Hirdetés
- Riasztó topik
- Az Intel szerint a régebbi processzoraikat keresik az ügyfeleik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen videókártyát?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
-
PROHARDVER!
Kezdő vagyok, szeretnék projektort vásárolni, tudnátok segíteni?
Természetesen! Mindenképp olvasd végig ezt az összefoglalót és ha úgy érzed, hogy nem kapod meg a válaszod, akkor tedd fel a kérdésed nyugodtan!
Ami mindenképp fontos lesz tudnunk ahhoz, hogy segítsünk:
- mire szeretnéd használni a projektort (pl.: házimozi, iskolai célok, prezentációk, csak videó, főleg állóképek (bemutatók)),
- mire szeretnél vetíteni,
- mekkora méretű képet szeretnél vetíteni, illetve milyen távolságból néznéd azt,
- mekkora a szoba,
- van-e korlátozás arra, hogy hol helyeznéd el a projektort (plafonról, vagy asztalról esetleg a szoba másik végéből szeretnél egy polcról vetíteni),
- mennyit szeretnél rá költeni (cég esetén ha kell számla, akkor nettó vagy bruttó árról beszélünk-e?),
- mennyire világos/sötét a szoba/terem/iroda.
A topik általánosságban foglalkozik mindenféle vetítővel és ahhoz kapcsolódó kiegészítőkkel és megoldásokkal (üzleti, low budget projektorok, falra vetítés stb.).
Kínai olcsó projektorok kapcsán: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
snake1977
őstag
Locsi: Köszönöm, megint okosabb lettem, már majdnem rávetemedtem hogy irjak az excelvan tulajára.
Kenand: Neked is köszönöm, de ezt a sanyo-t kihagyom, nincs telszám, westend ponton adná át, tehát próba lehetőség sincs, még egy vetitett képet sem tett fel, az ilyen hírdetőkkel szemben előitéletes vagyok.
Megpróbálom ezt a nec - sanyo párost elhozni, ha tudok időpontot egyeztetni a tulajjal, valahogy megoldom a távolságot.Ha meg nem sikerül, akkor leülök a hátsómra és 1-2 hónap múlva keresek egy picit komolyabbat, addigra kiheverem ezt az ünnepi költekezést.
-
-
-
snake1977
őstag
Köszi az árakat, vennék én régebbit is, első gépnek nem feltétlen akarok túl komolyat, csak belekóstolni milyen is ez, de mivel nem igazán értek hozzá, nem tudom az apróról sem hogy melyiket lenne szabad megvegyen, ezeket nézegetem az aprón: HP VP-6121 (15e), Panasonic PT-LM2E (22e), illet ezt a fb marketen Epson emp x52 (18,5e).
Illetve árulnak még 2 pojektort egy áráért, bár kissé messze van, egy NEC LT-180 és egy Sanyo PLC-XW65 utóbbi kikapcsol eco módban néha.Az excelvan már nem fér a keretbe 35 a plafon.
-
Pista0001
addikt
Sziasztok. Megint eljutottam fejben a projektorvásárlásig, pár típusról kérdezném a vélemenyeteket, tapasztalatotokat.
Acer H6512BD, H6519ABD, H6502BD ~170e
Optoma HD26, Benq W1110 ~200e
Benq W1090, 1070+, Epson TW5300, EH TW-650 ~220eMelyik jó, melyik kerülendő, árral együtt melyik ajánlottabb, melyik kevésbé? Köszi előre is.
-
péjé
őstag
válasz
snake1977 #37289 üzenetére
Én is használtban utazom. Nem akarlak elkeseríteni de kb ez az árazás az ismertebb márkák között:
720p 50-80eft
fhd 90eft-----1.6mhuf-ig láttam (ez a sim2 fhd csúcsgépe)
Néha ki lehet fogni nagyon jó gépet is olcsón de hónapokig is eltarthat amíg lesz egy ilyen. 30eft-ból tényleg vadászni kell. Van egy excelvan amit itt vettek páran, 720p-s és 40-ért van itt a ph-n, nézz utána. -
-
snake1977
őstag
válasz
kenand #37288 üzenetére
Láttam ilyen tizenezer forintos kínai csodákat, tele van vele a facebook market, de amikor ránéztem az adapterre 12V 2A...24wattal biztosan nem lehet normális fényerőt generálni, ez világos, azaz sötét.
Kezdek elkeseredni, ~30k környékén egyszerüen nincs normális projektor kéz alatt jelenleg, ezen értem azt hogy ami nem csak 1024x768-at tud, ezalatt meg vagy agyonhasznált, vagy nincs távirányító, bizonytalan a lámpaidő, hibás a kép.
-
válasz
Márklár #37284 üzenetére
Oks igaz, de ez régebbi használt készülék, ott még nem volt általános... a topik olcsóbb régebbik között nézelődik
(#37283) snake1977
Ha jól be tudsz sötétíteni 1100 lumen elég lehet (bár az után gyártott olcsó lámpák nem tudják az eredeti fényerejét sajnosKínai LED nagy fényerőnek viszont nem szabad hinni, eloszthatod 3-4-gyel azt amit írnak....
-
válasz
kenand #37280 üzenetére
Létezik olyan 1 chip-es DLP projektor, aminél a megfelelő színű fényeket nem egy fehér fényforrással és egy előtte állandóan forgó színtárcsával, hanem eleve színhelyes (RGB) LED-ek megfelelő időben történő felvillantásával érik el. Ezzel megúszható a színtárcsa (pörgetése, motorzaja, esetleges robbanása).
-
Tikapi
újonc
Sziasztok !
Projektor kiválasztáshoz szeretnék segítséget kérni.Vetítési távolság: 4m
Vászon szélesség: 2m
Ár : 250.000 ft. körül
3D nem fontos.
Inkább DLP
Nappali, redőny, világos falak. ( ez változhat, de inkább legyen tartalék fényerő )Nézegetem egy ideje, de már túl sok az infó.
Benq 1070-ről indultam, de az nem tud 4m-ről 2m-t.
Most az Optoma HD39 az utolsó, de az árban is fölötte van, meg a 3d-t sem használnám ki.Nos ebben kérnék segítséget, hogy ár érték arányban mi lenne a jó döntés, mert szerintem
biztos van a hd39-nél jobb alternatíva számomra, csak nem találom.Előre is köszönm.
-
snake1977
őstag
Basszus, és tényleg, nem semmi hova fejlődött a technika.
Az 1100 lumen fényerő elég lesz nekem? A belépő szint egyenlőre bőven elég nekem, egyébként sem tudnék igazán komoly gépre költeni, de ennyit még ki tudok préselni a malacperselyből ha minden jól megy.
Illetve ehhez mennyiből lehet megúszni egy lámpacserét itthon?
Aliexpressen nézegettem, elég olcsó az utángyártot lámpa hozzá, 20-30$ között már kapni, viszont nem tudom ezeknek mennyire lehet bizni a minőségükben. -
.DLL
veterán
válasz
snake1977 #37281 üzenetére
Most nevetsz, de itt egy DLP 3D printer (nem is friss videó...)
https://www.youtube.com/watch?v=qZiAu3PouK8(#37281) snake1977: Eyg ehhez hasonló Panasonic van melóhelyen (PT-AX 200), az szép képű, nagyon halk gép, lens-shift ugyan így... az optikája a sarkok felé mondjuk lágyul, de nem is felső kategóriás gép, csak belépő házimozi. Ha odafigyeltek rá, szűrőt kiporolták rendszresen, és a képe hibátlan, akkor 35-öt simán megér. +Lámpa csere.
-
snake1977
őstag
Sajnos ellenőrizni nem tudom hogy belenyúltak e, casio gyártmány, mint kiderült ismerős a jofogáson találta, és úgy ajánlotta nekem, de úgy érzem nem lehet egyszerű a javítása.
.DLL kvantumtárcsás csillagpor lepárlónak nem jó?
Egy kis ON, viszont most találtam egy Panasonic PT-AE 900E készüléket, ez ha jól kerestem rá, tud natív 720p-t, 35-re tartják, amit picit sokallok, mert 17xx óra van benne, érdemes alkudoznom erre?
-
válasz
cinemazealot #37278 üzenetére
Írta hogy DLP-s...inkább színkerék hiba lehet...
-
-
snake1977
őstag
Lenne egy érdekes kérdésem, ajánlottak szinte ingyen egy dlp chipes projektort, amin fekete-fehér a kép ezt leszámítva müködik rendesen, mi okozhatja ezt a hibát? Egyáltalán találkoztatok már ilyennel?
-
Gombhoz keresnék kabátot......
Van egy DMD hibás projektorom 2 új (+ 1 valameddig használható lámpával)
Osram P-VIP 230/0.8 E20.08
Még csak 6 fehér pötty van, de vs gyorsan fog szaporodni...Utána lehet nézni annak, hogy egy adott lámpát milyen projektorokban használtak?
(Ebayes eladós keresés mellett másképp?)Ebay-en nézegettem párat össze tudtam szedni.(Optomaból elég sokat, de Acer, Benq és Vivitek is használta.
Pl
ACER
H7531D / H7530 / H7530D / H7630DH5360 H5360BD V700 H5370BD H5380BD (180-ast használ P-VIP 180/0.8 E20.08)
Benq
W1100 Benq W1200Optomából jó sok:
OPTOMA DH1010
OPTOMA EH1020
OPTOMA EW615
OPTOMA EW615i
OPTOMA EX612
OPTOMA EX615
OPTOMA EX615i
OPTOMA HD180
OPTOMA HD20
OPTOMA HD20-LV
OPTOMA HD200X
OPTOMA HD20LV
OPTOMA HD20X
OPTOMA HD22
OPTOMA HD2200
OPTOMA OP-300W
OPTOMA OP-X3200
OPTOMA TH1020
OPTOMA TW615-3D
OPTOMA TW615-GOV
OPTOMA TX612
OPTOMA TX615
OPTOMA TX615-3D
OPTOMA TX615-GOVVIVITEK
D935VX (ez az enyém...) -
-
Devid_81
félisten
válasz
Márklár #37267 üzenetére
Nekem az bejon nagyon, viszont nem tudok semmit se lerakni a vaszon ala jelenleg, mert keves a hely.
Az agy vege es a fal kozott kb 40 cm helyunk van, ami annyit takar, hogy ebbol a kis helybol vennek el, ha a vaszon ala raknek egy ilyet.
Tehat maradna a plafonra szereles, de akkor meg korbe kell furni mindent a kabelezes miatt, azt meg nem szeretnem mert berlakasban vagyunk, nem sajat sajnos
PF1500G-n gondolkodom, de nem egeszen vagom melyiket erdemes megvenni belole(#37266) a2d2 Epson EH-TW650 az egesz jofele, most nezem, hogy kb £80-ert van hozza lampa is.
Erdekelt volna mindenkeppen valami jo LED-es, de az elmult 4 ev alatt ugy latom meg mindig csak gyerekcipos verziok vannak, addig ameddig az ember nem akar hatalmas felarat elkolteni a LED+Laser-re
Sokat megy a projector nalunk viszonylag, de mar belefaradtam abba, hogy tovabb varjak valami LED-es csodara.
Koszi az infot, egy ilyet majd Januarban beszerzek. -
htw
tag
válasz
Márklár #37267 üzenetére
Nekem ez az első kivetítőm és nagyon nem bántam meg. Sokat vacillàlltam rajta de az angoloknál fekete pénteken elég jó áron volt. Amúgy van már egy újabb verziója az 1500ANSIs. Kicsit sajnálom hogy nincs benne dvb-c tuner meg smart funkció (az amerikai kiadasban van).
A vászonnal meg küzdök. -
obila
csendes tag
Még olyat kérdeznék, hogy fényesebb vagy esetleg matthoz húzzon inkább a festett felület?
-
a2d2
addikt
Jelentem ez nem teljesen vált be.
Hétvégén megcsináltam a festést és bekereteztem a vásznat ezzel a szalagal.
Egyrészt vigyázni kell mert iszonyatosan nyúlik és ha meghúzza az ember akkor hullámos lesz a keret.
Másrészt projektorral megvilágítva tisztán kivehető a kép széle, szóval nem nyeli el eléggé a fényt a fekete textilbevonat.
Amúgy a tapadási képessége kiváló, és kikapcsolt projektornál tök esztétikus is lett az eddigihez képest. -
Devid_81
félisten
válasz
Devid_81 #37205 üzenetére
Erre meg mindig varnek vmi otletet.
Bar tudom nem voltam nagyon specifikus, viszont a jelenlegi projectorhoz merten kellene valami ujabb FHDs cucc
Annyi infot hozzatennek, hogy kb 90" kepmeret vetitese lenne a cel ujra.
A tavolsag sajnos nem sok, osszesen 240cm-re tudom a projectort rakni a vaszontol.
Meg mindig elsokorben LEDesben gondolkodom, vagy vmi minimun 7500 oras lampaval (eco modban vagy balanced vagy legyen barmi neve a lampakimelo modnak a projectorban)
Enyhe szivarvanyozas talan nem fog zavarni, de mindenkeppen vmi elorelepest szeretnek a mostani kis LG hez kepest.Barmi otlet, tipus, marka erdekelne, koszi
-
a2d2
addikt
Na közben átugrottam a kollegámhoz, tegnap jött meg a 720d-je, EU raktárból 1 hét alatt itt volt és 40e volt így.
Ez a 480p-s proji kb 20-30e-es kategóriát képvisel, és én csak azt nem értem hogy azt írod hogy te is TV kiváltáson gondolkodsz, de ha jól sejtem nem egy 20-30e-es TV-vel lesz összehasonlítva.
Szerintem úgy lenne mérvadó a dolog hogy mondjuk egy 150e-es TV-t 150e-es projektorral kellene összehasonlítani. Így szerencsétlen projektornak esélye sem lesz a TV-vel szemben. -
panicx
csendes tag
Sziasztok!
Teljesen új vagyok a témában,de gondolkozom rajta,hogy meglepném magam egy full hd projektorral. De kezdek teljesen elveszni a telepítéssel kapcsolatos fogalmakkal(offset,lens shift,keystone).Nem is tudom,melyik vetítő lenne megfelelő nekem.
A cél a legnagyobb vetíthető képátló lenne,amit a rendelkezésre álló helységből ki lehet hozni.
Sajnos a projektort a plafonra,fejem felé nem tudom szerelni mert a helyiségnek ez az oldala ahova a projektor kerülne padlástér ferde fala.
Szóval a projektort a kanapé mellé szeretném egy kis asztalra helyezni. Vízszintesen nem tudom középen elhelyezni.
Elsőkörben AZ EPSON TW650-t néztem ki , a vetítési aránya miatt.(1,02 - 1,23:1): Láttam,hogy van benne vízszintes trapézkorrekció (manuális vízszintes ± 30 °)
Kérdés,hogy ezt az eszközt tudom-e magam mellé telepíteni lényeges minőség romlás nélkül?
Vagy mindenképpen lencse eltolással rendelkező vetítőt kéne néznem?Az elképzelés valami ilyesmi:
4 méterről egy kb 2 méter magas 160-170 inches képátlójú kép. Vagy ez már túl sok? Valahol azt olvastam,hogy a kép magasságának a kétszerese lehet a nézési távolság. Ez így ok?A vászon fix, épített lenne.
https://www.youtube.com/watch?v=bEjq-pF20pI
A vászon anyaga is a linken lévő helyről lenne.
http://www.carlofet.com/projector-screen-material/flexigray-projector-screen-raw-material.html
Mit javasolnátok? Esetleg másik model,gyártó?
Segítségeteket előre is köszönöm. -
obila
csendes tag
Nem vétett semmit. De első körben nem fogok vmi drágább cuccot venni. Mivel ez az első projom, alapban kíváncsi vagyok, érdemes-e itthonra ekkora cucc, vagy maradjak a nagy képernyős tv-nél. Tudom, hogy messzemenőleg nem ez a legjobb, de próbára jó.5 évente cserélem a tv-met(még 3 év) addig meglátom, kell-e projektor, esetleg marad a komolyabb tv. 220 volt, nem kínai talán annyira.
-
a2d2
addikt
Szerencsétlen BD lejátszó mit vétett hogy egy 480p-s lejátszót kell kiszolgálnia?
Ez kb a BD teljes megszégyenítése.
480p már egy telefonnál sem állja meg a helyét, mit vársz egy ennyire felnagyított képtől?
Ha vissza tudod még vinni akkor én inkább egy excelvan 720d-t javasolnék kezdésnek, kb 50e Ft-os kategória és fényévekkel jobb lesz ennél.Hogy ON is legyek:
Én hétvégén festettem le a vásznamat világos szürkére. Elégedett vagyok az eredménnyel, de elég erős a lámpa hozzá.
Ez az 1200 lumen nem tűnik túl soknak, főleg ha kínai shopban írnak ennyit rá
Szóval első körben a sima fehér fallal próbálkoznék. Aztán ha úgy érzed hogy elég erőteljes a projektorod hozzá és gyengének ítéled meg a fekete szintet még mindig maszkolhatsz egyet és festegethetsz. -
obila
csendes tag
Üdv Urak!
Vettem 2 hete egy ilyen gépet: Overmax MultiPic 2.3Névleges felbontás: 800x480px, HD 1080px és 720px támogatás
Fényerő: 1200 lumen
Kontraszt: 800 : 1
Képelforgatás: 180 fok
Kézi fókusz
Képarány: 16:9 & 4:3
Lámpa típusa: LED 55W
Zoom
Képméret: 34-130″
Trapéz korrekcióKérdésem a következő:Milyen színű felületre vetítsek, hogy minél szebb képet kapjak? Szobafal a felület.
Olvasgattam a témát, itt is, más hol is. Találtam ilyet: Tikkurila feelings h499 de ha jól néztem, ezt lcd-hez javasolják. Nekem meg ugye ledes van.Segítséget/válaszokat előre is köszönöm. Ja, egy samsung 3d bd házimozi a lejátszó. -
péjé
őstag
Többen is vásznat kerestek, itt van most több fix és egyéb.
MIndjárt egy Davision motoros, erre le is csaptam volna ha méretben passzolna....avx -
Márklár
tag
Szia!
Nekem ilyen vetítőm van, így mondom a tutit, nem kell találgatni.
A vetítő tudja a 3D-t, mégpedig nagyon jó minőségben. Dlp-link aktív szemüveg kell hozzá. (Itt a hardver aprón is kapható).
Fix keretes vászonra, vagy festett, nagyon sima falra érdemes vetíteni. Rolós, vagy motoros vászon felejtős, a legkisebb hullám is meglátszik a képen.
Én, 160cm széles, fix keretes Projecta vászonra vetítek. A legkisebb fényerőt használom és így is elég a fény ekkora képhez. (Ilyenkor 21 db a ventilátor hangereje.)
Márklár
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Riasztó topik
- Az Intel szerint a régebbi processzoraikat keresik az ügyfeleik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen videókártyát?
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Futás, futópályák
- Yettel topik
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Külpolitika
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i5 6500 4 mag 4 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 15 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GENIUS vezetéknélküli, rózsaszín csajos egér
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest