- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Milyen TV-t vegyek?
- SD memóriakártyák (SD, SDHC, SDXC, micro SD)
- Melyik tápegységet vegyem?
- HP nyomtatók
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- VGA hiba
- Milyen videókártyát?
- Acer notebook topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
Burki
aktív tag
Ki tudtam próbálni most reggel a második D6000-et a HP-val. A hétvégén megmókolt szoftverekhez, driverekhez nem nyúltam. Érdekes módon megy TypeC csatin a töltés, és képet is ad.
Nagyon laikus vagyok a témához, előre is elnézést a béna kérdésekért, de az lehetséges, hogy ugyanaz a gép, ugyanazokkal a driverekkel, koppra ugyanolyan dokkolóval, az egyiken tud képet adni Type-C csatin, a másikon viszont nem? -
Burki
aktív tag
Köszi a válaszokat. Sikerült a hétvégén addig baszkódni a driverekkel, hogy visszaállt a kezdeti állapot, type-c csatin csak tölt, usb-a csatin csak képet ad, viszont ott nem laggol.
Én naív azt gondoltam plug and play lesz az egész, nem gondoltam ekkora sz*pásra.
-
i400
senior tag
Nálunk vagy az a felállás van, hogy 2 db fhd monitor, vagy 1 db 4k tv van rákötve a gépre/dokkolóra (ez még a G5nek sem volt gond). Az intel oldalán ezt írják az iris xe-hez [link] (persze levédik magukat a keresztes apróbetűs résszel). Így nem mernék az általad írt 2K + 2560*1080 konfigra semmit mondani, mert bármi megeshet :/
-
Burki
aktív tag
-
i400
senior tag
Kipróbálnám másik dokkal. Miért ez a Dell lett? Mennyire ragaszkodsz a displaylinkhez?
Pár példa, a nem teljesen heterogén géppark miatt miket kellett végigpróbálnunk (és volt olyan eset is, ahol egy dokk firmware update hozta el a megoldást):
-HP Dock G5 - Thinkpad T470/T490/T14gen1/gen2 párosítás csak 640x480as képet adott ki 1db fhd külső monitorra (más opció nem is volt). Macbook-kal tökéletes (de ezt írják is a termékoldalon).
-Lenovo 40AY - Elitebook 850 G5/G6/G7/G8/G10 tökéletesen megy a belső kijelző + 2 külső monitor kezelés, ahogy Macbookal is.
-Lenovo 40AY - Thinkpad T470/T490/T14gen1/gen2 minden szuper.
-Lenovo 40AS - Thinkpad X270/Elitebook 860 G10 minden oké
-Lenovo 40AF displaylinkes dokkoló vígan megy M1 procis Macbook pro-val és Elitebook 860 G10-el. -
Burki
aktív tag
Sziasztok,
Elitebook 840 G8 laptopot használok, Windows 10 Pro 22H2 build 19045.5487 fut rajta.
CPU: I5-1145G7, Iris Xe, 32 GB ram
A héten vettem egy új, 2K-s monitort, cserélendő az eddigi 2560*1080 wide monitort, de gondoltam egy merészet, hogy mielőtt a végleges setupról döntök, kipróbálom PIVOT üzemmódban a wide monitort a 2K-s mellett.
Előzetesen azt olvastam, hogy az Iris Xe-nek ezzel a 11. generációs CPU-val, elvileg 2*4K@60 hz az elméleti határa külső monitor esetén, így gondoltam egy 2K-s és egy 2560*1080-as monitort el fog bírni.Vettem egy Dell D6000-es dokkolót hozzá.
A probléma a következő. Feltettem a Dell honlapján elérhető, ami először nem működött, első körben USB-A csatin csak képet adott, de tölteni nem töltött. USB-C csatin tölteni töltött, de képet nem adott. Feltettem ezután a DisplayLink közvetlen honlapjáról egy frissebb szoftvert, amivel most Type-C csatin megy a töltés és az external monitorok is, viszont az animációk kicsit laggolnak. Pl. ablak megnyitása, becsukása, stb. Nem akadályozza a munkát, de éppen annyira észrevehető, hogy 1-2 óra után zavaró.
Először azt gondoltam, hogy mégsem bírja ezt a két ekkora méretű külső monitort a gép, de a furcsa az, hogy USB-A csatin (ahol nem tölt, csak képet ad) megy akadás nélkül.Tud valaki ötletet adni, hogy mivel érdemes próbálkozni a továbbiakban? A dokkoló firmware legújabb, intel videokártya drivere frissítve, legutolsó BIOS update telepítve.
Próbáltam külföldi fórumokon nézelődni, de ezzel a kombinációval, kifejezetten ezt a "hibát" még nem sikerült megtalálni, de lehet ,hogy csak rossz paraméterekkel keresek.
-
tDr1v3r
veterán
Sziasztok!
Szeretnék érdeklődni, a hivatalos HP szervíz hogy működik? Van esetleg háztól-házig szolgáltatásuk?
Van egy Elitebook 840 G8-am, van rajta még két év gari (extended), viszont a HDMI portja feladta a harcot időközben, ezt szeretném majd valamikor a közeljövőben megjavíttatni velük. (Szerencsére nem létszükséglet most, vettem egy dongle-t hozzá de azért zavaró persze.) -
balazs1022
őstag
Anno találtam egy ilyen írást: "If your laptop has a Quad Core CPU it has 4 memory slots and can take up to 32 gigs (8 x 4) and if it has a dual core it can take up to 16 gigs (2 x 8 gig) and the compatible memory is DDR3-1333 SO-DIMM2"
E szerint maximum 2x8GBJó lenne egy hiteles info is
-
balazs1022
őstag
Szia!
Nekem hibás akkuval csinált ilyet. Azóta akku nélkül használom.
Memória: Állítólag 2 fajta alaplappal szerelték, és elvileg a dualcore-sak csak 8 GB-ig tudnak RAM-ot kezelni. Ebbe max i7 640M procit lehet tenni.
A másik alaplap a 4 magos cpu-kat támogatja (720QM, 840QM), ezekbe rakható 8GB-nál több RAM. -
nyunyu
félisten
válasz
skyrush7 #2211 üzenetére
Anyám 8570p-jébe anno ilyen 9 cellásat vettem.
De mivel asztalon használja, nem tudom, mennyit bír a tropára ment gyári 6 cellás helyett.
Ja, mivel ebben egy sorral több cella van, így ~2,5-3 centit kilóg hátrafele a laptopból. -
-
skyrush7
aktív tag
Sziasztok!
Idős nagyszülőnek szereztem egy régi Elitebook 8560p gépet, korából fakadóan az akksi 10 percet bír.
Van valakinek tapasztalata, honnan lehet érdemes akksit rendelni? A gyárinál magasabb cellaszámú/nagyobb kapacítású utángyártott akksik parasztvakítások, vagy van értelmük? Van bevált webshop, ahonnan érdemes rendelni utángyártott akksit? -
Reggg
csendes tag
Sziasztok!
Adott egy régi HP EliteBook 8540W laptop, és a benne lévő FX880M grafikus kártya ki lett cserélve FX1800M típusra.
Az FX1800M kártya EliteBook-ból származik, és HP által támogatott, mivel ezzel a típussal is forgalmazták.
Sajnos egy olyan probléma van vele, hogy tápegységről használva szinte rögtön (Néha a boot képernyő felvillan) újraindul, akkuról pedig nem mindig elsőre, de általában betöltődik az operációs rendszer, de pár másodperc után, vagy ha terhelést kap, ugyan úgy újraindul, működés közben grafikai hiba nem tapasztalható.
Úgy tűnik, mintha kevés lenne neki a tápfeszültség.
A hűtés, pasztázás, Thermal Gap Pad rendben van.
A legújabb BIOS van rajra.
Azt az infót kaptam, hogy kb. fél éve kipróbálták a FX1800M kártyát egy 8570W laptopba, és akkor jól működött.
A tápegység amivel használva van az 150w-os.
Érdeklődnék, hogy tapasztal már valaki hasonló problémát, és tudja mivel lehet a gond?
És még megkérdezném hogy a benne lévő CPU az i5-540m, ami a doksija szerint max 8Gb memóriát támogat 2 slotban (2x4Gb), de egy forumon olvastam hogy állítólag kipróbálták és működött több memóriával is. Van valakinek ilyen irányű tabasztalata hogy tényleg működik?
A segítséget előre is köszönöm.
Üdv. -
nyunyu
félisten
válasz
Fenn3gyer3k #2208 üzenetére
Másfél éve Alzában vett tápomnak nem szalag, hanem kerek a konnektorba menő tápkábele, de ezt leszámítva pont ugyanígy néz ki felülről, még a csatikon lévő törésgátlók mintázata is stimmel.
Szerintem rendelheted.
-
nyunyu
félisten
válasz
Fenn3gyer3k #2205 üzenetére
Azokhoz a vékony tűs 65W-os járhatott gyárilag, de talán az USB-C-s 65W-tal is mennek. *
Bár meg kéne nézni, hogy a 7xx széria mióta tud USB-C töltést. 8xx-ek asszem G5/6 óta, G7 már biztosan.Utángyártottat viszont nem mernék ajánlani, 840 G2 idején eléggé befürödtem valamelyik vastag tűs 65W-ossal, 2 év után brutálisan ciripelt.
* Alza árulta tavaly 9k-ért.
-
Fenn3gyer3k
tag
Sziasztok!
Elitebook 745 G6-hoz szeretnék venni töltőt, mert tönkre ment. Valami utángyártottat kaphattam hozzá mikor vettem. Hány wattosat és honnan milyet érdemes venni ?
Előre is köszi!
-
nyunyu
félisten
Dokkoló firmware frissítés néha hasznos tud lenni.
Valamelyik topikban panaszkodtam, hogy az USB-Dock G5 csak 30Hz-n viszi át 4k-ban a képet, úgy meg az excel is szaggat.
Aztán feltettem a frissítését, azóta megy a 60Hz is, így végre nem kell külön dugdosnom a táp+USB+HDMIt, ha itthonról dolgozom. -
Atos23
senior tag
Ismertek olyan kompatibilitási listát, ami megmondja, hogy melyik generációs HP Thunderbolt dokkoló melyik Zbookkal kompatibilis?
HP Zbook 15 G7-hez szeretnék, itt aprón néztem, hogy van Thunderbolt G2 dokkoló is a piacon.
-
looser
addikt
Sziasztok!
Adott egy Elitebook 830 G7. A gyári 45W-os töltő (kerek végű, nem type-c) van használatban. Egyik napról a másikra történt, hogy rádugás után elindítja a töltést, majd 1-2 perc után leáll. Van esetleg tippetek?
Üdv
-
gatto_
senior tag
válasz
Fenn3gyer3k #2198 üzenetére
[link] Ezek közül valamelyik tuti jó lesz bele.
-
Fenn3gyer3k
tag
Sziasztok!
Van nekem egy Elitebook 745 G6 notebookom, ami az alábbi paraméterekkel rendelkezik...
AMD Ryzen 5 PRO 3500U
8GB DDR4 Ez van benne
AMD Radeon Vega 8 Graphics 2gbSzeretném bőviteni benne a Ramot 16gb-ra, mert a 8 elég karcsú úgy hogy a vga még lecsip belőle 2gigát. A kérdés a következő, hogy milyet érdemes vennem bele ?
-
i400
senior tag
Üzemeltet e bárki nagyobb flottát Elitebook 860 G10 szériából? Kérdeznék, mert elég sok anomáliába futunk bele. Konkrétan sorra halnak le a pár hónapos gépekben az usb c portok (vagy az összes usb). Sajnos lapcsere a vége mindegyiknek. Dokkolóval vannak használva a mellé kapott HP USB-C G5 Essential-al, vagy a 65 wattos usb c töltőjével.
-
sulyokferi
csendes újonc
Sziasztok!
Kinek milyen tapasztalata van a HP Zbook Fury 14 G7-tel? Elsődlegesen tanulási célzattal venném és AutoCAD-et használnék rajta. Elsősorban az érdekelne, hogy az U-s proci miatt meg az, hogy ez egy ultrabook, mennyivel veszít a workstation jellegéből? Volt régebben egy M4800-as Precisionöm, alapvetően tudom mitől lesz workstation egy laptop, viszont ez az ultrabook formát öltött workstation téma számomra nagyon ismeretlen terep egyelőre, ugyanakkor érdekel is, főleg, ha tanulási célra elegendő teljesítményt kínál. -
nyunyu
félisten
Úgy tűnik, hogy beégett a 845 G8-am kijelzője, halvány háttérnél állandóan derengenek a sokáig ottfelejtett weblap feliratai, ikonjai.
Ha kikapcsolom, és újra bekapcsolom, akkor a boot képernyőn is látszanak halványan az ikonok.
Lehet ezzel valamit kezdeni, vagy hívjam a HP supportot, hogy cseréljék?
(elvileg jövő februárig gyári garis) -
csubuka
addikt
Sziasztok!
Egy apróságban szeretnék segítséget kérni. Alapvetően egy régebbi 2570p hirtelen egyik napról a másikra tápra dugáskor a töltés visszajelző ledjén csak folyamatosan villog (másodpercenként kettőt kb.). Se kép se hang, bekapcs gombra semmi.
Tápcsere, akksi nélkül próba stb megvolt, CMOS elem megvolt...
Ez alaplapos lehet nem? Ideje elbúcsúzni tőle felteszem, mert újabb lap sem lesz már hozzá nagyon
Gyorsan szétkaptam, olyan extrát, égett FET-et etb nem láttam az alaplapon... de nagyon nem hiszem, hogy érdemes kutatgatni, méricskélni, úgysem tudnám otthon megforrasztani a halott SMD alkatrészt felteszem.
*Csak édesanyám nem annyira fiatal és elég érdekes lesz egy új gépet megszoktatni vele...
-
cog777
senior tag
Hibernalas megoldotta, valahogy a sleep elege melegiti a gepet.
Mas. Letiltottam a dedikalt Nvidia kartyat (es a turbo boost-ot) a BIOS-ban es igy 50 fok alatti az uresjarati homerseklet, 65-70 ursejarathoz kepest ez jo. Kar hogy restart kell ha engedelyezni akarom (es jatszani komolyabb jatekkal). Az eszkozkezelobeni letiltas nem segitett. -
válasz
Rodzser Mór #2190 üzenetére
Már lemondtam róla (visszaadtam a szomszédnak
)
-
cog777
senior tag
A legutolso laptopomnal (Zbook) figyeltem meg, illetve a gyerek laptopjan, hogy miutan elalszik a gep, meg sokaig megy a ventilator. Kb mint az autoknal leallitas utan a hutoventi.
Ilyenkor mit csinal, mert eddig 20 even keresztul a notijaim lekapcsoltak sleep-kor.
Leteszem az agyra (vagy a taskaba) es hallom valami zug, es rajovok hogy megy a ventije.
Ilyenkor csinal valamit a Windows mint a Mac lekapcsolas utan (pl szinkronizal), vagy tenyleg ennyire meleg es muszaj neki fel oran keresztul ventiznie? -
Rodzser Mór
senior tag
válasz
body007 #2189 üzenetére
Szia!
Tudom, nem ez volt a kérdés, de ezek a gépek 15ezerért mennek a jófogáson és valószínűleg BIOS zár nélküliek.
Meg a diagnosztika miatt valószínű sokat menne, vagy gyakori ki-be kapcsolás lenne, így SSD tárhely alá nem adnám és Intel i3-as proci alá sem, meg jó lenne bele legalább 4GB RAM. Ilyen gépek mennek 25ezerért.
Magyarán 25ezerért kapsz a célnak megfelelő(bb), erősebb, jobb, újabb gépet. -
Sziasztok!
Tudnék venni 25k-ért egy elitebook 6930p-t amit autódiag gépnek szánnék (a teljesítménye megfelelő egy XP-nek), de le van zárva a bios-a. A tulaj egyik gyermeke szórakozásból (vagy nem tudom milyen indíttatásból) beírt egy jelszót, persze fogalma nincs, h mit... Szóval nyitható valahogy a bios vagy ez már csak alkatrésznek jó?
-
balazs1022
őstag
Sziasztok!
Van egy öreg 8540w-m. Kicsit ráférne a renoválás. Pl a következők cseréjével:
i5 520m -> i7 620m
8gb -> 16gbMilyen pasztát és pad-ot ajánlotok?
Előbbire egy tipp: Thermagic ZF-12. ez jó lehet?
A Padra nem találtam még semmit. Hány mm-es lehet a gyári? És milyet érdemes?Köszönöm előre is!
-
Rodzser Mór
senior tag
válasz
Cartman023 #2186 üzenetére
Lehet benne 3200-as, de valószínűleg nem fog 3200-on ketyegni, csak 2666-on.
-
Cartman023
aktív tag
Sziasztok,
Van egy HP Probook 840 G7-es laptopom. Tegnap vettem észre, hogy két különböző memória van benne, az egyik típusa ismeretlen 2667 MHz-s, a másik MICRON márkájú és 3200 MHz-s az órajele.
A support oldala szerint DDR4-2666 SDRAM megy bele, így nem értem mit keres benne a 3200 Mhz-s.
Vagy tud fogadni 3200-ast is? Jelenleg 2 x 8 Gb van benne, lassan szeretném bővíteni. -
Wolfi88
csendes tag
válasz
Dell XPS #2183 üzenetére
Sikerült.
Szépen belement a helyére.
BIOS egyből látta, a Win 10 elsőre még a régi I5-nek írta, egy újra indítás segített.
Feladat kezelőben is szépen látszik, hogy minden mag, minden szál üzemel.
Hosszú távú teszt pedig most következik, hogy mennyire bírja AMD Radeon HD 7600M-tel. -
Dell XPS
veterán
válasz
Wolfi88 #2182 üzenetére
Nem kell. Igen, cseréled és felismeri a rendszer. Anno én is olvastam ilyen jellegű észrevételt 1-2 embertől, de én nem tapasztaltam semmit. Nekem nem volt dedikált kártya benne, így ebben nem tudom véleményezni. Próbálni kellene mindenképpen, de nyilván nem mindig lehetséges. A sok ellentmondás alapja lehet még a “már” nem megfelelő heatsink.
-
Wolfi88
csendes tag
válasz
Dell XPS #2181 üzenetére
Szia!
A BIOS-ban kell valamit állítani? Vagy csak berakom/pasztázás indít és felismer mindenki mindent?
A neten egy két ember túl melegedésre panaszkodott. Ettől kicsit tartok. Mivel csak egy egycsöves hűtővan, aminek meg kell még bírkoznia egy AMD Radeon HD 7600M videókártyával. -
Wolfi88
csendes tag
Sziasztok!
Van egy Hp elitebook 8570p I5-3360M processzorral. Szeretném cserélni a processzort. HP oldalon I7-3720QM ír támogatottként. Viszont I7-3740QM tennék bele. A TDP45 Watt mind két processzor esetében illetve a foglalat is ugyan az.
Próbálkozott már valaki ilyennel? -
funkygee
aktív tag
Hello.
Hp Elitebook 840 G3 (i5-6300U) notiba milyen ssd upgrade-et javasoltok? Egy gyors rendszer ssd kellene + egy sata ssd is belemegy ezekbe másodiknak? A rendszer ssd-nél milyen lenne javasolt? Köszi -
bomizo
csendes tag
Sziasztok!
Használt HP ZBOOK STUDIO G5 - i7-8750H -t szeretnék venni, de nem találok olyan sok infót....
Van valamilyen típushibája, van, amire oda kell figyelni?
Köszönöm! -
-
looser
addikt
válasz
Rodzser Mór #2174 üzenetére
A fenti módszerrel ha megírod a vendor/device azonosítókat, akkor szívesen megkeresem neked. Egyébként google-be írom csak be, de itt nagy eséllyel megtalálod:
Device Hunt -
krissz345
csendes tag
Köszönöm ha segítetek!
-
krissz345
csendes tag
Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni! Vettem hasznàltam egy HP elitebook 850 g3-t,i7-6600U-processzorral! Használtam 2x, egyszer bekapcsoltam, és ki, egyszer egy zenét elindítottam, és után kikapcsoltam. Ezek után egy két órával, kapcsolnám be a laptopot, elkezd világítani a bill., bekapcsoló gomb, 10-15Mp, kialszik a bill.világítás, és elkezd a venti maxon pörögni. Mi lehet a gondja?(Kép nincsen)
-
looser
addikt
válasz
Rodzser Mór #2169 üzenetére
Semmi gond, én is most jöttem meg nyaralásból. Remélem sikerrel jársz!
-
looser
addikt
válasz
Rodzser Mór #2167 üzenetére
-
Rodzser Mór
senior tag
Találtam egy ilyen weboldalt:
https://www.driversdownloader.com/hardware-id/pci/ven_8086&dev_0085&subsys_13118086Kismillió fájl van itt felsorolva. Gőzöm sincs, melyik kell a géphez.
És a hivatalos weboldalonoldalon sem tudom, hogy melyik lehet a géphez kellő:
-
Rodzser Mór
senior tag
Másik géppel szenvedek.
Megnéztem, amit írtál és az ottanii érték ez:
VEN_8086&DEV_0085&SUBSYS_13118086&REV_34Ez alapján nem találtam a HP support oldlalán. De nincs is kereső, hanem csak végignéztem az oldalon (vagy én vagyok a béna és nem találom a keresőt
[link]Egy kuhva keresőt berakhattak volna ebbe a weboldalba.
-
looser
addikt
válasz
Rodzser Mór #2164 üzenetére
Van másik gép a közelben, amivel le tudsz tölteni? Akár a telefonod is megteszi, ha utána át tudod juttatni a fájlokat a gépedre, vagyis van kábeles összeköttetésed (usb) a géppel. Ez esetben ugyanis elegendő lenne a hálózati kártya driver(eke)t eljuttatni a telepített gépre. Elég sokfélét felsorol a HP oldala, szóval ilyenkor a következőt kell tenni: az eszközkezelőben kattints a Hálózati kártyák szekcióra, nézd meg, melyek mellett van sárga felkiáltójel (ezeket ugye nem ismerte fel a telepítő), kattints rajta duplán, majd a Részletek fülön (nem emlékszem, W7-8 esetén is létezik-e, de szerintem igen) és itt a legördülő menüből keresd ki a Hardverazonosítók sort. A VEN (vendor-gyártó) a DEV (device-eszköz) párosából kiderül az eszköz típusa és elegendő csak azt a drivert letölteni a HP oldaláról. Vagyis azt írd be a keresőbe, amit ott látsz, nem kell pontosan, meg fogja találni. Alábbi a saját gépemben lévő hálózati kártya:
Ez esetben a keresés: ven 8086 dev 1539
-
looser
addikt
válasz
Rodzser Mór #2162 üzenetére
Nem tudom, milyen meghajtó van a laptopodban; ha hdd, akkor esetleg érdemes lehet egy kisebb, mondjuk 120GB körüli ssd-re cserélni és a memóriát is felbővíteni 8GB-ig, ha még nincs benne annyi és nem hiszem, hogy gond lenne a W10 futtatásával. Én mondjuk szeretek kísérletezgetni, főképp ha még üres a rendszer, akkor mindenképpen megpróbálnám a W10-et feltenni. Egyébként van ott frissebb rendszerhez is (W8.1) is driver, ha esetleg ragaszkodsz a hivatalosan támogatott utolsó Windowshoz, bár ez utóbbi támogatása is lejárt idén, de még mindig frisebb rendszer lenne a W7-nél. Akárhogy is döntesz, egy remek géped lesz.
Igen, a HP Support Assistant ezt teszi, összegyűjti a gépedhez tartozó és frissíthető drivereket, ebbe a BIOS is beletartozik.
-
Rodzser Mór
senior tag
Köszi az infókat.
Egyelőre úgy döntöttem, hogy nem mókolom a BIOS-t. És a windows10-et sem erőltetem. Felraktam helyette a Win7-et, jó lesz az is. Főleg, hogy ahhoz van a HP oldalán driver. Így nem érhet meglepetés valószínúleg ( a drivereket még nem telepítettem), amíg a Win10-nél igen, ha mégsincs hozzá driver.A HP Support Assistant az egy driver letőltő program, ami összegyűjti, hogy mire van szüksége a laptopnak és össze is gyűjti és rá is telepíti? Mert ha igen, akkor nem mazsoláznék manuálisan a temérdek megjelentített driverből és programból.
-
looser
addikt
válasz
Rodzser Mór #2160 üzenetére
Ez egy nem hivatalos oldal, persze nem jelenti azt, hogy nem fog működni a gépeden; esélyes, hogy igen, de első körben én mindenképpen rábíznám a windows update-re a dolgot a telepítés után. Tegnap húztam fel egy kölcsön Elitebook 830 G6-ost és a régi biossal nem indult el a telepítő. Szóval ezt a sorrendet követném a helyedben: BIOS update > Windows install > Windows update > HP Support Assistant.
Viszont most keresgéltem kicsit, letöltöttem az utolsó bios-t a gépedhez (Windows 8.1 64bit volt kiválasztva a driver oldalon) és itt nem csak a bios filet nem tudom beazonosítani (van két file az exe-ben(68SCE.CAB és 68SCF.CAB), feltehetőleg az ezekben lévő valamelyik .bin file lesz az, de erre nem esküdnék meg...), illetve a másik gond, hogy itt még nem látok lehetőséget a pendrive elkészítésére (bár a leírás szerint képes rá: This package includes several methods for updating the BIOS version as follows: - Use the HPQFlash Utility to update the BIOS directly in a Microsoft Windows Operating System environment, - Create a bootable USB Key to update the system BIOS, - Use System Software Manager (SSM) to update the system BIOS on PCs in a network), amit az újabb bios file esetén már felajánl a telepítő, így a nem HP asztali gépemen meg tudtam csinálni.
Szóval így a végére azt javasolnám, próbáld meg a windows telepítést elsőnek (ha még nincs meg at telepítő, akkor innen elkészíthető), utána érdemes lehet a bios-t is frissíteni.
-
Rodzser Mór
senior tag
Nem a gyári support oldalán google keresővel találtam W10-hez drivert a masinához,
https://www.driverscape.com/manufacturers/hp/laptops-desktops/hp-elitebook-8460p/707,
de ilyenkor motoszkál bennem, hogy mi lehet ezekben és miért nincs fent a gyárti HP support oldalon, amit azért elég komoly odafigyeléssel frissítenek.Ennyire nem vagyok pro user. Nem tudom, hogy kell BIOS-t frissíteni, még sosem csináltam
Hol találok hozzá leírást vagy valami segédletet? -
looser
addikt
válasz
Rodzser Mór #2158 üzenetére
Én biztosan megpróbálnám feltenni a W10-et, szerintem fog találni hozzá drivert, még ha hivatalosan nincs is. Windows update-et rá kell küldeni, amit meg nem talált meg, arra még ott van a HP Support Assistant. Hajrá :-)
szerk.: az utolsó bios-t mindenképpen telepítsd az OS előtt! -
Rodzser Mór
senior tag
Sziasztok!
Elitebook 8460p-re szeretnék Windows 10 drivert.
Viszont a hivatalos support oldal szerint nincs Windows10-hez driver. Legalábbis a lenyíló menüben nem ajánlja fel.
https://support.hp.com/hu-hu/drivers/selfservice/hp-elitebook-8460p-notebook-pc/5056942Tényleg nincs hozzá?
Windows 7-et kéne felraknom a gépre?
Nemrég vettem használtan, nincs rajta semmi. -
looser
addikt
Sziasztok!
Egy Elitebook 830 G6-ra szeretnék W10-et telepíteni. MS oldaláról elkészítve a telepítős usb drive. A gépen factory reset és security reset is történt, elméletben minden alapállapotban. A telepítő nem indul el, fekete képernyő, majd pár perc múlva kékre vált egy rövid időre és kikapcsol a gép. Töltőre van dugva, az akksi jó állapotú. Van ötletetek, mi lehet a gond?
Üdv
-
Tomessz85
tag
válasz
dewill79 #2153 üzenetére
Várnám esetleg a többiek tapasztalatát ezen a téren akár más SSD-vel is mert ezek ... pláne ma eléggé kevés helyen kaphatóak HA kaphatóak.
Köszönöm, próbálok keresni....
Amúgy a gyári leírásban hivatkozik még valamilyen Zdrive -ra de azt nem sikerült megfejtenem, hogy konkrétan milyen meghajtót takar ez a megnevezés.
Nyilván ha más nem akkor 2,5" SSD játszik ,csak gondoltam ,ha egy mód van rá hasznosítanám klasszikus HDD-vel a gyári helyet és az M2 csatlakozóba menne az SSD. -
-
Tomessz85
tag
Sziasztok !
Elég nagy gondban vagyok. HP Zbook G2-be szeretnék venni az M2-es helyre SSD-t.
BIOS-t frissítettem, ahogy láttam youtube videon kettő bevágásos SATA kellene viszont 2260-as méretben. Átalakítóval próbáltam kisebbet, nem ismerte fel, nvme -ssdt a win telepítő látja, fel is rakja rá a windowst, DE nem bootol be róla.
Tudnátok pontos típust javasolni ? Nem akarom már magam felesleges költségekbe verni. -
Peczek
aktív tag
válasz
BigBlackDog #2148 üzenetére
Hát igen, a régebbi Elitbook-okban is még volt SSD + HDD-nek hely, ezekben az újakban már csak 1 db. M.2-es SSD-nek van hely. Ha több RAM kell, vegyél 15-ös Zbookot, talán abban még van 2 slot a bővítéshez.
-
Peczek
aktív tag
Úgy nézem, ezeket 16 Gb-al forgalmazzák. Ha van benne még egy slot, akkor később még mindig vehetsz bele + 16-ot, ha csak egy slot van, akkor úgy is mindegy.
A T500 dedikált kártya, elvileg az nem vesz le a RAM-ból.Azért 16 Gb elég sok mindenre elég, de ez persze függ attól, mire használod. Van olyan program, aminek semmi nem elég, de én Archicad-re (munka), Photoshopra (hobbi) elvagyok 8 Gb-al.
-
BigBlackDog
veterán
Sziasztok!
Szerintetek egy HP Zbook Firefly 14 G8 esetén 16 Gb RAM mennyire vállalható? A konfigban lévő Quadro T500 videókártya ebből a memóriából veszi le a saját 4 Gb-os memóriáját is? Illetve az integrált, Intel IRIS Xe Graphics VGA mennyit vesz le magának?
Túlzottan extra erőforrásigényű program nem lenne futtatva rajta, de hosszabb távra terveznék.
-
75kokoko75
aktív tag
Sziasztok!
Remélem jó helyen kérdezem....
HP 8570w-be jó a gtx 675M videókártya.
Előre is köszi
-
PHM
addikt
Üdv!
HP Elitebook 8540P-vel kapcsolatos lenne a kérdésem.
Fel lehet erre a notebookra telepíteni a Win10-et?
Ha igen, érdemes próbálkozni Win10 tiszta telepítéssel, vagy Win7-ről
frissítsek inkább?
(Újratelepítés mindenképp kell.)
Köszönöm, ha segíteni tud valaki. -
gyulaszu
senior tag
Sziasztok,
EliteBook 8470p készülékkel kapcsolatban az lenne a kérdésem, hogy mi okozhatja azt, hogy az akku álltában lemerül?
Ha használom, akkor 2-3 órát még bír, de ha a Windows-ból teljesen kilépve a notebookot teljesen kikapcsolom, akkor is lemerül. Milyen fogyasztó lehet még ilyenkor is aktív?
Üdv -
Francia91
veterán
Sziasztok!
Gondolkozok egy HP ZBook 17 G1-es masinán, a 17,3-as képernyő és a 256 bites K3100M Quadro kártya miatt. Mik ezekkel a gépekkel a tapasztalatok?
CPU és GPU hőmérséklet terhelés alatt, hogyan boldogul vele az 1 ventillátor?
Precision M6600 és M4800-as után agyalok rajta, az M4800-ast 1:1-ben el tudnám cserélni egy ilyenre, de a videokártya decensebb teljesítményű jóval a K2100M-nél -
Tibi74
újonc
Sziasztok!
Segítséget kérnék.
Adott egy Hp Elitebook 8760W laptop. Két HDD foglalattal. Most azt csinálta a gép, hogy a HDD2 foglaltban lévő merevlemezt a windows nem látja. Eddig mindkét merevlemez látszott.
Ha a HDD1 foglalatból átteszem a merevlemezt a HDD2 foglalatba, a rendszer indul. Tehát külön-külön a két foglalat megy, csak egyszerre nem kezeli a rendszer.
A BIOS-ba ugye csak azt érzékeli, hogy mindkét foglaltba van merevlemez (mert a BIOS.ba belépés után ki lehet választani, hogy melyik foglalatos merevlemezről induljon).
Sem a lemezkezelő, sem egyéb particiónáló program nem lát csak egy merevlemezt.
Hardveresen meghalt valami?
Köszönöm. -
PHM
addikt
Sziasztok!
HP Zbook17 5G-be kellene belső HDD keretet vennem.
Kicsi segítség kellene, mert még azt sem tudom, milyen kereső szavakat használjak.
A segítséget előre is köszönöm. -
tPedro_
őstag
Sziasztok!
Van egy Elitebook Folio 1040 G3-as laptop, amin egy ma reggeli Windows 10 frissítést követően (nem biztos, hogy a frissítés okozta, de furcsa egybeesés), nem működik a wifi.
Tegnap működött, használtuk.A wifi adapter ki van kapcsolva és ha bekapcsolom, pár mp elteltével automatikusan kikapcsol.
- az eszközkezelőben látszólag minden rendben, a wifi adapter eltávolítása és újratelepítése nem segített.
- újraindítás nem segített.
- próbáltam volna a win frissítést visszavonni, de nem lehetséges, mert a rendszer szerint az utolsó 10 napban nem történt frissítés (miközben kiírja, hogy utoljára frissítve ma reggel).Találkozott valamelyikőtök ilyen problémával?
Köszi előre is.
-
adabra
senior tag
Sziasztok!
öt éves, napi szinten hordozott és 8-10 órán át használt Thinkpad T470s notebookom utódját keresem. Az egyik jelölt a HP Elitebook 840 G9.
A Lenovo nagyon elszállt árazásban...
Pozitív, hogy a G9-ben már 16:10-es képarányú kijelző van, és a billentyűzet kiosztás is elfogadható.Van itt valaki, aki használja már ezt a modellt? Meg úgy általában: van idegesítő tulajdonsága a HP notebook-oknak? 5-6 évig ezt is használnám munkára, így nem mindegy...
-
kj50
csendes tag
Sziasztok!
Sajnos olyan gondom van, ha a billentyűzetet a helyére igazítom és a csavarokat becsavarom a HP 8440p szg. en akkor nem indul el, de amint a billentyűzet nincs rögzítve működik, valaki találkozott már ilyen hibával és mi a javításra megoldás. Ez lenne a kérdésem? Előre is köszönöm. -
g_g_g
őstag
Sziasztok!
Elitebook 8560p-ben kéne töltő csatlakozó aljzatot cseréltetnem.
Tudtok megbízható szervizt a 13-14-15-ik kerületekben?Köszönöm.
-
Lajos89
csendes tag
Sikerült megcsinálni. Modolni kellett a BIOS-t, illetve valamiért Legacy-ba volt a gépen a Windows10. UEFI-be újra lett telepítve aztán már jó is lett.
-
zsolti75
senior tag
válasz
Lajos89 #2130 üzenetére
Volt 8570w-m 2013-2015 között, cserélgettem én is a gpu-kat.
A fő gond, hogy a dreamcolor kijelző LVDS csatlakozó felülettel bír, nem tudsz bele ujabb eDP-s kijelzőhöz készült kártyát beszerelni. A nvidia vonalon a Kepler kártyák voltak az utolsók amik készültek lvds és edp-s bios-al is. Vagy cseréled a kijelzőt kábellel együtt edp-re, vagy megbarátkozol a K5000-el.
Privát véleményem, hogy nem ér már annyit az a gép, hogy fejlesztgetni lenne érdemes. -
Lajos89
csendes tag
Sziasztok!
Hátha tudtok segíteni. Van egy HP EliteBook 8770w típusú gèpem.
Pontos hardver:
CPU: i7-3920xm
RAM: 32 Gb
VGA: Quadro K5000m
Dreamcolor kijelzővelA napokban cseréltünk benne VGA-t. Egy Gtx 970m-re cseréltem le a régit. El is indult vele a gép, ad képet mindaddig amíg fel nem ismeri s kártyát. Ekkor sötét képernyőt ad. Külső monitorra ad képet és a kártya terhelhető. Egy Dell Precision M6800-as gépben teszteltük a VGA tökéletesen működik.
Olvastam az angol fórumokon, hogy a Dreamcolor kijelzőt nem nagyon szereti a Gtx 970m. Esetleg van valakinek ötlete, hogyan lehetne megoldani a problémát? Köszönöm -
TRob1
veterán
Sziasztok!
840 G3-nál ha lenyomok egy billentyűzetet a számsor illetve az alatta lévő betűsorból, 2 karakter jelenik meg, mindig pluszba vagy egy alatta vagy egy felette lévő (adott karakternél mindig ugyanaz, pl. i-nél a 8-as is)
Van valami ötlet, tanács?
Köszönettel. -
vito555
tag
Sziasztok!
Hp 8570w hez keresek az egyenes töltő véghez 90 fokos adaptert.Nem találkozott valaki ilyesmivel? [link]
Létezhet gyári darab?
Előre is köszönöm a választ.
üdv:vito555 -
Atos23
senior tag
Sziasztok,
Tapasztalatotok szerint a HP840 G4 milyen minőségű kijelzővel van szerelve?
Szemezek ezzel a típussal is, de elég rosszat írnak róla neten. Ti is ezt tapasztaljátok? -
hódmaci
senior tag
Sziasztok!
Szeretném bővíteni a laptopomat SSD terén.
HP 745 G3
Merre találok valami leírást a kompatibilis eszközökkel? -
csubuka
addikt
Sziasztok!
Azt jól gondolnám, hogy a ZBook 15 G4 Type-C USB csatlakozói nem tudnak PD (Power delivery-t), tehát a laptop semmilyen formában nem tölthető a type-c csatikról (Pl egy olyan USB-s dokkról, ami ilyet tudna...)? Talán csak a G5-nél jött be ez a funkció, de ott is limitek vannak, hogy mekkora teljesítmény a minimum amivel tud valamit kezdeni (90W talán...)
-
scream
veterán
Hali!
Az volna a kérdésem, hogy szerintetek honnan lehet/érdemes rendelni akkut Zbook Studio G4-be? 92Wh-s (6 cellás) verzió kellene.
EBay.de-ről rendeltem, de 3 nappal a rendelés után "out of stock"-kal refundolt az eladó. Szeretnék többször nem lyukra futni, de nem igazán találok infót, hogy honnan lehetne hozzájutni eredeti alkatrészhez a géphez.
-
BumBurum123
újonc
Sziasztok!
Szeretnék egy kis segitséget kérni , Hollandiából ideiglenesen hazaköltöztem (családnak segitség kell, meg igazából önmagamnak is, a Brexit óta beszart Hollandia is.)
Volt kint egy vállalkozásom amit felszámoltam, tovább adtam és megmaradt belőle a munkás laptopom, ami amugy tökre szép, jó, vagány, lehet tapicskolni meg minden is de sejtésem sincs milyen eladási árat kéne belőnöm rá (https://hardverapro.hu/apro/ritkasag_hp_elitebook_x360_830_g6_erintokijelzos_t/hsz_1-50.html) nem tudom hogy ez itthoni viszonylatban szerintetek reális? próbáltam magyar boltot találni ahol megnézhetném a bolti árát de nem találtam közel se ilyen modellt, kint Hollandiában féléve vállalati kedvezménnyel hitelre 2200euroért kaptam meg.
Szóval a kérdés lényegében ti milyen áron hirdetnétek? nincs hozzá semmilyen kiegészitő csak maga az alapgép+töltő.Köszönöm a segitséget.
-
mexel
veterán
Sziasztok! Elképzelhető ogy Elitebook 8540p-ben nem lehet ki-bekapcsolni a Secure Boot-ot a biosban? Rufussal kiírt win10 telepítő van, uefi módban. Bármit bárhová állítok, nem tudom telepíteni a wint.
-
-
Taoharcos
aktív tag
Sziasztok!
Mi a véleményetek az Elitebook 850 G5-ről?
-
Gergello
addikt
Sziasztok !
Zbook 15 G3 bővítésénél kicsit meg vagyok zavarodva.
Egy ilyen SSD van most benne és egy 2,5"-os HDD.
MTFDDAV256TBN-1AR15ABHA , erre azt írja M.2 2280.
Ha NVME ssd-t tennék még bele, akkor milyen csatlakozásút keressek ?
Köszi.
-
Sziasztok.
Adott egy öregecske, de megvigyázott, illetve új állapotú Elitebook 2570P. Jelenleg i5-3320M, 16Gb DDR3 és 120Gb SSD felállásban ténykedik. Ritkán használjuk, inkább tartalék gép vésztartaléka (párom hordta MSC-re jegyzetelni). Utóbbi időben elkezdte minden be-, és kikapcsolás után az SSD kondicióját csökkenteni. Illetve hosszasan áll le a gép. Tehát kikapcsolás után fekete képernyő, ledek világítanak, ventillátort pörög még vagy fél-egy percig.
Mi lehet a hiba? Találkozott már valaki hasonló jelenséggel?
-
Burki
aktív tag
Sziasztok,
Adott egy HP EliteBook 1040 G3. Használtan vásároltam, garancia már nincs rá.
Hónapokig hibamentesen használtam gyári HP dokkolóra csatlakoztatva, majd egy nap elkezdett a kimeneti video jel a monitoron villogni, majd lekapcsolt, felkapcsolt, mintha folyamatosan váltogatnám, hogy a kijelző vagy a monitor üzemeljen.
Töltést vesz fel a dokkolótól, működnek az USB csatlakozók is, és a LAN is, viszont most eljutottam odáig, hogy video jelet egyáltalán nem ad a dokkolón keresztül kifelé egyik DP porton sem.
Windows 10 Verziószám 10.0.19041 build 19041 fut rajta. Plusz driverek nincsenek telepítve, de eddig nem is volt rá szükség. Van valakinek ötlete, hogy mi lehet a hiba, és hogyan lehet orvosolni? Nem igazán szeretnék megválni a géptől, mert ettől eltekintve nagyon szeretem.Előre is köszönöm a segítséget!
-
SpaceJam
aktív tag
SOS kérdés
Telepítettem egy EliteBook 840 G2-t az imént (legújabb BIOS, Fast boot off, Secure mode on, UEFI, 21H1, x64), és már épp befejeztem volna mindenestül, mikor észrevettem, hogy nem jó még az FN+fényerőállítás kombináció (a hang esetén alapból ment).
Leszedtem hozzá a Hotkey support-ot a hivatalos support oldalról, telepítettem, azóta jó a fényerőállítás (a ProBook-ok esetén itt vége is szokott lenni a történetnek), viszont a hang teljesen megszűnt létezni, nem lát device-t sem.
Az eszközkezelő, sem a win update nem látja. Uninstalláltam a hotkey supportot, azóta megint jó a hang, de így nincs fényerőállítás... Mi a pököt csináljak?
Alapvetően minden drivert a Win Update telepített, amihez hozzádobtam az opcionális illesztőket is. Most annyit műveltem, hogy míg látom a hangeszközt, addig telepítem a hivatalosan elérhető legújabb audio drivert, és újra próbálom telepíteni a hotkey supportot, de tartok tőle, hogy utána se lesz jó.
-
Johnny
senior tag
Volna egy HP ZBook 14 amit a lányom használ. Indításkor bios recovery-t ír, végigfut, elviekben success. Aztán újraindul és kezdi előlröl. Van hogy párszor, van hogy bő óráig ezt műveli, végül nagy nehezen elindul. Tipp mi lehet a probléma és mi lenne a megoldás ?
-
bolcsodal
addikt
válasz
CsumiRudi #2106 üzenetére
Milyen konfiguráció? Töltőn van vagy akkuról? Teljesítmény beállítások hogy állnak (pl. max teljesítményt követelsz tőle akkuról is?).
Érdemes lenne figyelni, hogy milyen órajelek mellett éri el ezt a hőfokot milyen ventillátorbeállítások mellett -> AIDA64.
Ezek Notik, ha valami tekeri őket max órajelen símán felszaladnak 90 fokra...
-
CsumiRudi
csendes tag
Sziasztok,
Két hónapos Elitebook 850 G5 processzora normál használat (netezés) mellett 88-91 C fokon üzemel.
Ez normális vagy túlmelegedés?Előre is köszönöm!
-
Burki
aktív tag
Sziasztok,
Adott 2 db EliteBook, egy 840-es és egy 1040-es. Szerettem volna a SIM foglalatot beüzemelni Telekomos multiSIM-vel, viszont hiába telepítek bármilyen drivert, nem igazán sikerül működésre bírni. Van valakinek gyakorlati tapasztalata ezzel kapcsolatban, vagy engedjem el, és vegyek inkább egy külső USB-s eszközt?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Autós topik
- Milyen TV-t vegyek?
- iOS alkalmazások
- EAFC 25
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- További aktív témák...
- ASUS TUF Gaming A17 Makulátlan Állapotban, Dobozában!
- Macbook Pro M1 13" (16/512GB) Gyönyörű Állapotban!
- Apple MacBook Pro 13 M1 Touch Bar 2020 16GB / 500GB SSD
- Remek áron Hp Probook 440 G10 /I5-1335U/32 GB RAM/512+256 GB SSD RTX 2050/FHD/IPS
- Csere-Beszámítás! Olcsó Gamer laptop! MSI Cyborg 15 . I5 12450H / RTX 4050/ 16GB DDR5
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- SAMSUNG DDR4 REG ECC 32GB 2666MHz RDIMM szerver RAM modulok, nettó 15740Ft+ÁFA, 1 év gar., több db
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! GIGABYTE GA-Z170X-UD3 Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest