Új hozzászólás Aktív témák

törölt tag

válasz Parci #65729 üzenetére

Remélem a RAW-kkal kezdenek valamit. Pláne a mai kártyaméreteknél már.. Ez a link szépen összefoglalja több fotós és szakértő véleményét, a lényeg röviden kiemelve mindenhol. [link]

Szóval a raw-juk még egyelőre suxx kicsit :( Legalábbis nekem ebben az árkategóriában nem fér bele, hogy nem tudja azt a 14-bites veszteségmentest, mint a Nikon "szenzortesók". Nem értem a Sony-t. Alkotnak ilyen brutál állat pontos fókuszú milceket, ami lehetővé tenné ilyen felbontás mellett is a halálprecíz fókuszt mondjuk egy emberi arcon, erre elcseszik a pixelkukkot a raw-jukkal. De AA filtert nem tesznek rá, a fine details miatt. :D Teljesen hülyék. :W

Oké, én sem csináltam sok pixelszintű képet (amit nem méretezek le) a D800-al, de azért lett tizen-pár így saccra, amiket úgy hagytam, TIFF-ben mentettem le és pixelszinten is karc, nemhogy leméretezve. És azok olyan képek, hogy mai napig vigyorgok, ha belenézek, hogy úúúúristen, mi részlet.. mekkora felbontás.. Vittem egyet A3-ba elkészíteni profikhoz, whoaaaa ;] Gyilkos volt a végeredmény :K Úgy, hogy volt a képeken nem kevés PS persze, meg ACR-ben húzás itt-ott, de hát egy Nikon-Sony szenzor ezt engedte is mindig, akár esti kép, akár tájkép. Egy Sony-val meg jönne ilyen posterization effekt, grízes zaj az átmenetekben (pláne élesből bokeh-ba) stb.. ? wtf.

Szóval professzionálisabb használatra elég nagy showstopper a raw-ja, míg mondjuk hobbi célra inkább csak pénisz-korrekció, bár a nagy felbontásnak jó hatása van még butított raw-kkal is sokmindenre, de könyörgöm, ne butítsák már le ezeket a csodagépeket a legkardinálisabb ponton .. ELVBŐL ne.. a RAW az legyen RAW (bár a veszteségmentes RAW-k sem teljesen töknyers RAW-k, de azért közel állnak hozzá, na de a Sony-é nagyon messze).. :((( Hívják másnak és kész, vagy tegyék bele a vázba úgy, hogy "lossy compressed" és kész..

Új hozzászólás Aktív témák