- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- OLED TV topic
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- Fujifilm X
- Hobby elektronika
- AI-ra, játékra, mindenre kiváló lehet a Gigabyte új PC-je
-
PROHARDVER!
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hurkaleves
őstag
nekem inkább HookR kolega megoldása tetszik miszerint egy kisebb picopsu + ennek a dell tápegységnek az egyik ágát direkt rákötni a P4-es csatira a lapon. ez így tuti életképes kell legyen és olcsón is jövök ki!
-
Hurkaleves
őstag
na ezt is kidobta a gugli! most nézem, hogy amzonon vannak használtban is ezek... tök jó.
-
Hurkaleves
őstag
ezek tök jó értékek... akkor elmondható, hogy egy 150-es pico-val és és legalább ekkora teljesítményű táppal működne a rendszer? főleg ha egy kis alulfeszkó is belefér...
HookR: ez a dell táp nem rossz... csak igen ritka. ahogy rágugliztam nem sok minden jött fel itthonról.
viszont amazonon találtam jó áron... -
Hurkaleves
őstag
nem biztos, hogy olyan rossz a helyzet... agyalok llano-s rendszerben is (a8 3870k) mert még kisebb a fogyasztása és még olcsóbban kijönnék... a tesztek szerint elégnek kell lennie a 150-es pico-nak 150-es táppal. plusz az esetemben mitx lap lenne laptop vinyóval (3W load) ami a fogyasztáson még csökkentene.
szerintem életképes lenne a dolog... -
Hurkaleves
őstag
én is ettől tartok... mert egyik tesztben az igp+cpu loadnál (furmark+prime) kb. 130-140 wattot fogyasztottak a Llano és trini rendszerek (fullos rendszer). ezért gondoltam, hogy kell oda a 150-es külső táp. (teszem hozzá, hogy a ennyire semmi nem fogja leterhelni a rendszert mint a furmark+prime kombó)
-
Hurkaleves
őstag
válasz
Hurkaleves #15709 üzenetére
áh találtam egyet bár a szállítás még ezen felül van..
ez kb 25e forint lenne szállítással... ez is necces de ha azt nézzük, hogy az itthoni boltban ez a páros 33e forintra jön ki plusz szállítás akkor már elég baráti..
-
Hurkaleves
őstag
válasz
Pista0001 #15704 üzenetére
hmm.. mivel amd fan vagyok ezért az intel részleg nálam nem jöhet szóba.. egyébként természetesen elgondolkodtató a dolog, de ha a méret is számít (márpedig nálam az a cél, hogy legkisebb méretből a legtöbbet kihozni) akkor ez sem igazán jó megoldás... ssd. az első ami megfordult a fejemben aztán ahogy elkezdtem számolgatni rájöttem, hogy valahol faragni kéne az árból és csak a vinyónál tudtam pár ezer forintot lecsípni... node akkor már lehet, hogy érdemesebb lenne valóban még odatolni azt a pár ezrest és beruházni egy ssd-re.. áhh azabaj, hogy most ezt csak játszásiból csinálnám meg mert egyébként semmi szükségem rá és a rá fordított összeggel lennének egyéb terveim is... a másik amin elgondolkodtam, hogy ennyi erővel egy hasonló erősségű laptopot is vehetnék...
de azt nem "te" csináltad.
-
Hurkaleves
őstag
válasz
Pista0001 #15701 üzenetére
én meg azon agyaltam, hogy csinálok egy "gamecube"-ot AMD A10 5800K procival hozzá való mITX alaplappal 8GB (gyors) rammal, 7200-as laptop vinyóval egy COOLERMASTER GeminII M4 hűtővel és picoPSU-val. mindezt egy saját készítésű házban aminek a méretei kb. 20x20x10 centiméteres lenne... csak ahogy számolgattam maga a hardver lenne kb. 130e forint plusz a ház alapanyag ára... szóval most parkolópályán van a dolog... pedig tök jó lenne egy 4 magos ultramini hordozható teljes értékű pc ami játékra is jó...
-
Hurkaleves
őstag
válasz
Pista0001 #14949 üzenetére
az a turbo egy kuka szerintem. alapon néztem először a 750K procit minden gyári értéken TC on APM on és jobban melegedett játék alatt mint mikor manuálisan belőttem 4.2ghz-re a procit TC és APM off. így most hűvösebb kevesebbet eszik és gyorsabb... hogy is van ez?
HWmonitor szerint terhelésnél 80W körül eszik mosta proci.. nem tudom mennyire hiteles, de reálisnak tűnik.. és ez így nem rossz..
-
Hurkaleves
őstag
válasz
franc0 #14935 üzenetére
jogos! valóban ha arra várunk, azt vesszük figyelembe, hogy mi lehet majd... hogy kéne, hogy jó legyen akkor sose lesz gépe az embernek. és az is igaz, hogy a 4 éves procik is tökéletesen kielégítő teljesítményt nyújtanak. ha más nem akkor a fogyasztás miatt érdemes váltani... abban azért jobbak az újak ugyanolyan teljesítmény mellett...
-
Hurkaleves
őstag
válasz
miresz #14925 üzenetére
én full AMD párti vagyok az intel vonalat nem követem...
szerintem jobban megérné az 5600K... szorzózár mentes egy pillanat alatt 4ghz-ra föl lehet rántani alapfeszen stabilra. az igp-je meg kompromisszumokkal de mai gémeket is elfuttat! kérdés hogy ha lesz dedikált vga majd a későbbiekben akkor az általad kiszemelt háznak a 180wattos beépített tápja bírni fogja e majd... elképzelhető, hogy igen, de neccesen.. plusz nem egy szokványos tápegység ha elfüstöl lehet nehezebb lesz beszerezni.... a vga hoszzúság is 172mm max. a procihűtő magassága is max. 45mm ami elég sovány, de ha nem raksz bele ODD-t akkor nagyobb hűtő is elfér... mérlegelni kell az igényeket, hogy mire kell a gép és ennek fejében dönteni, vásárolni! én egy erős, de kis méretű teljes értékű közép erős gémer gépet akartam ez össze is jött. -
Hurkaleves
őstag
válasz
miresz #14923 üzenetére
nekem olyan alaplapon van egy athlon II 750K procival és tökéletesen üzemel! de írták, hogy integrált vga-s procival (ugya a 6500K olyan) az egyik a vga rész feszültségéért felelős fet el tud füstölni! mivel nálam nincs int. vga így nálam a probléma nem jelentkezik! ha APU-t szeretnél bele akkor inkább ez a lap. kb. 5 ezerrel drágább, de nem lesz vele gond. nézd meg az adatlapomon a konfigomat, nekem most így üzemel hibátlanul a rendszer!
házból meleg szívvel tudom ajánlani ami nekem is van (CM 120 Elite Advanced)! jól pakolható igényes és nagyon olcsó! a ramjaim szépen mennek gyári értékükön! -
Hurkaleves
őstag
válasz
RootRulez #14764 üzenetére
ha itt egy pár hsz-el visszább olvasol akkor szerintem képe kerülsz! nekem is 120 elite házam van egy athlon 750K procival és egy régi gyári hőcsöves amd hűtővel hűtöm úgy, hogy a ventilátrot megfordítottam a proci hűtőn így szív róla, valamint a tápot ventilátorral lehfele raktam a házba így azon keresztül távozik minden hő a házból.
a ház első ventija fúj befelé az oldalsó 8-as is fúj befelé, a procijé szív és egyből továbbítja a tápba. nagyon jól működő így a rendszer a procim loadnál 56 fokos 4x4.2Ghz-en!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Automata kávégépek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Autós topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Nintendo Switch 2
- OLED TV topic
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- One mobilszolgáltatások
- További aktív témák...
- Lenovo Yoga Pro 9 (16IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060, 32GB, érintős ELKELT
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- CarPlay / Android Auto adapter meglévő Android alapú fejegységhez
- Lejárt a gyártói garancia? Mi tovább támogatjuk az IT infrádat!
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Be Quiet! 730W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged