Hirdetés
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- A YouTube-ot is betiltják a gyereknél az ausztrálok
- Gyilkosságban és öncsonkításban akart segíteni a ChatGPT
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- RAM topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Házimozi belépő szinten
- Milyen digitális videókamerát?
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen videókártyát?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
sea
tag
Várható idén a tavalyi modellekre webos 6 frissítés? Mi a trend az LG-nél etéren? Várható Stadia app webos 6-ra idén, azért kérdezem.
-
eddie17
addikt
Sziasztok,
nézegetem az LG 50NANO79-est, és most egész jó áron van.
Az 55 túl nagy lenne (tapasztalat), és a relatív sötét szobában jól jön a VA panel.
Láttam, hogy itt többen is elégedettek vele.
Akinek van, az megtudja mondnai, hogy nagyjából mennyi fok az a nézési szög ahol még nem kezd el torzulni a szín és a fekete a VA panel miatt? -
toompa
őstag
válasz
cidalain #106095 üzenetére
Üdv!
Netflix topicban válaszoltam, de akkor máshol lesz a gond.
Nálunk mindenkinek saját profilja van, ez alap.
Mindenképp legyen a gyereknek külön profilja.
Állítsd be neki a kórhatárt és kész.
Nálunk 8 éves a kiscsaj, így az ő profilja nincs kódolva. Belép és azt néz amit akar. Nem fog belefutni olyanba ami nem neki való.
A miénk kódolva van. -
cidalain
veterán
válasz
cidalain #106093 üzenetére
Netflix, asszem megvan [link]
"Ha minden alkalommal, amikor elindítasz egy műsort, be kell állítanod a hangot, játssz le egy tini vagy annál magasabb korhatár-besorolású műsort a kívánt nyelvre állítva. Ez elmenti a beállításokat a további használathoz."
Na, a gyerekek még gyerek besorolású cuccot néznek...
Ellenben a felnőttek meg sokszor olyat, amin eleve nincs magyar nyelv, és azt gondolom olyankor meg angolra állítódik. Szóval gyerekmesék előtt el kellene indítanom valami felnőttet magyarul, akkor lesz default magyar. Mit ne mondjak elég fos ez így...
Persze csinálhatnék külön profilt gyereknek és felnőttnek, de családilag hasznájuk az accountot, és nem akarok ezen bonyolítani, hogy egy háztartás egy profil -
cidalain
veterán
válasz
proper #106090 üzenetére
Simán lehet hogy az 5xx-es verzióban nincs Magic Remote előkészítés. Rémlik valami ilyesmi.
OPiiPO
Köszi, benézek oda. Csak ugye ez a TV saját Netflix appja, azért gondoltam, hogy itt kezdem. (Ott meg szerintem majd túl specifikus lesz a a kérdés, azért nem fogják tudni)blakey
Ok, kipróbálom:
Meglestem. A nyelv magyaron volt. De a "műsorok és filmek nyelvi beállításai" szekcióban nekem nincs magyar... Itt lesz a gond szerintem. -
cidalain
veterán
Netflix app kérdés
Korábban olyan volt, ha elkezdtem lejátszani egy sorozatot, akkor beállítottam a magyar hangot, és folytatólagos lejátszás esetén a következő rész is eszerint a beállítás szerint indult. Most meg mindig visszavált angolra.
Hol kell ezt állítani default magyarra?
(Az a zavaró, ha a gyereknek mesesorozatot indítok, és 5-10 percenként kell rohanni minden rész elején átkattintani magyarra. Holott korábban ezt biztos nem kellett így) -
proper
őstag
Vettem egy LG LH590V tv-t
Van itt olyan okos emberke aki meg tudja nekem mondani melyik magic remote jó hozzá? -
camrom
újonc
Végül ilyen lett, ez volt a boltban:
50 UN74003LB BEUULJP
Egyenlőre tetszik. -
PociAti
őstag
válasz
cidalain #106014 üzenetére
Csak késve reagálok (átdolgoztam a hetet), én borítottam ki a bilit a befotózott RGBW képpel múlt héten.
Információk a dobozról:
Készülék: 49UN74003LB.AEU
LED LCD TV 49 (UD)
Származási ország: Korea
693611012P482EUWLJP
S/NO: 101MAYY*****
Plusz infók a hátlapról:
49UN74003LB.BEUWLJP
Assembled in Poland
Manufactured: 01/2021,
1AMGL0B8 (545/1292)
(H)MEZ67667708(REV02) -
vargalex
félisten
-
hchefi
csendes tag
Sziasztok,
van egy LG tv-m, ami sajnos a Bluetooth-t nem tudja, viszont a wireless sound sync-et igen (volt már használva LG soundbarral). Na most az történt, hogy ezt a tv-t egy izmosabbra cseréltük, és emiatt ez bekerült egy kisebb szobába, de ugyanúgy fontos lenne, hogy vezeték nélküli hangszóróról szóljon (messze van a fülemtől a TV, "bömböltetni" nem akarom, mert akkor felébrednek rá a szomszéd szobában). Szóval arra gondoltam, hogy vennék egy pici akksis hordozható hangszórót, ami képes a wireless sound sync-el együttműködni. Füles nem jó, mert ketten nézzük a TV-t. Ez az "LG PL2 Xboom Go" vagy az "LG XBOOM PN1", ezek vajon képesek sound sync-elni? Vagy ezek csak sima Bluetooth hangszórók?
Másik megoldás lehetne még egy jack->bluetooth transmitter->bluetooth hangszóró. Ha esetleg ismertek ilyen eszközt, ami megbízható és 15 ezer alatt van, azt se tartsátok magatokban
Köszi előre is a segítséget.
-
Gurat
csendes tag
Sziasztok!
Van egy un81003 tv és voda box.
Néha box nélkül néznénk úgyhogy a be van állítva a dtv és kábel csatornák is.
A dtv esetében kiírja a csatorna nevét, viszont kábeles esetén S 1,2,3...15......
Ez nem lehet átírni? A régi lg tv (la667) ez simán beállítható de itt nem és a leírásban sem található.
Ez nem átírható?Köszi
-
arfer
senior tag
Két LG TV-m van két szobában. Egy 60UJ634v és egy 42B5500. Voda a TV szolgáltató, a nagyobbat mediacarddal használom, minden rendben vele. A kisebbiket mediacard nélkül használom, csak a kódolatlan csatornákat hangoltam be pár hónapja. Azóta folyamatosan tűnnek el csatornák, de nem úgy, hogy kiírná, hogy kódolt lett az adott csati, hanem eltűnik, és nem is tudok rálépni. Erre van valakinek ötlete, mi lehet, mit tudok tenni ellene? Köszönöm
-
sea
tag
43"-on tudja valamelyik modell a hdmi 2.1-et?
-
sirály69
őstag
Eladó lett szeretett 49UH8507 tvm, de sajnos fogalmam sincs, hogy mennyiért lehetne most eladni....?
5. éves, hibátlanul működik. Semmi karc vagy hiba a kijelzőn.... -
webb04
csendes tag
Sziasztok!
A házimozi topikban is próbálkoztam.Ott is adtak segítséget,de nem lett megoldva a problémám.
TV: LG NANO793NE (majd írok róla,nekünk nagyon bejött)
Erősítő: Pioneer VSX 322
IPTV:boxA tv összekötve HDMI-vel a box-szal,és HDMI ARC - erősítő out.Elvileg minden beállítva tv-n (CEC kikapcsolva,HDMI ARC a hang,)erősítőn beállítva.
A jelenség mégis az,hogy a hang ugrál.Hol az erősítőn szól,hol a tv-n.
Állítólag le kell tiltani a CEC-t,de azt nem tudom.Ha kikapcsolom,akkor ahogy a HDMI ARC-re megy a hang,visszakapcsol.Mi lehet a megoldás?Előre is ksözi. -
fecke78
senior tag
Maradjunk annyiban nem igazán kellene már 2021 ben sd adást néznünk .
Mondjuk én spec ell is kerülőm kiveszem a kedvencek közűl , és van pár csatorna ami hiába hd kell a francnak (m1, tv2....) -
rainman72
nagyúr
-
Catman
aktív tag
válasz
rainman72 #106060 üzenetére
Nekem a 55nano903-on teljesen elfogadható az SD adás. Persze rögtön észrevenni a különbséget egy HD adáshoz képest, FHD/UHD-ről nem is beszélve. De bőven a nézhető kategória.
Valaki írta nemrég, hogy VA panellel nem jött be neki az SD adások minősége, aztán lecserélte IPS panelesre, és azzal már elfogadható volt...
-
rainman72
nagyúr
válasz
cidalain #106058 üzenetére
De amikor màr szinte minden szolgàltatónàl van 40-50 HD csatorna,a lényegesebbek akkor mit akarunk még SD-ben nézni,és nem a nagyképűség szól belőlem.
Ez a fajta szolgàltatàs ugy néz ki meg ragadt itt az 1080i szintjén,jelzem ez még amúgy 75"-on is jó.
Filmeket meg mindenki úgy oldja meg ahogy akarja.
Jelzem azért az HBO GO 1890ft-ért vagy a az amazon prime 899ft nagyon is jó vàlasztàs,vagy a Netflix megosztva ismerősökkel,és màr túl is sok lesz a megnézhető és igen jó minőségű tartalom.
Amihez màr szinte elég egy 120ezres tv is. -
rainman72
nagyúr
válasz
camrom #106055 üzenetére
SD adàshoz mind1 milyen 4K tvt veszel nem lesz jó talán még a 43" vagy az 50".
Hogy falon van az nem igazàn befolyàsol semmit.
Szép kép,olyat minden tv tud manapsàg mind1 hogy IPS vagy VA,minden a forràstól függ.
Tv adàsból jó lenne màr min.a HD,filmekből meg min.720p,a többit el kéne màr felejteni,és nem a tvktől vàrni a csodàt -
camrom
újonc
Köszönöm az eddigi hozzászólásokat, akkor máshogy kérdezem. Szóval átlagos szokások nappal is nézve kicsit oldalról is és kicsit alulról is mert falon lenne, film is de tv adás sd felbontással is. Vajon az ips vagy a va tudna szebb képet? Pontosan nem tudom de az ips rgbw talán a va rgb ez mekkora különbséget okoz kép minőségben?
-
féldekás
aktív tag
Sziasztok!
Milyen kép beállítást ajánlotok az alábbi TV-hez?
LG 32LM550BPLB -
rainman72
nagyúr
válasz
looser #106052 üzenetére
Igen reggel is "elfogyott" status volt de utàna dobtak be még egy raklappal
Nagyobb akcioknàl igy szokott lenni szóval nincs benne semmi turpissàg.
Kifutó model lassan, màr kint vannak az idei modelek jó dràgàn.
A fanyalgók ellenére én is azt mondom hogy àr/értékben most a legjobb 55"-os tv jelenleg ezen az àron. -
looser
addikt
válasz
rainman72 #106051 üzenetére
Na ez így szuper, köszönöm :-)
Azon az Alzás linken meg folyamatosan változik a készlet, tegnap délután 3 db-ot mutatott, este azt, hogy elfogyott, ma néztem és 87db volt. Ha marad és végül pénzvisszatérítés lesz (MM), akkor onnan rendelünk, mert annyiért az a tv ajándék. -
rainman72
nagyúr
válasz
looser #106049 üzenetére
Tavalyi lcdk UN
Idei UP
A nanoknàl nem ilyen 1szerű,ott csak àtszàmozàs történt pl Nano79 helyett Nano75 a belépő.
De van ami maradt pl a Nano91
A displayspec.oldalt nyugodtan hasznàlhatod kiindulàsi alapnak.
Az itthoni modelek 3ra végződnek a 6s sztem UK.Da alapjaiban ugyanazok a tvk. -
webb04
csendes tag
Tuti én vagyok a béna,pedig elolvastam a hozzászólásokat.
TV: LG NANO 793 NE
Erősítő: Pioneer VXS 322
A Tv-t összekötöttem HDMI-vel az IPTV box-szal.
A tv-t optikaival az erősítővel.
Illetve a TV HDMI ARC (HDMI 2) kimetét az erősítő kimenetével.(úgy olvastam,hogy így kell,bár csodálkozom).
A hang átmegy optikán (de nem 5.1),de HDMI-n nem.A tv beállítottam,hogy HDMI legyen a kimenet.Egyszer csinált olyat,hogy ugrált az erősítő és a tv hangja között?
Ötlet? -
looser
addikt
válasz
rainman72 #106042 üzenetére
Sajnos nem ismerős, bár amikor mi vettünk tévét, nekem nagyon tetszettek az LG-k, a legegyszerűbb modell is (tudom, az áruház mód alapján nem érdemes dönteni), de végül egy Sony lett (edge led, VA, 100hz). Azért kérdeztem, mert 3 év után úgy néz ki, javíthatatlanul elromlott a rokonnál egy Philips és vagy cserélik, vagy visszaadják az árát. Szerintem továbbra is Philipset szeretne (nyugdíjas és megszokta a távirányítót), ezért nem fogom erőltetni az LG-t, de majd megnézzük együtt és hátha :-)
A számozást tekintve sem vagyok képben, valamiért azt gondoltam, hogy az első szám(ok) jellemzően azonos és adott típuson belüli különbséget jelöl és a az utolsó a földrajzi jelölés s épp ezért a displayspecification oldal sem biztos hogy minden területi modellt (régiós különbségek vannak?...) lefed tehát pl. (hasraütés) egy NANO793 és 796 ugyanaz, csak az egyik EU a másik meg USA. De ezek szerint nem :-) -
Gyuresz11
újonc
Szia! Finnország nem lett jó, ugyanúgy rosszak a karakterek az EPG-ben. Cseh ország úgylett jó, hogy ott az országváltás után a csatornakeresésben feldobta a UPC-t mint szolgáltató. Kézzel megadtam a UPC/Vodafone adatait a kereséshez (pl. moduláció), meg is találta az összes csatornát amit le is tudok menteni pendrive-ra. Innentől kezdve már egyenes az út...
Annyi van még, hogy az EPG-ben állandóan feldobja azt a figyelmeztetést, hogy ezen az X csatornán nem működik az előnézet. Ki lehet kapcsolni valahogy, hogy ne figyelmeztessen?
vagy
Be lehet állítani valahogy, hogy menjen az előnézet? -
camrom
újonc
Az a kérdésem, hogy főleg mindig tv nézésre az UN 49 vagy UN 50 sorozat adja a jobb képet vagy nincs ennek akkora jelentősége? A másik pedig az lenne, hogy böngészőből nézhető az indavideo?
-
Gyuresz11
újonc
Köszi a segítséget, kipróbálom, jelzek, hogy mi lett a megoldás.
-
rainman72
nagyúr
válasz
looser #106040 üzenetére
Igen igy is fel lehet fogni
Viszont a Nano90-nél nem is annyira a direct ledet szoktuk megemlíteni,hanem az elrendezést és a vezérlést,ez röviditve a FALD [link] .Ezzel a megoldàssal próbàlnak jobb fekete színt elérni.Nem tudom hogy ez eddig mennyire volt ismerős?
Amit linkeltél az a 2021s model,és jóval dràgàbb mert nem rég jelent meg.Alapjaiban hasonlo az én linkemen szereplő tavalyi Nano913-al.
Amiben új az idei modelben az a 6.0 webOs
ami màr új teljes képernyős kezelőfelületet kapott és új magic remot-t.
-
Gyuresz11
újonc
Sziasztok!
Pár napja vásároltam egy 32LM6370PLA készüléket. Gondoltam a konyhába jó lesz... UPC/Vodafone mediacard-al használom, de sehogy nem tudom beállítani a csatornasorrendet, a felesleges csatornákat kitörölni. A 1105 se működik, nem lép be hotel mode-ba, nem tudom lementeni a csatornákat. Az országot átállítottam Észtországra, de akkor meg valamiért nem találta meg az összes csatornát, plusz az EPG karakterei sem lettek jók, nem kezelte a magyar ékezetes betűket, hiába hagytam magyar nyelven. Létezik valamilyen megoldás, hogy a karakterek is jók maradjanak, illetve le tudjam menteni a csatornákat szerkesztésre? Köszi a segítséget! -
looser
addikt
válasz
rainman72 #106037 üzenetére
Ez tűnt az első olyannak, amelyikben benne van a magasabb képfrissítés és nem edge ledes. Az oldal Direct LED-nek nevezi, zárójelben pedig a teáltalad használt kifejezést írja, ezért használtam a DL rövidítést. Az EL lett volna az edge led. A linkelt darab tényleg nagyon szuper!
-
rainman72
nagyúr
Idén a Nano75 lesz a tavalyi Nano79 utódja?
Feltünt nektek hogy a displayspec.szerint a Nano75-től fölfele újra lesz
3,5mm Audio out??[link]
-
rainman72
nagyúr
-
looser
addikt
Sziasztok! 55-ös NANO-ból melyik széria az ajánlott? Úgy látom, a DL és 120Hz egy készülékben csak a 900-as szériában van...
Üdv
-
Semin
őstag
válasz
menyoronc #106013 üzenetére
Én a héten húztam be egyet Alzáról 200k-ért, annyiért szerintem megéri. Egész jó, bár messze nem OLED. Sokáig gondolkodtam, de nem akarok nyűglődni a TV-vel, ezért döntöttem a Nano LCD mellett. Egész szép darabot sikerült kifogni, (egyben érkezett szerencsére) van egy kis clouding a sarkokban, de nem vészes. Mozgás megjelenítés oké, az SD tartalmak szódával elmennek. 1080p felskálázás kifejezetten jó.
Nappaliban van a TV, bőven elég a fényereje. (még úgy is hogy visszavettem színprofil miatt)
Én csak DLNA és .mkv kombót próbáltam hálózaton, 4K filmet(40+GB) wifi-n reccenés nélkül vitte, tekergetés meg se kottyant. (mondjuk ezen meglepődtem). Összességében a rendszer elég gyors, 2-3 évig tuti nem lesz vele gond. -
-
Pityke78
őstag
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni. Egy LG49LT340C készüléknél lehetséges bármilyen formában kitenni egy iPhone 11 képét? Vagy ezen bármilyen formában lehet Netflixet nézni?Köszi
-
-
cidalain
veterán
43UN7400 esetében F a panel kódja
Ez elvileg a táblázat szerint IPS. Viszont a korábbi 55UN7000 panelkódja is F, ami a táblázat szerint RGBW.
Ehhez nem tudok mit hozzátenni. Nincs nagyítóm, nem tudom csekkolni a panelt sajna. Teló makrómóddal sem sikerült.Update: Illetve telóval talán mégis, és RGB-nek tűnik.
-
rainman72
nagyúr
válasz
Balázs0916 #106024 üzenetére
Fekete hàttérnél ujjaddal finoman kopogtasd meg.Több irànyba erősen kifehéredik ha VA lenne.
Vagy csak szimplàn mozogj a tv előtt jobbra-balra,ha ips nem fognak fakulni a színek,észre lehet venni könnyen.
Fura lenne ha a 43s VA lenne -
cidalain
veterán
válasz
Balázs0916 #106024 üzenetére
ne vedd készpénznek, ezek korábbi szériák betűkódjai, amik változhatnak, és az infó is egy külföldi fórumból van, szóval nem gyári forrás. az új tévékkel kapcsolatban még nem találtam összefoglaló táblázatot, de az szerintem még várat magára, hisz még épp csak kijöttek az UP szériás tévék.
például meg fogom lesni az én 43UN tévém panelkódját is, igaz 2020-as széria, de lehet hogy összehasonlítható a 43UP szériával -
válasz
cidalain #106008 üzenetére
Szia!
Nagyon köszi, hogy ennyire belemélyedsz
Ha tényleg VA paneles, akkor lehet visszaviszem, a displayspec.......com weboldal szerint IPS panel van benne.
IPS-t kerestem direkt a széles betekintési szög és a világos környezet miatt.
Lehet írok az LG üfsz-nek, hátha válaszolnak.
Üdv! -
rainman72
nagyúr
válasz
cidalain #106021 üzenetére
Az a baj hogy itt az összefoglaló le van nagyon maradva,azt se tudom van-e itt topikgazda?
Viszont a Milyen tvt... topik összefoglalója nem rég újult meg korrektül.
Majd én berakom időközönként ha vkit érdekel.
Utàna meg majd lassan az idei modelekről is jó lenne egy ilyen. -
cidalain
veterán
válasz
rainman72 #106020 üzenetére
nekem nem gond.
viszont a képet ide tötöttem a belső tárhelyre, és mivel nem vagyok prémium tag, ez le fog törlődni asszem 1 hónap múlva. szóval kell valami fixebb megoldás. akár ide az összefoglalóba is bemehetne.OPiiPO
tegnap bedobták a témát, hát most utánajártam. amíg érdekli az embereket, addig nem fog kihalni. -
az RGBW téma úgy tűnik nem akar kihalni
-
-
cidalain
veterán
válasz
rainman72 #106015 üzenetére
jaja.
A tudás nagyrésze a jó öreg bolgár fórumból van, amiből 100 éve is kiszedtem az LA-LB szériákhoz az infót. -
cidalain
veterán
válasz
cidalain #106012 üzenetére
Szóval jó nagy béna voltam, hisz a 60" az VA paneles, így a 60UN7100 nem lehet RGBW
A táblázat alapján is, meg az eddigi tudás alapján is az M=M-VA panel.
A táblázat alapján viszont nem minden UN7100 RGBW paneles, Ellenben a 49-esek közül az UN7300 és UN7400 mindegyike az. A táblában WRGB-nek hívják, Vargalex kolléga 49UN7400-asának panelkódja W. (asszem délután ha hazaér, nagyítózni fogja a tévé panelt...). Másik tévéjében U a panelkód, ami szintén M-VA panel, csak más méretű.Nagyjából arra a következtetésre jutottam, hogy a W jelenti az RGBW panelt. Ami csak 49" és 55" méretben fordul elő. Így más méretekben ajánlható az UN7100 is, bár kérdés van e értelme, mikor az UN7300/7400 alig drágább, és azokhoz már jár az MR gyárilag.
Összefoglalva:
M= VA panel 60"
U= VA panel 50"
W= RGBW panel 49"
(kérdés, hogy az 55" UN7000/7100 RGBW panelja is ilyen betűkódon fut e)És akkor így már érthető nagyjából a kódtáblázatban is, hogy miért van két-két kódjele az IPS paneleknek, szóval esélyes, hogy az Y panelkód is RGBW. Délután megnézem, hogy az én 43UN74000-asomban mi van
-
menyoronc
aktív tag
Sziasztok! Szeretnék érdeklődni, hogy mik a tapasztalatok az LG nano91 típussal? Egy 55-s néztem ki, főleg világosban menne vagy este lámpa mellett. Tv műsor, 4k filmek, később konzolra lenne használva 2,5m távolságból.
Illetve érdeklődnék, hogy lehet megoldani letöltött iso kiterjesztésű 4k filmek külső eszközzel történő lejátszását ezen a típuson? Eddig egy 500G
Wd My passport ultra külső vinyót használtam erre a célra. Működne ezzel is a dolog? Ha nem, milyen más megoldás lenne rá?
Köszönöm előre is a segítséget! -
vargalex
félisten
válasz
cidalain #106008 üzenetére
Na, akkor beszállok 2 típuskóddal:
1. 49UN74003LB.BEUWLJP
Serial: 101MAYY****
2. 50UN81003LB.BEUULJP
Serial: 101MAEG****
Mindkettő 2021.01. havi assembled in Poland. Érdekes, hogy a 49UN74003LB dobozán származási ország Lengyelország volt, az 50UN81003LB-én Korea.
Előbbi elvileg IPS panel, utóbbi VA.
-
cidalain
veterán
Szereztem egy UN7100-as képet a netről, amin látszik a típuskód
60UN71003LB.BEUMLJPHa ez RGBW paneles, ahogy azt gondoltuk eddig, hogy a 7100-asok azok, akkor az M betű jelzi a paneltípust. Ebből azt következtetem, hogy M=RGBW
Ilyeneket találtam elvileg a panlekhez, de ebben nem szerepel az M betű. Illetve többféle IPS van attól függően hogy páros vagy páratlan évben gyártották, de azon belül is két betűjel van
puru kolléga panelkódja G - ami eszerint egy 43"-os VA paneles tévé lenne? Azért fenntartásokkal kell kezelni ezt, de annó emlékszem kb ugyanígy derült ki hogy az LB széria 39"-os tévéjében VA panel van, nem IPS.W - IPS páros években 2016, 2018, 2020
Y - IPS páratlan években 2015, 2017, 2019
T - BOE mátrix ADS (IPS)
C -?
F - IPS páros években 2016, 2018, 2020
G - VA a CHI MEI OPTOELECTRONICS CORP-tól.
S - IPS páros években 2016, 2018, 2020
J - Newoptics BOE ADSDS mátrix (Advanced Super Dimension Switch)
L -? -
cidalain
veterán
válasz
cidalain #106005 üzenetére
És a Serial numberre vonatkozóan is van egy kis infóm, szintén puru kolléga matricájával példálózva, végét kicsillagozva
104MACE******
1=gyártás éve 2021
04=gyártás hónapja
MA=gyártási ország, MA=Lengyelország
CE=gyártási üzemegység - van olyan ország, ahol több gyár van, vagy egy gyáron belül több gyártósor, és annak a pontosítása, hogy hol készült a tévé
A maradék, amit kicsillagoztam elvileg a sorozatszám, ez minden tévén egyedi értelemszerűen. Régebben ez csak szám volt, most itt betű is volt benne, lehet azok időközben más jelentéssel is bírnak, nem tudom.@rainman72:
Nem vagyok kódfejtő, 6 éve az LB széria idején találtam egy külföldi fórumot, ahol ezek le voltak írva. Akkoriban ezt itt is megosztottam (itt kerestem ki a linket is), és ez alapján elég jól be tudtuk lőni, hogy melyik LB szériás tévében mi van. Azért jutott eszembe, mert ezt most ugyanúgy ki lehetne bogozni, ha a fórumozók megvizsgálják a paneljüket, és leírják a típuskódot. -
cidalain
veterán
válasz
cidalain #106004 üzenetére
puru kolléga tévécímkéjén ez a tévékód szerepel (a tévé hátulján is rajta van):
43UP77003LB.BEUGLJP
Itt a pont előtti résszel most nem foglalkoznék, mert azt már mindenki tudja, hogy mi mit jelent. A pont utáni rész lenne az érdekes, ha azt akarjuk hasonlítgatni, hogy melyikbe milyen panel van. Tök jó lenne ha pár ember meglesné hogy az ő tévéjének mi a kódja, és beírná ide. Aki meg meg is vizsgálta a panlejét nagyítóval melléírná. UN, UP széria szerintem elég ezeket lehet most boltban kapni.Naszóval: BEUGLJP
B=ez általában (régebben) a NYÁK gyártási helyét jelölte, régen nem volt B betű, nem tudom milyen ország lehet
EU=ez azt jelzi hogy hol tervezték a tévét, vagy a nyákot, az EU az Európai Uniót jelöli, de több más opció is lehet, és 1 vagy 2 karakteres ez a kód
G=ez az LCD panel kódja. itt másnak kell lennie RGB, RGBW, VA panelnél is, de különböző méretű RGB paneleknél is lehet más kód, mert a beszállítót is jelöli ezzel
L=ez a háttérvilágítás típusára utal
JP=ez a tévé gyártási helyét jelöli, JP az Lengyelország -
cidalain
veterán
Régen, az LA és LB szériáknál tudtuk a teljes típuskódból-gyári számból hogy mi van a tévében (a panelnek is volt dedikált jele a gyári számban úgy rémlik). Ide be is írtuk a fórumba. Most nincs ilyen?
-
TeeJay
félisten
válasz
Balázs0916 #106000 üzenetére
-
vargalex
félisten
válasz
Balázs0916 #106000 üzenetére
Ez fura, mert IPS panel esetén eddig a Real 4K IPS felirat volt rajta. VA esetén volt a tiéden is olvasható Real 4K felirat...
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
- Yettel topik
- Elite: Dangerous
- Viccrovat
- Futás, futópályák
- Automata kávégépek
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Shakes&Fidget Online Szerepjáték
- Autós topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G5 - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Apple iPhone 13 Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 G1 - i5-10GEN I 16GB I 512SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
- AKCIÓ! EZÜST! RITKASÁG! Surface Pro 11 Qualcomm Snapdragon X Elite 16GB 1000GB OLED 120Hz Gar!