-
PROHARDVER!
Kezdő vagyok, szeretnék projektort vásárolni, tudnátok segíteni?
Természetesen! Mindenképp olvasd végig ezt az összefoglalót és ha úgy érzed, hogy nem kapod meg a válaszod, akkor tedd fel a kérdésed nyugodtan!
Ami mindenképp fontos lesz tudnunk ahhoz, hogy segítsünk:
- mire szeretnéd használni a projektort (pl.: házimozi, iskolai célok, prezentációk, csak videó, főleg állóképek (bemutatók)),
- mire szeretnél vetíteni,
- mekkora méretű képet szeretnél vetíteni, illetve milyen távolságból néznéd azt,
- mekkora a szoba,
- van-e korlátozás arra, hogy hol helyeznéd el a projektort (plafonról, vagy asztalról esetleg a szoba másik végéből szeretnél egy polcról vetíteni),
- mennyit szeretnél rá költeni (cég esetén ha kell számla, akkor nettó vagy bruttó árról beszélünk-e?),
- mennyire világos/sötét a szoba/terem/iroda.
A topik általánosságban foglalkozik mindenféle vetítővel és ahhoz kapcsolódó kiegészítőkkel és megoldásokkal (üzleti, low budget projektorok, falra vetítés stb.).
Kínai olcsó projektorok kapcsán: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
a2d2
addikt
válasz
TwentyFour #32295 üzenetére
Tudom hogy itt mindenki azt isteníti de nekem pl ezért nem lesz soha DLP-s projektorom.
Egyszerűen paráznék hogy mikor jön ki rajta a dlp hiba.
Vagy van már ezekhez olcsón chip? Mert régebben drága volt a javításuk és tele volt a használtpiac beszart DLP projektorokkal. -
cinemazealot
addikt
válasz
schferenc77 #32292 üzenetére
Ha tényleg nincs rálátásod sem a projektorra, sem a vászonra, akkor használhatsz IR repeater/extender-t is.
-
.DLL
veterán
válasz
TwentyFour #32295 üzenetére
Minden bemeneten látható (közelről)? Bemenet nélkül, menüben is?
-
dunkel
őstag
válasz
Az kizárt, ha nincs rálátás hogyan vetítesz? A vászonra is irányíthatod a távot, nem kell a gépre.
Áramot elvenni nem szabad, kikapcskor hűti még magát a gép.
-
TwentyFour
tag
Sziasztok, van egy Benq W1070 projektorom, és ma észrevettem hogy mikor teljesen fekete képet vetít, akkor egy fehér villogó pixel van a kép felső 1/6-ánál középen. Attól tartok hogy ez nagyon rosszat jelent. Tud valaki ebben segíteni, hogy mi okozza, illetve javítható-e?
-
AVhelper
senior tag
válasz
slayer007 #32283 üzenetére
Szia!
Displayport ugyan nincs rajta, de egyebekben valószínűleg mindent tud az
EPSON EB-1985WU, amire szükségetek lehet. -
Janaboy
Topikgazda
válasz
Sztem az rs232en tud on/off jelet fogadni. De biztos azert nem vagyok.
Szerk: [link]
Az aram elvetele nem biztos h jo otlet.
-
schferenc77
aktív tag
Sziasztok, egy Benqw1110 a projektor. Van benne olyan beallitas, hogy ne a bekapcs gombra kapcsoljon be, hanem, ha aramot kap a betapon, akkor kapcsoljon be egybol. Ez a kikapcsolasra hogyan mukodik? Megnyomom a kikapcs gombot (1x vagy 2x kell?) lehuti magat es elveszi az aramot a kabelrol?
Gondolkozom hogyan tudnám a projektor bekapcsolast megoldani ugy, ha nincs ralatasom a infra vevore, es megvalosithatonak tunik, hogy a Raspberryrol egy rele behuzasaval adjak áramot a projektornak. A fo kerdes a kikapcsolas (a relebol nem akarnam elvenni a tapot direktben). -
vic111
újonc
Sziasztok, tanács kellene esetleg vélemény..az utolso 1 honapban tul sok jo tesztet olvasok a Benq W1090esrol... szerintetek milyen lehet? még egy dolog...van valakinek tapasztalata potizzokrol mondjuk aliexpressrol?
-
FoxPuppy
tag
sziasztok!
Epson 5210-s ben meglehet nézni az izzóban lévő használati órák számát ?
köszönöm!
-
slayer007
tag
Sziasztok,
Szükség lenne a cégnek új projektorra, azonban nagyon nem vagyok otthon a témában, gondoltam itt megmondjátok a tutit.
- mire szeretnéd használni a projektort (pl.: házimozi, iskolai célok, prezentációk, csak videó, főleg állóképek (bemutatók)) - Prezentációk, dokumentumok kivetítése, staff meetingkor némi állókép és videó (de nem ez a mérvadó)
- mire szeretnél vetíteni, - kivetítőtábla... kb 2x3méter
- mekkora méretű képet szeretnél vetíteni, illetve milyen távolságból néznéd azt, - 2x3méteres kép, 6méterre lenne a projektor a táblától, a nézők pedig 2-8méter
- mekkora a szoba, - kb 4x8méter
- van-e korlátozás arra, hogy hol helyeznéd el a projektort (plafonról, vagy asztalról esetleg a szoba másik végéből szeretnél egy polcról vetíteni), - plafon
- mennyit szeretnél rá költeni (cég esetén ha kell számla, akkor nettó vagy bruttó árról beszélünk-e?), Bruttó 800ezer alatt.
- mennyire világos/sötét a szoba/terem/iroda. világos, vagy max félhomályFelbontás: full hd legyen
Megbízható, hosszú üzemidős darab kellene, nem dögölhet be bármikor, üzleti célra lenne használva.
Preferált márkák: Canon - de nem muszáj, ha másnál jobb az ár/érték arány
Bemenetek: Ethernet, WIFI, D-SUB, HDMI - valamint a displayport ráadás, de nem kötelező.
Ha a pénz kevés esetleg rá, a forrást könnyebb növelni, mint ha elromlik az igazgatót nyugtatgatni.Előre is köszönöm a válaszokat!
-
Tamoo
nagyúr
Az volt az alapkoncepció, csak borzasztó görbe volt a fal a mennyezet alatt, nem feküdt fel a polctartó. Ráadásul pont oda kellett volna fúrnom ahol kb a vezetékek futnak. Nem volt már türelmem várni tovább és feldobtam így. Biztos megoldható lett volna, de nem vagyok egy ezermester.
-
Tamoo
nagyúr
Konzol témát rövidre zártam: [link] Ronda, de a funkcióját ellátja és nem került pénzbe.
-
.DLL
veterán
Projektor szervizzel kapcsolatban van valakinek ajánlása?
DMD hibás lett több projektorunk is az évek során, olyan szintig, hogy már nem csak pár pötty van, hanem gyakorlatilag a prezentációk sem olvashatóak. Van acer is, benq is, a belsejük ugyan az, de máskor máshonnan lettek beszerezve, gari már egyikre sincs, szóval elvégezném én is a DMD cserét, de kínából nem kapok megfelelő számlát az alkatrészre, a beszerzést meg csak úgy engedélyezik, ha van árajánlat, stb-stb. -
Kocka Jakab
csendes tag
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy az Epson TW-5xxx projektorokkal miylen olcsó aktív szemüvegek kompatibilisek?
-
Ch0
csendes tag
válasz
AVhelper #32267 üzenetére
Köszönöm válaszod!
Több szemüvegem is van, mindegyikkel tapasztalható a jelenség, vagyis valószínűleg nem szemüveg baj. Tulajdonképpen a vetítő alatt ülök 1,5 méterre, így gondolom frekvencia vesztésről nem lehet szó. Gyakorlatilag minden filmnél fennáll a hiba, így gondolom média hiba sem lehet. A filmeket számítógépről nézem, természetesen HDMI kábellel van összekötve a vetítővel. A nem 3D-s FULL-HD filmeknél nincs ez a hiba. Én arra gondoltam valamilyen beállítási hiba lehet, valami hardveres szinkronidő vagy képkorrekcióval összefüggő dolog, de nem értek annyira hozzá lehet butaságot beszélek. Esetleg vélemény ezek után?
Üdv:
Charlie -
piiunit
újonc
válasz
AVhelper #32266 üzenetére
Szia,
Köszönöm a válaszod.
A szobám L alakú kb 37m^2. A fal barack színű a bútorok meleg árnyalatú sötét színűek.
A nézési távolság olyan 5 méter körül lenne.
Minimum 250centi képátlót szeretnék.
Vászonra 40.000ft körül költenék.
Lenne egy olyan kérdésem, hogy a vásznat lehet e bútor elé leengedni a plafonról, vagy csak közvetlen fal elé szabad tenni?
Egyenlőre a vetítő elhelyezése a szoba közepén lévő kb 60-70 cent magas fekete dohányzóasztalon lenne. Ennek helye változtatható minden irányba.
Sajnos nem találtam neten olyan helyet ahol meg lehetne tekinteni a projektorokat működés közben. Ha van erre egy tipped kérlek küld el.
DLP projektorok közül ACER eket néztem, míg 3LCD-s közül Epsonokat. (Epson TW5350).
Természetesen a hangrendszeremet el tudom helyezni bárhogy.
Ha ezek alapján tudsz ajánlani konkrét termékeket, megoldásokat kérlek írj. Illetve ha több infóra van szükség azt is tudasd.Köszi mindent.
ÜDV. Norbi
-
-
AVhelper
senior tag
válasz
piiunit #32264 üzenetére
Szia!
Olvasd el a fenti összefoglalót.
Először el kell dönteni, hogy hol lenne a legjobb helye a vetített képnek. (Ott, ahol úgymond optimális vetítési körülmények alakíthatóak ki valamint a kívánt nézési körülmények, és ha ez is cél, a surround hangrendszer is megfelelően kialakíthatóak. Az még nem elég, hogy a szoba besötétíthető, mert az ellen is kell tenni, hogy más felületekről fény verődjön vissza a vetítővászonra. Ezért egyáltalán nem kézenfekvő, hogy a 4 m széles falra kéne vetítened és nem a 7 m szélesre. Ugyancsak ez alapján dönthető el, hogy fix keretes, vagy mozgatható vetítővászonra lesz-e szükség. A közönséges falfestékkel festett fal nem megfelelő fényvisszaverő, ezért sokat ront a rá vetített kép minőségén. Vászonra érdemes sokat költeni, mert hosszútávú beruházás (több projektort is kiszolgál egy minőségi vászon, az olcsóval viszont több a gond (hullámosodik, felkunkorodik a széle, torzíthatja a színvisszaadást, egyebek). (Hogy mindezeket már hányszor írtam le itt ezen a fórumon?!)
Ha megvan a vetítőfelület helye és a nézési pozíció, akkor a nézési távolság ismeretében kalkulálható a minimális vetített képméret (a maximális képméret inkább ízlés kérdése).
Ma már minden házimozi projektor tud "3D" képet vetíteni (amit persze szemüvegen át kell nézni). A nagy képméret miatt természetesen a 3D képélmény is teljesebb.
Vetítőt majd akkor válassz, ha láttál néhányat működés közben. Különösen arra ügyelj, hogy magad vagy veled együtt mozizók mennyire viselik el, a DLP vetítők szivárvány effektusként ismert színfelbomlását.
-
Ch0
csendes tag
Sziasztok!
Segítségetek kérném:
Vásároltam egy Epson EH-TW5300 projektort. Minden rendben vele egy dolgot kivéve: ha 3D-ben nézek filmet, aktív szemüveggel, akkor bizonyos időközönként - 10-20 másodpercenként - bevillan a kép, mintha betenne egy "fehér kockát", vagy kihagy a 3d, vagy ilyesmi. Jobban sajnos nem tudom elmagyarázni a jelenséget, de gondolom érthető. Mi ennek az oka? Hogyan lehet megszüntetni?
Köszönöm:
Charlie -
piiunit
újonc
Sziasztok.
Jelenleg egy 101 centis Samsung uhd 3D tv-m van. Azért választottam ezt egy éve, mert akkor még nem volt megoldható egy projektor beszerelése. Most viszont az. Jelenleg árulom a tv-met és szeretnék egy belépő házimozit csinálni a szobámba.
Ehhez kéne pár tip..
A szobám hosszú, (kb 7m és 4m széles). vetíteni olyan 3-4m ről tudnék. egy kb 2*4 méteres falra Vagy egy nagy vászon is beszerelhető a plafonról.
A szobát nappal is tejesen be tudom sötétíteni.
Nagyon szeretem 3D-ben filmeket nézni, úgyhogy minden képpen valai 3D projektor kellene. Még sosem volt alkalmam kipróbálni egy ilyent ezért érdekelnének a személyes vélemények tapasztalatok.
A projektorra maximum brt 250.000ft ot szánnék. Érdekelne, hogy érdemes-e egyáltalán lecserélni a tv-met egy ilyen áru projektorra.
Véleményetek szerint mekkora lehetne a max képtló és így a vászon?
Vászon legyen, vagy mehet a fehér falra?
milyen projektort vegyek? Illetve ha vászon akkor milyen vásznat? Vászonra nem szeretnék sokat költeni. kézi tökéletes.
Bármilyen tipp, javaslat tapasztalat érdekel.
Köszi a segítséget! -
tl-x
addikt
Epsonnál nem tudjátok, hogy kell beállítani hogy 16:9-ben ne legyen alul felül vékony csík? Avatar bluraynél kitölti a teljes vásznat viszont egy két filmnél alul felül vékony csík van. Köszönöm.
-
cinemazealot
addikt
válasz
Gabesz87 #32260 üzenetére
Jól értem, hogy a HOU 3D film játszásakor a PowerDVD automatikusan átvált 3D-re, majd ugyanígy tesz a projektor is, ugye? Szerintem -- mivel a PowerDVD ismeri (talán képes is enkódolni) a frame-packed 3D formátumot -- megpróbálja átalakítani a HOU tartalmat frame-packed-re, amit aztán a saját maga által megválasztott képfrissítésével elkezd tolni a HDMI-n. A projektor ezt észleli, de talán már ő maga sem képes tökéletes 3D jelet előállítani belőle, így a szemüveg sem képes rászinkronizálni.
Próbáld meg egy mezei lejátszóval lejátszani (pl. VLC) a HOU filmet anélkül, hogy a kimenetet bármi is átváltaná frame-packed 3D-re, majd a projektoron (amennyiben van rajta ilyen beállítás) állítsd be, hogy észlelje a HOU 3D tartalmat. Ekkor a projektor lövi be a képfrissítést, amit talán a szemüveg is képes lesz követni.
Ez persze csak egy tipp, talán egy próbát megér.
-
Gabesz87
veterán
Nem tudom, ide tartozik-e, de végül is félig-meddig igen. Szóval 3D filmet akartunk nézni. A gép egy Acer H5381BD. A szemcsik Ebay-ről vannak (nem tőle vettem, de a termék u.a.). A filmet laptopról játszottam volna le, Power DVD-vel. Már eleve azt sem értettem, hogy a 3D beállításoknál automata felismerésen volt a 3D formátum is, és a megjelenítő is, mégsem váltott át 3D-be. Ja, a forrás HALF OU 3D. A projektort is átkapcsoltam 3D-be, a Power DVD-n is kiválasztottam a HALF OU-t, ekkor össze is állt a 3D kép, csak épp a szemüveget nem sikerül működésre bírni. Nyomom hosszan rajta a kis gombot, amíg el nem kezd villogni a kék LED. Ilyenkor elvileg keresi a jelet. Kb. 10 másodpercig villog, majd abbahagyja, és semmi. Nem kapcsol be, ergo gondolom nem talál jelet. Használat előtt fel is töltöttem őket. Van ötletetek?
-
AVhelper
senior tag
-
mlubada
csendes tag
válasz
mlubada #32246 üzenetére
Sziasztok!
Bízva a segítőkészségetekben megismétlem, hátha kapok még egy pár tippet még az akciók vége előtt...
Már egy ideje tervezem lecserélni a 10 éves DLP-s 800*600-as HP projektoromat...
Tudnátok ajánlani egy pár típust? Kíváncsi vagyok, hogy úgymond van-e élet az Optoma HD141x-en túl, vagyis van-e hasonló tudású más gyártótól, vagy jobb tudású amit érdemes megvenni.
Íme a szempontok:
- mire szeretnéd használni a projektort: házimozi, fényképnézegetés
- mire szeretnél vetíteni: egyelőre egy IKEA-s rolóra vetítünk, de gondolkodom egy gyári vásznon.
- mekkora méretű képet szeretnél vetíteni, illetve milyen távolságból néznéd azt: most kb 2m széles képet vetítünk amit kb 3m-ről nézünk, és ezen nemigen tudok változtatni. A projektor kb 4,2m-re van a vászontól, ezt lehet csökkenteni ha nagyon muszály.
- mekkora a szoba: kb 4.2m
- van-e korlátozás arra, hogy hol helyeznéd el a projektort: most egy polcon van de mehet a plafonra is,
- mennyit szeretnél rá költeni: max 300e, de azért jobb lenne 200Köszönöm:
Miklós -
lacy86
addikt
válasz
bulikavagyok #32232 üzenetére
Bazzzzz
Ez valami allat lehet 👍😁😜😂 -
sagit
veterán
Benq w1090 lenne 600 euróért, az vállalható?
-
dgabor80
tag
Sziasztok, a segítségeteket szeretném kérni. Projektort szeretnénk egy világos kinti teraszra, haverokkal való meccsnézésre hétvégékre (nálam volna hely, ide dobnánk össze a pénzt egy vetítő + függesztett vászon kombóra.
- mire szeretnéd használni a projektort - meccsnézés
- mire szeretnél vetíteni - motoros (vagy tekerős) vászon
- mekkora méretű képet szeretnél vetíteni, illetve milyen távolságból néznéd azt, - 3-4 méterre lehet rakni a projektort a vászontól
- mekkora a szoba - 30-40 nm a ponyvázott terasz
- van-e korlátozás arra, hogy hol helyeznéd el a projektort - a plafonról lógna
- mennyit szeretnél rá költeni - cégre mehet, nettó 300-ig mennénk el + a vászon
- mennyire világos/sötét a szoba/terem/iroda - sajnos elég világos, terasz oldalai átlátszóak(Tudom a fényviszonyok nem barátiak)
Kérlek javasoljatok egy projektort és egy vásznat is hozzá...
Köszönöm szépen a tanácsokat, szakvéleményeket!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- AKCIÓ! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 1TB SSD RX 6700XT 12GB Zalman Z1 Plus Seasonic 650W
- Nexus 6P 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! GIGABYTE AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest