- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen egeret válasszak?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen notebookot vegyek?
- Bluetooth hangszórók
- Milyen videókártyát?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Gaming notebook topik
- HDD vs SSD: Ki nyer 2025-ben? – Tech Percek #4
-
PROHARDVER!
Kezdő vagyok, szeretnék projektort vásárolni, tudnátok segíteni?
Természetesen! Mindenképp olvasd végig ezt az összefoglalót és ha úgy érzed, hogy nem kapod meg a válaszod, akkor tedd fel a kérdésed nyugodtan!
Ami mindenképp fontos lesz tudnunk ahhoz, hogy segítsünk:
- mire szeretnéd használni a projektort (pl.: házimozi, iskolai célok, prezentációk, csak videó, főleg állóképek (bemutatók)),
- mire szeretnél vetíteni,
- mekkora méretű képet szeretnél vetíteni, illetve milyen távolságból néznéd azt,
- mekkora a szoba,
- van-e korlátozás arra, hogy hol helyeznéd el a projektort (plafonról, vagy asztalról esetleg a szoba másik végéből szeretnél egy polcról vetíteni),
- mennyit szeretnél rá költeni (cég esetén ha kell számla, akkor nettó vagy bruttó árról beszélünk-e?),
- mennyire világos/sötét a szoba/terem/iroda.
A topik általánosságban foglalkozik mindenféle vetítővel és ahhoz kapcsolódó kiegészítőkkel és megoldásokkal (üzleti, low budget projektorok, falra vetítés stb.).
Kínai olcsó projektorok kapcsán: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
AVhelper
senior tag
válasz
malnabokor #36478 üzenetére
Ajánlások szerint prezentációhoz a 2,3 m széles (114 inch átlójú, 16:10 arányú) kép a 6 méternél távolabbi nézők számára már nem elég nagy.
-
AVhelper
senior tag
válasz
malnabokor #36474 üzenetére
Szia!
Nincs olyan projektort, ami a 3-15 m közötti távolságból egyaránt képes 2-2,5 m széles képet vetíteni. Ez ugyanis kb. négyszeres zoom átfogást jelentene. Nettó 200.000 Ft-ért legfeljebb 1,6-szeres zoom átfogású projektor kapható, de tipikusan inkább csak 1,2-szeres.
A kifutóban lévő Epson EB-U32 beleférhet a keretbe, amivel egy 2,3 m széles és 1,47 m magas kép 3,26 és 3,49 m közötti távolságból vetíthető meg.
-
AVhelper
senior tag
válasz
malnabokor #26456 üzenetére
Sokat már nem tudok hozzátenni ahhoz, amit korábban leírtam. Ha nem optimálisak a vetítési körülmények, akkor a DLP vetítők mélyebb feketéje nem sokat számít.( Lásd ezt a kontraszt, a projektor és a környezet viszonyát bemutató remek cikket).) Talán menj el bemutatószobával rendelkező kereskedőhöz és nézz meg néhány potenciális vetítőt, ha ez számít, nézd meg milyen jótállást adnak az egyes termékekre és a bennük működő lámpára.
Ha nem akarod kitiltatni magad a fórumról, ne linkelj be kereskedői oldalakat.
-
AVhelper
senior tag
válasz
malnabokor #26283 üzenetére
Ha jól emlékszem első bejegyzésedben azt írtad, a helyiség nem besötétíthető, akkor viszont értelmetlen a kontraszt hajszolása, vagyis sok értelme nincs a valóban mélyebb feketék vetítésre alkalmas DLP projektoroknak.
Ráadásul ezeknek az olcsó DLP vetítőknek nem azonos a fehér és színes fénykibocsátásuk. Vagyis hiába közel azonos a specifikációjuk szerinti fényerejük az EPSON EB-U04-vel csak az utóbbi tudja a színeket is ugyanolyan fényárammal vetíteni, mint a fehéret. (Ennek magyarázatát most nem részletezném.)
-
malnabokor
senior tag
válasz
malnabokor #26242 üzenetére
Közben keresgéltem én is, és mivel sürgősebb lenne a vásárlás (ma vagy jövő héten) így kérdezem, hogy 4 méter átmérőben (és a többi körülmény között) végül is a felbontás/kontrasztarány közül melyik ami fontosabb
(mindegyik DLP-s, de igazság szerint nem tudom, hogy esetemben melyik jobb, plusz a márkákat sem tudom, hogy melyik megbízhatóbb, vagy egyáltalán nem ajánlott)
Ezeket néztem:
Acer X152H
Optoma W312
Benq TW526
Acer X1385WHKöszönöm szépen a segítséget
-
AVhelper
senior tag
válasz
malnabokor #26242 üzenetére
Szia!
Ha ma meg tudod venni az Epson EH-TW5210-et 160.000 Ft-ért, akkor azt ki ne hagyd!
-
AVhelper
senior tag
válasz
malnabokor #26132 üzenetére
Szia!
150.000 Ft-ért jelenleg talán a legjobb vétel az EPSON EB-W04, de az 5 méter képátlójú gain 1-es fényvisszaverésű vetítőfelületen ennek max. 3.000 lumen specifikált fényáramával is csak 24,8 foot-Lamberts felületi fényesség hozható létre, ami ugyan kezdetben elegendő lehet, de sajnos számolni kell a lámpa fényerejének csökkenésével is, ami 50% is lehet az élettartama végére.
Szóval, ha tényleg csak ennyit tudnak költeni, akkor kisebb, mondjuk max. 4 méter átlójú képet kéne vetíteni, vagy ekkora kép vetítéséhez többet kéne költeni egy olyan projektorra, aminek max fényárama 4.200 - 4.500 lumen.
-
StLui
veterán
válasz
malnabokor #26132 üzenetére
nem én fogok válaszolni, de azt sem írtad mit szeretnétek vetíteni, prezi vagy film? (ekkora képátló még korom sötétben sem egyszerű film esetén)
Új hozzászólás Aktív témák
- Microsoft Surface Headphones 2 Fekete Bluetooth USB-C 3.5 mm Jack (over-ear)
- Crative Gigaworks S750 7.1 szett+ Sb X-fi titanium karival
- ELADÓ: Hyperx Cloud Alpha
- SAMSUNG 50" Neo QLED 4K QN90A Smart TV eladó
- APPLE Airpods PRO 2 , Airpods 4 Airpods Iphone 13 14 15 16 Bontatlan Új DEÁK TÉRNÉL AZONNAL Átvehető
- LG 65BX - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- AKCIÓ! ASRock B550M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Fractal Design Nano S 600W
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- Kèszen állsz a játèkra? 0% THM rèszletre is!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest