Hirdetés
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- A YouTube-ot is betiltják a gyereknél az ausztrálok
- Gyilkosságban és öncsonkításban akart segíteni a ChatGPT
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- RAM topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Házimozi belépő szinten
- Milyen digitális videókamerát?
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen videókártyát?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
TA68
őstag
válasz
mike1334 #80098 üzenetére
Semmi jelentősége a cache méretének. Ez például egy nagyon jól bevált külső vinyó tévékhez: TOSHIBA 1TB 2,5" USB3.0
-
mike1334
veterán
Tvhez veszek külső hdd-t. Számít a gyakorlatban vmit a cache mérete? A többségnek 8mb, de abban az ársávban, ahol nézelődök (18-22e) akad azért 16-32mb-os is.
-
freeknight
őstag
Egy hd6350 a vga. Bizonyos típusokon van a dvi mellett hdmi kimenet is, de nekem ezt egy fekvő gépházba kellett belepréselnem, úgyhogy low profile kártya kellett, amire csak a dvi fér rá ugye.
De közben jobban utána olvastam, és elvileg a legtöbb kártya támogatja az audio outputot dvi kimeneten is. És tényleg! Van itthon egy dv-hdmi kábelem, megnéztem, és az én gtx750 ti-mmel van így hang a tévén! Teljesen ledöbbentem
A 6350 jóval régebbi kártya, de elvileg ezzel is mennie kéne, holnap megnézem.
-
Unlimited
aktív tag
válasz
tyccon #80089 üzenetére
Én nem is szeretnék veled vitatkozni. Ezek tények, nem is vita tárgya. Az LCDn olyan, mint fekete, nem létezik. Onnantól meg mindegy, hogy kicsit szűrke, vagy nagyon szűrke. De az a fontos, hogy neked megfelel, Te feketét látsz. Ne engem akarj meggyőzni, vagy Te szavaiddal élve vitatkozz velem. Sok kellemes órát kívánok neked a tvt előtt ülve, fekve.
-
törölt tag
válasz
tyccon #80090 üzenetére
Igen, aki hozzászokott a túlszaturált színekhez, az így jár. Ha bekalibráltatnád a Samsungot, akkor csodálkoznál rendesen. De pont most írták a samu topikban: Samsung után a jobban kalibrált kijelző (akár plazma, akár LCD) fakó lesz. Kalibrálva minden kijelző közel egyforma.
gorgocska Ahogy Milka 78 is mondja, a KU6000-es abszolut belépő szint a samunál, a mozgásmegjelenítése is elég gyengus, és még a topikjában se ajánlott vételnek számít.
dannytrejo1 LG webOS 3.0 - Bluetooth-os fejhallgató vagy hangszóró csatlakoztatása
-
dannytrejo1
kezdő
Sziasztok!
Ha a vezeték nélküli fejhallgatót csatlakoztatom a tv-hez, a tv-n kell állítanom valamit, hogy tudjam használni?Most ha csatlakoztatom, akkor csak zúgást, sistergést meg néha valami hangot hallok, de nem a tv hangját hallom. A fejhallgató sony RF 811rk
Köszi előre is
-
tyccon
tag
válasz
Unlimited #80062 üzenetére
Nem fogok veled vitatkozni,inkább hiszek a saját szememnek ,mint a te szavadnak.A feketének is több árnyalata van,de maradjunk annyiban,hogy nagyon hasonlít a feketére,de az lg kifejezetten szürke.A szürke és a fekete szín között pedig nagy különbség van,ha te viszont nem látod a különbséget ajánlom szemész szakember igénybevételét.
-
TRob1
veterán
válasz
freeknight #80086 üzenetére
Forrasztgatnom nem kellett, csak a hozzáadott kábelt bedugni.
Mi a vga pontos típusa?(#80083) Ubul02:
Ott a felirat menüben nem tudsz másik feliratra váltani?Sztem csak az alapértelmezett felirat megy épp, ami sokszor csak kiegészítő felirat. (Lehet hogy csak 2 szó az egész film alatt, pl. vmi felirat egy falon/táblán. Vagy ha pl. oroszul beszélnek. ... stb.) Mert tudnia kellene alapból, már régebbi tv-k is tudták/tudják.
-
freeknight
őstag
válasz
huncutka1029 #80079 üzenetére
Köszönöm szépen az építő jellegű hozzászólást
Édesapámé a gép, nem új, de netezésre meg filmezésre tökély. Tudom hogy te csak Titan X-el hajtod otthon a 4k projektort, de mi falun csak így parasztosan nyomjukTRob1: én sem fűztem hozzá nagy reményeket, de akkor úgy látszik nem fogom tudni megoldani, nincs türelmem kábelezéssel meg forrasztgatással foglalkozni
.
Valószínű odaadok neki egy általam nem használt 2.1-es hangfalat. Csak ugye azon meg nem lehet távirányítóval állítani a hangot, úgyhogy megint vadászhatok vga-ra. Mindenesetre köszi.
-
Pete55555
addikt
válasz
tibyke #80067 üzenetére
Jelentem, egy ASUS RT-N18U routerről szépen viszi a samba megosztott filmeket
Egyelőre a routeren gyári szoft van, később tomato-t rakok rá, nameg a 32Gb pendrive-ot kicserélem egy normális külső HDD-re...
Tomato-s routerrel van esetleg valakinek tapasztalata? Megy a TV-vel? Nehogy valami kompatibilitási gond legyen...
-
Ubul02
tag
válasz
huncutka1029 #80080 üzenetére
Szia!
Nem külön fájlban van a felirat, be van "építve" az mkv-ba (x264) (nem tudom, ezt hogy mondják)
Hangsávot tudok váltani. De megjeleníthető a felirat menü is, de akár kikapcsolom a feliratot, akár bekapcsolom: ugyanaz az eredmény. Azaz semmi... -
lapaz
újonc
Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni Tőletek! Melyik készüléket lenne érdemesebb megvásárolni? 49UH603V vagy 49LH630V? Árban hasonlóak, az egyik ugye UHD, de nagyobb az energia felvétele és nem vagyok benne biztos, ekkora méretben van értelme uhd felbontásnak.. Köszönöm előre is válaszokat!
-
huncutka1029
addikt
válasz
Ubul02 #80078 üzenetére
a felirat neve ugyanaz mint a filmé?
nincsenek benne különleges karakterek?
Általában ezek miatt nem szokta megtalálni.
A felirat menü teljesen szürke, inaktív, vagy kattintásra megnyitja ?
Ott lehet ugyanis bekapcsolni illetve kiválasztani.
Lejátszás közben megnyomod az OK gombot, majd a lejátszósáv jobb oldalán a visszafelé mutató "háromszöget" ott van a sub és a lang menü... Itt keresed nem a teljes menüben próbálod uge? -
huncutka1029
addikt
válasz
freeknight #80074 üzenetére
nincs a Pc den egy nyomorult HDMI kimenet sem?
Akkor az se mai darab... -
Ubul02
tag
Sziasztok!
Abszolút hozzá nem értőként volna egy kérdésem, hátha tud valaki valami okosat mondani:HD filmet játszanék le UH664 saját médialejátszójával, DLNA-val wifin keresztül. Megy is szépen, de a feliratot nem jeleníti meg. (De a felirat menüt érdekes módon igen!)
Médiaboxom sajnos nincs, tehát ez a lehetőség kizárva.
Számítógépen VLC hozza a feliratot.
Van valami lehetőség, vagy tegyek le róla, hogy ebben a formában működni fog a dolog?
Köszi a válaszokat előre is! -
gorgocska
tag
Sziasztok ,Erről a 2 Tv-ről szeretnék érdeklődni érdemes-e meg venni valamelyiket vagy esetleg valakinek jobb ötlete van hasonló árkategóriába.köszi a segítséget.
http://www.telekom.hu/shop/termek/LG+49UH6207+UHD+4K+SMART+LED+TV--TV+LG+49UH6207?contractType=home&commitmentPeriod=0&sku=jsku1754603463
http://www.telekom.hu/shop/termek/Samsung+UE50KU6000+Ultra+HD+SMART+LED+TV--TV+SAM+UE50KU6000?contractType=home&commitmentPeriod=0&sku=jsku1754603126
-
TRob1
veterán
válasz
freeknight #80074 üzenetére
Nekem eddig DVI/hdmi átalakítón keresztül ment a hang (és kép) a hálóban lévő samu tv hdmi bemenetére egy 9800GT-ről. Kb 3 hete behalt a 9800GT, most ugyanaz a hdmi kábel szolgáltatja a képet/hangot, de most már átalakító nélkül, lévén ezen van hdmi is (egy másik nvidia-s kariról)
Egy ilyen kábellel össze kellett kötni anno a vidkarit és az alaplapot (hangkarit)
AMúgy RCA-n analóg hang jöhetne csak....
-
freeknight
őstag
Sziasztok, érdekes problémába futottam bele egy LF652V és egy pc összekötése közben, ti hátha tudtok segíteni.
Adva van ugye a pc, amiben egy dvi-kimenetes vga van. Eddig semmi probléma, digitális jel, úgyhogy veszek egy kétvégű dvi-hdmi kábelt, és elvileg pöpecül lennie kéne képnek.
Igen ám, csakhogy most gondoltam bele kábelvásárlás előtt, hogy a dvi-kimenet nem viszi át a hangot! Egyértelműnek tűnik egy jack-rca kábel vásárlása, elvileg mintha lenne is a tévén rca bemenet, de ha a gép egy hdmi slotra lesz rákötve, össze tudja-e "fésülni" a hdmi felől jövő képet és az rca felől érkező hangot?
-
törölt tag
válasz
GuruZone #80069 üzenetére
Bekerülhetne, de nem mindenkinek a smart része a fontos, és aki 125 körül vesz egy 43"-os tévét, az hogy várhatja el, hogy egy komplett szórakoztató központot kap ennyiből?! Meg a kis mütyür kijelzős 5"-os mobillal példálóznak, és azért meg nem sajnálják a 150-200k-t se
. A másik, hogy sokan be se tudják állítani rendesen a képet, és a gyári módot nézik, ami semmire nem való.
-
Unlimited
aktív tag
válasz
torma1981 #80070 üzenetére
Igen, drága, ez tény! Ezt elismerem.sajnos, sajnos nagyon drága. Pár éve még az LCD tvken is folyt a labda egy focimeccsen, itt is valószínű, hogy fejleszteni fogják ezt a részét, főleg, hogy most már több gyártó is belépett a piacra. Talán az árak is elindulnak lefelé. Bár így, hogy mindenki az LGtől veszi a panelt......? A képe gyönyörű, a színek lefolynak a képernyőről, a legjobb lcd is egy fakó valami mellette. Meg azért most már 3-4 száz között van az induló ára, pár éve még millió körül volt a legolcsóbb. Az LCD olyan, amilyen. Ezt lehet venni, nincs alternatíva a kispénzű embereknek, mint én is. Bár, ha tehetném se vennék 500.000ért lcd tvt. Pár éve vettem egyet 220.000ért szombaton, vasárnap reggel vissza vittem, szerencsémre vissza is vették. Akkor még akkora vacak volt, hogy annyi pénzért nem voltam hajlandó azt a fakó, mosott, zajos képet nézni. Most is, mintha a fogamat húzták volna, hogy ezt a 150.000 ki kellett fizetnem. Tisztában kell lenni vele mit veszel és akkor nincs akkora csalódás.
-
Pete55555
addikt
Sziasztok!
Vettem egy 49LH630V készüléket. Egyelőre barátkozunk, egy kérdésem már lenne: DLNA-t hol tudom engedélyezni? Elvileg kellene a TV-n lenni Smart share alkalmazásnak, de ez nincs, és a "store"ban sem találom.
-
Unlimited
aktív tag
válasz
tyccon #80061 üzenetére
Igen, az egyiken kicsit sötétebb szürke, a másikon meg világosabb szürke. Ez a technológiából adódó probléma. Hasonlítsd össze az OLED képével és magad is látni fogod. Az ötszázezer forintos lcd a fasorban sincs! És nem azért, mert nem akarnak jobbat csinálni, hanem mert az LCDnek vannak korlátai.
-
tyccon
tag
válasz
tigipuf #80056 üzenetére
Majd pont te fogod megmondani nekem,hogy mit csináljak! Amúgy sem fikáztam,csak elmondtam a véleményem,mert van összehasonlítási alapom,ha ez téged ilyen érzékenyen érint nagyon tudlak sajnálni.Mellékesen jegyzem meg,hogy ott vagyok a samsung topikban is,mivel van ilyen készülékem is,de soha nem fikáztam ott az lg-t.
-
southernsun
tag
Sziasztok!
Vettek szüleim egy LG 50UH635V tv-t. Tud valaki esteleg egy jó setupot hozzá, aki már tulaja egy ilyennek?
Vagy esetleg egy linket ahol találok hozzá beállításokat. Én neten nem sok mindent találtam. Köszi -
tigipuf
senior tag
válasz
tyccon #80055 üzenetére
Hát még azért szerencse,hogy nem a te ajánlásaid vesz mindenki tv-t
Nem tetszik az lg ,el kell adni,át kell fáradni a samu topikba,ennyi.(ott meg lehet fikázni,na ott lesz rá vevő(a fikázásra) az tuti)
Általánosítani nem kellene azért,mert te csalódtál egy tv-ben,vagyis lehet de felesleges. -
tyccon
tag
válasz
pixelmester. #80013 üzenetére
Teljesen igazat adok neked,nagy csalódás ez a tv
A Samsung H6400 fényévekkel jobb,pedig az 2014 kiadás (szebb színek,gyorsabb menü,könnyebb kezelhetőség stb,illetve fekete helyett ez a szürkés szín pedig egy vicc.) Senkinek sem ajánlom,soha többé LG!
-
Colani
tag
sziasztok. olyan kérdésem lenne hogy Bluetooth headsetet hogy a csudaba tudok csatlakoztatni a tvmhez? (lg652v) nem találtam menü pontot pedig. múltkor vhogy megtalaltam 😊. köszi a segítséget előre is
-
huncutka1029
addikt
válasz
markymango #80052 üzenetére
okos tv, okos marketing.
Ha megoldanák a "tökéletes mindenjátszót" ki venné meg a többi kiegészítőt?
Ez full tudatosan van így. Sajnos, mert erre van a fogyasztói társadalom. -
markymango
tag
válasz
mastodon #80037 üzenetére
A samsung mobiloknál valahogy nem ugyanúgy megy minden, mint más droidosoknál.. Előbb LG volt a telefonom is, az gyönyörűen működött SmartShare-ben. Aztán telefon csere, de ebben eleve van képernyőtükrözés, MirrorShare néven. Olyan 80%-ban működni szokott, de amikor nem, akkor nem tudom miért nem..
Azért késhet nálad a TV, mert a folyamatos képminőséghez "pufferel" - pár másodpercnyi bejövő anyagot eltárol, és csak akkor küldi a képernyőre, mikor szakadozásmentesen let tudja játszani.
Ehhez még hozzájárul az, amiért nem szeretek mobilról tévézni: lejön wifin a műsor, a telefon megjeleníti, majd ezt az infót ugyanazon a wifi-chipen próbálja egyből továbbtolni a TV felé.. Ehhez már kell egy normális telefon. Holott a TV ugyanarra a wifi-re van rákapcsolva mint a teló, sőt nekem be van dugva közvetlenül a routerbe, szóval hasíthatna egyből a TV-re is ilyen külön kanyar nélkül..@huncutka1029: pont ez az, hogy nem telefonok. 220-as csatlakozás, Ethernet csatlakozó, digitális képfeldolgozó rendszer direkt adatfolyamokra és annyi hely az alaplapon amennyi csak kellhet - és b@meg, a telefon egy fél körömnyi chipen, akkuról meg tudja oldani, közben wifin veszi, megjeleníti, majd továbbítja ugyanazt az adatfolyamot. Ezt "okos"TV-nek nevezni.. ehh..
-
Lui76
őstag
Egy barátomnak szeretnék segíteni , nekem lf630v van, nálam minden új tv-s beállítás összejött nem emlékszem bonyodalomra , ő most vett,
egy LG 49UH668V-t és a következő a problémánk:
wifi csatlakozva , kis diagramok , zöldek végig ahol a netig mutatja a láncolatot.
(telefonján ugyanezen a wifin simán böngészhet vagy akármi.)
Belép lg content , vagy youtube vagy bármi ilyenbe , és feljön a szerződési feltételek elfogadása c.
képernyő ami hosszas tekercselés után sikertelenül zárul , majd felajánlja hogy töltse le újból, de ez sem sikerül !
Vmi ötlet ? -
TRob1
veterán
válasz
fireproof #80047 üzenetére
A Csatornakezelőben tudod tiltani ami nem kell (átugrani).
De lehet hogy jobban jársz ha először csinálsz egy neked megfelelő sorrendet a ChanSort-tal PC-n (egyszerűbb és gyorsabb is mint tv-n), aztán utána tiltod le a maradékot a tv-n (amit általában a végére pakol a progi, még ha nem is kérem). -
farkas-j
őstag
válasz
huncutka1029 #80039 üzenetére
Azt hittem, hogy a HBB ütközés csak a NetCast-os TV-knél probléma.
-
fireproof
őstag
Sziasztok
Segítségre lenne szükségem.
Nemrég vásároltunk egy LG 49LH630V SMART LED TV-t. A régi TV-hez volt egy DIGI-s set top boxunk hogy a kódolt csatornákat is vehessük. Ehhez a kis dobozhoz volt egy külön távirányítónk és azzal tudtuk kezelni a csatornaváltásokat viszont a TV-hez ugye a saját távirányítója kellet. Most azért is vettünk SMART TV-t hogy tudjunk beletenni CL (azt hiszem ez a helyes megnevezése?) kártyát ami ugye a set top boxot váltaná ki. A problémám most az lenne hogy a TV-n elindítottam az automatikus csatornahangolást a set top box nélkül. Talált is egy csomó csatornát minden szép és jó azonban csak a 7-es programtól felfele következnek a csatornák. 1-6-is semmi sincs... Ezt valahogy átlehet állítani hogy szokásosan az 1-es programtól jöjjenek a csatornák? Ha bedugom a set top boxot akkor rendben 1-es tól kezdődnek a programok viszont így megint 2 távirányítóval kell szenvedni... Vagy ezt a problémát megoldja ha a set top boxot becseréljük egy Cl kártyára?
Köszönöm előre is a segítséget.
-
huncutka1029
addikt
válasz
dannytrejo1 #80040 üzenetére
-
TA68
őstag
válasz
dannytrejo1 #80040 üzenetére
Van rajta fülhallgató csatlakozó! Az RCA csatlakozók alatt van a jack aljzat.
-
dannytrejo1
kezdő
Sziasztok!
Van egy 49 UH7507-es Tv-m. Vettem a múlt héten egy Sony RF811RK nem bluetooth-es fejhallgatót. Sajnos előtte nem néztem meg, hogy a TV-n nincs jack dugó bemenet, a fejhallgatón pedig igen. Hogyan tudom használni szerintetek a fejhallgatót a Tv-hez?Valamilyen átalakítóval esetleg? Nme nagyon értek ezekhez így várom a segítségedeket.
Köszi előre is
-
huncutka1029
addikt
válasz
mastodon #80037 üzenetére
képernyő tükrözési problémát samsung telónál a HBB tv opció akadályozza. Ha azt a tv-n kikapcsolod, akkor tud a teló kapcsolódni. Illetve fontos az is hogy a telefonon az energiatakarékos üzemmód teljesen ki legyen kapcsolva. Ha nem akar menni a dolog, akkor próbáld ki a Google Home app használatával.
elvileg ez képernyő, és audió tükrözésre van kihegyezve. -
agressor12
senior tag
Irhatnának egy Twitch alkalmazért WebOS-re ,nekem nagyon hiányzik.Valami hasonlót mint a YouTube.
-
válasz
markymango #80032 üzenetére
Sajnos sehogy sem ment nekem sem a mobilról közvetítés nézés bármikor.
Sopcast nem megy a mobilomon, a böngészős közvetítéseket sem mindig tudom áttenni valamiért a Chromecast-ra, pedig a dalymotion vagy youtube simán átmegy. A képernyőtükrözés is csak néha nem megy, és érthetetlen, mi akadályozza.
Ja, az miért van, hogy a képernyőtükrözéssel küldött kép sokat késik, tehát a mobilon előbbre tart a kép (stream lejátszás), míg a tv- néha leáll, lelassul. Aztán néha felgyorsítja magát és így beéri a mobilon látható képet. LF632-őm és Samsung S5 Mini-m van. -
huncutka1029
addikt
válasz
markymango #80032 üzenetére
ezek nem telefonok, TV-k
A fő funkciót kell nézni, nem a korlátozott "extra okosságokat"
Egyébként semmiből nem tartana nekik olyan hw-t beletenni, ami pl a 2-3 évvel ezelőtti robotos telefonokban volt, de akkor ki venne évről évre újabb jobb tv-ket? -
markymango
tag
válasz
mastodon #80026 üzenetére
Köszi, azt is próbáltam már. Meg notebookról képernyő-kiterjesztést. Mindkettő működik úgy-ahogy, egy-egy műsort meg lehet nézni. Csak az ember azt hinné az "okos"tévéjéről, hogy simán tudja használni egy olyan TV-szolgáltatásnál, ami egy középkategóriás telefonnak meg se kotty..
-
válasz
huncutka1029 #80029 üzenetére
Egészen pontosan az Xplay alkalmazás futtatható pendrive-ról, de az már a store-ban is van.
-
redst4r
tag
Ha valaki esetleg Tv vásárlásán gondolkodik.
Hosszas utánajárás, utánaolvasás után vettem egy 50UH635V-t.
Van otthon egy 49UB850V azzal tudom összehasonlítani, egymás mellé raktam a kettőt. Felhősödés szinte semmi, legalábbis a 850V-hez képest. Képminőség szinte teljesen ugyanolyan, gyengébb minőségű (SD) tévéadásban a 850V kicsit jobb, talán a képjavítók miatt. Viszont a feketék!!!! Nem ugyanaz a műfaj!!! A 635V annyival jobb hogy az elképesztő. Feleségem, akit aztán hidegen hagy, hogy egy TV milyen, szóvá tette a különbségetA kontraszt szintén jobb. Egyszóval a VA panel meggyőzött, brutálisan jó képe van, jobb mint a két éves "fullos" IPS 850V-nek. Nézegettem a 7507 és a 7707-t is, de szerencsére ezt vettem.
Bátran ajánlom bárkinek. -
törölt tag
Így van, ráadásul azt se tudja igazán, hogy mit nem ajánl(csak mert 1x látta valakitől), mert itt sokaknak van UHD tévéjük és elégedettek vele. Két UHD közül meg se tudná különböztetni a wrgb-t a másiktól, csak azt látná, hogy megfelelő anyaggal szép képe van. Igen, ez egy
Tizen(samsung)videó.
huncutka1029 Mintha olvastam volna itt Pendrive-ra telepítésről, de hogy működik-e?
-
válasz
markymango #80025 üzenetére
telefonon nézd és screenshare-rel tedd át a képet, én így szoktam netes közvetítést nézni, márha összejön a screenshare, mert gyakran nem
-
markymango
tag
válasz
huncutka1029 #80024 üzenetére
francba.. köszi.
A TVGO-t nem tudom rajta beizzítani, mivel az appot kivették, a böngészője meg nem támogatott.. -
huncutka1029
addikt
válasz
markymango #80023 üzenetére
sehogy.
Nem engedélyezett,i illetve nem támogatott a külső alkalmazás telepítés.
Csak azt lehet, ami a content storeban megtalálható.... -
markymango
tag
Sziasztok, előbb kerestem a topicban volt-e már róla szó, de vagy nem, vagy rossz kifejezésekre..
Szóval van egy LF632v-m, és az érdekelne, hogy lehet-e webOS 2-re (pontosabb verziót nem tudom) kívülről app-ot telepíteni. Valami Firefox vagy más nem-Chrome alapú böngészőt szeretnék.. -
Klara_
őstag
Sajnos butitjak a FDH szeriat nagyon, szerintem ebben szandekossag is lehet. Pl. nehezen tudom elhinni, hogy a '13-as 575S menujenel nem direkt lassabb az LH630V. '17-es szeria kivancsi vagyok milyen lesz, ha lesz meg benne ertelmes FHD egyantalan. Remelem nemi FW frissitest azert meg kapunk amiben javitjak az optimalizaciot.
-
TA68
őstag
Még annyit tennék hozzá, hogy természetesen ár-érték arányban nagyon jó TV az LH630V is, csak tudni kell, hogy mit várhat tőle az ember, mert sokszor nem a tévével, hanem az elvárásokkal van a probléma. És persze nem mindenkinek van pénze UHD tévére, bár már egyre kisebb az árkülönbség.
-
TA68
őstag
válasz
pixelmester. #80016 üzenetére
"viszont az általam is emltett RGBW technológia miatt nem ajánlom az olcsóbb UHD-s LG-ket."
És mit vesztesz egy FHD tévéhez képest? Gyorsabb webOS, jobb panel (igen, még az RGBW ellenére is)
nagyobb fényerő, négymagos proci stb.... Aki jobb minőségű tévét akar venni, annak most nincs más választása, mint az UHD."nézd meg a videót, amit belinkeltem!"
Abban a videóban azért eléggé ki vannak sarkítva a dolgok. Tulajdonképen egy Samsung reklám, elég csak a videó végét megnézni, vagy azt a YouTube csatornát. -
Unlimited
aktív tag
válasz
pixelmester. #80012 üzenetére
Sok igazság van abban amit írtál. Én is most vettem egy ilyet, csak 49 inches. DE!
Ha olvasol utána a dolgoknak mielőtt vásárolsz, akkor sok bosszúságtól megkíméled magad! Mindenhol le van írva, hogy a 2 mag miatt lassú a menüje, kevés hozzá a hardver. Lcd tv full feketét ne keress, mindegy mi a megvilágítás, led, vagy bármi más. Ez a technológia korlátja. Az egyik! Ezeknek a tvknek a smart része teljesen alap, sokat nem kell várni tőle. Ezek nem számítógépek! Képminőség olyan, amilyen. LCD technológia, aki tudja mit vesz, az nem csalódik akkorát! Sokszor mondtam, leírtam, hogy az LCD nem alkalmas mozgó kép megjelenítésére, legalább is tvzés szempontjából nem! Lehet belőle szép nagyot, laposat, designeset csinálni, nagy fényerő a boltban mutatni, sokat el lehet belőle adni. És mivel a konkurencia arany árban van, nincs más, ha tvt akarsz venni, akkor ezt veszed.. Olcsó az előállítása, nagy pénzt lehet vele kaszálni. A technológia elérte korlátait, így mos mennek a 4K felé, hogy legyen mit ismét eladni.
Aki ezt tudja, az tudja mit vesz! -
kovigyuri
tag
válasz
Na végre!
Ilyen rövid "teszteket" kellene írni.
Ez a valós!
Én is szemezgetek ezzel a TV-vel, de nekem a 40" a lényeg.
Gratula a hozzászólásodhoz!Akinek 40uh630v típusa van:
- A lábak legszélső pontja milyen távolságra (mm) van egymástól?
(le fog-e esni a TV állványomról???)
- És az UH630v is ilyen lassú?Köszike!
-
pixelmester.
aktív tag
válasz
A betekintési szöge is elég gyenge, ráadásul eléggé tükröződik is.
-
pixelmester.
aktív tag
LG 43LH630v - pár hét használat után
Filmnézés volt a fő szempont, klasszikus értelemben nem nézek tévét, épp ezért sosem volt tévém, eddig számítógépen vagy tableten néztem a filmeket. illetve moziban.
Így látatlanban tetszett ez az okosTV koncepció, gondoltam milyen jó lesz rajta filmet nézni, youtube-ozni, netezni, hogy milyen jó kényelmi funkciókat élvezhetek, ha a tablettel összepárosítom, stb.
Eleinte a 40UH630v volt szimpatikus, bár nem értettem, hogy a 32" után miért a 43" a következő, miért nincsenek köztes méretek.
Hosszan fórumozgatás, utánajárás után eldöntöttem, hogy az UHD felesleges, mivel a legtöbb film csak FHD-ban elérhető (gondolok itt a régi klasszikus filmekre). Ráadásul a mozikban is csak 2k-ban megy a vetítés, tehát 43"-ban kihasználatlannak éreztem a 4K-t. Ráadásul az RGBW-s kamu 4k technológia (az olcsóbb LG-k mind ilyenek) elég nagy bullshit, akkor már inkább a valós FHD. és a 43LH630v modell-t ajánlottátok itt a fórumon.Amiben pozitívan csalódtam, az a fizikai kivitelezés, és hát meg kell hagyni, hogy ez egy nagyon esztétikus tárgy. Ennek még normális talpra van, nekem ez a 4 tüskés megoldás nem tetszik, amit a legtöbb új tv-nél alkalmaznak, és nem is tűnik biztonságosnak.
De sajnos ennyiben ki is merül a megelégedettségem.Szoftveres szempontból extra-gagyi, és extra-LASSÚ. Ráadásul érthetetlen, hogy egy FHD-s tv menüje/oprendszere miért nem FHD-ban van megcsinálva? Ha csak be akarok valamit állítani, több másodpercig gondolkozik... FIlmnézés közben, ha már rég nem nyúltam a távirányítóhoz, és meg akarom állítani, vagy vissza akarok tekerni, kb 4mp-es reakcióidő. Ez eléggé érthetetlen.
2,5" WD vinyót felismeri, pendrive-okat felismeri, és megjegyzi, hogy, hol hagytam abba egy filmet, belső és külső feliratokat is kezeli, a legtöbb videóformátumot felismeri, bár már akadt olyan fájl, amit nem tudott lejátszani.
A wifi-antennája nagyon gyenge, így vettem hozzá egy jelerősítőt. Az LG TV PLUS alkalmazásban is csalódtam, elég körülményes használni, a párosítás is elég hosszadalmas.Továbbá hiába állítottam be a tartalommegosztásnál, hogy ne kérjen PIN kódot, mindig kér... Továbbá érthetetlen, hogy a telefonról/tabletről miért nem lehet gépelni. Bár az orosz alkalmazásban (LG WEB OS magic remote) erre van lehetőség. Az "egér" mozgatása sem az igazi, iphone-ról pl csak kb félcentis pontossággal lehetett mozgatni a mutatót, androidos tabletről finomabb volt. Az orosz alkalmazás ebben is jobb, ott lehet érzékenységet is állítani.
Ezzel az alkalmazással nagyon lassú filmet nézni, bár lehet, hogy az 5Ghz-s wifi alkalmasabb erre a funkcióra.A DIrect-Wifi-t a BubbleUPnP alkalmazással próbáltam ki, amivel a tableten levő filmeket lehet átküldeni a tv-re. Sajnos ez is elég lassú, ráadásul rosszabb minőségben történik a lejátszás, mint pendrive-ról.
Böngészni és youtube-ozni siralmas.
Szóval az okos funkciók nagyjából semmit sem érnek, ez csak parasztvakítás, de teljesen használhatatlan...
Persze usb-ről le tudja játszani az mkv (H.264) filmeket, és felismeri a különböző hangsávokat illetve feliratokat. ez már nagy siker!A képbeállítások terén is többet vártam volna. Például a gammát csak igen nagy ugrásokban lehet állítani. Feketét viszont sehol. És ezekre elkég nagy szükségem lenne, mivel rengeteg régi filmet nézek, amiket eléggé laposra és fátyolosra "fényeltek", ellentétben a mai filmekkel.
Én a köetkező beállításokkal használom.
Led háttérvilágítás: este 22, nappal 60
Kontraszt: 98
Fényerő: 50
Élesség: 21
Színmélység (szaturáció): 42
Árnyalat: G5
Színhőmérséklet: W15 (a hideg kékes fény nem tesz jót a szemnek)A gammát és a dinamikus kontrasztot filmenként állítom (a fent említett okból), a többi képjavító funkció le van tiltva.
Legnagyobb csalódásom, hogy a LED tv-knek sajos nincs feketéjük... (emiatt érdemes amúgy minél alacsonyabb háttérvilágítással használni)
Ebből a szempontból nagyon megbántam, hogy ezt a tv-t választottam. Ha valaki igényes a filmnézés terén, semmi esetben ne vegyen LED-es tévét!
Nem akartam spórolni a tv-vásárlás során, de nem éreztem, hogy a drágábbak annyival többet tudnának... De most már megvilágosodtam...(A hangjáról nem tudok mit mondani, szólni szól, ennyi. Tervezek hozzá egy LG SH5-ös sounbar-t, de azért még dilemmában vagyok, eléggé megoszlanak a vélemények az efféle hangeszközökről...)
-
akangels
tag
Üdv srácok !
Érdemes rákapcsolni a hdmi re ezt "HDMI ULTRA HD Deep Colour" ?
-
masterg
csendes tag
Sziasztok,
Van valakinek tapasztalata, vagy ötlete, hogy hogyan lehetne egy 55UB850V-ben a spotify-t munkára bírni?
Fel van telepítve, felhasználónév + jelszó beír, de csak pörög a várakozás és 30 perc után sem jelentkezik be.
Már jeleztem a Spotify felé is, megpróbáltak segíteni, de nem tudtak.. Valakinek van ötlete rá?
Köszönöm -
fenky
tag
válasz
Lacielvtárs #80005 üzenetére
igen, én is a nagyobb ellenállásra gondoltam először. de próbáltam Y-kábellel 2 usb portra dugva, sőt, powerbankkal is
külső táp híján.
-
törölt tag
válasz
CienPo #80002 üzenetére
Ha van benne, akkor így: LG webOS 3.0 - Többszörös nézet / Multi-View , és további webos 3 videók.
macskacsa Igen, úgy tudsz most is filmezni, ha külső HDD-re teszed a filmeket, és rádugod a tévére. De Lacielvtárs is mondta, hogy egy külső lejátszót használ, ami sokkal jobb a tévék beépítettjénél. Mint ahogy a géped is jobb lesz, ha rendberakod majd egy MPC HC-val, így beállítva. -
Lacielvtárs
nagyúr
Használd a rövid kábellel ha azzal működik
550 mA tud ha jól tudom a tv leadni usb porton. Ez épp elég a hdd üzemeltetéshez.
Ha hosszú a kábel akkor ez 'gyengül' azért nem tudja felporgetni. Használj y kábelt a plusz táp érdekében, ha van meg szabad usb, vagy külső tápot -
fenky
tag
válasz
mike1334 #79998 üzenetére
Nekem ugyan ilyen tv-m van (49-es méretben). ami nálam furcsa, hogy 1,8 méteres usb hosszabítón keresztül nem pörgeti fel a vinyót, a 25 centisen semmi gondja és bármit lejátszik. 2,5"-os laptop vinyó (WD) egy külső házban.
Egyébiránt vaárok tippeket a problémával kapcsolatban. -
CienPo
csendes tag
LG 49LH630-on hogy érhető el a kép a képben funkció? Ha van egyáltalán benne?
-
ptesza
senior tag
Hali.
Tulajdonképpen mi történik ebben a videóban amitől mégiscsak le lehet játszani?
Megtudná mondani valaki? Esetleg egyszerübb mód?Köszi!!!
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
- Yettel topik
- Elite: Dangerous
- Viccrovat
- Futás, futópályák
- Automata kávégépek
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Shakes&Fidget Online Szerepjáték
- Autós topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Dell Optiplex MT/SFF 3040, 3050, 3060, 3070, 5070, 7060/ Hp ProDesk /SZÁMLA- GARANCIA
- ÚJ Microsoft Surface Laptop 7 13.8" 2K - 120Hz Érintő - Snapdragon X Elite - 16GB - 512GB-2 év gari
- GIGA AKCIÓ!!! AKTIVÁLATLAN iPad Air M2 11" WiFi + CELLULAR 512GB!!! KÉK
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync