Hirdetés
-
PROHARDVER!
Kezdő vagyok, szeretnék projektort vásárolni, tudnátok segíteni?
Természetesen! Mindenképp olvasd végig ezt az összefoglalót és ha úgy érzed, hogy nem kapod meg a válaszod, akkor tedd fel a kérdésed nyugodtan!
Ami mindenképp fontos lesz tudnunk ahhoz, hogy segítsünk:
- mire szeretnéd használni a projektort (pl.: házimozi, iskolai célok, prezentációk, csak videó, főleg állóképek (bemutatók)),
- mire szeretnél vetíteni,
- mekkora méretű képet szeretnél vetíteni, illetve milyen távolságból néznéd azt,
- mekkora a szoba,
- van-e korlátozás arra, hogy hol helyeznéd el a projektort (plafonról, vagy asztalról esetleg a szoba másik végéből szeretnél egy polcról vetíteni),
- mennyit szeretnél rá költeni (cég esetén ha kell számla, akkor nettó vagy bruttó árról beszélünk-e?),
- mennyire világos/sötét a szoba/terem/iroda.
A topik általánosságban foglalkozik mindenféle vetítővel és ahhoz kapcsolódó kiegészítőkkel és megoldásokkal (üzleti, low budget projektorok, falra vetítés stb.).
Kínai olcsó projektorok kapcsán: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
agabe
addikt
Jo FHD tv jo aron ? Ha mar projit venne biztos nem kis meretet akar nezni. Meg a 75” sem merheto egy proji kepmeretehez, es abbol mar csak UHD-t kapsz 800ezer korul-folott az ennel nagyobbak meg joval dragabbak, de ha nem lehet sotetet csinalni akkor proji is es a nagy kepmeret is egyszeruen felejtos hacsak nem tobb tizmillioert venne valami tv-t
[ Szerkesztve ]
-
péjé
őstag
válasz venom8888 #36497 üzenetére
szia,
adj vmi bővebb infót, első körben a bevezetőben válaszold meg a kérdéseket.
A mozizás sajátja hogy minél sötétebbet tudsz csinálni, annál jobb a kép, a felső kategóriás gépek is így vannak kitalálva.
Esetleg ha ez nem oké akkor kinézel vmi igen nagy tv-t. A fullhd árát lenyomta a 4K így lehet venni most jó fhd-t normális áron. -
szepi0808
senior tag
válasz venom8888 #36497 üzenetére
"világosban,vagy függönyöket behúzva nem vak sötétben is lehet nézni kiváló minőség"
Kiváló minőségben nem lesz.Sony VPL-XW5000ES, Sony VPL-XW6100ES SepiSreens Jolly Frame 136" 0.6 ALR 4K Zidoo Z3000 Pro Anthem AVM70 15.2ch. EMOTIVA XPA Gen3 7ch + 2x BasX500. MILLER & KREISEL S150/MP950/IC95/M5 SVS SB4000 2db.
-
venom8888
őstag
Sziasztok. Olyan projectort keresek amit vilagosban,vagy fuggonyoket behuzva nem vak sotetben is lehet nezni kivalo minoseggel. Full HD,esetleg PC jatekokra is. Valami nagyon jo projectort keresek,es nem 2 millioert,de jo ar ertek aranyban. Tudtok olyat? Felso kategoria legyen,mert gondolom azok a jok,nem a kinai fos csimbokok.
-
péjé
őstag
Amivel kezdenem kellett volna: tv-t nem lehet teljesen kiváltani egy projektorral. A vetítés halála ha nincs teljesen sötét, ekkor lehet a legjobb képet kihozni. A tv-t meg gondolom néznétek nappal is. TV-zés és filmezés között elég nagy különbségek vannak, legfőképp a fényviszonyok. Ha nem akarod plafonra szerelni akkor napközben kerülgeted majd? Ezeket is vedd majd figyelembe. A legtöbb nem HD tvcsatorna a jóminőségű tv-n is csúnyácska, kinagyítva még inkább.
Egy átlagos nappaliban (ahol feleség is van..:-) ) kompromisszumokat kell kötni, tv elé leengedett vászon és plafonra/polcra/álmennyezet mögé szerelt projival lehet legtöbbünknek filmezni.
Nemrég jártam egy ismerősöm otthoni dedikált moziszobájában ahol minden erről szólt. Sötét falak, fix vászon, hangszigetelés, akusztika szakemberrel beállítva, hangelnyelő szivacsfalak (a bent lévő cuccokról most nem beszélek, kb. 6-7 milliós hirtelen fejben összeadva).
-
péjé
őstag
4.5-5 méter nézési távhoz elég combos képátló illik, még az 55" samud is kicsi oda...vagy hogy érzed?
A 16:9 arányú vászon szélességének kb. 1,5-1,6-szorosa nevezhető ideális nézési távolságnak. Ha 4.5 m-ről mozizol akkor 3m széles vászon illik kb. a rendszerbe.
Én 3.5m-ről 234cm széles (106"-os) vásznat nézek, nekem ez megfelelő. Lehet rajt persze rugózni de nagyjából ezzel a mérettel kalkulálj. Elfér ekkora vászon nálad? Mekkorára gondoltál te?A vetítőt hova tudod tenni? Magatok elé asztalra? Mekkora az a kicsi vetítési táv?
-
Dolphine
addikt
Akkor úgy kérdezem, hogy milyen projektor táskákat lehet venni, amibe ez a projektor: BenQ MH534 belefér?
Nem egyenlőre, hanem egyelőre! Nem ez miatt, hanem emiatt, vagy ez által!
-
.DLL
veterán
válasz Pro Koryak #36485 üzenetére
Lépésenként kell haladni, hogy értékelje majd az ember a jobbat.
(P.H.)
-
kokokka
őstag
válasz Pro Koryak #36485 üzenetére
Így van. Mondjuk én ezt zsír újonnan vettem, sajnos nem volt eladó használt akkor. De nem bántam meg így sem, mindenképpen ezt szerettem volna. Képbe került még a HD27-es Optoma-t, de arra minden hozzáértő azt mondta, hogy erősebb a szivárványa. Így aztán ez lett, nagy örömömre
-
Pro Koryak
addikt
válasz kokokka #36484 üzenetére
...ja, meg nincs vele semmi gond.
Én csak azt nem értem, itt miért ragaszkodik mindenki az új projektorhoz, pláne a belépő szinten???
Használtan ennyiért vagy kicsivel többért mérföldekkel jobb, igaz régebbi gépek vannak.
Ráadásul ezeket OTTHONI + IDEÁLIS körülmények között lehet kipróbálni, tesztelni, kényelmesen hátradőlve, iszogatva, beszélgetve, többcsatornás hang(orkánn)al körülvéve...stb.[ Szerkesztve ]
-
kokokka
őstag
Csak egy kis info :
Most már a sokadik filmet nézem a W1070-esen, és azt kell mondanom, hogy nagyon jó választás volt! Ár/érték arányban mindenképpen, de az én igényeimet figyelembe véve is. Nagyon szép képe van, pedig nem is állítgattam rajta semmit. A 3D-je is szuper a 2500FFt-os kínai szemüveggel is! És még csak nem is egy erre kifejlesztett vásznon nézem a képét, hanem egy Tupplur-on. Persze semmi gond vele, de biztosan van jobb is. A szivárvány, amitől féltem természetesen jelen van, de nem zavar különös képpen, pedig érzékeny vagyok az ilyesmire. Mondjuk vagy megszoktam, vagy valóban jobb ebben mint a többi hasonló projektor, de volt olyan film, amiben észre sem vettem.
Ha valaki még gondolkozik, ezt a típust bátran ajánlom! Használtan szerintem már korrekt áron hozzá lehet jutni, ha éppen van eladó.... -
ERPY
őstag
Sziasztok! Keresgéltem és olvasgattam a topikban, de nagyon kevés tapasztalatot találtam az LG PF1000-es készülékről. Mivel nagy rálátásom nincs a projectorok terén, az olvasottak és youtube videók alapján talán ez a típus lenne számomra megfelelő. Esetleg írna rám privát olyan személy, akinek ilyen készüléke van és tudna pár kérdésemre válaszolni? Köszönöm.
-
AVhelper
senior tag
válasz Ismerosok #36481 üzenetére
A lencseeltolás nélküli Epson EH-TW5300/EH-TW5350-et nem ajánlom mennyezetre szerelni, mert a vetített kép felső széle alatt kell lennie a projektor lencsemagasságának, így értelmes vászonmagasság esetén túlságosan belóg a vetítő.
Az EH-TW5600-nak van 15% függőleges lencseeltolása, így az már értelmesen szerelhető mennyezetre.
-
Ismerosok
csendes tag
válasz AVhelper #36411 üzenetére
Sziasztok !
3,4-3,6 méterről tudok vetíteni ( mennyezeten lenne ) 240cm széles képet.
A korábban említett EH-TW5600 alkalmas lenne erre célra ( zoom ill lens shift van rajta ? )
Néztem még az EPSON EH-TW5300
Illetve más ajánlat ? LCD-st szeretnék.
A kérdésem, hogy fent említett epsonok tudnak lencse eltolást vagy, hogy oldják meg ha nem középen van a vászonhoz képest ?
Köszönöm !
-
Dolphine
addikt
Sziasztok!
Ehhez a projektorhoz: BenQ MH534 hol lehet venni táskát?
Nem egyenlőre, hanem egyelőre! Nem ez miatt, hanem emiatt, vagy ez által!
-
AVhelper
senior tag
válasz malnabokor #36478 üzenetére
Ajánlások szerint prezentációhoz a 2,3 m széles (114 inch átlójú, 16:10 arányú) kép a 6 méternél távolabbi nézők számára már nem elég nagy.
-
malnabokor
senior tag
válasz AVhelper #36475 üzenetére
Köszönöm szépen, véletlenül elírtam, a hallgatóközönség lenne 3-15 méterre A vetítési távolságban rugalmas vagyok, tehát az asztalt/állványt /vásznat úgy állítom be.
De szimpatikusnak tűnik amit küldtél, ha ezen körülmények között is még ez a legjobb választás, akkor ez lesz (a választ még megvárom )
köztudott hogy az elektromos dolgok füsttel működnek, azaz ha egyszer kijön a füst nem működnek többet.
-
AVhelper
senior tag
válasz malnabokor #36474 üzenetére
Szia!
Nincs olyan projektort, ami a 3-15 m közötti távolságból egyaránt képes 2-2,5 m széles képet vetíteni. Ez ugyanis kb. négyszeres zoom átfogást jelentene. Nettó 200.000 Ft-ért legfeljebb 1,6-szeres zoom átfogású projektor kapható, de tipikusan inkább csak 1,2-szeres.
A kifutóban lévő Epson EB-U32 beleférhet a keretbe, amivel egy 2,3 m széles és 1,47 m magas kép 3,26 és 3,49 m közötti távolságból vetíthető meg.
-
malnabokor
senior tag
Sziasztok!
Visszaolvasva a topikot ha jól látom főleg nem ilyen kategóriában van szó projektorokról, de azért remélem hátha tudtok segíteni
Szóval projektort keresnék:
- előadások, prezentációk tartására: állókép,
- az esetek felében falra, másik felében vetítővászonra vetítve
- Kb. 2-2,5x2 méter méretben, vendéglőkben, 40-100 ember előtt 3-15 méter távolságról.
- Asztalról vetítés, félhomály vagy kicsit világosabb.
- Számla lesz, 200.000 nettó lenne a max.Előre is köszönöm szépen a segítséget!
Illetve mellé keresek vásznat is ugyanebben a környezetben, max 2,3 méter széles lehet összecsomagolva/összecsukva (ez from be kocsiba )
[ Szerkesztve ]
köztudott hogy az elektromos dolgok füsttel működnek, azaz ha egyszer kijön a füst nem működnek többet.
-
a2d2
addikt
válasz alphamooncam #36470 üzenetére
Hú, remélem a 650-esnek is hasonlóan szép képe lesz. Sajnos annak kisebb a kontrasztaránya.
A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt
-
gyeniko
őstag
Igen, a "4K enhancement" jelenti ezt. Ez a JVC "E-shift" eljárásához hasonló (vagy megegyező) és tényleg látszik az eredménye, de csak akkor, ha 4K anyagot nézel. A technológia (LCD) ugyan bizonyos fokig útját állja a részletek pontos megjelenítésének, de ennél a vetítőnél legalább az optika jól sikerült.
Nem tehetünk meg mindig mindent, amit kellene, de azt mindig meg kellene tenni, amit lehet!
-
AVhelper
senior tag
válasz mocsyzozi #36466 üzenetére
A kedves feleséged rendszertervező? Azért a "rádiós kütyűért" azért fizettél nem kevés felárat, hogy ne kelljen hosszú kábelt a projektorhoz kihúzni, főleg ha az a mennyezetre van felszerelve.
Hogy az Epson infrás távirányítója ne zaklassa az erősítőt, azt el kéne helyezni a vetített kép közeléből. Ezt a gyakorlatot egyébként célszerű minden más kijelzővel ellátott készülék esetén követni, mert a vetített kép élvezetét csak zavarják a készülékek előlapján megjelenő vizuális információk. A másik megoldás, hogy a hálózati AV vevőerősítőket ma már mobil alkalmazásokból vezéreljük, és nem használjuk az infrás távirányítójukat, annak IR érzékelője le is takarható.
-
mocsyzozi
tag
válasz AVhelper #36465 üzenetére
igen de a feleségem ragaszkodik hozzá hogy a rádiós kütyüt lehetőleg ne használjuk csak akkor ha külső dolgot pl mobilt akarunk rácsatlakoztatni.....amugy tök jól teszi a dolgát rezzenéstelen a kép csak az erősítő infra távirányítóját nem szereti....ilyenkor eldobja a képet....ja meg ha hdmi-n kapcsolom össze akkor az epson távírányítója müködteti az erősítő néhány alap funkcióját...háát ezért lesz hdmi-is....
Mocsyzozi
-
mocsyzozi
tag
ja igen de felkonvertálja 4K-ba...Ég és föld az optomához képest....nincs szivárvány,hatás tű éles kép,sokkal halkabb....viszont óriási mérete van a feleségem teljesen ki van borulva tőle ezért átépítem a hálószobát...majd teszek fel képet a mostani állapotról meg az uj dizájnról...Uj erősítő kell mert 5.1-em volt... uj falba építhető hangfalak új hdmi kábel új 4K vászon stb.
[ Szerkesztve ]
Mocsyzozi
-
-
mocsyzozi
tag
Epson eh-tw9300w lett a befutó most az egész rendszeremet át kell építenem a 4K miatt......
Mocsyzozi
-
AVhelper
senior tag
Akciós a Sony VPL-HW45ES (699.900 Ft) és a VPL-HW65ES, mely utóbbihoz most egy PS4 konzolt csomagolnak (879.900 Ft).
[ Szerkesztve ]
-
vcsabika
tag
Valakinek van tapsztalatat az epson w6100-al? Eleg regi mar, ahogy nezem. Arra lennek kivancsi h milyen kepet produkal egy TW5300 kepest. Ugye ezek a 5300-ok mar ujabbak mennyit fejlodott a technika bennuk? Illetve mennyit erhet most kb egy 6100?
[ Szerkesztve ]
-
Rick4
félisten
válasz cinemazealot #36446 üzenetére
A lebillentés nem rossz, csak akkor a vászon alját húzd el a faltól, hogy alul- felül éles legyen..
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Jövőre érkezik az új Agatha Christie: Death on the Nile játék
- TCL LCD és LED TV-k
- Parfüm topik
- Tea
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Apple asztali gépek
- Path of Exile 2
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Milyen videókártyát?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest