Hirdetés
- Pofonegyszerűvé teszi az AI-t az új AMD Software
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- OLED TV topic
- Videós, mozgóképes topik
- GeForce RTX 5080-nak álcázott 5060-at kapott egy pórul járt vásárló
- TCL LCD és LED TV-k
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Házimozi belépő szinten
- Mini-ITX
Új hozzászólás Aktív témák
-
Chaser
legenda
42-es cipővel nem messzire mennék én sem, az biztos ( :
Pálinkát már megutáltam, a viszkit' is kezdem. Idén - tavaly) - szilveszterezni se mentem, kiutáltak volna ha nem iszok, ha meg iszok ki tudja hol ébredek:d
Kicsit tömeget fogom levinni, izmot növelni, de terembe nem igazán szeretek járni. Találtam jó edzéstervet és módszereket amiikkel terem nélkül is megoldható a történet.
Nálam ez a terv) -
-
-
Ahhoz olyan vezetőket kellene választani, akikben nincs imperialista törekvés. Lehetőleg az előtt, hogy a diktatúra kialakulása viccé amortizálja a demokráciát.
PS:
Amikor nem megy jól az élet, az emberek jó királyt akarnak, aki megmondja nekik mit kell tenniük. Királyt biztosan kapnak! Jó királyt bizonyosan nem. -
-
Gondolj bele, ha nem lennének atomfegyverek, akkor hány háborún lennénk már túl. Ja és január 8. óta sok dolog történt, pl:
Telex: Nyugati országok katonákat küldenek Grönlandra, miközben Washingtonban bejelentették, hogy amerikai-dán munkacsoport alakul a sziget ügyében -
-
-
-
Chaser
legenda
Egy üveg mind felett, egy...
)
Nem kis darab emberke vagyok. A magasságomhoz képest viszont objektíven ez már sok, ha a külső szemlélők 10 kg-mal kevesebb tömeget is mondanak - nem jófejségből' -.
Egy olyan video inspirált abban, hogy változtassak az irányon, amiről azt hittem fake)
Mondjanak 20kg-mal kisebb tömegűnek, mint ami vagyok, objektíven. Jó a genetikám de mindig lusta sz@r voltam. Szerencsére az ízlésem " egészséges", de az alkoholt mindig bírtam.
Egyik régi haverom 18. szülinapján ittam az első teleport-koktélt....aszongya', ittál már ilyet? Nem...
Következő emlék asztal alatt, birkózunk kié a hely, csak eltelt közben pár óra mint utólag kiderült) -
Chaser
legenda
Egyik régi sógornőm mondta:
Te mindig megmondod mit gondolsz, mit érzel, irigyellek.
Azt válaszoltam, azt lehet nem tudom mit érzek, de ha sz@r ez a marhapörkölt azt biztos megmondom) - ne kelljen jövőre is ilyet ennem.... -
Érdekes egybeesés, a kifogásolt elem a következő évtől változott. Nyilván nem miattam. Én az voltam, aki "mert" szólni. Innen - is - tudom kevés ember is okozhat változást pozitív irányba - ahogy negatívba is -. "Ez a hülye mert szólni, akkor én is jelzem."
Ezt tényleg zárójelben jegyzem meg, mindenki rakja ahova akarja. Covid. Nem éreztem szagokat/illatokat. Kétségbe estem. Biztosan kérdeztem itt is, máshol is. Aktuálisan ezt nem közlöm senkivel, de kétségbe estem, tudom utólag. Mit tehettem volna? Gugli' természetesen. Egy magyar "találmány", elolvastam. Alkalmaztam. Egy újabb példával szembesültem, az agyunk kis túlzással csodákra képes. Csak elfelejtettem a szaglást pár hét alatt, és megtanultam újra az instrukciók alapján.
A dezodorokat/parfümöket kivéve, a legtöbbet mai napig büdösnek érzem konkrétan. A kérdés a mai napig nyitott:
Előtte is büdösek voltak, csak elhitették velem, hogy nem az? ( :... -
bakgab
tag
Még 10%-os fénysebességgel is gond lenne, például nem lehet annyi üzemanyagot vinni, hogy elérj valami csillagot (igen, fékezni is üzemanyaggal kéne) Összefogni persze érdemes lenne, de sokkal előbb vége a földi civilizációnak - szupervulkán, napvihar, aszteroida becsapódás stb. és leginkább a klímaváltozás
-
-
Chaser
legenda
Kizárt dolog, mert nem tudom ( :
Rá kellett keresnem, nem ismertem a fogalmat. Én csak főzni szoktam.
Abból sejtem jól, hogy mindig kétpofára' eltűnik ha más eszi is. És abból indulok ki, nekem ha nem ízlik valami megmondom. Ha nem mondanám meg, legközelebb is olyan sz@rt kellene ennem, csak ezért.
De mint előbb is látszott, van amit pont fordítva tudok) és - lehetséges - alapfogalmakkal sem vagyok tisztában. A véleményem nem mérvadó. -
-
Chaser
legenda
válasz
Hieronymus
üzenetére
Akkor ezt benéztem:d de a finom stimmel)
-
-
azért nem mindegy 100 fokon forr valami vagy alacsonyabb hőfokon a nagy nyomás miatt.
A nyomás növekedésével egyenes arányosan nő a forráspont.
A hőcsöves hűtés lényege, hogy alacsonyabb nyomást hoznak létre a csőben ezzel lejjebb a víz forráspontját.
A víznek van hármaspontja. Azon a hőmérsékleten és nyomáson a víz azt halmazállapotát tartja meg, amiből érkezett. -
A fene gondolta, hogy ebből a topicból főzőműsor lesz

-
-
Chaser
legenda
Jah, pedig ez is kicsit javítana a globális helyzeten, kevesebb energiával/zsiradékkal jobbakat főzni)
Az airfryer ehhez jó partner az biztos. Enyém 1500w-is, a gyakorlatban 1450 a max, és a sütés több mint felében csak a venti és a lámpa megy - ablakos -, akkor 60w. Összesítve 750w-ból kb elvan.
Sütőpapír most aldiban volt filléres, 50db-os 700ft. -
Xiaomi forrólevegős nekem is van, fiamtól kaptam '24 karácsonyra. Kedvelem, diszkótorost is abban sütöm, jobb mint zsírban/olajban.
Nekem szerencsére mindent bír a gyomrom, már a nagyszüleim rászoktattak a magyaros étkezésre. Volt ott minden, kacsa, liba, tyúk, malac. Persze a leves/főzelék sem volt semmi, amihez frissen szedte a kerti termést a nagymama.OFFba tettem már, kissé eltértünk a felvetett globális problémától
-
Chaser
legenda
Nem tudom több vitamin lesz-e benne, de finom az biztos)
Kerámia főzőlap. Pár éve vettem Tefal edényeket, ez már nem a régi francia, de még mindig korrekt. A főzőlapon 9-esig van fokozat, ha forrásba került 2/3-as fokozat elég. Kb mindent így főzök. Jobban szeretem sokkal, mint a gázos megoldásokat - pl nem csavar alá a huzat -. Sütő is elektromos, abban meg szinte mindent fólia/tető alatt sütök először, csak a végén kerül le a "védelem". Airfryerben is sok mindent így. Az jó találmány, csak jól kell használni. Sült krumpli is elsőosztályú benne, pár csepp olajjal. Már arról le is szoktam, a gyomrom nem szereti az olajat, és olajban azért szív fel. Pár sütés után meg kuka az olaj ami nem kifejezetten olcsó, plusz a szag. De a kis sütővel újra visszakerült az étlapra) -
Húsleves tényleg szinte forralás nélkül, takaréklángon, hőelosztó rostéllyal (gáztűzhely, elektromosom csak sütőben van).
Ami meglepett, hogy a répában/zöldségben így állítólag több hasznos cucc lesz, mint nyersen. Gőzöm nincs hogy valós-e, neten olvastam régebben. Én nyersen is szoktam rágcsálni, pont a vitaminok miatt. -
Chaser
legenda
válasz
Hieronymus
üzenetére
Én nem eszem a tipikus nagyar ételeket...pacal, köröm, kocsonya, halászlé, birka, kecske, stb. Húslevesben is max csirke máj meg mell vagy comb filé, csontos dolgoktól alapból rosszul vagyok, amolyan fél-vega), főzni úgy szoktam minimum forrással alacsony hőfokon jó edényben , azért nem mindegy 100 fokon forr valami vagy alacsonyabb hőfokon a nagy nyomás miatt. Amellett hogy gazdaságosabb még finomabb is.
Van egy cimborám, úgy főz mintha gejzír lenne fedő nélkül, és mondja most zöldségleves lesz, kell a vitamin...( : párszor már felvilágosítottam, abban max ásványi anyag marad, vitaminra ne fogadjon:d -
Főzésnél viszont megy enyhe forrásban 3-4 órát, lehet azért nem marad föld íze.
Egyszer egy jelesen ismert fórumtag a halászlé készítését írta le. Amiben több órán keresztül főzték azt a halat, amit néhány perc alatt lehet finomra főzni.
A hozzászólások megerősítették. Nem volt vicc a blog bejegyzés.
Azóta tudom. Mindent szét lehet főzni. Még az ásványi anyagok egy részét is szét lehet főzni.
Ez a magyar konyha tragédiája, a zsírok túladagolásán kívül! -
Chaser
legenda
válasz
Hieronymus
üzenetére
A magyar konyha nem tudom hogy főz, azt tudom én hogy csinálom)
1,5 óra, első fél óra 180-190 fokon, maradék óra 150-160.
Alufóliával fedve amit az utolsó 10 percben veszek le, piruljon kicsit a teteje és a füstölt szalonna. De a cékla valahogy mindig íztelen maradt, többi zöldség tökéletes.
Főzésnél viszont megy enyhe forrásban 3-4 órát, lehet azért nem marad föld íze. -
-
Chaser
legenda
A cékla is kedvencem, pláne mikor fél napig itt van a kezemen a nyoma)
Hieronymus
Ott valami nem oké, a mi céklánknak nincs föld íze. Főzés közben van föld szaga. Aki ismerős eddig evett belőle az két pofára tolta:d én is úgy szoktam ( :
Próbáltam tepsis krumplival is, beleb@szok répát, karalábét, zellergumót is. Cékla az nem lett finom, íztelen. De szépen megfestett maga qlatt mindent. -
-
-
-
válasz
Hieronymus
üzenetére
, mint a vörösbor, az sem feltétlenül gyomorvérzésre utal... -
Én szeretem és valóban egészséges.
Sokan elrontják, mert főzik. Főzés közben megmarad egy földes jellegű mellékíze.
Sokkal jobb sütni a héjával együtt. Amikor a héja már majdnem puha, hagyni kell lassan kihűlni. Akkor a belseje is megpuhul.
A WC használata közben nem kell megijedni. Ami kijön, annak a színe vörös.
-
-
Chaser
legenda
Már a színezék is mesterséges? remélem ahhoz nem kell sok ram)
Ezt tényleg nem tudtam. Igazából nem a zegészséges' életmód miatt csökkentettem sok bolti dolgot. Ha valamit nagyon akarok enni de nem kéne azért ráugrok. Könnyebb emésztés, jobb közérzet, jobb testalkat - bár szegről-végről ez is egészség, de belehülyülni nem fogok az biztos, holmikormitmennyit' -. -
8th
addikt
Most jól becsicskítottad a világvezetőket. Ha elolvassák ezt a bejegyzést tuti jó útra térnek.
-
-
Chaser
legenda
Nincs. Nekem ezeknél a negatív felhang maradt meg. De köszi' utánanézek. Ettől független amiket itthon főzünk/főzök alap-alapanyagokból azt bármilyen bolti vagy êttermi csodánál jobban szeretem.
DarthSun
Holnap kelkápi' főzelék) párolt káposztát imádom, káposztás tésztát, székely káposztát, spenótot viszont nem szeretem ( : főzelékből talán tök a kedvencem, végtelen mennyiséget meg tudok enni:d nyáron netto 6-7kg-t főzök egyszerre friss tökből. Hozzáadott víz nélkül, még a saját levéből is szedek le, nem szeretem ha leves jellegű.
Talán két éve volt kinn paradicsom az erkélyen, jött valami savas(?) eső, meg is murdelte magát utána. A kapor is. Dísznövények túlélték. -
A káposzta minden formában kedvenc nálam is. Sokféle jó fogás készíthető belőle. Töltött káposzta, kelkáposzta főzelék, székelykáposzta, tészta, rétes.
Meg pld a spenót, nekem az egyik kedvenc, de az emberek jórésze utálja. Mondjuk én mindenféle főzelékfélét szeretek.A szennyezettség sajna mindenhol ott van már, háztáji termelés sem kivétel, a földben is, az eső is szennyezett már, evvel nemsokat lehet kezdeni.
-
válasz
mefistofeles
üzenetére
Ja, akkoriban igen. De hogy ezt úgy, hogy globális katasztrófa felé haladnak, hát, az még nem ment nekik.
De lehet, hogy ennél okosabbak lettek volna
@Chaser : Az megvan, hogy az E jelölések nagy része teljesen természetes anyag, ami amúgy is van abban a kajában?
-
Chaser
legenda
válasz
Hieronymus
üzenetére
Azt szoktam mondani az E számokra, kell az immunrendszernek)
Bár már sok mindent kukáztam amit egyébként szeretek. Csak már kb a zöldség és tiszta hús is tele van szeméttel, egy fokkal jobbak mint a 10 E számot tartalmazó feldolgozott szutykok.
Nemrég csináltam savanyított káposztát, azt gondoltam valami spéci cucc kell bele amitől megsavanyodik. Lóf@szt, a káposztában levő tejsavtól savanyodik meg. Olyan 4kg-t csináltam 3/4kg bolti árán, bár lehet ezt speciel nem vágják tele tartósítóval. -
-
Hát, a rómaiak még nem okoztak maguknak globális krízist
Dehogynem! A saját - amúgy nagy - birodalmukon belül.
A 235–284 közötti időszakot a történetírás Crisis of the Third Century néven ismeri. Ez egy olyan, több évtizedes összeomlási spirál volt, amelyet nagyrészt a rómaiak saját döntései és belső konfliktusai idéztek elő.A római rendszer összeomlása az egész Mediterráneumot megrázta, és minden régióban egyszerre jelentkeztek:
éhínségek
városok elnéptelenedése
kereskedelem visszaesése
politikai fragmentáció
kulturális és vallási átalakulásNyilván azokon a területeken nem jelentkezett a probléma, amely felett nem volt joghatóságuk. De számukra globális volt a katasztrófa.
Mára a teljes Föld egy olyan globális birodalom, amiben csak lokális kormányok és csoportok léteznek.
Olyan mint Afganisztán. Egy ország amelyeken a helyi hadurak osztoznak.Hiába van egy kormány, nagyon behatárolt lehetőségei vannak. Globális szinten ma ez az ENSZ. -
Chaser
legenda
válasz
Hieronymus
üzenetére
Úgy értettem, lassan már szó szerint műanyagot eszünk. Persze hogy van bennünk, nem is érezném magam jól nélküle)
Régi jó barátom heppje volt a "bio". Mondom ok, azért azt tudjuk kis hazánk hogy működik. Ott vagy amikor előállítják azt a biot? Nem. De ha tényleg nem kap vegyszert, az esőből nem jut bele minden sz@r?) mellé a marék vitamin naponta Sztem 3* annyit volt beteg egy év alatt mint én, de legalább biot evett)
Nekem sincs gyerekem, de attól én nem sz@rom le őket. Csak a maradék 99,999999% ( : rengetegen közülük gyerekkel, akit állítólag szeretnek. De hogy mi lesz vele 20-30-40 év múlva az oly mindegy. A politikusoktól csak a hangzatos semmitmondó kamu megy, de az tökélyre fejlesztve. Nevetséges az egész emberiség ahogy van.
Mostanában azt szoktam mondani ha politika szóba kerül, szégyellném megmondani külföldön, hogy magyar vagyok. Amit már régen mondok, sokszor szégyellem magam, hogy az emberek közé tartozom. Ezvansajnos' -
-
válasz
mefistofeles
üzenetére
Hát, a rómaiak még nem okoztak maguknak globális krízist

-
Amiről írsz az azóta létezik amióta az ember megjelent a földön, csak manapság kifinomultabb, modernebb, szervezettebb formában csinálják.
-
Lassan már műanyagot eszünk, beépül az állatokba is az a sz@r. Mellé a vegyszerek.
Nincs probléma.
Már benned és bennem is van műanyag. Ezért már nem kell aggódnunk.
Volt bolgár munkatársam. Egyértelműen kijelentette. Nincs gyereke, nem érdekli a környezet védelme. A húgának két szép, 6-8 év körüli ikre van. Na ők is nagy ívben vannak le@@@@@va. A logikus gondolkodás sci-fi kategória.
Egymás melletti lakásban laknak. -
Chaser
legenda
Az e-autós hír alatt elmondtam a véleményem.
Néhány gondolat még, pl a fajok eltűnéséről. Elég szonorú, de tőlünk független is tűntek el fajok, és nyilván alattunk is alakultak ki újak. Ahogy a klímaváltozás is tőlünk független, a felgyorsítását viszont elb@sztuk nem kicsit. Egyre több erdőtűz fog jönni, egyre több helyen elsivatagosodás. Nem fogunk mi kihalni még sokáig, csak majd az életkörülmények megváltoznak. A természet mindig megoldotta, ha egy faj túlszaporodott, nem mi fogunk majd ki rajta) máris annyi degenerált születik és szaporodik tovább, ez is egy finom jelzés az irányt illetően. A nagyon gazdagok biztos gondoskodnak jobb lehetőségekről maguknak, de azt ne felejtsük el, a legtöbb ilyen emberke az egészben azt élvezi, hogy villoghat a világ előtt ezzel, szóval senkinek sem érdeke a sárgolyó lakhatatlanná tétele, kb csak kötelező rossz. Ehhez 8-9mrd ember asszisztál)
Az is mutatja mekkora birkák vagyunk, ha két ország vezetője háborút kiált akkor háború. Két ember milliók felett. Szánalmas.
Lassan már műanyagot eszünk, beépül az állatokba is az a sz@r. Mellé a vegyszerek. Nyaminyami' ( :
Nem lesz megoldás, alkalmatlan rá az emberiség, majd jön ami ezek következménye lesz.
Hogy is szokták ezt mondani? Sodródunk az árral. -
-
kuntics
aktív tag
-
válasz
Victoryus
üzenetére
szerintem a 3.világháború és a teljes pusztítás a terv a heti hírek után...
Működik a rémisztgetés.
Hogyan lehetne világháború, ha a nagyobb hatalmak területet akarnak szerezni?
A másik területnyerése csak legalizálja a saját törekvésüket. Egyfajta érdekazonosság van, ami hosszú ideig is kitarthat.A másik dologhoz. Atombomba annyi van, hogy a karbantartásukra sincs elegendő pénz.
Nem kell, neutron bombát gyártani. Amúgy sem humánusabb megoldás. -
válasz
Victoryus
üzenetére
Trumpnak nem tudom, mi a terv, azt se, hogy van-e
Általában azt akarja, amit az, akivel utoljára beszélt.Egy szét*szott világ feletti uralom meg, hát, sok értelme ugyanúgy nincs, mint az atombombának (BTW ha minden igaz, csak az oroszoknak van neutronbombája, vagy hát arról lehet tudni.)
-
szerintem a 3.világháború és a teljes pusztítás a terv a heti hírek után...
Egyébént még mindig nem értem, miért atombombát gyártanak. A neutron bomba logikusabb lenne, ha csak a területet akarja és nem midnent nulláról felépíteni.
Attól félek trump bácsi annyira kretén, hogy ezzel akarja magát beírni a történelembe, amit már senki nem fog olvasni.
Azon sem lepődnék meg, ha lenne b tervük, mondjuk egy portál vagy csillagkapu de csak számukra. Attól mert a mostani fizika szerint nem lehetséges, az még nem 100%.Szerintem hamarabb kipusztítjuk magunkat, minthogy kolonizálnánk a naprendszert. Annyira azért nem jó a naprendszer peremén meg holdakon élni. Erre is ott a másik kedvenc sorozatom a Térség. A meteorit bányászat megint hozná magával a még erősebb multikat. A koloniák függetlenségi harcait. Tök mindegy, csak legyen háború, mindig ez a lényeg.
A Visszatérők egyik kedvenc sorozatom, szegény bolygó minden baromság után regenerálódott, de mindig újra és újra tönkretettük.
A történelem során nem nagyon volt békés időszak, mindig volt legalább egy kretén aki világuralmat akart. Benne van a vérünkben.
-
Hát igen, összefogás kéne. Gyors űrhajók, hogy a Naprendszerbe is ki lehessen rajzani. Aztán a fénysebesség 10%- a, ez még elérhető, de messze vagyunk tőle, evvel 1 millió év alatt betelepíthető az egész Galaxis, még akkor is ha a terraformálásokhoz használt 50-100 éveket is beszámítjuk. Az Univerzum korához képest ez is csak egy villanás lenne.
-
-
futo001
senior tag
Tul sok ido telt el nagyobb haboru nelkul, joletben, es most akkor hiszi az ember, hogy rossz neki, mikor nem tudja megvenni a legujabb telefont.
Ezert minden hitegetesnek bedol es elkezd hajlani a szelsosegek fele, aminek kovetkezmenyekent szociopatakat kezd el hallgatni es tamogatni, vegul ezekre szavaz. Aztan meg megy a pislogas, hogy mi tortenik a vilagban. -
-
ergoGnomik
aktív tag
Aha. Szóval akkor milyen baja is lesz a bolygónak az emberiség miatt? Felrobban? Szétesik? Belezuhan a Napba? Kirepül a Naprendszerből? (Ami ráadásul még nem szintén nem változtat érdemben a bolygón.) Magába roskad és fekete lyuk lesz belőle?

semmi köze a klímaváltozáshoz, maximum a sebességéhez
Érdekes. Szóval megváltoztatjuk a sebességét. De ez nem indukált klímaváltozás. "Csak" a klíma természetes változásának megváltoztatása, igaz? Mindig tanul valamit az ember... -
Balage21
tag
válasz
ergoGnomik
üzenetére
Téves. Az emberiségnek semmi köze a klímaváltozáshoz, maximum a sebességéhez (egy kicsit). Ezt az egész bullshitet csak a ráépült business miatt tolják az arcába mindenkinek. Vásárolható széndioxid kvóta könyörgöm??? A könyezetvédelem mára egy jól jövedelmező üzlet semmi más, most épp ezt tolják.
A villanyautó is legalább akkora önbecsapás mint a napelem és társai melynek előállítás során több szennyezőanyag kerül a levegőbe mint amit valaha megspórol... -
ncc1701
veterán
Sosem értettem, mire jó ez a végtelen harácsolás. Mikor meghalunk, semmit nem tudunk magunkkal vinni.
-
Egon
nagyúr
válasz
ergoGnomik
üzenetére
Szerintem csatlakozik az utolsó mondatodhoz, legalábbis nekem ez jutott eszembe róla, némileg továbbgondolva.
-
-
yanna
addikt
Régóta tudott dolog, hogy megérett az "emberiség" a pusztulásra.
-
paatrick
őstag
"Pont ez a LOL . Ők is itt élnek...
"Már nem sokáig

Az Elysium(2013) című film 2154-ben játszódik, de ha a mai fejlődési ütemet fenn tartjuk akkor már 2100-ra is valóság lehet, vagy még hamarabb és számukra probléma megoldva.
-
-
kuntics
aktív tag
-
válasz
Victoryus
üzenetére
"Szerintem nekik mindenképpen lesz hol élni, lesz mit enniük"
Szerintem pont ez nem igaz
Olyan kis méretben és izoláltan nem fenntartható az az életszínvonal, amin élnek. Alkatrész a gépekhez, nyersanyagok, stb."Nem látom rosszabbnak, mint a mostani nagy demokráciákat,"
Ja, itt is elvisznek, ha "rossz" szóra keresel rá... fasza, nem rosszabb
És még ha nem is lenne rosszabb, akkor is, nem erről volt szó. Tök mindegy, hogy jobb-e, hogy erősebb-e gazdaságilag. Nem működik együtt, és ugyanúgy pazarol. Itt az a lényeg, hogy az ellentéteken kéne túllépni, mert ha nem, azt mindenki megszívja. -
Szerintem nekik mindenképpen lesz hol élni, lesz mit enniük, a többiek sose számítottak. Jó eséllyel már élesben működik ami a sziget c. filmben volt, azaz minden tehetős embernek van saját klónja, akikből ki lehet operálni a szerveket ha szükséges. Nem tartom kizártnak a fej/agy transzplantot sem, hiszen voltak cikkek erről is. Valószínűleg vannak olyan kezelések, amikről az átlag ember nem tud. Jó eséllyel már 150 év felett van az ő maximális élettartamuk. A poor népre nem sok jó vár, de nem is érdekli a többséget. Most elvannak, holnap meg majd megy az éhezők viadala. Aki túrázik pontosan látja az erdők romló állapotát.
Azért van javuló tendencia is, néha érdemes megnézni a global légminőség térképet. Kína helyzete pl. rengeteget javult. YT-on is ott a sok beszámoló, már nem pöfögnek a robogók, riksák. Haladnak az átállással szépen csendben. Más kérdés, hogy ezek a hatalmas vízerőművek kevesebb, vagy több hasznot hoznak, mint a szénerőmű.
Ugyanakkor megnézed a flightradart, iszonyat sok repülő repked, de minek. Eleve a nagysebességű vasúti közlekedést kellett volna fejleszteni szerintem. Megint csak Kína... 200 km fél kb. 1 óra vagy kevesebb alatt megvan. De 300-zal 1000km is csak 3 óra, és nincs becsekkolás, a város közeépn áll meg a vonat, nem kell tranzit... Lehet ezt logikusan is. Diktatúra-e? Nem látom rosszabbnak, mint a mostani nagy demokráciákat, sőt.
Nagyon abszurd az egész világ amiben élünk, kicsiny országunktól kezdve egészen usa, ussr... és két vénember áll az élen, akiknek semmi nem számít. -
válasz
ergoGnomik
üzenetére
Azért nekem nem éppen pozitív, hogy kiirtottunk egy csomó mindent.
@Egon : Nem láttam, de olvastam róla.
@Kuntics : Erről írtam, hogy ahol szarnak bele, ott mi lehet a terv?
Nekik nem lesz gond? 
-
A Földnek nincs problémája. Nem tönkre menni.
Ha az élővilága 98%-a kipusztulna, akkor is újra utat törne magának az élet. A mi kialakulásunkat is egy katasztrófa előzte meg.Nekünk van problémánk.
Dupla problémánk van.
Egy részt a rettentgetés. A mióta az eszemet tudom, permanensen 20 éven belül fogy a szénhidrogén. Pontosan 20 év választ el bennünket a fúziós energiától.A Föld átlag hőmérsékletéről.
Mezozoikum (252–66 millió év)
A dinoszauruszok kora általában lényegesen melegebb volt:
Globális átlag akár 10–15 °C‑kal magasabb a mainál. A sarkvidékeken is erdők voltak, jégsapka nem létezett.Kainozoikum (66 millió évtől napjainkig)
Eocén hőmérsékleti maximum (~50 Ma): a Föld egyik legmelegebb időszaka, 10–12 °C‑kal melegebb a mainál.
Miocén–pliocén: fokozatos lehűlés.
Utolsó 3 millió év: jégkorszakok ciklikus váltakozása (Milanković-ciklusok).
Utolsó jégmaximum (~20 000 éve): kb. 5–6 °C‑kal hidegebb volt a globális átlag.Ha szigorúan tekintjük, az utolsó jégkorszak még ma sem ért véget. Még mindig van egész évben megmaradó jégtakaró a sarkokon.
Ez nem jelenti azt, hogy nekünk nincs felelősségünk. Felgyorsítjuk a folyamatokat, nehezebben alkalmazkodik a változások a teljes élővilág.
A történet főszereplői. A Nap. A legnagyobb energia forrásunk. Ha sokat kapunk felmelegedünk. Ha keveset jégkorszakba fordulunk. A vulkáni tevékenység növekedése, fokozza a lehűlést. A légkör felső részébe feltolt szennyezés elemészti, visszaveri a Napból érkező energiát.
De nekünk nem ez a legnagyobb bajunk.
Egy időben került hatalomra a csipetcsapat. Közös tulajdonságuk, hogy a zsenialitásukat az elmúlt évezredben felejtették. Mostanában már a zsenialitást, szenilitássá konvertálják.Ez úton jelentem be. Igényt tartok Wakandára!
-
kuntics
aktív tag
Tök jó lenne a zöldítés meg tenni a bolygóért, viszont ha csak pár ország vagy szövetség hajlandó tenni a célért, akkor pont ők fognak hátrányba kerülni. Rengeteg pénzt elvisz, a klímával nem foglalkozók meg máshol tudnak előrelépni. Itt tényleg vagy kollektívan mindenki csinálja, vagy elfogadjuk, hogy hamarosan kuka a rendszer. Kiváló példa az Eu, ahogy a saját szabályaival kinyírja a húzóágazatát, az autóipart. Kisköbcentis turbóbenzinesek, meg kivezetésre váró belsőégésű motorok, tengerentúlon meg beleszarnak és nyomatják az 5000cm^3 v8-akat. Itt mrd €-kat elégetnek arra, hogy pár grammal kevesebb co2 menjen a levegőbe, ott meg fejlesztik a hadiipart. Aztán ha nagy lesz a gebasz és fogy az ivóvíz meg az élhető terület, akkor lehet mutogatni a zéró emissziós népautót, jön Johnny a mocsokba az m16-tal azt viszi ami kell neki. A baj az, hogy még nem lehet választást nyerni zöld célokkal, amik 20-50 évvel későbbi pozitívumokat ígérnek. Az emberek többsége nem gondolkodik hosszútávban, csak az a jó, ami egyből jobb helyzetbe hozza őket, a politikusok meg kiszolgálják ezeket az igényeket.
-
Egon
nagyúr
válasz
ergoGnomik
üzenetére
A Ne nézz fel című film remek példa az ún. "elit" hozzáállására.
Sajnos a többség pedig sima konzumidióta, akinek szükségleteit a reklámok határozzák meg, és nem igazán lát előrébb a saját orránál, amíg a jelenleginél sokkal durvábban nem tapasztalja meg a saját bőrén a problémákat... -
ergoGnomik
aktív tag
Amúgy mi a terv? Sosem volt, sosem lesz.

-
ergoGnomik
aktív tag
Téves. A bolygónak semmi problémája az emberiséggel. Az emberiségnek van baja a saját maga okozta klímaváltozással és egyéb firlefranccal. A bolygó mindegyik kihalási esemény után itt volt és utánunk is itt fog maradni. Kering a nap körül, az élet meg majd újra fejlődik rajta. Lehet, hogy akkor majd egy ténylegesen értelmes is...
-
-
Politikusok/milliárdosok hozzáállása = Hulljon a férgese.
-
Balage21
tag
Ennek a bolygónak nem a klímaváltozás a problémája, hanem az emberiség létezése.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eredeti játékok OFF topik
- Pofonegyszerűvé teszi az AI-t az új AMD Software
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Sweet.tv - internetes TV
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- EAFC 26
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- OLED TV topic
- Alaposan helyretette az AI ellenzőit az NVIDIA vezetője
- Videós, mozgóképes topik
- További aktív témák...
- Keresünk iPhone 16/16e/16 Plus/16 Pro/16 Pro Max
- Bomba ár! Toshiba Portege A30-C - i5-6GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Keresünk iPhone 14/14 Plus/14 Pro/14 Pro Max
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro Max 128GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3940, 100% Akksi
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad L14 G1a - R5 4650U I 16GB I 256SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs