-
PROHARDVER!
Kezdő vagyok, szeretnék projektort vásárolni, tudnátok segíteni?
Természetesen! Mindenképp olvasd végig ezt az összefoglalót és ha úgy érzed, hogy nem kapod meg a válaszod, akkor tedd fel a kérdésed nyugodtan!
Ami mindenképp fontos lesz tudnunk ahhoz, hogy segítsünk:
- mire szeretnéd használni a projektort (pl.: házimozi, iskolai célok, prezentációk, csak videó, főleg állóképek (bemutatók)),
- mire szeretnél vetíteni,
- mekkora méretű képet szeretnél vetíteni, illetve milyen távolságból néznéd azt,
- mekkora a szoba,
- van-e korlátozás arra, hogy hol helyeznéd el a projektort (plafonról, vagy asztalról esetleg a szoba másik végéből szeretnél egy polcról vetíteni),
- mennyit szeretnél rá költeni (cég esetén ha kell számla, akkor nettó vagy bruttó árról beszélünk-e?),
- mennyire világos/sötét a szoba/terem/iroda.
A topik általánosságban foglalkozik mindenféle vetítővel és ahhoz kapcsolódó kiegészítőkkel és megoldásokkal (üzleti, low budget projektorok, falra vetítés stb.).
Kínai olcsó projektorok kapcsán: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
tosfan
csendes tag
válasz
yodamastah #1443 üzenetére
érdekes dolgok, de nem tudom meg belőle, hogy milyen eszköz szükséges a méréshez, és hogy hol 'tanulható meg' a a konfiguráló eszköz használata
van javaslatod?
-
Petrelli
csendes tag
válasz
yodamastah #1448 üzenetére
Nem vitatkozni akarok, csak most nincs munka és ez egy jó időtöltés
elöljáróban annyi, hogy sok mindenben igazad van amiket írtál és sokkal többet tudsz a témáról mint én..
Nehéz minden vásárlás előtt dönteni. Ahogy elkezdünk topikot olvasgatni, sok tényezőt veszünk figyelembe és ha megnézed mindig szebbet, jobbat veszünk mindenből, mint amire szükségünk van pc, autó, erősítő (rengeteg gombot még most sem nyomtam meg rajta
.. )
De mikor megjön, akkor örülünk a legjobban akár ilyet akár olyat veszünkszerencsére nincs mellette egy másik amivel összehasonlítanánk
Akinél persze van, az gond lehet
Már rájöttem, hogy abba a hibába nem szabad esni, hogy ami lehet pont a topikok olvasgatása miatt is van, hogy észrevétlenül leszünk egyre igényesebbek. magyarul: sznobok leszünk az adott témában (jelentése: olyan stílusjegyeket, világnézetet, életstílust vesz fel, ahova valójában még nem tartozik, és talán soha nem is fog)
Szóval azzal nem értek egyet, hogy tegyünk még hozzá egy kicsit és mennyivel jobb lesz nekünk.. Ki kell találni mennyi fér bele és abból a legjobbat venni! Hiába már csak 100e hiányzik, stb. majd 5év múlva ha elromlik veszünk jobbat olcsóbbért!
-
yodamastah
őstag
De igazabol nem is ez a lenyeg. Teszteltem nem egy 5 millio feletti vetitot, es nyilvanvalo hogy mar az en nagyon magas elvarasaim szerint sem volt pl 5-8x jobb, mint egy 1-1.5millios komolyabb gep. A plusz 4-9millioert mar nem kapunk sokkal sokkal tobbet. De a 200nettos es az 500nettos projektorok kozott a 2-300ezer ft-ert neha oriasi elorelepesek vannak kepminosegben. Es ezert erdemes neha egykis plusz penzt beledobni, meg akkor is ha nem olyan konnyen jon ossze. Nyilvanvalo mindemellett mindenki el tudja donteni hogy neki mire vannak igenyei. Tobb ismerosom is elvan egy 4-5 eves 480p modellel, es eszukben sincs kicserelni meg most sem...
-
yodamastah
őstag
"Szóval sztem ne mondhatjuk 320+áfára hogy kevés.."
Teljesen igazad van, en sem fosom a penz, hogy csak ugy ravagjam hogy 400k nem sok. De ez relativ. A projektoros hazimozi sosem volt olcso moka, es bar egyre olcsobb, megis le kell rakni egy szep koteg penzt egy normalis alap osszeallitashoz.
Viszont ha a jelenlegi piaci kinalatot megnezed akkor az 1000-2000$ kozotti 1080p projektorok a minoseg es az ar legalja. Ehhez kepest egeszen jo egyik masik. Ezert irtam azt hogy olcsok, mert igen gyorsan bezuhant ez a kategoria 500e ala, es mar most latszik hogy lesz 1-2 egeszen nezheto modell (azaz mar van).
En az elso (mostani szemmel ultragagyi) vetitomet 1999-ben vettem (sporoltam ra eleg sokat) es az akkori arak es penz erteket osszevetve a mostani belepo 1080p projektorok VICC aron vannak. Akkor egy 768 soros fostalicska (akkor csucs) LCD projektor araert 2 szobas belvarosi lakast lehetett venni. Ehhez kepest nyugodtan mondhatjuk hogy 3-400k egy olyan vetitoert mint a HC3800 nem sok. Nyilvan annak sok aki a szamlait alig tudja kifizetni, de ok nem is gondolkodnak olyan luxuson mint egy vetitos hazimozi szoba otthon.
-
Petrelli
csendes tag
válasz
yodamastah #1445 üzenetére
Köszi a gyors választ és várni fogok még sztem egy-két hónapot max karácsonyig, de nagy valószínűséggel az ár/érték arány fog dönteni max260e ft körüli kategóriában. Mert ugye még vásznam sincs hozzá és mint tudjuk az is még kb 100e + egyéb kiegészítők pl: projektor tartó + hdmi kábel.. (még a kiegészítőkből nem tudom milyen legyen.. eddig egy 240*154 -es fixkeretes vászont szeretnék)
off topik:
A saját véleményem az az, hogy hacsak nem az ember nem egész életében a vászon előtt akar ülni otthon és másra nem is költeni akkor drága mulatság ez a home cinema. Ja és még nem beszéltem a hangrendszerről, htpc vagy helyette más(dvd, blu-ray) stb (szerencsére ezek már vannak). Ja és még set top box-om sincs, hogy tv-t nézzek a projektoron.. pl: full hd-s meccseket kivetítőn.Szóval sztem ne mondhatjuk 320+áfára hogy kevés.. Tudom én, hogy fúú mit tud meg minden, de gondolj csak bele annak idején a vieomagnóra is ezt mondtuk, hogy mekkora egy csoda, most meg, hogy tudod mi van benne mit adnál érte?
-
yodamastah
őstag
Varj meg egy kicsit, most jon ki meg par 1000-1500$ koruli vetito. Projektor.hu-n le lesznek tesztelve amint beernek hozzank. A HD20 korrekt ajanlat, de kicsit gyenge a kontrasztja (nativ 1400:1 legjobb szinekkel, 2000:1 azert nem art). Ami jelenleg a legjobbnak tunik az a Mitsubishi HC3800 lesz. Ez viszont mar 320+afa korulre varhato. Igazabol bazi olcso ez is, hiszen1080p DLP-rol beszelunk.
Legalabb nehany Vivitek H1080FD es a Benq W1000 tesztet erdemes megvarni hogy milyen. Ezek ketten HD20 arban lesznek es mar megjelentek. Csodat nem szabad varni, a gyartok sem hulyek, nem fognak 1000-1500$-ert olyan projektort kihozni ami a kozepkategoria szinvonalat tudja.
Arak hogyan valtoznak az passz. 200-300 netto koruli aron hihetetlen olcsok ezek jelenleg. Az viszont valoszinu hogy a LED-es projektorok amik iden megjelennek ($15000 meg felette) nem fogjak lenyomni az $1000 kategoriat
-
Petrelli
csendes tag
válasz
cckyaner #1431 üzenetére
Most már biztos, hogy Optoma hd20 lesz.
Egyébként akit érdekel lehet kapni Optoma hd200x-et is olcsóbban majdnem olyan tudással, mint a hd20.Csak még nem tudom, hogy most érdemes -e megvenni vagy később? Tud -e valaki az árakról valamit mondani? Egyszerűen összevisszaság van, soha nem lehet tudni mi lesz
Valami olyasmit látok, hogy ha valaminek az ára elindul felfelé akkor továbbra is felfelé megy, ha meg lefelé akkor tart lefelé.. Nem tudom érthető volt -e
Egy szakértő meg azt mondta, hogy most érdemes várni, mert karácsony felé jönnek be az új modellek, ami igaz is (LED) és ezért majd lemennek a régiek árai.. Nem tudom! Valaki?Egyébként találtam egy külföldi fórumot, ahol beállításokról is esik szó, szóval csak meg kell vennem a projit és az adott műszerrel mért beállításokat eszközölnöm és kész is vagyok
[link] -
yodamastah
őstag
A film standard 6500k, erdemes egy hazimozi projektort lehetoleg kozel ehhez kalibralni.
Persze csak ha gyarilag ezt nem tettek meg (Ritka a gyarilag kozel kalibralt allapot, az alacsony arkategoraiaban foleg).Itt kb le van irva a lenyeg: [link]
-
tosfan
csendes tag
válasz
yodamastah #1439 üzenetére
Szia! Mit jelent az, hogy "behúzod 6500K körülre"?
-
yodamastah
őstag
Sokan jottek most ki LED meghajtassal egyebkent. Vivitek, Sim2, Projection Design, Runco, NuVision...de ezek mind felso kategorias gepek.
-
yodamastah
őstag
válasz
tavimano #1427 üzenetére
Sim2 nem ad meg soha fenyero adatokat. Az uj MICO remelem mar iden meg lehet nezni, mert enis nagyon kivancsi vagyok egy normalis LED-es meghajtasra, es talan ez lesz az elso ami itthonra bejon. Szerinem ugy 5 millio korul lesz az ara, mivel a Grand Cinema csalad felso modellje lesz. Mondjuk ha nagyon jora megcsinaltak lehet kicsit utni fogja a C3X1080-at, mert varhatoan eltunik a rainbow es jobb lesz a kontraszt. Most is a Sim2-nel problema hogy a D80E annyira jo, hogy a HT sorozat szintjen van, pedig a Domino a belepo szint.
-
yodamastah
őstag
LED meghajtas nem csak azert jo mert 10-50e orat megy a lampa, hanem az 1chip DLP oriasit fog elore lepni segitsegevel. Pl sokkal gyorsabb az RGB szekvencia lefutas (persze ha a DMD es a vezerlo is birja a tempot). Allitolag 15x szinkerek sebesseg korulre is fel tudnak menni az uj csucs gepek. Rainbow nincs. Ezen felul nincs atmeneti allapot amikor ugye a szinkerek valt valamelyik szin kozott, azaz csokken a folos fenyszorodas. A fenyero 6-800 lumen, viszont ez mar kozel kalibralt allapot, ennel tobb nem jon ki egy UHP lampas hazomzi projektorbol sem ha behuzod 6500k korulre.
Egyelore a LED meghajtas normalis fenyerovel nincs az olcso kategoriaban, de bizonyara meglesz ez is. Vannak persze ilyen 100-200 lumenes SVGA mini LED projektorok 200k korul, amik aranyosak meg minden, de komoly dolgokra alkalmatlanok.
-
törölt tag
válasz
tavimano #1430 üzenetére
Félre értesz, nem akarok ilyet venni, csak ha majd már jó áron is van, és a mostanit le akarom cserélni!
Csak annak örülök hogy már megindult a dolog. Remélhetőleg pár év múlva nekem is lesz valamilyen 3ledes. Vagy nekem az is jó ha ebbe tudok tenni egy megfelelő ledet. -
rockit
csendes tag
Megnéztem a Hitachi LCD, viszont még láttam Infocus-t is, ebben az árfekvésben. Szóval Infocus, Acer vagy Benq jobb szerintetek? Köszi.
-
rockit
csendes tag
Sziasztok!
Olcsó XDA projektort vennék én is. Az írásaitok alapján inkább DLP-t. Milyen márkát ajánlotok?
A BenQ MP523-at néztem ki. Néztem még Hitachiból és Acerből is. Mi a véleményetek?Üdv:
Rockit -
flash-
veterán
Sziasztok!lenne egy elég speciális kérésem! Van egy acer P5260e projektor amit szeretnék bluetooth kapcsolaton,tehát vezetéknélkül KI-BE kapcsolni!
a projektorban nincs bluetooth vevő.
Mégegyszer hangsúlyozom,nem a képet váltani hanem magát aez eszközt ki-be kapcsolni.
Vagy úgy hogy valamilyen bluetooth egységet csatlakoztatni a projektor rs232 portjára(márha van ilyen) és mobiltelefonnal vezérlem a ki-be kapcsot,vagy usbvel összekötni a pcvel(projektoron van usb port) és valami olyan pc szoftver ami usb kábelen pcről elküldi a ki-be kapcs jelet a projektornak.
Meg lehet így vagy bármiy más módon oldani? -
cckyaner
csendes tag
Hello!
Projektort szeretnék venni házimozihoz. Olvasgattam már teszteket, meg itt is a fórumot és az igényeimnek leginkább ezek felelnének meg:
Infocus X9
Optoma HD65
Ezekről valami vélemény? Vagy valami más alternatíva hasonló árban?Olvasgattam az optoma hd20ról is. Ez leginkább azért tetszik mert fullhd, és bár drágább mint a másik 2, talán megérné a különbözetet. Erről van valakinek tapasztalata képminőséget illetően?
Remélem tud valaki segíteni, előre is köszi!!! -
tavimano
tag
válasz
#67688960 #1429 üzenetére
Áhh, ne áltasd magad...
kicsi az esély nézd csak meg az eddig kiadott projikat. Ha azokból indulsz ki akkor pici lesz a fényereje.
A Sim2 meg köztudott nem a legolcsóbb projikat csinálja, nincs ezzel semi baj mert nagyon jók, de nem elérhetők számomra sem. A Sim2 D10 sem olyan olcsó, igaz jó is a képe de sokszoros a feleár...
sajnálom. Hát ez van, sztem addig még lesz egy lámpás projim, vagy a mostanival kihúzom addig
-
tosfan
csendes tag
na mit szóltok, hogy jönnek a led-es házimozi projektorok?
én tuti várok egy ehhez hasonlót, amíg lejjebb megy az ára. ég és föld lesz a tudása a mostani gépekhez képest és végre az izzó élettartam is rendben lesz!
http://www.projektor.hu/led+projektor+a+sim2-tol+-+mico50.html -
scott_free
senior tag
és megér ennyit ez a felbontás-különbség? hirtelen ezeket találtam:
BenQ MP523 - 114.950 Ft
Sony VPL-EX5 - 119.900 Ft
Infocus X17 - 114.973 Ft
Hitachi CP-RX80 - 117.550 Ft
Epson EB-X62 - 120.800 Ftmi az, amire oda kell figyelni az adatoknál? mert pl. a kontrasztarányban komoly különbségek vannak ezek között is (400:1, 900:1, 2000:1), vagy a fényerő számít jobban (2000, 2300 lumen)?
-
fge
csendes tag
válasz
scott_free #1422 üzenetére
üdv,
Az említett kivetítők svga(800x600) fizikai felbontásúak, bár prezentációhoz éppen elég gyakorlatilag nem jövőállók. Javaslom, hogy nézz meg ezekből a márkákból egy picit drágább xga(1024x768) modelleket 100ezer körül, de inkább fölött. Epson, NEC biztosan be fog válni, nyugudt szívvel ajánlom.
-
scott_free
senior tag
válasz
scott_free #1417 üzenetére
erre senkinek sincs tanácsa?
-
tavimano
tag
válasz
Petrelli #1418 üzenetére
Szerintem kicsit sok érte én az Optomára szavaszok. Az ok egyszerű korrekt szerviz háttér akik értik is a dolgukat. Hiába halkabb hiába az 1000 óra plusz, a Samsung javára. Az sem biztos hogy a zoom-ja megfelelő lenne.
Azért voltál elhűlve tőle, mert még nem szoktad meg, ami biztos hogy az átlag Pláza moziktól jobb képet lehet otthon csinálni ha áldozunk egy kicsit valamiből(és nem a pénzre gondolok). Azt is tudni kellene hogy milyen beállításokban volt. Mert lehet hogy oda volt tolva neki minden mint jellemző módon a Media Markt-ban mindennek.
-
scott_free
senior tag
hi,
100.000 Ft körüli áron milyen projektort érdemes venni? nem filmnézésre, hanem előadások alatti prezentációra kelllene.
ezeket találtam eddig:
BenQ MP514
Epson EB-S62
BenQ MP512
NEC NP100
Acer X1130melyiket ajánlanátok jó szívvel?
-
Petrelli
csendes tag
válasz
zetorakicet #1415 üzenetére
Ok. Nem stresszelek..
De mindenképp várok még egy kicsit.. Azt hallottam, hogy szept. okt. -ban jelennek meg az új projektorok.. Aztán jön a karácsony is, hátha lejjebb mennek az árak, bár ezt mostanában nem tapasztaltam..
Az lenne jó, ha lehetne kapni úgy projektort, hogy ajándék lámpával adják, akkor megvenném.
-
tavimano
tag
válasz
Petrelli #1412 üzenetére
Ezen ne "parázz"!!! Ha veszed mozira veszed akkor biztos sokat bír. Ha meg játékra akkor nézz olyat ami 4000 vagy 5000 órát is kibír.
Egyébként sztem DLP, mert igénytelen sokat bír. Olcsó lámpa HD65, H5350, ezekbe a válság előtt 40000 volt a lámpa, ez volt akkor a legolcsóbb. De Lehet reparálni is a lámpát, csak kell hozzá az eredeti is.
A LED-es még messze van sztem nincs eléggé nagy fényerejük. Mozira bőven elég lenne a 300-400 lumen egy sötét szobában, Nappali fénynél sokkal több kell.
-
tavimano
tag
válasz
Petrelli #1412 üzenetére
Ezen ne "parázz"!!! Ha veszed mozira veszed akkor biztos sokat bír. Ha meg játékra akkor nézz olyat ami 4000 vagy 5000 órát is kibír.
Egyébként sztem DLP, mert igénytelen sokat bír. Olcsó lámpa HD65, H5350, ezekbe a válság előtt 40000 volt a lámpa, ez volt akkor a legolcsóbb. De Lehet reparálni is a lámpát, csak kell hozzá az eredeti is.
A LED-es még messze van sztem nincs eléggé nagy fényerejük. Mozira bőven elég lenne a 300-400 lumen egy sötét szobában, Nappali fénynél sokkal több kell.
-
Petrelli
csendes tag
válasz
#67688960 #1411 üzenetére
Sokat olvasgattam, láttam egy samsung A600-at élőben.. szép képe volt.
De most nagyon elmerültem abban, hogy melyiknek milyen kép van, kontraszt, stb.. Majd sajnos rá kellett döbbennem, hogy nem ez a baj, hanem az izzók élettartalma és árai.. Nagyon zavar engem, hogy cserélgetni kell a lámpát a projiban és most már nagyon borsos árai vannak.. Ezek a LED-es projektorok milyenek? Láttam olyat ami 20000 órát bír... FullHd-sok vajon mikor fognak megjelenni? Lehet érdemes lenne várni..
-
törölt tag
válasz
Petrelli #1408 üzenetére
Hdmi switch-el lehet váltogatni a bemeneteket.
Viszont, ha venni akarsz erősítőt, akkor probléma megoldva. Csak jól nézz utána hogy mit veszel, mert van amelyik csak átküldi a jelet magán és nem tudja felhasználni(asszem).Én pc-ről használom, tv-t már nem, de régebben azt is néztem. Ha vistád van akkor a beépített média center tökéletes hozzá, csak egy távirányító kell.
-
Petrelli
csendes tag
Ezek között vacilálok most..
InFocus X9 -216 875 Ft -hd ready
Vivitek H1080FD -289 000 Ft -full hd
Optoma HD20 -302 500 Ft - full hd -
Petrelli
csendes tag
3 téma szerintem ezek is ide tartoznak..
1. Csatlakozások: (ezek is számítanak egy proji vásárlásnál mégsem beszéltünk róluk)
A videokártya hdmi megy a proji hdmi be.
De a többi jelet pl : xbox hogy kötöm rá? Lcd tv-ken ezért van 4db hdmi.
Meg elég messze van a proji a géptől és a játékgéptől is, mondjuk fent a plafonon.
Gondolom jó hosszú kábelek kellenek, ami nem éppen javítja a képet?!2. Videokártya
Ahhoz, hogy rendes legyen a kép pl divx, dvd filmeknél, gondolom a videokártya a felelős, hogy a képpontokat kiszámolja, konvertálja. Akkor gondolom abból se mindegy milyen van a projihoz, nem? A proji már egy kész képet kap bármilyen inputról jön is a kép.
3. Tv
Gondolom ha a gépbe veszek tv-tunert akkor is jó vagy valami set top box-ot és azon állítgatom,
hogy tisztítsa ki a képet, ha esetleg nem hd adás jön hanem valami sima digitalizált valami?! -
Petrelli
csendes tag
Sziasztok!
már majdnem végigolvastam a projektoros topikot, bocs ha végén volt róla szó, de
a csatlakozásokról egy szó sem esett..
1. pl : htpc és xbox360 egyszerre hogy megy a projira mikor egy hdmi bemenete van? Még a drágább projikon sincs több bemenet.
2. most lehet nagy hülyeséget kérdezek, de tv-t nem lehet projektoron nézni?köszi
-
doktor úr
aktív tag
Sziasztok, segítsetek projektort találni! Elsődleges szempontok: könnyű hordozhatóság, legalább 1024x768-as felbontás (1200x800-at tudják a projektorok?), jó (jobb...) fényerő, esetleg hosszú garanciaidő és relatíve olcsó fenntarthatóság, alacsony(abb) ár.
Mint látható, prezentációkhoz használnák, viszont sokszor kell majd cipelni. -
törölt tag
válasz
Freeman2 #1400 üzenetére
nem vagyok képben mostanság a piacon
de, itt egy kis segítség amit sokan vesznek az tuti érdemes megnézni -
Immy
őstag
válasz
#67688960 #1399 üzenetére
Nyugi beveszem a tablettát
Még ez a projektor is kölcsönben van nálam, nem hogy 4-et tartsak magamnál
A lényeg, hogy mostantól majd úgy nézek filmet, hogy dvd-t bemountolom, vlc-ben a kitöltést átrakom teljesre képernyőre(teljes felbontásra). Projektort beállítom a natív felbontásra (800*600) aztán lesz@rom, hogy angelina jolie-nak mekkora feje lesz a falon.
ui.: most már csak normális hangcucc kéne
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gitáros topic
- sziku69: Szólánc.
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- Politika
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Külpolitika
- DOOM: The Dark Ages - Megérkeztek az első értékelések
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Milyen egeret válasszak?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- További aktív témák...
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép játékra! I5 14400F / RX 6900 XT 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Bomba ár! Dell Latitude 5411 - i5-10400H I 16GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest