 üzenetére
El kellene bírnia vele. Gold sf450 visz 6600xt + 5700x + custom víz + 3 hdd + rakat usb biz-b@sz gépet.
-
Crabface
senior tag
válasz
hegegabi80 #65006 üzenetére
Elbirja. Negyszazas noname tappal is hasznaltam olyan kartyat.
-
hegegabi80
addikt
Ha már tápos téma, szerintetek egy Kolink 450W SFX táp elbírna egy RX580 vga-t?
Pl egy Sapphire Pulse-t? Ennek egy 8 pines tápcsatija van, Be Quiet tápkalkulátor szerint az össz rendszerem kb 320W-ot fogyasztana. -
PR0JECTNR56
addikt
-
Crabface
senior tag
Flex - ATX adaptert honnan erdemes beszerezni? Esetleg valakinek van keznel ?
-
zed1983
őstag
válasz
FireKeeper #64995 üzenetére
Elvileg 5.0 kellene, de lehet egy másik 4.0 is megoldaná a problémát.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- TCL LCD és LED TV-k
- Video digitalizálás
- Ukrajnai háború
- Nyaralás topik
- Ubiquiti hálózati eszközök
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- G.Skill F4-3200C16D-16GVK
- CPU FOGLALATcsere foglalatjavítás LGA 1700 1200 AM5... elgörbült tüske hibás alaplap javítás szerviz
- Patriot Viper Steel 16GB (2x8GB) DDR4 4000MHz CL16 PVS416G400C6K
- ASUS ROG STRIX X870-E GAMING WIFI(Új,Garanciás termék,IngyenFoxPost)
- ASROCK Z690 PG Riptide - Új, bontatlan - Eladó!