Hirdetés
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- A YouTube-ot is betiltják a gyereknél az ausztrálok
- Gyilkosságban és öncsonkításban akart segíteni a ChatGPT
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- RAM topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Házimozi belépő szinten
- Milyen digitális videókamerát?
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen videókártyát?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
wolfman
veterán
Sziasztok!
Lehet buta kérdés lesz, kicsit visszaolvastam, választ nem leltem.
OLED TV vásárlása előtt állok és van egy dolog ami nem világos. Van ugye a jelölésük, hogy C2,C3,C4,G2,G3,G4, stb. stb. Viszont sok esetben látom, hogy ezen számok után is még vannak számok meg betűk. Ezek minden esetben mit jelölnek? Pl. 65C47LA. Ez ugye egy 4-es sorozatú C típusú készülék, de a '7LA' mit jelent? Sok esetben látható árkülönbségek is vannak ezen típusok között.Válaszokat előre köszönöm.
-
GoodSpeed
addikt
Max előfizetésem is van, de az a helyzet, hogy a TV már régen nem támogatja a Max-ot. Még HBO GO korában megszűnt támogatni.
Amúgy a natív Amazon is lassan indul el rajta.
Szóval most az van, hogy a szobámban lévő ASUS TUF VG27AQ monitorra került egy Amazon FireStick 4K Max 2nd ami príma, Edifier R1600T III-mal,az LG tévére meg
Xiaomi TV Box S 2nd Gen (PFJ4151EU) van tervezve, szintén egy Edifier hangfalrendszerrel. -
GoodSpeed
addikt
-
GoodSpeed
addikt
Meg is van az utód:
-
Van egy LG 49UK7550MLA TV-m, amit a topikban leírtakkal összhangban wifin használtam, hiszen a LAN kártya kisebb sebességet tud csak.
Lecseréltem a routert egy gyorsabb Asus Wifi 6-os routerre. Azóta a tévén a hálózati sebesség visszaesett, 4K videót YouTuben szaggatás
mentesen már nem tud.Van valakinek ötlete, mit lehet ezzel kezdeni? A régi router nem opció, mert tönkrement.
-
GoodSpeed
addikt
Köszi Nektek.
-
GoodSpeed
addikt
Mennyi volt?
Találtam egy ilyet. Pont úgy néz ki. -
GoodSpeed
addikt
Helló,
LG 43UH6207 4K tévéhez milyen kompatibilis távirányító ajánlanátok? A régit anyukám folyamatos leejtése nem bírta tovább. -
Bernyó84
aktív tag
válasz
rainman72 #113075 üzenetére
A korábbi LG Cinema 3D Tv-m egész sokáig bírta... 9 év után elkeztde csíkozni a képet, akkor kellett megsütni az alaplapját 200 fokon 10 percig a sütőben
, aztán még ment, 2-3 évet szépen üzemelt... sajnos a második műtétet már nem élte túl ... műtéti hiba okozta a vesztét
-
wolf13
őstag
Sziasztok.
A minap jött egy frissítés LGC3 készülékemre , azóta semmilyen képernyő kímélő nem kapcsol be. Vt , hogy tüzijáték jött be , volt , hogy óra. S olyan is , hogy kikapcsolt a képernyő , s kiírta , hogy bármely gomb megnyomásával bekapcsolhatom. Ezt csinálta pl youtube esetében is , ha le volt pause-álva. A menüt már jó párszor átnyálaztam , de nem találtam.
Esetleg erre megoldást tud valaki ? -
BBali3
csendes tag
sziasztok, egy 49SJ810V-vel szenvedek már nagyon régóta, a Youtube élvezhetetlen, mert rendszeresen beakad akár SD tartalmaknál is, ilyenkor általában egy pillanatra fel is villan a "Betöltés..." felirat a képernyő közepén aztán meg tovább a videó. Kb 10 másodpercenként de van,hogy fél percig nincs beakadás. Vodafone otthoni netem van 250mbit, nem gondolnám lassúnak. Próbáltam közvetlenül a Voda routerébe kötni UTP kábellal, illetve egy Asus router is utána van kötve, de abba kötve is ugyanolyan az akadozás. Wifi modulja már nem működik. Legújabb szoftver verzió van a tévén, most megpróbáltam factory resetet is de semmi sem javult.
Van valami ötlet, hogy mit próbáljak még meg? Szervíz nem tudom mennyire tudna ilyenben segíteni. -
Bernyó84
aktív tag
Sziasztok,
Van egy LG UP78003LB tv-m. Van rajta egy pixel hiba csík épp a képernyő közepén fentről majdnme az aljáig... Ami fura mert eddig még nem láttom olyat mi nem a szélétől a széléig tart... Amikor megjelent a hiba, pár nap után eltűnt... aztán 1 hét után visszajött. Találkozott már valaki ilyennel? Lehet ezt valahogy orvosolni?
Köszi szépen a válaszokat!
-
blakey
titán
válasz
proper #113069 üzenetére
El kell telnie egy bizonyos időnek, de igen, aktiválható, én is így szoktam "előfizetni", 3 hónap alatt megnézem, amiket "begyűjtöttem", majd lemondom és várok néhány hónapot, majd megint aktiválom, ha elérhető. Most épp nem tudom aktiválni, mert még nem telt el az "előfizetés-mentes2 időszak, de majd december környékén izzítom a 3 hónapot.
-
Norbbika1985
csendes tag
Sziasztok! Melyik tvt ajánlanátok? 139 vagy 164 centis lenne. Csak tv nézés, netflix és társai. Valamint szeretném ha gyors lenne, a mostani lgm nagyon lassú, már a netflix betöltésénél is
Árban max 300 körül gondoltam.
-
rainman72
nagyúr
Lg tv-n 3 hónap free az apple tv+
-
albiosz
őstag
válasz
rainman72 #113056 üzenetére
Sok mérlegelés után szerintem én is LG mellett teszem le a voksom. Idei 75UT80003LA-nál (297e HUF kiszállítva) ér ~50e-vel többet a nanocell 75NANO81T3A?
Esetleg qned 90e-vel többért? 75QNED80T3A
-
-
kungzi
veterán
válasz
herdsman12 #113053 üzenetére
Köszönöm szépen
-
kungzi
veterán
Hello. LG 55NANO793NE típusú tv-hez a lábához mekkora csavar kell? Én M5-nek nézem, sajnos valahol elkallódott. M5-szor hanyas? Köszi előre is
-
bundaskutya
csendes tag
Megvettem az OLED55B42LA tévét. Sokkal gyorsabb mint a NANO81, tök jó, szép meg minden. De ma akartam a többszörös nézetet bekapcsolni...
Meglepetésemre a TV adás mellé csak alkalmazásokat lehet a másik ablakba rakni.
Nincs HDMI bemenet lehetőség...
F1 melllett akartam PC-t telepíteni, régin is így szoktam.
Ez most tényleg így van? Nincs is ilyen ikon az alkalmazásoknál... -
PACSA75
őstag
Sziasztok. Nem találom a beállításokban, hogy egy appnak, hol tudok engedélyt adni. A Kodit mókoltam fel a tv-re, de ahhoz hogy kiegészítőket tudjak hozzáadni az apphoz, engedélyeket kellene adjak az appnak. Androidos tv-n ez nem nagy cucc, de Lg tévén nem találom ezt a beállítást. Tudnátok segíteni? (2019-es tv, ha számít)
-
LouiS22
veterán
válasz
Gausz #113047 üzenetére
Kapcsold ki a képjavító/felskálázó algoritmusokat. Szerintem azok "jótékony" hatását látod.
De ennél célravezetőbb megoldás a videókban a bitráta/minőség profil emelése (vagy nemes egyszerűséggel: mindent 1080p/2160p-ben alapból + az ezekhez passzoló bitráta) - ha ez lehetséges.
-
Gausz
aktív tag
Sziasztok, nemrég cseréltem LG LCD-met OLED48C27-re és nagyon feltűnő, hogy sok videoanyagban (1080p alatt) hajlamos kockásodni a kép (bezzeg a régin nem volt ilyen baj). Minden video DLNA-n fut a hálózatról. Melyik beállítást gyúrjam át, hogy eltűnjenek? Firmware a legújabb van fenn.
-
Robertó79
tag
Van valakinek tapasztalata az alábbi két termékről?
LG 65UR76003LL
LG 65UR78003LK
Melyik éné meg jobban? -
pjen
félisten
válasz
bundaskutya #113043 üzenetére
Szerintem a botban próbáld ki, milyen gyors a menű. Lehet az OLED se lesz gyorsabb. Nekem van NANO és OLED is, olyan nagy különbséget nem látok.
-
bundaskutya
csendes tag
Egy LG OLED55B42LA jó vétel lehet?
Euronicsban most csak 380ezer, talán ennyit még szánnák rá...
(Ezt visszaküldtem az EMagnak 50NANO81T3A, nekem nagyon lassú volt a menüje) -
pjen
félisten
válasz
masvilagx3 #113041 üzenetére
Mért nem tükrözöd a telót és utána indítod.a kamerát. A72 és LG NANO gond n̈élkül együtt működik.
-
masvilagx3
tag
Sziasztok,
lg oled77c37la ha mobilról probálok kamerával csatlakozni a tv-hez 2mp után ledob. kiirja hogy csatlakoztatva majd leválasztva. az appban engedelyezve a kamera hozzáférés is.
Ötlet esetleg tipp?
Köszönöm
Szép estét -
LouiS22
veterán
válasz
sandró60 #113039 üzenetére
Az érkező jel minőségén érdemben nem tud javítani egy sokmilliós tévé sem (a marketing bullshit képjavító, élesítő, sztereóból 9.1-et varázsoló vudura gondolok).
Hogy érthető legyen: egy kolbász minőségén utólag nem tudsz változtatni - ha a betöltés (amikor továbbítják neked a jelet) pillanatában gyenge volt a hús (kép) és a fűszer (hang) minősége, akkor az a kolbász rossz lesz, akármit csinálsz vele.
-
sandró60
addikt
Kérdésem!
Digi szolgáltató
Az adások minősége az nem megfelelő.
Tehát "elmosodás"vagy hang nem megfelelő-meg ilyenek.Érdemes a Full Hd tévét lecserélni?
OLEDRE? -
Frontiner
aktív tag
Hali!
Airplay képes Tv hangját ki lehet valahogy küldeni Airplay hangfalra? Vagy a Tv csak fogadni tud?
Köszi -
sityupityu
veterán
válasz
blakey #113030 üzenetére
Persze, értem amit mondasz. Csak én úgy értettem, hogy ha bekapcsolásnál előjött volna ilyesmi, akkor kb azzal a lendülettel kapcsolom is ki, és értesítettem volna akitől vettem, hogy jöhetnek is a tévéért. Elfogadom, hogy van ilyen és rendbe jöhet egy idő után, de én most olvasok először erről.
-
sandró60
addikt
elnézést
-
blakey
titán
válasz
sandró60 #113031 üzenetére
Nem ismerem azt a TV-t, de ha sikerül beállítanod a sorrendet, akkor a csatornafrissítést ki kell kapcsolni, mert azt naponta egyszer frissíti. Ha kikapcsolod, akkor a jövőben manuálisan kell a keresést végrehajtani, amennyiben változás történik. Remélhetőleg ez segít.
-
sandró60
addikt
Üdv mindenkinek!
Elöszőr írok ebbe a topikba.
Olyan problémám van,hogy vettem egy 28" Monitor-Tv-ét amin nemtudom úgy beállítani a csatorna sort,hogy nekem jó lenne.Párszor próbálkoztam ezzel a scansort-al.Beállítom a csatorna rendezőbe addig jó amig ki nem kapcsolom a TV-t.Utána mindíg megjelennek a-benem állítot csatornák is A driveben pedig "elrejt"re álítom
Ha volt már akkor kérlek írányítsatok oda köszönöm -
blakey
titán
válasz
sityupityu #113029 üzenetére
Nagyon sok oled ilyen. Enyémek sem voltak ilyenek, de nem egy ilyen példáról olvastam, hogy bizony rendbejött. Egy TV-t megveszel és használod, akkor is ha nem "csíkos", nem kell folyamatosan 2 napig járatni, elég ha használod, első alkalommal a beállítások, próbálgatások, esetleg 1 filmmel együtt összejön 3-4 óra, másnap megint ismerkedsz vele, ez ennyi. Nem kell "járatni", "használni kell".
-
sityupityu
veterán
válasz
blakey #113027 üzenetére
Hát nem tudom. Két éve amikor megvettem a C1-et és ilyen lett volna nem hiszem, hogy kedvem lett volna járatgatni akár csak egy órát is. Mondjuk én nem is tudtam, hogy van ilyen, pedig olvasgattam anno oled témában meg videókat is néztem mielőtt megvettem. De akkor csak az én figyelmem kerülte el.
-
blakey
titán
válasz
masvilagx3 #113026 üzenetére
Az első 10-20 óra jót tesz a panelnek, járasd, használd. Ha utána is problémás, akkor vidd vissza, mert az hiba.
-
blakey
titán
válasz
masvilagx3 #113022 üzenetére
Ha nem tűnik el néhány óra vagy 1-2 nap használat után, akkor elállhatsz a vásárlástól, feltéve, hogy online vétel volt-e vagy sem.
-
Borisz76
nagyúr
válasz
masvilagx3 #113022 üzenetére
Fáradj át az OLED TV fórumra.
Ott meg tudják mondani, hogy egy új TV esetén ( tipus megadása után ) van e remény vagy ...ha neten rendelted, akkor 14 napod van az elállásra !
Nekem nincs OLED-em csak olvasgattam, hogy kisebb panel hibák a "bejáratás" alatt eltűnnek.....lehet szerencséd lesz ezzel.
Ha nem , akkor legalább még időben észrevetted és tudsz lépni. -
masvilagx3
tag
Sziasztok,
Azt hiszem kezdem feladni.
A régi TV-t sikerült kicserélni egy OLED tv-re.
Kibont feltesz a konzolra.
Ez fogad:Szerintetek mennyi erre az esély?
:(.Köszönöm
Szép estét -
draco31
veterán
Hello!
Van nekem egy 43UK6300MLB, ebben a HDMI csatlakozókat el tudom nevezni, más ikont rakni neki, stb.
Öcsémnek egy 50UR78003LK lett. Ebben viszont nem találom ezt. Vagy bamba vagyok, vagy valóban ez már nem tudja? -
gulyasa
őstag
Az alany egy 2021-es WebOS 6.0-ás tévé (OLED, de ez most lényegtelen).
Sokszor használom a belső médialejátszóját kényelmi okokból (ha valamivel nem tud megbirkózni, arra meg van egy Zidoo-m).
Még mostanában is jönnek rá szoftver frissítések, legutóbb kb. egy hete.Egy furcsa dolgot tapasztaltam, ami eddig nem volt.
Ezelőtt, ha megszakítottam a lejátszást (PAUSE), akkor egy idő után elindult a "tűzijátékos" képernyőkímélő.
Most is elindult, de kicsit tovább voltam távol és mire visszaértem, nem a képernyőkímélő futott, hanem egy teljes képernyős reklám...Más is tapasztalt ilyet?
-
Mikiller
aktív tag
Azt ki lehet kapcsolni, hogy ne figyelmeztessen új software van és telepíteni akarom-e? Nem akarom, mert jó nekem így ahogy van, de így minden bekapcsoláskor kiírja.
-
skroy
senior tag
válasz
bundaskutya #113009 üzenetére
A Skyshowtime nálam is baromi lassú volt a menüben. Aztán kikapcsoltam az előzetesek lejátszását (vagy előnézet?), azóta villámgyors. Már nem emlékszem hol kapcsoltam ki, nem találom még a beállításokat sem már a Skyshowtime-ban.
-
rainman72
nagyúr
válasz
bundaskutya #113009 üzenetére
Az alfa5 az ilyen sajnos,eléggé dadogós.
Alfa7-től fölfele már jobb a helyzet. -
bundaskutya
csendes tag
Üdv.
Vettem egy LG 50NANO81T3A-t, 2024-es modell. Eddig is LG volt mindig a Magic Remote miatt, egy 8 éves 43UH7507-et váltott. Azon már nincs újabb firmware, Skyshowtime-ot akartam volna. TV-re csak a digitális földfelszínit használom, ingyenes csatornákat.
Sajnos eléggé lassúnak érzem a TV menüjét. Maga a Youtube és a beépített böngésző gyorsabb mint a régin, de a Skyshowtime baromi lassú. Van hogy 20 mp mire betölt aztán még várhatsz még 5-6mp-t mire tudsz léptetni a menüben.
(Meglepetés, hogy van benne Twich, de az is ugyanilyen lassú.)
Hiányzik a több képernyős menü is, ha 2 bemenetet szeretnék egyszerre (kép a képben, bár nem így működött)Filmnézés közben is ha bele akarok tekerni, kb 5 mp mire reagál, meg vissza a főmenübe is vagy 8-10 mp.
Ebben egy alfa5 gen7 proc. van. Kérdezném, hogy a drágább OLED, amikben már alfa7 vagy 8-as van azok mennyire fürgébbek a menüben, alkalmazásban?
Nem tudom visszaküldjem-e vagy várjak, hogy talán majd optimalizálják a szoftvert, ez így rontja számomra a használati élményt... Mi az ami lehetne helyette más típusra? Köszi.
-
masvilagx3
tag
Sziasztok.
Jött ma egy email hogy nem javitható a tv
.
Holnap kontakt a Saturnnal aztán csere másik modellre.
köszi mindenkinek a segítséget.
Szép estét -
draco31
veterán
Észrevettem egy rejtett menünek mondanám dolgot.
Szóval ha a némitást nyomom 4x akkor feljön egy kis menü, a tv adataival, meg 4 gyorsmenü, vagy minek mondjam.
Vannak még ilyen rejtett dolgok? -
semetka
őstag
Sziasztok!
Tesómnak van egy 43UM7400-as TV-je és elérte a vég. Full kék a képernyő, valószínű cserés a háttérvilágítás. Honnan ajánlott hozzá rendelni? Megéri a befektetés új led sorra? -
pjen
félisten
válasz
mr.tamasbiro #113001 üzenetére
szerintem akkor zaklasd a vodát. Megpróbálhatom felvenni és privibe elküldeni, ha gondolod. Van másik LG is, egy oled. Szintén friss. Alkalmazásból és box ról is betölt 1 perc alatt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
- Yettel topik
- Elite: Dangerous
- Viccrovat
- Futás, futópályák
- Automata kávégépek
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Shakes&Fidget Online Szerepjáték
- Autós topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Felsőkategóriás merev csöves Gamer PC-Számítógép! I9 11900K / RTX 3090 24GB / 64GB DDR4 / 1TB SSD
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF A620M R7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RX 6800 XT 16GB ZALMAN I3 NEO Gigabyte 750W
- 24 hónapos PlayStation Plus Premium előfizetés a legolcsóbban, egyenesen a PlayStation-től!
- Lian Li HydroShift LCD 360R/TL AIO vízhűtés eladó!