Hirdetés
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- A YouTube-ot is betiltják a gyereknél az ausztrálok
- Gyilkosságban és öncsonkításban akart segíteni a ChatGPT
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- RAM topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Házimozi belépő szinten
- Milyen digitális videókamerát?
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen videókártyát?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Laca0
addikt
Sziasztok!
1. Valaki írta, hogy az LW5590 nem vesz fel DVB-C csatornából, csak DVB-T-ből. Ez nem igaz. Abból is rögzít, nagyon jó minőségben!
2. A split view-os játék megy ATI HD5670 kártyával?
3. A legfontosabbat a végére hagytam:
Pár napja akadozik a hang, analóg kábeles adásnál. Jellemzően a BK alatt az RTL-en. (Neeem! Neeem nézem! Én soha! De tényleg!)
Na jó, néha megnézem, de nem minden nap. Pl. hétvégén sohasem...
Amúgy tényleg nem vagyok rendszeres néző, de a zasszony mindig megnézi és szól, hogy akadozik a hang. És tényleg.
Viszont én valamelyik nap, másik analóg csatornánál is észrevettem.
Ti tapasztaltatok már ilyet? -
vlagyi
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék vásárolni egy LG 42lv3400 led tv-t.Kérdésem az lenne,hogy milyen távolságról érdemes nézni egy 42" tvt?Én úgy kb 2,5-3m távolságrol nézném!Ez szerintetek túl közel van ekkora tv nek?Nekem egy 72cm CRT tv van jelenleg.
-
benvolio
őstag
válasz
edeleny #6088 üzenetére
Nekem az a tapasztalatom, hogy az asztali pc-men tökéletesen működik, de a laptopomon sz@raxik mint neked. Azt a megoldást találtam, hogy be kell pipálni, hogy a win-el együtt induljon, és akkor jó. Ha leállítom akkor újra nem tudom indítani, és felugrik az üzenet. Érthetetlen, hogy miért.
Üdv! -
-
benvolio
őstag
-
edeleny
őstag
válasz
Matrixka #6076 üzenetére
Apámnak van egy 120 cm-es tükre, nem használja.
Azt mondod, hogy ha veszek hozzá egy ilyen beltérit, meg egy fejet, akkor az UPC, a DIGI fizetős adásait tudom fogni ingyen, meg jó néhány külföldi adót, köztük párat 3D-ben?A NERO dolog megoldódott, találtam rá megoldást a neten.
-
Bernyó84
aktív tag
válasz
GeneraL_XTX #6074 üzenetére
Én is látok valami csíkozódást.... De csak a fehér háttérnél. Pl ha a gép van rákötve és megnyitok egy mappát vagy valami hasonló.
-
GEO001
aktív tag
válasz
Nem kell azt olyan közelről mustrálgatni.
Amúgy én is megnéztem, de nem látok semmi ilyen csíkozódást. (LW5590)
-
Matrixka
tag
válasz
sirarcheer #6077 üzenetére
ASTRA 28.2 E Sky Uk
Sky 3D
ITV 3D -
vlagyi
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék vásárolni egy LG 42lv3400 led tv-t.Kérdésem az lenne,hogy milyen távolságról érdemes nézni egy 42" tvt?Én úgy kb 2,5-3m távolságrol nézném!Ez szerintetek túl közel van ekkora tv nek?Nekem egy 72cm CRT tv van jelenleg.
-
vidap
tag
válasz
Szia!
Én nem veszem észre! (LW5500-as tv-n)
Akárhogy nézem, akármilyen távolságból (70-400cm)
De minek ilyen közelről nézni? -
GeneraL_XTX
veterán
Srácok tényleg senki nem tapasztalt az LW típusú TV-ken úgy 1-1,3 méteren belül a nagy homogén területeken halvány horizontális csíkozódást 2D-ben is? (olyan mint közelebbről 3D esetén csak halványabb)
Komolyan kezd rohadtul idegesíteni, néhány esetben nagyon is tisztán látszik
-
Ria75
csendes tag
-
edeleny
őstag
Na újra beütött a krach!
Sokan használtok itt Nero Media Home-ot azért kérdem.
Sokatoknak volt vele probléma, hogy nem látta ezt azt.
Lényegében 2010 novembere óta foglalkozom vele, és ez már a nagyon sokadik jelenség.
A jelenség az, hogy a feltelepítés után kb 2-3 hónappal egyszer csak indulás után dob egy hiba üzit, hogy : A Nero Media Server inem indítható el, telepítse újra az alkalmazást.
Nos én ezek után bármit csináltam, uninstall, registry pucolás, csak akkor tudtam ujra munkára fogni, ha újra telepítettem a winfost.Most nem akarom újratelepíteni, viszont a gyerkőcök végett napi szinten kellene a média megosztás.
A Plex csak részben oldja meg a problémát, az LE5500-s, és a Médiaplayer nem működik vele. Tehát mindenképp kellene a Nero vissza.
Volt már valakinek ilyen problémája?
Van valami megoldás? -
vidap
tag
Persze, hogy nem lesz Hd!
Hisz a szolgáltatók minden Hd adásért + pénzt kérnek
Magyarul ami ingyen van azért is fizetni kell náluk!!!
Tőlem biztos nem gombolnak le 2-3 ezerrel többet ezért, inkább netről szedek le Hd-s
filmeket és azt nézem.
Az, hogy az ingyenes Hd adásokért pénzt kérnek, az olyan mintha az ingyenes ívókút vízéért pénzt kérne valaki más! -
Cocos
tag
válasz
bigdady #6060 üzenetére
Ha az a terved, hogy lesz egy hd-s boxod, de alacsonyabb csomagod, akkor szerintem nem lesz hd adásod sem. Ha hd-s csomagod van, akkor ahhoz hd-beltéri kell (jár). Egyébként kipróbálhatod,hogy kérsz pluszba egy beltérit. A hd-s box 2050 ft/hó, és bármikor visszaadható.
"A prémiumcsomagok és a prémium mediabox opciók csak digital bronze vagy digital gold csomagok mellé rendelhetők"
-
-
Minimoa
tag
válasz
Zellerfagyi #6056 üzenetére
Milyen antennát dobtál fel?
Milyen kábelen vitted le?
A kábel végét simán csak bedugtad a TV-be? -
Zellerfagyi
csendes tag
Mielőtt megvettem volna a 659s tévémet, feldobtam egy antennát a tetőre,csak úgy plusszba az ingyenes MindigTv csatikhoz.
Nem vagyok egy nagy sportrajongó, de a tegnapi kézilabdát és a mai vizilabda meccset, amiket az M1 adott HD-ban, röccenés nélkül végignéztem! Olyan gyönyörű szép, pengeéles, kristálytiszta volt az adás, mintha az ember ott lett volna a helyszínen... -
fofo67
csendes tag
Sziasztok!
Van egy WIFI-s TV-ém.Össze lett hangolva a számítógéppel,hogy innen nézhessük a filmeket.Működik is egy darabig.Kb.10-15 perc mulva megszakad a kapcsolat,azt írja ki a tv ,hogy kapcsoljam be a szg-et és indítsam el a média szervert.Windows Media Player
Verziószám 12.0.7601.17514 van fent.Az energia gazdálkodással is próbálkoztam,ugyan az.
Aki tud kérem segítsen!A tv Philips 9000. -
vlagyi
csendes tag
Sziasztok!
-
GEO001
aktív tag
válasz
bigdady #6049 üzenetére
Csak akkor ha kicserélteted HD-s stb -re, akkor ott már kifizetted a csomag díjában azt a 10-en pár HD csatornát és az a különbség, hogy nem csak normál felbontásban tudod fogni, hanem mellette ua. a csatornák megjelennek HD verzsönben is, tehát pl. m1 sima és m1HD is lesz a program választékban.
-
bigdady
nagyúr
lehet hogy hülye kérdés de ha szerzek a jelenlegi scartos kártyás upc stbox helyett egy hdmi-s boxot, akkor ingyen bejön az a pár hd-s csatorna?
-
Mészyke
csendes tag
Szolnokon a "Hülye azért nem vagyok"-ban 229.999Ft a 42 LW 5590 Mágikus távirányítóval.... a képen van mellette 5-s szemüveg csomag is, de az ajánlatban nem írják...
-
PG07
csendes tag
És a 47" os 3D ben nem lesz csíkos?
-
PG07
csendes tag
Nah most mértem le inkább 3 m ről volna szó! Válaszotokat előre is köszönöm!
-
vidap
tag
válasz
huncutka1029 #6036 üzenetére
Mire állítottad a tvt (keresésnél: lassú; kábel vagy antenna stb)
Én is ezen a megoldáson gondolkodom -
PG07
csendes tag
Sziasztok Kedves Fórumozók!
Nekem egy olyan kérdésem volna hozzátok, hogy szerintetek 2,5 m ről melyik tv volna ideálisabb 42" vagy a 47"? A tv LW5590 vagy LW579s volna. Jah még annyit hogy ezek a tv-k mennyire alkalmasak konzolokhoz? Itt gondolok az inputlagra. Válaszotokat előre is köszönöm!
-
huncutka1029
addikt
-
bigdady
nagyúr
válasz
huncutka1029 #6028 üzenetére
kb 50 km-re vagyok. A legolcsóbb antenna is elég? Vagy strong? Utóbbi mit takar?
Most upc digitálisom van, de érdekel az ingyenes hd is.
-
Beno05
csendes tag
Nekem is hasonloan mukodott. Visszavittem a boltba ahol vettem, ott kiprobaltuk meg 2 kulonbozo tv-n, ott sem mukodott. Atvettek, hogy szervizbe kuldik. 30 nap a javitasi ido.
Azert ez vicces szerintem, adhattak volna cserebe egy masikat. Na mindegy, 2 honapot birt elotte. -
Ria75
csendes tag
Van egy LG AN-MR 200 Smart távirányítóm és van egy problémám, remélem tudtok segíteni....
Nem engedte a vevővel való csatlakoztatást, próbáltam újra össze illetve szét rendelni, de már nem sikerült. Próbálkoztam kihúzni a vevőt az usb-ből és az elemeket is kivenni hátha elfelejti amit el kellene, de nem működött. Tv távirányítóként működik, de hiányzik az internetezéshez, melyet nagymértékben megkönnyített. Ami az egészet érdekessé teszi, hogy egészen közelről kb. 1 cm –ről lehet őket párosítani és működik is, de amint távolítom már nem ismeri fel. Ehhez kérném segítségeteket, hogy hogyan lehetne ezt a „problémát” orvosolni.
Egyáltalán miért csinálja ezt?
Válaszotok előre is kösziiiiiii !!!! -
jjani72
tag
Ha már antenna. Ezt ajánlották nekem. 30 km-re a pösti toronytól teljesen jó a vétel.
De csak az extrára a családihoz kültéri kell.
[link] -
huncutka1029
addikt
tök mindegy DVB-T vagy -C tuneren hangolod be a csatornákat, csak akkor rögzíti, ha digitális a jel nem analóg
PL DVB-T tuneren csak a Mindig TV ami digitális azt tudja rögzíteni
Kábelen DVB-C jöhet analóg jel de azt nem fogja felvenni.
Ha digitális a jeled, tv szolgáltatód, akkor van műsorinfó, , és csatorna infó.
és működig az EPg (guide)
Ha ezek nem vannak, akkor azt a műsort nem is veszi fel.Szumma:
Csak azokat a tv csatornákat műsorokat tudod rögzíteni amelyek a csatornalistán a DTV fül alatt jelennek meg. -
huncutka1029
addikt
válasz
bigdady #5957 üzenetére
Hali,
Nálam van mindig TV,
Nem kell hozzá parabola, hiszen ez szélessávú földi műsorszórás
csak egy [lilyen] antennára van szükséged hozzá hogy a szabadon fogható adásokat nézhesd.
Mit mondjak, elég időjárás függő, de nem rossz, főleg, ha 50 km nél közelebb laksz valamelyik adóhoz..
Ha van rá kereted, azért én mindenképpen a digitális kábelt ajánlom, én is arra cserélem a tányéros TV előfizetést. már van egy kábeles analóg, de az elég gyengus ekkora kijelzőre.
És ha digitális kábeles tv van, ahhoz kérhetsz műsorrögzítős STBoxot is, így nem kell a TÉVÉT hackelgetni. -
Psychlo
tag
válasz
beverly #6022 üzenetére
Asszem hu garanciás minden. Nem emléxem pontosan. Honnan tudom kideríteni? Ma este akarom regisztrálni a termékeket az LG oldalán, gondolom ott kiderül vagy ha nem akkor nincs ötletem. Bár amikor a TV-t rendeltem akkor volt egy kis fennakadás mert nem volt garanciajegy és nem is hozták időben mert visszaküldték a negykerbe és megvárták az új szállítmányt amihez volt és akkor azt mondták, hogy ők csak hivatalos magyar garanciával adnak el cuccokat. Ha van más ötleted szívesen meghallgatom. A garijegyek otthon vannak azt is majd este tudom megnézni.
-
Psychlo
tag
OK köszönöm a válaszokat. Ha hazaérek ki is próbálom. Most vettem a HDMI kábelt ( MM-ben 4k-ért adták, már csak az volt nyitva a közelemben
)nem szeretnék beruházni most egy optikára is
-
Psychlo
tag
Sziasztok!
Vettem egy LG 42LW5590-es TV-t és hozzá egy LG HX906PA házimozi rendszert. 2 kérdésem lenne ezzel kapcsolatban.
1. Ha a TV HDMI kábellel van összekötve a házimozi rendszerrel akkor van-e arra mód, hogy ha bekapcsolom a házimozit akkor a TV magától átváltson arra jelforrásra, tehát hogy ne kelljen manuálisan a source gombra bökni és kiválasztani a HDMI-t.
2. Arra van-e lehetőség, hogy a TV hangja a házimozi hangszóróin keresztül szólaljon meg. Gondolok itt arra, hogy pl.: ha tv műsort nézek akkor a hangfalakon keresztül szóljon, vagy ha pendriveról vagy külső HDD-ről nézek filmet akkor annak a hangja is a hangalakon keresztül szóljon.
Egy ilyen kábellel van összekötve: hama. Honnan tudom meg, hogy ez milyen fajta HDMI kábel, gondolok itt arra, hogy 1.2 vagy 1.3 vagy 1.4. Bocsi ha hülyeséget kérdeztem, de nem nagyon vagyok otthon a HDMI témában most először kellett ilyet beszereznem és MediaMarktban azt mondták, hogy ez több mint elég a 3D-s rendszeremhez.
Előre is köszönöm a segítséget!
-
Cocos
tag
Hát belenéztem a demokba, néhány filmbe, de Én nem látok a szélén semmi különöset.
-
Bernyó84
aktív tag
válasz
proly01 #6009 üzenetére
"Írtam erről én is csak kicsit bonyolultabban.Most nem tudom belinkelni de azt vettem észre amit te is hogy a kép jobb és bal oldalán a szélein el van válva a kép mintha ahogy a 2 kép egymáson van a lenti mondjuk tovább tartana mint a fenti és ilyen 2cm es csíkban vízszintes vonalakat eredményez a kép jobb és bal szélén és ott a 3D teljesen szét van esve és zavaró a szemnek.Erről beszélsz nem?"
Igen, erről volt szó.
Eddig nem vágtam, hogy mire jó az a 3D nézőpont, de most majd kipróbálom. Azt vettem eddig észre, hogy ha azt a 3D nézőpontot változtatom ,akkor egy 2D -> 3D konvertált film képe térben hátrébb kerül, ha negatívba állítom ezt a beállítást (és persze a TV menüje is úgy változik).
A filmeket KMPlayer-ben nézem... abban szerencsére tudom, hogy hogyan kell teljessé tenni a képet, de azért köszi az infót.
-
Sanyabá
senior tag
Van egy asztali dvd íróm ami HDMI-vel van összekötve.A lejátszással nincs is baj,csak a felvétellel,ugyanis a dvd író nem talál egyetlen egy csatornát sem . Az antenna bemenetelt nem a tv-be kellene bedugni,hanem a dvd íróba?
-
proly01
őstag
válasz
Bernyó84 #6005 üzenetére
Írtam erről én is csak kicsit bonyolultabban.Most nem tudom belinkelni de azt vettem észre amit te is hogy a kép jobb és bal oldalán a szélein el van válva a kép mintha ahogy a 2 kép egymáson van a lenti mondjuk tovább tartana mint a fenti és ilyen 2cm es csíkban vízszintes vonalakat eredményez a kép jobb és bal szélén és ott a 3D teljesen szét van esve és zavaró a szemnek.Erről beszélsz nem?
Gondolom PC-n nézed a filmeket?Nekem nem csak pc nél van hanem médialejátszón és médiaszerveren is és csak a régebbi 3D s filmeknél például az Avatarnál egyáltalán nincs vagy a Gru nál ilyen,de az Amerika kapitánynál vagy a Karib tenger kalózainál nagyon durván volt.Szóval tuti nem a tv hibája.A film hibája.
Semmit sem fog segíteni ha pc módba teszed a tv-t ugyan úgy ott lesznek a vonalak.
Nekem az segített hogy ahol észreveszem mondjuk fogom megállítom a filmet leveszem a szemüveget mert úgy látszik igazán és 3D beállításokon belül--->3D módbeállítása---->3D nézőpont és ott addig húzod pluszba vagy minuszba az értéket még a 2 kép össze nem áll eggyé.
Nekem ez segítettMás megoldást nem igen találtam ere a problémára.
És ha már PC nél tartok,ha egész képben akarod nézni a filmet mert ugye van olyan film ami nem 16:9 es és nem teszi ki 3D ben egész képre akkor mediaplayer classic azon belül jobb egérgomb pan&scan ----> scale to 16:9 TV és máris kitesz minden nem 16:9 es filmet a tvden egész képernyőre.
-
Tomix24
addikt
Aki nincs torrenten, de szeretne filmeket leszedni: [link]
-
Bernyó84
aktív tag
válasz
hallgatag_v #6002 üzenetére
Én egyenlőre ezt a két reklámfilmet találtam:
LG 3DÉn azt vettem észre, hogy az átkonvertált filmeknél (2D -> 3D) nincs ilyen gond a kép szélénél, csak az rendes 3D-s filmeknél van gond.
-
Cocos
tag
válasz
hallgatag_v #6002 üzenetére
Szerintem nem konverzió az ok. A you.-on nem ua. nézed mint a letöltöttnél ugye?
Másrészt a demok ugyan úgy vannak letöltve és azok ok.
Én egyébként nem látok semmilyen képeltérést a szélen.(de majd este rásasolok) -
melonati
csendes tag
Sziasztok! LG 32LW570S-ben IPS panel van?Valakinek van ilyen tv-je?
-
hallgatag_v
csendes tag
válasz
Bernyó84 #6001 üzenetére
Köszi!
Vajon a youtube-on miért tudják jól megcsinálni a képet? Mivel a letöltött 3D-s filmeknek csak "mélységük" van - mint ahogy erről írtak többen is - , ezért felmerült bennem, hogy vajon a feltöltött filmek nem csak valami konverziók eredményei, s nem is eredeti 3D-k.
A szemüveg jó ötlet, szerintem ilyet tud a "gyári spéci" is
Tipp, hogy hogyan keressem a passzív LG TV-kre optimalizált filmeket?
-
Bernyó84
aktív tag
válasz
hallgatag_v #6000 üzenetére
Az én TV-men is hülyén néz ki a kijelző széle... De én annak tudom be, hogy ott ér véget a képernyő és ott van probléma a kép összerakással a képek kerete miatt. Szerintem ez a többi TV-n is így van... Érdekes viszont, hogy a kép szélével van gond.... a képernyő felső és alsó részén nincs ilyen jelenség. Szerintem a két szem számára külön megjelenített kép miatt lehet gond a kép szélével.... Mivel ha megnézed akkor pl a kép szélé van ami az egyik képen látszik, a másikon nem... pl a kép szélén lévő fának az egyik képen látod a félét, a másikon pedig látod az egészet.... Ezért néz ki hülyén a kép széle.
A speciális szemüveget pedig te is megcsinálhatod. A passzív 3D-s szemüvegek szétszedhetőek. Úgy tudsz spéci szemüveget csinálni, ha két szemüveget szétszedsz és egy egyikbe csak a balos lencséket teszed bele, míg a másikba pedig csak a jobbosat... így mindenki csak a saját képét fogja látni... Persze ehhez a Tv-t úgy kell beállítani hogy 3D módban legyen, hogy mindkét képet mutassa, de te csak a saját képedet fogod látni, az ellenfél pedig az övét.... Szemüveg nélkül pedig borzalmasan fog kinézni, mivel két teljesen különböző képet fog összerakni egynek
Bár így a kép nem lesz 3D-s.... lehet hogy a boltos más szemüvegre gondolt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
- Yettel topik
- Elite: Dangerous
- Viccrovat
- Futás, futópályák
- Automata kávégépek
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Shakes&Fidget Online Szerepjáték
- Autós topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i5-G5 I 8GB I 128SSD I 12,5" Foltos FHD Touch I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 G3 - i5-1245U I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I NBD Gari!
- AKCIÓ! FEHÉR ipad pro 13" M4 billentyűzet, VADIÚJ! EU-MAGYAR átvilágítós (lézeresen)
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában