Hirdetés
- Computex 2026: hűtések és fejlett monitorozás a Montech műhelyéből
- Tízéves az ASRock Taichi, hologramos vízhűtéssel ünnepelnek – Computex 2026
- Computex 2026: hűtési megoldások és ízléses házak a Jonsbo fémjelzésével
- Nyáron hozza a Steam Machine-t és a Frame-et a Valve
- Computex 2026: FSP gépházak professzionális és otthoni környezetbe
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
hapakj
őstag
-
b.
félisten
-
hapakj
őstag
-
lazac_
aktív tag
Bezzeg az én időmben még egyesek tudtak szép VGA-t alkotni (aztán csődbe menni megjelenés nélkül)
-
nehemiah
tag
-
hapakj
őstag
-
Scofield007
csendes tag

forrás: r/pcmasterrace

-
PTM
senior tag

forrás: r/pcmasterrace -
Ribi
nagyúr
gondolom olyan a kialakítása mint a founders editionnek. Nem egy panelen van a kártya, hanem modulokból van összerakva és kábelekkel összekötve. [link]
Így igen át tud rajta fújni a levegő.
Ez a kialakítás pedig problémát is okozott, mert olyan mintha magába a kártyába már lenne egy PCI-E riser (ah lehet épp nem a Founders edition volt, hanem valamelyik másik)
Ez szinte biztosan az FE nyákjára épül, csak a hűtés más (nagyobb)
-
hapakj
őstag
gondolom olyan a kialakítása mint a founders editionnek. Nem egy panelen van a kártya, hanem modulokból van összerakva és kábelekkel összekötve. [link]
Így igen át tud rajta fújni a levegő.
Ez a kialakítás pedig problémát is okozott, mert olyan mintha magába a kártyába már lenne egy PCI-E riser (ah lehet épp nem a Founders edition volt, hanem valamelyik másik)
-
jilian
addikt
Nem értem ezt a nyák-ot....ez most rácsos vagy mi?
Mert a képek alapján a levegő átfúj rajta.
-
hapakj
őstag
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
-
hapakj
őstag
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
-
hapakj
őstag
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
-
hapakj
őstag
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
-
hapakj
őstag
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Ennyi erővel minden, ami nem egy baltával faragott tömb, csajos.
-
hapakj
őstag
-
wjbhbdux
veterán
RGB akváriumházas fortnite kölykök már elő is rendelték!
-
hapakj
őstag
-
tvar
csendes tag
Az erőst lekerekített, robosztusságot nélkülöző ellenben szolídabb/ kellemesebb átmeneteket alkalmazó formaterv illik abba amit a gyengébbik nem általában jobban preferál. Ami igaz a "vattacukor" effektre is :-) Nem sértésnek szántam hanem észrevételnek.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
És ez mitől "csajos" (a vattacukor ÉÁLY képedtől eltekintve)?
-
tvar
csendes tag
-
tvar
csendes tag
Szerintem kissé csajos a formaterv, ami nem baj, sőt építve rá akár ki is lehetne használni a megfelelő textúrával. A hölgyeknek többet számít a design mint a paraméterek, így hogy még erős is a kártya tuti olvadnának érte a gamer girlek.
-
tibaimp
nagyúr
Nekem pont tetszik benne, hogy egyedibb, valamilyen szinten mertek szakítani a berögzült dizájnokkal.
-
Nimda
addikt
-
Fotelman
csendes tag
Nekem kifejezetten tetszik 
Mondjuk elsőre az Asus kártyája jutott eszembe, reméljük itt lehet majd normálisan csatlakoztatni a tápkábelt.... -
Ribi
nagyúr
Számomra egy dolog az ami feltűnt, hogy elviekben ez egy két slot-os kártya, amelynek síkjából a két nagyobb légkavaró kiemelkedik, a harmadik valahol középen rács mögé zárva dolgozik.
Olvasva a külföldi tech oldalakat, ezt a méretet inkább SFF kategóriába sorolják. Megnézve más gyártói megoldásokat, ott ilyen teljesítmény mellett már 3 slot-os kialakítást alkalmaznak, kb. 1.5x nagyobb hűtőbordákkal megtámogatva, és még a vapor chamber megoldásról nem is beszéltem (erről nem találtam konkrét infót, hogy ebben alkalmazzák-e vagy sem)
Úgyhogy igen: ez borzolja a kedélyeimet, mégpedig azért, mert alulméretezettnek találom hűtésteljesítmény oldalról.
Ennyi erővel minden alap 5090 2 slotos, csak kiemelkedik belőlük a venti.
Ez is ugyan úgy 3 slotos mint azok. Csak mivel az első is keresztül szellőztet, nem kell rá 3-ik nagy venti. De hogy SFF egy 3+ slotos kártya?
Az FE a 2 slotjával még talán, de ez? -
Scofield007
csendes tag
Számomra egy dolog az ami feltűnt, hogy elviekben ez egy két slot-os kártya, amelynek síkjából a két nagyobb légkavaró kiemelkedik, a harmadik valahol középen rács mögé zárva dolgozik.
Olvasva a külföldi tech oldalakat, ezt a méretet inkább SFF kategóriába sorolják. Megnézve más gyártói megoldásokat, ott ilyen teljesítmény mellett már 3 slot-os kialakítást alkalmaznak, kb. 1.5x nagyobb hűtőbordákkal megtámogatva, és még a vapor chamber megoldásról nem is beszéltem (erről nem találtam konkrét infót, hogy ebben alkalmazzák-e vagy sem)
Úgyhogy igen: ez borzolja a kedélyeimet, mégpedig azért, mert alulméretezettnek találom hűtésteljesítmény oldalról.
-
b.
félisten
-
paljani
senior tag
Okádék ahogy ez kinéz. A Matrix meg valószínűleg a legnagyobb f@sz amit ez ember a kezében tart(hat) élete során, bár egy fokkal így is jobban néz ki mint ez a hooverboard design.
-
hapakj
őstag
ez - ronda
Founders - elmegy
ROG Matrix Platinum - ronda
ROG Astral LC - ronda
Inno3d iChill - elmegy, de inkább rondakb az utolsó szép nvidia kártya:

bár igazából amióta a VGA-k csak egy ormótlan tégla hűtő, azóta rondák. -
Synthwave
HÁZIGAZDA
-
hapakj
őstag
Ezek az 5090 csúcskártyák miért rondák?

-
oettinger01
őstag
Erre már lehet azt mondani, hogy nem tömeg hűtést kapott a cucc
-
RobbyJr
addikt
-
Stealth
őstag
-
hokuszla
senior tag
-
RobbyJr
addikt
Nem néz ki rosszul, de ez a 2db ventilátor elég egy 5090-nek?
-
F34R
nagyúr
Nah, ennek az sem mind1 milyen hazba rakjuk.... megneznem a tesztkornyezetet is.
-
tibaimp
nagyúr
-
Ribi
nagyúr
A ferdén álló táp csati miatt úgy nézem az FE-re raktak egy új hűtést és csókolom. Nem vitték túlzásba a dolgot.
-
Fecogame
veterán
Nem egy tömegkártya kinézetű, az biztos.
-
Stealth
őstag
Jól néz ki ez a kártya.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Intel Core i9-10850K 10-Core 3.6GHz LGA1200 (20M Cache, up to 5.20 GHz)
- Prémium Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R7 5800X /ROG 6900XT LC /32GB DDR4 /512SSD + 1TB HDD
- ÚJ Lenovo Legion Pro 7 - Intel Core U9 275HX, 32GB, 1TB, RTX 5080(16GB), OLED 240Hz
- BESZÁMÍTÁS! 32GB G.Skill Trident Z Royal 4000Mhz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- HP ElitBook 840 G10 netbook / 12 hónap jótállás
Állásajánlatok
Cég: aiMotive Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest

Mert a képek alapján a levegő átfúj rajta.

Nekem kifejezetten tetszik
Képekre fókuszáltam csak