Hirdetés
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- A YouTube-ot is betiltják a gyereknél az ausztrálok
- Gyilkosságban és öncsonkításban akart segíteni a ChatGPT
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- RAM topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Házimozi belépő szinten
- Milyen digitális videókamerát?
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen videókártyát?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
tigribigri
tag
válasz
littleNorbi #112899 üzenetére
Drága. Ár/érték arányban nem jó.
-
littleNorbi
aktív tag
Sziasztok!
55QNED863RE-ről mi a véleményetek? -
Elvileg a Zyxel-en se kellett (minidlna.sh rescan) csak ha azonnal látni szeretted volna, amint lejött.
Újraindexelni a Médiaszerveren most is tudsz, de nekem úgy tűnik nem ezzel van a probléma, ha a Sony-n már látható az új film. Nem lehetséges esetleg, hogy olyan formátumról van szó amit az LG nem, a Sony viszont ismer (az újabb tv-knél előfordul). -
Zaji
őstag
Részletesebben leírom: Van egy Synology NAS-om. Ezen be van állítva a médiaszerver, teszi a dolgát. A hálózathoz 2 TV csatlakozik. Egy régi Sony, ami dlna kompatibilis (nincs se android se kodi) és egy LG. A NAS-on tárolt mappát, amelyben a filmek vannak letöltve mindkét TV-n látom, a filmeket meg tudom nézni. Innen kezd érdekes lenni a dolog, amint letöltök egy új filmet, amit a Sony-n már meg tudok nézni és a hálózatot használó más eszközökön(mobil, tablet, laptop, mosógép, kávéfőző, stb.) is, kivétel az LG. Itt hosszabb időre van szükség amire "látható" lesz az új letöltés gyümölcse, az áhított médiatartalom.
Régebben használtam egy Zyxel NAS-t, azon kellett a letöltés után egy minidlna.sh rescan paranccsal újra indexelni a média fájlokat. Van valami hasonló megoldás LG webOS-t használó tévéken? -
Nem tudom, hogy eddig hogy csináltad, de webOS-ben nincs fájlkezelő, legalábbis úgy ahogy te érted. Mivel nincs smb protokoll, nem a klasszikus (windows) megnyitom a lejátszandó fájlt a működés módja. A synology-n állíts be egy (vagy a) Médiaszervert ami dlna-n keresztül küldi mindenhova a tartalmakat, amit a tv le tud játszani.
-
Zaji
őstag
Sziasztok,
NAS-t használok (Synology) és letöltés után egyedül az LG TV-m nem "látja" a frissen letöltött tartalmat. webOS-nél lehet valahogy resetelni a fájlkezelőt?
-
Nigér
őstag
Rossz helyre, elnézést
-
_Dumber_
őstag
válasz
tigribigri #112881 üzenetére
Első körben ez a lényeg. Ezt mostanában nem közlik a gyártók.
Most egy 42LF652v fut nálam. Ez volt VA és IPS panellel is. Szerencsére típusazonosító alapján akkor még ki lehetett deríteni melyik kell. Most már csak személyes tapasztalatra lehet hagyatkozni.
-
Shingen
addikt
Hali!
Ajánlanátok 55" tv ami bevált tipus itt a forumon?
Aminek jó a feketéje, jó a betekintési szöge, illetve rendszere nem lassú.
köszike -
_Dumber_
őstag
Sziasztok
50 vagy 55 méretben keresek IPS-paneles TV-t.
A most kaphatók közül melyik típus felel meg ennek?Köszönöm
-
lexter00
őstag
Sziasztok.
Egy UQ750003LF tévém van Webos 04.41.03 szoftververzióval,várható rá még szoftverfrissités vagy nem kap már többet? 2022-es kiadású tv ha jól tudom.Appok miatt kérdezem mert képesek és lelövik pl a streeming szolgáltatók az appokat ha már elavult a szoftver a tévén -
LouiS22
veterán
válasz
Tomassino_81 #112873 üzenetére
a tv adás mpeg audio, a youtube hangsávok jó eséllyel aac, a nf meg jó eséllyel AC3. Utóbbi kettővel nem biztos, hogy meg tud birkózni a csodakonverter. Vagy rossz a hang beállítás a tévében, próbálj játszani a kimeneti lehetőségekkel (PCM), de majdnem biztosan a konverter a ludas a sztoriban.
Én biztosan nem küzdenék ezzel, egy hdmi-vel csatlakozó soundbar lehet valódi megoldás a problémára.
Közben látom blakey is a PCM-et javasolja.
-
blakey
titán
válasz
Tomassino_81 #112873 üzenetére
Valószínűleg azért, mert nem PCM-be küldi ki a hangot, állítsd fix PCM-re és jó lesz.
-
Tomassino_81
újonc
Sziasztok! Beszereztem egy B3-as masinát és az lenne a kérdésem, hogy egy Nedis típusú audio konverterrel összekötve a sztereo hangfalaimat miért csak zúgás/"fehér zaj" hallatszik, ha Netflix-, vagy YT-tartalmat néznék? TV-műsor esetén minden rendben
.
-
tucsok.
senior tag
Sziasztok!
LG oled 65" G3-at érdemes még megvenni vagy az új G4 jobb választás? -
dellfanboy
őstag
esetleg vki futott bele abba a feature-be hogy lg web os tv-n a YT appon a beállításoknál nincs lehetőség a lejátszási sebesség módosítására? (ezen az eszközön nem elérhető wtf
)
az uninstall+reinstall nem segített.. -
rainman72
nagyúr
válasz
nyaxi #112860 üzenetére
Szerintem igen ennyiért!
Nekem egy 65UR73 van,ha nem nézed full sötétben akkor nyugodtan,akkor nem fognak zavarni az IPS panel gyengéi mint pl a gyenge fekete megjelenítés!
Ha pedig VA van benne akkor ez jobb lesz!
Az UR80-hoz már van MR is.
Szóval ennyiért vegyes használatra jó tv ez és nagy is. -
tigribigri
tag
válasz
nyaxi #112862 üzenetére
Szerintem hasonló kategória lehet a 2 készülék, nehéz ezt látatlanban megítelni. Az UR8000-es ha jól látom VA panel és sokkal jobb lesz a kontrasztja, mint az UK6400 IPS paneljének. Már ha lehet hinni a displayspecifications oldalnak
.
Én nanocell-t nem vennék, hanem inkább qled vonalon mozognék és nem LG-t néznék. -
nyaxi
csendes tag
válasz
tigribigri #112861 üzenetére
Eddig egy 65UK6400PLF volt amit erre használtam, elégedett voltam. Ha tudja ez is azt, akkor én nekem elég!
Gondolom a következő lépés a Nanocelles tv, ami 200e ft ebben a méretben... Ha LG... -
nyaxi
csendes tag
Sziasztok
LG 65UR80003LJ Smart LED Televízió, 164 cm, 4K Ultra HD, HDR, webOS ThinQ AI
Ezt néztem ki most akciósan 140 pénz, filmezesre kellene külső hddvel, 5.1- hazmozit kötnék rá... meg youtube nézni összese ennyire kell..
Szabad venni? Gyanúsan olcsó. Következő lg vagy samsung ami 65 méret az 180 felett láttam már.
200-ert LG Nanocell, 190 a sima.
Köszönöm. -
jotzo01
tag
válasz
dellfanboy #112857 üzenetére
Laptop/pc hdmi kábelen keresztül? Telefon-tükrözés?
-
pjen
félisten
válasz
dellfanboy #112857 üzenetére
Legegyszerűbb egy Tv előfizetés lenne.
-
dellfanboy
őstag
van egy lg smart tv-m asszem 10eve vettem. tudnátok segíteni, hogy kellen elővarázsolni belőle azt, hogy az m4-et -foci eb - lehessen nézni?
elindítom az automata csatorna hangolást de nem talál semmit. gondolom nincs benne az a cucc, ami ezt támogatná...
másik opció, hogy a beépített böngészővel wifi-n keresztül. nos hiába szörfölök az m4 mediaklikk/oldalára, a weboldal bár bejön. a videós kontent/ablak nem. lehet-e erre más böngészőt tenni, vagy vmit updatelni hogy menjen a böngészőből a videós kontent?bármi tipp, köszi.
tipus 40lf63
tv:szoftververzio 04.06.75 -
kander74
csendes tag
Sziasztok!
Olyan problémám van, hogy van egy kb. 10 éves LG tv-nk, ami CI+ kártyával(Vodafone) működik. Körülbelül másfél hónapja kezdte azt csinálni, hogy tévézés közben elvesztette az antennajelet. Először csak heti egyszer-kétszer, aztán már naponta, az utóbbi időben meg már 1-2 óránként. Ilyenkor ki- majd bekapcsoltuk a tv-t és akkor jó volt egy darabig. Most pedig már bekapcsolás után sem talál jelet. Természetesen a tévét átvittem egy másik szobába és kipróbáltam egy másik antennakábellel is. CI+ kártyákat is cseréltem már. Mindegyik helyen, mindegyik kártyával ugyanúgy kiírja, hogy nincs jel, tehát biztos, hogy a tévével van a gond. Mivel lehet probléma? Lehet az ilyet javíttatni, illetve érdemes? Köszi a tanácsokat! -
sony309
őstag
válasz
LouiS22 #112854 üzenetére
Olyan keveset ment eddig, hogy ilyen ütemben még kb. 30 évet is.
Ha egy kisebb TV-ről lenne szó, akkor vennék újat, gondolkodás nélkül.
De eddig is keveset ment, most is keveset megy és ezután sem változnak meg a szokásaim, valószinüleg, de a hangja zavar.Köszönöm mindenkinek!
-
d3tox1c
senior tag
válasz
tigribigri #112844 üzenetére
Semmi gond, és ha más tette volna fel a kérdést én is csodálkoznék hogy minek kell 2 tévé egy szobába
😊
-
d3tox1c
senior tag
válasz
tigribigri #112838 üzenetére
Köszi szépen a tippet.Nem írtam le, hogy egy szakítás miatt egy jóval kissebb lakasba kerültem, ami a negyede az előzőnek, egy 22 negyzetmeteres lyuk.
Az egyik készülék a tv, a másik pedig szintén egy tv, egy lg oled cx 3, amit monitornak használok.
Hidd el, nem jó kedvemből kerültem ilyen helyzetbe, de nyilván könnyű poénkodni a dolgok ismerete nélkül.
Mindenesetre köszönöm a tipped, de ha lehet megtartom mindkét készüléket, úgy se sokmindenem maradt már,legalább legyen egy kis kikapcsolódás 🤷🏻♂️ -
sony309
őstag
válasz
bolic #112840 üzenetére
Ha nem sztereóban, akkor hogyan?
De ez mindenre érvényes, TV adásra ugyanúgy, mint az USB-re dugott pendrive-ról vagy média lejátszóról lejátszott film esetében.
A másik TV esetén miért nem halk?
Pedig az is egy hasonló korú TV, csak másik gyártmány.Bocsánat a sok kérdésért, de nem értem!
-
sony309
őstag
Üdvözlet mindenkinek!
Van egy LG TV-m, több mint tíz éves, de hibátlan, alig volt használva. Mostanában néha-néha bekapcsolom, de idegesít a hangszóró "doboz hangja".
Mivel van egy másik TV-m is, ott a fejhallgató kimenetről kapja a jelet egy kisméretű sztereó erősítő, tökéletes a hangereje, így megpróbáltam az LG TV-nél is ezt a módszert.
De az LG TV fejhallgató kimenetéről kapott jellel -teljesen feltekerve a hangerőt az erősítőn és a TV-n is-, nagyon halk.Mit tudok tenni?
Előre is köszönöm a segítséget!
-
d3tox1c
senior tag
Sziasztok. Van 2 lg oled tv-m,eddig külön szobában voltak, most családi okok miatt közös szobájuk lett.... És el is kezdődött az agyrém.Mindket távirányító irányítja mindkét tv-t. Ha az egyiket bekapcsolom, a másik is bekapcsol. Kikapcsolásnál ugyanez. Tudtok nekem erre valami megoldást, lassan már nincs kedvem a tv-t(esetemben tv-ket) bekapcsolni
Előre is köszönöm az esetleges tippeket, ötleteket -
hubber19
junior tag
válasz
sityupityu #112834 üzenetére
igen, valóban, de lassú
-
hubber19
junior tag
Frissült a csatornakiosztás (Digi) és szép kusza lett a sorrend, csatornalista.
Jól látom, hogy csak a chansort-tal lehet gépen szerkeszteni?
.tll file-t sikerült letölteni, betölteni a chansort-ba de valahogyan a program nem annyira "szimpi"
ki milyen editálási módot használ a chansort-nál? felkínál három félét is.
melyikkel a leggyorsabb, legjobb szerkeszteni ?köszönöm
-
Louro
őstag
Sziasztok!
Pár hete volt már kérdésem, hogy egy LK530-as TV-n úgy látszik az infraszenzor bemondhatta az unalmast. Se a régi, se az új távirányítóval nem megy. (Távirányító programozásának is utánanéztem, de nem kell.)
Az a lenne a kérdésem, hogy van értelme azt javítani vagy túl költséges lenne? Akár házilag is megoldható? A képe szép a TV-nek, de azt, hogy mint gyerekkoromban, mindig felálljak csatornát váltani vagy hangerőt szabályozni.... Inkább vennék 40-ért valami használtat. -
tigribigri
tag
válasz
g2gti #112828 üzenetére
Nálam is ilyen konzolok vannak, ahol ilyen módszerrel van megoldva a rögzítés. Én is emlegettem a felmenőit annak aki kitalálta ezt a megoldást. Csavarhúzó hosszabbítóval oldottuk meg a kérdést, de nem keveset kínlódtunk vele. Mi inkább kikinlódtuk a megoldást, mert nem aludtam volna jól, ha nincs rendesen rögzítve...
-
g2gti
tag
Sziasztok, kicsit Off
Felraktam egy 65 colos tévét egy ISY iwb2100 konzolra, de annyira rásimult a tv a tartóra, hogy alul a két kis csavart nem tudom becsavarni , felül fogja de alul nem tudom mennyire fontos az a két kis csavar, tartó funkciót nem lát el szerintem -
repvez
addikt
válasz
rainman72 #112821 üzenetére
valahogy én is igy vagyok vele, mert furcsa, hogy egy tipus alapján magasabb tudásu készülék hogy lehet olcsobb vagy gyengébb.
Mert egy 7300 vagy 7600as drágább 55 be mint ez 65 ben,Volt egy 8100asom 55" os 2018ban, nem volt rossz, de felhősődőtt és a local dimminget kikapcsoltam, mert csak rosszabb volt tőle. egy vastag 10cm es függőleges sávban szó szerint szurke lett a kijelző mig máshol fekete maradt csak azért mert egy fekete háttérnél a kurzor nyil ott volt.
Ezeknél az ujabb fajtáknál nem tudom ez hogy van megoldva van e már több zönás rendszer a HDR tartalmakhoz.
-
rainman72
nagyúr
válasz
repvez #112818 üzenetére
Nem jelentenek semmit a számok évek óta sajnos,de nem csak itt ugyanúgy a Samsungnál se.
Ami régen magasabb számozást kapott az csúcs model volt tényleg,ma meg "kuka"'kategória mindenhol LCD téren.
Amúgy azt annyiért megveheted nyugodtan,nálam egy 65UR73 van,semmi gond vele,tök jól skáláz föl HD adásokat,meglepően,feketére nagyon ne számíts sötétben mivel IPS,dadog kicsit a webOS,kis pénz kis mozi -
g2gti
tag
válasz
repvez #112818 üzenetére
Én is néztem ezt a típust de ma voltam a médiaba és egy Samsung ue65cu7172uxxh lett a vége mert jó áron volt, nekem már van itthon egy tavalyi LG tv és összehasonlítva a két tv-t alapjában nemsok eltérés van,a Samsung világosabb képe van, az LG inkább sötétebb, de ezek inkább alapmodellek... Jó választás lehet bármelyik
-
repvez
addikt
LG 65UR80003LJ
Erről a TV-ről van valakinek infoja? mert az összefoglalobannem találtam meg a kodja alaján, hogy milyen szintet képviselne, mert ott nincs UR a szám elött és a 8000 szám a felso kategóriára givatkozik, de akkor hogy hogy csak 139k? és mégcsak a tavyli model, nem is annyira kifutó termék.ebben az árszegmensben lenne ettől jobb tudású? LG-vel már volt dolgom tetszett a kezelése és a menuje, a ocal dimminget kivéve.
Viszont a samsungnak jobb lett volna a kontrasztja, de a tizennel nem tudom mennyire jo. -
pjen
félisten
válasz
sityupityu #112816 üzenetére
Igen, szerencsére először volt és remélem utóljára.
-
Jocek1979
csendes tag
Sziasztok. Akinek lg 43ur78003 lk tipusu televizioja van neki is homalyosabb a kepbeallitas gyei beallitason? Nekem az elesseget 25 rol 30 ra kellett allitanom masnak is?
-
pjen
félisten
válasz
sityupityu #112812 üzenetére
Sose láttam ilyent, kiváncsi voltam.Ez kertes ház.
-
sityupityu
veterán
Hát ha nem ti, akkor gondolom valamelyik szomszéd volt. Én nem lakom panelba, de pl a nővéreméknél rendszeresen szokott lenni, hogy tévézés közben engedélyt kér egy idegen telefon. Nem egyszer volt, hogy akkor történt amikor én is pont ott voltam.
ui: Nem is értem, hogy minek engedélyezted...
Ki kell nyomni aztán kész.
-
pjen
félisten
Üdv. Nano 793 Ne tv. Nézem a meccset és egyszercsak váltott a ķép. Egy readmi9 teló kért képernyő megosztást. Engedélyeztem, bejött egy telo nyitó oldal, de semmi más. Mi a fene ez?
-
nattag
csendes tag
válasz
sityupityu #112809 üzenetére
Köszi, a Sennheiser True Momentum Wireless 3 vagy 4 is szimpatikus lenne nekem... előbb kapjam vissza a Bangnek az árát, utána majd kitalálom melyik lesz..anno mondjuk volt TMW2m de gyari hibasan kaptam, nem lehetett párosítani sehogy...
-
válasz
nattag #112807 üzenetére
Konkrét típust nem tudok ajánlani ami biztos jó (mert nem használok a tv-hez), de nem vagyok abban biztos, hogy tv-hez érdemes márkás, drága fülest venni, mert a hangminőség eleve nem olyan ami azt indokolná. Nekem van egy OneOdio A70 (is), gagyi kínai, olcsó, de egyébként kiválóan működik és egész jól is szól. Egyébként azért vettem mert a JBL LIVE 650BTNC kimondottan kényelmetlen, nem jó sokáig a fejemen tartani.
-
nattag
csendes tag
Hellosztok!
Sajnos nemrég befürödtem egy Bang and Olufsen Beoplay EX BT fülessel, a tévémmel akadozott ((LG OLED55CX3LA) Azt szeretném kérdezni, hogy esetleg tudja-e valaki, hogy melyik wireless füles a legjobb LG tévével? Ezelőtt Sony WF1000XM4-et használtam, az konnektivitásba jó volt, viszont az aksija megdöglött, pontosabban egy hülye firmware miatt jóval gyorsabban merül, így nem bíznék a Sony fülesekben, a legújabb modellben sem! Tud valaki segíteni milyen BT fülest vegyek tehát LG OLED tvhez? Köszi!!
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
- Yettel topik
- Elite: Dangerous
- Viccrovat
- Futás, futópályák
- Automata kávégépek
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Shakes&Fidget Online Szerepjáték
- Autós topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
- Azonnali A320 B350 X370 B450 X470 A520 B550 X570 chipset alaplap felvásárlás személyes/csomagküldés