Hirdetés

2012. május 28., hétfő

(#20051) proci985 válasza Ribi (#20050) üzenetére

proci985
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

várd meg a TY140et, ha nem kell nagyon sokat várni. négy hetet én még várnék... vagy ha muszáj, akkor a Scythenek van egy 120as helyekre felfogatható 140es modellje. lehet azt is szabályozni kell a TY140hez hasonlóan, de csendmániás fórumtársak nagyon meg voltak elégedve vele, szóval szerintem ajánlható.

ha nem akarsz szabályozni, akkor a Noctuának van jóféle 800asa, de az drága. Scythe SFlex egy hajszállal jobb, szintén 800as. illetve Gentle Typhoon széria még remek, ez a három közül a legjobb, de új és relatíve drága, még az előző kettőhöz képest is. Thermalright FDB széria átmatricázott SFlex, de nem mindig kapható. Papst 4412 széria szintén jó lehet, de nagyon nehezen beszerezhető (hint: van egy gyáruk ahol elvileg árulnak is Budapesttől délre) és drága, egyes modelleknél pedig volt kattogás, egyébként viszont az egyik legmegbízhatóbb modellek a piacon (értsd a 4+éves itthonim semmit nem változott karakterisztikában).

ha szabályozol, SFlexből az 1200as ajánlott 5Vn, Noctuát nem ismerem. Papstból elvileg a 4412F/GLL lesz jó, F/GL ~660rpmig megy le 5Vn.

egyébként Be Quiet! ventikről hallottam még, hogy eléggé jók. ilyet nem teszteltem, de a motorjukat szeretik. Prolimatechet szintén hallottam, hogy ajánlják. német oldalakat érdemes megnézni, pár közülük extrém alapos.

aztán persze ott a Swif2 1200 (800rpmes!). hangban nem rosszabb egy SFlexnél, csak éppen 25-35%al kevesebb levegőt mozgat. az már azért úgy jelentős. talán házventinek azért elfogadható, de bordára nem ajánlott, hacsak nem pushpullban. tetejében drágább is a sokkal jobb TY140nél, bár az Sflex árának kb a felébe van.

ami a TYnek a lényege, hogy nagyon jó a csapágy és eszméletlen a karakterisztikája. az egyik legjobban lassítható, legalacsonyabb indulási fordulatszámú, nincs motorzaja, nincs kenési zaja, nem zörög, nem kattog, remekül viszi a levegőt, könnyű. a procihűtőmön egy SFlex tandemet is levert párban... amik ugyan nem tökéletesek tandemre, de azért mégiscsak eléggé jónak számítanak. ja és Magyarországon olcsók. ami ismeretlen, az az OEM. az FDB szériát a Scythe gyártja valszeg (vagy a Sony?), TY150 San Ace, de a 140 nem derült ki. 100,000 órás MTBF érték jól hangzik, a Thermalright meg nem szájkaratéval lett az egyik legjobb léghűtések gyártója.

The first rule of tautology club is the first rule of tautology club.

(#20052) tilinko70 válasza proci985 (#20051) üzenetére

tilinko70
(újonc)

TY ből létezik a 14cm-es ből kék ledes?

üdv. tilinko70@citromail.hu

(#20053) proci985 válasza tilinko70 (#20052) üzenetére

proci985
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

nem. ledes venti nagyon kevés normális van.

(#20054) tilinko70 válasza proci985 (#20053) üzenetére

tilinko70
(újonc)

értem.tudnál ajánlani nekem ház ventit.14 cm-es ledes kellene felülre.nem kellene óriási teljesítmény inkább halk legyen.cm 690II advanced házról van szó,és egy i5 2500 ,vga nélküli konfigba,amibe nagyon jók a hőfokok.kár hogy Revoltec Air Guard-ból nincs 14cm-es ledes.előlre most azt vettem a házba,és meglepően halk és jó ár értékű venti.Esetleg valami ötleted?lehet nem pwm-es verzió is.

(#20055) greenmelon94

greenmelon94
(lelkes újonc)

Noctua NH-D14-ről kérhetnék véleményt? A nagyobb tesztoldalakon dicsőítik, azt tudom, de pár "zugtesztelő" oldalon olvastam már olyat, hogy az Alpenföhn Brocken jobban hűt, meg hangosak a ventijei, megy hogy a nem egyenletesen hűti a procit a tömege miatt, és hát elültették a bogarat a fülemben...

Illetve ami nagyon érdekelne vele kapcsolatban: álló házban nem vetemedik tőle az alaplap? :F

Privátra illik válaszolni!

(#20056) Ribi válasza proci985 (#20051) üzenetére

Ribi
(PH! kedvence)

Leteszteltem az otthon található 12-es hűtőimet, hogy mégis milyenek.
Volt egy yateloon D12SH talán. Hát az 5Vn már vagy 1000-1200 körül pörgött, szóval kicsit hangos volt szegény. Valszeg ezért is szedtem ki a tápból anno. Illetve volt egy elég fura szélzaja. Ez valahol 3V körül kezdett megszűnni, de ekkor már nem is szállított sok levegőt.
Volt 2 spire venti, ledesek. Hát azok valami katasztrófálisak. Asztalon voltak és úgy zörögtek hogy juj. De kezemben is szörnyű hangjuk volt. No comment kategória.
Egy glacialtech venti. Ez szerintem kissé kikopott egyik irányba, mert ahogy forgattam, egyik állásban furi hangja volt, 90 fokkal elforgatva pedig csendes. Szóval ez volt az első ami átment nálam csendességben.
Zalman ZM-F3 még a régi fajta (azthiszem most már van 2 féle új is). Ez sem volt rossz alapból, csak megint az asztalon volt hangja rendesen. Amint felemeltem, csendben volt. 5V-n ez sebességben megintcsak kicsit gyorsan forgott számomra, olyan 1000 körül lehetett. Alatta egész halk volt, csakhát PCben nehéz 5V alá menni.
Még annó vettem egy Englide ventit. Ez megint baromi csendes volt, illetve az asztalon is nagyon csöndben volt. Egyetlen gondom az volt vele hogy ugyanolyan szélzaja volt mint a Yate Loonnak. Mint a régi propelleres repülőknek. Azt a tipikus gyors puffogó hangot adják.
Pedig nagyon rendben lenne.
Tesztnél furi volt, hogy az asztalon hagyva némelyik igencsak rázkódott és durva zajt generált. Felemelve viszont "én tompítottam" és csendben volt.

Nem a legmárkásabb ventik, de mivel ennyi szívás van a nem annyira márkásakkal, így inkább veszek Swif2-t, mert ha veszek vackot akkor az mégtöbb kidobott pénz. Szóval inkább legyen picit drágább, de az legyen jó.

(#20057) tilinko70 válasza Ribi (#20056) üzenetére

tilinko70
(újonc)

Swif2 jó döntés :K köszi a tesztet.

(#20058) perfegor17

perfegor17
(kvázi-tag)

Sziasztok nekem cf-hez kellene valami megoldás hogy az alsó kártyát hűteni tudjam nem veszélyes a hőfok de azért jó lenne kicsit hűsíteni.Mostani állapot [link]
Felső 32c
alsó 45c
alap járaton.

(#20059) bluyoo válasza perfegor17 (#20058) üzenetére

bluyoo
(senior tag)

Lehet egy új (jól szellőző) házzal kellene kezdeni.Pl.: Bitfenix Merc Alpha (már 10e körül kapható)

[ Szerkesztve ]

"Jobb ma egy notebook, mint holnap egy szerver. "

(#20060) kisfer

kisfer
(tag)

Sziasztok most készülök venni a házamba pár ventit és láttam hogy van többféle csapágyas, melyiket hol érdemes használni a házon belül?

Informatikai hálózattelepítő és üzemeltető és Számítástechnikai szoftverüzemeltető állást keres!

(#20061) proci985 válasza Ribi (#20056) üzenetére

proci985
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

a Glacialtech csúszósa remek, jó légszállítás, jó hang, 2000huf alatt pár éve messze a legjobb vétel volt.

namost: általában a jobb ventik nem rezonálnak. vannak kivételek (antec 140esek picit rezonálósabbak), de a TY és a swif nem ilyen.

mennyi volt az a fordulatszám, ami Neked még elfogadható volt?

tilinko70: leszabályozva talán valamelyik CoolerMaster (nem az igazi, de elfogadható és ledes), meg mintha az Antecnek is lenne ilyen ventije. de szerintem inkább vegyél egy 800rpmes Scythe Kaze 140est.

kisfer: házba gyakorlatilag mindegy. sleeveknek rövidebb az MTBFje mint ballosoknak (kivéve FDB), de halkabbak. azt lehet mondani, hogy a jobb ventik az FDB/2BB párosból kerülnek ki, de ez sem mindig igaz: Arctic Cooling F széria FDBs, és nagyon gyenge a csapágyazásuk.

[ Szerkesztve ]

(#20062) proci985 válasza perfegor17 (#20058) üzenetére

proci985
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

jobban szellőző ház segít.

greenmelon94: nézz ventifordulatszámokat is. a Noctua remek borda, a lap nem hajolhat el tőle (4 éve van kiló fölötti hűtőm hasonló méretben), a ventijei meg eléggé jók azért.

ha jobb kell, akkor ne Brockent vegyél, hanem egy Thermalright Silver Arrowot.

[ Szerkesztve ]

(#20063) hermanyi válasza proci985 (#20062) üzenetére

hermanyi
(senior tag)

Ej ej ilyet írni ,hogy ne brockent ,hát szabad ? :N
Brocken elver mindent minden körülmények között ,még a D14 et is megalázza :DDD

SA-val egyetértek nagy szeretettel használom :D

Tényleg jó a brocken aláírom de nem minden körülmény között .

[ Szerkesztve ]

A nők olyanok mint a parkoló ,a jobbak vagy foglaltak vagy fizetősek.

(#20064) Ribi válasza proci985 (#20061) üzenetére

Ribi
(PH! kedvence)

Pontos fordulatszamot nemtudok, mert csak feszt állitgattam. Nem a gépben volt, külön tápon csavargattam. De olyan 1000 körül lehetett a glacialnal is, meg ebből következtetve tippeltem a többi fordulatszámát.

(#20065) proci985 válasza hermanyi (#20063) üzenetére

proci985
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

:DDD

persze, nem rossz a brocken, de nem csúcskategóriás. kontextussal meg vigyázni kell ezért is, a D14 ventije egyáltalán nem rossz, csak felsőkategóriás ventik között van jobb is.

(#20066) proci985 válasza Ribi (#20064) üzenetére

proci985
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

ha 1000 rpm körül már Neked halknak számít, akkor 12Vről bármelyik minőségi 800as venti jó. vagy az 1000res Thermalright FDB, ha találsz.

de én még mindig a TY140 megvárására és leszabályzására szavazok.

(#20067) Ribi válasza proci985 (#20066) üzenetére

Ribi
(PH! kedvence)

De még mindig nem fér bele, de ezt má mondtam :)

[ Szerkesztve ]

(#20068) kisfer válasza proci985 (#20061) üzenetére

kisfer
(tag)

Üdv.

Köszi, de leírnád ezt magyarul is nekem?

A legjobb lenne ha valaki leírná milyenek vannak és melyiknek mi az előnye hátránya példát is írna.

Informatikai hálózattelepítő és üzemeltető és Számítástechnikai szoftverüzemeltető állást keres!

(#20069) proci985 válasza Ribi (#20067) üzenetére

proci985
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

tényleg. fáradt vagyok kissé.

na szal Thermalright FDB 1000rpm, Scythe Sflex 800rpm, Scythe Sflex 1200rpm leszabályozva, Scythe Gentle Typhoon 1000rpm alatti modellek, ha légszállítás annyira nem fontos és olcsóbb kell akkor Coolink Swif2 1200. utóbbi boltok jórészében van, Scythe/Thermalright beszerezhetősége macera.

kisfer: ha ez bonyolult, akkor ne foglalkozz a csapágyazással, házhűtőknél gyakorlatilag a légszállítás lényeges, meg az MTBF bizonyos keretek között. utóbbi függ a csapágyazástól, de a rendesebb ventik úgyis 60-150.000 óra között vannak.

csapágy hat hangra, de igazából egy modern spéci csúszócsapágyas venti is lehet kegyetlen hangos, és egy szimpla csúszó, de még golyós megoldás is lehet relatíve halk.

a legjobb ventik között a piacon egyébként van speciális csúszógcsapágy (Fluid Dynamic Bearing - Scythe SFlex, Hydro Bearing - Thermalright TY140, Sintec sleeve bearing - Papst 4412), golyós (two ball bearing - Scythe Gentle Typhoon) és mágneses (Noctua és egyes Papst modellek) is. gyenge venti van szintén mindből talán a mágneses kivételével, de az speciális és drága.

[ Szerkesztve ]

(#20070) greenmelon94 válasza proci985 (#20062) üzenetére

greenmelon94
(lelkes újonc)

Köszi szépen! :R
Megnyugtattál. :)

Privátra illik válaszolni!

(#20071) hitman,

hitman,
(senior tag)

Tényleg nem találok sehol Thermalright Archon hűtőt....
A Pc Gearben van de 1-2 hét mire jön nekik az enyémet meg már pár nap múlva vinnék :F

Evga 448-as 560ti eladó! Dream as if you will live for ever, live as you will die today!

(#20072) proci985 válasza hitman, (#20071) üzenetére

proci985
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

gyárihűtő addig átmenetileg?

(#20073) hitman, válasza proci985 (#20072) üzenetére

hitman,
(senior tag)

Hmm....elnézést hogy ekkora suttyó vagyok, de tényleg itt van a szekrény tetején :K :K

Evga 448-as 560ti eladó! Dream as if you will live for ever, live as you will die today!

(#20074) proci985 válasza hitman, (#20073) üzenetére

proci985
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

:D

igazából pcgear és merlin a két bolt Magyarországon, ahol árulnak Thermalrightot. szóval ha egyiküknek sincs, akkor sajnos várni kell. gyári hűtő nem az igazi, de tuning nélkül intellel azért két hetet ki lehet vele bírni szvsz.

(#20075) MasterMark

MasterMark
(őstag)

Üdv

Tudtok ajánlani nagyon halk 60 mm-es ventit? Amit áramon keresztül is lehet szabályozni.

- "We're at war. No one wants to admit it but Humanity is under attack." - Gamertag: IdnaMark

(#20076) BigBlackDog

BigBlackDog
(senior tag)
LOGOUT blog

Sziasztok!
Adott egy Acer Aspire One ZG5 netbook, benne egy Atom N270-es procival.
Mekkora lenne ennek a procinak a normális hőmérséklete Xp alatt üresjáratban?
Jelenleg a cpu(tok) 53 fokos, a mag 67 fokos. Ez magasnak számít? Lehet, hogy egy újrapasztázás ráférne?

(#20077) proci985 válasza MasterMark (#20075) üzenetére

proci985
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

scythenek elvileg van ilyenje.

(#20078) MasterMark

MasterMark
(őstag)

Köszi. :R
Ezt találtam: [link]
Érdemes megvenni? Vagy esetleg van jobb is? Nagyobb légszállítással, ilyen 20 dBA alatt.

- "We're at war. No one wants to admit it but Humanity is under attack." - Gamertag: IdnaMark

(#20079) proci985 válasza MasterMark (#20078) üzenetére

proci985
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

ez jó.

alternatíve nem sok van, nagyobb OEMnek szokott lenni ilyenje, olyanokat meg elektronikai boltokban árusítanak.

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.