Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Samsung LCD és LED TV-k
- Projektor topic
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- SSD kibeszélő
- Milyen egeret válasszak?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
-
PROHARDVER!
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz kovybaby #64087 üzenetére
Direkt ledes az LG 42LF652V, és van belőle IPS és VA paneles is. Lehet válogatni. Edge ledesek a 43LF630V és 43632V típusok . Majd az adott időpontban[link] kell megnézni, hogy hol érdemes venni. Ha nem sokkal drágább, akkor hivatalos viszonteladóktól érdemes, pl a 652V-t most innen, vagy aki éppen lekötött Telekom-os és részletre venné , akkor meg tőlük Teljes ár: 132 810 Ft
A vételig meg érdemes megnézni hogy melyik a legjobban megfelelő arra a célra, amire neked kellene.olasz69 H-t is megkérdezhetnéd erről.
-
Beni2360
félisten
válasz olasz69 #64098 üzenetére
Már megint ubgradelni- vagy mi a francolni kell?????? Én figyelek ám.
Ma Du 4k demo filmeket néztem a fránya fhd-n hát még ezen is lenyűgözött. Szidom a T-home szennyládát milyen képeket küld nekem, IPT cmszó alatt[ Szerkesztve ]
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
válasz #41133696 #64094 üzenetére
gondolom a sonyinak nagyobb vagyis szélesebb a kávája...
anno én is meglepődtem amikor a 94 cm-es LG tévén cseréltem a jelenlegi 106 cm-esre, hogy a fizikai szélességre ugyanakkor volt...
csak a 94 cm-esnek vol vagy 7 cm-es kávája, ennek meg max 1 cm :d
ebben a cikkben láCCik a régi és az új tévém is
nem semmi mennyit fejlődik a világ és a technika is[ Szerkesztve ]
"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
Black-core
aktív tag
válasz Black-core #64053 üzenetére
Erre valaki?
-
törölt tag
válasz #41133696 #63943 üzenetére
Az árat is elnéztem és a hosszát is, most nézem a képen
Egyébként ha már méretek:
Amikor megjött az LG 32LF632V a dobozán úgy láttam rögtön, amikor megérkeztem, hogy mintha kisebb lenne mint a a 2013 januárjában érkező Sony KDL-32EX650-é. Súlyra is. Nos a képen látszik mennyi az eltérés pedig a Sony is 32"-os képátlóval van szerelve.
-
kovybaby
csendes tag
válasz Punisher15 #64091 üzenetére
Nem volt kinézett márkám, de eddig már pár helyre írtam, de még nem kaptam választ.
Legalább el tudok indulni valamerre. -
olasz69
senior tag
Üdv Mindenkinek!
Nincs még meg a beígért fw?A bank egy olyan hely, ahol pénzt adnak neked kölcsön, amennyiben bebizonyítod, hogy nincs rá szükséged.
-
cidalain
veterán
válasz Punisher15 #64088 üzenetére
és ha a márkát már eldöntötte, hogy mindenképpen LG-t akar? akkor viszont jó helyen jár
LF63XX és LF65XX modellcsalád
>> GearBest Club Veszprém << >> https://www.facebook.com/gbc.veszprem <<
-
cidalain
veterán
válasz Punisher15 #64088 üzenetére
beduplázódott - törölhető.
[ Szerkesztve ]
-
kovybaby
csendes tag
Sziasztok!
TV vásárlás előtt állok, és a segítségeteket szeretném kérni. Novemberre tervezem a vásárlást, így nem nagyon akarom elkapkodni.
Amit szeretnék:
Képátló: 40-43" (esetleg 48 ha nagyon le van ócskázva)
Felbontás: min. FHD
Smart TV, Wifis
Jó képminőség, élethű színek
3D nem elvárás
TV-zésre (foci, kézi, NFL) és mozizásra használnám. (Gondolom előny a 24p lejátszás.)
Játék az 0.
Ár: max 150e
Ebben a kategóriában lehet direct Led-eset kapni?
Tudnátok a fentieknek megfelelően pár típust ajánlani?
Illetve tudtok megbízható üzletet is mondani, ahonnan érdemes vásárolni?
Köszönöm! -
Tarlóbetyár
tag
válasz LaslieTailor #64085 üzenetére
Küldtem pü-t képbeállításra!
-
LaslieTailor
újonc
válasz Tarlóbetyár #64084 üzenetére
Egyértelmű, intézem az LG-vel. Nem kiállított darabot vettem, aznap hozták, bontatlan csomag volt. Így talán még kicsit bosszantóbb is. Előbb utóbb kiderül. Esetleg a képbeállítással kapcsolatban valami infó?
-
Tarlóbetyár
tag
válasz LaslieTailor #64083 üzenetére
Euronicsal nekem az a bajom , hogy kiállított cuccokat tudsz elhozni nagyrészt, azok meg kitudja hány órát mentek már! Mindenképp szerviz mert ez valami panel gond szerintem!
-
LaslieTailor
újonc
válasz Tarlóbetyár #64081 üzenetére
Euronics. Ha van a képbeállításra valami konkrét javaslat azt köszönettel venném. A szervizes palinak mindenképp meg akarom mutatni mert azért ennyiért ennél sokkal többet vártam. Számomra eddig csalódás.
-
Tarlóbetyár
tag
válasz LaslieTailor #64080 üzenetére
Megvagyok elégedve , nekem nem szaggat, ilyen vagy hasonlókat nem tapasztaltam! Hol vásároltad a tv-t? A kép beállításokat kell jól belőni!
-
LaslieTailor
újonc
válasz Tarlóbetyár #64079 üzenetére
Szia! Köszönöm! Látom te is UF85xx-et használsz. Mennyire vagy megelégedve vele? Főképp arra gondolok a gyors mozgású képeknél nem szaggat, akadozik?
-
Tarlóbetyár
tag
válasz LaslieTailor #64078 üzenetére
Hali! Itt talán előbb kapsz választ [link]
-
LaslieTailor
újonc
Sziasztok! Van bárkinek ötlete, hogy mi okozhatja a képeken látható hibát a TV-n? LG 55 UF8517. A készülek természetesen még garanciális, az ügyfélszolgálattal már kapcsolatba léptem, de válasz még nincs. A hiba rendszertelenül jön elő nem tudtam eddig mihez kötni. Ha előjött bármilyen bemeneti forrást választok a kijelzőn marad. Egy rövid, pár másodperces kikapcsolás után a hiba eltűnik és napokig nem jelentkezik.
Előre is köszönöm az ötleteket. -
cidalain
veterán
válasz Diamond500 #64075 üzenetére
nem, de szervesen kapcsolódik már ez is a tévéhez
vagy ennyi erővel lehetne még pár külön topic is:
-Hogy kössem be a hifire a tévét?
-Mit hova milyen kábellel dugjak össze a tévén?
-Edge vs Direct LED dühöngő topic
-Kalibrátorszeműek topikja, avagy így állítsad be mert én így lőttem be szemre, neked is biztosan jó lesz
-A webos egy rakás szar
-A webos amúgy egész jó, de jobb mint a samu kezelhetetlen szarja[ Szerkesztve ]
-
direwolf
őstag
válasz Diamond500 #64075 üzenetére
Ha már az LCD-hez nem ért senki, akkor beszélhetünk akár a hüvelygombáról is
"I've seen things you people wouldn't believe"
-
Diamond500
senior tag
Na, hol vagyok, HDD topic?
-
cidalain
veterán
Én WD AV-25 típusú winyót vettem felvevősnek.
Ezeket direkt videorendszerekbe fejlesztették: folyamatos írás-törlés ciklus, alacsonyabb hűtési igény.
Újonnan elég magas ára van, de használtan ki lehet fogni az apróról alig használt (kevesebb mint 100 napot futott) példányokat. (mivel műsorfelvételre használom, simán megkockáztatható a használt, és olcsó winyó, mivel nincs rajta pótolhatatlan adat)Mindenesetre nem vennék RED-et, mert minek? nem családi fotókat tárolunk rajta, hanem timeshift, meg felvett anyag. Scorpio Blue még jó, mert olcsó. Ilyenem is van, de ezt hurcolászós winyónak tartom, és kényelmetlen volt a két funkció egyszerre, ezért kapott a TV egy külön winyót.
-
-
Beni2360
félisten
válasz huncutka1029 #64069 üzenetére
Ebbe cserélhető a vinyó? megnézted mert hasonló volt WD-ba ilyen rövid és nem lehetett cserélni benne, az üzletben is csodálkoztam amikor mondtam nem is tudták róla. A neten utána néztek és mondták még ilyet?
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Beni2360
félisten
válasz Punisher15 #64060 üzenetére
Folytatás:
Vincsi amit kimondottan külsőre ajánlanak :Western Digital Scorpio Blue 750GB 8MB SATA3 WD7500BPVX
Házat hozzá ezt választottam cdak USB 2 de va 3.Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
huncutka1029
addikt
válasz mobilizmo #64068 üzenetére
én ezt a tipust használom, illetve a G2 320 gb verzióját immár több mint 4 éve a tv-khez.
Nagyon jól bírják a gyűrődést.
ezt bátran ajánlom Tv-hez tartós használatra.a női bugyi nem a legjobb dolog a világon! DE NAGYON KÖZEL ÁLL HOZZÁ!!!
-
mobilizmo
Topikgazda
-
Beni2360
félisten
válasz Punisher15 #64060 üzenetére
Hát gondolkodjál de nem kell 2 vinyó. neKem egy 750 gb vinyó van ketté particiónálva NTFS-Rre. nekem pont egy WD volt amit írtam és gajra ment a csatija és oda lettek a filmek. Ezért vettem egy külön házat és egy 750 gb 5400 fordulatos vinyót igaz nem
-
huncutka1029
addikt
válasz direwolf #64064 üzenetére
természetesen csak 1 nickem van!
korábban tisztáztuk, hogy más oldalakon , amik nem ehhez a blog csoporthoz tartoznak vagyok más neveken, más támákban.
És igen, már vitáztunk párszor, de most nem fogok! Mondj, és gondolj amit akarsz!a női bugyi nem a legjobb dolog a világon! DE NAGYON KÖZEL ÁLL HOZZÁ!!!
-
MrBazsi
senior tag
Hát ez tényleg nagy baromság , teljesen egyetértek huncutkával, +1 voks az edge le mellett sokkal jobb mint a direct, hozzám is jöhetsz nyugodtan nézni az Lm669et mai napig melléteheted bármelyik új tv mellé, képminőségben is, egy deka felhőt meg bevilágítást nem találsz rajta. nem úgy mint az Lb széria egyes direktledes tvinél ami szerintem egy 150-200k-s tvnél vállalhatatlan.
-
direwolf
őstag
válasz huncutka1029 #64036 üzenetére
"Te is jól tudod, milyen amikor keresel valamit, és általános hülyeségekkel, paradigmákkal ijesztik el a kérdezőt főleg, ha nem is ismerik a témát....."
Csak halkan jegyzem meg, hogy
elég nagy baromságokathelytelenségeket tudsz néha írni.
"Most dinamikus kontraszt a helyi sötétítésért felelős opció a low end tv-k esetében"
Ez a két dolog eléggé különbözik. Edge esetén nem is kivitelezhető. (ugye nem kell elmagyarázni hogy is működik pontosan...)
"de a tavalyi sorozat (LB) bebizonyította, hogy ez nem jó irány."
Abból, hogy egy sorozat összeszerelése, vagy az alkalmazott technológia hogy sikerül, még nem jelenti, hogy a direct led rosszabb, mint az edge led. Minden paraméterében jobb a direct, HA jól van megcsinálva, kivéve az árát.
"Képjavító, local dimming /micropixel controll, és háttérfény/fényerő arány kérdése....."
Ez egyszerűen nem igaz. Nincs olyan képjavító eljárás ami a háttérfény hibáit ki tudja szűrni (ugye nem kell itt sem elmagyaráznom a műszaki dolgokat...)
"DE ha te üres képernyőt szeretsz, akkor az isten pénzéért se vegyél LCd tv-t"
Egyáltalán nem csak üres képernyőn látszanak a hibák, csak egy kicsit igényesnek kell lenni a képminőségre.
Nem Te vagy az első akivel vitába szállok itt (bár nem tudom, hogy hány nicken van jelen a kolléga ) de úgy gondolom, hogy ha ilyeneket állítasz, akkor nem vagy tisztában alapvető technológiai dolgokkal.
Az, hogy Te a saját tvden nem látod a képhibákat, egyáltalán nem jelenti azt, hogy nem léteznek. Legfeljebb nem érdekelnek, vagy irdatlan szerencséd van.[ Szerkesztve ]
"I've seen things you people wouldn't believe"
-
Johnzy
tag
Kedves Tagok!
Az elmúlt napokban vettem át egy új LG UF7727-es készüléket, viszont egy kicsit csalódott vagyok. A régi, 2011-es LG 47LV5500-on (ami a mai napig tökéletes működik) van egy úgynevezett TruMotion funkció amit imádtam ugyanis nagyon szépen kiegyenlítette a képkockák mozgásából adódó "dadogást/kockázást/szaggatást".
Kérdésem az lenne, hogy létezhet, hogy ezt a király funkciót kiszedték az új, 2015-ös UHD-s szériából vagy csak rejtve van valamilyen új név, új funkció esetleg képüzemmód mögött??
Előre is Köszi!Pörögjünk!!! - mondta a papagáj és belerepült a ventilátorba...
-
Punisher15
tag
-
Beni2360
félisten
válasz metaldog #63303 üzenetére
Sajnos minden alkalommal amikor beépített felirat van a filmben akkor a film elindítása után jobb oldalon piktogramra katt és akkor jön elő a lehetőség a felirat és hang választási lehetőség. Ott bal oldalt van egy csúszkás kapcsoló és ottan lehet kikapcsolni a filmben, hogy ne legyen megjelenítése a Fi-nak. De ezt minden filmnél el kellett játszani, a frissítésnél nem tudom, hogy változott-e? Remélem érthető volt.
-
törölt tag
válasz Punisher15 #64055 üzenetére
WD-ből is ha lehet RED-et.
-
olasz69
senior tag
Ahhoz ,nem tudom de szerintem a WD jó választás lehet!
nekem ilyen van igaz nem WD de már egy cég! /HGST/ Ha jól tudom
enyém usb3 illetve a lelke SATA3-as[ Szerkesztve ]
A bank egy olyan hely, ahol pénzt adnak neked kölcsön, amennyiben bebizonyítod, hogy nincs rá szükséged.
-
Beni2360
félisten
Csak arra figyelj, hogy cserélhető házban legyen.Nekem volt egybe épített házas és a micró csati tönkre ment aztán oda az egész cucc. ADAT vesztés
-
Punisher15
tag
Milyen 2TB vinyót érdemes venni (55LF6529) ?WD jó választás lehet?
Origin/Psn ID.: HU_Bunyec ....Az élet egy szar játék. De a grafikája nagyon ott van!
-
olasz69
senior tag
válasz yvsmad #64048 üzenetére
húúú,már alig várom én is!
kicsit unom már ezt a 04.45.25-ötAzt tudtad,hogy a magic-en :a zöld gomb a keresés a sárga a sleep/elalvás kikapcsolás?
Melyik beállítást használod a kép-nél?
köszönöm
[ Szerkesztve ]
A bank egy olyan hely, ahol pénzt adnak neked kölcsön, amennyiben bebizonyítod, hogy nincs rá szükséged.
-
Black-core
aktív tag
Sziasztok! Olyan kérdésem lenne hogy mi a különbség az 5xx és a 6xx os szériájú Lg tvk között, úgy általánosságban? Annyit tudok hogy az 5ös a belépőszint és a 6os az már felette van. De miben mutatkozik ez meg? Szebb képet ad a 6os? Szerintetek ez jó vétel lenne? Csakis monitornak használnám.Nem vagyok egy nagy játékos de néha azért játszani is szeretnék rajta majd. Köszönöm.
[ Szerkesztve ]
-
-
yvsmad
őstag
Mi van már az új, hivatalos FW-vel?
Tökön ülök, alig várom! -
blakey
titán
válasz metaldog #64046 üzenetére
mkv? Mediainfo-val nézd meg, hogy mit tartalmaz.
ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
olasz69
senior tag
Nekem nincs egyik sem!
Csak led van! DE az Jó!A bank egy olyan hely, ahol pénzt adnak neked kölcsön, amennyiben bebizonyítod, hogy nincs rá szükséged.
-
törölt tag
A keret az egy nagyon jó kérdés, mondjuk úgy nem a pénz mennyisége, hanem inkább az szab neki határt, hogy mennyit van szívem kiadni rá. Azzal már megbékéltem, hogy a 49LF540V 160 körül van, mondjuk 210-220 körül ha mondtok egy jobbat, akkor megnézem élőben hogy megéri-e most nekem azt a felárat.
Illetve akár az is máködhet, hogy hasonló áron, de 42 körülit nézek.
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz metaldog #64042 üzenetére
Lehet, hogy "bele van égetve"? Ebben az esetben nem tudod kikapcsolni.
ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
törölt tag
válasz tigipuf #64038 üzenetére
Márpedig szerintem az, mivel mindkét technika lehet jó, és egyikük sem adja fel. Látom amott is ugyanaz megy.
metaldog Próbáld meg lejátszás közben (pl ha az ok gombra nyomsz) ott lesz a kezelőpanel, jobb oldalt látszik egy nyíl, arra katt, és ott(sub) tudod ki-be kapcsolni.
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz huncutka1029 #64033 üzenetére
Egyikötöknek sincs igaza vagy mindkettőtöknek igaza van, de általánosságban a Direkt LED-es joibb eredményt hozhat, de a rossz diffuzor mindent tönkretesz, tehát lehet, hogy az üzemben vagy a tervező asztalán az Edge LED-eshez jobban tudnak alkalmazkodni, de ez nem azt jelenti, hogy az a jobb, de fordítva is igaz lehet. Nekem mindegyik volt, most csak Direkt LED-es van, nincs DSE, foltosodás, bevilágítási hiba, tehát ez jó, volt Edge LED-esem, ott volt DSE, nem volt bevilágítási hiba, foltosodás minimális.
Ne azt nézzétek, hogy Edge vagy Direkt hanem azt, hogy hibás-e a megjelenítés vagy sem. Szerintem mindegy milyen ha hibamentes a kép.
-
huncutka1029
addikt
(PH! félisten)
van neked egyáltalán Led tvd?
Biztosan nincs és csak összevissza beszélek ...
Az LW5590 200K volt új korában és nem felhős
2010 -s évi modell, akkor még nem sajnálták belepakolni azt ami kell !
Vajon, miért az Edge led volt kezdettől a közép és felső kategória technikája, ha szerinted rosszabb mint a direct????
Soha nem volt a közép felső technikája az Edge led ... inkább csak megjelenéskor túlhájpolták az egészet és próbálták bemesélni az embereknek hogy az Edge led mennyire menő mivel szebb a kép és kevesebb áromot is fogyaszt, csak ugye a felhősödést nem említették meg !
Az LW 2011-es 3D cinema modell. még ezt sem találtad el......
Nézd csak végig a modell palettákat 2010-től, és az LB kivételével meglátod, hogy ez a kijelentésed is pontatlan. Most is a felső kat. az edge ledes.
a női bugyi nem a legjobb dolog a világon! DE NAGYON KÖZEL ÁLL HOZZÁ!!!
-
tigipuf
senior tag
válasz #94529552 #64034 üzenetére
írtam sokat ,de inkább stornoztam ,Az a baj,hogy a kolléga nincs otthon a témában,nem csodálkozok,hogy huncutka kifakadt kissé
Nem hinném ,hogy ez a vita parttalan,alapvető technikai dolgokról van szó ,akkor minek van a topik?????[ Szerkesztve ]
"Ha jól viselkedik akkor gyuszi,ha rosszalkodik akkor Gyula."
-
sirszevenap
addikt
Sziasztok.
Vásároltam a napokban egy LG 43LF510V TV-t. Nagyon tetszik eddig, frankó képe van. Negatívumként a fejhallgató csati hiányát tudnám mondani és a csak 1 db USB-t ill HDMI-t, bár ezekkel gyakorlatilag meg lehet barátkozni. 2 Év garival 100k-ért.
Majdnem rávetemedtem a smart tv-re, de többszöri átgondolás után is úgy döntöttem, hogy minek az? ( Főleg, hogy minumum + 30 ezerrel kb drágább lett volna ). Illetve kb minden eladó azt mondta, ha annyira akarom a későbbiekben akkor ott vannak az alternatív megoldások mint pl Apple TV vagy egyéb Android boxok.
Kérdéseim tehát azok, hogy jó TV-t választottam e? ( Árát is figyelembe véve ) Igazam van e a smart funkció hanyagolásában egy XBOX One mellett? Tud e olyan képességeket adni egy "utólagosan okosított" TV, mint amibe be van építve a smart funkció?
Üdv.
Bankkártyával? Hát persze!
-
huncutka1029
addikt
válasz #94529552 #64034 üzenetére
nem arról szól, hogy kié "nagyobb"
Te is jól tudod, milyen amikor keresel valamit, és általános hülyeségekkel, paradigmákkal ijesztik el a kérdezőt főleg, ha nem is ismerik a témát.....
"Ne vegyél új autót, mert úgy is el fog romlani, meg veszít az értékéből........."
Ez sem lenne túl informatív, ha pl egy típus után érdeklődnél, hogy benyás, vagy dízel legyen e?......a női bugyi nem a legjobb dolog a világon! DE NAGYON KÖZEL ÁLL HOZZÁ!!!
-
w333
félisten
válasz huncutka1029 #64033 üzenetére
Biztosan nincs és csak összevissza beszélek ...
Az LW5590 200K volt új korában és nem felhős
2010 -s évi modell, akkor még nem sajnálták belepakolni azt ami kell !
Vajon, miért az Edge led volt kezdettől a közép és felső kategória technikája, ha szerinted rosszabb mint a direct????
Soha nem volt a közép felső technikája az Edge led ... inkább csak megjelenéskor túlhájpolták az egészet és próbálták bemesélni az embereknek hogy az Edge led mennyire menő mivel szebb a kép, vékonyabb a TV és kevesebb áromot is fogyaszt, csak ugye a felhősödést nem említették meg !
És vajon miért tértek vissza hozzá 2015-ben?
Egyszerű a válasz ... azért mert sokkal olcsóbb megoldás az Edge led !
De nézz csak meg egy 150-250 ezres kategóriás TV -t amiben edge led van, és látni fogod hogy mindenki panaszkodik rá hogy felhősödik
Tény hogy az Edge led sokkal divatosabb mivel vékonyabb a TV ... ez egy nappaliban nagyon jól néz ki, viszont felhősödik, főleg egy olcsóbb modell !
Szerk.
De nem vitatkozom tovább, ha neked bejön az Edge led ... hát egészségedre
[ Szerkesztve ]
iPhone 13 Pro Max & iPhone SE
-
törölt tag
Egyezzetek ki egy döntetlenbe inkább, mindenkinek a sajátja a legjobb. Ha meg nem, akkor másikat vesz, oszt kész. Semmi értelme ezt folytatni.
[ Szerkesztve ]
Parttalan vita! Mehetne tovább private.[ Szerkesztve ]
-
huncutka1029
addikt
Az LW5590 200K volt új korában és nem felhős!Most dinamikus kontraszt a helyi sötétítésért felelős opció a low end tv-k esetében. Tehát van benne.És az igaz, hogy egy direct ledes tv-t könnyebb beállítani, de a tavalyi sorozat (LB) bebizonyította, hogy ez nem jó irány.
És vajon miért tértek vissza hozzá 2015-ben?
Részemről nem szeretnék hosszas offolásba és vitába bocsátkozni, de ne fogalmazz általánosságban, ha nem ismered a technikát, nagy nem vagy képes egy jó beállítást találni. User error ellen nincs technika.
keress vissza, pro és kontra a "edge vs direct" témára.
De azért béke van ugye?a női bugyi nem a legjobb dolog a világon! DE NAGYON KÖZEL ÁLL HOZZÁ!!!
-
w333
félisten
válasz huncutka1029 #64030 üzenetére
már ne haragudj, de elég nagy baromság amit az EDGE ledről írsz!
Azért egy 400k -s edge -t ne hasonlítsunk már egy 150k TV -hez mivel ebben sehol sem található meg a local dimming /micropixel controll = felhősödni fog !
DE ha te üres képernyőt szeretsz, akkor az isten pénzéért se vegyél LCd tv-t
Egy horrorfilm sötét jeleneteknél elég bosszantó lehet bámulni a bevilágítást, és nem kell hozzá üres képernyőt bámulni ... be fog világítani az edge led !
csak oledet
OLed (organic led) max. 1-2 év és beég szóval nem egy időtálló megoldás
-
huncutka1029
addikt
már ne haragudj, de elég nagy baromság amit az EDGE ledről írsz!
És főleg ne általánosíts! Ami képeket linkeltél az max 2% LG a többi más márka....
Gyere el hozzám ,és mutasd meg az én UF 8517 Edge ledes tv-men, vagy a 2011-es LW5590 tvmen, hol felhősödik?
Csak be kell tudni állítani! Képjavító, local dimming /micropixel controll, és háttérfény/fényerő arány kérdése.....
Persze van közte, ami az átlagnál is jobban felhősödik, ami valójában bevilágítás, de ezt csak fekete üres képnél fogod észrevenni,. nem a film nézés közben. DE ha te üres képernyőt szeretsz, akkor az isten pénzéért se vegyél LCd tv-t, csak oledet!a női bugyi nem a legjobb dolog a világon! DE NAGYON KÖZEL ÁLL HOZZÁ!!!
-
w333
félisten
válasz #95561216 #64026 üzenetére
Az Edge led az mind ilyen ... csúnyán felhősödnek
A helyedben valami Direct ledes megoldást keresnék, mennyi keret van rá ?
(#64028) sz.z.csicsi
Edge led is ugyan olyan foltos + még felhősödik is (a legrosszabb ami létezik) !
Direkt led -ből az IPS panelesek már nagyon jók, és nem is olyan foltosak !
[ Szerkesztve ]
-
plaszy
őstag
válasz #95561216 #64026 üzenetére
Én innen vettem az 50LB561V-met, 2 év üzleti garival, de ingyenes házhoz jövős futárgarit is adnak mellé.
Alap TV, semmi fícsőr, de nekem nem is kell. A képe szép, HD adások is folyamatosak, Direct LED-es a panel megvilágítása. Az 5.1 hang kijön optikán az erősítőmre és a hangszórókra, élvezem.
2014-es modell, legalábbis a hátulján lévő matrica szerint.
Én Pécsen vettem az enyémet, de fizetés előtt, kérésemre kibontotta a srác, kitettük a TV-t az eladó-pultra, átnéztem alaposan a kijelzőt, hogy karcmentes-e...az volt, sőt a kereten még az átlátszó fólia is rajta volt. A lábak meg a táv original, bontatlan csomagolásban volt mellette.
3 nap azonnali cseregarit is adtak hozzá, tehát, ha esetleg foltos, pixelcsíkos lett volna adás közben, adtak volna másikat. Megjegyzem, hogy Pécsen legalább 6 darab volt nekik belőle. 1 volt a bemutató darab, kint a falon, meg vagy 5 lent a földön, bedobozolva. Amit elsőre választottam, hibátlan volt.
Tényleg annyi, hogy a doboza kicsit leharcolt, de a matrica rajta van, nem repedt, nem horpadt.
Szóval, ha nem kell nagy igényű TV, ez olcsó és jó...szerintem.
Üdv.
[ Szerkesztve ]
Megbízhatóságom: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=plaszy
-
törölt tag
Összefoglalóban pont azt olvastam, hogy Edge led jobb
Akkor inkább írom, hogy mi kellene: ~50 colon egy átmeneti megoldás 1-2 évre egy 27-es 5+ éves elég gyengus Sony helyett, amin sötét jeleneteknél nem hogy felhősödés van, hanem konkrétan nem látom Nem kell se smart tv, se 3d, és lehetőleg csak fullhd legyen.
-
-
törölt tag
Sziasztok!
49LF540V-vel valakinek van tapasztalata?
-
AtaWrc
aktív tag
Sziasztok
55LF652 tévén hogy tudnám megnézni az üzemidőt ?
Ami adott Silvercrest 10.1- es, AN-MR600-as ,és a saját távrecsegője.
Ezekkel valahogy megtudom oldani?Köszi a segítséget
-
Tarlóbetyár
tag
Üdv! Másnál is előfordul a jelenség 55" uf 8507 ha szemben állsz vele jobb oldala, hátrébb dől a tv nek mint a bal magyarán mintha el lenne tekeredve!! Maga csak a talp lehet a gond szerintem! Valaki figyelt már meg ilyet?
-
GiGaBiTeX
csendes tag
Sziasztok!
Új Smart TV-t tervezek venni min 40" max 43" méretig, LG-ből ezeket néztem ki eddig: 40LF630V LG 43LF630V
Ha jól látom a méreten kívül a LED megvilágítás típusa is más. A kettő közül melyik lenne a jobb választás ha a méret nem szempont ? Esetleg valami más ? -
blakey
titán
válasz #41133696 #64017 üzenetére
Adott volt, kukázni meg nem akartam, gyerekeknek meg nagyon jó.
Ha úgy használod akkor ki kell húznod vagy menüben állítgatnod, hogy legyen hang a tv-n is, persze ha nem akarsz a tv-n hangot akkor oké. Én nem hagyom, hogy a gyerekek húzogassák a kábelt meg menüben túrkáljanak, így szokták meg az előző tv-n is, szóval ez a jó megoldás nálunk, ha kell bekapcsolják a 2.1-et és szól, ha meg nem akkor a tv-n szól. ennyi.
-
törölt tag
válasz blakey #64013 üzenetére
Igen, csak én úgy szeretem használni, hogy a Genius potméteréhez ne kelljen nyúlnom, azt maximum közelébe állítom, a hangerő a tévén meg egy számjegyű... ha ágyból tévézek, akkor nem kell felállnom a potmétert állítgatni. Üresjárati zaja meg nincs a Genius SP-HF1250B-nek. 2.1-est akartam venni én is, de Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1) az összefoglalóban leírtak alapján:
"A topik közössége elsősorban mindenkinek sztereó rendszert fog ajánlani, egyszerűen azért, mert se a 2.1-es, se az 5.1-es szettek nem igazán tudnak jó hangminőséget elérni az olcsó szegmensben."
letettem róla, és választottam egy ajánlottat
(#64016) Teaway: Remek
[ Szerkesztve ]
-
huncutka1029
addikt
hosszú távon kifizetődő lesz az UHD
Most a tartalmak 99%-a csak FHD ban elérhető, de nem baj ha a panel többet tud.
Pl ha építesz mellé egy htpc-t vagy veszel majd egy jó kis 4K konzolt, már bentebb is leszel .Emiatt nem kell még egyszer tv-t cserélned.
Én egy 55" ös UHD boldog tulaja vagyok, kb 3 méterről nézzük, és kifogástalan a képélmény.
3D ben is elég, és a régi FHD 3D-hez képest klasszisokkal jobb a látvány.
Szóval, ha rám hallgatsz, legyen UHD, ha belefér a keretbe, de inkább 55" felé kacsintgass.a női bugyi nem a legjobb dolog a világon! DE NAGYON KÖZEL ÁLL HOZZÁ!!!
-
blakey
titán
válasz #41133696 #64008 üzenetére
Ha azt választod amit írtam, akkor párhuzamosan lehet használni a tv ill. a jack-re csatlakoztatott eszközt is, nálam is be van dugva egy 2.1-es hangrendszer aminek be van állítva egy kimeneti hangerő (50), a tv hangereje a tv-t irényítja és külön tudom vezérelni a hangrendszer hangját a saját tekerőjével.
-
FNZ
őstag
válasz #94529552 #64006 üzenetére
ok, köszi.
a táblázatot természetesen néztem és akkor 65-70" kellene (kb. 270cm-ről nézem, gyerekem kb1,5m-ről), de az már nagyon drága lenne a költségvetésnek, ezért olyan 49 - 50 "-ra gondoltam. ahhoz meg lehet elég lenne a FH?
hosszabb távra, meg talán az uhd lenne a jobb? megyek még köröket boltokba, hogy melyik milyen lehet.[ Szerkesztve ]
-
Beni2360
félisten
válasz carex6 #63965 üzenetére
Nem véletlenül 3,5 " vincseszterről írogatsz? mert ott van az az effektus még a számítógép mellet is ha nincs áramtalanítva a vincsi.
-
törölt tag
Az LG 32LF632V-ben IPS panel van ugye? Mert az összefoglaló alapján igen, és én magam is úgy látom, de azért a biztonság kedvéért rákérdezek
-
törölt tag
Kezdem én.
Valóban nem árt, ha minél nagyobb az UHD tv, de nem írtál távolságot. Az ajánlott méret/felbontások táblázatot biztos láttad már.
"UF77xx sorozat 4k felkonvertálós, de az UF85x sorozat valós 4k-s?"
Mindkettő felkonvertálós és valós 4K-s, attól függ milyen felbontású jelet kapnak. Ha jól tudom, a legnagyobb eltérés köztük a 3D és a Système audio HARMAN/KARDON 2.0 az UF8xxx javára. Ez a 100 PMI (Picture Mastering Index) 1500 vs 1600 sem tűnik annyira durvának.
LF65xv-ben jobb a panel, mint az LF63xv-nél? Sztem nincs nagy különbség ezeknél, LF63xV edge ledes, LF652V direkt ledes, kinek melyik tetszik. Itt is 100 PMI van közöttük.(49" felett)
A legjobb lenne élőben megnézni ezeket is, mert nem sűrűn lesz olyan itt, akinek a 2 UHD típus, vagy az utóbbi FHD páros lenne otthon. Ez mondjuk nem egyszerű feladat egy pl. MM féle boltban a körülmények miatt. Csak úgy lehetne, ha a különteremben beraknának 2 modellt neked egymás mellé, és adnának elég időt is rá. Erre pedig kevés esélyt látok.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Digitális Állampolgárság Program
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- EA Sports WRC '23
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- PlayStation 5
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- Asszociációs játék. :)
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest