Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Samsung LCD és LED TV-k
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Videós, mozgóképes topik
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Milyen monitort vegyek?
-
PROHARDVER!
Kezdő vagyok, szeretnék projektort vásárolni, tudnátok segíteni?
Természetesen! Mindenképp olvasd végig ezt az összefoglalót és ha úgy érzed, hogy nem kapod meg a válaszod, akkor tedd fel a kérdésed nyugodtan!
Ami mindenképp fontos lesz tudnunk ahhoz, hogy segítsünk:
- mire szeretnéd használni a projektort (pl.: házimozi, iskolai célok, prezentációk, csak videó, főleg állóképek (bemutatók)),
- mire szeretnél vetíteni,
- mekkora méretű képet szeretnél vetíteni, illetve milyen távolságból néznéd azt,
- mekkora a szoba,
- van-e korlátozás arra, hogy hol helyeznéd el a projektort (plafonról, vagy asztalról esetleg a szoba másik végéből szeretnél egy polcról vetíteni),
- mennyit szeretnél rá költeni (cég esetén ha kell számla, akkor nettó vagy bruttó árról beszélünk-e?),
- mennyire világos/sötét a szoba/terem/iroda.
A topik általánosságban foglalkozik mindenféle vetítővel és ahhoz kapcsolódó kiegészítőkkel és megoldásokkal (üzleti, low budget projektorok, falra vetítés stb.).
Kínai olcsó projektorok kapcsán: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
AVhelper
senior tag
válasz malnabokor #36478 üzenetére
Ajánlások szerint prezentációhoz a 2,3 m széles (114 inch átlójú, 16:10 arányú) kép a 6 méternél távolabbi nézők számára már nem elég nagy.
-
AVhelper
senior tag
válasz malnabokor #36474 üzenetére
Szia!
Nincs olyan projektort, ami a 3-15 m közötti távolságból egyaránt képes 2-2,5 m széles képet vetíteni. Ez ugyanis kb. négyszeres zoom átfogást jelentene. Nettó 200.000 Ft-ért legfeljebb 1,6-szeres zoom átfogású projektor kapható, de tipikusan inkább csak 1,2-szeres.
A kifutóban lévő Epson EB-U32 beleférhet a keretbe, amivel egy 2,3 m széles és 1,47 m magas kép 3,26 és 3,49 m közötti távolságból vetíthető meg.
-
AVhelper
senior tag
válasz malnabokor #26456 üzenetére
Sokat már nem tudok hozzátenni ahhoz, amit korábban leírtam. Ha nem optimálisak a vetítési körülmények, akkor a DLP vetítők mélyebb feketéje nem sokat számít.( Lásd ezt a kontraszt, a projektor és a környezet viszonyát bemutató remek cikket).) Talán menj el bemutatószobával rendelkező kereskedőhöz és nézz meg néhány potenciális vetítőt, ha ez számít, nézd meg milyen jótállást adnak az egyes termékekre és a bennük működő lámpára.
Ha nem akarod kitiltatni magad a fórumról, ne linkelj be kereskedői oldalakat.
-
AVhelper
senior tag
válasz malnabokor #26283 üzenetére
Ha jól emlékszem első bejegyzésedben azt írtad, a helyiség nem besötétíthető, akkor viszont értelmetlen a kontraszt hajszolása, vagyis sok értelme nincs a valóban mélyebb feketék vetítésre alkalmas DLP projektoroknak.
Ráadásul ezeknek az olcsó DLP vetítőknek nem azonos a fehér és színes fénykibocsátásuk. Vagyis hiába közel azonos a specifikációjuk szerinti fényerejük az EPSON EB-U04-vel csak az utóbbi tudja a színeket is ugyanolyan fényárammal vetíteni, mint a fehéret. (Ennek magyarázatát most nem részletezném.)
-
malnabokor
senior tag
válasz malnabokor #26242 üzenetére
Közben keresgéltem én is, és mivel sürgősebb lenne a vásárlás (ma vagy jövő héten) így kérdezem, hogy 4 méter átmérőben (és a többi körülmény között) végül is a felbontás/kontrasztarány közül melyik ami fontosabb
(mindegyik DLP-s, de igazság szerint nem tudom, hogy esetemben melyik jobb, plusz a márkákat sem tudom, hogy melyik megbízhatóbb, vagy egyáltalán nem ajánlott)
Ezeket néztem:
Acer X152H
Optoma W312
Benq TW526
Acer X1385WHKöszönöm szépen a segítséget
[ Szerkesztve ]
köztudott hogy az elektromos dolgok füsttel működnek, azaz ha egyszer kijön a füst nem működnek többet.
-
AVhelper
senior tag
válasz malnabokor #26242 üzenetére
Szia!
Ha ma meg tudod venni az Epson EH-TW5210-et 160.000 Ft-ért, akkor azt ki ne hagyd!
-
AVhelper
senior tag
válasz malnabokor #26132 üzenetére
Szia!
150.000 Ft-ért jelenleg talán a legjobb vétel az EPSON EB-W04, de az 5 méter képátlójú gain 1-es fényvisszaverésű vetítőfelületen ennek max. 3.000 lumen specifikált fényáramával is csak 24,8 foot-Lamberts felületi fényesség hozható létre, ami ugyan kezdetben elegendő lehet, de sajnos számolni kell a lámpa fényerejének csökkenésével is, ami 50% is lehet az élettartama végére.
Szóval, ha tényleg csak ennyit tudnak költeni, akkor kisebb, mondjuk max. 4 méter átlójú képet kéne vetíteni, vagy ekkora kép vetítéséhez többet kéne költeni egy olyan projektorra, aminek max fényárama 4.200 - 4.500 lumen.
-
StLui
veterán
válasz malnabokor #26132 üzenetére
nem én fogok válaszolni, de azt sem írtad mit szeretnétek vetíteni, prezi vagy film? (ekkora képátló még korom sötétben sem egyszerű film esetén)
Könyvelőirodába önállóan dolgozni tudó könyvelőt, bérszámfejtőt keresek Dunakeszire
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- CADA, Polymobil, és más építőkockák
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- Asszociációs játék. :)
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Samsung LCD és LED TV-k
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- További aktív témák...
- SAMSUNG (QE75LS03D ) FRAME ! 190CM 4K SMART CSÚCS TV ! 2024 MODELL! AKCIÓ!
- SAMSUNG (QE75QN800DTXXH) 190CM 8K NEO QLED 2024 MODEL! AKCIÓ!!
- SAMSUNG (QE75Q800T) 190CM 8K SMART PRÉMIUM LED TV ! AKCIÓ
- SAMSUNG (QE77S95CAT) 195CM 4K SMART OLED ! UJ MODELL! AKCIÓ!
- SAMSUNG (QE85QN900DT) 215CM NEO-QLED 8K 144HZ 2024 CSÚCS TV ! AKCIÓ!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest