Hirdetés
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- A YouTube-ot is betiltják a gyereknél az ausztrálok
- Gyilkosságban és öncsonkításban akart segíteni a ChatGPT
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- RAM topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Házimozi belépő szinten
- Milyen digitális videókamerát?
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen videókártyát?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Sziasztok!
Meg tudná valaki adni az alábbi TV-k lábainak méretét?
43x94 es az asztalom és nem tudom, hogy elfér e rajtaLG 55UM7450PLA
LG 50UM7450Üdv.: Csipesz
-
Seci
tag
Sziasztok!
LG 42LF652V tv van.
Nemrég talált egy új firmware frissítést a tv amit telepítettem is.
Tegnap vettem észre, hogy egy kb. 5 cm átmérőjű fehér kör jelent meg a tv-n.
Főleg fehér vagy világos tartalomnál zavaró!
Lehet összefüggés a két dolog között?
04.06.30 firmware van valakinek, mert az volt az előző?
Bármilyen ötletet szívesen meghallgatok!
Előre is köszönöm! -
net91
senior tag
válasz
geaewrg3qr #100094 üzenetére
Én egy Sony WH-CH510-es (bluetooth) fejhallgatót használok az LG 7450 tv-vel.
Vásárlás után (ez 2 hete volt) minden úgy működött, ahogy kell. A tv hangkimenetelénél beállítottam a bluetooth-t, a fejhallgató kapcsolódott hozzá és ezt követően a tv minden egyes bekapcsolása után egy "jóváhagyás" után ("Engedélyezi a fejhallgató csatlakozását?") automatikusan kapcsolódott a fejhallgató a tv-hez.
Ezt követően egy hete valmi történt, mert azóta a fejhallgató nem kapcsolódik automatikusan a tv-hez, hanem nekem kell csatlakoztatni. Bekapcsolás után a menüben a korábban használt eszközöknél ott van ugyan a fejhallgató, de automatikusan nem kapcsolódik tv-hez, mert az belső hangszóró beállítással kapcsolódik be.
Ha korábban tudott a fejhallgató automatikusan kapcsolódni, akkor most miért nem?Hogyan kell beállítani a tv-t úgy, hogy a bluetooth legyen az alapértelmezett hangkimenet (ne állítódjon át belső hangszóróra bekapcsoláskor), hogy a fejhallgató tudjon hozzá kapcsolódni?
-
castiels
addikt
7450 04.80 frissítés jött, tudja valaki mit javított?
-
válasz
geaewrg3qr #100094 üzenetére
Én egy JBL Live 650 BTNC-vel próbáltam a 2018-as 60UK6200PLA-t,simán működött.
-
geaewrg3qr
friss újonc
Üdv, pár napja vettem egy Sony WH-CH700N fejhallgatót, arra a célra, hogy ezen nézzek filmeket a tv-n, ami egy LG55UJ6307-as tv. TV leírásában benne van, hogy van benne bluetooth, így gondoltam, hogy biztos, hogy működni fog. De nem ismeri fel a tv, már sokszor próbáltam csatlakoztatni. Írtam a sony ügyfélszolgálatnak, semmitmondó választ adtak, hogy nézzem meg, hogy a tv-n van-e A2DP bluetooth protokoll, fogalmam sincs, hogy hol kellene ezt megnézni, felhasználói kézikönyvbe csak annyi van, hogy rendelkezik bluetooth-al. Utána megkérdeztem, hogy ha veszek egy bluetooth adaptert, akkor tudom csatlakoztatni a fejhallgatót? Erre az volt a válasz, hogy akkor tudják csak garantálni a teljes kompatibilitást, ha a tv rendelkezik A2DP bluetooth-al. Tényleg nem lehet semmit tenni? Küldjem vissza a fejhallgatót? Vagy van valamilyen bluetooth adapter amivel lehetne csatlakoztatni?
-
Taposzeb
csendes tag
válasz
blakey #100091 üzenetére
Átállítottam PC módra, így nyertem még kb 40ms-t (köszi a tippet
) , most 60 körül lehet, ami még mindig nem elég játékhoz. A kábel-t pontosan nem tudom milyen, de a régi tv ment vele jól, bár annak sose próbáltam a késleltetését, mert nem éreztem lagot. Egyáltalán lehet várni az ultra deep colortól, hogy csökken a válaszidő?
-
lordthomas
tag
válasz
snooze #100088 üzenetére
Igen kapott (mármint ha a 7450-re gondoltál), de nem javították benne az Airplay-t, sem a képremegést. És a gyártó nem is tudta vállalni a javítást, így egy alaplapcserét követően, most elviszik a tv-t és vissza kapom az árát.
Alapvetően meg lennék elégedve az LG-vel, de jó lenne tudni, hogy a kiszemelt modellen megfelelően működik-e az Airplay.
-
Taposzeb
csendes tag
Sziasztok! A minap vettem egy 60" LG 60UM7100PLB TV-t. Nagyjából meg is lennék vele elégedve, de a HDMI bemenetek input lagja rettenetes. Játék módban, bekapcsolt azonnali játékválaszokkal is legalább 100ms. Így élvezhetetlen a játék, de még a gépelés és sima egérmozgatás közben is zavaró. Ez ilyen vagy valami baja van a TV-nek? A 7 éves előző LG-men észrevehetlen volt a latency, simán lehetett rajta játszani. Ajánlották egy cikkben hogy kapcsoljuk be a HDMI Ultra Deep Colort, de nekem nem működik, minden kimeneten eldobja a jelet. Minden ötletet köszönettel várok.
-
snooze
veterán
válasz
lordthomas #100087 üzenetére
szerintem az is kapott uj frissitést a napokban..
-
lordthomas
tag
Sziasztok!
Tv vásárlás előtt állok, LG 55um7450pla készülékről fogok váltani ( alapvetően nincs vele bajom, de hibás és "nem javítható").A második kiszemelt Tv egy LG LG 55UN80003LA. Az lenne a kérdésem, hogy akár ezen a modellen, akár hasonló szériás modellen Airplay használata során tapasztaltatok-e akadást?
Illetve van-e a konkrét készülékkel kapcsolatban bármilyen tapasztalatotok? Ebben az árkategóriában javasolt megvásárolni, vagy van esetleg jobb LG tv? (Amire leginkább használnám, 4k filmek, Airplay, Youtube, Spotify (házi mozival))A 7450PLA-t egy szoftverfrissítéssel két hónapja elrontották az Airplay-t, azóta akadozva működik.
Válaszaitok előre is köszönöm!
Üdv,
Tamás -
szabí
csendes tag
Sziasztok!
TV vásárlás előtt állok és a segítségeteket szeretném kérni.
Alapvetően LG párti vagyok, 55" készülék érdekelne és kb. 200e körül szánnék rá.
Látom most jönnek be a 2020-as modellek (pl. UN) de még elérhetőek a tavalyi (UM vagy SM) modellek is.
Most még lehet kapni SM8200 vagy SM8500 készülékeket kb. elfogadható áron. Tudom, hogy ezek Nanocellásak, sőt az SM8200-ról olvastam jó pár negatív hozzászólást.
Pl. UN8100 jó lenne (~200e), de úgy látom, hogy műszakilag több ponton elmarad SM8500-tól, ami ~220e meg lehetne venni.
Kinek milyen tapasztalata van? Mi lenne jó vétel most? -
snooze
veterán
válasz
Leslie1966 #100083 üzenetére
lg 50un7450lpla-ra is..
-
Leslie1966
senior tag
LG 55SM8200PLA-ra ma jött új firmware.
-
[CS]Blade2
addikt
LG 43LH630V-hez valószínűleg szükségem lesz egy új távirányítóra. Milyen lehetőségek vannak, hol tudnék venni? Emag-on van egy raklap utángyártott, azok jók vajon hozzá?
-
subset
senior tag
Azért írtam, hogy USB3 pendrive kell hozzá, mert azok jó esetben tényleg gyorsabbak mint egy USB2-es. Nekem egy Kingston G4 16Gb-osra elméletileg tökéletesen rögzít - csak teszt jelleggel próbálgattam, de emlékeim szerint hosszabb felvétellel sem volt gondja - majd megnézem. Azt is írtam, hogy legalább 10MB/s write speed-et tudjon, egy olcsó belépő modell hiába USB3-as, attól még lehet tetű lassú.
Az USB2-es külső vinyóval nyilván nem lesz gondod, mert hiába csak USB2-es a csatoló felület, általában 20MB/s -el lehet rájuk írni (a vinyó miatt természetesen)A TV (nálam legalábbis SM8610) ha lassú drive-ot érzékel ki is írja, hogy rögzítés nem lehetséges rá....
-
Kaba
veterán
válasz
kiralytom #100078 üzenetére
Üdv
Szerintem egy aktuális Tv új garanciája többet ér mint egy régebbi típus kiterjesztett garanciája.A szoftveres támogatás is tovább adott,ezenkívül
az is kérdéses,hogy milyen intenzíven lett igénybevéve a használt készülék.Konkrétan milyen készülékekről van szó,mivel lehetnek eltérő paneltípúsuak is. -
kiralytom
aktív tag
Sziasztok.
Képminőségben, illetve tudásban egy UK 6950 és egy UM7050 között mekkora diffi lehet ha az ár ugyanaz?
6950használt de 3.5év garival van míg a 7050 boltból elérhető a standard 2 évvep
-
subset
senior tag
válasz
csab2 #100064 üzenetére
Nem vagyok hozzáértő, én az elsőt kizárnám.
Élőben nézném meg őket, ha van rá mód (bár tudjuk milyenek az áruházi körülmények - sosem olyanok mint otthon)
SM8200
ha akarsz nanocell bevonatot a panelra+wide color gammout - nagyobb színtér, és Ultra Luminance
edge ledes - nagyobb lehet egy nem kívánatos bevilágításnak az esélye, viszont van alap local dimming-ed ami bizonyos esetekben segíthet a jobb feketéhez, de este lehet, hogy zavarna néhány tök sötét jelenetnél - egyén függő (én már észre sem veszem)
DTS virtual:X - a hangzásvilágilag meg van kicsit spékelveUN81003
normál panel, idei középkategória
direct ledes ennek minden előnyével, de nincs local dimming
Quad Core Processor 4K (a 8200-esben csak Quad Core Processor van)
FILMMAKER MODE™ - ez újdonság, kikapcsolhatsz mindenféle mozgásjavítást filmezésnél (én mondjuk mozifilm alatt is szeretem ha ki vannak egészítve a filmkockák - lehet perverz vagyok)
HGiG üzemmód - ez is új, az ígéret szerint még odab@szósabb HDR játék élmény vár az emberre(fogsz-e hdr-ben játszani ?)
Újabb OS - WebOS5Döntened Neked kell
-
kiralytom
aktív tag
Sziasztok. Egy 50-es tv kapcsán felmennék Szegedről Pestre ha az árban megylegyezünk. A tv doboza nincs meg. Tud valaki segíteni dobozzal avagy abban, hogy szállítható? A nélkül nagyon meredeknek érzem
-
f$$
csendes tag
Van egy 43 um7100plb-m és pendrivera csak egy pár percet rögzít, de külső vinyóra pedig rendesen felvesz. Mi lehet a gond?
-
Flatlander
friss újonc
válasz
junior19 #100061 üzenetére
Köszönöm a segítséget. Megnézem én is mi a helyzet,aztán ha más nem marad akkor eladás és csere.Mindenképp ips panelest szeretnék,megpróbálok kicsit komolyabb modellt hátha.A nanocellás megéri a többlet pénzt? Ha jó akkor lehet inkább abban gondolkoznék.Mivel ips így a fekete kissé a gyengéje,ezért gondoltam már oledre is...kicsit odafigyelve talán egész sokáig bírná beégés és egyéb hiba nélkül.
-
csab2
veterán
Hozzáértőket kérdezem, hogy ti melyiket vennétek a 3 modell közül:
LG 55UM7450PLA - tavalyi modell, normál
LG 55SM8200PLA - tavalyi modell, nanocellás
LG 55UN81003LB - idei modell, normál -
junior19
senior tag
válasz
Flatlander #100059 üzenetére
Nekem 50UK6300-as van, az szerintem nem csinálja ezt. Ezért írtam, hogy az UM sorozatból a 7400 felettieket kellene megnézned, mert azok váltották az UK6xxx-os sorozatot. A 7100-as az egy alap készülék, abban még benne lehet ez a funkció.
Na most gyorsan rákötöttem az 50UK6300-ra a notit, semmilyen fényerőváltozást nem tapasztaltam, még azon az oldalon sem, amelyiken a noti saját kijelzőjén látom én is.
A tévé menüjében is járkáltam, a színmélységbe is beléptem, a kép fényereje nem változott.
Egyébként méréskor sem változik, vannak olyan modellek, amelyeknél már ha megjelenik valami infó a kijelzőn, akkor változik a fényerő, de az nem szokott jelentős mértékben.Ezért szerintem felesleges Oledre váltanod, ráadásul ott más problémával szembesülhetsz.
Az 50UM74xx-ok közül választanék a helyedben, ezekben nagy eséllyel nincs már az a jelenség, amit tapasztalsz a 7100-nál.
50" alatt és felett, illetve a nanocellás modellek is ips panelesek, így ha csak ezt a jelenséget szeretnéd elkerülni, akkor az 50UM74xx modellek maradnak. -
Flatlander
friss újonc
válasz
junior19 #100055 üzenetére
Próbáltam úgy felvenni de az a baj,amikor pont világosodik akkor a telefon visszaszabályozza a fényerőt így nem látni a különbséget igazán. Tudom,hogy nem jók ezek az értékek csak már kínomban próbáltam túltolni a dolgokat hátha de sajnos nem nyert levettem most 60-ra a színtelítettséget. De ebből a sorozatból vajon melyik? 7100 plb ami most van ez nagyon nem jött be. Gondoltam a nanocellásra esetleg....Bár őszintén úgy elment a kedvem az egésztől már,ott tartok,hogy beruházok egy oled-re...de mi a garancia ha veszek bármilyen másikat abban nem lesz ez az auto fényerő funckió vagy ha van is de legalább kikapcsolható? Sajnos kevés helyen tudnám rákötni a laptopot mondjuk kipróbálni,és még akkor is állítgatni kellene a menüben. Van egy másik lg 43Uk6400PLF ha minden igaz ebben nincs ilyen funkció,kiváncsi leszek ez mit mutat majd. Nekem is csak pc-vel csinálja leginkább,film közben annyira minimális,hogy nem igazán zavaró.Tulajdonképp nekem minden funkciója felesleges,egy monitor kellene 50" méretben csak olyan nincs...Elég zavaró tud lenni amikor a szép fehér,élénk színekből átvált egy fakó szürkés valamire a kép.
-
Lg C9-nél van-e lehetőség kábel (Vodafone-Upc) csatornák testre szabására? Konkrétan olyan listát csinálni, amiben mondjuk csak a Hd adások kerülnének bele. Nekem ez még új, eddig boxok voltak. Előre is köszi!
-
válasz
E.Kaufmann #100056 üzenetére
3 tapasztalatom van.
LG SK5,Harman Kardon Enchant 1300,Yamaha YAS207.
Mindegyiknél működött és működik.
Tv bekapcsoláskor kapcsolta/kapcsolja is a soundbarokat,nem kell a tv menüjében minden alkalommal kiválasztani az ARC-t.
Az én tv-m 2018-as modell. -
junior19
senior tag
válasz
Flatlander #100047 üzenetére
Az első videóban nincs tartalom, a másodikon én nem nagyon látok a videón semmit. Ez nem jelenti azt, hogy nem létezik. A laptopom is ilyen, sötét kép anyag esetén kevesebb lesz a fényessége a kijelzőnek. Majd kipróbálom rákötve a tévére, de én így ritkán használom, akkor nem tűnt fel. A beépített Youtube klienst használtam párszor, ott én nem vettem ilyen jelenséget észre, igaz akkor a menüben én sosem mászkáltam.
A színmélység vagy más elnevezéssel a színtelítettség ilyen értékű változtatása többet árt, mint használ, s a problémád orvoslására nem az a megoldás. A vezérlő az érték emelésével a színek fényerejét jobban emeli, mint a telítettségüket, így a színek fényesebbek lesznek. De a színteret egyébként sem fedi le a kijelződ, s a színek fényességének emelésével még tovább csökken a színtér, amely kevesebb színmegjelenítést eredményez.
A másik, hogy a vezérlő változtatása nincs hatással a fehér fényerősségére, csak a színekét változtatja, így az arány is felborul, a fehérhez képest.Ha a az UM7xxx-s sorozatúak már nem csinálják ezt a fényerő változtatást, akkor egy olyanra kellene cserélned a mostani elállása után. Erre esetleg kérdezz rá itt a topikban, vagy az lg ügyfélszolgálaton.
-
Kiskutya
veterán
Köszi az ötleteket! Fólia jónak tűnik de fektetve nem biztos hogy merném szállítani valamit ki kell találnom hogy állítva rögzítem.
-
Kiskutya
veterán
Valaki tudna nekem abban segíteni hogy egy 55uk6950 tv-t szeretnék szállítani de tudtom nélkül apósom kidobta a dobozát. Kölcsön kellene egy doboz csak amíg elviszem a tv-t. Nyíregyháza környékén várnék segítséget ígérem vissza is viszem. Egy kis grátiszt is adok cserében!
-
csab2
veterán
válasz
feri1 #100044 üzenetére
Persze, hogy lehet fényerőt állítani. Meg még nagyon sok dolgot.
Nekem régebbi TV-m van, de gondolom a tiéden is hasonlóan működik.
A távirányítón nyomd meg a fogaskerekes gombot, amivel bejön a képernyő jobb oldalán a gyorsmenü. Menj a legalsó ikonra (3 pötty), a Speciálisra.
Ekkor bejön a "nagy" menü. Itt értelemszerűen a Kép menüpont lesz amit keresel. -
Flatlander
friss újonc
válasz
junior19 #100034 üzenetére
Sajnos mindent átnéztem nincs e bekapcsolva energiatakarékos vagy fényérzékelő funkció de semmi.A pc-vel előző tv-n nem volt soha hasonló,bár átnéztem azon is mindent de hiába.Mivel böngészés közben nagyrészt sötét a kép,így ehez mérten próbáltam a legjobb képet kihozni belőle...Már a menü előhívásától feljebb veszi a fényerőt így hiába állítom be jól,ha kilépek rögtön visszaveszi a fényerőt és a szép élénk képből azonnal fakóbb lesz.Csináltam egy videót bár nem igazán adja vissza mert amikor világos lesz a kép a fényképező állít rajta. [link] Valószínű ez a változó fényerő a megjelenő kép szerint alakul,csak miért nem kapcsolható? Nem csak pc-nél csinálja de mondjuk filmnézés közben sokkal kevésbé zavaró és észrevehető mint böngészés közben.Van a családban egy hasonló lg 4k megnézem azon is ilyen-e,ha igaz a leírás abban nincs auto dimming.
Talán itt jobban látszik.Ha rámegyek a színmélység menüre,látszik,hogy oldal a fb elég világos.Ha viszont leokézom,hogy állítani szeretném a színmélységet azonnal a sötétebb és fakóbb képet látom hiába állítom minden fakóbb/szürkésebb.Sajnos ennél pontosabban nem tudom ezt leírni. Video
-
csab2
veterán
válasz
feri1 #100012 üzenetére
Arra senki nem tud neked válaszolni, hogy milyen az említett 2 TV képe egymáshoz képest. Egyrészt mert igen kicsi a valószínűsége annak, hogy valaki pont 2 ilyen típusú TV-t tud összehasonlítani, másrészt hogy kinek mi a sötét, meg mi tetszik az eléggé szubjektív.
A 2. kérdésedre már válaszoltak: a Netflixen találsz 4K filmeket. -
csab2
veterán
válasz
_Dumber_ #100023 üzenetére
Ahogy már írták, max fullHD TV nem nagyon van. Sőt. Ebben a méret és árkategóriában egyáltalán nincs. Kisebb méretben, vagy pedig vacak márkáknál találsz fullHD modellt. Samsungok, LG-k, stb. között csak 32-es méretben találsz FHD TV-t.
50-55 méretben 160-170 ezer forintos ársávban elég sok modell közül választhatsz.Ha csak az LG-t nézzük, igen sok modell van 160-170 ezer forintig bezárólag. -
junior19
senior tag
válasz
Flatlander #100029 üzenetére
Most két pc-és használatról írsz, az előző hozzászólásodban említetted a HDMI fekete szint opcióinaktivitást. Annak külső forrás esetén kell pont állíthatónak lennie, arra szolgál, hogy a forráskészülék videókimeneti tartományát azonosra állítsuk a tévével. De ez most részletkérdés. Próbáld már ki a tévé saját Youtube kliensével is, akkor is csinálja? Ha nem, akkor a pc -tv beállítása nem az igazi, bár ilyen jelenséget nem okozhat az sem.
Egyébként a beállításaid sem az igaziak, a 45-ös fényerő érték szinte biztosan bezárja a fekete információt, a 80-as szín gondolom színtelítettség akar lenni, ekkora értéket még nem is láttam használva tévén, s értelmét sem találom.
Talán van egy olyan opció a képbeállítások főoldalán, hogy Energiatakarékos üzemmód, vagy valami hasonló. Az ki van kapcsolva? -
Lazika
senior tag
Sziasztok! Kijött a szervizes az LG-től. [link] Ilyen a tvm képe sötétnél azaz feketénél. Erre azt mondja, hogy sajnos ezeknél a nagyobb tvknél 55 colos 7100plb-ről van szó a megvilágítás ilyen. Elküldi a szervízmérnöküknek és, majd meglátjuk, hogy mit mond. Az LG ezt nem könyveli el hibának. Azt mondja, hogy mivel csak egy hónapja vettem a tvt várjunk még egy picit és ha rosszabb lesz, akkor jelentsük a hibát. What???? Szerintem nem fognak benne panelt cserélni. Ilyenkor mit tudok csinálni?
-
feri1
aktív tag
-
Flatlander
friss újonc
válasz
junior19 #100028 üzenetére
Köszönöm a korrekt leírást. Az a baj már minden lehetséges megoldást próbáltam.Az összes képmódot átnéztem,szakértői módban végigpörgettem mindent be és kikapcsolva is ugyan ez a helyzet.Próbáltam két pc-vel is mindkettővel ezt csinálja.Megnyitok egy oldalt tegyük fel yt.Amíg be nem tölt teljesen szép fényes élénk a kép,amint betölti az előnézeti képeket azonnal leveszi a fényerőt,és az élénkből rögtön fakó szürkés lesz.Ha frissítem az oldalt szitén kivilágosodik majd ahogy betölt újra leveszi a fényerőt.Ugyan ez a helyzet ha csak görgetek az oldalon,hol világos lesz hol sötét.Be sem lehet rendesen állítani emiatt.Minden lehetségeset megnéztem jelenleg Eredeti módban van 95 háttér,85kontraszt.45fényerő,20élesség,80szín.Nagyon szép és jó is lenne már amikor épp fényes a kép amilyet szeretnék.Nagyon örülnék ha lenne erre bármi megoldás.
-
junior19
senior tag
válasz
Flatlander #100027 üzenetére
Amit írtál jelenség, az nem normális, páran panaszkodtak hasonló jelenségre, de a tanácsok után már nem jeleztek vissza, hogy megoldódott vagy sem. A többség viszont nem tapasztal ilyen jelenséget.
Az LG ügyfélszolgálattal kellene felvenni a kapcsolatot, elmondva mi a problémád. Ha nem tudnak rá megoldást, akkor a szervizelést megindítani, mert látatlanban erre senki nem fog tudni tanácsot adni. A szervizes pedig ha kimegy, akkor a helyszínen megállapítja, hogy beállítási hiba, vagy pedig készülékhiba.
Leírásod alapján te sem nagyon tudod, hogy melyik beállítás mit állít, így egész jól el lehet állítgatni a tévét. A Hdmi fekete szint pont nem erre a célra szolgál, teljesen más funkciója van.Esetleg ha leírnád részletesen a használt képmódot, s annak az opcióit, amelynél csinálja a jelenséget, akkor nagyobb lenne az esély, hogy kapnál pontosabb tippet, mit próbálj ki.
Azt is tudni kell, hogy minden forráshoz külön be kell állítani valamelyik képmódot, mert egyébként képmódot váltva teljesen más beállítás fog fogadni. Ha esetleg találnál egy olyan opciót, amely forrásnál nem csinálja ezt a fényerő változtatást, akkor a menü alján a másolás minden bemenetre opcióval át tudnád menteni a jó beállításokat minden forráshoz. -
Flatlander
friss újonc
válasz
_Dumber_ #100023 üzenetére
Amiket kinéztél én nem ajánlom.Pár napja vettem 7100plb-t de a kikapcsolhatatlan auto dimmingje miatt nekem nagyon nem tetszik.Színei egész jók,de sem a fekete sem a háttérvilágítás nem győzött meg.Mondom ezt egy 10éves philips fhd után,számomra csalódás de hát nem hiába kerül annyiba amennyibe...
-
Lyézi
csendes újonc
válasz
norbertoth #99997 üzenetére
Wifi modulnak hívják, de ez kezeli a vezetékes netet is, a wifit is, és a távirányíto bluetooth-ját is. A tv-n van rés, ami a szellőzés/hőkiadás miatt van gondolom. Ott be tud jutni a por. Ha egyébként tényleg 1 évet bír egy prémium LG wifi modulja, akkor köszönöm többet nem veszek ebből a márkából semmit. Így is elég szomorú a sztori, nem erre számítottam egy 400 ezres tv-től. Eddig egyébként sose volt bajom az LG-vel, sok mindenem az, monitorok telefon stb., de ez most nagy csalódás, föleg, hogy nem egyedi probléma, ami csak nálam volt.
-
-
_Dumber_
őstag
Sziasztok!
TV csere előtt állok, és szeretnék segítséget kérni, illetve eligazodni a jelenlegi típusszám rengetegben.
Lecserélendő tv: 42LF652 (IPS)
Keretösszeg: max 160-170
Méret: 49-50
Kritérium:
IPS (extra nagy betekintési szög minimális szintorzulással)
Fekete (sötétszürke készülékház)
Magyar gari.Ha jól láttam a 3D ma már nem divat. 4K tartalmam szinte nincs is, de ha jó a felskálázás akkor jöhet a 4K. Ha a mai FULL-HD már jobb képet ad mint az LF, akkor nem ragaszkodom hozzá.
Mit ajánlotok?
Amit én találtam:
49UM7100PLB (T-nél elfogatható a listaár is)
49UM7xxxPLB csak ipon, emag és társai...
FULL-HD 49???? alig található.. van még egyáltalán? -
válasz
kipu147 #100020 üzenetére
Nagy eséllyel.
Az tuti,hogy ennek nem szabadna így kinéznie.
Előfordulnak szórások minőségben a gyártás során,van ami a gyártók szerint a technológia velejárója (mint pl a különböző mértékű felhősödés,meg a bevilágítás),de ez biztos hogy nem az,ezt nem magyaráznák be nekem az tuti.
Főleg ennyi pénzért... -
válasz
kipu147 #100018 üzenetére
LG központi szervíz számát hívd fel.Garijegyen van rajta.
Majd ők mondják amit kell.
Nálam az alábbiakban zajlott le a kijelzőcsere.
Felhívtam őket,elmondtam mi a baj,kérték a típusszámot,meg még pár dolgot.
Emailben kértek pár képet amin látszik a hiba.
Később visszahívtak,hogy ok,továbbítják a hibát a lakhelyemhez legközelebb eső szervízpartnernek.
Pár nap múlva hívott a szerelő,ő is kérdezte a hibát,írjam le neki szóban mi is van a kijelzőn.
Mondta,hogy 1-2 nap és hív az időpont miatt.
Egyik nap hívott,hogy másnap jönne.
Kijött,hozott új kijelzőt,ott a helyszínen kicserélte kb 20perc alatt.
Ennyi.
Az egész kb 1 hét alatt lezajlott. -
kipu147
csendes tag
Sziasztok! A napokban vettem egy LG 65SM9010 nanocell tv-t. A képernyőn közelről nézve (max. 1m) vízszintes csíkokat lehet látni. Távolabbról ez már annyira nem látszik, nem feltűnő. Ez normal jelenség lehet, vagy hiba? Köszönöm előre is a választ.
https://logout.hu/dl/upc/2020-06/14/591466_tqs672ufr9l5mj17_tv2_2.jpg
https://logout.hu/dl/upc/2020-06/14/591466_gnpyjgtywqtzk9wk_tv1_2.jpg
-
válasz
feri1 #100012 üzenetére
4K Netflixen,de ott se mindegyik az,ahogy a szinkron se mindegyiken van,egyelőre több a feliratos film/sorozat,de azért gyarapodik a szinkronos lista is.
Mondjuk nem olcsó,csak a Prémiumban van 4K+HDR,ez 3990ft/hó.
Korlátlan számú készülékről hozzá lehet férni,de egyszerre egyidőben max 4 készüléken használható és nézhető vele műsor.
Ha esetleg van rokon/barát aki nézné,akkor lehet felezni egymásközt az összeget.
Én húgommal így használom,így csak 2000ft/fő/hó,ami már nem vészes. -
feri1
aktív tag
Üdv mindenkinek!
A választás egy Lg43 UM7450 PLA tv lett.
Első kérdésem: nekem elég sötétnek tűnik a kép. Más is tapasztal ilyet?
Van egy LG 32LF650 V tv az szebbnek tűnik.
Továbbá hol lehet 4 K filmet nézni, van esetleg előfizetés normálisan elérhető áron ilyenre?
Magyar nyelven érdekelnének a filmek.
Nem a YouTube kis videókra gondolok és nem letölteni akarok.Üdv : feri 1
-
Klara_
őstag
válasz
Klara_ #100010 üzenetére
Az UN8000-en ezek az Atmos trailerek szolnak. Dolby Audionak irja ki a hangsavot. A DTS hangsavokat meg sem jeleniti, ergo nem is valaszthato...
-
Klara_
őstag
válasz
AxBattler #100007 üzenetére
A Filmmaker mod sokkal jobb mint a tobbi gyari beallitas. Szerintem ennek lesz ertelme. DD nalam eddig is volt, mivel a tv adja a hangot igy a DTS nem hianyzik, kiveve ha abban szolna az angol szinkron, iylenkor nezem magyarul. Atmos-t kellene meg kiprobalnom, az vajon szol-e, de jelenleg nincs ilyen tartalmam. Ami vicces, hogy a hangvezerles a regin (UJ75) jobban mukodott mint ezen a TV-n.
-
válasz
hedges #100004 üzenetére
Amit értelmesnek találok ezek közül:
- Auto Low Lateny Mode (HDMI 2.0-án?);
- Dolby Digital (a DTS helyett?);
- Filmmaker Mode.De ennyi, a többi kicsit inkább paraszvakításnak tűnik (HDR my ass!), vagy általam soha nem használt, fölösleges funkció (Alexa, AirPlay 2, Light Sensor, stb.).
-
Funghi
csendes tag
válasz
hedges #100004 üzenetére
Nálunk T-Home STB van - lehet a tv távirányítóval (okosítás után) léptetni a csatornák között.
CH nyilacskákkal, valamint a görgővel. A görgő körüli balra-jobbra gomb megmutatja a korábbi és a következő műsorokat. A le és fel gomb az előtte és utána lévő csatorna épp aktuális műsorát. Hirtelen ennyi - én is most barátkozok a kütyüvel -
Funghi
csendes tag
Sziasztok, 43UM7450PLA tv ha jól olvastam BT5.0, azaz tud egyszerre több BT-s fejhallgatót is egyszerre kezelni. Ezt próbálta valaki? Amennyiben működne, beruháznánk két "füles"-be.
-
hedges
csendes tag
Sziasztok!
Akik Magic Remote távirányítót használnak..hozzájuk lenne egy kérdésem.
Most olvasgattam a hozzászólásokat és annyit leszűrtem, hogy az aktuális csatorna infóját a görgő alatti lefele nyíllal lehet előhívni.
Hogy lehet léptetni a következő csatornákra? Jobbra nyíl pl?
Mint a régi INFO gomb benyomása után, jobbra-balra lépegetve mutatta a előző/következő csatornákat és közben be is tudtál olvasni a tartalomba.
Ez most is így működik?
Csak azért kérdezem, mert asszonypajtásnak minél egyszerűbb kezelhetőségű távirányító kell, szóval ez fontos szempont és a kiegyensúlyozott kapcsolat receptje
Úgy néz ki ez a modell nyert nálam...ismeri valaki? -
silvergod
őstag
válasz
AxBattler #99992 üzenetére
Az idei szériában jóval több új funkció van..kérdés van e haszna,hogy megérjen +50eft-ot..a webos is újabb. [7600 vs 81003 vs 80003]
-
silvergod
őstag
válasz
Klara_ #99989 üzenetére
hát az ügyfélszolgálat nem volt egészen pontos
...kis mértékben de van különbség...az audio része több formátumot kezel és a BT hang rész is más [80003 vs 81003]
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
- Yettel topik
- Elite: Dangerous
- Viccrovat
- Futás, futópályák
- Automata kávégépek
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Shakes&Fidget Online Szerepjáték
- Autós topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Felsőkategóriás merev csöves Gamer PC! I7 12700KF / RTX 3090 24GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD!
- Bomba ár! Dell Latitude 5400 - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L390 - i7-8GEN I 16GB I 512SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G7 - i7-10GEN I 16GB I 512GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!