-
PROHARDVER!
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
HookR
addikt
Az Ipon kínálatában hasonló felépítésű még a Chieftec FI-01B, illetve az INWIN-nek a BP szériája, a BP655 és BP671.
(#16798) radi8tor1: Majd várjuk a tapasztalatokat.
-
Cheesy
őstag
válasz
zolikaDB #16789 üzenetére
Szia
CAD/CAM téren (ArchiCAD amivel dolgozok) Intel+nVidia kombó ami leginkább bevált. ATI kártyáknál furcsábbnál furcsább rajzolási hibák, vonaltorzulások, a 3D nézetben pedig megváltozott és rendellenes színek jelentkeztek. Hozzáteszem mindig a legfrissebb WHQL driver volt fenn.
Ez az én tapasztalatom, nincs elfogultságom egyik gyártó felé sem.
üdv -
Ispy
nagyúr
Sziasztok!
Az iponban rendeltem egy Chieftec FI-02BC házat, de rossz volt és nem tudják cserélni, le kell vásárolnom az árát. Szerintetek melyik ház lenne jó az iponból? Vagy pénz vissza és keressek máshol házat?
-
zolikaDB
veterán
válasz
radi8tor #16790 üzenetére
Na ez az! Melyik platform, melyik procitól érdemes ilyenre gondolni? Tehát nem 24/7, nem főállásban. Melóban core i7-esek vannak erre, 16GB RAM-mal, nyilván nem erre a szintre gondolok! Csak annyi, h nem fossa össze magát a gép, ha egy modellt meg kell nyitni, vagy szerkeszteni.
-
zolikaDB
veterán
Ha esetleg arra adom a fejem, h CAD-CAM munkát végezzek a gépen (hobbiszinten), akkor is megfelel majd az Intel?
-
HookR
addikt
válasz
radi8tor #16780 üzenetére
Elfér, mert a kiszemelt alaplapon direkt a szimmetrikus hűtők miatt középre került a processzorfoglalat (mint ahogy FM2 vonalon az ASRock FM2A85X-ITX-en is), míg a hűtőket a processzor gyártója által specifikált 'keep-out zone'-ok figyelembevételével tervezik meg (Az AXP-200 műszaki rajzán láthatod, hogy van egy kisebb alapterületű rész, ami 22mm-re van a CPU tetejétől, és van egy szélesebb, ami már 33mm-re. Ahhoz még hozzáadod a CPU tetejének az alaplap nyákjától mért távolságát, 8mm-t, az 41mm. Az Asus lapokon az a függőleges nyákdarab tuti nem magasabb 40mm-nél, pontosan ezen keep-out zone okán.). Problémát max az extra magas, burjánzó hűtőbordával ellátott memóriák jelenthetnek, illetve előfordulhat, hogy a hűtőt 90 fokonként elforgatva négynél kevesebb variációban tudod csak rögzíteni. De elférni tuti elfér.
-
mrbig25
őstag
válasz
Grave_444 #16779 üzenetére
A procihűtő az alaplapra fúj, lefele. A táp pedig szív, szóval mondhatnánk, hogy egymás ellen dolgoznak...bár nagy hőfokbeli különbséget nem tapasztalnál, ha a tápot megfordítanád úgy hogy fentről szívjon. Legalábbis nálam anno nem volt nagy változás.
szerk:
közben már megelőztek -
radi8tor
MODERÁTOR
Köszi a listát.
Ezek közül már én is szemeztem a Noctua NH-L12-vel csak azért tettem le róla, mert a fenti halkabb hűtővel már túl magas lett volna, a nagy hűtőt meg nem lehet alulra tenni.
Thermalright AXP-200 egyelőre nem tudom mennyire férne el a lapon, le kell majd mérnem vagy megkérem ZetorGumi-t hogy mérje meg elfér-e egy ekkora hűtő a lapon.
(jövő héten veszem meg az alaplapot)A nagyokkal az a bajom hogy túl nagyok, az aprók pedig nem túl hatékonyak.
Grave444: értettem, hogy van nálad, de a kép alapján azt tudom mondani nem vészes. Nekem sokkal közelebb lesz a CPU hűtőhöz a PSU, mint neked van.
Szóval nincs miért aggódnod. -
HookR
addikt
válasz
radi8tor #16765 üzenetére
Nem kóstoltam végig az 'étlapot', így konkrét ajánlás helyett csak potenciális jelöltekkel szolgálhatok.
Mivel az említett alaplapon a CPU foglalata kvázi középen van és a rendelkezésre álló magasság 80mm, ezért szerintem például az alábbiakat is érdemes fontolóra venni, nem csak az apróbbakat:
- Noctua NH-L12 (Vagy passzívan, vagy alulról egy 92mm-es ventivel rásegítve. A képen láthatóval ellentétben PC-Q18-ban jó eséllyel el kell majd forgatni 90 fokkal.)
- Nexus LOW-7000
- Thermaltake Flexi (Prolimatech Ultra Sleek Vortex 14-gyel befér a 80mm-be)
- Cooler Master GeminII S is jó lehet a Vortex 14-es ventivel.Aztán érdemes megvárni a hamarosan megjelenő:
- Thermalright AXP-200-at is. Sőt.Illetve alacsonyabb, de még széles hűtők:
- Thermalright AXP-100
- Xigmatek Janus
- Gelid SlimHero
- CoolerMaster GeminII M4
- Akasa Nero LX
- Scythe Big Shuriken 2
- Prolimatech Samuel 17Esetleg (de ezek már apróbbak):
- Noctua NH-L9i
- Alpenföhn Panorama
- Scythe KozutiNem minden kiállításon mutogatott prototípus hűtő kerül forgalomba. Például a Noctua NH-L12-nek ez egy eltolt, aszimmetrikus változata (képen bal oldali) lett volna, aztán azóta sincs hír róla, ellenben időközben piacra kerültek az NH-L9-esek. Amúgy a Reeven Arcziel is ilyesmi kis gombóc, mint a Noctua hűtő, amit vársz.
Az említett hűtőkhöz közvetlen linkért erre tessék fáradni.
-
ZetorGumi
addikt
-
radi8tor
MODERÁTOR
HookR maestro!
Milyen hűtőt ajánlanál nekem Lian Li PC-Q18-ba (max 80mm magas lehet) ASUS P8Z77-I Deluxe lapra i7-3770 procihoz?
Erről semmi hír nincs Computex óta pedig nagyon tetszik.
Egyelőre maradjon stock cooler rajta, aztán csere ha...?
-
sb
veterán
válasz
mrbig25 #16762 üzenetére
Intelen nem próbálkoztam még vele, de a leírások szerint chipsetfüggő is a dolog, hiába a cpu-ban van az IGP.
Ivy-ra azt írták tesztben, hogy csak 7-es chipset mellett garantált a 24p, 6-os mellett nem.
Persze ettől még működhet... ahogy úgy látszik Mercutio esetében is ment. -
sb
veterán
válasz
zolikaDB #16757 üzenetére
Ha nem FM2 kell akkor FM1-ből használtan ki lehet fogni olcsóbb cuccokat.
Én pl. A75 + 3620-at vettem itt 26k-ért. És ez azért 4 maggal már cpu-ban is jobb, mint a G1610, IGP-ben meg nyilván sokkal.Persze használtan az Intel is olcsóbb: 20-22k körül kijön egy H61+G1610. És talán könnyebb is találni az aprón.
-
-
mrbig25
őstag
válasz
zolikaDB #16751 üzenetére
Intel vonalról:
Asrock H61MV-ITX + Celeron G1610 = 24-25kAMD vonalról:
MSI FM2-A75IA-E53 (vagy Asrock FM2A85X-ITX) + AMD A4-4000 = 34-36k
Ez az egyik leggyengébb integrált VGA-s proci.
Ugyanez egy komolyabb A6-5400K-val nagyjából 40-41k.Szóval ha nem nagyon játszadozol, akkor inkább Intel. Viszont az AMD 10-15k-s felárából vehetsz egy jó videókártyák az Intel mellé (HD 6670/6770 például), ami már erősebb is, mint az AMD integráltja. Szóval innen nézve is inkább Intel...szerintem
Az alaplap és proci árakat az "i" betűs boltból néztem.
-
Mercutio_
félisten
válasz
zolikaDB #16747 üzenetére
AMD fő baja, hogy nincs olcsó mITX deszka alá
ha kell némi játék, de komolyabb dvga nem lesz és / vagy cél a kisebb kuckó erősebb proci közel azonos árban akkor AMD ha csak film, netezés office, akkor Ivy magos G1610.
Kicsit lentebb az aláírásomban szereplő félkonfiggal találsz 3DMark eredményeket YouTube - on pedig videókat játékokról amit AMD APU - val tolnak.
-
zolikaDB
veterán
Üdv mindenki!
ITX-ben "utazok" egy ideje, Brazos vonalon. Itt is jártam már, néha pedig elgondolkodok, h picivel erősebb, nem integrált megoldás is lehet jól jönne lassan.
Többen ajánlották, h vegyek valami alap deszkát, Intel 1155-ös foglalattal, és bele valami Gxxx procit használtan 10-12k körül. Öcsémnek ilyesmi konfigja van, és nincsenek az apró akadások HD-nél vagy sok-sok böngészőablakban, mint nálam néha.
Most nézegetem a kínálatot, és látom, h az FM1 és FM2 procik újonnan kerülnek ennyibe. Érdemes ezekkel foglalkozni általános felhasználásra? 1080p HD filmnézés, netezés, alap feladatok, első körben VGA nélkül (egy Gxxx-hez képest). Jövőben bővíthetőségről mit lehet tudni?
Köszönöm -
syl5
őstag
A 3 komponens-re "van" (nem akarok rá többet költeni) 40k.
Ház, táp, procihűtő.i5-2400 procim van, dvga nem lesz.
1 ssd, +1 noti hdd kell még beleférnie a házba.
LP ramom van.
Egyébként Brocken proci hűtőm van most, de ettől 99 % meg kell szabadulnom.Netre, fejlesztésre, néha fifa-ra kell egy pörgős kis villám gép.
Köszi!
-
Garold
senior tag
válasz
#25954560 #16742 üzenetére
"haz, tap, procihuto kene beleferjen." - az bele is férhet,
syl5 - a kérdésem viszon továbbra is az lenne hogy mid van eddig, pl milyen procit szeretnél használni? Lesz e benne külön VGA? Ha igen, milyen hosszú, mennyi a fogyasztása?
Ennek fügvényében tudunk házat, tápot (esetleg paneltáp), hűtőt ajánlani. Adj némi táppontot, hogy segíteni tudjak!
-
syl5
őstag
Sziasztok!
Végleg elhatározásra került, hogy áttérek ITX-re.
Milyen házat, ultra halk tápot, és proci hűtőt ajánlanátok?
Ésszerű keretek között, ilyen 40k körül. -
HookR
addikt
Zotac H87-ITX WiFi - [link]
-
sb
veterán
Ahogy írták, a ház szellőzése a döntő. Ha nem megy ki a hő (és kicsi a térfogat) akkor akármi bemelegíti, az Atom is. Ha pedig megoldott egy kis szellő akkor a Celeron se lenne gond egy leszabályzott aktív hűtéssel.
Szerintem érdemes fontolóra venni, mert ellentmondóan hangozhat, de a passzívnál sem lesz hangosabb.
Eleve lesz HDD a gépbe, tehát valami zaj lesz. Egy ilyen kis procira rakott, erősen visszafogott ventit hacsak nem nyitott házzal és közel hajolva hallgatod akkor nem lesz hangja. -
Ivy.4.Ever
őstag
Sziasztok!
Gigabyte i3140 házban g1610-es processzor működhetne melegedési probléma nélkül? Esetleg valakinek 1155-ös hütője van 70 centi körüli magasságú házban? Mi a tapasztalat?
Köszi szépen. -
degec
senior tag
-
Mercutio_
félisten
Jobban jársz egy Asock H61MV-ITX + Intel G1610 párossal. Nem sokkal eszik többet, de még pár én múlva se lesz elavult, és biosban le tudod a ventit szabályozni, hogy csendben menjen a gyári cooler. Árban is hasonlóra jösz ki és ha később kell valami izmosabb felhasználásra akkor nem kell megint pénzt kiadni az atomot meg kidobni.
-
degec
senior tag
Tisztelet !
Mennyire gondolkozom ROSSZUL, ha azt mondom hogy:
veszek egy atomos lapot 2550 es asrock-ot rakok bele ramot, ssd-m van 2,5 es hdd-m va,n táp+ház ami ugye passzív.+win7... felszerelem az irodába az íróasztal alá, és erre ment a többi gép emailt doksikat..(3db) néha ha kell letölt.. NAS helyett nekem ez szimpibb 0-24 használatra.. !! tudom hogy vga-ja rakás fo* de nem érdekel nem filmezésre kell!windows megy rajta csak.. meg utorrent csak elbírja.. nem ? és csak 32 bit minden ha jól tudom.. !
Köszi a pro-kontra válaszokat !!
-
Mercutio_
félisten
válasz
storm4 #16726 üzenetére
SFX-ből egy FSP-t raktam bele, ahhoz képest, hogy nem volt moduláris viszonylag normálisan el lehetett férni, viszont tartok tőle, hogy hiába moduláris a HX450 amit nyerek a felesleges kábelek elhagyásával azt bukom, a nagyobb méret miatt
A múltkori 3DMark eredményeket kiegészíteném a 3620-ra vonatkozóan újabbakkal, a különbség annyi, hogy DDR3-1600-as ramok helyett 1333-asok voltak a lapban, és nem 2x8 "csak" 2x4GB, egyébként a konfig ugyanaz.
3DMark 2013 és 2006 -
storm4
aktív tag
válasz
Mercutio_ #16725 üzenetére
Helló!
Sajnos, szerintem,ha MX31-be bármilyen tápot teszel (ATX,moduláris ATX,SFX) tele lesz a ház a táp kábeleivel.
Nekem egy ilyennel volt tapasztalatom.Hiába harisnyázottak a kábelei,akkor is kitöltötte az egész házat.
Volt egy ilyen gyenge próbálkozásom is.Itt mondjuk a SATA kábelek,amik a legtöbb helyett elvették.Azóta ezek cserélve lettek. -
Mercutio_
félisten
válasz
Mercutio_ #16712 üzenetére
#16712-ben írt tápos kérdésre senkinek nincs tippje?
Esetleg 10-14k-ig van olyan táp ami az MX31-be vagy más elvileg ATX-et fogadó házba berakható és nem lesz tele a kábeleivel a ház? (Ezért merült fel bennem a HX450-es is mint moduláris, bár már nem garis és 2008-as, de belül Seasonic S12 II ha jó ltudom, ha van ilyen áron más csendes SFX táp esetleg moduláris az se lenne baj
)
-
HookR
addikt
Thermalright AXP-200 méretek - fanlesstech.com / [kép]
- 153 x 140 x 60 mm============================================
Cirrus7 Nimbus prototype - fanlesstech.com
============================================
-
adamka16
őstag
válasz
#25954560 #16722 üzenetére
Ez már sok, meg nem is nagyon kapni már ahogy nézem. Számomra semmivel nem tud többet mint egy alap e350-es itx lap, sata csatik száma se túl lényeges, gigabiten sata2-es sebesség maximuma is sokáig elég lesz, egyedül egy usb3 ha netán valami külső eszközt csatlakoztatok backup céljából.
kb egy ilyen jó lenne az elképzeléseimnek szerintem:
http://hardverapro.hu/apro/elado_egy_asrock_ad2700_itx-es_alaplap/hsz_1-100.html
csak nincs rá garancia.
-
törölt tag
válasz
adamka16 #16721 üzenetére
ez kicsit overkill neked, de alapvetoen nem rossz egynek. zfs + rengeteg memoria. valszeg te nem erre mesz, ha minel alacsonyabban akarod tartani a koltsegeket. de az asus e35m1-m pro-ra ugylatszik netszerte szeretnek nas-t epiteni. sok sata, kicsi fogyasztas, passziv hutes, usb3, a realtek 8111e pedig jol tamogatott. hazimozinak sem utolso egy ilyen
-
adamka16
őstag
válasz
#25954560 #16719 üzenetére
Mondjuk az a helyzet, hogy fogalmam sincs, hogy mekkora cpu tudja kiszolgálni ezeket a dolgokat amit fentebb írtam, de talán nem kell akkora vas hozzá max 2 klienssel egyidejűleg. Meg legalább usb 3.0-át tudjon... ez mennyire lehet támogatva mondjuk egy ubuntu szerveren?
-
adamka16
őstag
De kár, hogy ennyire ki van halva ez a topik...
-
Ric4m0nd
aktív tag
Sziasztok!
Codegen MX31-es házban a Coolermaster Gemini II CPU hűtő most a processzor felé fújja a levegőt. Szerintetek érdemes lenne megfordítani, hogy inkább elszívja róla? Igy szerelték össze a boltban. Az egész ház burkolata meleg. -
Mercutio_
félisten
Szakik, nem férek a bőrömbe
szóval egyrészt ha valakinek lenne olcsó FM1-es lapja dobjon egy privit
Másrészt Corsair HX450 moduláris táp befer-e MX31 - be valamint Q03-ba? (előbbi az anyagilag reálisabb a mai Q03 csak vágy, de reálisan gondolkozva túlzás egy low budget konfighoz ) -
adamka16
őstag
Üdvözletem Urak!
Kérdésem a következő: Egy NAS-t kiváltó integrált processzoros megoldást keresek ami képes kiszolgálni egy gigabit sebességű hálózatot. Nem lenne túl nagy feladata, egy ubuntu szerverre gondoltam, futna rajt egy transmission (torrent)kliens, ftp szerver és egy samba szerver valamint ssh. szóval semmi extra feladat.
Az árat pedig kb 20e (+1-2e) -re tenném. Kérdésem, hogy mit ajánlanátok? Amd vagy Intel platformot nézegessek inkább? Esetleg egy konkrét típust ajánlotok az se bajÉs... lehet használt is!
-
Ric4m0nd
aktív tag
-
Pista0001
addikt
Azt hiszem ezen a márkanéven találkoztam Chieftec táppal. Még a címke tipográfiája is azonos volt. Nem vagyok benne biztos... :S
És jól emlékszek. A típus is megegyezik, volt is ilyen tápom, de az Chieftec volt.
-
HookR
addikt
Azt nem tudom, hogy minőség és megbízhatóság tekintetében hova kell tenni a gyártót, de mindenesetre figyelemreméltó érdekesség (még mindig) a Computexről:
High Power Compact Series SFX 500W - expreview.com
- Moduláris, hosszban megnyújtott SFX táp (125 x 130 x 64 mm), hogy beleférjen 120mm-es ventilátor.Illetve moduláris 300W-os FlexATX táp. Az sajnos nem derült ki számomra, hogy tartalmaz-e ventilátort:
-
HookR
addikt
Egyedi Gamer Mini-ITX ház plexiből - chw.net
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Windows 11
- Óvodások homokozója
- Házimozi belépő szinten
- Milyen légkondit a lakásba?
- Posta, csomagküldés
- További aktív témák...
- Vásárold meg most a Zalman T7-et, és élvezd a minőséget!
- REFURBISHED - HP USB-C Dock G4 docking station (L13899-001)
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB Rampage SHIVA FSP 650W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung 840 SSD 120GB újszerű, 100/100
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged