- Melyik tápegységet vegyem?
- OLED TV topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Arrow Lake az asztalon: Core Ultra 9 285K
- Gaming notebook topik
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen TV-t vegyek?
- Helyenként instabil lehet az Arrow Lake, de ez eleinte normális
- Mobilis gaming monitorok a ViewSonic elképzelése szerint
-
PROHARDVER!
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
junior19
senior tag
válasz SztiviVander #110130 üzenetére
A linken az összehasonlításban ips paneles tévék vannak, a leírásod szerint pedig a tied va paneles. Ezekre ez a jellemző, ez nem csak az LG készülékeire igaz.
Így ha fontosabb számodra a betekintési szög, s sötétben nem is fogjátok használni a készüléket, akkor ezt küld vissza, mert semmilyen beállítással nem korrigálható az elvárásaidhoz.
Akár LG, akár más gyártó készülékére cseréled, ips paneles tévét keress.codec project
-
rainman72
nagyúr
válasz SztiviVander #110132 üzenetére
"az U az IPS panelt jelentené míg a 3 meg VA-t?"
Nem!
Az UPA az Usa model.[ Szerkesztve ]
Philips 65Oled718 Samsung 85CU8002
-
rainman72
nagyúr
válasz SztiviVander #110134 üzenetére
"az USA modellbe IPS-t rak az LG és azért néz ki teljesen jól a teszt videón a kép?"
Ez nem ilyen egyértelmű,max neked jobban bejön.
Nincs gond a VA panel se.
Pár napja volt nálam egy 70" VA, szinte nem is fakult oldalra,viszont a kontraszt difi az IPS-hez képest szemmel látható volt.[ Szerkesztve ]
-
junior19
senior tag
válasz SztiviVander #110134 üzenetére
Az Rtings, ahol a tesztet nézted amerikai modelleket tesztel. Amiket teszteltek, azokba ips panelt rakott a gyártó. De simán benne van a pakliban, hogy később meg va panelt rak bele. Korábbi években az LG 55-ös méretben kizárólag ips panelt használt.
Erre a gyártó sem fog mit mondani, hogy adott modell milyen panellel van szerelve. Olvastam itt már olyat, hogy a samsung például azt válaszolta a feltett kérdésre, hogy nem árulhatja el, nem tartozik a vásárlóra. De mostanában olyan kavarások vannak a panel felhasználással kapcsolatban, hogy lutri milyet kapsz végül.
A TCL lehet hogy teszten egy fokkal jobb ilyen szempontból, de az elvárásaidnak nem hiszem, hogy meg fog felelni. Oldalról az is fakulni fog, lehet, hogy nem ilyen mértékben, de az is fog. Va paneles tévét nem lehet élvezhetően nézni, szinte csak szemből.
Szerintem ezt küld vissza, rendelj ugyanúgy neten másik készüléket amit szimpatikusnak találsz, s akkor arra is lesz 14 napod, hogy megfelel-e a felhasználási szokásaidnak.codec project
-
pjen
félisten
válasz SztiviVander #110137 üzenetére
Nézz körül a Philipsek között is.
-
rainman72
nagyúr
Illetve 240e a legolcsobb 55" oled,ha kisebb méret kéne én valszeg azt venném.
[ Szerkesztve ]
-
SztiviVander
őstag
Megnéztem egy 65NANO75P -t és egy 65NANO863 -at (55" nano egyáltalán nem volt kirakva) és egyiknél sem látszik semmi fakulás/kifehéredés még sokkal nagyobb szögből sem mint ezen a 753-on. Oké hogy ott 4K demo megy üzleti bemutató módba kapcsolt tv-ken, de ha a 753-at átkapcsolom a mindentfeltol módba akkor kb még 10x jobban kivehető. Nekem gyanús hogy kifogtam egy gyárilag hibás(abb) darabot... Mindegy, jövő héten megy vissza.
-
Philipsből egy darab volt kirakva, drága volt és azon kívül semmi extra.
LG-ből 55-ös oled 280, de az a legalja, valahogy arról azért az jut eszembe hogy ha a következő már 320 meg 370 akkor ebből vajon mit spróroltak ki. Szóval inkább egy felső-közép LCD mint egy legalja OLED, nem? Hisense 55A8G oled van 240-ért, arra gondoltál? Azokat viszont annyira sem ismerem mint a tcl-t, de majd átbújom a hisense topikját hogy mennyire ajánlott ez a típus, mert ez még épp határeset árban. Köszi srácok a hozzászólásokat, nem akarom tovább offolni az LG topikot majd kérdezek inkább az adott cucc sajátjába -
blakey
titán
válasz SztiviVander #110140 üzenetére
Szóval inkább egy felső-közép LCD mint egy legalja OLED, nem? - nem, mert a legalja OLED is "magasabb", mint egy "közép" LCD. Egyelőre az OLED még mindig felsőkategóriának számít, persze szép lassan hígul a kínálat valamint a közép és alsókategóriában is meg fog jelenni, de jelenleg egy "belépő" OLED is jobb tud lenni az LCD-nél. Egy felsőkategóriás LCD (nem IPS) bizonyos esetekben versenyre kellhet egy OLED-el, de vannak paraméterek amiket a technológia nem tud átlépni így az LCD örökre csak LCD marad és az OLED meg csak OLED.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
blakey
titán
válasz SztiviVander #110142 üzenetére
Még nem tart ott az OLED, hogy ha olcsó akkor sz@r, a jelenlegi legolcsóbb OLED is felsőkategória, ami nincs benne az le van írva, ahogy az is, hogy a legdrágább mitől az. Szóval a jelenlegi állapotokra a gondolkodásmódot téves, 2-3 év múlva már lehet, hogy igaz lesz.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Bandit21
addikt
válasz SztiviVander #110236 üzenetére
Azóta sem tudjuk honnan szedte elő. Minden vagy a fürdőben van egy 150+ cm polcon vagy a kazán házban egy másik magas polcon.
Nyilván lehet hogy takarítás közbe ott maradt a konyha pulton és onnan le szedte. Akkor épp nagytakarítás volt sztem amit nehéz azért úgy egy nagyobb házban megoldani ha többen csináljuk, hogy ami vegyszer épp nincs felnőtt kézben azt el is dugjuk azonnal. Szerintem a konyha pultot se érte még el akkor, de ha kihuz egy alsó polcot vagy székre áll mindjárt más a helyzet de onnantól a lakást is fel tudja gyújtani tehát mindenen nem lehet aggódni örökké.
A legkisebb (2 éves) most pl nyomkodni próbálja a tv-t mert telefonon megszokta, hogy kell betenni a köv videót YT -on.
Nem hülyék tehát, nem fog vegyszert inni 2 évesen se, mert olyat nem lát tolem. A népcsoport célzást inkább hagyom...[ Szerkesztve ]
regisztrált: 2003-02-20 10:16, azaz .... 21 éve a PH!-n!
-
PLaci58
addikt
válasz SztiviVander #110243 üzenetére
HDMI-nél csak simplink kikapcsolás van, akkor meg nem megy ki a hang.
"Nincs végzet, csak ha magad is bevégzed!"
-
asdf_
veterán
válasz SztiviVander #110267 üzenetére
Oled peakben eszik sokat, sötét képnél keveset. Egy LCD mögött meg folyamatosan világít a LED (a local dimminget meg amennyiben nem minimum 200 zónás, kikapcsolja az ember a francba, mert többet árt, mint használ, és jellemzően ilyen 5*4 meg 8*6-os mátrixos fosokat raknak csak be, azt meg local dimmingnek csúfolni is erős).
-
asdf_
veterán
válasz SztiviVander #110269 üzenetére
Én sorozatot filmet, kizárólag felirattal nézek, így bármilyen local dimming nálam gyakorlatilag kizárt
-
mobilizmo
Topikgazda
válasz SztiviVander #110341 üzenetére
Kobold problémája más jellegű, akadozik a lejátszás. Amit te írsz olyan nálam is előfordul a hanggal, ha valami tv által nem támogatott formátumban kódolt. Ettől még a lejátszás megy "normálisan", kiírja hogy valószínűleg nem támogatott a hang és ennek megfelelően némafilmet tudok nézni, de nem akadozik (mondjuk az érdekes, hogy kb. az esetek felében amikor kiírja, hogy nem támogatott hang, mégis minden rendben, lejátsza hanggal, megjegyzem minidlna-t használok ott nincs transzkódolás).
Bonyolult problémákra mindig akad egyszerű, könnyen érthető, téves válasz.
-
dunc
nagyúr
-
ofgm
tag
válasz SztiviVander #110436 üzenetére
OkéOké, csak nem találom...
-
ofgm
tag
válasz SztiviVander #110439 üzenetére
Én hülye... Megtaláltam! De USB-ről sem megy fel a frissítés, ahogy csatlakoztatom, már írja is ki, hogy frissítés található, de semmi nem történik amint rányomok, csak eltünik a frissítőablak.
Na, akkor ez ennyire futotta, 8 szép év volt, holnap pedig irány a MM és veszek egy 55" oled c2-t, hátha az is bír 8 évet... -
Bazs1981
aktív tag
válasz SztiviVander #110486 üzenetére
Ennek az Lg-nek rossz a felskálázása vagy úgy általában mindegyiké?
-
gorgocska
tag
válasz SztiviVander #110488 üzenetére
Tcl 55c835, xbox 360,xbox SS 512gb,,Ps5
-
Dozbik
tag
válasz SztiviVander #110756 üzenetére
Köszönöm a választ!
-
Gömbike
senior tag
válasz SztiviVander #110836 üzenetére
Igen, 75”-os van.
De itt azt írja, hogy VA, holott vastagon IPS [link]Akinek két bekezdésnél több van a memóriában, az látja a szomorú jelent.
-
Gömbike
senior tag
válasz SztiviVander #110840 üzenetére
[ Szerkesztve ]
Akinek két bekezdésnél több van a memóriában, az látja a szomorú jelent.
-
veterán
válasz SztiviVander #110900 üzenetére
"erősen kétlem hogy az újabb TV meg ne szeretné"
Hiába kétled, akkor is ez van. Biztos, hogy meg lehet oldani, de alapból nem ismeri fel. Exfat-ra van formázva egyébként az ssd.
Az ntfs-re formázott hdd-re meg egyből fel is vett.--albán bérgyilkosok, nürnbergi gengszter... na hagyjál már!--
-
veterán
válasz SztiviVander #110905 üzenetére
Azt írtam közvetlen utánad, hogy biztos, hogy valahogy meg lehet oldani a dolgot, de a jelenlegi állapotában nem működik. Ezt írtam. Azt meg már totál magamtól derítettem ki, hogy kimondottan az exfat nem tetszik neki ha felvételről van szó. De attól függetlenül veregesd a válladat nyugodtan.
--albán bérgyilkosok, nürnbergi gengszter... na hagyjál már!--
-
rainman72
nagyúr
-
pjen
félisten
válasz SztiviVander #111209 üzenetére
Pont azt írtam, hogy WIFI n gyorsabb mint a gigás kábelen. Tehát hiába a jo net ha a tv szar. A gigás kábelen lehetne gyorsabb, hisz a WIFI n csak 47, de kábelen még annyi se.
[ Szerkesztve ]
-
pjen
félisten
válasz SztiviVander #111211 üzenetére
Viszont lehetne 10 megás vezetékes netem is. azért írtam, hogy 1 gigás, tehát nem a vezeték a gyenge lánc szem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest