Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- TCL LCD és LED TV-k
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Amazon Fire TV stick/box
- CPU léghűtés kibeszélő
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen notebookot vegyek?
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
-
PROHARDVER!
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mercutio_
félisten
válasz jilian #20368 üzenetére
Talán olyan dolgokra használod ahol az erősebb igp érzékelhető, vagy valami driver nem kóser az inteles gépen
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
radi8tor
MODERÁTOR
-
akom
őstag
válasz jilian #17837 üzenetére
Ez a legújabb driver: Intel_USB3(v1.0.9.254)
Nekem is lenne egy kérdésem:
Létezik passzív hűtésű moduláris SFX táp?
300-400W elég lenne. -
-
SQX_Barto
addikt
válasz jilian #17791 üzenetére
Nem találtam még hivatalos infót, én szeptember végét/október közepét tippelném, és talán + 1 hónap vagy akár kevesebb is, mire itthon is megvehető lesz. De persze ez csak egy tipp.
If I were God, just for a day I would be guilty of letting the whole world slip away | Battlenet: bARTO#2309 | Steam: sqxbarto https://www.pathofexile.com/account/view-profile/bAR7O/characters
-
Mercutio_
félisten
válasz jilian #17791 üzenetére
Én vagy megvárnám a 130-ast (a 120-as konstrukciós hibáit javították) vagy ha sürgős másik házat választanék
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
SQX_Barto
addikt
válasz jilian #17789 üzenetére
Nem hiszem, de nemsokára jön elvileg már a 130-as. (Persze, ha 120-asod van, ez nem sokat segít)
If I were God, just for a day I would be guilty of letting the whole world slip away | Battlenet: bARTO#2309 | Steam: sqxbarto https://www.pathofexile.com/account/view-profile/bAR7O/characters
-
SQX_Barto
addikt
válasz jilian #17497 üzenetére
Van egy drágább megoldás is.
Asus RoG alaplapokon van kapcsoló (meg talán más übertuning lapokon is)Hogy ON is legyen:
RoG mini ITX lap[ Szerkesztve ]
-
föccer
nagyúr
válasz jilian #17491 üzenetére
Bakker, ez már merénylet
Lehet van itthon egy ilyen kapcsoló. Holnap megkeresem neked. Ha megtalálom akkor elpostázom, nehogy szétgyilkold szegény gépet.
üdv, föccer
Építésztechnikus. Építőmérnök. Ingatlan adás-vétel vevő oldali támogatása. Mérnök tanácsadás, felújításhoz, átépítéshez. Excel feladatok megoldása. Lézergravírozás. Mindent IS csinálok: www.jatekosfejlodes.hu
-
föccer
nagyúr
válasz jilian #17485 üzenetére
A power buttonhoz tartozó 2 lábat kell. Sima 2 állású is jó lehet, csak gyorsan kell fel-le kapcsolni. Vagy csnegőhöz való kapcsolót kell szerezni
üdv, föcer
Építésztechnikus. Építőmérnök. Ingatlan adás-vétel vevő oldali támogatása. Mérnök tanácsadás, felújításhoz, átépítéshez. Excel feladatok megoldása. Lézergravírozás. Mindent IS csinálok: www.jatekosfejlodes.hu
-
TomiLi
addikt
válasz jilian #17480 üzenetére
Vezeték a kapcsolódhoz!
De ha van "lomosod", tehát megmaradt vezetékek, akkor lehet, hogy találsz köztük, olyat aminek a csatija passzol az alaplapi tüskesorhoz. Pl. ha jól emlékszem a régi cd-rom-okhoz adtak négy eres vezetéket amivel a hangkártyára lehetett csatlakoztatni közvetlenül.
Az nem baj ha sima kapcsolód van, tehát nem nyomógombos, ami csak egy pillanatra zár. Annyi, hogy kapcsoláskor elég egy impulzus, és már indul a gép (kapcsoló be/ki)SQX_Barto A szükség nagy Úr!
[ Szerkesztve ]
Bogyorisz
-
föccer
nagyúr
válasz jilian #17480 üzenetére
Ha semmilyen nyomógombod nincs, amit rá bírnál kötni az alaplapra, akkor nem nagyon van.
üdv, föccer
-
TomiLi
addikt
válasz jilian #17478 üzenetére
Most fognak melegebb helyre elküldeni: csavarhúzó (egy pillanatra összeérinted a megfelelő érintkezőket, és már indul is a gép)
Mára már fejlődtem annyit, hogy egy régi kikuzáott házból kiszedtem a kapcsolót, vezetékkel, csatlakozóval kompletten
[ Szerkesztve ]
Bogyorisz
-
contaxg
veterán
-
radi8tor
MODERÁTOR
-
xtevo
őstag
válasz jilian #15506 üzenetére
A Prodigy az egy olyan ház, hogy beleszeretsz, és vége... Ez egy netezős pc-nek elég durva lesz, nem full hd-ben, persze, de simán lehet vele játszani is... de hát ha megérdemli az asszonypajti...
Tápból felesleges sfx, egy atx is bőven jó lesz a házba befér, másrészt olcsóbb is.[ Szerkesztve ]
-
-
zolikaDB
veterán
válasz jilian #15472 üzenetére
Lapok ritkábban vannak használt piacon, most találtam egy oldalt, ahol H61-es és B75 Asrock ITX van jó áron.
- Asrock 1155-ös lap -> 20 körül
- bele vmi G840 szintű proci -> 10k
- Fractal Core 1000 házikó (ez álló, olcsó, igaz nem kifejezetten ITX) -> 10k
- táp: PH-ról vettem 4500 Ft-ért új FSP 250 HEN tápot, nagyon halk, nagyon jó, bár egy ilyen konfig nem akaszt oda a villanyórának
Ez cirka 50k postákkal. A maradékot eloszthatod, mondjuk plusz HDD-re, vagy a Prodigy-re, netán egy egyszerűbb VGA-ra, vagy hűtőre.
Igaz, az AMD jobb HD-ra, viszont használtan szinte nincs, egyelőre drága és kicsi a választék belőle.[ Szerkesztve ]
-
Patice
nagyúr
válasz jilian #15472 üzenetére
Ház: Bitfenix Prodigy
Alaplap: (AMD) FM2-es
"Proci": AMD FM2-es Trinity APU + 65W-os TDP
HDD: igény szerint
Táp: Prodigy-be megy (ha jól emlékszem) sima ATX táp is. Sharkoon-rémlik, ami nemrég dobott piacra egy 350W-os egységet.
Procihűtő: ebbe a házba elég nagy, torony hűtők is elférnek. Egy nagy bordával akár passzívban is mehetne, vagy nagyon alacsony fordulatszám is elég lesz. (Kérem a nálam tapasztaltabakat ajánljanak itt helyettem egy megfelelő hűtőt. )Eladó: Intel NUC J5005, Lenovo dokkoló
-
Goose-T
veterán
válasz jilian #12414 üzenetére
Vegyél külön egy Logitech egeret és egy ugyanilyen márkájú billentyűzetet (mindkettő Unifying vezeték nélküli legyen), lesz két Unifying vevőegységed (ez a vevőegység egymagában hat eszközt tud kezelni), egyik az egyik gépbe, másik a másikba, oszt jóvan. Nem kell semmit kapcsolgatni, mert az a gép veszi a jelet, amelyik be van kapcsolva.
[ Szerkesztve ]
Eladó gitárok: https://tinyurl.com/yc7pawkr *** Rockbandám: https://fb.me/scharlotterhodes *** Gitárelektronikai műhelyem: https://www.fb.me/goosetgitar
-
HookR
addikt
válasz jilian #12282 üzenetére
- Silverstone ST45SF és ST45SF-G 450W-os tápok - [link] (Ez utóbbi a moduláris és 80 Plus Gold minősítésű. Egyelőre még nem kapható.)
- Be Quiet SFX Power 300W és 350WVagy, ha olcsón kell jó:
- FSP300-60GLS - [link][ Szerkesztve ]
▌www.thunderbolts.info | youtube.com/ThunderboltsProject ▌16personalities.com▐
-
Pista0001
addikt
válasz jilian #12278 üzenetére
Még csak nemrég mutatták be a 450-es Silverstone SFX (ez a méretszabvány neve, 100*125*63,5 mm) táp moduláris változatát, de nem túl valószínű hogy 30K alatt lesz az ára.
Más modulárisról nem tudok. Illetve volt régebben egy másik is, de az nem úgy volt moduláris ahogy az ember elképzeli. Egy bazi nagy kanóc lógott ki belőle egy bazi nagy csatlakozótáblával, oda lehetett bedugni a kábeleket.
[ Szerkesztve ]
-
Pista0001
addikt
válasz jilian #11651 üzenetére
Ja hogy a külső kockára gondoltál...
Abból nem kell nagyobb, elég lesz a 150-es is.
HookR: Igaza van jiliannak, valóban félreértettem a kérdését korábban. Tab ügyileg amúgy egyetértünk, van egy cimborám aki egyszerre futtat egy Chrome-ot meg egy Firefox-ot, a Chrome-ban átlagosan 10-12 tabbal, a Firefoxban átlag 20-25 tabbal. Szekáltam miatta egy darabig, aztán abbahagytam mert nem érdekli. Működik a gép így is.
Arra alapoztam az indulásos állítást hogy amikor fogyasztásmérővel indítottam a gépet akkora csúcsérték volt a POST folyamat alatt mint a fene és csak 1 db vinyó volt akkor a gépben, az kevés lenne ahhoz.
-
HookR
addikt
válasz jilian #11651 üzenetére
Ezekre a kérdésekre már választ kaptál a #11601-ben. Nem nagyon van mit hozzáfűzni.
Személy szerint egyedül ezeket kérdőjelezem meg a Pista0001 által leírtakból:
- "(mellesleg semmilyen energiagazdálkodási funkció nem működik boot közben, tehát minden komponens maximális teljesítményen megy)"
- "Mellette a proci 35W (induláskor nincs energiagazdálkodás)"
Az ok, hogy nincs energiagazdálkodás, de boot során pl. az IGP tuti nincs kipörgetve, s ha bizonytalanul is, de a több mag hatékony kihasználtságát is megkérdőjelezem. A TDP keretig ugyan nyújtózkodhatna a proci a turbó órajellel, de ha egyszer energiagazdálkodás sincs... Na majd kijavít valaki, ha tévedek.[ Szerkesztve ]
▌www.thunderbolts.info | youtube.com/ThunderboltsProject ▌16personalities.com▐
-
Pista0001
addikt
válasz jilian #11625 üzenetére
Ha az a PicoPSU-150XT akkor azt is elég szerintem. A 12 V-os ága ugyanúgy 8 A-t tud mint a 160XT-é, csak a 3,3 és az 5 V-os ága gyöngébb, mindkettő 6 A-es 8 A helyett. Ha sürgős a dolog akkor szerintem megveheted a 150XT-t, de ha belefér a várakozás akkor a 160XT csak megnyugtatóbb. Elvileg minimális az árkülönbség köztük.
-
Pista0001
addikt
válasz jilian #11609 üzenetére
Szerintem ezt választanám. A külső tápnak jobb a hatásfoka mint a többinek.
igi: természetesen nem néma, de szerintem nem zavaró.
Chaser: pont a paneltápok a rosszabbak, általában a pico-k jobbak 12 V-on. Mindig meg kell nézni a specifikációt.
tvse1995: valószínűleg minden thin ITX-hez jó, csak még nincs túl sok. Pontosabban a hűtés nem biztos hogy mindegyik alaplapra passzol.
Szerk.: De az is lehet hogy a hűtés nem a ház tartozéka...
[ Szerkesztve ]
-
Pista0001
addikt
válasz jilian #11603 üzenetére
Szívesen neked is és tlacnak is.
Elég kényes téma ez a táp dolog. Ha visszaolvastok Destloler kolléga 400 W-os (!) tápja nem volt elég elindítani egy VIA integrált procis ultra kisfogyasztású alaplapot 2 rákötött green vinyóval, mert régi típusú táp volt, azoknak meg gyönge a 12 V-os ága, ellenben 3,3 és 5 V-on "baromi nagy" teljesítményt voltak képesek leadni. Régen ez volt a fontos, azonban jó pár éve fordult a kocka, a kisebb feszültségű ágak a háttérbe szorultak, és szinte minden a 12 V-os ágról megy.Ezért nem szabad csak az összteljesítményt nézni. Az olcsóbb és régebbi konstrukciójú tápok még a régebbi elvekhez állnak közelebb, míg az újabb, minőségi tápok már az új igényekhez vannak felkészítve.
Sajnos a paneltápok is általában a régebbi irányelvek szerint készülnek, nagyon kevés olyan van ami megfelelő lehet korszerű, nem ultra kisfogyasztású, több merevlemezes rendszerhez.
-
Pista0001
addikt
válasz jilian #11595 üzenetére
Szerintem ne ezt válaszd. Ez egy autóba való táp, ezért nagy a bemeneti feszültség tartománya, ezért lehet hogy drágább is mint egy sima 12 V-os. Mellesleg a dugója is csak 20 pines, bár szerintem a mai alaplapok is elmennek 20 pines csatival, nem létszükség a 24 pines (a korábban ajánlott 160XT modell amúgy 24 pines). Ennek a pico-tápnak a 12 V-os ágának a terhelhetősége függ a bemeneti feszültségtől! 11-16 V bemeneti feszültség között biztosít 6 A-t a 12 V-os ágon, alatta és fölötte is csak 4 A-t tud. A 6A eléggé határeset (kb 72 W) a konfigodnak. Ha 3 vinyót szánsz bele akkor feltételezem abból 2 HDD, még ha "green" modellek is, induláskor sokkal nagyobb teljesítmény kell nekik. Normál üzemben 6 W körül fogyasztanak, induláskor akár a dupláját (vagy többet) is felvehetnek, az 2 vinyóval számolva 25-30 W. Mellette a proci 35W (induláskor nincs energiagazdálkodás), az már 60-65 W. Ehhez jön még az SSD, az alaplap, stb. Gondolom mondanom se kell hogy nem célszerű határon terhelni, mert jelentősen csökkenhet az élettartama. Valószínűleg rövid ideig elvisel nagyobb csócsterhelést, de én nem kísérteném a szerencsémet. Én a PicoPSU-160XT-t ajánlom, esetleg a PicoPSU-150XT-t. Utóbbi a 12 V-os ágon ugyanazt tudja, az 5 V-os és 3,3 V-os ága viszont gyöngébb (mindkettő 6 A-t tud 8 A helyett).
Chaser: Ne a teljes teljesítményből indulj ki, manapság szinte minden alkatrész csak a 12 V-os ágat használja, arra célszerű méretezni. VGA-t csak úgy bírna el pluszban, ha azt közvetlenül a "kockára" köti, és nem a PicoPSU-n keresztül táplálja.
[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
válasz jilian #11595 üzenetére
Elég Csak megfelelő minőségű ac-dc-t is vegyél hozzá. Ha 150W-osat veszel valszeg még kisebb vga-t is elbírna a 120-as pico. sztem a fentebbi konfig konnektorból 100W alatt marad bőven. Főleg ha a lap engedi alulfeszelni a cpu-t valamennyire.
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Pista0001
addikt
válasz jilian #11592 üzenetére
1.: a pico-PSU-nak nem kellenek rögzítési pontok mert közvetlenül az alaplap tápcsatlakozójába kell helyezni.
2.: a paneltápokat nem szoktuk javasolni mert a mostanában fontos 12V-os águk gyönge szokott lenni. Vásárlás előtt mindenképp nézz utána hogy a 12V-os ág mennyire terhelhető. 8A vagy ennek megfelelő kb 90-100W vagy ezek feletti érték már biztosan jó lesz induláskor is, amikor a vinyók jóval nagyobb teljesítményt igényelnek mint normál üzem közben (mellesleg semmilyen energiagazdálkodási funkció nem működik boot közben, tehát minden komponens maximális teljesítményen megy).
Szerk.: a javasolt 160W-os pico táp pont megfelel az előbbi kritériumnak.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Beszámítás! MSI Z370 GAMING M5 Z370 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Beszámítás! ASUS ROG STRIX B250G GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Beszámítás! MSI H81M-E33 Alaplap H81 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Beszámítás! GIGABYTE Z270X Ultra GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- MSI alaplap
- Asus ROG STRIX B550-F Wif
- Jól felszerelt Gigabyte B85M-D3H (4x SATA3, 2x SATA2/HDMI, DVI, VGA/4x DIMM/hűtött VRM) + Win10 Pro
- 6x32GB DDR4 3200MHz desktop RAM
- Asrock J4125-ITX alaplap / dobozokkal, tartozékokkal, gyári állapotában / 4lza garanciával.
- Corsair VENGEANCE LPX memória, 16 GB DDR4, 2666 MHz CL16, négycsatornás készlet
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest