-
PROHARDVER!
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
blendész
tag
Sziasztok!
Van egy LG 49LH630V tévénk. Mostanáig a lassúságán kívül elégedettek voltunk vele, szinte minden formátumot szépen megevett pendrive-ról. Viszont mostanában egészen régi, akár 10 évvel ezelőtti kódolású fájlokat sem hajlandó néha lejátszani. Mi történt? Egy rendszerfrissítés alkalmával törölték az eddig működő kodekjeiket? Nem fizet az LG liszenszet? (Eddig nem igazán sikerült beazonosítanom, hogy pontosan mely formátumokat dobja vissza.) Van valamilyen megoldás ilyen problémára? Jelenleg kb minden ötödik filmnél problémázik, előtte évente talán egyszer volt gond...Másik kérdés: van egy soundbarom is, arc csatlakozással. A tévén szintén van egy "hdmi 1 in (arc)" jelölésű csatlakozó, de mégsem ismerik fel egymást, így jelenleg optikai kábellel vannak összekötve. Esetleg tipp erre? (A kábellel nem lehet gond, több arc-képes hdmi kábelt is kipróbáltam, a gyárival együtt.)
-
nOvOp
senior tag
válasz
junior19 #111238 üzenetére
Köszi!
Véleményetek szerint mekkora előrelépés lenne képminőségben a jelenlegi (43UH661V) TV-hez képest a 55NANO763QA?
Élőben megnéztem ezt a 3 TV-t: 55NANO763QA, TCL 55C735, Hisense 55U7HQ.
Az LG igazából nálam a 3. helyen volt képminőségben. Viszont a másik kettő neve, nekem nem sokat mondott, így nem tudom mennyire megbízhatóak. -
Gömbike
senior tag
válasz
Guenwhywer #111245 üzenetére
A q 2022-t jelent.
Itt a számozás jelentése: [link] -
-
junior19
senior tag
válasz
Guenwhywer #111242 üzenetére
Itt most nem kell belemenni, hogy van-e különbség képben, hangban a beépített vagy a külső lejátszó között.
Inkább szolgáltatásban, használati érzésben illetve különböző támogatottságban van különbség. Akinek elég, amit a tévéje tud, az azt használja, akinek nem, vagy többre vágyik, az használ külső lejátszót.
Az eredeti hanghasználatával sokszor bele fogsz futni dts hangfájlba, amit nem kezelnek a mostani tévék.
Iso fájlt nem játszanak a tévék( a haverod Samsungja szerintem benézett valamit, bár elképzelhető, hogy volt egy-két modell, de a tapasztalatom alapján inkább nemet mondanék az iso fájl lejátszására bármely tévé márka esetén)
Felhasználási szokásodhoz én is inkább már egy olcsóbb kínai lejátszót javasolnék, de tehetsz egy próbát a tévé lejátszójával is. A dts hang nélkülözéséről viszont ebben az esetben szinte biztosan le kell mondanod. -
mobilizmo
Topikgazda
válasz
Guenwhywer #111242 üzenetére
Én is elhiszem hogy látnak különbséget. Csak amitől jobbnak találják az alternatív lejátszókat nekem nem számítanak. Az meg hogy a beépített lejátszó sz@r egyszerűen nem igaz.
-
Guenwhywer
csendes tag
válasz
mobilizmo #111241 üzenetére
én elhiszem hogy van aki lát különbséget lájtszó és lejátszó között. Nekem van egy popcorn a400 meg van wd hdtv is . mindkettő régi darab én nem láttam közöttük különbséget. Persze van amit a wd már nem tudott kezelni de amit tudott az szerintem ugyanolyan volt. Szóval ha a tv beépített lejátszója átküldi a jelet az erősítőbe hogy legyen rendes hang és megjeleníti a képet akkor öröm boldogság. Ha meg végképp nem akkor kicsi pénzért valami kicsi kínai kütyüt max veszek de nem akarnék még egy távirányítót ha nem muszáj. Havonta 1-2 film lesz megnézve éves üzemideje a jelenlegi tv-nek kb 3-400 óra. Az újnak sem igen lesz több.
-
mobilizmo
Topikgazda
válasz
Guenwhywer #111239 üzenetére
Le fognak hurrogni, de szerintem a beépített lejátszó teljesen rendben van. Nekem NAS-ról simán lejátsza a 4k-s tartalmakat, pedig csak egy sima UN7300.
-
vigyorgó
tag
Sziasztok!
Bosszantó dolog történt a TV böngészőjével kapcsolatban nálam.
Korábban flottul ment a böngészés ha Facebookoztam, illetve ott videókat néztem. Aztán nemrég valamiért asztali módra váltott a Facebook oldal. Jóval körülményesebb, lassabb lett a böngészés ha Facebookozom ezáltal. Én semmit nem állítottam el vagy át.Valahogy vissza lehet ezt csinálni? Nano793 a tvm. -
Guenwhywer
csendes tag
Sziasztok. Elolvastam az összefoglalót de nem jutottam előrébb. Keresőben sem volt találatom, és a google sem volt barátom a témában, szóval kérdeznék. Jelenelgi kicsit halódó lg42lh3000-es tévémet cserélném egy lg 75nano763qa-ra. Kép minőséggel nem is foglalkoznék az akkor ugrás lesz hogy nincs is miről beszélni. Kérdésem inkább a beépített média lejátszási lehetőségekre terjedne ki vagyis hogy mit tud a tévé. Mert ebben a témában eléggé semmit mondóak a tesztek és a leírások amiket találtam a készülékről. Haverom Samsungja simán megbírkózik Bluray iso fileokkal remélhetem hogy ez is megteszi? Jelenlegi régebbi média lejátszóm már nem támogatja a 4k-t így ha lehet olyan készüléket vennék hogy ezt a lépést(lejátszó vásárlás/keresés) kihagyhassam. Denon avr 1400 erősítő lenne rákötve a tévére. Tv adás nem szempont streaming sem igazán. Net kábel azért ott van alatta ha szükség lenne rá. Szóval érdemes ilyen szinten számolni a beépített lejátszóval? Inkább eredeti hang/felirat verzió megy jelenleg a kis lg-n is. Előre is köszönöm a segítséget.
-
junior19
senior tag
válasz
nOvOp #111236 üzenetére
Hali!
Azért mert egy készülék nanocell, még nem jelent semmit, se előnyt, se hátrányt. Az általad felsorolt két modellnél is ki lehet fogni jót is, rosszat.
Amit olvastál, az valószínűleg nem a nanocell miatt nem jött be egyeseknek, hanem más problémák miatt.
Azt tudnod kell, hogy a jelenlegi készüléked annak idején a közép kategóriát képviselte.
A kiszemeltek közül az 55UQ az most az alapmodell, a Nano a középkategóriát képviseli az lcd-k között.(Van még a Qned, ez a miniledes, ez a felsőkategória)
-
Roland-87
aktív tag
Minden más app tökéletesen ment, csak a Youtube nem, vagy szürke képernyő fogadott vagy végtelen ciklusba került az indítási animáció (piros csík) Miután már szinte mindent kipróbáltam a gyári visszaállításon kívül, wifi újrakapcsolódás, ipv6 letiltás stb. nyomtam egy teljes itthoni hálózat restartot, mivel nekem több eszközből áll, végül az oldotta meg a problémát, de azóta sem értem mi lehetett a gond, mert a netet is direkt teszteltem és a ping idők valamint a fel és letöltési sebesség illetve packet loss is tökéletes volt, minden eszközön, és a tévén is más appokban úgyszintén.
Kicsit utána olvasva végül sikerült találnom több posztot ahol hasonló jelenséget produkált a Webos alapú tv a Youtube appal, és szinte mindig a router újraindítása oldotta meg, de van akinek heti rendszerességgel visszatérő probléma. -
nOvOp
senior tag
Sziasztok!
Jelenleg egy LG 43UH661V tévém van, amit most lecserélnék.
Az alábbi kettőt néztem ki: LG NanoCell 55NANO763QA, LG 55UQ81003LB.
A nanocell-nek milyen hátrányai vannak? (olvastam, hogy nem mindenkinek jött be)
Illetve Ti melyiket ajánlanátok? A mostani képével nagyon meg vagyok elégedve, de szeretnék nagyobbat és persze újabb technológiát. -
Roland-87
aktív tag
Ma este a B23 Oledemen meghalt a Youtube, csak szürke képernyőt látok, próbáltam eltávolítani és újratelepíteni utána, de ez sem oldotta meg, illetve többszöri újraindítás sem.
Már csak a teljes visszaállítás van, de azt meg nem szeretném ha megoldható nélküle is. Valaki tapasztalt már hasonlót? -
seger
addikt
Tplink routeren nem tudom megoldani. Valakinek ötlete? Már tűzfal is kikaocsolva, de így sem.
-
seger
addikt
LG thinQ tök jól működött, egy ideje minden bajom van vele. Letöröltem majd ismét telepítettem. Belépek a fiókba, és minden tv-m eltűnkt. 5db LG tv van itthon, de most egyiket sem tudom beállítani!
Van valakinek ötlete? 1db tv-t sem talál az LG ThinQ. -
kispalsz
tag
Sziasztok!
Van egy LF652-es LG TV-nk. Tudna valaki segíteni az alábbiakban:
1) A guide-ban ha rámegyek egy csatornára amire váltani szeretnék, mindig megkérdezi, hogy rögzíteni akarom vagy megtekintetni. Régen mintha ki lehetett volna választani, hogy alapértelmezetten mindig a megtekintés legyen. Nem találom ezt a lehetőséget most. Hol van?
2) Pár csatornánál szeretném beállítani, hogy ne az alapértelmezett magyar, hanem az angol legyen a csatorna hangsávja. Ezt nem tudom változtatni. A beállításokban van rá mód a hang nyelvét változtatni, de ez a beállítás csatornaváltáskor elveszik . Illetve globálisan is megadható, hogy mi legyen az elsődleges és másodlagos hangsáv, de az minden csatornánál állítja. Hogy lehet ezt gyorsan állítani, illetve csak néhány csatornánál. Régebbi lw5590-es TV-m tudta ezt a funkciót.
Van egy hibás lw5590-es TV-m is, képhibás abban a hibajavításában, detektálásban tud valaki segíteni, tanácsot adni, hogy melyik részét érdemes cserélni?
Köszi.
-
gorgocska
tag
LG 55UH664V vissza szeretném állítani alapra mert meg vennék de már fingom sincs mi a négyjegyü kód ,van valakinek valami ötlete hogy tudnám vissza állítani.köszi
-
creed33
aktív tag
válasz
bogdanypeter #111214 üzenetére
Megoldódott a probléma? Ha nem, írj rám privátban ,ugyanilyen tévém van. Megvétele után jó pár napig állítgattam, végül nagyon jó képminőséget sikerült kihozni ebből a tévéből!
-
junior19
senior tag
válasz
bogdanypeter #111214 üzenetére
Milyen képmódot használsz? Milyen körülmények között? Gondolok itt a helyiség környezeti viszonyaira?
Sötét helyiségben a Fényerő 50-es értéke általában helyes, de 1-2 értéket lehet emelni a helyes fekete vágási szinthez.
Ha viszont mindig van környezeti fény, akkor többet is kell emelni a helyes beállításhoz, illetve a gamma értékét is 2,2-re kell állítani. Nagyon sok környezeti fény használatánál akár 1.9-es opciót is ki lehet próbálni.
De ezeknek alapfeltétele, hogy a helyes fekete vágási szint legyen beállítva. Gyári értéke ez minden képmódban 50. De ez csak sötét környezetben megfelelő érték. -
bogdanypeter
tag
Sziasztok!
Van egy 55NANO793NE tv. Az a bajom vele, hogy ha sötét jelenet van benne, semmit nem lehet látni. Lehet ezt orvosolni valahogy?
-
pjen
félisten
válasz
SztiviVander #111211 üzenetére
Viszont lehetne 10 megás vezetékes netem is. azért írtam, hogy 1 gigás, tehát nem a vezeték a gyenge lánc szem.
-
junior19
senior tag
válasz
creed33 #111198 üzenetére
Ha a Csatornabeállításokra rálépsz( de ne lépj be a menü pontba), ott nyomsz 5 vagy 6-szor 1-est, akkor megjelenik az információs menű. Ott látszik a memória mérete, mennyi van használva, a wifi jelerősége, mekkora a sebessége, milyen felbontás, hz-en kapja az adott anyagot a készülék. Sok infó van ott.
De ahogy írták is, a tévé böngésző használatát nem kellene erőltetni, nem arra van tervezve. -
SztiviVander
addikt
A vezeték gigassagat értettem, de én a tv kepesseget kerdeztem. Ha az csak 100-as mint kb minden tv akkor meg irrelevans hogy 1 gigas vagy 10 gigas vezetek megy hozza es akkor nem csoda ha egy ac-s wifi (de talan meg egy n-es is) gyorsabb, Csak remeltem h van mar esetleg olyan gyarto aki nem sporolja el ket marek szotyi arat a gigas adapteren es vegre valaki elkezdi ezt a trendet. Mindossze ezert kerdeztem bele.
-
pjen
félisten
válasz
SztiviVander #111209 üzenetére
Pont azt írtam, hogy WIFI n gyorsabb mint a gigás kábelen. Tehát hiába a jo net ha a tv szar. A gigás kábelen lehetne gyorsabb, hisz a WIFI n csak 47, de kábelen még annyi se.
-
SztiviVander
addikt
-
rainman72
nagyúr
[qned85-86 rtings teszt]
Egy korrekt tv végre szerintem. -
rainman72
nagyúr
válasz
SztiviVander #111206 üzenetére
Nem azt írta
-
-
rainman72
nagyúr
Sorry
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Samsung Galaxy Tab S10 Ultra / 256 GB / 12GB RAM / 5G / Ezüst / Független / 2,5 év gyári garancia
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 9600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S22 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S23 / 8/128 GB / Gyárifüggetlen / 12hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest