Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- OLED TV topic
- Kihátrál az x86S architektúra mögül az Intel
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- CPU léghűtés kibeszélő
- Azonnali informatikai kérdések órája
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Apple asztali gépek
- Amazon Fire TV stick/box
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
-
PROHARDVER!
Kezdő vagyok, szeretnék projektort vásárolni, tudnátok segíteni?
Természetesen! Mindenképp olvasd végig ezt az összefoglalót és ha úgy érzed, hogy nem kapod meg a válaszod, akkor tedd fel a kérdésed nyugodtan!
Ami mindenképp fontos lesz tudnunk ahhoz, hogy segítsünk:
- mire szeretnéd használni a projektort (pl.: házimozi, iskolai célok, prezentációk, csak videó, főleg állóképek (bemutatók)),
- mire szeretnél vetíteni,
- mekkora méretű képet szeretnél vetíteni, illetve milyen távolságból néznéd azt,
- mekkora a szoba,
- van-e korlátozás arra, hogy hol helyeznéd el a projektort (plafonról, vagy asztalról esetleg a szoba másik végéből szeretnél egy polcról vetíteni),
- mennyit szeretnél rá költeni (cég esetén ha kell számla, akkor nettó vagy bruttó árról beszélünk-e?),
- mennyire világos/sötét a szoba/terem/iroda.
A topik általánosságban foglalkozik mindenféle vetítővel és ahhoz kapcsolódó kiegészítőkkel és megoldásokkal (üzleti, low budget projektorok, falra vetítés stb.).
Kínai olcsó projektorok kapcsán: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
c4
őstag
Van lehetőséged zoomolni bizonyos határon belül.Nehezíti az ekkora fényerejű gépek élvezhetőségét pl az is, ha világosak a falak.
A vászon lényege, hogy egybefüggő sík felület legyen. Minden csík, vonal látszani fog a képen, ha több lapból áll. Inkább a DVD minőséget javaslom " mozira", de ha már 4gb, akkor a 720p-s releasék nagy része is akkora, de legalább valódi előrelépés a minőségben.
Hidd el, igazándiból mindegy mit irkálunk. Meg kéne nézned élőben a gépedet és egy 720p-s vetítőt. Úgy lenne a korrekt, a saját szemed döntene.
-
Lordus
senior tag
válasz #67688960 #1192 üzenetére
Köszi, jó a link hasznát veszem!!!
Köszi a segítséget!!!
DIGITÁLIS NYOMTATÁS, DEKORÁCIÓ! Plakátok, matricák, járműdekor, molinó, zászló, öntapadó fólia, keretezett vászonkép, sajtófal, világítódoboz, tábla, plexi, szórólap, kiadvány, roll-up, pop-up, kiállítás, rendezvény, póló, stb.
-
Lordus
senior tag
Köszi megint a választ!
Igazából pont az a lényeg, hogy ne legyen azért túl nagy a kép! Igazából 4 métere is tudom hátrahozni a faltól, csak féltem, hogy akkor meg túl nagy lesz a kép (2,5m fölött) és nem tudom állítható-e a méret (még mindig láma vagyok... )
Fényerő/kontraszt: akkor szerinted nem nagyon fogom tudni belőni élvezhetőre a dolgot ezzel a géppel???
Vászon: na azt megúszom, mert egy nyomdában dolgoztam, elég sokféle anyagom van itthon, amiből találni fogok megfelelő vásznat hozzá
Divx: Oké. Igazából ez a legkisebb gond... Ha azt mondod, hogy a dvd filmek már jók, azaz óriási a különbség, akkor persze, hogy rászánom azt a plusz időt, hogy leszedjem őket. Csak eddig monitorhoz voltam szokva, azon meg nem igazán volt nagy különbség!
Újítás: Akkor DVD minőséget néznék rajta, és 4,5 méterre tenném a képtől, hogy ezt a kb 2 méteres átmérőjű képet lássam. Fényerő/kontraszt belő, és így nézem a filmet. ÉS: csak heti 5 órát menne átlagban (azaz 3 film/hét) + ingyen van a vásznam is hozzá.
na, ebben az esetben mi a javaslat???
DIGITÁLIS NYOMTATÁS, DEKORÁCIÓ! Plakátok, matricák, járműdekor, molinó, zászló, öntapadó fólia, keretezett vászonkép, sajtófal, világítódoboz, tábla, plexi, szórólap, kiadvány, roll-up, pop-up, kiállítás, rendezvény, póló, stb.
-
-
törölt tag
nem érdekes hogy nincs rajta hdmi, mert van rajta dvi-d ami szintén digitális csak nincs hang benne ami itt nem is kell, ráadásul kompatibilisek egymással, az átalakítós dugó filléres cucc hozzá
a képméret állítható, a leírása alapján
2,5 méterről min. 57, max 63 hüvelyk, ha jól emlékszem 2,5 a váltószám és akkor 142,5-157,5cm közötti átlót tudsz vetíteni[ Szerkesztve ]
-
_Petya_
őstag
Sziasztok!
Jó minőségű, hosszú (15m), DVI-I kábelt (tehát amin analóg VGA jelet is át lehet vinni passzív átalakítóval) hol lehet kapni? Jöhet privátban is, ha ide nem akarjátok kiírni.
Petya
Fontos feladatot soha ne bízz olyan gépre, amit egyedül is fel tudsz emelni!
-
c4
őstag
Hmmm.... 2-3 méteres képátló divixeknek? Minek? Kockaháború nagyban? (Már 104 cm-es plazmán sem nagy élvezet.) Lehet fényerőt szabályozni a készülékeken, de egy lakásba túl sok az általad kiválasztott gép. És nem csak a fényerőről van szó, színek is vannak, meg kontraszt.
Igen, + a vászonköltség tetézheti még a pénztárcádat. (És így csak néhány 10e forinttal vagy "beljebb az x9-estől) A 16:9 sajna tényleg kéne, mivel a "forrásod is az. De valahogy túlélhető, ha mégsem olyat veszel, csak aztán ne sóhajtozz!
A 24 fps jó dolog, van, aki látja, van, aki nem. ) A mozifilmek sebessége a 24 fps.
A HDMI nagyon jó dolog, mivel nem analóg kapcsolatot építesz. Digitálisat. Ha olyan a monitorod, amin van mindkét bemenet, akkor elképesztő különbséget látsz a két formátum közt. Itt is igaz a dolog.
A képátlót a zoom nagysága is befolyásolja, 2.5 méterről nem lesz könnyű 2 méteres vásznat telibe vetíteni. Az átlag 240-es vásznat kb 4-5 méterről tudsz telibe vetíteni. A nagy látószögű optikával ellátott projikon meg sokkal közelebbről.
-
Lordus
senior tag
Nagyon köszi az eddigi infókat!!!
Kicsit még bővíteném a dolgot: SOHA nem töltök le nagy filmeket. Ált 2 cd-s, max dvd-s, de ezt 10-ből 1-szer...
Szóval ezt is vegyétek figyelembe, amikor a képminőségről beszéltek!
Az utolsó hozzászólást külön köszi, elég mélyreható.
Itt a fényerő miatt ijedtem meg. Túl nagy??? Nem lehet kisebbre állítani??? Akár a VGA kártya beállításain keresztül???Akkor rendszerezzük az eddigiek alapján:
Pozitívumok: Jó ár (110E-2 év garral, lámpára is van, de nem tudom mennyit ad a gyártó rá)
Nem gagyi, hanem használható készülékNegatívum: nem 720p-s
túl fényes
jobb a 16:9-esOké, mi a helyzet a HDMI-vel? Mármint hogy nincs rajta?
Illetve a nem éppen blúréj minőségi igényem hogyan befolyásolja a korábbiakat?meg mi ez a 24 fps-es dolog? az jó vagy nem és ez olyan, vagy sem?
Ezt a "rainbow" dolgot hogyan kell elképzelni? úgy hallottam, hogy ez a fehérnél jön ki, de hogy mi ez, na azt nem tudom! valósan valami szivárványszerűt látok majd valahol a képben/mellette?Újabb kérdésem: ha mondjuk 2 méterre teszem a faltól, akkor adott lesz a képátló (pl. 3 méter) vagy pedig én tudom beállítani??? Tudniillik kb. 2.5 méterre lenne a faltól, az ágy alatt, de 4,5 méterről nézem majd, és nem szeretnék 2 méter átmérőjűnél nagyobb képet...
Persze a faltól való távolság azért nem fix, de ott lenne neki a legjobb...
Köszi![ Szerkesztve ]
-
joe999
tag
Az a projektor nem gagyi, csak nem filmnézéshez való. Az egy 4:3-as, kimondottan prezentációs irodai gép 1024x768-as felbontással. ECO módban is minimum dupla a fényereje mint kellene. Vetíteni sötétben szokás, ellenkező esetben a kontraszt kb. 20:1 -hez mértékű lesz. Ekkora fényerő mellett egy világos jelenet egyszerűen bántja az ember szemét, ráadásul magas fényerő mellett jobban látszik a rainbow . A 720p nem csak a felbontás miatt fontos, hanem a 16:9-es képarány miatt, hiszen szinte minden film szélesvásznú. 4:3-as megjelenítőnél egy 235:1-es film esetén csak a pixelek kb 60 %-a vesz részt a képalkotásban.
Mivel a projektor 99%-ban filmnézésre lenne használva , így én jó szívvel nem ajánlanék prezentációs gépet, főleg úgy, hogy 165e Ft-ért akciós Infocus X9-et lehet venni ajándék vászonnal.[ Szerkesztve ]
-
tosfan
csendes tag
Ne higgy nekik, itt mindenki infocus és optoma bérenc!
100e-ért ma ez nagyon jó vétel! Garancia legyen hozzá, az izzóra is!
Jobb a 720p otthonra, de nem esel hanyatt a különbségtől, főleg, hogy rengeteg minőségű és felbontású filmet néz egy átlagember, így közel nem használnak ki 100%-ban egy drága gépet sem. Biztos, hogy élvezni fogod az élményt.
-
-
Lordus
senior tag
Hi!
Projektorokhoz láma lévén, a segítségetekre hagyatkoznék:
Projektort szeretnék, heti max. 10 órát menne, de inkább 5-öt.
Filmezésre lenne használva, esetleg tv, és 100 órából 1 óra prezentációra.Acer P1265 - ehhez mit szóltok? Nagy baj, hogy nincs rajta hdmi bemenet???
(ja, hogy tudjatok viszonyítani: nem sokkal 100 felett kapom, természetesen új, 2 év garral.) ECO módban lenne, úgy 4000 órát írnak rá. Hihetünk Aceréknek?Köszönöm előre is a segítséget!
Ui: láttam, hogy valami 720p modelleket részesítetek előnyben, de lehetőleg nem azt várom, hogy vegyél ilyet 200-ért, hanem hogy MIÉRT, és az ár/érték arányt is vegyétek figyelembe!
Lényeg a lényeg, csak ilyet tudok "olcsón", vagy ezt veszem meg, vagy ha lefikázzátok, akkor egyelőre nem lesz projektorom
Köszi!
-
_Petya_
őstag
Sziasztok!
Tudja valaki, hogy a projektorok a 12V-os trigger kimenetükön (amivel pl motoros vásznakat lehet vezérelni) pontosan mikor és milyen jelet adnak ki?
(saját elektronikát építek, amely a 12V-os trigger jelre kapcsolna.)
Feltételezem, hogy csak annyi, hogy ha bekapcsol a projektor, akkor megjelenik a 12V, és ott is marad, amíg ki nem kapcsolom. Valaki meg tudja ezt erősíteni?
Petya
Fontos feladatot soha ne bízz olyan gépre, amit egyedül is fel tudsz emelni!
-
c4
őstag
Remek akció indult a magyar Infocus képviseletnél: Infocus X9-es (720p) + ajándék vászon!
164.790.- ft! -
kraken
tag
Már megint segitség kellene Van itt egy batyo nevezetü projektorlámpával foglalkozó szaki akinek kellene a telefonszáma(hátha valamelyikőtöknek volt szerencséje hozzá)Irnék neki az ávforumba de sajnos valamiért nem jön be
-
c4
őstag
válasz zetorakicet #1169 üzenetére
Szerintem semmi jelentősége, a "magaslati levegő" ritkább.
-
tavimano
tag
A HD65 jobb kontrasztal rendelkezik, jóval olcsóbb, de hangosabb sokkal, olcsóbb bele a lámpa is. Képre sokkal jobban össze van rakva sztem.Kisebb offszettel rendelkezik. Könnyebb. Ja és alapból jobban van beállítva a gép.
HD70 1700:1 kontraszt
HD65 1930:1 kontraszt.Nagyából ennyi azt hiszem.
-
kraken
tag
Megkérdezném hogy mi a külömbség a hd65 és a hd70 között,ha jól emlékszem tavimanónak volt mindkettö.Van köztük látható külömbség?
-
c4
őstag
Igazándiból ez a Lumen kérdés csak nagy számháború a cégek részéről, a kontrasztaránnyal együtt. Saját tapasztalatom az, hogy Eco módban 800 Ansi bőven elég egy házi-mozihoz. Sötétíteni meg mindenképp kell, bármekkora lumenű vetítőt vesz valaki. A játékfilmek kb. 70%-ban sötétben játszódnak, így aztán bármilyen beeső külső fény rontja a kép részletességét. Élő TV adás, stúdióbeszélgetés, sportközvetítés, simán nézhető például beszűrődő fény mellett. Azért ne hidd, hogy ha veszel egy projit, akkor el tudnak kábítani egy egérmozival.(TV) Más világ, más érzés. Szerintem akár nézegess használt vetítőket is. Hátha belefutsz valami jó vásárba. Ami szerintem neked jó lenne, az a 720p. Kissé drágább, de sokkal kevesebb kompromisszumot, aggodalmat érzek a szavaidból kivéve. A 1080p igazándiból szebb, mint a 720, de nagy vásznakon ugrik ki a minőségbeli különbség. ( 3 méter feletti vásznak ) De 240 széles vászonméret ajánlott, ha ekkora szobád van. A 240-es vászon kb. 4-5 méter nézési távolságig nagyon jó élményt adhat. Itt még a 720p "pixeljei" nem láthatóak, csak ha közelebből nézed, úgy 2, 2,5 méterről.
Jó vásárlást!
[ Szerkesztve ]
-
fm007
csendes tag
Nem nem vagyok koleszos, legénylakásban vagyok, a szoba nem túl nagy, de egybenyitható egy másikkal és úgy már elérhető egy tisztes 7,5 m es (talán picit nagyobb is) hossz..
Igen pont ez a képpontosdi a problémám, tapasztalatom szerint ég és föld a különbség a 800*600 as és az 1024*768 as vetítők között (screendoor effekt a legzavaróbb,- a DLP rainbow-t eddig még csak egyetemi előadóban láttam, de ott konstasan ki volt csúszva a zöld a feketéből, lehet a projektor hibája...), ha az a 20%-kal több képpont a 720p-s nél is hasonló mellbevágó élmény, akkor nem is tudom- elvárogatok még egy tényleg HDs dlp igde ha egy jó 2 méterről,úgy hogy könyveim hatására -vezetéshez már szemüveg kell- rövidlátó vagyok, már nincs screendoor, és a gép lekeveri a képet, talán el tudnám fogadni az XGA-t
-- a crt tvk mosott képe is messze jobban tetszik, mint a tűéles-és így hagyományos adásnál kockás HD( akár ready is) LCD-é.
Nehéz megfogalmaznom, szerintem jó a mosott kép, anit aliasing és más simítások is bevethetők bizonyos szintig, de a kontrasztok és a rikító szinek a fontosak.A 720pk ára biztos megy lefelé, 1080 as ok nyomják le, de hogy ez az árnyomás mire elér hozzánk, az megint más kérdés.... a mostani valutaárak mellett- nem lesz könnyű importálni.
De köszönöm a gyors re-t, köszönöm, hogy mondod, hogy nem az a lényeg, hoyg van-e olcsón proji vagy sem, igazából az ár csak a haszonáldozat végett érint.
Örülni örülnék én egy projinak, csak nem tudom megéri-e.Esetleg ,még egy kérdés, szemem nem fog kicsorogni a sok LUMEN hatására- vagy azt vegyem abszolút előnynek-nem kell olyan félhomály, nappal is lehet használni+ nagyobb elméleti képet lehet vele lérni?
Minden demokrácia ott kezdődik, mikor akad egy zsarnok a népből aki elég demokratikus ahhoz, hogy uralkodjon...
-
c4
őstag
Hát, így nehéz kérdés. Koleszban laksz? Mekkora szobában.... és így tovább. Sosem az a kérdés, hogy van-e egy olcsó proji, inkább az, hogy mennyire örülnél neki, ha a filmjeid nem eredeti képaránnyal jelenítődnk meg, hogy a Neten elérhető HD anyagoknak meddig tudsz ellenállni. Még a HR is jobb, mint a DVD. Már ha sori rajongó vagy. Akár várhatsz is, hogy talán befut egy használt 720p-s vetítő és közben gyűlik a pénzed.... vagy bátran megveszed ezt és használod boldogan....
[ Szerkesztve ]
-
fm007
csendes tag
Helló mindenkinek.
Régebb óta vágyam egy projektor, és már jó ideje nézelődök, csak sajnos egyetemsita lévén- no meg válság van- nem igazán tudtam annyit összerakni, ami egy projektorhoz kell..
Nem volt eddig még egy kivetítőm se, az első lenne a mostani.
Projektor-szűz vagyok.De most találtam kutatásaim során egy ilyen ajánlatot:
ACER DLP Projektor P5260I, XGA 2700ANSI Lumen, 2000:1, HDMI, DVI, Wireless
http://www.dreamcomp.hu/product_info.php?products_id=128968
És mindezt 89200 HUF-ért---Nem tudok dönteni, megéri-e beleugrani egy XGA-s porjiba, mikor a jövő mindenképp a HD seké...
Ami nagyon elbizonytalanít, hogy nem 16:9 es arányú, és így mindeképp lesz valami levágás a filmeknél.
Amivel viszont magyarázom magamnak hogy miért is az az ár, és az hogy úgyse lesz még egy ideig olyan HDs adásom, amit ezen néznék, a netről leszedett Divxeknek, és a DVDimnek meg az 1024 es szélesség elegendő...
Az is még a gép mellet szól, hogy nem fogok tudni úgyse túl nagy képet vetíteni (max 1,5-2m), ahol látszódhatna a felbontás korlátja.Szeritnetek érdemes-e belevágnom, vagy hagyjam inkább és egy fél év múlva nyáron szerezzek valami lejjebb csúszott 720p-set?
Az időhorizont amin használnám az 2-3 év, és ha ennyi időre lebontom a 90 ezret, akkor abból havi 2 mozi belépő kijön- és a pénz időértékét sem néztem...
/elnézést az ilyen fukar megjegyzésekért... Tudom 90 ezer nem sok egy projektorért annyira, de nekem mégis nagy összeg főleg hogy ösztöndíjam jó ha havi 16000 4,5 átlag mellett../Szeretnék, hát szakmai kérdésekben hozzátok fordul, megéri-e vagy hagyjam meg magamban a vágyat.
(hisz már a projektor keresés is maga örömet okoz.., és akkor ezt folytathatnám... )
Köszönöm válaszotokat![ Szerkesztve ]
Minden demokrácia ott kezdődik, mikor akad egy zsarnok a népből aki elég demokratikus ahhoz, hogy uralkodjon...
-
rihi1
tag
válasz zetorakicet #1158 üzenetére
árgépen csak ugy nézelődtem, és megakadtam szemem!
ezt néztem -
Játékos
addikt
Minden készüléknek van egy valós (natív) felbontása, az összes többi, ami mellé van írva, csak azt jelenti, hogy képes fogadni olyan jelet is. Nyílván majd a saját felbontására konvertálja.
Ha szeretet van az életünkben, az pótol ezernyi dolgot, ami hiányzik. Ha nincs szeretet, mindegy, mink van, sose lesz elég...
-
rihi1
tag
HDTV (High Definition TV 1280 x 720), UXGA (Ultra eXtended VGA 1600 x 1200)
Ezek közöl melyik a valós felbontás?
ha jól sejtem akkor a 1280x720
de akkor mi a másik? -
Játékos
addikt
Sziasztok Uraim!
Legyetek szívesek véleményetekkel segíteni!
Pro/kontra érveket szeretnék kérni:Sony vpl hs 50 (110-120k)
Benq PE7700 (140k)
Nagyon szépen köszönöm előre is.Ha szeretet van az életünkben, az pótol ezernyi dolgot, ami hiányzik. Ha nincs szeretet, mindegy, mink van, sose lesz elég...
-
rihi1
tag
sziasztok!
Házimozira érdemes full HD projektort venni?
vagy a 720P is megfelelő?
van olyan méret (képátló) ami felet már kötelező a 1080p-as felbontás?
köszi -
kraken
tag
Lenne olyan kérdésem hogy általában milyen kébelel kötitek össze a projektort és a számitógépet?
[ Szerkesztve ]
-
c4
őstag
Egy kis ízelítő:
http://kepfeltoltes.hu/090307/BenQ_w5000_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
Ez full HD-s. de mint írtam, nagyon tetszett a Mitsu is. Azért is léptem tovább. Szerintem ez lesz az utolsó hagyományos izzós gépem.
A "minőség" függ a vetített ké nagyságától is és a nézési távolságtól.
[ Szerkesztve ]
-
c4
őstag
válasz zetorakicet #1134 üzenetére
Lakásban bőven elég szerintem a 800 ANSI-s ECO mód is.. Persze, ha sötétít a gazdi.
Persze, nem ócsó a juró. Angliába néha olcsóbb néhány készüléktípus.
[ Szerkesztve ]
-
zetorakicet
tag
Az nem baj, hogy a fényereje meg sokkal kevesebb?
Amúgy most nézem, hát nem kicsit mentek fel az árak.[ Szerkesztve ]
-
tavimano
tag
Válasz:
HD73 mert kb 1,5x nagyobb kontraszttal rendelkezik mint a HD65, de a lámpa ha elpukkan sokszorosa bele. A HD73 kb 2850:1-hez kontraszttal rendelkezik, jól beállított, fekete szobában. Most néztem sajnos az LSK már nem forgalmazza, ebben az esetben már elgondolkodnék rajta. Biztos nem 24p-s.
[ Szerkesztve ]
-
Manci
tag
Üdvözlet mindenkinek!
Épp most adtam el 1 barátomnak a régi, 2-3 éves BenQ MP610-emet 614 órával, abszolult tökéletes állapotban 60e HUF-ért. Megérte?
Továbbá hnap-hnapután veszek hd65-öt, vagy hd73-at (73-asra hajazok jelenleg), és érdeklődnék, h melyiket részesítenétek elönyben és miért, esetleg MÁS alternatíva is érdekelne ebben az árkategóriában.Fontos és sürgős is lenne, hisz legkésőbb Péntek délután megveszem...
Csak itthoni filmnézésre használom, 720p, 1080p természetesen előnyt élvez. Fix helyről, motoros, 96"-es, 16:9-es Byduim-ra vetítek, HTPC forrással (7600GT), 4.0 hanggal, "viszonlag" sötét tetőtérben (csak legyen késő ) kb, 4 méterről.Várom a reakciókat, amiket előre is nagyon szépen köszönök.
Pá
Aha. De. Igen.
-
Manci
tag
Üdvözlet mindenkinek!
Épp most adtam el 1 barátomnak a régi, 2-3 éves BenQ MP610-emet 614 órával, abszolult tökéletes állapotban 60e HUF-ért. Megérte?
Továbbá hnap-hnapután veszek hd65-öt, vagy hd73-at (73-asra hajazok jelenleg), és érdeklődnék, h melyiket részesítenétek elönyben és miért, esetleg MÁS alternatíva is érdekelne ebben az árkategóriában.Fontos és sürgős is lenne, hisz legkésőbb Péntek délután megveszem...
Csak itthoni filmnézésre használom, 720p, 1080p természetesen előnyt élvez. Fix helyről, motoros, 96"-es, 16:9-es Byduim-ra vetítek, HTPC forrással (7600GT), 4.0 hanggal, "viszonlag" sötét tetőtérben (csak legyen késő ) kb, 4 méterről.Várom a reakciókat, amiket előre is nagyon szépen köszönök.
Pá
Aha. De. Igen.
-
c4
őstag
válasz tavimano #1125 üzenetére
Ez a része nagyjából stimt. A gondom az, hogy a kimeneti jeled nem 24p a rippek esetén, tehát, szoftveres beavatkozás történik. Az meg aztán erősen kérdéses hogyan sikerül és mivel.
Ráadásul a DVD forrásokon még progresszív jel sincs. Mind interlace kivétel nélkül.
De mindegy, csak azért írtam neked, hogy anno a hc 3100 vette a 24p-s képkonverziót gond nélkül. Abba is belemehetnénk ugye, hogy beállítom a video anyagot mondjuk a 1080 24p kimenetként a lejátszón, utána a 1080-as vetítő újra összerakja 1080-as képnek. Izgi. -
c4
őstag
válasz tavimano #1121 üzenetére
De most tényleg, egy kis OFF. Mitől lenne a 23976, 2990, 24p? Ha egy film 23976-os fps-el megy, akkor nem 24-el, nem? A valós képsebesség semelyik előzőleg említett formátumnál nem 24 képkocka per másodperc. Ha meg valaki európai DVD-ket néz, az meg pláne nem az. (25) De találkoztam már HD-Tv-s ts-el, ami 50-es volt.
ON
[ Szerkesztve ]
-
c4
őstag
válasz tavimano #1115 üzenetére
Nekem az volt a bajom az LCD, LCOS-el, hogy olyan volt a képük, mint egy nagy LCD Tv-nek. A DLP sokkal közelebb áll az én képi világomhoz. A DLP-ben nem a venti a hangos, a színkerék. Általában 4x-es sebességig tartható ahogy látom a 25 DB-s zaj, afölött már hangosabbak. Az enyémnél úgy trükközök késő esti halkabb vetítéseknél, hogy a színtárcsa forgását 4x-re veszem, a lámpamódot átállítom menüben és így a kép nem sokkal lesz rosszabb, a hang viszont szinte eltűnik. Majd egyszer, talán soha lesz egy 3DLP-sem, akkor nuku színkerék.
[ Szerkesztve ]
-
tavimano
tag
Azért tudják ezek mind amit írnak csak egy a baj a 4000:1 könnyen lehet hogy teljesíti a gép, de nem normális színekkel és ez a lényeg benne itt van a kutya elásva.
Én kipróbáltam anno a lámpa vezérlést is de nem vettem észre semmi nagy különbséget. Pedig erre írták a 4000:1-et.
Az LCD-nél ugyan ez van olyan tartományban üzemelnek a panelok, hogy gyakorlatilag nézhetetlen a képük. És így tényleg tudják a ráírt kontrasztot. Persze mostanában a cinema-filter sokat dob rajtuk, mert visszaállítja helyes hőmérséklet tartományba(6500K) a lámpát és nem kell sokat tökölni a projival, mert közel jó a képe, ha a gyártó figyel erre. Az írisz sokat dob a jeleneteken ha nagyon jól eltalálják mint a Panasonic és a Sony. De közepesen bevilágított jeleneteknél még így is kevés a kontrasztjuk és itt a bajom velük pedig fáj a szívem értük[ Szerkesztve ]
-
tavimano
tag
Nekem mondod én a totális csendet pártolom ezért is merült fell anno bennem a gépcsere. Ami most meg van adva a HD65-re 29dB is sok már nekem. A HD70 sokkal halkabb volt csodálkoztam is rajta nagyon, hogy lehet egy DLP-s ennyire halk.
Nálam 25dB a felső határ, de itt elérhető árban csak LCD van szeretem őket, de nem eléggé dinamikus a képe ezt sajnálom benne. -
c4
őstag
Igazából számháborúnak hívom ezt az egészet a cégek részéről. Inkább külföldi oldalakon nézegetem a teszteket. Néha írnak igazat is. Ami szerintem fontos, döntsd el, hogy milyen technológiát szeretnél (LCD, DLP, LCOS....) Azután nézegesd meg a kinti teszteket, persze azokat is óvatosan, mert ugye a reklámbevételek erősen befolyásolhatják jó néhány készülék pozitív tesztjét, de mégis valami támpontot ad. Azután ott vannak a fórumok, ahol nagyjából elérhetőek azok az infók, amik a gyári adatlapokról nem derülnek ki. De nagyon mellé lőni nem tudsz. _Vannak az alap befutott készülékek, HD65, x9, hc1500. Aztán kifújt a dolog.
-
tavimano
tag
Nekem volt SP4805-öm nem rossz a zaja kb 37dB ha jól emlékszem, de nem érdekelt mert az első igazán jó képel rendelkező masinám volt olyan 1500-1600 kontraszttal. És még mindig imádom...Anno hajtottam HD anyagról is egy nagyon jó vászonnal(nem festet fal) meghálálja magát, szinte lefolytak a képek róla anniyra jó volt, csorgott is a nyálam rendesen.
-
c4
őstag
Ahogy én látom: a nem HD ready-s projik valóban elértéktelenednek. Szerintem te is inkább minimum a 720p-s készülékek felé orientálódj. Sosem az a jó döntés szerintem, hogy pillanatnyilag milyen forrásod van. Mindig feljebb lép az ember, mert hajtja a kíváncsiság. A házi-mozira optimalizálás nem véletlen. a kontrasztarány csak egy dolog, vannak egyéb fontos különbségek. Például a képjavító áramkörök minősége. Szerintem nézelődj akár külföldi oldalakon is, (ebay) elég sok eladó készülék van nem is rossz áron. Én is onnan vettem. De 200 körül itthon is vannak újonnan. Sőt valaki ide is írt egy Infocus x9-et 200 alatt.
-
kraken
tag
Igen erre gondoltam.Az a baj a forint gyengülése miatt nem érdemes új projektorban gondolkozni,hd projektorokat meg nem adják el.Nagyon látható a külömbség a hd-és és nem hd-és felbontásu projektorok között?A hagyományos felbontásu projektorokat meg már nem nagyon lehet eladni Ha egy prezis projektornak és egy házimozi projektornak ugyanannyi a kontrasztja akkor is a házimozisnak jobb a képe?
-
kraken
tag
Valaki tud véleményt mondani az Infocus 4805 projektorrol.A minősége milyen?Remélem volt/van ilyen valakinek.
-
zetorakicet
tag
Valakinek nincs egy eladó 5.1 -es erősítője?
-
kovi831
aktív tag
válasz zetorakicet #1101 üzenetére
A jó verziót!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest