- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- CPU léghűtés kibeszélő
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- OLED TV topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Vezetékes FEJhallgatók
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
-
PROHARDVER!
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Stehe
aktív tag
Köszi!
A konfigot akkor belőttem, a házon viszont még gondolkodom... Thermaltake element házzal van valakinek tapasztalat? Pl. táp hangossága, minőségére gondolok... Ez PFC-s táp lehet? Ill. hasonló méretkategóriában (1 dvd író, 1 3,5"-os vinyó, 1ssd beférjen) van "ajánlott" vétel?
Ill. ITX-es alaplapoknál látom, hogy néhány esetben van egy PS-2es castlakozó az alaplap hátulján, melynek fele zöld, másik fele lila színű. Ez arra van, hogy van Egeret v. billentyűzetet köthetek rá, de mindkettőt nem?
-
MontyCrew
senior tag
-
-
Geller72
veterán
A CM 120-nál a tápot lehet máshova is rakni, vagy csak szénné faragás árán?
-
MontyCrew
senior tag
Készülődik valamicske
-
törölt tag
válasz
Mattanyahu #17384 üzenetére
nem talaltam meg a doksijaban, csak a linkelt kepes review-bol h atheros ar5b22 van benne, tehat elmeletileg ath9k driver linux alatt tamogatja.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
anytime #17386 üzenetére
Tápokról ne itt.
Tápos topic van rá. -
Mattanyahu
tag
gigabyte ga-f2a85xn-wifi teszt @scpr
-
Stehe
aktív tag
Köszi a választ!
Akkor a Dvd író + pata vinyó + ssd mellé simán befér a proci gyári hűtője? A ház 200Wos tápegysége el fogja bírni nyáron, max terhelés mellett is? Mert igaz nincs benne erős VGA, de nekem a 200W gyengécskének tűnik... Ill. ház terén van jobb, esetleg kisebb bevált termék?
-
Sziasztok. Tanacsot szeretnenk kerni. Parom ravett megint egy kis penzkoltesre
Itx gepet szeretnenk osszerakni. O felirta, hogy mit nezett ki engem meg megbizott, hogy kerdezzek ra. Tudom van gep epitos topik de mini itx ezert itt kerdezem, hogy megfelelo lesz e ez.
Alaplap: Gigabyte h87n-wifi.
CPU: I5 4570
Ram: crucial 2x4gb 1600Mhz
Ssd: kingston hiperx 3k 120Gb
Monitor dell U2312 Hm
Jatekra szinte soha nem hasznaljuk ezert nem lesz kulon Vga. Inkabb konvertalas, filmnezes, netezes. Korrekt ez igy? Ha van jobb javaslat szivesen vesszuk. Megmondtam, hogy 3-4 evig nem akarok kolteni ujra gepre -
Stehe
aktív tag
Sziasztok!
Új vagyok ITX-es konfigok esetén, egy napig csak a téma után olvastam, és a következőkre jutottam:
Thermaltake Element ház, ASROCK B75M-ITX alaplap, mindez egy Samsung 120Gb-os SSD-vel, ill. INTEL G2030 3.00GHz procival.
A fenti konfig megfelelő lenne egy kizárólag irodai használatú gépre? A cél a gyorsaság és a halk üzem lenne. Ill. a jelenlegi gépemben van egy 3,5"-os PATA vinyó, ezt átalakítóval rá tudnám kötni? Játszani vsz. sosem fogok vele, de netezés, nagy Excel táblák kezelése alapigény... Van esetleg ebben az árkategóriában (vagy lejjebb) jobb választás, bármely komponens esetén? Házon még vacillálok, de egy "rendes" dvd írónak is bele kell férnie, egy SSD-vel ill. egy 3,5"-os vinyóval együtt... A Proci gyári hűtője el fog férni a házban, ha az említett komponenseket is beleteszem?
Szívesen fogadnék minden észrevételt, előre is köszi!
-
F34R
nagyúr
válasz
viperabácsi #17366 üzenetére
vadaszni kell forumokba (leginkabb kulfoldieken) bios update eseten nem tudom fog e mukodni.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
viperabácsi #17368 üzenetére
Amíg nem updateltem a gyári BIOS-t, addig tudta vinni i7-4770 procival 3.9GHz-en full terhelésen is.
Majd veszek egy BIOS chipet és vissza rakom rá a régit. Sajnos downgrade-elni nem lehet.Nem tudom mennyivel jobb Giga-nál, sosem volt Giga lapom.
Csak erről biztosan tudom, hogy a 0306 BIOS tudta járatni mind a 4 magot Turbó frekin full terhelés mellett is.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
viperabácsi #17366 üzenetére
Ennyire fontos a WiFi?
Non-K procinál nem olyan egyértelmű a helyzet, mert a jó kis UEFI update-et K-s procira találták ki.
Ha nem fontos a WiFi, akkor: ASUS H87I-PLUS
-
viperabácsi
addikt
akkor inkább ez a lap legyen?
A másik kérdésre mit gondolsz?
-
F34R
nagyúr
válasz
viperabácsi #17363 üzenetére
zsakbamacska , elvileg igen de azt hiszem radiatornak volt olyan hogy egy friss uefi updattel nem volt meg a turbo ertek.
-
viperabácsi
addikt
egy kérdésem lenne .ebben a lapban ez a proci tudna menni turbo frekin?A h87 -es lapon pci-express 3.o a videócsati?
-
kzrca
tag
válasz
Mercutio_ #17346 üzenetére
Nna, ezt nem tudtam. A windows alatti hőmérsékleteket azért nem tudtam még megnézni, mert nem volt még windows telepítve a gépre. Sőt, még a tárhely is hiányzott a rendszerből.
Belegóztam a Big Shuriken 2-t. Hát, csöndesebb, és az eddigi 60+ fok lement kb 40-re. Nem bántam meg.
Windows majd holnap jön az SSD után. -
pils00
tag
Lehet NEVEZNI az NCASE M1-re.
Jó ki kuckó, de ez árban nekem kicsit sok.
-
Geller72
veterán
Üdv. Van ez az új, Giga B75N-es lapom..
Vettem ugye bele 2x4 gb 1600-as ramot és éppen most ideiglenesen egy 2100-t. Gondolom, no tuning a procinak, de a ramok aggasztanak. Ezek elvileg 1600-as ramok, de ebben a lapban 1333-on mennek. Valóban nem lehet frekit állítani feljebb a ramoknak. Vagy csak én nem találom?
-
törölt tag
Urak,
mi most a mi meretosztalyunkban elerheto eleg eros amd-s konfig? cpu ero is szamit, de kell a gpu is, az meg jobban.
es nem mellesleg hutheto legyen levegovelkonkret alaplap tipus kene (abszolut tuningmentesen) es hozza a proci+huto. a kaverit mar nem varom meg.
pl asrock fm2a85x + a10-5800K?mod2: Monty koszi, pont ezt irtam elso modnak
koszi,
&rew -
Mercutio_
félisten
Az természetes, ugyanis bios alatt nem működnek az energiagazdálkodási funkciók csak amikor indul a Windows, tehát amíg a biosban vagy olyan mintha valami tesztelő programmal maximumra hajtanád a rendszert
Úgy nézd meg, hogy már nem bios-ozol, hanem egy szobahőmérsékletű kikapcsolt rendszert indítasz és indul a windows. -
kzrca
tag
válasz
Mercutio_ #17343 üzenetére
Nem, bekapcsolom a gépet, belépek a BIOSba és már ott felkúszik a hőmérséklet 60 fok fölé kb 5 perc alatt.
Nekem is van egy ilyen gyanúm. De mivel időm sem volt eddig hogy megnézzem, és a gyári hűtő ventije amúgy is túl hangos, ígyis úgyis veszek valami procihűtőt. A lehetőségeken átrágva magam már ki is választottam egy Scythe Big Shuriken 2 Rev.B.-t. Ma délután ki is lesz próbálva.(#17342) Pista0001: A javaslatod nagyon tetszik, köszönöm. De mivel kell számla is, ezért a hardverapró nem jó. Pedig van is pont egy ilyen hűtő eladó, ráadásul nagyon korrekt áron. Viszont boltokban nem láttam sehol. Így végülis maradt a már említett Shuriken 2. Nagyon kíváncsi vagyok, hogy az hogyan fog teljesíteni.
-
F34R
nagyúr
Hol tudok megnezni olyan tetsztet amibe vannak ujabb mitx hazak es szerepel a delta homerseklet is ??
-
kzrca
tag
Sziasztok!
Hosszas fórumozás után összeraktam egy mini-ITX-es gépet egy Codegen MX-31 házikóba.
Még nem vettem az AMD A8-5600K processzorhoz hűtőt, mert ki akartam próbálni, hogy a gyári mit tud. Hát, az eredmény siralmas: bekapcsolás után terhelés nélkül is felkúszik a processzor-hőmérséklet több mint 60 fokra kb 5 perc alatt. És még hangos is.Ha tudtok adni javaslatot egy jól működő és halk hűtőre, ami el fog férni, azt nagyon megköszönném (a halk legalább olyan fontos, mint a hűtési potenciál
)
A válaszokat előre is köszönöm!
-
HookR
addikt
válasz
Rypejakten #17334 üzenetére
"ZetorGumi egy ugyanilyen 7950-et passzolt be a Prodigybe, neki a képek alapján úgy tűnt, hogy befért..."
A Prodigy-ben nincs hely 3 slotos dVGA számára (de pl. az NCASE M1-ben lesz).
ZetorGumi-nak is csak oldallap nélkül fért el, amíg a gyári léghűtőt le nem cseréli vízhűtőblokkra. -
anytime
őstag
válasz
Rypejakten #17334 üzenetére
, beleásom magam a témába!
HookR:
-
Rypejakten
addikt
válasz
anytime #17332 üzenetére
ahha. ZetorGumi egy ugyanilyen 7950-et passzolt be a Prodigybe, neki a képek alapján úgy tűnt, hogy befért, de lehet pár mm-rel magasabban van neki a slot.
egyébként igazából költségvetésfüggő. mert egy GT610 is beférhet, meg egy ref GTX780 is, ha nem ragaszkodsz az Asushoz. ha igen, akkor a GTX760 jó megoldás lehet.
-
anytime
őstag
válasz
Rypejakten #17331 üzenetére
ha őt nézem, akkor elvileg ez 2,1"-os, azaz 53 mm, ez azért már nem paszírozható be, szerintem
-
anytime
őstag
válasz
radi8tor #17328 üzenetére
Viszont segítsetek nekem a következőben. Konfig az adatlapon!
Melyik az az ASUS VGA (minél erősebb annál jobb), amit be tudok préselni az én kis Bitfenix házikómba úgy, hgy az oldallapot még fel tudom rakni és a VGA nem ér hozzá!
Ha jól mértem vonalzóval, ~ 4 - 4,5 cm van a ház oldalfala és a PCIE csatoló között!
Előre is köszönöm
!
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
glocker #17326 üzenetére
Addig is, hogy legyen motiváció: nézd meg ezeket a szépségeket!
ASUS Maximus VI Impact, Z87I Pro, H87I Plus -
glocker
tag
válasz
radi8tor #17324 üzenetére
csinos házikó
az én nyavajgásomra visszatérve... persze... csodák nincsenek... sejtettem, hogy pénzért mindent lehet és a dolog megoldható egy géppel is...
meglátom, hogy milyen megoldás mellett döntök, de már körvonalazódni látszik, hogy olcsó letöltős mini ITX (valószínűleg Zotac) gép mindenképpen lesz... és most esik le, hogy a virtualizáció mától már megoldható a céges rendszeren otthonról is (mivel ma kötötték be a komolyabb NET elérést (eddig Le:4Mbit/s, Fel:0.5Mbit/s volt, amivel sok mindent nem lehetett kezdeni...)
viszont hosszabb távon valószínűleg zaklatlak még benneteket mert ez a mini ITX mánia kezd rabul ejteni főleg ha sok hasonló szépséget és jóságot látok mint az előbbi cucc is...
még egyszer kösz a tippeket
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
glocker #17323 üzenetére
Azért jó a cucc akkor is, ha házikóban van: [link]
A házat párom választotta, a cuccokat én válogattam össze. Ez amúgy az ő gépe.Visszatérve a te témádra: olcsón nem találsz erős gépet. Ez a kettő nem jár együtt sajnos. Esetleg hardveraprón, de nem mini-ITX formátumban.
-
glocker
tag
válasz
Mercutio_ #17319 üzenetére
a cégnél egy viszonylag komoly gépem van virtualizálásra
- HP ProLiant DL385 G7
- 2 db, egyenként 8 magos AMD Opteron™ 6128 CPU
- 16GB RAMotthon bizonyos dolgok elmennek az öregecskedő Dell D630-as gépemen is, de érthető okokból ennél kicsit többre / gyorsabbra vágyom...
érzésem szerint valami virtualizálást támogató 4 magos, esetleg HT-s proci sok sok cache-el és sok-sok RAM-mal, valamint megfelelő I/O-t biztosító háttértárral elég lehet a feladatra...
nehéz dolog megtalálni azt az cuccot ami még megfelelően gyors, de nem megfizethetetlenül drága
de kösz a tippeket, minden felvetést szívesen fogadok...
-
Mercutio_
félisten
válasz
radi8tor #17320 üzenetére
Hümm, most, hogy mondod az intel adatlapon mintha lenne olyan része a virtualizációnak, amit nem tud a G1610, bár nem tudom, hogy egy sima VT érinti-e azt a részt
Azért írtam, mert ahova a brazos szóbajöhet oda a G1610 pláne
-
Mercutio_
félisten
válasz
glocker #17317 üzenetére
Veszel egy Asrock H61MV-ITX-et vagy B75M-ITX -et ha kell az usb3+sata3,bele egy Intel G1610-et és raksz rá egy ilyen hűtést. Ránézésre az is szép lesz és a töredékéből megvan, ráadásul nemcsak amire neked kell, de normál haználatra is bőven elég a proci ereje, emllett ha nincs túlterhelve szépen visszaveszi a fogyasztását a proci
de ha még tovább akarsz faragni a fogyin akkor G1610T-t veszel, az picit drágább (10 helyett 12k) cserébe 55 helyett 35W-os TDP-be sorolt.
-
Mercutio_
félisten
válasz
fero02 #17311 üzenetére
Azt mondod a military class components felirat csak marketing?
mITX lapból 3 járt nálam azok rendben voltak, tudtommal kevesebbet esznek mint más gyártók azonos szintű lapjai és 3 év gari se egy rossz dologde nyilván ez nem egy reprezentatív mennyiség. Ami még kérdés, hogy a te tapasztalataid mikorioak, mert bár én is asrockot ajánlok manapság, de még emlékszem arra az időre amikor hullottak mint a legyek
mégsem abból indulok ki.
-
glocker
tag
előre is bocs ha baromságot kérdezek
lehetséges keveset fogyasztó, nagyon csendes (ha lehet néma) de ugyanakkor szükség esetén komolyabb teljesítményre is alkalmas gépet összedobni?
az esetek nagy részében teljesen alap dolgokra lenne használva, erre szinte biztosan megfelelne ASROCK E350M1 vagy valami Intel Atom D525-ös cucc is...
... de néha szeretnék egyszerre max 3-4-5 db (windows server 2008 r2 és win7, win8) gépet virtualizálni, tehát 16GB RAM az jó lenne...egyáltalán érdemes egy gépbe zsúfolni ezeket? Izmosabb gépnél megoldható a kis fogyasztás, és csendesség ha épp csak torrent kliens és hasonló apróságok futnak, de a gép állandóan megy? vagy inkább egy csendes kis fogyasztású és egy másik komolyabb gép kellene szerintetek?
már őrlődöm egy ideje, de nem tudom a jó választ
előre is kösz az 5leteket
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
fero02 #17307 üzenetére
Azért van MSI-nek is szuper alaplapja, inkább úgy kéne fogalmazni ebben az árkategóriában nem jó az MSI.
robertka: én tartózkodom a válasz adásától, nem ismerem ezeket a lapokat. SATA portot keveslem rajta. NAS-hoz lehet több kellene 4db-nál. Vagy neked elég?
-
robertka
tag
Hali. Kérlek segítsetek dönteni nekem, az alábbi két lap között:
MSI H61I-E35 V2/W8
ASROCK H61MV-ITX
Gondoltam itt nagyobb tapasztalatotok van ITX méretben.
Köszönöm.Üdv Robi
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B450 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 8GB COOLER MASTER CMP 510 CM 750W
- LG 65B4 - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Bomba ár! HP ZBook Studio G5 - i9-9980H I 32GB I 1TSSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
- Használt Intel procik - Core 2 - Dual Core
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest