- Milyen billentyűzetet vegyek?
- ZIDOO médialejátszók
- Apple asztali gépek
- Milyen notebookot vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- OLED TV topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
-
PROHARDVER!
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
fero02
nagyúr
Persze.
Nem tudom milyen kivitelű Pico DC bemenete (fixre forrasztott, vagy ilyen szétszedhető, mint a képen van).
A lényeg, hogy a feketét a fekete kábellel, a fehéret a sárga kábellel kösd össze a próba idejére. A megfelelő kontaktra és az elszigetelésre figyelj!
Az ATX tápból célszerű a 12V P4 ágat felhasználni (vagy esetleg a 6, 8 pin VGA tápét), mert azok biztosan tudnak elegendő áramot szolgáltatni.
Ha ez megvan, akkor egy darab vezetékkel "kösd" össze a zöld és valamelyik fekete pin-t a csatlakozóban.
-
fero02
nagyúr
Pico PSU-t csatlakoztatod az alaplaphoz. Az ATX táp megfelelő ágát összekötöd a PSU bemenetével (polaritásra figyelve!), majd az ATX táp alaplapi csatlakozójában a zöld vezetéket rövidre zárod valamelyik fekete vezetékkel.
Ha így sem megy, akkor a PSU adta meg magát.
A PSU tápját áram alá helyezve egyszerűen multiméterrel (megfelelő méréshatár beállításával) rámérsz. Vagy kipróbálhatod egy próba lámpával is akár (pl autós izzó).
Így mindent meg tudsz vizsgálni és kizárni a hibás elemet.
-
Pista0001
addikt
Nekem a "kis" gépben 160XT van, de én használok 3,5-es HDD-t is, dVGA-t is és szeretek kicsit túlméretezni is, ki tudja mit hoz a jövő. Egyelőre elégedett vagyok vele teljes mértékben, bár még nem használom túl régóta. Nekem egy G540, egy
integráltmini PCI(-E) WiFi-s alaplap, 2*2 GB RAM, egy HD4350, egy SSD, egy green 3,5-es HDD és egy db 120-as venti megy róla, de ez még fog változni. -
HookR
addikt
Akadnak érdekes értékelések az egyik linkeden. A 2, illetve 3 csillagosokra gondolok.
(#15017) Pista0001: "...főleg nem 3,5-es vinyóval."
Ha a 3.5"-es WD Green-nek tényleg 5V-os a motorja és valóban csak annyit fogyaszt, ami az adatlapján szerepel, akkor az azért árnyalja a képet. HDD-s topikban kérdezősködöm kicsit, hogy így van-e, vagy csak én értek félre valamit. -
Pista0001
addikt
Ha a külső kocka kisebb teljesítményű az többnyire nem gond, mivel egy korszerű konfig javarészt a 12 V-os ágról fogyaszt, az 5 és 3,3 V-os ág már nincs annyira terhelve mint hajdanán. Sajnos a paneltápok legnagyobb hibája hogy jellemzően ez utóbbi ágak az erősek, pedig nincs rájuk annyira szükség. A pico tápoknál sem sokkal jobb a helyzet, jellemzően a 90 W és az alattiak nem jók nem integrált procis géphez (jellemzően 4 A 12 V-on), a 120 W és afölöttiek már jobbak, 6-8 A-t tudnak mindegyik ágon általában.
-
HookR
addikt
A paneltáp adatlapja ismeretének hiányában nem lennék biztos benne, hogy elegendő a konfighoz. Az egy dolog, hogy elindul és működik valameddig, de ha teljes terhelés nem fér bele a hosszútávon fenntartható keretbe, az idő előtti elhalálozáshoz vezethet.
Brazos-szal nyilván nincs ilyen gond, mert lényegesen kevesebbet fogyaszt. -
Garold
senior tag
-
HookR
addikt
Realan termékek közül csak egy-két darab szerezhető be Magyarországon. Az adapter.hu kínálatában lelhetőek fel, pl.:
- EPC2 (E-2020)
- EPC3 (E-2012 / E-2015)
- EPCA3 (E-K3)
- PSU120W (LR1005-120W12VDC - Időközben már levették a Realan honlapról, gondolom már nem gyártják. Van helyette LR1007-120W12VDC)Egy hónapja megpróbáltuk szorgalmazni az adapter.hu kínálatának bővítését. Hogy úgy mondjam heves ellenállásba, nagy fokú rugalmatlanságba ütköztünk. Így lényegében marad a külföldről történő rendelés.
Morex házak is vannak hazai forgalomban, számtalanszor botlottam bele netes kutakodásom során a névbe. De hogy a topikba linkelt példányok is kaphatók-e, azt nem tudom.
(#14882) Black&White: Házat, illetve ahhoz hasonló méretű csomagot még nem rendeltem, de pl. paneltáp Kínából fizetéstől számítva 1 hét alatt ért ide házhoz.
Majd kijavítanak, ha tévedek, de szerintem a több hét szállítási idő az raklap-, vagy konténerszámra rendelve lenne, konténerhajóval. Az ilyen egyéni, 'kisebb' csomagokat inkább repülővel hozzák, ahogy a paneltápot is, ráadásul az 1-2 nap alatt megérkezik Ferihegyre. A 'gyenge láncszem' a NAV, ergo sok múlik azon, hogy mellékeltél-e minden szükséges adatot, iratot a gördülékeny ügyintézéshez, vagy sem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eredeti, új Lenovo 330W töltők - ADL330SDC3A
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 - i5-6300U I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
- AKCIÓ! ASUS MAXIMUS VIII HERO Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest