- Elképesztő mértékben tömörítenék be a nagy nyelvi modelleket
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
-
PROHARDVER!
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Benőke
őstag
Ha van még rá keret, akkor sokkal inkább valami asztali proc. Mondjuk Intel G3900 vagy G4400.
AM1 oldalon hát valóban nincs sok alaplap, de azért ami van azok elég jók. Nem szánták világmegváltónak... viszont olcsó
Pico PSU
Na meg kell egy adapter vagy ha nem tetszik az ára akkor van esetleg ilyen, vagy más amit be tudsz szerezni. -
Patice
nagyúr
AM1-et nem ismerem, olyanom nem volt még, csak N3150-nel vannak hosszú távú (~ 8 hónap) tapasztalataim.
AM1 szerintem is valamivel erősebb proci és IGP terén is, de többet is fogyaszt (és valszeg többet is fűt), bár az is hűthető passzívan az említett hűtővel.
Szvsz. egyikkel sem lősz mellé, a villanyszámlán igen lassan hozná csak be a különbséget az Intel, és lehet jól jön a plusz teljesítmény.
Driver ügyileg pedig azt tudom mondani, hogy nincs gond már ezzel sem Intel oldalon. Kérdés, hogy milyen OP rendszerrel akarod használni.
Ha Intel mellett döntesz, akkor én a Linuxot javaslom.
-
Akkor csapj bele, így jó lesz szvsz.
(#32293) Benőke
+ az Intel soc-hoz notebook RAM-okat kell venni, az is körülményesebb.
+ az Intel grafikus driver támogatása a bányászbéka segge alatt van, két év múlva már nem fog frissülni (amúgy is gyengébb az IGP-je).Szóval szvsz inkább AM1.
-
Benőke
őstag
AM1 gyorsabb 20-30% -al az N3700 nál. Viszont az n3700 kicsit újabb, és kevesebbet fogyaszt. Árban az n3700 34k körül lappal együtt van, AM1 kijön 22-23k körül hűtéssel. N3150 nem sokkal gyengébb N3700 képest, nem tudom pontosan mire elég. FHD videóra elvileg ez is elég.
Valamivel többet eszik az AM1 platform, de az ára miatt jó választás. 37k környékén pedig már van G3900.
-
Sebaj Fóbiás
aktív tag
-
Patice
nagyúr
Ez elég jó szerintem. Kicsit lehet moddolni belülről, hogy ne szökjön ki a zaj + 1 (max. 2) csendes venti és kész is a gép.
Asrock N3150 (vagy ha belefér, akkor N3700, ami kicsivel erősebb prociban és VGA-ban is) + Pico PSU (HA-n van most jó ajánlat
) + külső 12 V-os tápkocka és a Green HDD is OK lesz bele, bár az picit hangosabb, de csak jól kell felfüggeszteni, rögzíteni a házban, mert SFX táp és külön VGA nélkül lesz elég hely a házban.
Hajrá!
-
Athlon 5350 megbirkózik elég sok mindennel, szvsz nem aggódnék a VGA miatt. Rádobod az Alpine M1 Passive-ot, és máris halk, viszont valami házhűtés mindenképpen kell mellé (mondjuk 2db Coolink SWIF2-800/801).
Jó az a Silverstone ház, de a mélysége 35cm, és még ehhez jönnek a csatlakozókból hátrafelé kiálló kábelek.
-
Patice
nagyúr
Ekkora helyre a megfelelő méretű és szellőzésű házat lesz problémás megtalálni, vagy kifizetni.
Vagy elgondolkodnék azon, hogy egyedit építsek...
A lényeg, hogy működő képes lehet a koncepciód, csak a háznak elég zártnak kell lennie, hogy a zaj ne tudjon nagyon kiszabadulni, más részről egyetlen egy darab csendes venti kellene a rendszerbe, ami azért át tudja szellőztetni a házat, alaplapot rajta a passzív bordákkal + HDD-t.
Egy átlag csendes hálószoba, nappali "zajszintje" 20 dB, azaz ha ez alatt tudod tartani a gépet házastul, akkor elérted a célt.
Pl. egy WD RED vinyó 23-24 dB "szabadlábon", ami elég csendes, ha ezt bezárod egy házba, rezgéscsillapítottan rögzíted, akkor le lehet menni 20 dB alá.
Csendes ventik is vannak akár 10 dB alatti zajszinttel, szóval első körben a házat kell megtalálni, ami lehetőleg nem felfelé szellőzik, hanem mondjuk oldalra vagy hátrafelé.
A hely szélessége OK a mélység és magasság a limitáló inkább.
Nem akarok megint a saját példámmal előhozakodni, de egy régi ház (Gigabyte MIB T5140), amibe én is tettem a HTPC-met, pont megfelelne számodra, csak sajnos nehezen beszerezhető (kb. csak használtan), pláne szép állapotban.
-
-
Benőke
őstag
A 7/24 -el nincs baj de a zajjal ez úgy lesz hogy a vinyó az nem csöndes. Mármint nem ordít de éjszaka hallani fogod... Ráadásul a 2,5" darabok halkabbak mint a 3,5" darabok. Ha pedig megy a hozzáférés akkor hangosabb. Vagy elfogadod hogy zúg és ciripel vagy SSD ami nem költséghatékony, de csöndes, vagy nem hálóba kerül
Amúgy nyilvánvalóan valami kis fogyasztású eszköz kéne mert a kis lyukban passzívan a hő nehezen megy el. Lehet egy N3150 vagy N3700 kéne gondolkodni.
-
Flowtation
őstag
Szia!
Ilyen alaplap van a szülők gépében?
Csak azért kérdezem mert én is most szeretnék htpc-t épiteni, és pont ilyen alaplapot néztem ki, de nem örülnék ha nem válna be.A másik lap ez lenne:AM1B és ehhez egy sempron 3850-es proci.
Viszont ez nagyobb méret, ami nem feltétlenül gond.
Szerintetek melyik lenne az ideálisabb? Két nas, otthoni hálózat és egy hdtv lenne a környezet amihez kell. Nagy elvárásaim nincsenek, hd filmek stb. Nem tudom erre a 3d-s dologra érdemes e rágyúrni.
Üdv!
-
sb
veterán
Ha csak lightos netezés lesz és főleg film akkor bőven elég egy 5350 is.
Ha teljesen kompromisszummentes, tizedmásodperces-pattogós netezés/iroda használat a cél akkor Intel. Pentium elég, de ha 3D kell akkor i3.Igazából ezek normál netezős használatra már nagyon túl vannak tervezve, akár i3-4130-ról, akár i3-3225-ről beszélünk, de ha belefér akkor miért ne.
Paneltáp az Ivy-hoz elég, 45-50W körül lehet prime95 alatt egy ilyen konfig. A Haswell az 60, de inkább 70W körül, szóval ahhoz nem árt valami erősebb táp.
-
radi8tor
MODERÁTOR
-
rbalint88
addikt
paneltápban nem vagyok otthon, de a haswell többet fogyaszt és/vagy jobban melegedik, mint az ivy, plusz ilyen felhasználás mellett nem fog kijönni az esetleges sebességbeli előnye, de legalább drágább is. alaplapból inkább valami prémiumabb cuccot vennék, nem alapmodellt.
-
Grave_444
nagyúr
Antec ISK 110 + G3220 vagy valamilyen FM2-es APU, 4GB ram és egy kb 90W-os külső adapter elég lenne szerintem.
-
SQX_Barto
addikt
Úgy értettem, hogy ha kihozzák a 130at, akkor a kutyának se fog kelleni a 120-as (szerintem)
A fehér nem tetszik nekem, meg ha már fehér, akkor a lábakat le lehetett volna még fújni esetleg fehérre.
(Bár tesztek szerint a láb a legrosszabb része az egésznek, mert merev műanyag, ami szépen viszi is tovább a rezgéseket)#F34R: SG 07/08-ba nem tudom, hogy elfér-e a 7990-es, de lehet abba is. Bár az meg drága, meg moduláris táp nem mehet bele a tervezés, méretek miatt.
De ha már itt vagyok, megkérdezem: a Riser kártya miatt a VGA veszíta "sebességéből"?
Tehát a PCI Express sebességét "át tudja vinni"? (x16 van most azt hiszem, de a 3.0-ás szabványt is kérdezhetném megfelelő alaplap(proci)+VGA esetén) -
imibogyo
veterán
Nem tudok rá sajnos pontosan válaszolni, elvileg lehetséges (bár gondolom inkább csak erős napra (UV-re) indul meg a sárgulás), de addig egy fehér házam sem volt meg, hogy ez a folyamat be tudjon indulni. A leghosszabb ideig (1-1,5 év) ez a fehér kuckóm volt meg, a másik is kb. egy évig volt nálam átlagosan, de azok sem sárgultak, pedig ezek aztán házi festésűek az összes, nem ilyen por-csodák.
Ha már mikró...... Nekem meg egy kis sütőm, vagy kombicirkóm van, bár talán ezen a képen a legnagyobb a hasonlóság.
(#16487) radi8tor1: tetszik, hogy a tápcsatlakozók kikerültek oldalra és a proci is eltávolodott a VGA-tól. Mondjuk ahogy néztem ez már a legtöbb Z87-esnél igy van. Z77-nél több volt az olyan, amelyik oda volt telepitve mellé. Már ha jól emlékszem. Az arányok, mint ha most fordultak volna.
-
Ric4m0nd
aktív tag
Kitűnő választás! Fractal Design Node 304 4EVER!
-
kisza25
félisten
mondjuk ha lemérnénk biztos, hogy nincsen 35W különbség a kettő között, 400Mhz a CPU részén és 40Mhz a GPU részen és ennyi, amúgy biztos tolerálna némi alulfeszelést a CPU rész én a GPU-t szeretném 1Ghz-re feltornázni, mert az a gyenge része a dolognak, a CPU 3,8Ghz-en bőven kihajtaná tuningolva is, na meg teljesen egy árban vannak, ez később az eladhatóság miatt sem mindegy
Mercutio_: a gyári hűtő nem tudom milyen, de egyelőre azt fogom használni, gondolom az nem lóg túl a felfogatáson, a memóriából direkt olyat kerestem amin kicsi a hűtőborda ,akkor szerintetek elég lenne hozzá a táp? -
Ric4m0nd
aktív tag
Tényleg passzolna színben!
Kiállításra is vihetném, ha lenne törzskönyve..
Látom a Silencer az moduláris, de a másik nem. Az áruk is kedvezőbb mint az SS520FL-nek.
Eddig (16 év alatt) soha nem költöttem még tápra, csak ultragagyi tápokat használtam amiket a házzal adtak. Hibamentesen kiszolgáltak amiket használtam. Ha már erre is költök, akkor teljesen passzív legyen.
A DELL U2713H 35ezer forintal drágább és nincs benne hangszóró. Ezért választottam az ASUS-t.Sok víz lefolyik a Dunán júliusig, meglátjuk milyen lesz a hardverhelyzet.
@ viperabácsi Gondoltam arra a lapra is, de Wifi Adapterből már ACs-et veszek ha szükség lesz rá.
Úgy láttam, hogy a Giga lapjához nincs olyan BIOS támogatás mint a többi gyártónál. Egyébként úgy is újratervezem ha megjönnek a Haswell-ek. Ez csak egy referenciagép. -
DiceBlade
aktív tag
"Kicsit" le vagyok most állva vele
Egyrészt ugye nem fért vissza a VGA (amit ma sikerült megoldani, de annyira passzos az egész hogy valószínűleg új VGA lesz (ezzel ráadásul a hűtő újrafestését is megúsznám))
Másrészt elég sok ZH-m volt, most meg jön a vizsgaidőszakHétvégén valószínűleg lesz erről egy kisebb update (ha még követi egyáltalán valaki
)
-
HookR
addikt
"...ez a Prolimatech nagyon szigorúan néz ki
Csak sajnos ezen nincs venti, vajon ez hogy teljesítene passzívan?!
"
Ha passzív alatt azt érted, hogy magán a hűtőn nincs ventilátor, csak a hátlapon egy leszabályzott 140mm-es, akkor szerintem nem lesz gond.
Ellenben a teljesen passzív működés hatékonyságában - egy ilyen relatíve zárt házban, viszonylag sűrű, vízszintes lamellákkal - erősen kételkedem. Alacsony fogyasztású procival még talán működhet a dolog, nem tudom. Ki kell próbálni, legrosszabb esetben később még mindig rakhatsz be mögé 140x25-ös ventit. -
HookR
addikt
Nagy toronyhűtőket nem igazán követem nyomon, így nem tudom, melyik a legnagyobb, ami elfér.
Mindenesetre a Thermalright HR-02 igencsak határeset. Ami képeket találtam, azok alapján a magassággal nincs gond, a Node 304-be a 140mm széles, 160mm magas hűtők beférnek. Ahogy az sejthető, gondot inkább a processzorfoglalat elhelyezkedése okoz. VGA használata mellett csak egyféleképpen lehet rögzíteni, mely esetben a 140mm szélesség miatt, az említett alaplapokon a hűtő széle (a HDD keret irányában) kvázi az alaplap szélénél van - talán 1-2 mm-rel beljebb. Például az én H55N-USB3-mamról lelógna 2-3mm-rel, így azzal bizonyosan nem férne el, de az ASRock B75M-ITX és H77M-ITX lapokon annál ~4mm-rel beljebb van a foglalat. E kép alapján a HDD keret is belóg az alaplap fölé ~2-3mm-nyire, ezért gyanús, hogy az ASRock lapokon is éppen csak, de hozzájuk érne - (a becslés pontosságát +/- 2mm-nek mondanám).
Ami viszont biztos, hogy a HDD vége picit túllóg a HDD kereten és még a könyökcsatlakozóknak is kellene bő 10mm, ezért a VGA kártya és HR-02 miatt a háromból a két baloldalit (jobbról számolva 3-4-es és 5-6-os hely) úgysem tudnád használni, célszerű bele sem rakni.
Hátravan még a procihűtőnek a ház jobb oldala felé eső kiterjedése, azt még kevésbé tudom pontosan megítélni. A hűtő sarka a jobb oldali HDD keret bal oldali élének közelében van, nem tudom hozzáérne-e vagy sem. Jó lenne, ha valaki lemérné, hogy ezen jobb oldali keret bal oldali lemezének bal oldali síkja hány mm-re van az alaplap jobb szélétől, akkor meg tudnám mondani. Ha szerencséd van, és elfér a keret mellett, akkor a jobb oldali HDD-t (1-es hely) azt bizonyosan tudod használni (még egy 2.5"-es meghajtó is elfér a HDD és a ház jobb oldali burkolati lemeze között - '0-ás' hely), illetve talán jobbról a másodikat is (rossz esetben ide legfeljebb csak 2.5"-es meghajtót rögzíthetsz kábeleivel a ház eleje felé).
Mivel a hűtő 140mm széles és kvázi az alaplapnak a ház eleje felé eső szélénél kezdődik, ezért jó eséllyel a HR-02 mögött is elfér a ház hátlapján egy 25mm vastag venti, ahogy az avion-nál is látható (más kérdés, hogy a HR-02-t oldalról kevésbé hatékony átszellőztetni a lamellák lehajtott széle miatt).Summa summarum, ha nem tudod vásárlás előtt leellenőrizni, akkor érdemes inkább egy 140mm-nél keskenyebb hűtő után nézni. Vagy ha 140mm széles, akkor legalább a ház jobb oldala felé ne terjedjen ki annyira (Ez a HR-02 esetében a processzorfoglalat közepétől számítva ~75mm), hogy legalább a jobb oldali keret férjen el kényelmesen, mindkét (1-2-es) HDD hellyel együtt.
Ebből a szempontból szerencsésebb hűtők, amiket így hirtelen találtam (tehát a teljesség igénye nélkül, azaz ehhez hasonlókat érdemes keresni):
- Silverstone Heligion HE01 (160 x 140 x 119 mm). Ez talán a processzor közepétől olyan ~70mm-re türemkedne a ház jobb oldala felé, más kérdés, hogy horror ára van.
- Alpenföhn Brocken 2 (155? x 146 x 75 mm), ami ugyan szélesebb, de cserébe csak 74 mm vastag, így a jobb szélső HDD keret használható marad.
- Alpenföhn Matterhorn B (157 x 138 x 98 mm), dettó.
- Prolimatech Megahalems B (159 x 130 x 74 mm), ami csak 130mm széles, így a középső HDD keret is a helyén maradhatna, illetve 74 mm vastag, azaz jobbról a 3-as HDD hely használható lenne. Fizikai méretei alapján ez jó választásnak tűnik.A Scythe Ninja 3 - lévén szó 120mm széles, szimmetrikus hűtőről - az általad kiszemelt lapokon, VGA használat mellett nem férne el.
===============================================
Érdekesség, avagy mini-ITX házikó plexiből, egyszerűen - [link]
Gamer PC egyszerűen - [link]
Project Tiny - [link]
-
avion
csendes tag
Hali, nekem is ilyen házam van. Ha nem kell odd akkor tökeletes , az árát leszámítva...
Jól néz ki, masszív, jól szerelhető, belefér a legnagyobb, borda és dual slotos vga is. Teljes méretű táp, ami lefelé szellőzik. Elől azt hiszem 2 8 cm-es venti hátul 14cm-es. A ventik halkak az egyetlen negatívum, hogy saját fordulatszám szabályzása van. 3 sebességet lehet állítani. 6hdd belefér. -
Gergi
senior tag
Igen, nagy dilemma után végül is azt vettem meg és azt kell, hogy mondjam nem bántam meg. Nagyon szép igényes, igazán mutatós, átgondolt házikó, minőségi anyagokból. Mondjuk ezért meg is kérik az árát a többihez képest, de jól szerelhető és simán elfért benne a Asus 7870-es videókártya is 160mm-es hosszúságú táp mellett is. Nálam nem az volt a cél, hogy lehetőleg minél kisebb házba zsúfoljam be a gépet és szerettem volna ha úgy adódik azért aránylag kényelmesen lehessen szerelni és mivel nem moduláris a tápom, ennek a vezetékei is jól elférjenek és ne akadályozzák a levegő áramlását és ez ennél a háznál mind teljesült.
A hűtése nagyon jó (bár még nincs nyár). Ami viszont először furcsa volt, hogy hangos volt valamelyik venti és mivel itt van mellettem az asztalomon, egy idő után zavarni kezdett. Aztán később rájöttem, hogy az okozta a gondot, hogy a hátsó ventit az alaplapra kötöttem és az nem tudta megfelelően leszabályozni, de amint visszakötöttem a ház ventiszabályzójára (hátul van egy háromállású kapcsolója) teljesen elnémult.
Szóval ha most kéne miniITX házikót vennem, még egyszer megvenném az tuti.
Remélem tudtam segíteni a döntésben. -
HookR
addikt
Legkézenfekvőbbek (mert szinte a rendelkezésre álló terület kellős közepére esik rajtuk a processzor) AMD oldalról:
- ASRock FM2A85X-ITX
- ASRock FM2A75M-ITX
- Asus M4A88T-I DeluxeIntel oldalról:
- Asus P8Z77-I DeluxeEzen kívül akad még számos régebbi lap, amiken ugyan elfér, de fölfelé lelógna az alaplapról, ezért nem mindegy milyen házba kerülnének (a teljesség igénye nélkül, hogy ne menjek vissza nagyon időben):
- DFI MI P55-T36
- EVGA Z77 Stinger
- Foxconn H61S
- Foxconn H67S
- Giada MI-H55
- Giada MI-H61
- Giada MI-H67
- Giada MI-Z68
- J&W MINIX 890GX-USB3
- J&W MINIX H55-HD
- Zotac A75-ITX WiFiIllusztráció Asus P8Z77-I Deluxe-szal: [kép_1], [kép_2]
Így mondjuk nem sok szellő éri a VRM-eket. -
Pista0001
addikt
DFI LP P55-T36, ASUS P8Z77-I DELUXE és EVGA Stinger (Z77). Ezeken a procifoglalat a másik oldalon van. AMD vonalon is vannak szerintem ilyenek, de nem ismerem a jelenlegi felhozatalt. Mindkét oldalon lehetnek olyan lapok amikre a vga-val párhuzaosan elfér, de gondolom nem ez a cél.
-
Black&White
addikt
-
canniball
nagyúr
Itt egy teszt a 300W-os verzió tápjáról.
-
Grave_444
nagyúr
Hali!
Én is Elite 120-ról váltottam SG05-re főleg a még kisebb méret miatt.
Nem bántam meg, megéri az árát. 450W-os verziót vettem, nagyon halk a táp.
A ház jól szellőzik, elég a gyári első venti.
Saját képeket küldhetek ha kell.Nem utolsó szempont, hogy ennél kisebb minőségi nem igen van, ezért nem kell azon törnöm a fejem mi lesz a következő. Azt mondják, akkor vettél jó házat, ha nem gondolkodsz rajta egyből mi lesz a következő.
-
HookR
addikt
"Vajon lesz egyszer magyarországi forgalmazóknál?!"
Egyelőre nem valószínű. Ez egy magánkezdeményezés, ahol az egyik srác készíti a tervet a topikbeli, illetve most már a bérgyártó (Lian-Li) általi visszajelzések figyelembevételével. A másik meg szervezi a logisztikát, finanszírozással kapcsolatos kérdéseket, stb....
Nemsokára elkészül néhány prototípus, amit önmaguk és néhány nagyobb internetes oldal fog tesztelgetni és amennyiben szükséges, még finomítanak rajta. Majd megkezdik a Kickstarter-es kampányt 300-500db legyártására elegendő összeg összegyűjtésére. Tehát, ha majd szeretnél venni és az árcédulától sem riadsz vissza, akkor ezúton tehetsz rá szert.Ahhoz, hogy kereskedelmi forgalomban megvehesd, az kellene, hogy a vártnál is nagyobb legyen az érdeklődés Kickstarteren és/vagy a Lian-Li/Silverstone meglássa benne a potenciált, hogy saját márkanéven vigye tömeggyártásba. Ugyan van rá esély, de egyelőre erre nem érdemes alapozni.
-
bigdady
nagyúr
Nincs benne speaker így nem sipol csak villog meg cpu venti pörög.
Radugtam egy kétpólusú speakert 4 polusu lapjara de azzal sem sípolt.
Annyi hogy ha nincs benne ram akkor csak akkor bírom kikapcsolni ha hosszan nyomom a gombot.1x4gb Kingston kvr1333d3n9/4g
Cl9-es. Pc3-10600 240 pin -
szente
addikt
Én játszani szeretnék rajta, akkor viszont nem zavarna a hangja, mert akkor eltereli a figyelmemet az audiovizuális élmény.
Viszont ez a 160W TDP-t hűteni, most nagyon zavarja a fülemet még netezésnél is.
Hát akkor lehet, hogy még se lesz Bitfenix, nem akarok 20k-t kiadni házra, hogy még ráköltsek 6-8k-t ventikre, annyit már nem ér meg a design.
Müszi: Neked a Freezer hogy fért be a CM-be? Vagy a Fre64pro nem a Freezer 64 Prot takarja az adatlapodon?
-
szente
addikt
Viszi passzívban a hűtőd a procit, vagy megy a venti? Ha megy, akkor milyen fordulaton?
Pista0001: Mondjuk ez fül kérdése is, hogy halk, vagy sem. Szerinted egy 2-3k-s venti lehet nála halkabb? Mert ha szerinted ez a kategória is hangos, akkor nekem valszeg halk lesz.
#14417: Nem alaból 800 RPM a gyári ventik? Azt még lehet lejjebb szabályozni? Azt hittem alatt már be se indulnak.
-
HookR
addikt
Tudni nem tudom, mert még nem találkoztam ilyennel. Az idézet alapján talán maga a paneltáp nyákja van bedugva a PCI foglalatba, mintha bővítőkártya lenne, így megoldva annak rögzítését?
(#14054) tlac: Gondolom azért, hogy kellő tartása legyen CNC marás közben, amikor az oldallapok és a rögzítőfuratok kiszélesedéseinek süllyesztését alakítják ki.
-
HookR
addikt
"Illetve, hogy ebben egész pontosan milyen táp van? Paneltáp? Ha bedöglik cserélhető egyáltalán?"
Ha minden igaz, ilyen paneltáp van benne: [link]
Természetesen használhatsz másfajta AC adapter - DC-DC táp párost is (pl. picoPSU-ra épülőt), csak passzoljanak egymáshoz, illetve paneltáp esetén férjen el a nyák és legyen a furatainak megfelelő rögzítési lehetőség. -
zodo
nagyúr
Mint a képeken is látni soha nem teljesült a ház végleges képét összehozni de egy jó lap választással és a tetőlapra szerelt 12-es ventivel, nagyon jó lehet ha kivesszük a gyári 4 centis házventit.
(#14029) xtevo
Igen, azt ki kell venni. Nagyon süvít.
Brazos akár passzívan is lemegy feltéve ha jól olvastam róla. -
zodo
nagyúr
Nekem, nem a rejtett előlapos van.
12V ág / 9A hát nem tudom hogy szeretné e a régi mini konfigot 95W -os procival 1 db hdd-el és 2x2 Gb rammal. -
zodo
nagyúr
Nem rossz, mondjuk nekem a szélesebb mint inkább mély ház pl az itthon is fellelhető CFI CBI-A6819TG jönne be csak a tápja aggaszt (te kiszemeltedé sem lehet valami super) ill. a 3,5" hdd-t nem tudom hova tenném.
Ebben a galériában nem is értem miért két féle táppal látni a leendő házadat.
Lehet eladók mindent azt nem lesz több ilyen jellegű fejfájásom.
-
zodo
nagyúr
Igen.
Egész szimpatikus már már engem is gondolkodtatóba ejt hogy elcseréljem barátnőmmel a mini konfigunkat.
J&W Minix 780G + Athlon II X2 240 65W TDP + 2 Gb ram vs. ASUS M4A88T-I Deluxe + Athlon II X4 640 95W TDP + 2x2 Gb ramMondjuk nem vagyok a téma értője de most lettem figyelmes a házhoz járó 120W paneltáp paraméteri közt a 12V ág adataira.
4 A ill. csúcs (700 ms-ig) 4,5 A ami talán nem túl kecsegtető de egy int. procis laphoz bőven elegendő. -
mrbig25
őstag
"...de szerintem a nagy kihívás a kis gépekben van"
Jól mondod
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bowers/Wilkins PX8 fejhallgatók (dupla Bluetooth eszköz csatlakoztatása!) - ELKELTEK
- ÁRCSÖKKENTÉS LG 24" full HD LED IPS monitor (HDMI, DSUB, jack) eladó
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- Jogtiszta Microsoft Windows / Office / Stb.
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged