- Elképesztő mértékben tömörítenék be a nagy nyelvi modelleket
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
-
PROHARDVER!
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
TomiLi
addikt
válasz
Hurkaleves #16235 üzenetére
Ebben igazad van, mert az előző, FM1-esnél is nagyon leszűkítette a cpu cooler lehetőségeket.
Ha Pci-e nincs használva, akkor nincs gond, ha viszont igen, akkor nagyon körül tekintően kell cpu coolert választani!
-
HookR
addikt
válasz
Hurkaleves #16167 üzenetére
Csak a szokásos napi 'rágcsálnivaló'. Nem összehasonlításnak szántam.
-
akom
őstag
válasz
Hurkaleves #15866 üzenetére
Féltem kiadni ennyit érte, de ahogy megkaptam egyből eloszlott minden aggodalmam.
Nagyon korrekt kis kuckó, igényesen kidolgozva.
Codegen MX-31-ről váltottam a dual vga slot miatt. -
vegyszer
addikt
válasz
Hurkaleves #15766 üzenetére
Nekem lehet anno elhamarkodott döntés volt az E350 beszerzése 3D filmnézés terén?
Nem tudom miért hittem azt, hogy utólag bele fogják építeni... -
F34R
nagyúr
válasz
Hurkaleves #15736 üzenetére
lehetseges, igy max sfx tap johet szoba akar egy silverstone is. Gold, modularis kabelek, csak a hangot viseld el mert a 80mm-es ventik nem halkak tapban.
-
Pista0001
addikt
válasz
Hurkaleves #15709 üzenetére
E-bayen. Mint írtam nagyon jó árat fogtam ki, azóta feljebb mentek az árak.
Azért elég a kisebb külső táp mert a mai konfigok a 3,3 és az 5 V-os ágakat kis mértékben használják csak, így szinte csak a 12 V-os ágra kell méretezni a külső kockát. 8 A-t tud a 160XT a 12 V-os ágon, ez 96 W, egy 120-as vagy 150-es kocka bőven elég hozzá konfigtól függően.
sb méréseire annyira ne támaszkodj, nála a kis fogyasztás a szempont, míg te játékgépet szeretnél, ott el kell ereszteni a hardvert. Én továbbra is azt mondom hogy az AMD konfig jelen esetben nem a jobb választás sajnos. Nagyobb fogyasztás mellett kisebb játékos teljesítményt nyújt, amennyiben fogyasztás szempontjából határra terheled a Pico 12 V-os ága kevés lehet. Szerintem elég sok a rizikó benne.
F34R: Ha csak 1 SSD/2,5" HDD-t raksz mellé akkor bármelyik 1155-ös.
-
sb
veterán
válasz
Hurkaleves #15727 üzenetére
Ahhoz mérd, hogy ez egy 65W TDP proci. Alulfeszeléssel az egész gépet 60W alatt lehet tartani, bár én cpu+gpu együttes terhelést nem teszteltem, úgy nyilván 70W körül lett volna és a tápot nem árt maximumra tervezni attól, hogy kicsit a valószínűsége az ilyen eseteknek.
Szóval a lényeg, hogy ez egy nem túl acélos 4 magos + gyengébb IGP páros volt. Egy 100W-os Llano vagy Trinity esetében szerintem olyan 90W-ig lehet lemenni. A Trinity amúgy is kérdéses, mert a Turbo-ja miatt ha jól láttam nehéz a feszcsökkentés érdemben.
A hely szűke miatt jobb az integrált megoldás, de teljesítmény és fogyasztás szempontjából egy alulfeszelt i3+7750 talán ugyanúgy megvan 90-100W-ból és jóval gyorsabb.
-
HookR
addikt
válasz
Hurkaleves #15727 üzenetére
Ráadásul nem is olyan rég gombokért lett elkótyavetyélve egy itt a hardveraprón. Valaki jól járt.
-
sb
veterán
válasz
Hurkaleves #15724 üzenetére
Egy kis saját mérés. van benne TFX/paneltáp is. Llano A6-3620 és i3-2100 is.
Az látszik, hogy ITX lappal 1db 3.5 HDD-vel is bekajál 100W-ot a 65W TDP-s Llano.
Legalábbis konnektor felől mérve.
Alulfeszeléssel és paneltáppal már 60W-on belül elvan. Ahogy az i3 is... pro: alulfeszelés nélkül, kontra: normális igp nélkül. -
HookR
addikt
válasz
Hurkaleves #15719 üzenetére
Éppenséggel pont egy A10-5800K-hoz kellene az erősebb AC adapter, ahogy nálam is van:
- PicoPSU-160-XT-ről megy az alaplap és így a tápcsati nélküli HD7750 is, meg a merevlemezek.
- Proci (I3-530 - 73W TDP) tápcsatija meg közvetlen a 220W-os (12V/18A) Dell DA-2-ről.És mivel nem tervezel mellé VGA-t, elég lenne kisebb pico is.
Amúgy a 2.5"-es SSD/HDD nem csak hogy kevesebbet eszik, mint a 3.5"-es, de ráadásul nem is a 12V-os ágra támaszkodik, hanem az 5V-osra.
-
F34R
nagyúr
válasz
Hurkaleves #15722 üzenetére
a10 5700 annak ellenere hogy nem k-s es 65watt TDP-s az is bekajal 100 folott, nem is ertem akkor a felesleges cimkezest.
-
batagy
őstag
válasz
Nem nagyon ismerem az AMD A10-5800K procit, de a specifikáció 100W-os TDP-t ír, szóval ez már necces! Nem tudom mennyire vesz vissza és milyen gyakran menne föl 100W közelébe (csak a proci), szóval így első blikkre én nem merném a Pico-ra rátenni.
Tegyél bele 65W TDP-s procit, azt már nyugodtabb szívvel lehetne talán ajánlani.
-
sb
veterán
válasz
Nem elég szerintem.
Alulfeszelve (ha a Trinity bírja a Turbojával együtt) elég lehet. -
batagy
őstag
válasz
Hurkaleves #15716 üzenetére
A PicoPSU-160-XT a 12V-os ágon 8A-t képes biztosítani, ami 96W. A többi ágon is nyilván van valamekkora teljesítményfelvétel, de jóval kisebb mértékű. Durván becsülve, ki lehet mondani, hogy a 160W-os Pico igazából 100W-os.
Tehát a 120W-os külső táp bőven elég a 160W-os Picohoz is.
-
F34R
nagyúr
válasz
Hurkaleves #15713 üzenetére
az ido meg kiforrja , amugysem mostanaban lesz minipc-m addigra akiknek htpc-je van tud nyilatkozni mennyit eltek ezek a tapok.
-
batagy
őstag
válasz
Hurkaleves #15711 üzenetére
Németországból is lehet esetleg rendelni, Pico 150 XT + 120W-os külső adapter kb 24000 Ft szállítással.
Pico 160 XT a 120W-os téglával 25000 Ft körüli. -
F34R
nagyúr
válasz
Hurkaleves #15711 üzenetére
hat igen draga de megsem annyira, ennyiert egy passziv tapot sem kapsz (contra nagy is ami miatt nem epp idealis mini pc-be. ) itt nincs olyan alkatresz ami meg cincogna is raadasul. ha szerencsed van akkor tartos lesz es nem egy konfigot fog kiszolgalni.
-
Hurkaleves
őstag
válasz
áh találtam egyet bár a szállítás még ezen felül van..
ez kb 25e forint lenne szállítással... ez is necces de ha azt nézzük, hogy az itthoni boltban ez a páros 33e forintra jön ki plusz szállítás akkor már elég baráti..
-
zolikaDB
veterán
válasz
Ez engem is erdekelne!
-
Pista0001
addikt
válasz
Hurkaleves #15702 üzenetére
Szerintem nem rossz az ötlet, de némileg tovább kéne gondolnod. Ez az elemzés rávilágít arra hogy egy alsó kategóriás proci+alsó-közép kategóriás dVGA elveri a csúcs IGP-s procit abszolút teljesítményben és energiaigény/teljesítmény arányban is. Középkategóriáig vannak dVGA-k low-profile kivitelben, tehát méretben nem, vagy csak nagyon kis mértékben kell kompromisszumot kötnöd, míg teljesítményben 30-40 %-os javulást érhetsz el.
Szerintem jobban jársz egy alap Inteles alaplappal (jóval olcsóbbak mint az AMD megoldások, mert utóbbiból nincs alapfelszereltségű). SATA3 ajánlott, mert SSD-t használnék, nem HDD-t. Csendesebb, kevesebbet fogyaszt, gyorsabb, és mivel csak játékgépről van szó nem kell túl nagy kapacitás, egy 120/128-as bőven elég, de 1-3 játékig egy 64-es elég. Procinak Pentium G860T, G2020T vagy G2100T közül valamelyik (35 W TDP, igazából a G860T bőven jó, a procimagok nem nagyon változtak a Sandy-Ivy váltásnál), VGA-nak pedig Sapphire 7750 1 GB GDDR5 LP (max 75 W TDP mivel nincs PCI-E tápcsati, de valószínűleg kevesebb). Ezt egy PicoPSU 160 XT simán elviszi, kevesebbet fogyaszt mint az A10 5800K, és elveri teljesítményben nagyon. Az ár már más kérdés, de tekintve hogy egy alap H61-es deszka akár féláron is lehet az AMD-s lapokhoz képest, valamint a Pentium is jócskán olcsóbb az A10-nél, akár az árkülönbségből ki is jöhet a dVGA, vagy csak keveset kell hozzádobni. Az SSD is növeli kicsit az árat, de szerintem bőven megéri, sokkal jobb teljesítményben mint egy 320-500-as notivinyó. Ami még kérdéses az a procihűtő, de szerintem játékgépnél a zaj nem nagyon számít, így a gyári is megteszi.
-
Pista0001
addikt
válasz
Hurkaleves #15693 üzenetére
73$ volt a 160-as, 192 W-os kockával e-bayről. Nekem ennyit megért hogy csöndes legyen a HTPC meg hogy maradjon hely normális hűtésnek, ne foglalja el a táp a fél házat. Az már más tészta hogy mégis kellett dVGA a gépbe, emiatt nem tudom használni a Ninja Minit, de már van "B" terv.
-
F34R
nagyúr
válasz
igen de cserebe 0dB es jo hatasfoka van raadasul nem foglal semmi helyet csak a brick.
-
contaxg
veterán
válasz
Áfa+vám benne van?
-
törölt tag
válasz
Hurkaleves #15237 üzenetére
akkor gy tiszta, köszi!
BTW régebben sok táp nem indult el, csak "röccent" egyet, ha nem volt a 12V-os ágon kb min. 1A-es terhelés. Lehet, hogy ezt a fícsört már kivették...
-
törölt tag
válasz
Hurkaleves #15235 üzenetére
Alaplap nélkül, ugye?
Ilyenkor gondolom van rajta egyéb terhelés, hogy ténylegesen el is induljon -
Pista0001
addikt
válasz
Hurkaleves #14950 üzenetére
A turbonak IGP-s prociban van jelentősége, hiszen a TDP keret a proci+IGP-re van meghatározva. 100 wattos procinál ha az IGP nem pörög éppen akkor akár mindegyik magot is húzhatja a turbo és így elszállhat a fogyasztás, azzal a melegedés is. 65 wattos procinál a kisebb TDP keret miatt biztos hogy nem fordul ez elő. Ezért írtam hogy nem csak full terhelésen fogyaszt többet a 100 wattos, hanem bizonyos jellegű részterheléseken is, mert a fogyasztási limit nem külön-külön van meghatározva, hanem az egészre.
-
miresz
veterán
válasz
Hurkaleves #14924 üzenetére
Köszönöm. Igen ezt a hibát olvastam én is több helyen is. És a FM2A85X-ITX-en már ezt javították? Közben Intel vonalon találtam egy ilyet: Gigabyte GA-H77N-WIFI ez elég disznón néz ki,és a wi-fi is jó,hogy van benn,mert az mindenképp kell hozzá majd,csak eddig én külön usb-sen gondolkodtam,de ez így nagyon jó. De ez is nagyon jó és olcsó is Gigabyte GA-B75N és ebben is bent van a wi-fi kártyának a hely. AMD oldalon nincs valami hasonló megoldás? A másik kérdés,az,hogy Intel oldalon ami processzor szóba jöhet,árban az max a Pentium G870,esetleg egy Intel Core i3-3220.ezek vannak egy árban az 5600/5800K-val. Processzor erőben ezek megfelelnének,de IGP szempontjából úgy tudom nem az igaziak.
Ház terén,én valami kisebbre gondoltam. Valami hasonlóra: Thermaltake SD101 Mini-ITX
-
canniball
nagyúr
válasz
Hurkaleves #14783 üzenetére
Én a helyedben megvárnám míg lesz (több fixen beszerezhető) alternatíva, akkor beleraknék egy IGP-s procit és azzal használnám amíg bírja.
-
canniball
nagyúr
válasz
Hurkaleves #14781 üzenetére
Pedig lehet jobban járnál ha időben bevállalnád, ciki lesz ha a gar.időn túl következik ez be és akkor pukkan el a lap...
-
Goose-T
veterán
válasz
Hurkaleves #14779 üzenetére
Nem fogtál ki jó példányt, csak mivel IGP nélküli a procid, ezért nem terheli azt az egy darab MOSFET-et, ami azt hivatott ellátni árammal, csak nem képes rá hosszú távon. Onnan is látszik, hogy leghamarabb az A10-ek alatt füstöl el, mert azokban a legcombosabb az IGP. Én már csak tudom, két FM2A75M-ITX lapom fingott már meg két különböző tápegységgel (Chieftec 200W, Seasonic 300W). Az Iponra is én írtam az értékelést. Most már szóltak, hogy befejeződött a garanciális ügyintézésem, de még várok addig, amíg megérkezik az FM2A85X-ITX, és arra fogom cseréltetni, soha többet FM2A75M-ITX. Lehet itt még olvasgatni VRM gyulladásokról bőven a Feedback fül alatt.
-
mrbig25
őstag
válasz
Hurkaleves #14775 üzenetére
Nem user error és nem rossz példány, hanem van egy sorozat, amin hajlamos elfüstölni a VRM. Ezért vonakodnak sokan ettől a laptól, mert nem tudni hogy éppen melyik sorozatból kap az ember.
Állítólag már van egy második sorozat, de erről nem tudom biztos infóval szolgálni.
pl1 - pl2robim
Mindenkinek mást jelent, hogy mi a hangos, ezért tuti véleményt nehéz nyilvánítani.
Az SG05 gyári ventije nekem maxon hangos, de 7-800rpm környékére szabályozva már nem zavaró.
Az SFX tápban egy 80x15mm-es venti van, szemben az ATX-es tápokban elterjedt 120x25mm-es ventivel. Alacsony terhelés esetén tűrhető a hangszint, de a venti méretéből adódóan már így is zajosabb, mint egy ATX-es táp.
Szóval ha néma gép kell, akkor pico,-vagy paneltáp. -
RootRulez
félisten
válasz
Hurkaleves #14766 üzenetére
Látom, ASROCK FM2A75M-ITX lapod van. It az az egy vélemény, ami van, nem valami jó róla.
Épp ezért én inkább ezt az MSI FM2-A75IA-E53 deszkát nézegetem.
-
RootRulez
félisten
válasz
Hurkaleves #14770 üzenetére
Úgy fest elhatároztam magam. Csak nem tudom, kell-e nekem a 750K, mert a 740 alig lassabb és az csak 65W-os... Az meg számítana melegedésben...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Házimozi haladó szinten
- Nintendo Switch 2
- Honda topik
- Apple MacBook
- PlayStation 4
- Star Trek
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Stellar Blade
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- További aktív témák...
- Szerezd be most az érzékelhető különbséget! Akár 0% THM-re
- 10% -tól elvihető.Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! ACER PREDATOR HELIOS
- LG 45GR65DC-B - 45" Ívelt 1500R / 5120x1440 / 200Hz 1ms / Adaptive Sync / AMD FreeSync / HDR 600
- Xiaomi Redmi A3 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Eredeti Lenovo USB-C 65W töltő
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged