- Hamarosan megkezdődik a nubia 2,8K-s táblagépének szállítása
- Barátokká váltak az eddig rivális AI-óriások
- ASUS blog: Ideális olcsó utazós gép lett az új Vivobook S14
- Az Aura Displays hordozható monitorhármasa jól felturbózhatja a produktivitást
- Dual Mode-os IPS monitorral adott magáról életjelet a Gigabyte
- Melyik tápegységet vegyem?
- Androidos tablet topic
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Steam Deck
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen notebookot vegyek?
- Fujifilm X
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- SD-kártyát vennél? Ezért ne csak a GB-ot nézd! – Tech Percek #9
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
-
PROHARDVER!
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
ST05
őstag
válasz
ZetorGumi #28195 üzenetére
egy z87i-pro is megfelelhet neked,
4770 helyett i5-t4690k-t tennék, elégnek kell lennie, és kicsit húzva egyszálon mégiscsak többet adna a Nano Fury alá
,(meg merem kockáztatni még kicsit húzva is hűthetőbb az i5, mint a sima i7 .) és akkor 1600Mhz ramoknál se kell leragadj, amikor szinte uannyiba kerül egy 2133 as szett...
[ Módosította: radi8tor ]
-
jim bcs
nagyúr
-
HookR
addikt
válasz
ZetorGumi #28207 üzenetére
- Jonsbo U2
- Lian Li PC-Q33(#28201) flashpointer: "Marad a 160 ojrós ncase m1 meg a gagyi spire 712 és ennyi a választék
"
Most nem nyálaztam át a teljes Mini-ITX ház albumomat, de például ezek is jók lehetnek:
- Cougar QBX / QBX Kaze
- CFI A0121BB / Nox Lanbx / Raidmax Troy (Tulajdonképpen a belső nem is olyan rossz felépítésű. Lehet érdemes köré saját burkolatot barkácsolni.)Amúgy a fektetett Silverstone házakba is elfér 3 slotnyi hűtővel felvértezett VGA:
- Silverstone FTZ01 / ML07 / RVZ01 -
HookR
addikt
válasz
ZetorGumi #28193 üzenetére
"Olyan alaplap kellene nekem, ami..."
- Asus H97I-Plus
Vagy a Z97-esek, ha megérik számodra a felárat:
- ASRock Z97E-ITX.ac (Mugen 3 esetében házválasztásnál ügyelni kell rá, hogy ennél már túlságosan az alaplap szélére került a foglalat.)
- Asus Z97I-Plus
- Asus Maximus VI Impact
- Asus Maximus VII Impact
- MSI Z97I Gaming ACK -
Blaise
veterán
-
Mercutio_
félisten
válasz
ZetorGumi #23093 üzenetére
msata nélkül 1155-ben az Asrock H61MV-ITX elég olcsó, bár ott usb3-ról is le kell mondani.
Az msata foglalatot olcsó lapra egyébként se rakják
-
Goose-T
veterán
válasz
ZetorGumi #22879 üzenetére
Szeptemberben indul a DDR4 a Haswell-E-vel. 2009-2010 környéken elégge lerúgta a DDR3 a DDR2-t, ahogy bejöttek az első DDR3-as procik (Core i sorozat), szóval most is megvan egy ilyen gyors helycserére az esély. A JEDEC szabvány feletti sebességű RAM-ok már az utolsó rúgásai a memóriapiacnak, mindegyik típusnál megvolt ez a szakasz (SDRAM, DDR, DDR2).
-
mrbig25
őstag
válasz
ZetorGumi #19632 üzenetére
mSata - mini PCI-e
Fizikailag megegyezik a két foglalat, viszont a foglalatban található csatlakozók/bekötések eltérőek...ugyanis az mSata-hoz kell egy Sata port bekötés is. Ezért van az, hogy néhány mini PCI-e csatiba -amik rendelkeznek az említett Sata port bekötéssel- tehető mSata SSD és vica versa. Ez viszont nem jelenti az, hogy az összes mini PCI-e csatival rendelkező lapba tehetsz mSata SSD-t. Ezt mindig az adott lapnál kell ellenőrizni, hogy alkalmas-e a rajta található foglalat mindkét szabvány (mini PCI-e - mSata) támogatására.
De ezek lényegében véve az általad linkelt cikkben is le vannak írva...a lényeg, hogy a kettő kompatibilis lehet egymással, de nem mindig az.Szerk:
Igen, ez a lényeg. Az adott lapnál jól utána kell nézni...nehogy vásárlás után legyen meglepetés. -
Pista0001
addikt
válasz
ZetorGumi #18494 üzenetére
Szerintem az egybevíz sértés bármilyen konfignak.
Komoly levegős szettek szerintem többet érnek hosszú távon, a "normális" víz meg ugye alapból veri, de az már nem ugyanaz az árkategória.
Az Asus csúcslapjain megoldották, az ASRock lapjain megoldották, az EVGA lapokon megoldották, a DFI-n megoldották... nem lehetetlen küldetés, és ebben a kategóriában nem lehet az árra sem nagyon hivatkozni. Főleg, hogy az ASRock ugyanazt az elrendezést az olcsó(bb) lapjaira is átmentette.
-
anytime
őstag
válasz
ZetorGumi #16851 üzenetére
Oppps, pedig én is ezt olvastam ..., na most azzal nem vagyok előbbre, ha az oldal ezt írja és a kezemben van az új, drága SS-táp és nem megy be ..., hm
, akkor most mi legyen???
"A 200-as, 230-as ventik nem mind csendesek. Nekem sima 200-as Bitfenix van, morog mint a fene, megpörgetve meg szélzajos is. Ja, meg a sima Bitfenix 230-as forgórésze gyakorlatag ugyanakkora mint a 200-asé." - akkor az nem lesz, marad a Gentle Typhon vagy Nanoxia EVO (ezt amúgy is kiakartam már régóta próbálni - igaz, az utóbbi csak 120-as ...)
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
ZetorGumi #16491 üzenetére
Csak akkor lenne értelme cserélned, ha mPCIexpress kártyát is akarnál használni.
Jó hogy írtál!
Meg tudnád nekem mérni, hogy milyen magas az alaplapon az a VRM lapka? Mondjuk az alaplap aljától mérve, de lehet a tálcától is csak az nem minden házban ugyanolyan magas.Be villant ma, hogy lehet nem fog beférni a lap Lian Li Q18-ba a táp közelségétől.
-
Pista0001
addikt
válasz
ZetorGumi #16271 üzenetére
A szintén alapórajeles i5-760-am - ami valamiért 22-es szorzón megy Prime95 alatt is, tehát 2926 MHz-en
- az említett teszttel 20 perc alatt 46°C-ig (50-54°C maghőmérsékletek) melegedett, a ventik 900 rpm körül állapodtak meg (alaplap szabályozza őket). A rendszer 3*120 slim radi (egy dupla és egy szimpla), Phobya DC12 260 pumpa (5 V-on), prociblokk, a szobában kb 20-21 °C van.
-
bignor
tag
válasz
ZetorGumi #16062 üzenetére
Sziasztok!
"Nem bejövős ez a Tápot az alaplap fölé design. Sok a hátránya."
Egy cm elite 120 házat szeretnék átalakítani és alapvetően nekem is ez a problémám. A tápot költöztetni szeretném.
Alapvetően úgy gondolom, hogy a tápot úgy kellene elhelyezni, hogy a ventije lehetőség szerint kívülről szívja a "hűvös levegőt" a tápba és a táp perforált oldala pedig lehetőség szerint felfelé legyen, hogy kémény elv alapján távozzon a meleg levegő.
Jó az elgondolásom?
Várom a pro és kontrát.
A táp mükődése különben jelentősen befolyásolja a belső hőviszonyokat?
-
Pista0001
addikt
válasz
ZetorGumi #15988 üzenetére
A hátlapot ki lehet cserélni egy slotosra. Már ha ugyanarra gondolunk.
-
Pista0001
addikt
válasz
ZetorGumi #15951 üzenetére
Az nem bántás, csavarozva van. A másik oldallapba szerelt műanyag rácsos bigyóra gondoltam
Egyelőre biztos nem vagdosom szét, de a távolabbi terv az hogy szerzek még egy rácsos oldallapot (már ha találok eladót külön), és mindkét oldalra plexizve ilyet rakok, a bekapcsoló/usb/hang cucc meg megy a tetőre.
Mercutio_: Egy barátomnak volt ilyen AeroCool háza, nagyon szerette (bár nem annyira mint a mostani Shuttle házat amiben a mini-ITX konfigja lakik
). Így az MX-31 mellett sem tűnik túl nagynak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Formula-1
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- Hónap végén érkezik a Xiaomi Band 10, ára is van
- Androidos tablet topic
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Motoros topic
- Steam Deck
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Sapphire Nitro+ RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- GYÁRI TÖLTŐK DELL LENOVO HP FUJITSU TOSHIBA Macbook---------- Budapest,/MPL/Foxpost
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 3511 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari
- Apple iPhone 13Pro 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged