Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Milyen TV-t vegyek?
- Logitech Z906
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
- Samsung LCD és LED TV-k
- Projektor topic
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- SSD kibeszélő
-
PROHARDVER!
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mercutio_
félisten
válasz RudiSteel #17294 üzenetére
Feel 202/302 (csak külsőben térnek el) tápja a gyakorlatban gond nélkül visz ilyen konfigot egyedül arra kell figyelni, hogy gyári coolerrel a teteje csak az egyik végén záródik a másikon pár milire eláll, de ha az általad írt hűtő alacsonyabb akkor ezzel se lesz gond.
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
RudiSteel
tag
válasz Grave_444 #17293 üzenetére
Ez a teljes konfig:
Chieftec BT-02b ház (saját tápjával)
Asrock B75M-ITX
Intel Celeron G1610
Arctic Cooling Alpine 11 GT Rev.2
Patriot G2 8GB DDR3 1600MHz
Ocz Agility3 90GB ssdDélután a segítségeddel jöttem rá, hogy a tápom a hangos..de sajna nem találtam semmilyen megoldást annak halkítására (másik táp, esetleg tápventi csere)...így ezen töprengek.
-
RudiSteel
tag
Szerintetek egy 180W SFX tápot milyen pico psu+adapter kombival tudok kiváltani..ha vki még vetőleges árat is tudna, annak hálás lennék!
-
radi8tor
MODERÁTOR
-
Mercutio_
félisten
válasz superTibcsi #17278 üzenetére
Arra szeirntem röhögve elég, sőt, gyakorlatilag egy teljesértékű 2 magos ami mindenre jó, legfeljebb renderelni meg encode-olni tovább tart vele, mint a 4-8 magos drága procival, de arra amúgy is kevesen használják
Esetleg nézz be a HTPC-s topicba és kérdezősködj kinek milyen konkrét tapasztalatai vannak a cuccal, nálam rövid ideig volt, mert Tibijax megvette de lesz még ilyen konfigom szerintem.
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
RudiSteel
tag
válasz Grave_444 #17275 üzenetére
basszus, tényleg nem a hűtő volt az: minimumra vettem és meg is állítottam és mindig volt hangja.
aztán jött a hideg zuhany: meleg volt a 3,5" hdd (samsung hd400lj) így kihúztam a tápkábelét...és ez volt a leghangosabb, majd a táp és a leghallkabb a proci hűtő!!!!! esetleg tápra+vinyóra vmi javaslat? -
Mercutio_
félisten
válasz superTibcsi #17276 üzenetére
Ki tudod választani, hogy a digi hangkimenetet hova küldje a PC, tudom, mert már raktam össze ezzel a lappal és procival HTPC-t.
radi: 2 tüske van, de "nyitott" a hely. A hátlapi csati kábelén, ha be van kötve a vcc rá lehet rosszul rakni a tüskékre.
-
superTibcsi
aktív tag
válasz radi8tor #17271 üzenetére
radi8tor1 és Mercutio_ köszönöm a segítséget. Akkor elméletileg működni fog. Csak az a kérdés hogy win7-nél ez a kettő külön audio eszköz, vagy kiadja egyszerre mindkét kimenet a digitális jelet.
Egy Intel Celeron G1610 procival alkalmassak htpc feladat ellátására? Nincs nagy elvárás. A gép feladata: adattárolás, divx, mkv filmek lejátszása fHD-ben, netezés....
Tibi
Under construction!!!
-
Grave_444
nagyúr
válasz RudiSteel #17274 üzenetére
Nem olyan kicsi az a ház simán lehet bele normális procihűtőt tenni. Szerintem a tápegység hangos benne, azt kéne cserélned.. Vedd le a procihűtő fordulatát minimálisra és ha úgy is hangos a gép egyértelmű mitől.
Mielőtt tudnád pontosan mit kell cserélni fölösleges új hűtőn gondolkodni.[ Szerkesztve ]
-
RudiSteel
tag
válasz radi8tor #17269 üzenetére
igazad van...csak a rendelkezésemre álló helyet néztem elsődlegesen (33szélesx33magasx40mély) és ennél a háznál döntöttem..lehet rosszul
viszont a Cooler Master GeminII M4-et be tudnám szerezni..szerinted érdemes?
vagy egy xigmatek praeton..csak az 90-es...[ Szerkesztve ]
-
Mercutio_
félisten
válasz superTibcsi #17270 üzenetére
Próbálj venni ilyen hátlapi SPDIF kivezetést, a bekötésnél arra figyelj, hogy a VCC az optikai digi kimenethez tartozik, a coax esetén az ne legyen bekötve vagy ha olyan a hátlapi csati kábele, hogy oda is megy, akkor helyesen kösd be.
[ Szerkesztve ]
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz superTibcsi #17270 üzenetére
Körbe olvasgattam kinti oldalakon és azt írják tudod használni az SPDIF kimenetet koaxiális kábellel.
Annyi a dolgod, hogy szerzel egy 2 pines kábelt:
és ráforrasztasz egy jobb minőségű RCA anya csatlakozós kábelt. Valami ilyesmi lesz belőle:GND értelemszerűen a külső pólus, SPDF jel pedig a kábel belső pólusa lesz.
Ez után már csak reménykedni kell, hogy Asrock is így gondolta.⭐ Stella
-
superTibcsi
aktív tag
Help!
Adott ASROCK H61MV-ITX alaplap. Digitális hangot csak a HDMI-n keresztül lehet kicsikarni belőle? Mert sajnos az erősítőm régi, csak koax és opticai bemenet van rajta.
Láttam hogy a lapon van spdif kimenet, ami egy kis csatlakozó az alaplapon. Ez mire jó? Lehet valahogy átalakítani egy koax csativá? HTPC projektemhez kéne olcsó ITX lap.Remélem érthetően fogalmaztam.
Tibi
[ Szerkesztve ]
Under construction!!!
-
Mercutio_
félisten
válasz RudiSteel #17264 üzenetére
Esetleg a biosba is benézhetsz, hogy nincs-e maximumon a hűtő sebességszabályzása, Asrock-nál beállítható pl. hogy Level 2-n menjen ott a gyári coolernek se volt hangja
-
RudiSteel
tag
válasz MontyCrew #17263 üzenetére
amint lefogtam a proci hűtőjét, máris jobban esett a fülemnek, amit hallottam..persze így "feltűnőbb" lett a táp hangja, de nem vészes szerintetek első lépésben cseréljem a hűtőt (ehhez szívesen fogadok típusjavaslatot is)..és ha így sem leszek elégedett, akkor jöjjön egy pico psu is? köszi
-
-
Mattanyahu
tag
lian li pc-q28 teszt @bit-tech
végre egy kevésbé idióta ház, de az ára...
The right man in the wrong place can make all the difference in the world
-
RudiSteel
tag
válasz MontyCrew #17259 üzenetére
Én arra gondoltam, hogy a házon sok az olyan "nyílás" amin kijöhet a cpu és táp venti zaja.
Ebből kiindulva jött az az ötlet, hogy biztos más hűtő/ház/táp kombóra lehet szükségem.
Méréseim szerint 105mm hely van maximálisan a proci fölött..szerinted ezzel megoldom a gondot? -
-
RudiSteel
tag
Sziasztok!
Március/április határán összeállítottam egy mITX gépet az alábbi cuccokból:
Chieftec BT-02b ház (saját tápjával)
Asrock B75M-ITX
Intel Celeron G1610
Arctic Cooling Alpine 11 GT Rev.2
Patriot G2 8GB DDR3 1600MHz
Ocz Agility3 90GB ssd
Így az 5.hónap tájékán zavaró kezd lenni a gép hangja. Tudnátok nekem vmilyen új ház v. táp/pico v. venti javaslatot tenni, hogy minimalizáljam ezt a hangot?
Amúgy filmnézésre, nyomdai grafikákra(photoshop+illustrator) és webszerkesztésre használom a gépet. Köszönet minden javaslatért!!!! -
törölt tag
nezd vegig h melyik venti merre fuj. a procihuto pl ha lefele fuj, de eleve meleg levego van felette, akkor nem csoda h magas a homerseklete. vagy ha megreked valahol a levego, ahogy a kollega is irta. legyen egy (v ket) egeszseges huzat a hazban, amit viszonylag nagy, de kis fordulatszamu ventivel tudsz segiteni, ha kell. a tap ventilatorat mindenkeppen erdemes figyelembevenni.
-
MontyCrew
senior tag
akkor ha a házon nincs, lehetséges, hogy ennyire megreked belül a levegő és befűti magának. 2őt érdemes feltenni, egyet az elejébe szívónak a másikat a végébe fújónak. Ha ez így nem lehetséges, valami módon elhelyezni ezeket, hogy logikusan átgondolva és megnézve a levegő útja ne ütközzön falba
-
Ispy
veterán
Az normális, hogy terhelés alatt 65 fokon ketyeg a proci, ha leveszem a ház burkolatát, akkor meg 45 fokon? Ennyire sz@r a házam szellőzése?
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
mrbig25
őstag
Vettem egy krimpelő fogót, mert a jövőben is hasznát fogom venni.
Ezt vettem meg. Nem tökéletes, de feleannyiba kerül, mint egy komolyabb PC-s csatlakozókhoz való fogó, ráadásul raktáron volt, így 1nap alatt a kezemben volt. Kellett vele egy kicsit kísérletezgetni, de a végén már gyorsan ment a dolog. /a tüskék hosszú szárnyát 1,5-2mm-el visszább kellett vágni, különben csak egymás fölé hajlította őket a vezeték szigetelése felett...remélem érthető/[ Szerkesztve ]
...
-
HookR
addikt
válasz mrbig25 #17245 üzenetére
Aranyos kis mini-ITX kuckó van születőben.
Van krimpelőfogód (ha igen milyen és mennyibe került?), vagy a tüskék rögzítésénél rögtönöztél?
=====================================
(#17244) Geller_1972: Továbbra is kontextusidegennek vélem a head-pipe, header pipe kifejezéseket. Hőcsöves hűtőnél a hőcsövek különállóak, nem alkotnak összefüggő rendszert, éppen ezért az alá-, vagy fölérendelt viszonyt sem tudom értelmezni.
▌www.thunderbolts.info | youtube.com/ThunderboltsProject ▌16personalities.com▐
-
radi8tor
MODERÁTOR
Házikó: Lian Li PC-Q18 ezüst színű (kivettem a 4db HDD tároló keretet belőle)
Jól megvagyok egyelőre az AXP-100-al, lehet nemsoká alaplap csere lesz ASUS Z87I-PRO-ra. (de még nem biztos)[ Szerkesztve ]
⭐ Stella
-
HookR
addikt
Xigmatek Janus user review - coolpc.com.tw
=============================================
(#17210) radi8tor1: "most nézem a tesztnél a képeket. Ez a hűtő brutális nagy!
Lehet jobb lenne nélküle az élet. "
Lehet csak elkerülte a figyelmem, de a #16890-ben mutatott konfig végül is milyen házba került?=============================================
(#17238) Geller_1972: Heatpipe, azaz hőcső.
(#17241) Geller_1972: Bízz bennem! Vagy legalább olvasd el a linkelt oldalon a lista körüli szöveget!
[ Szerkesztve ]
-
Geller72
veterán
Nem a házba nem fér el. Abban akkora a hely, hogy nyergessel megfordulok. . A táptól is elférek simán. A cooler nagyon lapos, az jó lenne. Oldalirányban nem ok. A headpipe miatt két oldala nem jöhetszóba. A ramok miatt a másik kettő. Ha úgy rakom fel, hogy a ramoknak még éppen ok, akkor a VGa nem megy bele a headpipe-ok miatt. . Apropó. Ennél a lapnál USB 3.0-ról nincs OS boot .
[ Szerkesztve ]
-
HookR
addikt
válasz Geller72 #17233 üzenetére
"Csere lesz a vége, tudom, de így már tartok tőle, hogy egyáltalán melyik cooler lesz jó rá. Any idea? ."
Nem véletlenül készült ám ez a lista.Tehát az Elite 120 Advanced adatlapja szerint max. 65mm magas hűtő kell neked, mint pl:
- Prolimatech Samuel 17 + Cooler Master XtraFlo 120 Slim venti.
- Xigmatek Janus
- Thermalright AXP-100
- Scythe Shuriken
- Xigmatek Durin (Határeset)
- Cooler Master Vortex 211Q
- Gelid SlimHero
- Scythe Kozuti
- Alpenföhn Silvretta
- Noctua NH-L9i▌www.thunderbolts.info | youtube.com/ThunderboltsProject ▌16personalities.com▐
-
TomiLi
addikt
Anno én ezért vettem a Samsung extra alacsony profilú ramját, az nem lóg ki a slot-ból egyáltalán!
Így szinte "korlátlan" a lehetőség a hűtőket illetően. Persze ehhez az evga lap is kellett, ahol nem gond a pci-e slot közelsége sem.
Persze egy csúnya hátul ütője van a dolognak - drága.Bogyorisz
-
Ispy
veterán
-
Geller72
veterán
Megjött a holmi. Ugye a CM 120 Adv házikó, a B75-ös Giga lap és a 2x4 gb ram, no meg az Artic Frazer 11 LP. Nos, NE VEGYETEK ILYEN COOLERT ERRE A LAPRA!! Nem fér el tőle vagy a natív VGa, vag y a ramok. A ramok épp úgy férnek el így is, hogy mivel nem magasítottak, nem kiemelt bordásak, így még éppen elemegy a cooler, de szinte ráül a belső modulra. A másik oldalon, a VGA-nál pedig a hedpipe vagy az egyik, vagy a másik fele lóg rá a PCI-Express slotra. Csere lesz a vége, tudom, de így már tartok tőle, hogy egyáltalán melyik cooler lesz jó rá. Any idea? .
G. -
viperabácsi
addikt
válasz Mercutio_ #17231 üzenetére
Annyira nem akarok lemenni , mert egy Asrock B75M R2.0-ás lapot egy G2020 procit és 2x4 gb ramot váltana az új konfig.A régi kellett egy cimbinek irodába , ezért lett eladva.Arra gondoltam kicsit jobbat kellene összerakni helyette, ezért lenne 3225 a proci.
[ Szerkesztve ]
Az Űr veszélyes hely , főleg , ha a két füled között van !
-
Mercutio_
félisten
válasz viperabácsi #17220 üzenetére
Arra egy G1610 is bőven elég 4GB rammal egy SSD a sebesség érzet miatt és olcsóbban is megvan ugyanaz az élmény.
Ha meg játék is lesz a procin spórolt pénzből egy HD7750 mehet bele, vagy az aprón hirdetett amd-s apumhoz hasonló megoldáson is elgondolkodhatsz, ha nem kell dvga de Intelnél erősebb vga teljesítmény kellene.
Korábban raktam be ide 3DMark eredményeket, most nem tudok linkelni mert mobilról vagyok.[ Szerkesztve ]
-
MontyCrew
senior tag
válasz viperabácsi #17228 üzenetére
Hd400el már azért alap játékot is lehet futtatni, persze értelmes keretek közt,, én modnjuk anno eleget cod2 őztem rajta World of Tanks is szépen ment rajta, de gondolom ősödnek nem emiatt kell
-
Geller72
veterán
válasz viperabácsi #17222 üzenetére
"Csak net meg esetleg filmnézés menne rajta"
-Irreális erre 8 giga ramot elpazarolni most, amikor a ram árak ilyen magasan vannak.
A 2x2 is legtöbbször sok. Kb 20+ gépet szervizelek folyamatosan, ahol W7-x64-re 2x1 giga van és kb erre használják, mint te használnád. Soha nem volt még owerflow. A 2x2 még ok, ha 4 mag/szál lesz, mert a w7 alapból eléggé prefetch-el. Ha adsz neki ramot, nem dobja vissza... AMD vonalon nagyon jó itx lapok vannak komoly procikkal. Grafikai részen az Intel vonalat keresztbe-hosszába megeszik. Javaslom, hogy nézz körül az itteni tesztek közt. Ha kell, szívesen segítek.
Geller -
F34R
nagyúr
válasz viperabácsi #17225 üzenetére
igen es en maradnek annal az i3-nal is.
-
MontyCrew
senior tag
válasz viperabácsi #17225 üzenetére
persze, ez teljesen korrekt lap, mint amit javasoltam. Új chipset, sata3 usb 3. Ára is rendben van.
-
viperabácsi
addikt
válasz MontyCrew #17223 üzenetére
Intelnél maradva Ez jó lehet?
-
DiceBlade
aktív tag
AMD-kben erősebbek a grafikus magok, így érdemes lehet ott is szétnézni
Milyen CPU-t topikban biztos tudnak segíteni hogy mi lenne az i3 3225-nek -
MontyCrew
senior tag
Ha fontos a grafikai erő, és nem akarsz dVga-t akkor érdemes megnézni az Amd FM2 APUit is. Egészen korrekt integráltjuk van. FM2 tokozással rendelkeznek ezek.
-
MontyCrew
senior tag
válasz viperabácsi #17220 üzenetére
Én az Asrock B75M-itxre szavazok párra, így a memók mehetnek 1600ra és ezáltal az integráltad is egy icipicit gyorsabb lesz
-
viperabácsi
addikt
válasz radi8tor #17218 üzenetére
én abszolút nem tuningolok , csak a turbo van ráadva a 3570 k -nak.
Most kellene faternak összeraknom egy gépet a proci már eldöntött i3 3225 A hd 4000 miatt.Milyen lapot lenne érdemes venni a procihoz 2x4 gb ram menne bele.Csak net meg esetleg filmnézés menne rajta.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz viperabácsi #17217 üzenetére
Egyértelműen: nem éri meg neked a csere.
Csak extrém tuning mellett kell hűteni azokat az alkatrészeket is.[ Szerkesztve ]
⭐ Stella
-
viperabácsi
addikt
-
>Deego..
senior tag
válasz viperabácsi #17215 üzenetére
Persze, mint minden jónak..
Én is így voltam az AXP-100 al, de megérte az árát." Agyalok és cselekszem, de nincs az az isten hogy feladom és lefekszem " ...
-
>Deego..
senior tag
válasz viperabácsi #17213 üzenetére
125W-al biztosan. Persze normál körülmények mellett.
De az OC sem árt neki.[ Szerkesztve ]
" Agyalok és cselekszem, de nincs az az isten hogy feladom és lefekszem " ...
-
Gaben01
őstag
Ez a PC-Q30 egy eléggé elborult kinézetű ház.Imádom a LianLi házakat,nekem is volt egy pár,de ezért pénzt nem adnék.
Arra az AXP100-ra meg már is vevő vagyok még félárnál egy picit többért is.[ Szerkesztve ]
http://9gag.com/ A függőség garantált. || Friends are like snow flakes. If You pee on them, they disappear.
-
HookR
addikt
válasz >Deego.. #17203 üzenetére
Thermalright AXP-200 hivatalos honlap - [link]
Tesztek:
- tomshardware.de nagy képekkel
- fashaoyou.net
- coolpc.com.tw==========================================
Lian Li PC-Q30 review fényképpel gazdagon illusztrálva - xfastest.com
==========================================
(#17206) batagy: Nem igazán jellemző a mini-ITX házakra: Lian Li kínálat
Jah, és radi8tor1-nél AXP-100 féláron eladó...
[ Szerkesztve ]
-
batagy
őstag
Lehet ostoba kérdés, de van olyan Mini-ITX ház, ami Lian Li Q11-hez hasonlatos, de 2 db 5.25" hely van benne?
(Ha netán BluRay írót vennék, legyen helye a régi DVD író mellett.)
-
>Deego..
senior tag
válasz viperabácsi #17155 üzenetére
Augusztus 7.-én elvileg már raktáron lesz.
" Agyalok és cselekszem, de nincs az az isten hogy feladom és lefekszem " ...
-
Pista0001
addikt
válasz MontyCrew #17200 üzenetére
Pumpa-tartálynak az EK DCP 2.2 rászerelhető tartállyal talán jobb. mrbig25 kollégának volt mindkettő, szerinte az EK-nak jobb a hangfekvése, a DC-LT meg ugye kisebb, amúgy szinte egál a két pumpa. Annak idején úgy fogalmazta meg, hogy ha elfér, akkor inkább az EK jobb szerinte.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BestBuy topik
- Milyen TV-t vegyek?
- PlayStation 5
- Logitech Z906
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Spórolós topik
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- További aktív témák...
- Beszámítás! ASUS ROG STRIX Z270-I GAMING WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Beszámítás! ASUS Z97-AR Z97 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Asrock B450M Pro4-F alaplap, használt
- Beszámítás! MSI Z370 GAMING M5 Z370 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Beszámítás! MSI MPG X570 GAMING EDGE WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest