-
PROHARDVER!
Kezdő vagyok, szeretnék projektort vásárolni, tudnátok segíteni?
Természetesen! Mindenképp olvasd végig ezt az összefoglalót és ha úgy érzed, hogy nem kapod meg a válaszod, akkor tedd fel a kérdésed nyugodtan!
Ami mindenképp fontos lesz tudnunk ahhoz, hogy segítsünk:
- mire szeretnéd használni a projektort (pl.: házimozi, iskolai célok, prezentációk, csak videó, főleg állóképek (bemutatók)),
- mire szeretnél vetíteni,
- mekkora méretű képet szeretnél vetíteni, illetve milyen távolságból néznéd azt,
- mekkora a szoba,
- van-e korlátozás arra, hogy hol helyeznéd el a projektort (plafonról, vagy asztalról esetleg a szoba másik végéből szeretnél egy polcról vetíteni),
- mennyit szeretnél rá költeni (cég esetén ha kell számla, akkor nettó vagy bruttó árról beszélünk-e?),
- mennyire világos/sötét a szoba/terem/iroda.
A topik általánosságban foglalkozik mindenféle vetítővel és ahhoz kapcsolódó kiegészítőkkel és megoldásokkal (üzleti, low budget projektorok, falra vetítés stb.).
Kínai olcsó projektorok kapcsán: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ijk
nagyúr
válasz alphamooncam #53712 üzenetére
Nem lényeges tudni mi az ANSI kontraszt. Vannak cégek, szakemberek akik projektor szoba építéssel foglalkoznak. Ők kimérik az ANSI kontrasztot a megépített szobában, bekalibrálják a vetítőt te meg vigyorogsz és fizetsz, jó sokat. Ha meg úgy döntesz magad kezébe veszed a dolgokat akkor jobb utánajárni dolgoknak mielőtt kinyitod a pénztárcát.
"Akkor jelzem, hogy az csak egy szám, és megerősítem semennyire nem lényeges, mert látjuk, hogyha jó a kép vagy ha nem jó a kép."
...
"Summa-summarum el kéne tudni fogadni a másik nézeteit is,
de nem ez miatt válaszolok, hanem azért, mert nem illik a másikat lenézni, ekézni"
Nem kel elfogadni másnak a véleményét ha nem tudja érvekkel alátámasztani, ekézni viszont nem kell senkit. Ha elmondja 10 ember hogy neki tetszett a vetített kép alkalmatlan szobában is, mert az ő 32"-os tévéjéhez képest lehengerlő volt a kép attól még nekem, meg neked nem fog tetszeni. Innentől kezdve számít a 10 vélemény?"Ha ugyanezt a haladó topikban adod elő, ott már elfogadható ez a nézet. Szerintem."
Haladó topik nem a vetítés alap elméletéről szól hanem technikai részletesség, moziszoba tervezés, stb. amire itt nincs igény és be is halt. Ha valaki komolyan gondolja a vetítést az AVX-en olvasgasson, na az tényleg az a szint amikor túlléptek azon hogy a fehér fal nem jó. Egyébként is annyira marginális igény még ma is a házimozi vetítés hogy felesleg ide két külön topik, szvsz./人◕ ‿‿ ◕人\
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest